Listdax

Var är du nu?
På jobbet förstås

Lakrits eller choklad?
Lakrits

Barndomsidol?
Vet inte om jag hade ngn idol, jag gillade snygga killar- mest han Ralph Macchio från Karate Kid

Vilken tid gick du upp idag?
06.30

Vad ska du göra i helgen?
Ha en liten födelsedagsmiddag och se på Melodifestivalen

Hur brukar du ta dig fram?
Jag går

När kräktes du senast?
För någon helg sedan när Linda och Linnea var på middag. Uschan vad jag mådde pyton.

Din favoritlåt just nu?
Kan inte låta bli att vara förälskad i Coldplays "Fix You". Lyckost Gwyneth Paltrow som fått den skriven till sig.

Var fick du dina senaste pengar ifrån?
Lön från jobbet

Har du sovit i din egen säng inatt?
Yes

Det roligaste i ditt liv på länge?
Det kan jag inte berätta, sorry!

Vad är Gud?
Jag vet inte, men jag pratar med honom ibland och hoppas på det bästa.

Senaste alkoholintag?
Två glas rödvin i lördags

Vad tycker du om sex före äktenskapet?
Man kan för fan inte köpa grisen i säcken

Har du haft mörkt hår?
Man kan inte ha mycket mörkare

Det starkaste du druckit?
Hembränd Turkisk Peppar när jag var 18...fy fan. Jag slocknade rätt fort.

Vad såg du senast på tv?
Barn-tv i morse

Vad ska du göra idag?
Inte mycket. Jobba klart och åka hem och tvätta.

Har du bott i något annat land?
Nej och jag tänker inte göra det heller

Är du morgonpigg?
Verkligen inte

Vad är du beroende av?
Just nu- ingenting

Vem snackade du med senast?
Åsa

Tycker du att det är jobbigt att ringa någon du inte känner?
Om jag tyckte det jobbar jag med fel grej

Vad luktar gott?
Nytvättat, goda parfymer, mina barn och bebisar

Har du borstat tänderna idag?
Naturligtvis

Vad är du snabb på?
Skriva, sminka mig, göra mig färdig...jag är snabb på det mesta. Jag är oerhört effektiv som människa.

Sörjer

Snyft! Idag slutar min vän Åsa på tidningen! Har varit och käkat en god avskedslunch med henne och firat med en starköl(!) till maten, hör och häpna. Ja, vad fan, jag skriver säkert bättre! Haha!

I övrigt är det en vanlig tråkig dag. Har tvättstuga och eftersom vi inte fått en tid på över en vecka så svämmar tvättkorgen över. Barnen har nästan inga rena kläder kvar, Kalle fick gå till dagis i skjorta...Men så är det när man inte har någon egen tvättmaskin.

När vi blev gravida med Kalle sa vi att vi skulle inhandla en. Det har ännu inte blivit av. Men jag tycker faktiskt att vi klarat oss bra, förutom då det som den här gången inte finns några lediga tider som passar in.

Det har varit lite kändisar i min blogg den senaste tiden. Jag har ju inte jobbat så mycket kväll och det har varit rätt lungt och skönt måste jag erkänna. Men snart lovar jag att jag ska ge mig ut på röda mattan igen! Håll ut!

Ikväll får ni inte missa!

Ni som inte har sett "Greys Anatomy" förut. Ikväll har ni chansen att uppdatera er på vad som hänt innan de nya, otroligt spännande, avsnitten börjar den 13 mars. Klockan 21.55 sänd ett avsnitt som sammanfattar de två senaste omgångarna av serien! Missa inte!

133335-45

Vardagsmat

Som ni kanske vet vid det här laget har jag dille på snabb och god vardagsmat. Här kommer ett av mina favoritrecept under den kategorin.

Lax med fetaosttäcke

Du behöver:

Potatis
Styckfryst lax
Fetaost
Soltorkade tomater
Creme fraiche

1. Börja koka potatis
2. Lägg styckfryst tinad lax i en ugnssäker form.
3. Smula sönder fetaosten och blanda med creme fraichen.
4. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna, strimla dem och blanda ned i oströran.
5. Häll "geggan" över laxen och sätt in den i ugnen. 175 grader, ca 20 minuter.

Det är enkelt, riktigt gott och sköter sig själv i ugnen!


Hjärngympa

Här kommer en kluring, snodd av Kattiz som alltså inte får svara, och inte Pata heller. Vet ni vad de här siffrorna är? Svara nedan!

1
. 75A 85A 80C 70A

2. 4 45 95 373

3. 1936 1972 1996 2012

4. 123 850 960 1800

5. 0671 0978 060 0924

6. 1755 1910 2215 1805

7. 3110 3210 6150 6865

8. 90 7 11 45

9. 42 22 56 162

10. 8 4+ 24 2

 

Snöjävel

Herregud vilket väder! Det snöar och snöar och det går knappt att ta sig fram. Det var ett mindre åskmoln som kånkade sig fram med två barn, varav den ena HELA tiden sparkar av sig sina skor, genom snödrivorna i morse för att lämna på dagis. Allt tar sån jävla tid. Och nu när jag har kommit till jobbet, druckit en kopp kaffe och lugnat ned mig kommer det dåliga samvetet smygande. Varför skrek jag till Kalle och varför svor jag ungefär femton gånger mellan vår lägenhet och dagis?

Kan det inte bara bli vår nu? Ska allt bli förskjutet nu bara för att vi inte fick vinter förrän i januari? Ska snöjäveln ligga kvar till april? Allt kommer att bli så mycket lättare när man slipper tjocka vinterkläder, skor, tjocka vantar och mössor. Tänk, alla mammor, när vi får skicka barnen till dagis i shorts och t-shirt! Vi kommer att tjäna en halvtimme bara på att slippa alla kläder.

På tal om dåligt samvete. Isabellas dagisfröken tyckte att jag skulle sluta ha ångest över att Isabella var på dagis. "Du har väl bättre saker att göra med din tid", sa hon med trygghet i rösten. Isa hade haft en bra dag igår. Hon hade somnat på madrassen för första gången, sovit gott i nästan två timmar och lekt och busat. Skönt!



Oj, oj, oj...

...ikväll smäller det! Det är säsongstart för serien "24" klockan 20.55. En timme senare startar nya avsnitt av "Prison Break"! Ni hajar hur min och Patas kväll ser ut va?! Fy fan så kul!

Ikväll ska jag sätta igång med träningen igen. Var ju och tränade lite försiktigt i torsdags men efter att ha legat i influensan i över en vecka kändes det som om jag inte hade några muskler kvar i kroppen. Jag orkade nästan inte lyfta några vikter. Hoppas att det känns bättre idag. 

Har fått flera kommentarer idag på jobbet om att jag har gått ned i vikt medan jag har varit borta. De undrar vad jag har gjort. Ja, prova att inte äta på över en vecka så får ni se själva. Det är hur som helst väldigt roligt och smickrande!



