Cykelverkstad

Allsång på Skansen. Vilket sömnpiller. Det blir bara sämre och sämre för varje gång. I och för sig har jag aldrig tyckt att det varit bra, men det har i alla fall varit några artister med som riktar sig till folk under hundra år.

Vad var det bästa de hade att bjuda på ikväll? E-Type? Skojar de? Eller Thomas von Brömsen. Ööööhhh. Nej, jag tror fasen Arne "Rosen" Qvick var bäst ikväll och det säger inte lite om programmet.

Nu sa precis Anders Lundin att det är sista avsnittet nästa tisdag. MEN vad tråkigt. Verkligen.

                                                                     -----------------------

Ikväll har jag och Patrik jobbat med våra nya cyklar. Vi har monterat, skruvat och meckat i flera timmar och är faktiskt fortfarande inte klara. Det saknas en sak till barnsadeln och Patrik försöker göra en hemmagjord lösning. Men det verkar inte lyckas så vi får se om det blir något cyklande i morgon.

Det onda i halsen är borta och jag siktar i alla fall på träning i morgon efter jobbet. Ska nog testa bassängen som såg så himla inbjudande ut. Jag kan dock inte påstå att jag är särskilt duktig med mitt nya liv. Drog ju en pizza till lunch idag. Fy, fy!

   


Tidsfördriv snodd av Erica

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Jag ser fetare ut än någonsin

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Typ fyra kronor

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Fest...

4. Favoritplanet?
Tellus

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Linnea

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Låten från Oceans Twelve där den franske tjuven dansar under och över laserstrålar.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
En svart tröja

8. Sätter du etiketter på dig själv?
Nej

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Jag är barfota

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Ett ljust

11. Vad gjorde du vid midnatt?
Sov som en gris

12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
Ok, men om det blir krångligt så strunta i min cykel. förstår att det kan bli meckigt. Hörs sen. Kram . Ps har asont i halsen. (från Josse)

13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Inne i stan

14. Vilket uttryck använder du mest?
As...jätte...tönt...fan...men gud...(vilket vokabulär!)

15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Till Kalle

16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Pixi

17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
2 st. Alkohol och snus

18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Ingen

19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Kan inte bestämma mig. 19 var toppen. 23 likaså. 27 och 29 födde jag barn så de var ju oförglömliga, men livet leker fortfarande. 
 
20. Din värsta fiende?
Hon eller han vet jag nog inte om och lika glad är jag för det.

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En bild på barnen

22. Vad var det senaste du sa till någon?
Jag sa till Patrik att jag inte ville ha en röd cykel utan helst en svart.

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Pengarna tack! Fan heller att jag flyger.

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
O ja.

25. Senaste låten du lyssnade på?
Total eclipse of the heart. Nån töntig serie där någon sjöng karaoke.

Dålig

I dag har jag inte mått bra. Har fruktat ont i halsen. Det sitter liksom en böld i halsen som gör som att det känns som om något har fastnat där och det gör att jag vill kräkas. Har värk i kroppen och känner att en förkylning börjar sprida sig. Hoppas jag klarar mig som jag oftast brukar göra. I dag har jag gått på värktabletter för att orka jobba och jag har tydligt känt att jag inte varit på topp.

Sprang trots min förkylning i centrum en sväng och inhandlade lektyr till vår utlandsresa. Kom hem med: "Isprinsessan" av Camilla Läckberg, "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson, "Skuld" av Karin Alvtegen och "Snabba cash" av Jens Lapidus. Låter väl bra!

Ikväll ska vi, jag och Pata, mest troligt köpa nya cyklar. Det är utförsäljning på Cykelringen klockan nio och Pata ska dit och slåss om de sista exemplaren. Sen ska jag börja cykla överallt. Till jobbet, till stan, vart jag än ska. Underbart.

När han kommer hem från cykelshoppingen ska vi lägga oss och titta på senaste Beck-filmen. Om jag inte hinner somna först det vill säga.

Party, party

Kom hem vid tre i natt efter en mycket rolig kväll. Den började i Nykvarn som ligger fem mil utanför Stockholm. Anna på jobbet fyllde 30 och hade en mysig fest i en villa med pool. Och finns det pool nåste man ju förstås bada. Några av oss hoppade i trots att det knappt var plusgrader utomhus. Och det var grymt kallt, men efteråt kändes det väldigt uppfriskande och skönt.

Festen fortsatte med grillning, massor av vin och massa snack  och skvaller. Som det ska vara. Vid tolv tog vi en taxi tillbaka till Stockholm för att gå ut på krogen och den taxichaffisen kan inte ha haft det lätt. Vi skrålade ikapp med gamla låtar på radion på högsta volym samtidigt som vi delade på en vinflarra.

Väl inne i stan hamnade vi på Solidaritet. Men som vanligt med ställerna kring Stureplan så suger de och efter en drink och några danssteg gick vi vidare för att hitta en mysig bar. Men där slutade kvällen. Några drog hem medan jag och tre till drog till McDonalds för att käka fyllemat.

