Valborg

Mamma och jag satt och smuttade på ett glas vin igår och surrade i flera timmar. Hade supermysigt. Pappa var sjuk och somnade klockan nio, tråkigt för honom förstås, med det gjorde att vi fick en liten stund för oss själva vilket var kul.

Natten blev dock inte lika rolig. Isabella är förkyld och har hostat hela natten vilket också betyder att hon har tappat nappen hela tiden. Det i sin tur betyder att hennes mamma, dvs jag, inte fått sova en blund. Har tagit igen det med en tupplur nu på dagen så nu är man väl relativt laddad för natten.

Ska på grillfest hos en familj i byn ikväll tillsammans med Daniel och Kattiz. Barnen får vara hemma med mamma och pappa så jag får slappna av och ha trevligt utan att behöva hålla koll på dem hela tiden. Sen när majbrasan ska tändas möter de upp oss med barnen en stund.

Trevlig valborgsmässoafton på er alla!

Livet på landet

Hade en trevlig kväll igår. Satt och spelade spel, surrade och drack vin och var rätt seg i morse. Har därför inte gjort många knop i dag.

Barnen är som vanligt förkylda, tror knappt att vi varit här någon gång utan att de är lite sjuka, och är därför lite tröttare än vanligt. Men i morse vaknade de trots det innan tuppen. Mamma var dock en räddande ängel och klev upp med dem så jag fick sova ut. Sen har vi varit hos Daniel och Kattiz och fikat. Och nu är det dags för middag.

Men det är lugnt och avkopplande och både jag och barnen njuter av det. Kalle har varit ute på gården och lekt själv nästan hela dagen och det är härligt att kunna koppla av inne och veta att han inte går någonstans.

Ikväll blir det lugnt. Kommer nog bara att sitta hemma och prata och umgås. Imorgon ska jag hänga med Daniel och Kattiz på grillkväll och så blir det majbrasa med barnen förstås.

Spelrecension

AAAAA

Sista ordet

2-6 spelare eller i lag

Det här var ett riktigt roligt spel som framkallar många skratt under spelets gång. Här ska man säga sista ordet innan timern ringer för att få gå framåt på spelplanen. Man får en bokstav och ett ämne, sen är det bara att ropa helvilt. Och det går inte att vara taktisk och vänta ut timern eftersom den ringer efter olika lång tid varje gång. Och tro inte att det är hur enkelt som helst. Det är svårt när man i stundens hetta ska komma på "saker på ett kontor" på bokstaven F.

image105

Toppendag

Jag och min svägerska Erica har varit i stan och shoppat lös! Resultat:

1 klänning från Lindex
1 top från Gina Tricot
1 nytt sällskapsspel
1 par solglasögon från H&M
1 par nya byxor åt Isabella

Ikväll ska vi samlas hela familjen och äta middag hos mina föräldrar. Det blir vin, spel och hela köret! Riktigt kul!

Dagens citat 2

När jag drar upp blixtlåset på gylfen på Kalles byxor glömmer jag jämt att han har en snopp som är i vägen varav jag klämmer den när jag drar upp. I dag gjorde jag det igen (stackarn) och då tittade han argt på mig och sa:

"Mamma, tänk om jag skulle klämma din snippa!"

Dagens citat

Isabella skrek i morse när vi skulle gå till flygbussen för att hon inte ville klä på sig. Kalle tittade på henne och sa med myndig röst.

"Sluta skrika Isabella. Jag får tinnitus!"

Jag lever

Uppe i Luleå och med livet i behåll. För tro mig, jag överdriver inte, när jag säger att jag hade en nära döden-upplevelse vid landningen. Det blåser nämligen typ orkan här och piloten varnade innan att det skulle bli en hel del turbulens. Och det var en underdrift. Planet vobblade i luften, folk gnydde runt omkring mig av rädsla, bagageluckorna i taket öppnades och innan vi tog i backen lutade planet åt alla möjliga håll.

En man bakom mig som såg ut som en tuff militär var alldeles chockad efteåt. Han lutade sig fram mot mig och sa "Fy fan, jag trodde det skulle gå åt helvete". Jo tack. Jag som är flygrädd försökte hålla mig lugn för barnens skull, men när vi väl tagit backen fick jag en adrenalinchock som hette duga. Jag skakade som ett asplöv och var sååå nära att börja gråta. Fy sjutton.

Har det skönt här uppe. Har sovit middag hårt som en björn i ide. Har varit ute och lekt med barnen, släppt Kalle fri en stund och låtit honom springa själv med sin kusin Mikaela i kvarteret där mamma och pappa bor. Snart kommer bröderna hit och vi ska äta middag och förmodligen ta ett glas vin. Härligt med semester!

Blaj

Fan, jag tror jag lider av bloggtorka. Inte likt mig. Men det händer liksom inget av intresse. 

Har haft en stressig vecka på jobbet och som tack för hårt arbete bjöd chefen oss på glass i dag. Jag var hungrig och smällde i mig tre stycken vilket alla tyckte var helt otroligt. What? Herregud ställ fram en Big Pack så ska ni få se på äta. Nej, kanske inte riktigt, men glass är gott och de är ju faktiskt inte så stora att man inte orkar tre stycken. Eller?

En halvtimme kvar. Sen går jag hem och tar semester. Så obeskrivligt skönt det ska bli. 

Har funderat mycket på hur jag ska ta mig ned till flygbussen i morgonbitti med en stor resväska och två barn utan vagn. Som tur är stiger Linda (vad skulle jag göra utan dig?) upp och hjälper mig ned till bussen kvart över sex på morgonen. Vilken hjälte! Sen är det bara överleva på Arlanda och på flyget upp. Men Kalle är så van att flyga att han sköter det som ett proffs. Han målar, lyssnar på sagor på CD och vet att man måste sitta still och ta på sig bältet när kaptenen tänder skylten. Det är bara fislisa som kommer att ha svårt att sitta still, men det löser sig nog. 

Update

Vad händer idag? Inte mycket. Känns som en fredag eftersom jag är ledig i morgon och eftersom det är sommarvärme ute är jag på ett strålande humör. Skönt, eftersom jag varit en riktig surfitta tidigare i veckan. 

Fick veta igår att min bästa barndomskompis ska gifta sig i sommar! Jag är sååå glad för hennes skull. Hon har hittat mannen i sitt liv, förlovade sig romantiskt i Eifeltornet i Paris och nu slår de till och gifter sig. Underbart! Och så himla roligt att få gå på bröllop. Nu måste jag börja fila på mitt tal!

Skriver mer senare. Nu ska jag på lunch med Linda och Jesper!

Lite av varje...

Har sovit dåligt i natt igen. Kalle har drömt konstiga drömmar hela natten och gråtit och skrikit. Han har ropat på sin dagisfröken och saker som "Malin, gör inte så för då är inte du min kompis längre".  Har försökt lugna ned honom men han har varit så i sömn att det inte har gått att få kontakt med honom. Stackars killen. 

Två dagar kvar till jag åker hem till Luleå! Ska bli så underbart kul, skönt och mysigt! Synd att tiden går så sakta bara när man längtar efter något! 

Jag har lyckats gå ned lite i vikt igen, vilket är tur för uppe hos mamma och pappa blir det jämt en massa god mat och vin. Trevligt förstås, men jag går ofta upp några kilon när jag är där uppe. Dessutom rör jag inte på mig som jag gör här hemma. Här har jag ju upptäckt att jag går typ en mil om dagen. Inte illa. 





Dagens steg

20 456 varav 6750 är 45 minuter i gymmet.

Ligger just nu på plats 17 av 290 i tävlingen. Blir dock svårt att hålla den högt lagda ribban i Luleå. Ska nog packa ned löpskorna så jag kan ge mig ut och springa. Ska tvinga med mamma som sällskap!

Shoppingtime

Har shoppat idag trots att det är dagen innan löning. Kors i taket så hade jag lite slantar kvar. Har köpt två kjolar. Den här svarta som är på bilden nedan och en ljusgrå utsvängd. Bägge från H&M förstås. Inhandlade också leggings så jag kan ha kjolarna redan nu eftersom värmen kommer och går. Oftast går den.

Var, by the way, till läkaren i måndags för utslagen i mitt ansikte. Har fått medicin som jag ska käka i en månad, så nu hoppas jag att jag snart blir snygg och fin igen.
image103

Packningsbekymmer

Tänkte att jag skulle vara ute i god tid och packa inför min resa till Luleå på fredag. Men det var lättare sagt än gjort när Isabella är vaken. Hon satte sig i väskan och packade upp alla kläder som jag lade ned. Jag lyfte ur henne och hon kröp ned i väskan igen. Kalle föreslog att hon skulle få åka i väskan upp till mormor och morfar och det vore kanske ingen dum idé. Tänk vilken lugn resa vi skulle få.

image102

Saknar dig redan!

I går var sista avsnittet av "Prison Break" för den här säsongen och jag känner redan nu hur mycket jag kommer att sakna min älskade Michael Scofield. Stackarn som nu har hamnat bakom lås och bom. Finns det kanske plats för mig där bakom gallret? Vi kan hänga ett skynke för...

image101

Steg uppdatering!

