Tidsfördriv om man inte vill jobba

Oj så fast jag blev i detta då! Pröva själva, men kom ihåg att jag har varnat er. Det ÄR beroendeframkallande!

http://www.se.zylom.com/game/264/bookworm.html

Superkul!

Åh vilken rolig kväll igår! Var på Magnus Hedmans releasefest tillsammans med Patrik och det var verkligen lyckat. Vi hängde nästan hela kvällen med deckardrottningen Camilla Läckberg och hennes blivande ex-man Micke. Vi har barn i ungefär samma åldrar och fastnade genast i ett samtal om trots. Sen pratade och skrattade vi ihop resten av kvällen. Supertrevligt! Sedan var det förstås roligt att träffa Magdalena Graaf, Magnus och Hannah igen. Längesedan sist!

Det bjöds på mat men inte vilken mat som helst utan tunnbrödrullar. Det var korv, mos, gurksallad, rostad lök och hela kittet. Patrik och Micke var i sjunde himlen medan jag som inte äter korv var mindre lycklig. Som tur var fanns det skagenröra så jag fyllde ett tunnbröd med rostad lök och skagenröra och käkade på. Det var faktiskt riktigt smarrigt. Sen fanns det ju champagne, vin och öl i obegränsade mängder så man var ju inte helt nykter när vi åkte hem.

Kom i säng vid tolv och vi båda konstaterade att det hade varit en väldigt trevlig kväll. Är lite trött idag, men det var det väl värt.

Back in business

Jag är tillbaka på jobbet och Isabella är tillbaka på dagis. Hon har inte haft feber sen igår eftermiddag men jag var ändå lite tveksam till att hon skulle gå idag. Hoppas hon orkar hela dagen. 

Ikväll ska jag och Patrik på fest. Magnus Hedman har releaseparty för ett hemligt projekt och vi är inbjudna. Ska bli trevligt att träffa både honom och Magdalena Graaf och mingla lite med ett champagneglas i handen. Ulrika ska passa barnen medan vi roar oss (tack för det sötnos!)

Tre veckor kvar till jag slutar mitt nuvarande jobb och ger mig ut på nya äventyr. Har inte riktigt tagit in det ännu. Att jag ska sluta. Det känns som om jag ska gå på en lång semester bara. Kommer nog inte att förstå att jag slutar här förrän jag ska stänga dörren om mig sista dagen. Och då kommer det att kännas vemodigt, jag har ju faktiskt jobbat här i snart åtta år och det är mycket som har hänt under de åren som jag kommer att minnas resten av mitt liv. Både bra och dåliga saker. 

Fortfarande hemma

Hemma med gumman idag också. Men det börjar nog bli lite bättre. Nu har hon "bara" 38,7 i feber. Själv mår jag lite bättre i dag också så jag hoppas på att jobba i morgon om stumpan mår bra förstås.

Det är en fröjd när Isabella är sjuk. Missförstå mig inte, men det är enklare än då Kalle är sjuk. Han vägrar ta tempen i stjärten. Skriker som en galning. Han vägrar ta alvedon, varken flytande eller suppar, så det är ett krig hela tiden. Isabella däremot. Hon springer och lägger sig på sängen med rumpan i vädret då jag tar fram termometern (oroväckande för framtiden kanske). Och efteråt följer hon mig till badrummet för att visa var alvedonen står. Den älskar hon att dricka. Inget bråk eller tjafs. 

Hon är dessutom väldigt rolig att umgås med nu. Hon gör tokiga saker och så har hon börjat prata lite smått. Men det är nog ingen annan än vi som förstår henne. Hon säger tack, hej, varsågod (atch), där, nej och titta. Och mamma när hon känner för det. Men det kommer oftast bara då hon är arg. 
 
På tal om mamma. Fick en stor bukett med vackra blommor på morsdag av min kärlek. På kortet stod det "till mamma från familjen". Mina sötnosar!
133335-116

Kortet togs igår och Kalle ser mer sjuk ut än Isabella. Men han är bara väldigt inne i en tecknad film.

Stackarn

Kommer ni ihåg bloggen som jag berättade om, som Kalles dagisfröken skrev? Den är nu nedlagd och den stackars tjejen har fått sparken. Det var en mamma som jag inte känner så bra som fått nys om bloggen och hon reagerade lite allvarligare än vad jag gjorde. Hon tog kontakt med förskolan och fick tjejen sparkad.