I dag hade jag tänkt hitta på något med barnen ute. Kanske gå till någon park och ha picknick. Men eftersom regnet som vanligt faller så blir det en mysdag inne. Lite bullar, lite film och lek. Såna dagar är också bra och ska inte underskattas.

image136
Pontus, Erik, Josse och jag är de enda modiga (eller dumma, för idag har jag svinont i halsen).
 
image137

Några av partybordets medlemmar: Erik, Josse, Anna, Paul och Rebecka.

image138

Jag och Josse på partyhumör!

Man mår som man förtjänar

Christ. Är svårt bakis i dag och vill helst bara lägga mig och sova igen. Var på trevlig middag hos Jonny och Maria igår och det blev Alias, poker och några drinkar för mycket. Visste redan när jag kröp i säng vid två i natt att det skulle bli en tung dag i dag.

Om jag hade fått ligga hemma i soffan och titta på en film ikväll hade det känts ok. Men jag ska på 30-års fest hos en kollega. Det är poolparty i Nykvarn och vi är ett helt gäng som ska dit. Blir säkerligen grymt kul., men just nu är jag inte så sugen. Återställare på tåget dit? Mycket möjligt.

Två bilder från gårdagen:

Pata och Jonny på G
image133

Noah och Kalle har slocknat i var sin soffa efter att ha lekt järnet.
image135

Tungt

I dag var jag som sagt och tränade efter jobbet. Innan jag gick ut och ställde mig på löpbandet för att börja kampen mot fettet ställde jag mig på vågen i omklädningsrummet. Drygt fyra kilo upp sedan jag började mitt lata leverne i början av maj. Kände skitjobbigt med tanke på vilken bra form jag var i då. Känns supertungt att ha tappat allt.

Jag sprang i en halvtimme och gick med en maskin som funkar som skidor i tio minuter och svettades som en sumobrottare. Det både kändes och gick bra och nu är jag riktigt laddad för att börja träna igen. Nästa gång, måndag eller tisdag, ska jag testa simbassängen.

I morgon blir det inte mycket bloggande. Direkt efter jobbet ska vi på middag hos Jonny och Maria. Trevligt, trevligt.

På tal om jobbet. Jag älskar det. Varje gång jag pratar med mamma berättar jag hur lycklig jag känner mig över tillvaron. I dag var förresten mina små troll upp och kollade in morsans arbetsplats. Kalle tyckte det var väldigt spännande innan, men sen när han kom upp på tidningen var det inte lika kul. Han tröttnade snabbt. Han trodde nog att jag jobbade med något riktigt häftigt. Som rallyförare kanske.

image130

Bild från den tiden då man var riktigt tjock. Kanske bra att titta på nu när man klagar över lite put på magen.

Fem skumma idéer jag har

* Jag gillar inte att sätta mig på en "nykissad" toalett.
* Jag ogillar starkt när någon käkar äpple i min närhet. Det både låter och luktar äckligt.
* Om jag äter en smörgås så äter jag inte upp kanten som jag håller i.
* Om jag tar en tallrik vid en buffé tar jag alltid den andra tallriken, aldrig den översta.
* Jag tycker inte om att gå under balkonger för att jag är rädd att något ska ramla ned i huvudet på mig.


Ombokning

I dag har vi bokat om vår resa. Vi har skippat Platanias och ska istället till RethymnonKreta. Jag har haft en känsla att jag ville åka dit hela tiden eftersom jag hade hittat ett hotell som är fantastiskt barnvänligt. Det finns små vattenrutchbanor i den ena barnpoolen för Kalle som han kommer att vara galen i. Dessutom finns det ett tåg som går runt anläggningen för barnen. Och utanför hotellet finns ett minizoo.

Därför följde jag min känsla och kollade upp om det fanns något ledigt och till min glädje fanns det ett rum kvar på samma datum som vi hade tagit ledigt på. Och det var dessutom tusen kronor billigare. Så vi slog till och bokade om och nu är allt betalt och klart! Jippie! Längtar så det gör ont!

Ikväll har Josse och Arvid varit här och käkat middag. Vi spelade lite Buzz och babblade medan killarna rev ut sovrummet. De skulle titta på film, men när de träffas har de så svårt att koppla av, de vill mest busa. Men de är så söta ihop att det är förlåtet.



Nu jäklar...

När man jobbar på Expressen får man träna gratis på ett gym som ligger vägg i vägg med jobbet. I dag kollade jag in stället och blev kär vid första ögonkastet. Det är ett gym precis i min stil.

Det finns en simhall med dämpad belysning där jag kan se mig själv simma efter jobbet i höst. Gymmet var grymt bra med många konditionsmaskiner med tv framför så man kan glo på någon halvrolig sitcom medan man tappar kilon. Och så har de flera intressanta pass.

På torsdag ska jag sätta igång och jag längtar redan. Nu ska det bli ändring. Nu ska jag börja mitt nyttiga liv.

Har ni hört det förr?

Blomvakt

Linda har bett mig vattna hennes blommor medan hon är på semester och det är ju väldigt modigt gjort. Då syftar jag på det faktum att jag faktiskt bara har plastblommor hemma. Jag får inte ens en sketen kaktus att överleva natten.