Ångest

Det är så jag känner över att min lilla flicka ska vara på dagis nu, varje dag, från halv åtta på morgonen till halv fem på eftermiddagen. Men vad göra? Jobba bör man annars dör man...eller nått.

Det konstiga är att jag har mycket mer ångest över att Isabella börjar dagis än vad jag hade då Kalle började. Det kan ha att göra med att hon är tre månader yngre än vad han var. Det kan också ha att göra med att hon stoppar allt i munnen och klättrar på allt. Är nervös att de inte ska vara aktsamma med prinsessan. Det kan också ha att göra med att hon är flicka och mycket mindre till växten. Hon ser så liten ut.

Kalles dagisfröken sa "stackars barn" när hon fick höra hur många timmar om dagen Isa och Kalle skulle vara på förskolan, vilket gör mig förbannad. Vad har hon för rätt att moralisera över vårt beslut och liv. Jag har tillräckligt dåligt samvete som det är. Kom inte och spä på det.

Som tur är vet jag att Isabella inte kommer att minnas detta när hon blir större. Som min mamma sa till mig igår, "Inte kommer du ihåg att du fick vara hos dagmamma till halv sex varje dag". Nej, det gör jag inte. Måste försöka sopa det dåliga samvetet under mattan nu och istället tänka på allt roligt vi kan göra tillsammans med barnen när våra dubbla heltidslöner börjar rulla in.




Sammanfattning

Skulle ha åkt till Patrik och Wiveka igår kväll och sett Melodifestivalen och ätit middag tillsammans, men hela deras familj låg i influensan. Istället gjorde vi gott käk hemma och myste bara familjen framför tv:n. Och det var rätt skönt att bara ta det lugnt.

Melodifestivalens sista deltävling då. Den kan jag sammanfatta så här:

Rätt låtar gick vidare.
Andreas Johnson är kung.
Sarahs Dawn Finers låt var väldigt vacker och nu så här efter fyra deltävlingar undrar man vad Tommy Nilsson och Anna Book gör i finalen.
Magnus Uggla var en besvikelse och det var nog så han kände sig också när han fick ta en omväg via Andra Chansen.
After Dark var trallvänliga men hade aldrig fungerat att skicka utomlands.
Sanna Nielsen hade en bra schlager, men i år är schlager tydligen ute. Har aldrig gillat henne som sångerska heller, hon är trist och låten hade nog vunnit fler röster med nån annan vid mikrofonen.
Caroline af Ugglas sjöng som en kratta. Blev förvånad eftersom hon var grym i "Så ska det låta". Kändes som om hon var hög, men med bebis i magen får vi hoppas att det inte var så.
Verona. Ja vad ska man säga. En välförtjänt sistaplacering, men vi kommer att dansa till den i sommar. Var så säkra.
Emilé borde ha blivit diskad för länge sedan. Kan hans låt bli bli mer lik Westlifes "World of our own"? Jag satt och sjöng den samtidigt. Blir fan förbannad!

Spelrecension

Den ofrivillige spelaren

2-6 spelare, familjespel, 60 minuter

Ett spel där du på en timme ska få din miljon att växa så snabbt som möjligt. Man spelar Texas Hold´m, Keno, Trav och Roulette och hela tiden hör man klockan ticka i bakgrunden. För en spelgalning som mig är detta drömspelet. Det är fartfyllt, stressande, spännande och varierande. Ser fram emot att pröva det med fler än två spelare, förhöjer säkert spänningsfaktorn.

AAAAA

133335-64

Lack och läder

Ja, alltså så hette vårt vackra rum på slottet! Ni ser själva hur mysigt det var på bilden nedan. Men något lack och läder blev det inte för vår del. Vi ägnade oss åt romantik istället.
133335-63

Pata hade bokat bord på en urmysig italienare där vi käkade vitlöksfrästa champinjoner på en bädd av parmaskinka och parmesanost till förrätt, tournedos, rödvinsås, smörstekta gnocci och klyftpotatis till varmrätt och en klassisk Tiramisu som efterrätt,. Vi drack drinkar, delade en flarra rödvin och avslutade med var sin irish coffee.

Sedan tog vi en god drink på slottet och därefter gick vi en match med vårt nyinköpta sällskapsspel.
En mysig, trevlig och välbehövd kväll!

Mitt tips 4

Ok, dags för tipset inför morgondagens viktigaste händelse- alltså Melodifestivalen. Har dock läst kvällstidningarna och de påverkar mig alltid. Men jag tänker strunta i dem och gå på min känsla.

Till final: Magnus Uggla och Andreas Johnson

Till Andra Chansen: After Dark och Sanna Nielsen

Nyfrissad!

Har varit hos frissan och klippt page! Min första reaktion var att jag var missnöjd, men nu efter att ha kommit hem och fixat lite själv så känns det rätt ok. Mitt hår växer ändå så fort så jag hinner knappt blinka så är det långt igen. Är mest rädd att jag inte ska orka fixa till nån snygg frisyr. Jag hatar ju att hålla på med håret. Egentligen är det slöseri att en sån som jag ska ha så här tjockt hår.

Tre timmar kvar tills jag ska hämta barnen på dagis. Ska börja med att tillbringa en dryg timme i sängen. Sov dåligt i natt och klev upp före tuppen och eftersom jag och Pata ska ha en romantisk kväll i kväll borde jag vila lite. Sen ska jag gå över en sväng till Kattis som håller på att packa flyttkartonger. Tokan ska lämna Stockholm för Skåne.

Har varit en duktig kund hos H&M under förra året och fick därför tillbaka en slant på klubbkortet. Sprang naturligtvis genast dit och köpte en snygg grå klänning, som jag ska ha tillsammans med leggings ikväll, för pengarna. Som hittat!  

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll! Det ska jag ha!

Härlig dag!

Isabellas dag har gått jättebra! Hon har ätit lunch, sovit middag och ätit mellanmål! I morgon ska jag lämna så hon får äta frukost på dagis vilket hon ska göra varje dag från och med måndag då jag börjar jobba.

Eftersom min kära vän Linda inte kunde komma och hälsa på mig i dag blev ju min dag blank och det var väldigt skönt, även om det hade varit kul att träffa Linda förstås. Har sovit, tränat , läst och tagit det lungt. Nu har jag bokat tid hos frisören i morgon så då får vi se vad det blir den här gången. Han brukar få göra som han vill.

Synd att de här veckorna snart är slut och synd att jag bara fick vara frisk de sista dagarna. Men det är helt ok. Jag slapp ju i alla fall karens och sjukdagar.

Imorgon ska jag vara prinsessa....