Tyckte det var lite att ta i. Visst, hon får inte skriva om barnen på förskolan, men hon är ung och hade uppenbarligen inte koll på reglerna. Hon älskade sitt jobb och var en av de vettigare på dagiset så jag tycker att det hade räckt med att prata med henne och hålla ledningen utanför. Onödigt gjort.

Sjukstuga

I natt vaknade Isabella med nästan 40 graders feber. Jag har också haft feber i natt, inte så högt men ändå så pass att mitt täcke har varit fuktigt för att jag svettats så mycket. Har snuva och är allmänt hängig. Så jag var snabb på att anmäla mig som frivillig att vara hemma med gumman i dag.

Kalle fick också stanna hemma och det känns faktiskt väldigt mysigt att bara hänga inne då regnet smattrar mot fönsterrutorna som det gör idag. Vi ska bygga lite lego, titta på film i soffan tillsammans och sova lite middag då Isabella ska sova. Sämre kan man ha det.

Mammas dag

I dag är det min och alla andra fina mammors dag! Glöm inte bort dem! Grattis till oss!!! Har fått en fin teckning av Kalle på den stora dagen.


Gårdagens meny

För er som vill ha lite nya ideér på god mat:

Till fördrinken

Baconlindade dadlar
Två paket bacon
Dadlar

Linda ett bacon runt varje dadel, fäst med en tandpetare. Baka i ugn, 200 grader ca 20 min.

Varmrätt

Vitlöksrostad kulpotatis
Delikatesspotatis
4 vitlöksklyftor
Olivolja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar
Timjan

Stek potatisen i olja och smör tillsammans med vitlöksklyftorna. Salta och peppra och tillsätt timjan. Häll över i ugnsäker form när du fått en fin yta.

Ställ i ugnen ca 35 minuter på 175 grader.

Festfilé med sommarsmak
Fläskfilé
salt, peppar
Matfett

Marinad
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 timjan
1/2 tsk oregano

1. Putsa köttet och krydda runtom. Bryn det i matfett, stek sedan klart i ugnen 175 grader ca 20 min. Låt vila 10 minuter.
2. Blanda vinäger, salt, senap och pressad vitlök. Rör i olja, vatten och kryddor.
3. Skiva köttet och lägg upp. Ringla marinaden över och låt dra i 20 min innan du serverar.

Till detta serverade vi Blå bands kantarellsås med extra kantareller tillsatt.

Efterrätt

Ckokladcheesecake

12 digestivekex
100 gram smör

Fyllning
200 gram mörk choklad
600 gram färskost
1 dl florsocker
4 ägg

Sätt ugnen på 160 grader.
Smula sönder kexen och blanda det smälta smöret med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant.
Smält chokladen i vattenbad. Blanda färskost och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sist ned chokladen och rör till en slät kräm. Häll i pajskalet.
Grädda längst ned i ugnen i 50 minuter. Riv choklad grovt över och garnera med jordgubbar.

En slapp söndag

Hade en supertrevlig kväll igår med Jonny och Maria. Maten blev god och vi blev proppmätta. Sedan sjönk vi ned i soffan och surrade, drack drinkar och spelade sällskapsspel i några timmar. Kom i säng vid två, lagomt vinlullig i skallen.

I dag har jag och barnen njutit i solen medan Pata har spelat golf. Vi började med en lunch/frukost på Mc Donalds, sen satte vi oss på gården på en filt och myste och lekte. Efter ett tag kom Ulrika och barnen förbi och hjälpte oss att äta upp resterna av chokladkakan från igår.

Ikväll väntar hämtmat från vår thairestaurang och kanske en bra film i soffan när ungarna somnat. Så skönt som det kan bli!

Lördagsbabbel

Solen skiner och det är varmt ute! Kan ni tänka er! Barnen sov till åtta, sen steg vi upp, myste och åt frukost. Har städat lite och väntar nu på att Patrik ska vakna så vi kan gå ut och njuta av det fina vädret. Ska ta en långpomenad så Kalle får cykla och vi får motion. Sen ska jag förbereda lite inför kvällen. Ska baka en choklad-cheesecake. Hur smarrigt låter inte det. Vi får hoppas att den är lika god som den låter.