Men idag har jag gjort min plikt och vattnat Lindas krukväxter. Jag hoppas bara att jag kommer ihåg det på söndag också så har jag klarat av uppgiften. När Kattis bodde i stan var det hon som skötte det där. Linda vågade nog aldrig ge mig ansvaret och jag måste ju bevisa att jag kan. Jag klarar ju för sjutton av att få två ungar att överleva.

Min fight med Tele2 gick smidigare än väntat. Jag ringde dem med taggarna utåt. Beredd på att ta till det tunga artilleriet. Men det behövdes aldrig. De la sig platta på rygg, erkände att de hade gjort fel och strök viss del av räkningen. Nästan lite tråkigt lätt.

Äntligen

Kort inlägg ikväll men jag har haft fullt upp. Ulrika har varit här och käkat middag och vi har myst och pratat ikapp och stört Patrik som försökt se på fotboll.

Dessutom har jag, efter en månads tid, äntligen fått min nya mobiltelefon! Jag orkar inte ens gå in på allt strul som varit och hur arg allt tjafs har gjort mig. Jag kan bara konstatera två saker:

1. Jag hatar Netonnet. Kommer aldrig mer att köpa en endaste sak av dem. De har strulat från dag ett och jag sitter fortfarande och väntar på att få tillbaka pengar från dem. Muppar.

2. Tele 2 är inte mycket bättre än Netonnet. De har också strulat och jag har säkert ringt hundra samtal till deras jäkla kundtjänst. Nu har jag övergett dem och skaffat Telia igen, dyrare men bättre täckning. Tyvärr är Tele 2 och jag inte färdiga med varandra än. De har lagt på saker på min räkning som jag inte ska betala och det blir med andra ord fler telefonsamtal till dem. Ska njuta när jag äntligen slipper dem.

Nu ska jag lägga mig och leka med min nya leksak en stund. Telefonen alltså.

En av de bästa

Detta har varit en av de bästa helgerna vi haft på väldigt länge. Eftersom vi inte har gjort något särskilt så har den varit lugn och skön och samtidigt känts väldigt lång.

Igår hade vi riktigt mysigt. Vi åt gott, Kalle fick sitt efterlängtade lördagsgodis och fick somna till en film. Sen såg jag och Pata "Die Hard 4:0" som faktiskt var den bästa av alla Die Hard-filmerna. Och det var så mycket biljakter och skjutande att Patrik måste ha fått sitt actionberoende mättat för några veckor framöver. Avslutade kvällen med var sin toast skagen framför filmen. Underbart.

I dag har vi njutit av det fina vädret ute på gården. Fyllde en plaskpool som barnen härjade i medan vi lapade sol. Men det var så varmt att jag inte orkade sitta så länge. Istället gick vi upp och lunch och sedan sov vi en skön middag allihopa- utom Pata då som är på golfbanan.

Jag brukar vara lite rädd för såna här helger då ingenting händer. Men när jag väl har dem inser jag att de kanske är de bästa. Bara de inte sker alltför ofta.

På bilderna nedan: världens sötaste badgurkor!

image128

image129

En dag på stranden

I dag har det äntligen varit fint väder och vi har tillbringat dagen på stranden. Åkte till en strand vi varit på förut som ligger i Täby, men i år var den en stor besvikelse. Det låg ankbajs precis överallt. Superäckligt.

Vi försökte hitta ett ställe där det såg någorlunda fräscht ut och sen parkerade vi oss där resten av dagen. Barnen badade och grävde i sanden och vi solade. Jag tog dessutom året första dopp. Det var svinkallt men när jag väl hade doppat mig var det rätt skönt.

Ikväll blir det lugnt. Ska laga gott kött och potatisgratäng och dela en flaska rött. Sen ska vi köra några omgångar Buzz. Köpte Playstation-frågespelet Buzz igår och det var riktigt roligt!


Gårdagens citat 2

Jag och Josse sitter och snackar om att våra söner Kalle och Arvid hade pratat med varandra i telefon i går och vi skrattade åt hur vi trodde att de betedde sig efteråt när de var uppspelta. Så säger Josse: 

"De är som små miffon på något sätt. Inte helt klockrena."

Gårdagens citat 1

Jag och kollegan Rebecka sitter och pratar om att hon ska åka hem till sina föräldrar under helgen och samtidigt passa på att gå på en gatufestival. 

"Jag tänkte, varför inte göra två flugor på smällen?"

Rosa drömmar

Lite fest igår. Det så kallade partybordet drog till sunkhaket "Rosa Drömmar" på Lilla Essingen och käkade och drack öl. Mycket trevligt, men jag kan inte låta bli att alltid ha lite ångest över att jag ska upp och jobba dagen efter. 

Kom hem vid tolv och var tvungen gå raka vägen till duschen eftersom nån ofräsch kille som gick in före mig på toaletten inte kunde hålla snorren i styr när han kissade. När jag satte mig, utan att titta först, var toaringen alldeles blöt och jag höll på spy av äckelkänslor. Josse skrattar fortfarande åt detta. 