....eller eh, jag ska i alla fall bo på ett slott! Jag och Patrik ska tillbringa en natt på Ulfsunda Slott i Bromma och på kvällen ska vi äta på restaurang och mysa över en flaska vin. Barnen ska sova hos Linda och Dan så vi är helt på tu man hand. Det ska bli fantastiskt mysigt och kul!

Helt ensam...

...Och vilken lyxig härlig känsla. Jag har gått från dagis klockan tio och ska inte hämta förrän klockan tre! Och jag har inga planer för dagen. Så skönt! Jag ska lägga mig och vila en stund nu, sen ska jag gå till gymet och träna lite och sen kanske jag hinner ned till centrum en sväng.

I morgon tror jag att jag ska passa på att gå till frisören och bli lite snygg i håret.

Nu är plötsligt tillvaron hur bra som helst!

Konstigt....

Har för övrigt kommit på varför jag får kramper i magen så som jag fick i måndags. Jag tål inte vispgrädde i mat. Har kommit på det tidigare men hade glömt bort det. Nu lär jag aldrig mer glömma det. Det konstiga är dock att jag tål vispgrädde om den är vispad, men inte upphettad. Nån som har nån aning om hur det kan vara så?

Det viktigaste i medicinskåpet

Sofia Wistam berättar i tidningen i dag att hon tog sex Treo om dagen för att bli pigg och att hon även varit beroende av nässpray. Jag förstår till hundra procent besattheten man kan få av nässpray. Jag håller själv på att vänja av mig nu efter att ha använt det under min förkylning. Så fort jag blir snuvig åker jag dit. I mina värsta stunder har jag använt det varje dag i åtta nio månader. Men på senare år har jag blivit duktig på att sluta snabbt. Jag blev nämligen livrädd då en läkare sa att om jag inte lägger av kommer jag att tappa luktsinnet för gott.

Andra mediciner som jag kanske "missbrukar" är Alvedon och Novalucol. Framförallt Novalucol. Jag får nästan panik om jag inte har det hemma och därför har Patrik köpt hem den största förpackningen han kunde hitta så att jag ska känna mig lugn. Att ha halsbränna är bland det värsta jag vet- nästan lika hemskt som att vara täppt i näsan. De här tre sakerna är de absolut viktigaste sakerna i mitt medicinskåp.

Lovely!

Sådär! Nu mår jag bra igen! Ska vänta några dagar och sedan bär det av till gymet igen!

I dag har Isabella sovit på dagis och det gick väldigt bra. Hon hade somnat i frökens famn och när jag kom dit efter att ha varit borta i tre timmar låg hon sött och sov på sin madrass precis som de andra barnen. Tyvärr vaknade hon efter en timme då något av de andra barnen grinade till och därför var hon utom sig av trötthet när vi kom hem. Så det var bara att lägga henne igen. Hon älskar ju att sova och jag förstår inte hur hon ska kunna minska sin sömn från tre timmar till en och en halv. Hon har ju precis gått ned från fem timmar.

Har haft en underbar dag utan barn. Har käkat lunch med Malin, shoppat lite fina kläder till Isabella, köpt ett par leggings till mig själv och ett nytt sällskapsspel. Finns det något bättre än att komma hem med en massa påsar? Men det var det barnbidraget!

Är det inte det ena så är det det andra...

Det blev inget bloggande igår. Anledningen var att jag mådde skit- igen. Fast den här gången var det inte förkylning utan magen. Jag mådde illa, magen var stor som en fotboll och jag hade kramper. Först trodde jag att det var var magsjuka, men i dag vet jag att det är gallan. Jag har legat i kramper i dag också. Jag brukar ha så här ibland och den här gången beror det på att den underbart goda maten jag åt hos Patrik och Wiveka på söndagkväll var fet. Och min mage som inte hade fått ordentlig mat i sig på en vecka fick en chock.

I går när det var som värst grät jag bara. Jag låg sängliggande hela dagen hemma och fick pina mig igenom timmarna på dagis. Och jag funderade mycket på vad jag har gjort Gud för ont som förtjänar detta. Nu måste jag bygga upp mitt totalt raserade imunförsvar.

Jag åt ingenting på hela dagen igår och hittills idag har jag bara fått i mig lite gröt. Det enda goda som kommer att komma ur de här två lediga veckorna, förutom att Isabella börjat dagis utan problem, är att jag blivit smal som fan.

I dag har jag varit borta från dagis i en och en halv timme. Gick till centrum och shoppade ett par byxor och en tunika och handlade mat. När jag kom tillbaka hade Isabella ätit lunch och allt hade gått jättebra. I morgon är det dags för det enda som jag tror blir svårt- då ska hon lägga sig ned på en madrass och sova. Det blir intressant.

Snodd lista av Kerran

10 FAVORITER
Färg:
Svart
Mat: Kött
Band: Vet inte
Film: Crash
Bok: Skam
Sport: Bryr mig inte
Årstid: Sommar
Veckodag: Fredag
Glassmak: Vanilj
Tid på dygnet: Kväll

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör:
Glad
Smak: Tandkräm
Kläder: Morgonrock
Bakgrund: Bolibompa morgon-tv
Nagellack: Inget
Tid: 10.21
Omgivning: Kalle som sitter i soffan
Irritationsobjekt: Att jag fryser om fötterna

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Nej
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Kysst någon du inte känner: Ja

3 PERSONER
Du kan berätta allt för:
Patrik, mamma, Linda
Du tycker om: Min familj och mina vänner- fler än tre...
Du inte gillar: George Bush, Anna Book, Carola och ett gäng andra men jag fick ju bara nämna tre

2 VAL
Kaffe eller te:
Kaffe med mjölk.
Vår eller höst: Vår

1 ÖNSKAN: Att en hemlig dröm blir verklighet

Update

Hade en mycket trevlig kväll hos Daniel och Malin igår. De har dock inte barn och med andra ord inrett efter det också. Därför fick jag möblera om hos dem lite innan vi släppte in virvelvinden Isabella i deras fina lägenhet. Hon ska ju känna och ta på allt och det var en lättnad när hon somnade klockan åtta. Kalle tog plats i Daniel och Malins säng och plöjde igenom fyra filmer innan han till sist somnade.

Käkade jättegod mat. Oxcarpacchio (osäker på stavningen) med krutonger och dressing till förrätt. Och Oxfile med kantarellsås och Hasselbackspotatis till varmrätt. Till det förstås gott rött vin. Men jag tog det lungt med alkoholen. Efter att ha varit sjuk i en veckas tid är kroppen inte i form och jag var i stort sett nykter när vi kom hem. Det är jag också tacksam för idag.

I dag ska vi kanske åka till Patrik och Wiveka och hälsa på och äta middag. Trevligt som vanligt!

Sammanfattning

Vilken underbart bra schlagerkväll igår! Den bästa hittills! Sebastian till final som väntat och han var absolut värd den platsen. Låten var grym och han var bäst. Men sen var det idel överraskningar. Hade väntat mig att se Nanne göra honom sällskap i Globen. Istället blev det Sebastians Idol-vän Måns Zelmerlöf. Helt okej för min del.