Söndag- 5388 steg- skyller på att jag var trött.
Måndag- 24 035 steg varav 7500 steg av dessa är för 50 minuters stryrketräning.

I dag blir nog en bra dag också. Klockan är nio på morgonen och jag är uppe i 4400 steg. Ska träna styrke ikväll också så det lär dra iväg!

Less!

I går när jag hämtade barnen på dagis var Kalle alldeles vild och vägrade lyssna på mig. Eftersom vi går längs en trafikerad väg en sträcka vill jag att han går bredvid mig, men han bara sprang iväg. Jag var tvungen skrika efter honom, bli arg och det hela blev otroligt jobbigt. Hans uppförande resulterade därför i att han fick sitta vid ytterdörren när vi kom hem. Han fick ta en time-out som alla nannyprogram på tv kallar det för. Han hatar att sitta vid dörren och det är inte lätt att ta till eftersom han gråter och skriker. 

Men "dörren" är effektiv. Han sitter där i några minuter. Sen pratar vi om varför han sitter där, om han förstår det och hur han själv kan se till att inte behöva sitta där igen. Sen kramas vi, säger förlåt och är vänner igen. 

I morse var han på dåligt humör igen och gick som en snigel till dagis vilket gör mig otroligt stressad. Och eftersom jag också är på rätt pissigt humör för tillfället hamnade vi på kollisionskurs. Vi bråkade nästan hela vägen vilket förstås får mig att få dåligt samvete så här i efterhand. 

Känner att det blir fantastiskt skönt att komma hem till mamma och pappa som bor i hus. Där kan barnen, framförallt Kalle, springa ut och in som han vill. Det stavas frihet! Och det är verkligen vad jag behöver nu!

Snodd av Kerran

Tre saker som skrämmer mig...
1 Döden
2 Getingar
3 Spya

Tre personer som får mig att skratta...
1 Patrik
2 Kalle 
3 Isabella

Tre saker jag älskar...
1 Min familj och vänner
2 Resa
3 Mat

Tre saker jag inte förstår...
1 Ekonomiska termer
2 Vegetarianer
3 Techno

Tre saker som finns på mitt skrivbord...
1 Flera uppdruckna koppar kaffe
2 En massa tidningar
3 En telefonbok

Tre saker jag vill göra innan jag dör...
1 Se mina barn växa upp
2 Gifta mig
3 Skriva en bok

Tre saker jag kan göra...
1 Skriva en text jävligt snabbt
2 Säga vad jag tycker
3 Planera

Tre saker jag inte kan...
1 Hålla mig borta från god mat
2 Hålla käften
3 Hålla mig från skratt då folk ramlar

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på...
1 The Arks nya skiva
2 Fix You (Coldplay)
3 Kloka människor

Tre saker jag skulle vilja lära mig...
1 Italienska.
2 In Design
3 Måla akvarell

3 favoriträtter...
1 Oxfilé och potatisgratäng
2 Palt
3 Kyckling med grön curry

Saker jag vill göra/ha inom kort

* Ladda ner The Arks nya skiva
* Få tid att se den nya serien "The nine"
* Köpa en laptop
* Boka en utlandsresa för familjen
* Ha stabil ekonomi igen
* Köpa nya kläder till min garderob
* Köpa helvita sneakers
* Ha ork och tid att måla barnens våningssäng
* Att Isabella börjar sova i vanlig säng
* Köpa en ny mobiltelefon
* Att mina utslag i ansiktet försvinner
* Att mitt hår ska bli långt igen
* Se filmen "Efter bröllopet"



Trötter

Har sovit grymt dåligt i natt. Jag befann mig i nått sorts konstigt tillstånd där jag varken var vaken eller sov. När Kalle kom till oss vid två på natten fick jag för mig att han hade en massa leksaker med sig och att han var klädd i riddarrustning. Sen låg han så nära mig så jag fick lyfta in honom i mitten hela tiden och då tyckte jag att han var tung för att han hade riddarrustningen på sig. Jag kände mig också otroligt stressad över att det var en massa saker i sängen. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det var då fan att man måste städa leksaker till och med när man sover. 

Dessutom var jag stressad i natt för att jag var tvungen vara tidigt på jobbet. Jag hade en läkartid klockan tio och var tvungen att lämna en text innan dess. Tänkte i morse att jag skulle sova tidigt ikväll för att jag var så trött. Men då kom jag på att det är min och Patas tv-kväll. Först "24" och därefter "Prison Break". Det är tur att jag får sova och vila ut i helgen då jag ska upp till mamma och pappa. 



Stegtävlingen

Mina resultat hittills i stegtävlingen är:

Fredag- 14 810 steg
Lördag- 9921 steg

I dag är jag trött och inte speciellt sugen på att gå. Har än så länge bara kommit upp i 5000 steg. Får jobba hårt i veckan.

Snodd lista av Erica

Var bor du: Solna
Trivs du där: Superbra!
Brukar du läsa horoskop: Nej, det är ju bara nån som sitter och fabulerar
Festar du mycket: Jag dricker gärna vin, minst en gång i veckan, men jag festar sällan.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin till mat, sen gärna drinkar
Brukar du bli för full: Hade en period i vintras då det hände för många gånger. Nu tar jag det lugnt.
Äger du ett busskort: Ja
Vad åt du till frukost: Smaskig frulle hos Linda med smörgås, kaffe, skinka, leverpastej, gurka, juice mm
Har du haft sex idag: Nej
Nästa mål i ditt liv: Att äta toastskagen med Patrik när barnen somnat. Sen sova tidigt.
Hur svarar du i mobilen: Med mitt namn
Antal timmar sömn inatt: ca 7
Sov du ensam: Nej, vi sov hela familjen i samma rum. Kalle mellan mig och Pata
Vad är det för veckodag?: Söndag
Vad åt du senast: Några bilar ur en bilpåse
Vem fick du sms av senast: Kattiz
Vem ringde dig senast: Linda
Godaste ölen du druckit: Måste nog säga Carlsberg
Vilka hårfärger har du haft: Brunt, svart, röd
Vad såg du senast på TV: Barntv i morse
Vad läser du för bok just nu: Ingen
Längd: 179 cm

Skostorlek: 41, gick upp en storlek för varje graviditet. Hade alltså 39 innan.
Hårfärg: Mörkbrunt
Är du kär i någon: Ja

Vad gör du om ett år: Ingen aning
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja i ett radhus i Sollentuna
Dricker du: Ja, just nu en cola
Vilken parfym använder du: Olika
Vilka skor använder du: Senast mina fodrade mockastövlar
Dagens klädsel: Just nu, pyjamasbyxor och en slit och släng-tröja
Hur mår du? Nöjd, glad men sjukt trött
Stör du dig på något just nu? Ja, att det inte är tipp topp hemma. Det ligger tidningar och annat skräp på bord och bänkar som jag vill städa undan men inte orkar.
Senaste goda gärningen? Att jag sa åt en kvinna i torsdags på kändisfesten att hon hade toalettpapper som släpade under skorna.


Hemma igen

Hemma från Söderköping efter en riktigt mysig och rolig helg. Linda och Gustav bor i ett underbart hus med trädgård och det är så lyxigt att bara sitta, som vi satt i går, i solen mot husväggen i var sin solstol och pratade medan barnen lekte i sandlådan. På dagen tog vi en promenad genom den pittoreska staden och på kvällen grillade vi kött och åt gott. Drack massa vin när barnen lagt sig och surrade om allt mellan himmel och jord.

Men efter så trevliga kvällar som igår brukar man vara så trött som jag är idag. Jag är inte bakis, men jag känner mig sliten. Sitter nu och önskar att Isabella ska sova en stund så jag får slänga mig på sängen brevid Kalle som ligger och tittar på film.

Kalle fick ju en elbil av mina bröder i julklapp och eftersom vår lägenhet inte är så stor har han inte kunnat provköra den ordentligt ännu. Därför tog vi ut bilen på gångvägen utanför vårt hus när vi kom hem från Söderköping och lät honom köra så mycket han ville. Han tyckte det var skitkul! Isabella tyckte också att det var skoj, hon fick sitta och hålla i ratten medan vi körde bilen med fjärrkontroll. Folk stannade och tittade och skrattade när Kalle rattade bilen på trottoaren. Varje lillkilles dröm!

Dagens snillen spekulerar

Lotta tittar ut genom fönstret på en hund som rastas utanför. 

"Undrar hur det känns att ha fyra ben och springa på dem? Det måste ju kännas skitkonstigt. Men de tycker kanske det är jättekonstigt att vi har två. "

Lovely!

Fredag och bara några timmar kvar att jobba. Ser så fram emot att ha en lugn kväll endast ägnad åt barnen. Känner att jag knappt har hunnit träffa dem den här veckan, har varit fullt upp med föräldramöten och sent jobb. 

Vill komma hem och laga en god middag, äta i lugn och ro och prata om vad de gjort idag på dagis. Leka lite, läsa en bok för Kalle, krypa upp i soffan och titta på "Talang 2007" som jag missade förra fredagen. Och kanske titta på en film när barnen har somnat. Hoppas det blir som jag vill. Men med tanke på att frysen är tom och vi inte ska handla idag blir det säkert något tråkigt som köttbullar till middag. Urk.