Nu ligger en arbetsdag framför mig. Sen ska jag hem och ha mysfredag med familjen. Lite gott att äta och en bra rulle i soffan. 

Leve hösten

Vädret är nästan komiskt. Ena stunden regnar det, i nästa stund är det strålande sol och sedan blåser det orkan. Och det är ingen värme att tala om. Jag tackar Gud att jag inte har någon semester. I alla fall so far.

Är förresten rätt trött på sommaren nu, trots att det inte ens har varit någon ännu.

Jag längtar efter hösten då allt är som vanligt igen.

Då alla jobbar. Alla är hemma. Tågen går ofta. Allt fungerar.

Jag vill köpa höstkläder. Ta på mig svarta höga stövlar. Ha min vita trenchcoat. Färga håret svart. Bära långbyxor. Ha halsduk. Ta på mig en tjocktröja.

Jag vill tända ljus på kvällen. Krypa upp i soffan med ett glas vin medan regnet smattrar mot rutan och det är kolsvart ute. Gå på bio. Äta kräftor. Plocka svamp.

Se alla bra serier som startar på tv. Slippa bikiniångesten. Börja träna.

Jag är en riktig höstmänniska och ni tycker förmodligen att jag är galen.

Pigg som en mört

Livet på tidningen är fantastiskt roligt. Nu har jag kommit in i jobbet bättre och vet vem jag ska ringa och vad jag ska fråga. Det är omväxlande, spännande och intressant.

Jag känner mig inte ens speciellt trött när jag kommer hem. I dag kom jag trallande in genom dörren som om jag gick på något. Jag känner så tillfreds med livet bara. Det enda, förutom regnet som faller ned, som får mig på lite dåligt humör är min dåliga ekonomi. Har levt det goda livet lite för mycket den här månaden och nu ekar det tomt på kontot. Men det löser sig alltid på ett eller annat sätt.

Detta blir en lugn och skön vecka. Ska försöka vara nyttig och motionera lite. Går i alla trappor jag kan och promenerar sista biten till jobbet. Enda avbrottet blir på torsdag då vi äntligen ska ta vår after work med jobbet. Den har blivit inställd hela tiden så jag hoppas att den blir av nu.

image127

Till sist en rolig bild på gumman.

Samtal om framtiden

Kalle: "Mamma, vad jobbar du med?"

Jag: "Jag skriver bokstäver i en tidning".

Kalle: "Jaha, det tycker ju jag är roligt. Vad gör du mer?"

Jag: "Jag pratar i telefon också. Men mest skriver jag bokstäver."

Kalle: "Åh, allt det tycker jag är kul. Då vill jag jobba med det när jag blir stor".

Jag: "Ja vad kul! Det kallas för journalist."

Kalle funderar en stund.

"Eller nej. Jag vill nog bli rallyförare istället. Det är mycket coolare."

Lite av varje

Japp, Isabella kräktes hela natten så det blev inte mycket sömn. Men jag är dock inte särskilt orolig för att det är magsjuka. Vi blev nämligen dåliga i magen samtidigt hon och jag och nu när jag har tänkt efter insåg jag att vi åt en sak igår till middag, bara hon och jag- ärtor. Det måste ha varit det. Isabella var nämligen lite för frisk för att vara magsjuk. Det var mer som om något skulle upp ur magen. Och på mig skulle det ut.

Nog med skitsnack. Nu är hon frisk och allt är frid och fröjd.

Har ett underbart väder, men eftersom vi jobbar är det svårt att njuta av det. Jag hoppas det håller i sig så vi får åka och premiärbada i helgen. Nu börjar "24" och jag måste sitta bänkad. Natti, natti.

Man blir trött av att ha roligt

Micke och Erica är på väg hem efter några väldigt roliga dagar tillsammans. Men jag ska inte sticka under stol med att det har varit jobbigt också. Att jobba och ha gäster på besök som har semester, och som man dessutom vill umgås så mycket som möjligt med eftersom man inte träffar dem så ofta, är en dålig kombination. Jag har haft sena kvällar med alkohol och samtidigt jobbat hårt på dagen och det känns i kroppen.

Tre minuter efter att Micke och Erica gått i dag kastade jag mig i sängen och sov i en och en halv timme. Nu känns det rätt ok, men det blir ändå till att gå och sova tidigt ikväll.

I dag har vi inte gjort mycket. Städat lite, haft tvättstuga och bakat bullar. Och just det. Jag är lite nervig över att vi har fått en släng magsjuka igen. Jag har har varit grymt dålig i magen ikväll och Isabella har kräkts två gånger. Men hon verkar lite för pigg för att vara sjuk och jag känner mig hysad i magen nu så jag är lite skeptisk till att det ska vara kräksjukan...Det är inte mycket annat att göra än att avvakta.