Bokade en resa igår. Vi åker till Platanias i Grekland första veckan i oktober! Hoho, så mysigt! Nu får man gå och längta efter det hela sommaren och hösten! Ska bo på ett fint hotell i en tvårumslägenhet på nedre botten. Barnen kan leka fritt på gräset utanför och vi kan slappna av och behöver inte oroa oss för att någon ska klättra på balkongräcket och ramla ned. Blir så himla roligt!



After work

Jag, Jesper, Roffe och Katarina (vilket gäng) hamnade på Londoner och tog en spontan after work. På två timmar hann det slinka ned fyra cider och två päronkonjak. Inte illa pinkat. Och det kändes också när jag gick därifrån klockan halv fyra för att hämta barnen på dagis. Vilken morsa va!?

Trevligt var det i alla fall och jag fick än en gång känslan av hur roligt och fritt det var innan man skaffade barn. På den tiden då man kunde ta en after work och snacka skit i timmar utan att behöva bry sig om något annat. Det är andra tider nu. Men det är så klart roligare tider nu fast på ett annat sätt. Det ena behöver dock inte utesluta det andra vilket jag tydligt visade idag.

Lite av varje

Klockan är ett och jag har inte gjort många knop i dag. Det är lugnt på tidningen. Jag och Jesper sitter och planerar att vi ska gå och ta ett glas vin och surra lite innan vi drar hem så vi hoppas på att kunna smita om en halvtimme eller så. 

Sen kallar vardagen. Ska hämta barnen och hem till tvättstugan som början klockan fyra. Spännande värre. Sedan blir det tacos och mys. 

Ser fram emot då barnen har somnat sött i sina sängar. Då ska jag och Pata sätta oss vid datorn och boka en resa utomlands. Som det ser ut kommer vi att hamna i Grekland. Längtar massor för här hemma verkar vi ju inte få någon sol. Maj har ju varit en riktigt dålig månad om vi snackar väder. Tio grader på sin höjd och blåsigt. Hoppas sommaren blir bättre, om den nu kunde börja någon gång. 



Äntligen...

...är det fredag igen! Fyra veckor kvar tills jag stämplar ut för gott på mitt gamla jobb och det känns ju helt fantastiskt! Är överhuvudtaget på rätt gott humör idag och det är man ju oftast då det är dags för helg. Planerna är dessa:

Idag: Äta gott, ha fredagsmus (som Kalle säger), ta det allmänt lugnt. Boka en utlandsresa!

Lördag: Ska börja dagen med att ge mig ut och springa. Sedan ska jag städa lite och på kvällen kommer Jonny, Maria och barnen på middag. Ser fram emot att träffa dem!

Söndag: Pata ska spela golf och jag och barnen ska hitta på något mysigt. Funderar på att åka till Junibacken.

Vad har ni för planer?

Det är ta mig tusan otroligt

I dag när jag åkte hem från jobbet var tunnelbanan rätt full. Stationen innan jag skulle gå av klev ett gammalt par på som fick stå i gången eftersom det inte fanns några sittplatser lediga. Jag tänkte vara schysst och reste mig därför upp och gick bort till dem och frågade om de ville sitta. Tanten tittar surt på mig och säger:

"Nej, vi ska av nästa station".

"Ok", säger jag och står kvar eftersom jag också skulle av.

"Ska du stå här nu när det är så trångt?", säger tanten till mig med ännu surare ton.

"Jo, men det är lungt", svarar jag.

"Men det var väl väldigt onödigt av dig att lämna din plats och komma och ställa dig här när det är så här trångt. Se nu hur mycket folk det är här", fortsätter tanten.

Jag svarade med tystnad eftersom jag blev så paff. Men jag hade god lust att sparka undan käppen på kärringen, bryta sönder den och förklara för henne att hon i framtiden ska lära sig att vara tacksam när folk är snälla mot henne.

Jag=Idol

Eftersom flera av er har gett antydningar om min idol-medverkan så får jag väl ta och dra storyn.

Jag gjorde ett reportage för min tidning, då första omgången av "Idol" gick. Jag skulle visa hur det känns att stå framför den fruktade juryn och sjunga och dessutom göra det bra.

När jag, efter mycket ångest, beslutat mig för att köra blev låtvalet den viktiga frågan. Först bestämde jag mig för att sjunga Cajsa-Stina Åkerströms "Fråga stjärnorna". Men efter att ha sjungit den för min kusin Wiveka, som faktiskt fått gåvan att kunna sjunga, och sett hennes min insåg jag att det var fel låt.