I morgon vid tio drar vi på en minisemester till Söderköping. Blir urkul! Det enda molnet på himlen är att vi inte har fått tillbaka vår bil från verkstaden ännu. Den lämnades ju in när Patrik blev påkörd och de byter typ ut hela jävla bilen. Vi har ju hyrbil genom försäkringen och just nu kör vi omkring i en BMW som jag bara hatar. Den är så liten, trots att det är en kombi, att vi inte får in båda barnstolarna i baksätet. Så nu sitter Kalle fram och jag har fått dra ihop mina långa ben upp till hakan. Inte riktigt, men nästan. Vi får se hur vi löser det innan vi drar imorgon. 

Startskottet har gått!

I dag gick starskottet för vår stegtävling och igår lottades lagen och jag måste erkänna att jag är lite missnöjd. Vi är fyra i varje lag och jag är nöjd med två av mina lagmedlemmar. Men den fjärde är en tant på 60 år som klagar om hon måste gå ut med hunden. Jag är utsedd till lagledare och jag började med att piska tanten igår och sa att jag vill se ett resultat på 10 000 steg per dag. (Jag är som en mini-Hitler).

Hon är nog både sur och stött över att jag inte tycker att hon är nått kap. Skiter jag i. Antingen får hon lägga manken till eller hoppa av tävlingen. Ska kanske tillägga att det var helt frivilligt att vara med och det är typ hälften som har valt att avstå. Och ja, jag vet att "det är ju bara på skoj". Men jag vill ju vinna och det suger om man är i ett lag där alla inte har samma inställning. 

Har upptäckt att det är 2000 steg till dagis. Jag kanske ska börja både hämta och lämna så har jag tjänat in massor av poäng bara där.  


 

Gymma på fyllan?

Har haft en kul och stressig eftermiddag. Var på Family Livings ettårskalas och gjorde några bra jobb. Ulrika var med och vi drack champagne och surrade och hade trevligt med min fotograf Malin. Fick en goodie-bag när vi lämnade stället med massor av roliga prylar. Jag och Ulrika var som ungar på julafton i taxin när vi gick igenom påsens innehåll. Dessutom var vi surriga som fan och hade helst velat fortsätta ut på krogen.

Men plikten kallade. Jag lämnade därför av Ulrika, åkte med taxin till dagis och hämtade ungarna och åkte hem. Kalle fick byta om, slänga i sig en banan och sen gick vi till simskolan. Och medan Kalle simmade drog jag på mig träningsskorna och TRÄNADE! Shit vad stolt jag blev över mig själv. Och med tre glas champagne i kroppen orkade jag lyfta skittunga vikter! Det kanske skulle vara en kul vana att dricka skumpa innan gymet? Naaeeej, det blir för dyrt...

Fingrarna i gottepåsen

I går hittade jag av en slump en blogg som en av fröknarna på Kalles och Isabellas dagis skriver. Hon bloggar förstås mest om sitt privatliv, men också om sitt jobb. Hon berättar vilka barn hon älskar, vilka som är jobbiga, hur arbetskamraterna är och vad de gör. Hon nämner barnen vid förnamn. Mina barn är dock inte nämda någonstans ännu. 

Hon skvallrar också och berättar bland annat att den sexigaste pappan på förskolan är nybliven singel och jag som är så nyfiken håller nu på att försöka ta reda på vem han är. Jag har då inte sprungit på någon i korridorerna som jag tycker är het. Måste forska vidare i detta ämne. 

Jag har hur som helst meddelat mina mammakompisar på förskolan om denna blogg och nu läser vi den allihopa med stort intresse. Har ju kommit på att det här är en skitbra kanal att få reda på vad som händer på dagiset. Vad de gör och hur det är. Det känns lite som om jag knycker godis från någon annans godispåse. Fult men ändå jävligt gott och spännande.





Svettigt

Sitter och skriver så fingrarna glöder. Har massor att göra helt plötsligt. Om två timmar ska jag dessutom iväg på ett jobb. Tidningen Family Living har ettårs-kalas och jag ska dit och kolla läget, ta ett glas champagne, prata med folk och gå hem med en goodie-bag. Blir kul! Men stressigt! 

Tillställningen håller på till klockan fem. Då tar jag en taxi till dagis och hämtar barnen, låter taxin vänta och åker med den ända hem. Sen hinner jag knappt slänga i barnen middag innan jag ska rusa med Kalle ned till simskolan som börjar klockan sex. Det är alltså så här det är att vara en småbarnsmamma i karriären.



Läskigt värre

I går när jag åkte hem från jobbet hände något läskigt. 

Jag råkade stöta ihop med en man när jag skulle ned i t-banan och bad snabbt om ursäkt. Men han bara blängde på mig. Han såg ut som en blandning mellan Christer Pettersson och Hitler. Jag stannade och låtsades leta efter något i min handväska för att han skulle försvinna nedför rulltrapporna, men då stannade han också. Bara stannade och stod helt stilla och sneglade på mig. 

Jag blev nervös och tänkte att jag skulle se vad han gjorde om jag gick och ställde mig i rulltrappan. Och då gjorde han förstås samma sak. Ställde sig några steg bakom. Då började jag gå snabbt i trappan och skyndade mig in i andra vagnen på tåget som stod och väntade. Naturligtvis kommer den äckliga mannen flåsande efter mig och sätter sig sätet bakom mig. 

Jag byter plats så att jag sitter mitt emot honom. Jag vill se vad han gör. Han sitter och stirrar på mig och i handen håller han en rätt stor sten som han snurrar på. Shit så rätt jag blev. Jag, som kanske har sett för många filmer, fick för mig att han skulle kasta den där stenen i huvudet på mig med all sin kraft. Jag skulle dö för att jag råkade stöta till honom av misstag. 

För att leda bort hans uppmärksamhet tar jag upp min telefon och ringer Ulrika. Vi pratar lite och jag berättar att jag ska på föräldramöte på dagis. Jag tänkte att om han hör att jag har barn kanske han inte mördar mig med sin sten. Då kanske han skonar mig. 

På nästa station kom massor med folk in och satte sig så jag inte såg mannen längre. Och jag kände mig lite tryggare. Vid nästa station steg han av och jag andades ut. Fast jag blev lite paranoid för när jag klev av i Solna så tittade jag mig omkring flera gånger för att se att inte Christer Pettersson/Hitler hade klivit på någon annan vagn för att se var jag klev av. Läskigt!

Tränar inför startskottet

I dag har jag haft min stegräknare på mig och gått som jag normalt gör på en dag. Inget extra alltså. Eller jo, jag kanske gick och sa saker till mina arbetskompisar som sitter några rum bort istället för att ringa.

Jag ville kolla hur många steg jag fick ihop en normal dag så jag vet på fredag hur mycket extra jag måste gå för att ha chans att vinna. Och det blir tufft. I dag har jag gått 9000 steg och det är vad du minst måste gå för att hinna fram till Berlin i tid innan tävlingstiden är slut. Hmmm.

Jag får helt enkelt gå in för att träna massa styrketräning för då får man lägga på ett gäng poäng. En timme i gymmet ger tydligen 6000 steg. Lär behövas eftersom jag absolut inte kommer att gå 9000 steg på helgerna.

Dagens ramsa

Patrik och Kalle busar. Patrik räcker ut tungan åt Kalle som börjar sjunga:

"Lipa, lipa kärringpipa. Den som lipar mera, han är kär i flera! Du är kär i flera!"

Överlevnadstips

Det har kommit ut en bok som heter  "Överlevnadstips för småbarnsmamman". Där finns bland annat dessa tips:

* Vänta 3-4 år mellan barnen.

* Bestäm tid för sex.

* Ha EN grälkväll i veckan.

* Vänta tills barnen är två år innan dom börjar på dagis. 

Jag tycker inte att det var några bra tips. 

För det första tror jag för barnens skull att det är roligare om det är två år mellan syskonen än om det är fyra år. De har mer gemensamt då. Sen är det förstås jobbigare för föräldrarna. Jag tror dock att det kan vara värt att ta några jobbiga år för att få den där gemenskapen. Sen är det förstås inte alltid man kan bestämma hur många år man vill ha mellan, ibland kanske man inte alls kan få ett syskon, men jag menar OM man fick bestämma.  

För det andra tycker jag att en bestämd tid då man ska ha sex känns otroligt fantasiöst och planerande. Barnen sover ju någon gång och en snabbis behöver inte vara tråkigt. 

För det tredje tycker jag att EN grälkväll i veckan känns tillgjort och jobbigt. Ska man gå och bära på allt man irriterar sig på tills på måndag då? Nej, ut med språket och få det överstökat istället för att lägga på hög. 

För det fjärde. Jag undrar hur många föräldrar som har råd att vara hemma tills barnet är två år. Varför ge ett sånt råd? Antagligen är författarna höginkomsttagare som inte tänker på att ett sånt råd bara ger oss andra dåligt samvete. Jag tror inte att det finns något som är sämre eller bättre när det gäller dagisstarten. Alla barn är olika, har olika behov och framförallt har alla familjer olika förutsättningar. 