Kvällens stora förlorare var Magnus Carlsson. Jag tycker så synd om honom. Han hade en bra låt som han åtminstone förtjänade att komma till Andra chansen med. Men istället blev det ett magplask utan dess like. Sonja knep biljetten till Andra Chansen, och det känns också helt ok. Det fanns som sagt så många bra låtar att det var svårt att gissa igår. Den enda som var självklar var Sebastian. Åh, Sebastian!




Äntligen!

I dag mår jag bättre. Har lite ont i halsen och lite hosta men i övrigt känns det ok! Och ingen magsjuka har vi åkt på heller! Peppar, peppar! Men nu tror jag faktiskt att risken är över.

Klockan fem ska hela familjen åka till Daniel och Malin och äta god mat och se Melodifestivalen. Malin är också en schlagernörd precis som jag så det blir säkert skoj. Jag håller mina tummar ikväll främst för Sebastian. Jag hoppas att han är så bra som jag tror att han kommer att vara!

Ha en bra kväll allihopa!

Lite allt möjligt

Jag har ju slutat väga mig sedan jag började träna styrketräning. Däremot mäter jag kroppen och häromdagen hittade jag ett par gamla anteckningar med mått. De är cirka fem år gamla, men gav mig ändå mindre chock. Sedan dess har jag minskat tio centimeter i midjan, tio centimeter över rumpan och tio centimeter över låren. Och då har jag ändå varit gravid två gånger sedan dess! Shit pommesfrites!

Mår för övrigt lite bättre, har bara halsont, men så här mådde jag i går kväll också och då kom värken i kroppen tillbaka under natten. Har pratat med vårdguiden som säger att det är influensan jag fått och så länge jag inte har vita prickar i halsen så behöver jag inte gå till läkaren. Patrik har fått leka doktor (och inte på det snuskiga sättet om det nu var nån som tänkte så) och han såg bara att det var rött och svullet i halsen så då är det väl lugnt.

Nu har vi dock fått veta att Kalles bästa kompis Arvid, som både jag, Kalle och Isabella träffade och kramade igår, har fått magsjuka. Så nu kan ni ju förstå vilken skräcknatt jag har framför mig. Har förvarnat Patrik om att jag går och lägger mig i Kalles säng när han kommer till oss i natt. Annars får jag bara ligga och vaka, kasta mig upp varje gång Kalle hostar och kommer att vara död av trötthet i morgon.


Jävla skit!

Fredag- normalt min favoritdag men i dag bryr jag mig inte. Jag mår fortfarande inte bra och vill helst bara skita i allt och lägga mig och sova. Om jag äter värktabletter var sjätte timme kan jag vara en glad mamma, men utan dem vill jag helst inte röra mig eller vara bland folk. Faans, faan!

I dag har jag gått ifrån Isabella en kvart på dagis och det gick som väntat utan problem. Hon lekte på som vanligt. Nästa vecka blir det som tur är lite längre stunder och jag är förhoppningsvis frisk och kan smita iväg och träna som jag planerat.

Har tröstshoppat strumpbyxor och ett fint rosa skärp med snyggt spänne idag som jag ska ha till svart klänning i morgon när vi ska bort på middag och då jag tänker se till att vara frisk!

Vardagsmat

Gjorde en ny och lätt rätt idag som jag gärna tipsar er om!

Du behöver:

Snabbmakaroner
Bacon
Kelda ostsås
Dijonsenap
Paprikapulver
Salt o Peppar
Basilika
Ost
Ströbröd

Koka makaronerna och stek baconen.
Rör ihop ostsåsen med senap, paprikapulver, salt och peppar.
Blanda makaronerna, baconen, ostsåsen och bailika i en ungfast form med lite olivolja i botten. Strö riven ost över och avsluta med lite ströbröd.
Sätt in i varm ugn, högt upp och ha på grillfunktionen så ytan får en fin färg och blir gratinerad och maten genomvarm.

Jag gjorde till fyra personer och använde två stycken ostsås. Det blev krämigt, gott och framförallt var det jätteenkelt!

Mitt tips 3

Då var det dags att sia inför deltävling 3 som går av stapeln i helgen. Den här gången tänker jag inte prata med Jesper och inte läsa några kvällstidningar utan precis som första gången bara gå på magkänslan och den säger så här:

Till finalen: Sebastian Karlsson och Nanne Grönwall

Till andra chansen: Magnus Carlsson och Måns Zelmerlöv
133335-58

Sebastian är min personliga favorit! Han vinner alla mina röster redan innan jag hört låten!

Såååå kul!

Kollade just statistiken och fick näst intill en chock när jag såg att 53 personer läst min lilla blogg igår! All time high! Inte dåligt! Tack, tack!

Dag 4

I dag har jag fått gå ifrån Isabella på i inskolningen i, håll i er nu, fem minuter! Hon vinkade hej då och fortsatte sedan lungt leka. I morgon hoppas jag att jag får gå ifrån lite längre. Det går ju så himla bra så jag tycker inte att de behöver dra i bromsen!

Nått som däremot inte går så bra är min förkylning. Jag mår rent ut sagt skit! Gick och la mig halv nio i går kväll men kunde verkligen inte sova. Det bara kröp i kroppen på mig. Inte förrän klockan två lyckades jag äntligen somna. Sen när jag vaknade i morse hade jag grymt ont i halsen, kunde knappt svälja. Nu är det bara ögon- och öroninflammation som saknas, sen har jag gått igenom allt. Har ont i kroppen, halsen, har tjockt i luftrören, ont i huvudet, snuva och hosta.

I dag skulle jag ha ätit lunch med Monia, en mamma på dagis, och ikväll skulle jag ha träffat Linda och Kerran över några glas vin och höra om Kerrans nya jobb. Men allt blev inställt. Fyyyyy vad det är synd om mig!

Hemskt!

Fick veta under eftermiddagen att skådespelerskan Johanna Sällström dött. Fy så hemskt, obehagligt och tragiskt. Var ju på premiärvisningen av sista Wallander-filmen i december och såg Johanna där flera gånger under kvällen. Hon var otroligt söt, log och var glad. Och nu är hon plötsligt död- 32 år gammal. Och efterlämnar en 4-årig flicka. Man undrar ju vad som har hänt. Det är hur som helst tragiskt!
133335-57

Alla hjärtans dag

Ja i dag är det ju den stora kärleksdagen, men jag tycker mest att det är svammel. Jag och Pata hade bestämt att vi inte skulle köpa nått till varandra eller göra nått speciellt. Skit samma, kärlek kan man visa till varandra vilken dag som helst. Men mitt hjärta kom ändå hem med en bukett röda rosor och visst är det mysigt. Ska, om jag orkar, baka en överraskningskaka med Kalle till Patrik medan han är på innebandyn ikväll. Det blir mitt bidrag till kärleksdagen!