Istället valde jag Christer Björkmans schlagerlåt "I morgon är en annan dag". I mina öron lät det ok när jag skrålade den hemma, den kändes enkel och ärligt talat så är Christer Björkman ingen stor sångare heller.

 

Wiveka lyssnade på mitt ylande, gav några goda råd och önskade med ett litet leende lycka till. Det skulle komma att behövas.

 

Jag lyckades förtränga nervositeten trots att jag faktiskt befann mig öga mot öga med den beryktade terror-juryn, då bestående av Peter Swartling, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Claes af Geijerstam. Jag spelade lite cool och trodde att jag skulle klara pärsen med hedern i behåll. Då öppnar Daniel munnen.

 

- Är du rädd för oss, frågade han precis som om han kunde se rakt igenom mig.

 

- Ja lite, svarade jag och försökte le.

 

- Aj då, det bådar inte gott. Personer som är rädda för oss är oftast de som inte är bra.

 

Om han visste hur rätt han hade. Jag vet att jag inte är Carola Häggkvist, men så dåligt som det lät när jag började sjunga hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det skulle göra. Nervositeten tog över hela min kropp och jag blev fullkomligt panikslagen. Det kändes som om någon tog strypgrepp på mig och det var väl så det lät också.

 

Innan jag kom in till juryn var jag rädd att glömma texten. När jag väl satte igång att sjunga var jag så skräckslagen att jag inte ens minns vad jag sjöng. Hela ansiktet skakade och darrade och mina ögon skrek "Ta mig härifrån!". Jag höll på att börja gråta och jag ville inget annat än att låthelvetet skulle ta slut.

 

Wiveka hade sagt åt mig att tänka på att titta på juryn under sången. Jag minns inte var jag tittade, i taket kanske. Jag kommer ihåg att jag mötte Daniels blick några gånger och jag vet att han såg mitt lidande. Till slut var det dock juryns ordförande Peter Swartling som avbröt plågan.

 

- Tack det räcker så!

 

Jag är honom evigt tacksam för de orden. Att juryns bedömning inte var nådig har jag all förståelse för. Det måste ha varit en plåga även för dem.

 

Den här upplevelsen fick mig att inse att det inte finns en nerv i hela min kropp som drömmer om att bli popstjärna. Jag klarar inte av att sjunga inför andra människor. Jag tycker inte om det och det uppstod absolut ingen kick efteråt. Jag åkte raka vägen hem och svepte ett glas vin för att lugna nerverna. Sedan ringde jag min chef och bad om löneförhöjning eftersom det var det värsta jobb jag gjort.

 

Jag kan konstatera att jag hade gjort grymt bra tv och att ni hade skrattat gott. Jag hade blivit ett av de där klippen de visar på de som sjunger sämst.

 


Dessa drömmar

Kalle är inne i sina drömperioder igen och det är som vanligt rätt jobbigt. Jag har ju berättat om dem tidigare. Han drömmer, skriker, sparkas och pratar och det går inte att få kontakt med honom. Ofta ropar han ord som "Nej, nej, nej", "Aj, aj, aj" och "Jag vill inte" vilket skulle få vilken förälder som helst att få konstiga tankar. 

Detta har dock pågått sen han var väldigt liten och när man frågar honom vad han inte vill så svarar han typ "Jag vill inte att Arvid ska ta den där bilen, den ville jag ha". Så det verkar inte vara så allvarliga saker som man annars lätt kan få för sig. 

Jag sover hur som helst väldigt dåligt under de här perioderna eftersom han hela tiden väcker en med sina skrik. I natt var det inte lika mycket som natten innan så det är väl antagligen på väg att ebba ut nu. Hoppas det, för det kan inte vara lätt för Kalle heller. 

Länge sedan jag körde en lista. Snor en från Erica...

Antal...

... gånger du varit kär: Fyra gånger, och då menar jag de gånger jag varit kär på allvar.

... gånger ditt hjärta brustit: En gång

... hjärtan brustet på grund av dig: Många, det har oftast varit jag som dumpat.

... tjejer du kysst: Linda

... gånger ditt namn varit med i tidningen: Hahaha, kan inte räkna dem. Typ tio gånger i veckan.

... ärr du har på kroppen: Många. Har vattkoppeärr överallt, två stora ärr från ljumskbrock-operationer, plus ett stort antal som jag fått då jag jämt och ständigt kliar sönder myggbett.