Om jag fick ge några råd till blivande småbarnsföräldrar skulle det bli dessa: 

* Ta med napp på BB och introducera fortast möjligt. Nappen är en räddare i nöden! 

* Lär bebisen att sova i egen säng redan från första stund och lär det somna själv. Det är mysigt att ta upp det i sin egen säng, men det ger mycket mer frihet att det sover själv. Både du och barnet sover bättre. 

* Om det är 2-3 år mellan barnen, försök göra det äldre barnet blöjfritt (åtminstone på dagen) innan det yngre barnet föds. Det underlättar att bara ha ett blöjbarn. 

* Börja träna flaska tidigt på barnet så att det kan ta både det och bröstet. Underlättar för mamman och ger frihet. Man är inte låst vid barnet utan pappan kan också mata. Tänk på att det finns barn som bara växer upp på mjölkersättning, det är inget fel på den. Skit i amningspropagandan och känn efter hur du själv vill ha det och vad du själv mår bra av.  

* För relationens skull; se till att ha barnvakt då och då och gör saker på egen hand med din partner.  Åk iväg över en helg, gå på restaurang, gör vuxensaker. Om man inte har farmor/mormor nära, finns det säkert någon kompis som kan ställa upp ibland. Detta är nog det viktigaste tipset. Inte bara för att för att man ska få vara ensamma ihop utan också för att få sova och bli gladare som förälder. 

Mina råd bygger på egen erfarenhet eftersom vi gjorde många misstag med första barnet som vi inte gjort med det andra. Och tillvaron är helt klart mycket skönare nu. Men alla barn är ju olika, vissa barn vill inte sova medan andra vill det. 

Vad är era bästa tips?


Tv-kändisar

I går gjorde mina bröder tv-debut. De har varit statister i serien "Höök" och eftersom de inte vetat vilket avsnitt de skulle vara med i har mamma suttit som klistrad framför tv:n varje vecka för att inte missa dem. I går var sista avsnittet och eftersom de inte hade varit med ännu ringde mamma och sa "Ikväll A. Ikväll är Daniel och Micke med på tv."

Jag ser ju viktigare saker (Desperate Housewifes) den tiden men spelade ändå in "Höök" för att kunna se på det efteråt. När mitt program slutade var det några minuter kvar av "Höök" som jag kikade på innan jag skulle börja spola och leta efter bröderna. Men då, i sista minuten av serien, dyker de upp. 

Daniel sitter vid ett bord och dricker öl, men man ser knappt att det är han. Micke vandrar förbi kameran två gånger med en öl i handen och hejar på någon. Sen var deras tid i rutan slut. 

Daniel ringde mig efter programmet och sa att reportrar hade börjat ringa och ville göra intervjuer. Han var så poppis att han hade stängt av sin mobil. Jag undrar om de får en biljett till Oscarsgalan nästa år? Kanske Daniel blir nominerad för bästa biroll? Hoppas jag får följa med i så fall. 


Välkommen Disco!

Kalle har fått en försenad födelsedagspresent av Linda och Dan. De hade köpt en skål och en fisk. Och Kalle, som är väldigt intresserad av fiskar, blev förstås grymt glad. Det var den tuffaste firren Linda hittade i butiken, den ska ju tåla att bo i en liten glasburk och den ska tåla att bli matad av småbarn. Vi får hoppas den stackarn överlever till sommaren.
 
Kalle har förresten bestämt att fisken är en flicka och döpt den till Disco! Vilket bra namn! Nu simmar vårt första husdjur, Disco, i en glasburk på byrån i hallen. Lite mysigt faktiskt!

image100

Vaddå tävlingsinriktad?

Nu är jag laddad! På fredag går startskottet för en tävling som hela vårt förlag ska delta i. Vi ska tävla i att gå. Varje person i laget har fått en stegräknare och det första laget som "går" till Berlin vinner. För att lyckas med det måste man gå minst 9000 steg per dag. Jag blir ju så taggad så jag dör, och jag hoppas att de som hamnar i mitt lag är lika vinstsugna. Vore ju trist att hamna med några lata losers....



Uppe i hundhimlen

Förra veckan var det sorg här på tidningen. Vår redaktionshund Simon dog i torsdags och hans matte sörjde förstås massor. Har man själv haft hund förstår man sorgen. De blir ju som familjemedlemmar.

Jag har själv haft två älsklingar som nu sitter i hundhimlen och tittar på mig. De hette Diddi och Molly och var min och min familjs ögonstenar. De var av rasen Bichon Frisé och var busiga, glada och tillgivna. Diddi dog någon månad innan jag födde Kalle 2003 och jag minns så väl vårt avsked. Hon hade en stor cancerknöl under magen och vi tog farväl till varandra när jag skulle åka hem efter julen 2002. Jag grät så mycket att jag trodde att jag skulle förlora barnet i magen. Några dagar senare avlivades hon hos veterinären och jag tyckte så synd om min mamma som var den som fick vara med när hon dog.

Molly drabbades av samma sak som sin mamma Diddi, bröstcancer. När hon dog var jag mitt uppe i småbarnspysslor och jag minns inte hennes död som lika jobbig, även om det förstås var fruktansvärt tråkigt. Den första tiden när jag hälsade på hemma hos mamma och pappa kändes det tyst och tomt. Ingen Diddi som lufsade omkring bakom mamma eller som satt under köksbordet och väntade på att någon skulle tappa mat. Ingen Molly som hoppade upp i soffan när man såg tv och ville bli kliad på magen.

Nu har vi vant oss vid att de inte finns längre. Och mamma och pappa tycker att det är rätt skönt att inte vara fast utan att de kan åka var de vill, när de vill. Även om pappa då och då säger att han skulle kunna tänka sig att skaffa en hund igen. Men det blir inga fler. Det finns ingen som kan ersätta våra älsklingar.


image98
Molly (några veckor innan hon dog) och Daniels hund Pixie.

Demoner

Jag är sååå duktig på att motionera. Jag promenerar till jobbet, från jobbet, jag går i rulltrapporna och jag lyfter skrot på gymet på kvällarna så musklerna värker. Men så kan jag inte låta bli att äta. Det var då självaste fan att det ska vara så svårt att vara nyttig. Det är som att jag förvandlas till hetsätare när jag inte "får" äta. Igår kväll skrek hela kroppen efter choklad och i ett nafs hade jag tryckt i mig ett halvt paket Noblesse. Bra där. 

Det konstiga är att jag ofta brukar ha väldigt bra diciplin när det gäller godis och snacks. Det brukar vara maten och för stora portioner som är mitt problem. Men i går åt jag i alla fall nyttig och bra förutom den där chokladen då. Försöker intala mig att det var något kroppen behövde. Men det är ju bara mitt eget samvete jag lurar.

Nu är i alla fall Noblessen slut och det finns ingenting i skafferiet som kan locka mig i fördärvet ikväll. Nu måste jag vara nyttig hela veckan ut. Skärpning nu för in i helvete!



Veckan som ligger framför mig

I dag får jag njuta av den soliga varma dagen genom att titta på den genom fönstret. Ska ta mina kaffepauser ute på gården så jag hinner lapa lite sol för i morgon är den borta. Då ska det bara bli tio grader och då åker jackorna på igen. Till helgen sägs det att temperaturen sjunka ända ned till fem grader. Burr! Snacka om aprilväder.

Veckan framför mig är en vanlig jobbvecka. På torsdag ska jag visserligen på en kändisfest så jag återkommer med rapport därifrån. I övrigt händer det inte så mycket annat än det vanliga- jobba, hämta barnen, äta och sova typ. Men det innebär också att jag kommer att kunna äta nyttigt och träna mycket. Behövs efter alla slavriga veckor. 

Ser otroligt mycket fram emot helgen då familjen ska till Söderköping och våldgästa min kompis Linda. Blir hur kul som helst! Puss på dig vännen vad jag längtar efter dig!



Simma lilla sillen

(Mitt inlägg om Kalles första simlektion försvann- så jag lägger ut det igen. )

 

Första gången på simskolan är avklarad och det var inte som vi hade förväntat oss.

 

När vi kom dit klädde jag först av Kalle i badbyxor och började sedan klä av mig själv och sätta på mig bikinin. Men så såg jag en liten flicka som stirrade på mig som att jag var knäpp och när jag tittade mig omkring på de andra föräldrarna såg jag att ingen bytte om. Alla hade sina kläder på sig. Lite generad klädde jag på mig igen och gick ut i receptionen och frågade om föräldrarna också skulle bada, vilket de inte skulle. Barnen badar själva med simkuddar på armarna och endast med instruktörerna. Pinsamt.

 

Föräldrarna får inte ens vara i simhallen under träningen eftersom barnen koncentrerar sig bättre om de är själva. Men eftersom det var Kalles första gång fick vi sitta med och det var tur.

 

Barnen fick sitta på små dynor först medan instruktörerna ropade upp dem. När de sa Kalle räckte han upp handen och svarade "Ja, här, godmorgon!", som de gör på dagis. Jag skrattade så jag höll på trilla av stolen.