Illa!

Fan jag mår verkligen inte bättre. Har ont i kroppen och tjockt i luftrören. Vill helst bara ligga och sova. Uschan puschan! Ikväll ska jag sova tidigt.

Idag har det varit full rulle- vilket kanske var mer än vad jag orkade med känner jag nu. Har varit på dagis en timme med Isabella, varit hos Malin och käkat lunch och fikat och sen varit på föräldrafika på dagis. Nu har jag feber igen och vill helst bara lägga mig under täcket och glo på tv eller nått. Men det går ju förstås inte. Nu ska det lagas mat till barnen och det är tre timmar innan min dröm om sängen blir verklighet.

Min kräkfobi

Jag och Patrik är näst intill hysteriskt rädda för magsjuka och speciellt rädda är vi för att Kalle ska få det. Det är kanske inte så konstigt eftersom han alltid har blivit sjuk i vår säng och några gånger har Patrik råkat hamna ivägen. Jag sover lätt och redan när jag hör första ljudet så sitter jag i fotändan, långt bortom skotthåll.

Men vår fasa för kräkningar håller antagligen på att driva Kalle till vansinne. Varje gång jag vaknar av att han sväljer ovanligt mycket, att han sitter upp i sängen eller att han sover oroligt så tror jag att han mår illa. Jag väcker honom och frågar om han behöver kräkas och han svarar ilsket "Nej!".

Natten mot lördag trodde jag att han behövde kräkas bara för att han satt upp i sängen och yrade så jag drog upp honom och sprang in på toaletten. Han bara tittade konstigt på mig och funderade säkert på om jag var riktigt hundra. Inte mådde han dåligt, han var bara i sömn.

Det jobbigaste med det hela är att om jag har fått för mig att Kalle mår illa så kan jag inte sova ordentligt. Jag kan ligga en hel natt och lyssna om han ska kräkas och om han råkar hosta så kastar jag mig upp. I natt hände just den grejen och då sa Kalle "Nej mamma, jag bara hostar lite". Hahaha, stackars barn, så sjuk jag är. Min kräkfobi är kanske ytterligare en sak jag borde söka för? Hahaha!

Sakta men säkert

Känner mig ännu sämre idag än igår. Det är en riktigt seg förkylning jag fått. Har feber nu igen och ont i kroppen. Det är synd om mig, och tur att jag inte jobbar. Nu sover jag med Isabella på dagarna och det är så skönt.

Andra dagen på dagis och även idag var vi bara där en timme. Idag var de andra barnen där och Isabella gjorde sig bekant med dem på en gång. Hon satt i ring med de andra och åt frukt och lekte för fullt. Hon brydde sig inte om att jag var där, förutom då hon ramlade av en bil och blev ledsen. Jag frågade lite försynt om jag kanske skulle gå ifrån en stund i morgon och fick till svar att i så fall bara fem minuter. Gud, vad de drar ut på det hela. Jaja, jag rättar mig i ledet. De vet säkert bäst.

Första dagen...

...på dagis för Isabella och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. I dag och två dagar framåt ska hon bara vara där en timme om dagen och hon fick inte träffa de andra barnen utan det var bara en fröken och jag och hon där. Isabella for runt som en virvelvind och tittade på alla saker, rev ut ur lådor och skåp och när fröken tog fram frukt och frågade henne om hon ville ha kom hon direkt och satte sig i hennes knä, vilket fröken blev förvånad över. Isabella gick iväg själv och tittade i olika rum och brydde sig inte alls om mig.

Med anledning av detta, att hon är så nyfiken och social, så känns det lite utdraget med en timme i tre dagar. Först på torsdag ska jag få gå ifrån och då endast i tio minuter. Jag hoppas vi kan göra det momentet redan på onsdag. Isabella är ju van att vara hos andra, vi har lämnat henne och Kalle hos barnvakt över natten flera gånger, vilket fröken också märkte, så jag tror nog att det kommer att skyndas på lite.

Det var tur att jag är mammaledig idag, annars hade jag fått en karensdag. Igår kväll var jag riktigt dålig, febrig och hostig. Idag är det bättre, ingen feber men ordentligt förkyld. Jag som planerade att träna mycket de här veckorna hemma. Men vis av erfarenhet vet jag ju att det sällan blir som man tänkt sig.

Har sovit i två timmar med Isabella nu på eftermiddagen. Orkade inte göra så mycket annat. Nu ska vi gå och hämta Kalle på dagis.

Segare dag får man leta efter

Sådär. Efter en fet lunch på Max och två timmars vila då Isabella sov känner jag mig till slut som människa igen. Det är vid såna här dagar man är avundsjuk på dem som inte har barn.

Imorgon är det dags för min sessa att börja på dagis. Spännande och roligt! Halv tio ska vi vara på hennes avdelning och då antar jag att vi bara ska vara där nån timme så hon får bekanta sig med barnen och fröknarna. Har dock genom rykten fått höra att det finns ett jävla bitbarn där. En mamma jag känner har skolat in sig flicka för en månad sedan och hon har blivit biten tre eller fyra gånger. Shit vad arg jag, och ännu värre Pata, kommer att bli om Isabella kommer hem med bitmärken. Vi är inte direkt föräldrarna som håller käften. Pucko-Eva, chefen på dagiset, kan hoppa upp och sätta sig på att hon kommer att få veta att hon lever i så fall.




Vicken kväll!

Vilken schlagerkväll igår! The Ark var outstanding och jag tror och hoppas att de tar hem alltihop. Och Marie Lindberg var en skräll, men en vacker sådan. Det var som i en saga där hon precis som hon själv sa, var prinsessan. Från miss nobody till finalen i Melodifestivalen. Coolt! Låten var bra och jag gav henne, och förstås The Ark, mina röster.

Middagen blev lyckad, men idag har jag mäkta ont i huvudet och önskar att min älskling var hemma så jag fick gå och sova. Men han ringde just från fjällen och efter två kvällars festande har han ännu mer huvudvärk än mig. I natt kommer Pata hem. Skönt! Både jag och barnen längtar!

Schlagerspelet

Jag har förresten gått med i schlagerspelet http://schlagerspelet.aftonbladet.se

Gå med ni också så ser vi vem som får flest poäng. Jag har två artiststall med! Fyra timmar till deadline! Skynda er och anmäl er nu!

Saturday

Fan, känner mig ännu krassligare idag än i går. Men tack och lov är jag inte så hängig att jag inte orkar göra saker, jag är mest snuvig.

Om någon timme kommer kusinerna Linda och Linnea och moster Gun-Marie. Ska bjuda på potatisgratäng och fetaostgratinerad fläskfilé. Mums! Det vattnas redan i munnen!

