Gårdagens meny

Om ni vill testa det goda jag lagade till igår så har ni recepten här!

Förrätt:
Färgstarka ostbollar
Ca 20 st

300 gr färskost
200 gr chévre
2 tsk olivolja

1. Blanda färskost, chévre och olivolja i en matberedare. Rulla till bollar med vattensköljda händer.
2. Rulla bollarna i valfri krydda. Jag provade paprikapulver, basilika och gräslök. De två sista var populärast!
3. Ställ kallt en timme innan servering.

Varmrätt:
Kycklingfilé med skogschampinjonsås
4 port

500 g kycklingfilé
salt, peppar
matfett till stekning

Såsen
1 liter skogschampinjoner
salt och peppar
2 dl buljong (jag använde hönsbuljong)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk hackad persilja

1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn runtom i het panna. Lägg i en smord, ugnssäker form.
2. Stek svampen tills vätskan dunstat. Salta och peppra. Tillsätt buljong och grädde, låt puttra ett par minuter. Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning. Tillsätt persilja och låt koka ihop ett par minuter.
3. Häll såsen över filéerna och stek i 200 grader ca 20 minuter. Strö lite persilja över när det är klart. Servera med ris och sallad.

Obs: I originalreceptet är det kantareller i rätten istället för skogschampinjoner. Det funkar säkert lika bra med vanliga champinjoner också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0