 

Sen skulle de ned i vattnet. Kalle har inte särskilt mycket erfarenhet av att bada, men han tror att han kan simma och är inte det minsta rädd. Han höll sig inte alltid på den grunda delen utan sprattlade modigt iväg ut på djupet ibland och eftersom han inte lärt sig att hålla munnen stängd fick han ofta kallsupar. Mot slutet av träningen skulle de hoppa i vattnet som delfiner och då hoppade han så mycket att han åkte på en sån stor kallsup att han kräktes. Jag vill påpeka att Kalle kräks av minsta lilla, som om man borstar för långt in i munnen eller om han äter något som är äckligt, så det var inte oväntat.

 

Patrik hjälpte honom upp och tvättade av honom och jag trodde att han skulle bli rädd för att bada i fortsättningen. Men han längtar redan till nästa gång och säger att han kommer att vara ännu bättre på simma då och att han inte tänker kräkas då. Sötnosen!


Sommar (nästan) och sol

Kalaset i går gick toppenbra! Minimänniskorna sjöng "Ja må han leva", åt tårta och lekte med alla leksaker i Kalles rum. De drog åtminstone fram varenda en.

När kalaset var slut fick Kalle öppna presenten från mig, Pata och Isabella. Han fick ju sin första cykel och i dag på förmiddagen har vi cyklat till Ulrika och barnen och hälsat på. Kalle var superstolt där han trampade iväg i sommarvärmen. För det är ju faktiskt det ute nästan. Varmt och skönt!

Nu är det dags för nästa kalas. Wiveka och Patriks son Alex fyller fyra så vi ska dit om en stund. De ska som tur är ha kalaset ute så vi får fortsätta att njuta av den härliga dagen. image96
image97

Kalles dag

Jag har gjort inlägg efter inlägg på bloggen men inget kommer med. Skumt.

Är lite trött i dag. Igår var jag och Linda hos vår gamla arbetskompis och vän Åsa och käkade middag och drack vin. Vi pratade också förstås, massor. Vi hann avhandla allt från män, ungar, jobb, skvaller i mediabranschen till renovering. Kom hem vid tolv och var i rätt god form trots vinet så det känns ändå relativt bra idag.

Och tur det för i dag fyller Kalle fyra år och klockan två kommer fem kompisar till honom på kalas. Innan dess ska jag plocka undan, göra en biltårta, duka och blåsa upp ballonger. Och sova lite förstås.

Sen ikväll kommer Patriks mamma, lillebror och syster Ulrika och hennes barn hit. Vi ska äta middag och ha trevligt.

Så det är som vanligt fullt upp. Men det är ju då jag trivs som bäst!

image95

Min prins för exakt fyra år sedan.

Problems

Blogg.se strular som fan och det gör mig riktigt irriterad. Avskyr när tekniska saker går sakta och när de inte fungerar som de ska. Det är dagens i-lands problem. Här kommer några fler saker som stör mig. 

* När man glömmer att spara datorspelet man spelar och datorn hänger sig så man får spela om. 
* När det bara går att ta ut femhundringar i bankomaten.
* När man laddat ner en superbra film som inte haft premiär och upptäcker att det inte finns några undertexter.
* Då batterierna till tv-kontrollen tar slut och man inte har några nya. Man tar batterierna från dvd-kontrollen. Nästa dag vill man kolla på dvd, fortfarande inga nya batterier. Tar Batterierna från stereo-kontrollen. Osv...
*När man står först i busskön, men när bussen kommer så stannar den i slutet av kön och man kommer in sist.
* När man ska ta mer mjölk men någon redan har tagit det sista.
* Då det man oftast ska köpa i en affär alltid finns läääängst bort. 
* När man får beslutsångest över vilken av de 80 pizzorna på menyn man är sugen på.
* Att tunnelbanans dörrar inte öppnar sig förrän efter flera sekunders väntan.
* När man värmt mat i micron och det är supervarmt på kanterna men kallt i mitten. 

Har ni några i-lands problem att bjuda på? Bring it on!

Lööööve

En mor håller sina barn i handen en kort tid. Men hon håller deras hjärtan för evigt.

133335-94

Samvete

Satt just och diskuterade välgörenhet med min kollega Lotta. Hon ska gifta sig i sommar och vill att gästerna ska skänka pengar till Rädda barnen istället för att ge presenter eller pengar till bröllopsresan. Fint av henne. För mig känns det helt främmande dock. Jag är alldeles för förtjust i att få presenter och min stora dröm är att få åka på en lyxig, lång, dyr och oförglömlig bröllopsresa med Patrik. 

Lotta menar att jag borde tänka mer på alla svältande barn runt om i världen. Jo, det borde jag kanske göra och jag lovar att jag ska skaffa ett fadderbarn senast i höst. Men jag är bara inte en sån person som skänker bort allt jag äger till förmån för andra, om det inte är någon jag älskar som far illa, då skulle jag hugga av min högra arm om det skulle hjälpa. Svälten i Afrika, barn som far illa på barnhem och allt annat skit i världen känns så avlägset och jag har svårt att förstå vidden av det. Eller rättare sagt, jag sätter mig inte in i det för att jag tror mig må bättre av att inte veta hur jävligt det är. 

Men så visade det sig att Lotta är en miljöbov som slänger batterier och glasflaskor i soporna utan att sortera. Jag är förmodligen ännu värre, men jag påpekade dock att om man som henne vill göra allt för de svältande barnen kanske man också ska tänka på miljön. Det är ju ändå där framtiden ligger i det långa loppet. Lotta tittar skyldigt på mig och utbrister. "Vad fan, ska du ge mig dåligt samvete nu? Håll käften med dig, jag håller på planera mitt bröllop". 



Rensning

Man skulle kunna tro att jag är gravid så som jag boar. Jag har dille på att städa garderober och skåp och rensa och precis så blir jag, och de flesta andra, när de väntar barn. Men nu är det ingen bulle i min ugn. Bara vanligt fläsk. 

I går gick jag hur som helst lös på min garderob och rensade kläder som legat där i flera år och väntat på att jag ska bli en storlek 38! Mooohaaahaaa! Tillåt mig storskratta. Det kommer aldrig att hända har jag insett nu och därför åkte både i stort sett oanvända som uttjänade kläder i påsar som ska lämnas till någon insamling. Nu är det snyggt, prydligt och gott om plats i garderoben och i sommar ska jag shoppa och fylla på med lite nya och mer moderna plagg. 

Jag har börjat dricka någon sorts vitamindryck som jag fick på en gratisfest i vintras. Tror egentligen inte på naturprodukter, Kan jang och sånt skit, men tänkte att när jag ändå har det hemma är det ju dumt att inte använda det. Och ta mig fan, igår kväll kände jag mig som en duracellkanin på lyckopiller. Hade fullt med energi och ville aldrig gå och sova. Tyvärr gjorde ju det att jag är svintrött i dag då. Men det ordnar sig säkert för nu har jag druckit min vitamindryck igen. Undrar vad den här skiten innehåller egentligen. 

Slutkörd

Sådär, då har jag kommit igång med träningen igen efter tre veckors vila och svullande. Har just kommit hem efter att ha kört min hårdaste styrkepass någonsin och jag lär ha grym träningsvärk imorgon! Tyvärr är det den enda träningsdagen på hela veckan. I morgon hinner jag inte för då ska vi handla till kalaset på lördag och sen ska Kalle börja simskola klockan sex! Och helgen är fullbokad.

Det är så stort att Kalle ska börja simskola! Han längtar massor och jag och Patrik tycker också att det blir kul och spännande. Båda vill bada med honom så mycket att vi måste dra lott om vem som ska få vara med första gången. Sen ska födelsedagsbarnet få sin första cykel på lördag. Snacka om stor kille som både ska få lära sig cykla och simma.

Nej, nu ska jag gå och duscha och bänka mig framför Greys! Hurra!!!

Lite av varje

Inte mycket nytt under solen. Isabella är på dagis och lär vara trött som en gnu ikväll. Själv höll jag på att kräkas i papperskorgen nyss, men efter att ha druckit lite vatten känns det bättre. Det kanske bara var inbillning eller vätskebrist. Min kollega Lotta blev dock nervösare än den nervösaste och var redo att fly rummet. 
 
Nu är mitt jobb från Mexiko i tidningen så ni som vet var jag jobbar kan ju ta er en titt på hur det blev. Jag är nöjd! Kolla in mig på by-line bilden. Mitt ansikte är uppsvullet men det är främst min högra sida som hänger och den har jag vänt bort så det ser rätt ok ut. 

Sitter och drömmer om att åka utomlands med familjen. I helgen var det nära att vi bokade en resa till Egypten i oktober, men efter att ha pratat med Linda som varit där känns det skönt att vi inte gjorde det. Hon berättade om magsjukor, dålig service och andra negativa saker. Och jag har ändå aldrig varit så sugen på Egypten, det är bara det att du får mycket för pengarna där eftersom det är billigt att resa dit och det finns många lyxhotell. 

Nu är jag inne på Mallorca istället. Får se om jag hittar nått som ser barnvänligt och fint ut. Helst ska det finnas Bamseklubb och sånt så Kalle får skoj och en liten lekplats så Isabella får sitt! 