Jag är otroligt laddad inför Melodifestivalen ikväll. Läste i tidningarna att Jimmy Janssons låt är så bra att den kan gå vidare, vilket också Jesper sa till mig. Men The Ark är som väntat överlägsna. Hoppas de har en kanonlåt som de vinner hela skiten med! Skulle ju vara hur coolt som helst om de fick representera Sverige i Finland i maj! Ska rösta så det sjunger om det!

Ha en trevlig lördagskväll! Det ska jag ha!



Dagens....

....aktivitet: Lekplatsen i Bromma. Trodde att vi i stort sett skulle vara ensamma eftersom det var en vardag och folk jobbar. Men tydligen jobbar folk inte alls. Satan vad ungar och vilken ljudnivå. Efter en timme klarade jag inte av mer.
...chock: Att Anna Nicole Smith är död. Shit! Det kanske bara är för att jobbar med det jag gör- men shit!
...roligaste. När Kalle sa till mig i morse att vi inte hade någon stark kille hemma nu när pappa var borta. "Jo, vi har ju dig", sa jag och han blev skitstolt. Gick och spände musklerna, eller eh, spagettiarmarna.
....mest irriterande: att jag är lite halvsjuk. Har lite feber och känner mig krasslig. Hoppas det går över snabbt.
....jobbigaste: att febrig och ensam med två barn handla på ett Vivo fyllt till britsningsgränsen av pensionärer med rullatorer och mammalediga med barnvagnar. Jag var ytterst när att få ett utbrott!
....mysigaste: att krypa upp i soffan med ett glas vin efter middagen och se på Lets Dance med en gosig Kalle i knät.
...skönaste: att barnen var "snälla" nog att sova till nio i morse.
...skönaste 2: att vi alla tre har sovit ljuvlig eftermiddagsvila.

Mitt tips 2

Tänkte lämna mina tips inför Melodifestivalen i helgen och som vanligt gå på min magkänsla. Men så pratade jag med min vän och kollega Jesper som befinner sig i Göteborg och fick lite insidertips och nu vete fan hur jag ska tippa. Enligt honom är i stort sett alla låtar bra och det är betydligt jämnare och bättre än förra helgen. Jag hoppades att söta och trevliga Jessica Andersson skulle briljera men hon är tydligen en besvikelse. Och Lustans lakejer, Regina Lund och Jimmy Jansson har alla bra låtar. Det är inte lätt att tippa nu efter att ha pratat med Jesper. Jag tvekar om jag ska byta plats på Lustans lakejer och Regina eller inte men nu kör vi på detta:

Till final:
The Ark och Lustans lakejer

Till Andra chansen:
Regina Lund och Jessica Andersson

Min helg

Två timmar kvar. Sen stänger jag av datorn och går på mammaledighet! Underbart! Ser så fram emot min helg. Här är upplägget:

Fredag: Åka till en inomhuslek med barnen, handla, äta god middag, mysa och se Lets Dance, sova i tid.

Lördag: Ta en promenad med barnen och Kattis på förmiddagen. På eftermiddagen kommer Linda och Linnea, laga god middag tillsammans och äta, dricka rödvin, se Melodifestivalen, surra, dricka drinkar och vin.

Söndag: Äta lunch på Max, vara ute och leka, ta det allmänt lugnt, vänta på att Patrik ska komma hem.

The Departed



Leonardo Di Caprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg. Rollistan ger höga förväntningar- och filmen håller faktiskt vad den lovar. The Departed är en spännande, oväntad och riktigt bra thriller som är nervkittlande från första stund. Mark Wahlberg gör en av sina bästa roller och Di Caprio visar än en gång att han är en jävel på att välja smarta, intressanta roller i grymma filmer. Det enda jag inte gillade med The Departed är slutet. Det känns som om regissören Martin Scorsese haft kniven mot strupen i slutet av inspelningen.

AAAAA

Vilken lättnad!

Japp nu har jag fått det bekräftat. Onsdagen den 14 mars kl 21.00 drar Greys Anatomy igång igen! Yes! Då behöver vi bara vänta drygt en månad innan vi får veta hur det går för Izzy, Grey, Derek, Christina, Burke och de andra. Skönt. Blev orolig att jag var tvungen vänta till hösten eller så. 

Snodd förkortad lista

1. Vad är klockan: 13.26

2. Smeknamn: Det finns bara två som har kallat mig nått: Sydde- Anchi och Jesper- Annlull som sköter sitt eget fingerpull. Haha!

3. Husdjur: Nope

4. Piericing: Öronen

5. Födelseort: Luleå

6. Bostadsort: Solna

7. Nuvarande bostad: Hyreslägenhet, 4:a på 86 kvm.

8. Har du varit i några andra världsdelar: Afrika, Nordamerika och Asien

9. Har du varit med om en bilkrasch: Nej, men bilkrock

10. Kaffe eller glass: Kaffe

11. Snuttefilt eller kramdjur: Hade ett täcke som hette ?lilltäcket?.

12. Färg på strumporna: Idag, fula rosa med vita ränder som jag snott av mamma

13. Bästa semestern: Thailand och Kapstaden med Pata

14. Favoritmat: Palt

15. Bästa veckodagen: Fredag!

16. Favoritblommor: Rosor

17. Tycker inte om: Dryga människor, falskhet, dumhet, korv, pölsa, farliga saker

18. Sport att titta på: Pokerturneringar på tv

19. Snabbmatsrestaurang: Max

20. Senaste sjukhusvistelse: Förlossningen för ett år sedan

21. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Blåa

22. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen

23. Vem/var är du om 10 år: Förhoppningsvis i ett hus, med ett barn till och ett nytt jobb.

24. Vem fick du senast e-mail från: Micael Bindefeld

25. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej

26. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: ICA Maxi- mat, böcker, leksaker och det mesta för hemmet.

27. Vad gör du när du är uttråkad: Äter- tyvärr

28. Fras/ord du använder (för) ofta: Störd, mongo, fan

29. Vad retar du dig på: Tröga, långsamma människor.

30. Det bästa du vet: Att åka på semester och ha gott om pengar

31. Läggdags: Mellan 22.30-23.30

32. Favorit-Beatle: Ingen av dem

33. Favoritfilmmusik: Dirty Dancing

34. Favoritpålägg: Skinka

35. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Cancerfonden.

36. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Harmoni, morgonrodnad, regnbåge

37. Är du Internetberoende: Japp

38. Favoritdjur: Hund

39. Gillar du snö: Ja

40. När köpte du något åt dig själv sist: Hahaha! Länge sedan!

41. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: Ja! Jag är kåt på stålars!

42. Vad gör du i sommar: Jobbar och har semester

43. Mest intressanta stad du varit i: New York och Singapore

44. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Intressanta personligheter

45. Senaste pojkvännen/flickvännen: Före Pata, Jonas

46. Spelar du nåt instrument: Kan spela lite piano

47. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Att se: inga, att spela: brännboll, volleyboll?