Dumskalleklubben 2

I går skulle jag filma Micke och Pata med min mobil när de sjöng karaoke. Jag tyckte att det var lite konstigt att jag inte såg något i displayen när jag filmade men tänkte inte mer på det. När vi sen kom hem på natten och tittade på filmen så hade jag filmat mig själv hela tiden. Jag hade hållit kameran fel väg.
Vi låg ned på golvet och vred oss av skratt.

Så jävla kul

Utekväll igår och det var så fruktansvärt kul! En av mina roligaste kvällar på mycket mycket länge. Det värsta är bara att jag aldrig kommer att kunna återge det så ni förstår hur kul det var. Men jag ska försöka.

När jag kom hem från jobbet var jag grymt seg. Mådde nästan dåligt av trötthet och var inte sugen på fest för fem öre. Men efter en stark grogg med Red Bull och en dusch så mådde jag lite bättre. När jag dessutom tog hem vinsten i poker kändes det riktigt bra.

Vi åkte som sagt på Golden Hits och där gjorde vi något jag aldrig trodde att jag skulle göra offentligt. Vi sjöng karaoke i karaokebaren. Micke och Pata började med "The final countdown". Sen körde jag och Erica "Jag ljuger så bra"!. Vi var helt galna av adrenalinkicken efteråt över att vi faktiskt vågade!

Sedan intog vi dansgolvet. Och för den som inte vet det så är Golden Hits sveriges bästa nattklubb. De spelar i stort sett bara schlager och vi dansade non stop i flera timmar. Vi var blöta av svett när vi till sist gav upp och bestämde oss för att åka hem.

Hamnade på Mc Donalds där vi började fyllesnacka med några killar från Schweiz. Bjöd dem på deras första snus och lurade dem att Pata var ett svenskt golfproffs och att de bara skulle hälsa från honom när de gick in på Sturecompagniet så skulle de få gå före kön. Elakt, men grymt kul!

Tyskan inspirerade oss till att dumma oss i taxin på väg hem. Vi låtsades att vi var från Finland och det kanske inte låter så kul nu, men jag har sällan skrattat så mycket. Ingen av oss kan finska förutom några meningar och dem drog vi om och om igen. Taxichauffören fattade nada. Jag sa meningar som "Hej din gamle sheriff" och "Får inte övertäckas" fsat på finska då. Det är det enda jag kan säga. Micke satt och sa "Hyvää" (eller hur det nu stavas) och "Perkele". Vi dog av skratt när vi klev av taxin. Töntigt, men grymt kul!

I dag har vi varit på Gröna Lund men det var inte riktigt lika roligt eftersom det var en miljon turister där och man fick köa i en halvtimme för att åka en sak som tog två minuter.

Nu ska vi göra egen sushi och köra lite poker.

En eloge till Micke

Har haft spelkväll igen. Spelade "När och fjärran" och det är ett spel jag aldrig har vunnit i. Jag och Pata har spelat det säkert tjugo gånger och han vinner alltid. Han är en jävel på geografi. Men ikväll var det faktiskt Micke som drog det längsta stået. Han har ju att brås på.

Jobb i morgon. Och när jag kommer hem är barnen hos barnvakt och vi ska parta. Vi ska äta pizza och sjunga Singstar så våra grannar lär ringa på och klaga över ljudnivån. Sen ska vi på Golden Hits och dansa järnet. Och dricka järn också förstås.

Måste berömma min lillebror lite till. Ikväll vaknade Isabella och var ledsen och ville sitta uppe med oss. Jag, Patrik och Erica försökte lägga henne men hon bara grät. Till sist tog Micke henne i famnen och gick iväg med henne till sängen. Efter några minuter sov hon som en prinsessa. Han var mäkta stolt. Dessutom ska han stiga upp i morgonbitti och ta barnen till dagis så att jag får lite sovmorgon. Jag börjar inte förrän nio och får alltså sova ända till åtta. Vilken lyx. Och vilken bror!

Lista snodd av Kerran

KLÄDER
Skor: Snål som jag är så Din SKo.
Sneakers: Converse
Jeans: Vero Moda
T-shirt: Gina Tricot
Underkläder: H&M

ACCESSOARER
Väska: Beroende på var jag hittar en snygg
Plånbok: Köpt i Thailand
Solglasögon: Se svaret väska
Klocka: Har ingen.

TEKNIK
Tv: Panasonic
Stereo: Datorn
Mobiltelefon: Nokia
Mp3: Mobilen
Dator: Mac
Kamera: Sony

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Vad som helst funkar
Hårprodukt: Goldwell
Parfym: Lucia
Hudkräm: Lucia
Schampo: Gliss
Balsam: Spelar ingen roll
Medicin: Allergimedicin.
Vitamin: C
Huvudvärkstablett: Alvedon

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka.
Öl: Carlsberg Hof
Vin: Allt rött
Bröd: Ljust
Choklad: Marabou mjölkchoklad
Glass: Gammeldags vanlij

HEMMA
Säng: IKEA.
Lakan: Silkes
Espressomaskin: Nej tack
Kylskåp: Ingen aning
Porslin: IKEA

FÄRDMEDEL
Bil: Volvo V70
Flygbolag: Fly Nordic
Taxibolag: Taxi Stockholm
Cykel: En röd som jag inte vet märket på

ÖVRIGT
Frisörsalong: Snagg It
Bank: Swedbank.
Bensinstation: Shell
Gym: World Class

Spelkväll

Ikväll har vi haft spelkväll. Jag, Patte, Micke och Erica körde "Vem vill bli miljonär" och det vill vi ju alla. Mest jag kanske.