Tänka positivt

Jobb i morgon igen, men eftersom jag varit hemma idag är det ytterligare en tredagars vecka. Nice! Tyvärr hinner jag dock aldrig komma igång med batningen och träningen, efter en vecka i Mexiko och påsken, så nu är jag lönnig igen. Jag som var i så bra form. Förhoppningsvis tar det inte så lång tid att komma tillbaka.

Trots viktuppgången så är det är många saker som gör mig lycklig nu:

* Isabella är frisk!
* Jag fick tillbaka några tusenlappar på skatten!
* På lördag fyller Kalle fyra år och vi ska ha barnkalas på dagen och middag på kvällen med Patriks mamma, bror, syster och hennes barn! Kul!
* Till helgen ska det bli nästan 20 grader varmt!
* Den 21 april ska vi åka och hälsa på min goda vän Linda hennes familj i Söderköping! Längtar massor!
* Den 27 april åker jag äntligen upp till mamma och pappa! Håller på längta ihjäl mig!
* Den 11 maj ska jag göra något riktigt kul med några tjejkompisar!
* Den 12 maj ska jag se The Ark vinna Eurovision!

Inte ens en sketen magsjuka kan få mig på dåligt humör. Man går ju ned i vikt! Det gäller att se det positiva i allt.

Lista snodd av Kattis

Längd: 179
Spelar du något instrument: Nej, men jag har spelat piano i flera år men kommer tyvärr inte ihåg så mycket.
Vem är snyggast: Michael Scofield
Vem vet mest om dig: Mamma, Patrik och Linda
Vad vill du ha just nu: Friska familjemedlemmar
Vilka sjukdomar har du: Astma och allergier
Fobier: Getingar!
Känner du en snygg kille: Många!
Har du körkort: Ja, men bara i Luleå
Åsikt om jultomten: Snäll
Vill du gifta dig: Ja tack!
Tycker du att du är attraktiv: Då och då
Din hårfärg och frisyr: Axellångt, mörkbrunt
Skolväska just nu: Ingen skolväska

Har du glasögon: Ja, men anvnder mest linser
Hur ser din plånbok ut: Svart och användbar
Favorittv-program: Greys Anatomy, 24 och Prison Break.
När ska du festa nästa gång: Den 11 maj....
Vad köpte du senast: En tröja till Kalle
Hur mycket pengar har du: Inte så mycket ännu
Hur svarar du i telefonen hemma: Med mitt namn
Senast kramat: Isabella
Vem sov du hos senast: På ett hotell i Mexiko
Stjärntecken: Firre
Ögonfärg: Bruna

Kroppsform: lång och varken tjock eller smal
Kall favoritdricka: Trocadero
Varm favoritdricka: Kaffe
Alkoholhaltig favoritdricka: Drinkar och rödvin
Säger ofta: Fan
Saknar du någon: Ja, min familj i Luleå och några vänner som flyttat från Stockholm.
Du fikade senast: När jag var mammaledig tror jag
Senast sedda film: En riktig B-rulle, "Snakes on a plane" med Samuel L Jackson. Huja så dålig.
Hur känner du dig nu: Bra
Kan du laga mat: Hell yes!
Vad tycker du om fötter: Avskyr fötter
Snarkar du: Nej

Sjukstuga

Idag känns gumman lite piggare så jag avvaktar med att gå till läkare. Hon provar skor, vilket är hennes favoritsyssla, och behåller mat så då känns det som att det går framåt. Pratade med BVC imorse och nämde att jag var sjuk när jag kom hem från Mexiko, vilket jag har glömt bort att nämna tidigare. Och hon på BVC var helt övertygad att det var det Isabella hade eftersom ingen annan blivit sjuk. Men när jag la på luren, nöjd över att ha fått en förklaring, ringer Patrik och säger att han är på väg hem och att han mår illa. Så nu är det väl magsjuka i alla fall då. Nu ligger han här på soffan och mår pyton.
image93

En annorlunda och rolig lista!

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

Fuska inte!!!!

1. Will it be ok? Somliga går med trasiga skor (Cornelis Vreeswijk)
2. How are you feeling today? Self Esteem (The Offspring)
3. How do your friends see you? Dont Speak (No Doubt)
4. Will you get married? Holding out for a hero (Bonnie Tyler)
5. What is your best friend's theme song? Oboy (Peps Persson)
6. What is the story of your life? The voice with in (Christina Aguilera)
7. What was high school like? If you come back (Blue)
8. How can you get ahead in life? Långsamt farväl (Lisa Nilsson)
9. What is the best thing about your friends? Lost without you (Delta Goodrem)
10. What is tonight going to be like? I wont cry (Elin Lanto)
11. What is in store for the remainder of this weekend? Come fly with me (Frank Sinatra)
12. What song describes you? Live tomorrow (Laleh)
13. To describe your grandparents? Lyckliga gatan (Anna-Lena Löfgren)
14. How is your life going? Peek-a-boo (Cosmo4)
15. What song will they play at your funeral? För kärlekens skull (Ted Gärdestad)
16. How does the world see you? Heroes (Helena Paparizou)
17. Will you have a happy life? The trouble with love is (Kelly Clarkson)
18. What do your friends really think of you? Ticket to heaven (3 Doors down)
19. Do people secretly lust after you? Thats my goal (Shayne Ward)
20. How can I make myself happy? Barfotavisan (Mats Paulson)
21. What should you do with your life? Let there be love (Westlife)
22. Will you ever have children? När Sofia dansar GoGo (Jocke Boberg)

Min stackars kicka

Här snackade jag om vår och värme igår och när jag vaknade i morse var det snö ute. Jag blir galen om inte den förbannade våren och värmen visar sig snart.

Isabella är fortfarande dålig. Kräktes i dag och har svårt att behålla mat. Hon är liten som en fågelunge och vill bara sitta i famnen och titta. Hon orkar inte göra mycket annat. Till slut bestämde vi oss för att åka till barnakuten med henne men de, precis som vårdguiden, hävdar att det är maginfluensa så vi skickades hem igen.

På eftermiddagen och kvällen har hon fått behålla det hon ätit men det har ju hänt tidigare och så har hon kräkts igen dagen därpå. Jag ska vara hemma med henne i morgon och försöka få en läkare att titta på henne. På akuten var hon inte prioriterad vilket jag förstår med tanke på alla barn som satt där i väntrummet.

Har inte så mycket mer att säga, det mesta i mitt liv kretsar kring gumman nu.

Vårfint

Nu är det vårstädat hemma. Har tvättat alla fönster, bytt till sommargardiner och köpt blommor. Nu är jag redo för värmen som sägs ska komma lagom till nästa helg!

image91image92

Slött

Vilken påskhelg. Vi har absolut inte gjort ett skit. Anledningen till det är ju att Isabella inte har varit kry så vi har inte kunnat åka någonstans. I dag gick vi till parken en sväng och spelade fotboll och lekte i sandlådan. Det är typ den enda aktivitet vi har gjort. Annars har vi bara slöat. Sovit middag tillsammans, tittat på film, ritat och lekt. Rätt skönt och avkopplande även om jag, den rastlösa människan av de alla, känner att det kryper i kroppen när jag inte får hitta på saker. Men jag behöver koppla av så det var säkert bara nyttigt att påskhelgen inte blev som planerad.

image90

Vilken kväll

Middagen i går var, hur ska jag bäst beskriva den....händelserik.

Först slant jag med kniven när jag skar potatis och tappade nästan min fingertopp. Ont som fan gjorde det och som det blödde! Och jag som nästan aldrig gjort illa mig kände hur allt blod försvann från mitt ansikte och hur jag nästan svimmade. Patrik plåstrade om fingret och jag kunde avsluta det sista i köket. Tack och lov var middagen nästan klar.

Daniel och Malin kom och vi började äta påskbuffén som blev mycket lyckad. Men matlusten fösvann ganska hastigt då Isabella plötsligt kräktes rakt på Malin. Vi torkade upp, bad om ursäkt och fortsatte äta, kanske med lite mindre entusiasm än tidigare, även om Malin övertygade oss om att allt var lugnt.

Efter middagen förflyttade vi oss till vardagsrummet och satte oss och surrade. Då kräktes Isabella en gång till. Den här gången på Patrik som inte tål att se kräk och som blev vit som ett lakan i ansiktet. Den här gången skrattade faktiskt alla, utom Patrik och Isabella, åt händelsen.

Jag var övertygad om att lillan inte har magsjuka, för i så fall hade någon av oss andra blivit smittade eftersom vi har pussats och kramats ända sedan i torsdags. Jag misstänkte att hon är allergisk mot något, tex mjölk. Det kan tydligen framkalla häftiga kräkningar och diarré. Men de på vårdguiden påstår att det inte kan vara något annat än magsjuka så jag får väl lita på att de har rätt då....

Så dum jag är

Nu vet jag ju varför jag har ont i huvudet. Jag är även lite snuvig och allt började i onsdags, en vecka efter att jag fick min mysko grej i ansiktet i Mexiko. Precis som kanadensaren på hotellet sa att det skulle göra. Det är alltså vätskan som är på väg ut nu och det är därför jag har ont i skallen. Det har väl något med bihålorna att göra antar jag. Jaja, då kan jag släppa tankarna på hjärntumör eller nått liknande, för det är klart att jag hade hunnit börja tänka så- rädd för döden som jag är.