48. Bästa känslan: Kärlek

49. Samlar du på något: Sällskapspel

50. Är du feminist: Nej, jag gillar inte ordet. Män och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete off course. Men jag har andra åsikter som skulle få riktiga feminister att bli skogstokiga.

51. Om du var ett instrument: Bastuba? Hahhaa, nej inte fan vet jag!

52. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Som alla andra gjort innan de känner mig: dryg, stroppig, bitch. Det sista är förvisso sant ibland. ; )

53. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: På nån kärring som surrar skit på radio.

54. Vem är du kär i just nu: Pata och barnen

55. Vad är det vackraste som finns: Att sitta på bryggan vid vår stuga och se ut över vattnet en sommarkväll.

56. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Thailand

57. Är du homo- eller bisexuell: Jag är heterosexuell.

58. Vad är klockan nu när du är klar: 13.55


Knäppa erbjudanden

Erica har fått ett hett erbjudande av en kille på en sida som heter Nightlife. Han ville att hon skulle ta bilder på sig själv och skicka till honom och för detta skulle hon få 2000 spänn. Hahaha, vilken idiot! Det läskiga är att det förmodligen är hur många tonårstjejer som helst som verkligen gör det!

Detta för mig osökt in på ett mail jag fick förra veckan. Det var från en kille från Grekland om jag inte minns fel. Det var bilder på honom och hans familj och ett låååångt brev där han berättade om sig själv. Han letade efter en tjej som skulle kunna tänka sig att bli hans fru och hade skickat ut till en massa hotmailadresser. Om man var intresserad skulle man svara, om inte skulle man kasta mailet. Vet inte om det var på allvar eller om det var ett virusmail. Öppnade det på jobbet för säkerhets skull.

Han hade några krav på sin blivande hustru. Hela hans familj, föräldrar, syskon och morföräldrar, skulle bo med honom och hustrun. Frun fick inte jobba, han ville försörja familjen. Problemet var bara att han inte hade något jobb för tillfället. Och han ville förstås ha många barn. Jag svarade inte på mailet om det var någon som undrade.



Har inga tårar kvar

Vet inte hur många liter jag grät igår till säsongsavslutningen av Greys. Satt med en filt över huvudet och bölade. Varje tisdag har varit en sorts ventilationskväll för mig eftersom jag alltid gråter en skvätt till programmet. I går var det visserligen inte en skvätt utan hur mycket som helst! Buuhuuu, vad bra och sorgligt det var! Sörjer att det är slut, men samtidigt ser jag fram emot starten av Desperate Housewifes nästa vecka!

Satan i gatan vad kallt det var i morse. Det var en sån isande kyla att jag inte klarade av att gå min dagliga promenad till jobbet. Frös för mycket om benen. Vet att det bara är början av februari men, KAN DEN HÄR JÄVLA VINTERN TA SLUT NU? Vill ha vår!!!!



Vem fan är Patrick?

Är, jag vet inte om jag ska säga förvirrad eller besviken....folk här på jobbet vet inte vem Patrick Dempsey är! What? Såg de inga filmer på slutet av 80-talet? Han är ju kult! Och om man nu missade "Cant buy me love" så kanske man har sett "Greys Anatomy" eller läst om honom eftersom han och serien vunnit ett antal priser i USA. Är det jag som är konstig eller är det de andra på jobbet? Ni vet väl vem han är, eller?

133335-55

Kul!

Hahaha, vad kul! Fick tipset på Ericas blogg om Lets Dance-spelet på http://idol.blocket.se/.
Superkul! Synd att man har ett jobb att sköta bara! Finns risk för att jag kommer att nöta ikväll!

Missa inte sista avsnittet av Greys Anatomy ikväll. Superspännande dubbelavsnitt! 

En och en halv jobbdag kvar till semestern! För det är faktiskt så jag ser inskolningsperioden. Det ska bli jätteroligt och skönt!

Hemma hos!

Här kommer mitt lilla "Hemma-hos" som jag utlovade igår.

133335-54

Så här fint blev det i Kalle och Isabellas fönster. Sen på kvällen drar vi gardinen över hela fönstret och det blir supermysigt!

133335-53

Jag är ju galen i att laga mat och framförallt i att samla på recept. Här är min samling av favoritreceptböcker.

133335-52

I vardagsrummet trivs jag allra bäst och Kalle också som ni ser. Här sitter han ofta med en filt över sig och tittar på tecknat.

133335-51

Middagsdags hemma hos oss! Igår när bilden togs nalkades det fläskkotletter, kokt potatis och rosépepparsås.

133335-50

Lampskärmen som jag tycker är skitsnygg och som passade grymt bra till foten inhandlades på IKEA i helgen.

Dagens...

....har gjort: druckit fem koppar kaffe, skrivit fyra artiklar, ätit tre smörgåsar.
....ska göra: laga middag, leka med barnen, träna, sova.
....tv: saltön.
....ångest: fick en påse godis av något företag som ville fjäska. Kunde inte hålla mig utan mumsade i mig den.
....bästa: att jag snart får åka hem till barnen.
....puss: av Kalle i morse, den var blöt och mysig.
....jobbigaste: att jag glömde busskortet hemma i morse.
....roligaste: att vi blev bjudna på schlagermiddag om två veckor hos några vänner.


Jaha...

Sitter och längtar hem. Ni vet hur det är när man har gjort fint hemma och helst bara vill sitta i det rummet och titta på hur mysigt det blev. Så känner jag nu för Isabella och Kalles rum. Ska ta lite bilder ikväll och imorgon ska ni få se ett litet exklusivt Hemma-hos!  *skratt*

Igår började jag och Pata se "The Departed" och ikväll ska vi se resten! Första halvan är riktigt bra! Leonardo Di Caprio är grymt duktig och snygg! Med risk för att låta som en fjortis! Haha! Återkommer i morgon med en recension! 


My love

Åh, så segt det var att stiga upp i morse. Trött, mörkt och kallt. Men jag pallrade mig upp, lämnade Kalle på dagis och gladde mig åt att jag var i god tid. Men sen när jag kom ned till tunnelbanan upptäckte jag att jag hade glömt månadskortet i min andra jacka så det var bara att promenera hem igen. Suck. Så då kom jag lite sent till jobbet trots allt.

Det är en kort vecka i veckan. Jobbmässigt alltså. På torsdag jobbar jag halvdag, sen ska jag vara mammaledig i drygt två veckor! Tjoho, så mysigt, roligt och skönt!

Dessutom åker Patrik på skidresa på torsdag och är borta hela helgen och jag ser fram emot att ha full äganderätt på fjärrkontrollen, ha sängen för mig själv och somna utan att tv:n i sovrummet står och skränar.
Men sen på söndag kommer jag förstås att längta ihjäl mig efter Pata, för mer än några dagar vill jag inte att hans sänghalva står tom. Då måste jag få retas, kramas och munhuggas med min älskling.