Och det gick bra för mig. Mycket tack vare att jag hade valt en sån underbar vän att ringa när jag var tvungen att använda min livlina "ring en vän". Linda ställde upp tre gånger, svarade rätt och hjälpte mig att komma på en klar andra plats. Men det enda som räknas är ju att vinna och det gjorde Patrik som vanligt. Suck.

Nu är det snart läggdags. Jobb i morgon och jag längtar! Och det känns så bra att jag gör det. Och med en sån här skitsommar med regn så kan man lika gärna jobba.

Vilken natt

Eftersom Micke och Erica kom igår ville ju vi förstås att de skulle få sova skönt. Därför fick Erica ta Isabellas säng och hon fick sova med oss. Mysigt, tänkte jag. Men det var långt ifrån mysigt. Hon har nämligen aldrig någonsin sovit med oss och hon förstod ingenting. Hon grät, skulle upp ur sängen och visste inte hur hon skulle ligga.

När hon äntligen somnade var klockan närmare ett på natten. Och då kom Kalle som vanligt tassande genom hallen. Han fick lägga sig i fotändan och så låg vi där alla fyra i samma säng och trängdes och svettades. Kalle ligger åtminstone still, men Isabella far omkring och slänger sig en hit och en dit och det var inte helt lätt att sova på grund av det.

Till sist, när jag äntligen lyckats knoppa in, väcks jag av Kalle som har kissat ned sig i sängen. Patrik sov som en stock så jag fick masa mig upp och torka och fixa. Halv sju när klockan ringde var jag med andra ord rätt död.

Ikväll hoppas jag på att min vän Malin ska rädda oss och låna ut sin resesäng. Vår är hos svärföräldrarna när man som bäst behöver den. I annat fall blir Micke förvisad till soffan.

Puh...

....så svettigt. Skyndade hem från jobbet, lagade mat till barnen medan Patrik åkte och handlade. Satte igång och storstädade, tvättade, lagade mat till mig och Patrik, som Micke och Erica sedan ska värma upp, bäddade deras sängar och är äntligen klar! Och jag är helt slut!

Micke och Erica är här vilken minut som helst och jag längtar efter dem. Ska bli skoj att ha dem här i veckan och vi får utnyttja kvällarna till max. Synd bara att tiden går så fort när man har roligt.

Ny jobbvecka

Så var det måndag igen och en ny rolig jobbvecka har tagit fart. Den här veckan jobbar jag mellan nio och fem istället för, som jag alltid gjort, åtta till fyra. Och eftersom jag är ett vanedjur av sällan skådat slag hade jag väldigt svårt att ställa om mig. Jag planerade noga igår när jag var tvungen att stiga upp eftersom jag skulle lämna barnen och ge dem frukost innan dagis. Och jag kunde knappt sova i natt för att jag låg och tänkte på detta. Var orolig för saker som att inte ha ställt klockan rätt, för att jag inte skulle hinna ge barnen frukost och för att jag inte var säker på vilken tid tåget gick.

Men allt gick bra. Jag var på jobbet tio i nio och barnen fick sin frukost och kom till dagis i lugn och ro. Jag har dock varit trött i dag på grund av för lite sömn i natt. Ikväll ska jag i säng tidigt så jag är piggare och gladare i morgon.

I morgon får jag förresten fint besök. Då kommer min lillebror Micke och hans flickvän Erica och hälsar på. Ska bli så kul. De har inte varit här på över ett år och jag hoppas vi hinner göra lite roliga saker trots att vi inte har någon semester. Bland annat planerar vi att skaka våra rumpor i takt på Golden Hits på lördag.


Sköna söndag

Har kommit hem efter en trevlig och god middag hos svärföräldrarna. Barnen älskar att vara där. Inte bara för att de får träffa farmor och farfar utan också för att de har massor av leksaker och framförallt många bilar. Kalle är som i sjunde himlen.

På väg hem från dem körde vi runt i Väsby och tittade på olika områden. Vi siktar ju på att köpa hus och för tillfället är vi rätt inne på just Väsby. Jag blev mest förälskad i Bollstanäs. Dit vill jag flytta! Synd att det känns som om det är hundra år tills drömmen om villa blir verklighet bara.

Nu ska jag slänga mig i soffan och glo på Beck. För femtioelfte gången. Hur många gånger ska de köra dem i repris egentligen? Ska försöka övertala Pata att se en Wallander vi ännu inte sett istället.

image126
På bilden: Två glada syskon!

Dumskalleklubben

Wivekas Patrik är ordförande i Dumskalleklubben och har nu gjort mig till medlem, mot min vilja. Han tycker jag ska berätta på bloggen om tillfället då jag blev medlem. Och jag är inte den som är rädd för att bjuda på mig själv. Så....varsågod.