Glad påsk!

När Isabella blev sjuk i onsdags sa Patrik att han trodde att om vi inte hade blivit sjuka innan lördagmorgon så var vi säkra. Nu är det lördagsmorgon och alla är friska. Vilken tur vi haft om han nu har rätt!

Ikväll får vi gäster. Daniel och Malin kommer hit och vi ska käka påskbuffé. Ska bjuda på helstekt lammfilé med vitlök och rosmarin, klyftpotatis och rotfrukter i ugn, viltmarinerad lax, ägghalvor med räkor, smögenröra, matjessill, löksill och kokt potatis.Sen blir det förstås vin, snaps, drinkar och hela baletten. Blir säkert väldigt trevligt och gott förstås.

Kalle ser mest fram emot kvällen för att han ska få äta påskägg. Visserligen har han redan nallat ur ägget, men det är ändå en stor grej. Jag funderar på att gömma ägget någonstans och köra lite skattjakt innan så blir det ännu roligare.

Det enda som drar ned mitt humör nu är att jag har en fruktansvärd huvudvärk. Har haft det i tre dagar och värktabletter hjälper inte så mycket. Det sitter i bakhuvudet och framme vid ögonen....Konstigt som tusan. Jaja, efter några glas vin kanske det försvinner.

Glad påsk till er alla från oss alla.

Bla bla bla

Jaha...det är fredagseftermiddag och alla är friska. Hoppas det håller i sig och om det gör det så har vi haft en obeskrivlig tur.

Långfredag idag och vi har absolut ingenting för oss. Vi har varit ute i parken och lekt en stund på förmiddagen, ätit lunch på grillen och suttit i solen och ätit glass och tittat på tåg, Kalles favorithobby. Patrik är och spelar golf och vi andra bara slappar i soffan nu. Och det är riktigt riktigt skönt!

Har inte så mycket att blogga om idag känner jag. Återkommer!

En extremt lång lista snodd av Erica

Svart eller Vitt? Svart
Mjukt eller Hårt? Hårt
Homo eller Hetero? Hetero
Höger eller Vänster? Höger
Stor eller Liten? Stor
Göteborg eller Stockholm? Stockholm förstås
Landet eller Storstan? Vill ha båda
Kram eller Puss? Kram

Hyrfilm eller Bio? Bio känns ju lyxigt
Gräs eller Grus? Gräs
Pasta eller Potatis? Potatis
Is- eller Mjukglass? Mjukglass
Natt eller Dag? Dag
Felix eller Heinz? Felix utan socker
NK eller Myrorna? Myrorna
Marsvin eller Hamster? Usch, inget av dem...
Rakad eller Orakad? Rakad
Biffig eller Slank? Någonstans i mitten..
Blåögd eller Brunögd? Bryr mig inte
Naken eller Pyjamas? Naken
Linda Skugge eller Linda Rosing? Skugge
Peter Stormare eller Peter Jihde? Stormare såklart
Kaffe eller Te? Kaffe
Champagne eller Ramlösa? Champagne
Förfest eller Efterfest? Förfest, orkar inga efterfester nu för tiden
Engångssex eller Engångstallrik? Förr hade jag sagt engångssex, utan tvekan. Nu måste jag väl säga den tråkiga engångstallriken då...
Plastbestick eller Plastbröst? Plastbröst....
7-Eleven eller Pressbyrån? 7-eleven
Glasögonorm eller Linscooling? Linscooling
Plugga eller Jobba? Jobba
Yngre eller Äldre? Äldre
Lång eller Kort? Lång

Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? Har varit med om det...och det tog snabbt slut...
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Beror på i vilket sammanhang och vad det handlar om. Svårt att säga...
Tycker du om ord? Ja självklart!
Finns det någon du ogillar starkt? Ja det finns det.
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Jag är inte konflikträdd, och jag tror att jag är ganska bra på att lösa konflikter.
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Jag ber om hjälp om det behövs.
Är du svartsjuk? Jag var det förr, men inte nu. Vi har varit tillsammans länge och har två barn. Känns rätt fånigt att vara svartsjuk då.
Vad gjorde du igår kväll? Såg "Casino Royale" och käkade påskgodis.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Naturligtvis! Utan tvekan!!!

Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Hundöron
Tyckte du om att gå i skolan? Ja, väldigt mycket!
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Religion och alla former av svenska
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Matte och historia
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Ja
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Bryr mig inte....
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Finns många, vårdyrken (vill inte jobba med blod, skit och andra kroppsvätskor...), obducent, städare på tunnelbanan...
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? SKulle bara tycka att det var bra, kul och på tiden. Det är inget att skämmas över.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Ja det tror jag
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? Både och...
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Fan, är det redan morgon....
Är du troende? Till viss del, men för den skull inte sagt att jag tror på Gud...
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? Nej, är emot kvotering.
Tycker du om stearinljus? Skulle nog inte kunna leva utan
Använder du hårbalsam? Ja
När blir man vuxen? När man är mogen för det. En del blir det aldrig, en del är det tidigt. Jag blev det när jag fick barn.
Vilken färg har din tandborste? Har nyss bytt så jag minns inte
Har du lök i köttbullarna? Ja gärna massor
Hav eller Sjö? Hav.
Har du någon skrivare? Ja, men inte en som funkar
Har du någon scanner? Nej
Vad har du för väckarklocka? En sån där som visar tiden i taket
Hur ofta klipper du tånaglarna? När det behövs
Har du hår på ryggen? Nej det hoppas jag inte
Har du betalat månadens räkningar? Ja
Använder du hudlotion? I ansiktet¨
Har du åkt ambulans någon gång? Ja
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Salt
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Ostbågar
Tycker du om Dr Pepper? Nej fy bubblan
Äpple eller Päron? Inget av det...
Äter du fiskbullar? Ja, men det är inte en favorit
Svettas du mycket? När jag tränar ja, annars nej
När klippte du dig senast? En månad sedan typ
Vad kollade du senast hos doktorn? Mina öron
Har du fått riktig massage någon gång? Ja, är inte så förtjust i det
Tycker du om rökt kött? Ja
Vilken är din favorit på McDonald's? Mc Feast
Mc Donalds/ Max / Burger King eller Annat? Max
Platt eller vanlig dataskärm? Platt
Vad har du för mobiltelefon? En liten, rosa
Hur betalar du dina räkningar? Via internet
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Nej, ska man det?
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Ordning
Hur stor hårddisk har du? ?????
Har du överkast på sängen? Nej men snälla nån
Har du brutit något någon gång? En nagel..
Vad är den värsta sjukdom du haft? Campylobacter (kycklingbakterien) låg på sjukhus i tre dagar
Har du blivit sövd någon gång? Ja
Lever din mormor? Ja, tack och lov
Har du varit med på TV? Ja
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Sova medan Isabella sover
Använder du tofflor? Ja, är så frusen på kvällarna
Använder du morgonrock? Sällan
Är du en besserwisser? Kanske ibland
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Nej
Beskriv din humor: Kan inte. Det får någon annan göra.

Sådär

Först tänkte jag skita i påsken. Har tagit hand om Isabella hela natten och förmiddagen och var helt slut. Men så tänkte jag att det är roligare att gråta i en porsche än i en fiat. Så vi har plockat undan, bytt gardiner, tvättat fönster, målat ägg och hängt upp, tagit in björkris som vi har dekorerat och nu är det faktiskt lite påsk och fint här hemma.

Isabella har piggnat till och än så länge har ingen annan insjuknat. Patrik klagar dock över magont, jag har huvudvärk så jag knappt kan röra mig och Kalle är lite tröttare än vanligt så det känns som om det ligger nått i luften.

Nu ska jag laga middag och tugga maten väl!

Kram på er!

Bittert

Livet går som sagt aldrig att planera. I går kväll fick Isabella magsjuka och hon har kräkts hela natten. Hon är fortfarande dålig, får inte behålla någon mat och har feber. Så nu sitter vi andra och bara väntar på vad som komma skall.

Så min planering över vad vi skulle göra i påsk är ändrad. Det blir inget påskpynt, ingen påskmat, ingen skön ledighet, inga nya gardiner och inget äggmålande. Vi kommer att ha annat för oss.

Glad fucking påsk!

En ny karta


Visitor Map
Create your own visitor map!

Alla känner apan, apan känner ingen

Nu har jag haft min lilla blogg i sex månader och ni är ganska många som har varit in och läst mina tankar, om mitt vardagsliv, jobb och ångest sedan starten. Men vilka är ni? Snälla kommentera och berätta lite om vem ni är och vad som håller er kvar?Jag är nyfiken på er!!!

Kram på er!

Mammig

Om Kalle tycker att hans pappa är centrum av universum så är det inget emot vad Isabella tycker att jag är. Hon är som en liten klängapa på mig från det hon stiger upp tills att hon somnar. Visst går pappas famn bra, en stund. Men är jag i närheten är det hos mig hon vill vara.