Så var det söndag igen...

Vilken hektiskt helg! Två kalas igår och en massa fikabröd också förstås. Tur att jag började dagen med att ge mig ut och springa. Fem minuter i åtta var vi hemma i lägenheten igen och hann precis kasta oss i soffan innan Melodifestivalen började. Linda och Dan kom över och gjorde oss sällskap och jag sparade då ett antal kronor eftersom jag och Linda brukar skicka typ 50 sms till varandra när vi sitter på var sitt håll och tittar.

Såg att jag hade alla rätt på mitt förhandstips. Utan att ha hört låtarna. Bra där!

Idag har vi varit på IKEA och shoppat lampor, ljus och annat smått och gott. Har satt upp nya gardiner i barnens rum och fixat och donat, det blev supermysigt! Längtar till Isabella kan sova i egen säng och vi får slänga ut spjälsängen. Den tar upp så mycket lekyta i rummet.

Nu är det snart middag, läggdags för barnen och kanske en bra film för mig och Pata. Kram på er!

Har tråkigt!

Antal kuddar i sängen: 3
Bästa platsen på jorden: Thailand
Bästa surftips: Imdb.com- allt om film
Drömmer om: Åka till Thailand
Favorit-tvprogram: Just nu, Greys Anatomy
Favoritbar: Sky Bar
Favoritbok: Skam av Karin Alvtegen
Favoritdryck; Rödvin
Favoritfik: Solo
Favoritfika: Kaffe och kanelbulle
Favoritfilm: Pulp Fiction
Favoritförfattare: Karin Alvtegen
Favoritgodis: Filidutter
Favoritkläder: Klänning
Favoritmat: Thaimat
Favoritmusik: Allt från Sinatra till Kent
Favoritrestaurang: Serwito
Favoritskådis: Benicio del Toro
Favoritspel: Poker
Favvoritfärg: Svart
Har på mig just nu: Jeans, svart linne och svart tröja
Hobby: Barnen, mat, spel, film, resa
Högsta önskan: Förutom att jag vill att alla ska må bra så vill jag bli rik!!!
Kammar håret: Nej sällan
Kan baka bullar: Jo, alla kan följa ett recept. Har dock aldrig gjort det...
Min idol: min mamma
Ogillar mest hos folk: falskhet, tröghet
Senast köpta skiva: köper inte skivor
Senast sedda film: Freedomland, nån konstig film vi såg igår
Skonummer: 40
Skulle helst vilja: åka hem nu
Tror på evig kärlek: ja
Tror på spöken: ja
Tror på ufon: ja
Vill kunna: allt
Önskar mig i present: tofflor, myskläder...

Freitag!

Fredag igen! Fy fan vad skönt! Direkt efter jobbet ska vi åka och storhandla och fylla frysen som snart ekar. Sen kommer skägg-Anders, hans tjej och deras lilla nyfödda bebis Eje. Ska käka pizza, se Lets Dance och ta ett glas rödvin! Sååå mysigt!

Den kommande helgen är fullsmockad, som vanligt! Imorgon ska vi på barnkalas, sen vidare till Patriks pappa i Väsby som har fyllt år och sen ska vi vara hemma igen innan halv åtta så Isabella hinner komma i säng innan åtta då Melodifestivalen startar! Puh!

Hoppas ni också får en skön helg! Puss!

Mitt tips!

Ok, här kommer mitt tips inför morgondagens stora händelse:

Vidare till final:

Tommy Nilsson och (tyvärr) Anna Book

Vidare till Andra chansen:

Elin Lanto och Uno & Irma

Spännande så det förslår!

Inte en kotte brydde sig...

Kom hem igår och sa till Patrik att vi skulle släcka ned all elektronik klockan 19.55. Fick, som väntat, höra att jag var en megatönt. "Vad tror du att det ger att vi släcker alla lampor? Hur ska det på något sätt rädda jorden?"

Jag stod dock på mig och släckte till och med tv:n när det var dags. Kalle som låg och läste en bok fick en ficklampa i handen och sen blev det kolsvart i lägenheten. Patrik satt vid datorn och den vägrade han dock i sten att stänga av. Jag satte mig i fönstret för att se effekten i husen runt omkring- som blev noll. Inte en jävel förutom jag och min kompis Linda som bor i huset mittemot släckte lamporna. Så mycket brydde sig folk om det manifestet.


Ikväll 19.55...

...är det utlyst ett manifest för att uppmärksammma klimatförändringarna. Man ska under fem minuter släcka ned all elektronik hemma för att låta jorden vila en stund. Och min tanke är direkt "Hmmm, det beror ju på vad det är på tv just då". Sån är jag. 

Men sen får jag dåligt samvete och tänker att "det är klart att jag ska göra det". Jag vill ju vara en god människa som tänker på miljön och på mina barns framtid. Ska föreslå till Pata när jag kommer hem att vi ska vara med på denna manifestation. Tror dock att han kommer att säga "Tönt! Tror du jag tänker slå av tv:n, när det är fem minuter kvar av vänner?" Det är reprisavsnitt. Han har sett dem hundra gånger tidigare. Men han kommer garanterat att tycka att det är viktigare att se det än att släcka ned hela lägenheten i fem minuter för att jorden ska få vila. Vi får se om jag har fel....

För att ge min älskling lite kredd så är han i vanliga fall den mer ansvarsfulla och fina människan av oss två. Han skänker pengar till fadderbarn och ringer det en förening och tigger pengar så hostar han upp dem direkt. Han värnar om alla barn och är helt enkelt extremt godhjärtad. Mycket mer än vad jag är. Men just i det här fallet tror jag att han kommer att välja tv:n. Om han nu inte hinner läsa min blogg innan ikväll, men det påstår han ju att han inte gör. 

Tack!

Jag är så stolt! Jag har i snitt 25 besökare om dagen på min lilla blogg! Och jag ligger på plats 35 på nöjesbloggar på bloggtoppen! På tre månader! Hur kul som helst! Jag bugar och bockar för att ni intresserar er!

Tack, men nej tack!

Läser i dagens tidningar att Anna Book är tippad som segrare på lördag. Snälla, snälla Gud om du finns där uppe, låt henne inte gå vidare, hur jävla bra hon än är! Måste köpa hem det där repet nu och ta och hitta en plats att hänga upp det på i lägenheten eftersom hon tydligen är så härligt äckligt folklig att tv-tittarna kommer att rösta vidare henne. "Jag ska ge folket lite tits and ass", säger hon. Tack, men nej tack! Jag vill inte se dina tits and ditt ass!

Heja, Elin Lanto och Tommy Nilsson! Jag håller tummarna för er!

133335-49

RSS 2.0