... vad har du gjort idag: Promenerat till jobbet, ätit frukost, läst tidningar, haft reportermöte.

... var det kul: Nej, inte särskilt

... brukar du svära mycket: Ja fan!

... när stiger du upp på morgonen: Om jag jobbar- 06.30. Om jag har sovmorgon- vid 10.00

... gillar du att slåss: Nej

... vad har du på dig: Svarta leggings, en grön klänning och nya vita skor

... vad ska du göra ikväll: Äta middag, bada barnen, se Greys Anatomy, sova

... vad är du allergisk mot: Pälsdjur, nötter, avocado, fiskrom och några fler småsaker

... använder du hårspray: Sällan

... kan du stå på händer: Hahaha, nej knappast

... salt eller socker: Salt

... gillar du ketchup: Nja, till spagetti och köttfärssås är det ett måste, men inte så mycket annars.

... kan du sjunga: Ja, det kan jag väl

... länder du vill besöka: Skulle gärna besöka alla, men Japan och Vietnam är två som ligger högt upp på önskelistan. Har aldrig varit där.

Vad är det för fel på folk?

I går när jag åkte hem från jobbet satte jag mig ned på ett ledigt säte i t-banan. Bredvid mig satt en tjej i 20-års åldern med en jättestor handväska som bredde ut sig på halva mitt säte också. När jag slog mig ned gjorde hon inga ansatser till att flytta på handväskan så jag fick sitta på kanten. Jag försökte visa att väskan var i vägen genom att putta på den, men hon kunde inte bry sig mindre. Till sist tog jag försiktigt tag i väskan och bad henne flytta den vilket hon gjorde med en stor suck. 

I morse när jag skulle sätta mig satt det en ung tjej mitt emot med benen i kors. Hon tog upp allt benutrymme och skulle inte ens ha tänkt tanken på att sätta sig ordentligt så jag också rymdes. Men i dag var jag inte lika snäll och försiktig som igår. Jag plöjde fram som en ångvält med mina långa ben och tryckte hennes ben åt sidan. Men hon såg fortfarande helt oberörd ut. Hon tuggade vidare på sitt tuggummi som en dum idisslande kossa, med en blick lika tom som hennes hjärna. Jävla självupptagna arroganta pucko. 

Börjar jag bli gammal och bitter?


Sånt är livet

Måndagar tränar Pata innebandy efter jobbet vilket betyder att jag hämtar barnen på dagis och ger dem middag. Men det är verkligen ingen rolig kväll, måndagskvällen. Barnen är alltid supertrötta efter helgen. Ovana att stiga upp tidigt på morgonen och ovana att hålla igång åtta timmar i sträck som de gör på dagis.

Igår brakade helvetet lös redan när vi kom innanför dörren. Kalle började gråta för att han inte fick av sig galonbyxorna och sen var det igång. Efter att ha lugnat honom fick han sätta sig och titta på barn-tv medan jag lagade mat. Men när jag sedan skulle hämta honom och säga att maten var klar hade han naturligtvis somnat.

Kalle har ju världens sämsta humör när han blir väckt så det var med stor bävan jag började skaka liv i honom. Och det slutade med att hela middagen blev förstörd. Han skrek och grinade konstant, jag blev mer och mer irriterad över ljudnivån och till slut tappade till och med Isabella humöret. Hon slängde iväg en tallrik över hela bordet som välte omkull ett mjölkglas vilket resulterade i att jag tog bort hennes tallrik och hon blev skitarg och grät floder. Jag kunde inget annat göra än att skratta åt eländet.

Kalle satte sig framför Bolibompa och jag trodde att jag skulle få njuta av tystnaden lite. Men Isabella var trött och oaktsam och ramlade hela tiden och slog sig. Jag fick blåsa, trösta, sätta ned henne för att en minut senare blåsa på nästa ställe och torka nya tårar. När Pata sedan kom in genom dörren kvart över sex hade båda lugnat ned sig och han förstod ingenting när jag berättade om kaoset vi haft. Våra två änglar som var så glada och kom och mötte honom med goa kramar. Är det inte typiskt?

image115

Miljöbov

Är med i olika undersökningsföretag och idag fick jag svara på frågor om miljön. Och det är inte roligt att få så där svart på vitt vilken miljöbov man faktiskt är. 