När jag lagar mat står hon helst mellan mina ben och när jag går håller hon ett stadigt tag i byxbenet och följer med. De gånger jag måste hämta något snabbt och inte kan ha henne som följeslagare blir hon alldeles vansinnigt förtvivlad. Hon kastar sig ned på golvet medan krokodiltårarna sprutar.

Om jag bär på Isabella lägger hon armarna runt min hals och klänger sig fast. Jag kan släppa taget om henne och hon sitter ändå kvar där. Och även om det ibland kan vara påfrestande så är det fruktansvärt mysigt att vara älskad så utav en liten människa.

Jag funderar ibland på om jag också var så mammig när jag var liten som Isabella. För då och då känns det som om jag skulle vilja vara en klängapa på min mamma. Hålla henne hårt runt halsen och aldrig släppa taget. Pappa brukar säga att vi måste klippa navelsträngen. Men jag och mamma har bara konstaterat att vi har en lång och seg navelsträng som aldrig kommer att gå av, om jag så befinner mig på andra sidan jordklotet så håller den. Och kanske är det så med min och Isabellas navelsträng också.

image89

Helgens planer

Sista jobbdagen, sedan har jag fem härliga dagar av ledighet att se fram emot. Har ingen aning vad vi ska göra och det är väl rätt skönt. Men jag gillar ju att planera och har alltid en känsla av att om jag inte planerar något i förväg så kommer vi inte att ta oss för någonting. Och nu tänker väl ni "måste man göra någonting då?" Och svaret är: Ja det måste man. Inte varje dag, men jag gillar att utnyttja ledig tid till att göra något roligt tillsammans. 

Här är de planer vi har: 

Skärtorsdag: Ska med barnen till centrum och leta nya gardiner till köket och matrummet. Plocka in påskris och pynta lite. Måla påskägg med Kalle. Ev handla mat och godis inför helgen. 

Påskafton: Daniel och Malin kommer på middag. 

Påskdagen: Ska eventuellt hitta på något kul med Patrik och Wiveka. Har pratat om utflykt om det är fint väder och nu lutar det även mot middag på kvällen. 

Det är bäddat för en underbar helg!


Kraftmätning

Min blivande fyraåring är i trotsåldern så det sjunger, eller snarare skriker, om det. Det har varit lugnt ett bra tag, men nu är det tydligen dags för en ny dust. Den här gången känns det som om han är i tonåren. Han slåss, skriker och käftar emot. Och det gäller verkligen att stå på sig. Att inte ge efter. Men det är många gånger lättare sagt än gjort.

Igår slog han Isabella i magen utan anledning. Och ikväll har vi haft två bråk. När Kalle kom hem från dagis blev han arg över något och slog Patrik flera gånger. När Patrik blev arg började Kalle skrika och det slutade med att vi bar honom till sängen. Sen blev han arg på mig lite senare för att jag inte gjorde hans välling innan Isabellas och började då gallskrika och slå på ett skåp. Än en gång åkte han i säng, gråtandes och skrikandes.

Hoppas detta är en kortvarig period för det tar på krafterna att mäta krafterna.

image88

Nya tag

Är i bantningstagen igen. Jag gick upp några kilo i Mexiko och det känns direkt på låren och runt midjan. Hatar känslan när jeansen börjar strama och nu har jag börjat åtgärda det hela. Planen är att köra både GI och träna hårt samtidigt. Det borde ge ett snabbt resultat. 

Problemet är bara att jag fortfarande har så mycket jetlag att jag vill sova hela tiden. Igår skulle jag till gymet, men jag orkade helt enkelt inte. Fick kämpa för att hålla mig vaken för att se "24". Sen somnade jag som en klubbad oxe. Sov nästan otäckt hårt, som om jag var i koma. Jag hoppas att jag orkar släpa mig till gymet ikväll. 

Igår misstänkte jag att jag hade fått Salmonella eller nått annat roligt. Var fortfarande dålig i magen och hade kramper och feber. Ringde vårdguiden som tyckte att jag skulle kontakta en läkare och ta lite prover. Men eftersom jag fick behålla maten under gårdagen och eftersom kramperna och febern är borta nu bör jag ju vara frisk. Det var väl bara vanlig hederlig turistmage. 





Påsken närmar sig

Puh, har inte riktigt hittat in i rätt dygnsrytm ännu. Är svintrött men sover dåligt. Men jag glädjer mig åt att det är en tre dagars arbetsvecka följd av fem dagars ledighet. 

Har dock lite påskångest. Vi har aldrig tillbringat en påsk hemma utan vi brukar alltid åka upp till Luleå och äta mammas goda mat. Nu känner jag pressen på mig att fixa en ordentlig påskmiddag och pynta fast jag knappt äger ett endast påskpynt. Fick en påskkärring av Kattis och Lelle en gång som jag får ta och plocka fram nu. Och Ulrika måste ha läst mina tankar igår eftersom hon gav mig små ägg till att hänga i påskriset som försenad fördelsedagspresent. 

Hoppas att det fina vädret håller i sig till helgen så man kan vara ute med barnen. Känner att jag har mycket tid att ta igen med dem efter en vecka borta. Trodde att Isabella skulle ha hunnit utvecklas på den tiden, men konstigt nog är det på Kalle jag märker en förändring. Han har lärt sig säga bokstaven "R" och betonar den väldigt tydligt och stolt när han pratar. Han är också lite mammigare än vanligt och säger ofta att han saknade mig medan jag var borta. 






Service

Jag hade lite otur på flyget hem mellan Mexiko och Amsterdam. När det var drygt tre timmar kvar av resan blev jag yr, fick ont i magen och började må illa. Så de sista timmarna på planet tillbringade jag därmed på de äckliga små toaletterna på planet. Jag kräktes och hade diarre om vart annat.

Så fort jag trängde mig tillbaka till min plats i mitten av planet behövde jag gå på toa igen så därför bosatte jag mig utanför dem. Där fanns en av flygvärdinnornas stolar och jag frågade försiktigt om jag fick sitta och förklarade att jag mådde illa. Men fick ett surt nej. Flygvärdinnans jacka hängde faktiskt på stolen.

Jag frågade vidare om de kunde kolla om det fanns någon passagerare nära toan som kunde byta plats med mig. Men nej, det visste de att det inte fanns. När vi skulle landa bad jag att få sitta så länge som möjligt vid toaletterna. När säkerhetsbältesskylten tändes, 20 minuter innan, sa de att "nu måste du sätta dig." De skickade med mig en plastpåse ifall jag var tvungen att kräkas.

Eftersom vårt plan var försenat frågade vi flygvärdinnorna om vi skulle hinna med vårt anslutningsflyg till Arlanda. Hon tittade på biljetten och sa "Nej, det är kört.". Bara så.

Maten ombord på planet var rätt äcklig. Alkohol kostade, så på resan ned gjorde vi av med en del av reskassan trots att vi köpt reguljärbiljetter. Man hade ingen egen tv utan fick hyra en för 120 spänn med hörlurar med skitljud.

Flygbolaget heter Martinair om det är någon som är sugen på att flyga med dem.

Borta bra men hemma bäst

Så känns det tack och lov när jag kommer hem efter att ha varit borta. Jag har njutit av att ha sovit i min egen säng i natt, att ha duschat i min egen dusch och att få träffa min lilla familj igen. Så här kan jag sammanfatta veckan i Mexiko.

Resans:

Plats
: - Playa del Carmen i Mexiko är som ett amerikanskt spanien. Det är stora turiststråk, massor av restauranger, härliga stränder och den inhemska befolkningen är trevlig.

Mål: Att göra ett bra jobb- och det tror jag att vi gjorde. Resultatet kommer i tidningen om någon vecka.

Överraskning: Hotellet Aventura Mexikana. Ett till ytan anspråkslöst hotell som visade sig vara en riktig pärla. Mysigt, lugnt, välskött och trevligt. Efter jag hade bokat upptäckte jag att det var ett gayhotell vilket gjorde vistelsen ännu roligare. Vi lärde känna ett äldre gaypar från Kanada som gjorde resan extra minnesvärd. Varje kväll satt vi med dem i baren och snackade och det var tack vare dem jag förstod vad jag hade fått i ansiktet.

Skummaste: Min vindbränna. Vi hade aldrig hört talas om det och det var tur att kanadensarna var där så jag fick all info jag behövde. De hade drabbats av det flera gånger. Efter att ha haft en vattenfylld bula i pannan, sen en lejonnäsa, uppsvällda ögonen och till sist tjocka kinder ser jag nu rätt normal ut. Väntar bara på att vätskan ska komma ut genom näsan.

Ord: Första dagen i Mexiko fick vi lära oss att sugrör heter Popote vilket jag och Linda gick omkring och sa. Problemet var bara att vi sa fel och istället sa Popoto som tydligen betyder bög. Och det var ju rätt plats att säga det ordet på. Hahaha, vad vi skrattade när vi fick veta att vi sagt fel och vad felsägningen betydde. Nu har vi därför börjat använda ordet sugrör när vi pratar om bögar. Och det är ju ett mycket passande ord. Hahaha.

Drink: Caipirinha. Vill inte ens veta hur många jag har hällt i mig under veckan. Men det är i alla fall inte den första drinken jag kommer att beställa på krogen i framtiden.

RSS 2.0