Samvete

Satt just och diskuterade välgörenhet med min kollega Lotta. Hon ska gifta sig i sommar och vill att gästerna ska skänka pengar till Rädda barnen istället för att ge presenter eller pengar till bröllopsresan. Fint av henne. För mig känns det helt främmande dock. Jag är alldeles för förtjust i att få presenter och min stora dröm är att få åka på en lyxig, lång, dyr och oförglömlig bröllopsresa med Patrik. 

Lotta menar att jag borde tänka mer på alla svältande barn runt om i världen. Jo, det borde jag kanske göra och jag lovar att jag ska skaffa ett fadderbarn senast i höst. Men jag är bara inte en sån person som skänker bort allt jag äger till förmån för andra, om det inte är någon jag älskar som far illa, då skulle jag hugga av min högra arm om det skulle hjälpa. Svälten i Afrika, barn som far illa på barnhem och allt annat skit i världen känns så avlägset och jag har svårt att förstå vidden av det. Eller rättare sagt, jag sätter mig inte in i det för att jag tror mig må bättre av att inte veta hur jävligt det är. 

Men så visade det sig att Lotta är en miljöbov som slänger batterier och glasflaskor i soporna utan att sortera. Jag är förmodligen ännu värre, men jag påpekade dock att om man som henne vill göra allt för de svältande barnen kanske man också ska tänka på miljön. Det är ju ändå där framtiden ligger i det långa loppet. Lotta tittar skyldigt på mig och utbrister. "Vad fan, ska du ge mig dåligt samvete nu? Håll käften med dig, jag håller på planera mitt bröllop". 



Kommentarer
Postat av: Erica

haha... Jag håller med dig. Skänker inte heller pengar till sånt där. Känns avlägset. Inte ens en femtioöring..dom sparar jag i en egen liten burk som jag ska växla in när den är full =) Gav dock en tjuga en gång till nån insamling för tsunami-katastrofen. Dom stod där utanför systembolaget. Så jag har rent samvete nu för flera år framåt

2007-04-12 @ 13:55:42
Postat av: Kattis

Hahahahaha! Jag kan just höra er ha denna diskussion! Så typiskt Lotta!
Jag tycker det är fel att säga till folk vad de ska göra med sina pengar - vill de skänka till välgörenhet så gör de det ändå, vill de köpa en fin bröllopspresent låt de göra det också!

2007-04-12 @ 15:30:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0