Jag har fått en fin vit väska i läder av Wiveka och Patrik i present, men den har blivit lite smutsig. Jag frågade Patrik om han visste hur  jag skulle rengöra den.

"Ja, ta skokräm", säger han.

"Va? Skokräm? Då blir den ju svart!", säger jag.

Jaja, man kan inte alltid vara på topp....

Och så...

...har snart hela helgen gått utan att man har hunnit med. Som vanligt.

Gårdagen var intensiv. Pata hade sovmorgon och sov länge medan jag och barnen åt frukost och sjöng "En kulen natt" typ femtio gånger. Sedan åkte vi på barnkalas. Wiveka och Patriks tvillingar Albert och Ludvig fyllde två år.

Hela släkten var där och det var tårta, presenter och ballonger. Sen stannade vi på middag och blev kvar sist av alla. Vid halv tolv var vi hemma igen och då somnade jag nästan direkt, helt slutkörd. Vaknade inte förrän halv elva i morse, pigg och äntligen utvilad.

I dag väntar inomhuslek i Arlandastad och middag hos Patas föräldrar.

Djurförsök

image125

Kalles
fisk Disco är en riktigt seg jäkel. Jag och Patrik hade aldrig trott att han skulle överleva till sommaren ens, men Linda hävdade att hon hade köpt den starkaste fisken i affären. Och när vi åkte till Luleå för två veckor sedan visade det sig att hon hade rätt. Vi hade ingen som matade honom under veckan vi var borta så vi hade förberett oss på att han skulle flyta upp och ned ned vi kom hem. Men icke. Han var enormt hungrig men mådde bra i övrigt.

Och jag ska erkänna att jag och Pata i tystnad hade hoppats på det första alternativet. Han luktar nämligen ruttet. Om vi inte byter vatten var femte dag så stinker det kring fiskskålen. Det är hans bajs som luktar apa.

Det lär dock dröja innan han kastar in handduken. Även min bror Daniel, som är duktig på fiskar, hävdar att Disco är en överlevare. Han är tydligen en kampfisk av något slag. Daniel sa att man inte kan sätta ned en annan fisk med Disco för då dödar han honom. Han sa att man kunde testa detta genom att sätta en spegel mot fiskskålen.

Och det var ju jag bara tvungen kolla om det stämde. Därför gjorde jag och Josse ett litet djurförsök igår. Vi höll spegeln mot skålen och det började genast hända grejer. Disco fällde ut gälarna som som en sköld. Han började simma runt runt i skålen som om han var galen. Det var nästan otäckt att se.

När vi nu har insett vilken hård jävel det är som simmar i spagettiburken har hoppet om att han ska dö en naturlig död minskat rejält. Hur gammal blir en fisk egentligen? Förlåter Gud en om man bara råkar tappa honom i toalettstolen?

Lista snodd av Kerran

Nämn något som gjorde dig glad igår: Mina arbetskamrater
Vad gjorde du kl 08 imorse? Startade datorn och drack en kaffe
Vad gjorde du för 15 min sedan? Drack en päronkonjak
Det sista du sa högt? Nu ska jag kolla bloggen
Det senaste någon sa till dig: Har det kommit något intressant? (Daniel som undrade om bloggen)
Vad har du druckit idag? De senaste timmarna: vin, drinkar och päronkonjak
Vad var det senaste du åt? Tror de heter chilicrackers
Vad var det senaste du köpte? Mat på Vivo
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun.
Vad är det för väder hos dig nu? Det är rätt mörkt nu men det är skön temperatur
Godaste glassmaken? Gammeldagsvanilj
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Sover du tungt? Nej
Drömmer du mardrömmar? Sällan
Trivs du med ditt jobb? Jag älskar det
Favoritklädsel? Tunikor och leggings
Favoritlåt just nu? Dunka mig gul och blå
Vad ser du om du tittar till höger? Ett fönster
Vad gör dig glad just nu? Att jag har ett nytt roligt jobb och att jag får en jävla massa pengar nästa månad (har sålt min semester)
Vad ska du göra härnäst? Prata med Pata och Daniel, dricka upp min drink och gå och sova
Höger eller vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Glad
Favoritgodis? Filidutter
Kläder just nu? Jeans och svart top
Sommarplaner? Jobba
Hur många kuddar sover du med? Tre
Spelar du något instrument? Nej
Morgon eller nattmänniska? Natt
Vad är viktigast för dig? Familjen
Är du kittlig? Nej
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Fisk
Äckligaste insekten? Getingar
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Längtar du mest efter just nu? Sova kanske

Fredag...

...och jag är helt slut. Veckan har varit så intensiv med mycket nytt att sätta sig in i samtidigt som jag har njutit av varje sekund. Och nu kan jag förresten berätta för er som inte vet, att jag jobbar på Expressen. Har clearat bloggen med min chef så det är lungt. Skönt att inte behöva vara hemlig längre!

Pata tog en öl med några kollegor efter jobbet och jag hämtade barnen och fixade käk till dem. Kände mig lite slö dock så det blev pizza till dem vilket de förstås jublade över. Sen lagade jag fläskfilé med en god svampsås och pommes till mig och Pata som vi avnjöt när han kom hem.

Nu ska vi landa i soffan och smutta på ett glas vin. Patas kompis Daniel har kommit över och Josse är på väg. Trevligt!

Födelsedagsmiddag

Har som sagt varit lite trött idag och bävade nästan för att gå från jobbet. Först skulle jag nämligen handla mat, sedan skulle jag hämta barnen, laga middag, städa och ha tvättstuga. Sedan kom Linda, som fyllde år i går, över.

Jag bjöd på en försenad födelsedagsmiddag och eftersom Pata var och spelade poker fick vi en kväll för oss själva. Väldigt roligt eftersom det var länge sedan vi satt ned och surrade nu när vi inte jobbar tillsammans längre.

Dessutom har Kalle dopdag i dag och Linda, som är gudmor, kommer alltid ihåg hans dag. Han fick en liten present av henne och han var väldigt uppspelt över att hon skulle komma över. Han fick välja kläder själv och valde en spidermandräkt. Sötnosen.

Natten

Var på after work igår men det blev mer en utekväll. Kom hem efter tolv, lite lätt bladig.

När jag kom hem låg Kalle i vår säng som vanligt och jag myste lite med honom. Sen fick jag en sån enorm längtan efter prinsessan så jag tog min kudde och kröp ned med henne. Jag låg länge och kände hennes goda doft och kramade hennes små händer. Sedan sov vi gott tillsammans hela natten. 

Men min plan kanske inte var helt genomtänkt. Vid kvart i fem vaknade Isabella till och fick syn på mig och blev jätteglad och jättepigg! Sen vägrade hon somna om och eftersom jag bara sovit några få timmar var jag inte alls lika sugen på att stiga upp. Hon fick helt enkelt leka ensam i rummet medan jag sov. Då och då slängde jag ett vakande öga på henne och då och då slängde hon en leksak på mig. 

Kvart i sju, en halvtimme innan gumman normalt väcks för att gå till dagis, somnade hon om. Hon lär vara lika trött som jag är i dag. 

Lite av varje

Snart är arbetsdagen slut och det har varit precis lika roligt som tidigare. Lite lugnare än i går men ändå kul. 

Nu ska jag sticka på H&M och lämna tillbaka några felköp och hitta något nytt snyggt. Sedan väntar en after work med Josse och några till. Vi får se var vi hamnar. Trevligt blir det i alla fall. 

Lovar att bättra mig med bloggandet. Har varit lite disträ den här veckan, med all rätt. 

Så otroligt kul!

Den här dagen har nog varit en av mina roligaste dagar i mitt liv- jobbmässigt alltså. Det har varit fartfyllt, spännande och roligt och jag känner mig pigg och lycklig. Man mår tydligen grymt bra av att byta jobb.

I morgon ska jag kanske ta en liten after work med mina nya kollegor vilket blir skoj. Man lär aldrig känna någon så bra som över ett eller två glas vin. Inte sant?

I övrigt händer inte så mycket annat. Mitt liv kretsar just nu kring mitt nya jobb och jag bryr mig nästan inte om att planera något annat. Tänker inte ens på att planera upp helgen, vilket är olikt mig. Tänker nästan inte ens på bloggandet. Jag måste ju vara sjuk. Tur att jag tänker på mina barn i alla fall!

Så där

Första dagen på nya jobbet avklarad och jag hade inte behövt vara så nervös som jag var. Sov endast två timmar i natt på grund av alla tankar som for runt i huvudet.

Kollegorna var trevliga och det känns som om jag kommer att trivas bra med dem. Arbetet kommer nog att gå som en dans bara jag får in rutinerna. Då jag vet vem jag ska ringa och vad jag ska fråga. Har påbörjat två artiklar i dag och det är roligt med lite varierande uppgifter.

Längtar till imorgon och det gör mig glad. Det är så det ska kännas. Det känns som om jag gjort helt rätt.

Hemma

Kom hem till Stockholm igår vid elva på kvällen. Stannade några gånger och rastade barnen som om de var hundar. "Här får ni springa av er lite barn!". Det gick dock över alla förväntningar att åka på dagen med två småttingar. De var hur duktiga som helst.

I dag har vi packat upp alla väskor och städat. Kattis och Lelle har varit förbi och druckit kaffe. Har också varit på H&M och shoppat lite till. Nu är två tredjedelar av pengarna slut. Den här gången kom jag hem med två leggings, en top, en lång t-shirt och två tunikor. Min garderob börjar förnyas nu och det känns så kul. Upptäckte dock att jag skulle ha struntat i att handla i Luleå. Det är stor skillnad på utbudet.

I morgon är det dags. Jag ska börja mitt nya jobb och jag är så nervös att jag knappt kan tänka på det utan att bli skitnödig. Kommer att sova riktigt dåligt inatt och vara som ett asplöv när jag går hemifrån. Tur att Josefine finns med som sällskap och stöd.

RSS 2.0