Använder du lågenergilampor? Nej
Kör du miljöbil? Nej
Sopsorterar du? Nej
Slänger du batterier i batteriholkar? Nej
Använder du lågenergivitvaror? Nej
Släcker du lamporna då du går ut ur ett rum? Ja
Slår du av tv:n och datorn istället för att låta den stå på stand-by? Ja

Hmmm. Två ja-svar. Men jag pantar ju tomburkar, slänger papper i pappersåtervinningen och ger överblivna kläder till Myrorna också. Men vem försöker jag lura? Jag är ingen miljöhjälte trots det. Men jag kanske ska bli det någon dag?

Observant

Jag: "Hej då Kalle, vi ses i morgon. Jag älskar dig!"

Kalle: "Var ska du mamma?"

Jag: "Jag ska och träna."

Kalle: "Jaha. Ja, det var länge sedan du tränade mamma".


Måndag

En hel arbetsvecka ligger framför en och det känns väl sådär. Njöt så mycket av ledigheten i helgen att jag inte alls var redo för att arbeta igen. Och nu när jag ska byta jobb är jag ju inte supermotiverad heller. Längtar mest till att börja på nya jobbet och få göra nya spännande saker som jag länge velat göra. 

Den här veckan är dessutom helt tom vilket är ovanligt för min del. Men det är bra för nu jäklar ska jag ta tag i mat och träning igen. Har gjort klart för Patrik att det är GI som gäller hemma hos oss framöver. Barnen kan få pasta förstås. I veckan ska jag träna minst tre gånger och i helgen ska jag ut och springa. Därmed basta. Min slöperiod är härmed över. Tur att jag ätit upp alla bullar i helgen för sånt får absolut inte finnas i skafferiet när jag sätter igång.




Sköna söndag

Har haft en härlig söndag. Började dagen med sovmorgon och det var förstås grymt skönt. Sedan packade vi picknickväskan och promenerade tillsammans med Josse, Robert och Arvid till 4H-gården Agustendal i Solna. Där fick barnen klappa getter och lamm som gick lösa och bli ansiktsmålade. Vi satt på en filt på gräset och drack kaffe och surrade medan barnen lekte och hade kul. 

Sedan har jag varit i centrum en sväng på egen hand vilket inte händer så ofta. Hittade ett par coola jeans till Isabella och ett par skor till mig själv. Det är alltid roligt att komma hem med påsar!

Har suttit en stund i solen på balkongen också medan barnen har lekt med bilar bredvid mig. Härligt med lite värme! Det var på tiden.

 

Saturday

Har haft en aktiv dag. Vi klev upp tidigt och var nere i centrum strax efter att det öppnat vid tio. Bytte sängkläderna på Hemtex och köpte några extra örngott på rean. Sen gick jag en sväng på H&M och köpte Isabellas första skärp och en liten picknickväska till barnen som var så himla söt.

Sen gick jag och barnen till parken och lekte men eftersom det blåste orkan blev det ett kort besök. Istället gick vi hem och bakade bullar. Det var första gången i mitt liv och de blev supergoda. Ska dock erkänna att det var med hjälp av en färdigmix som du bara blandar med vatten. Men fyllningen gör man ju själv och jag gjorde en chokladvariant som alla i familjen har gett tummen upp för.

Jag och Kalle hade förstås en fight också på vägen hem från parken som tog på krafterna. Jag kan bli så arg på honom att jag vill kasta sönder något. Som tur är går ilskan snabbt över och vi kramades senare och sa förlåt för att vi skrek åt varandra.

Pata har kommit hem efter en hård natt på sjön. Han ser inte fullt lika pigg ut som vi gjorde förra helgen. Han säger till och med att han druckit den mängd jag inte drack på vår kryssning. Nu ska jag laga god middag till honom. Det blir vitlöksrostad kulpotatis, grillad fläskfilé och den fruktansvärt goda vitlöksbearnaisen jag åt igår. Och i alla fall jag kommer att ta ett glas vin till maten. Patrik lär nog banga.

Väntar

Klockan är snart tio och jag har ännu inte fått krypa i säng och försvinna in i Greys Anatomy-dimman. Kalle, som har feber och är förkyld, vägrar somna och har ockuperat dvd:n i sovrummet med tecknat. Så här sitter jag och väntar. På att han ska somna eller på att filmen ska ta slut.

Har svullat ikväll. Först med god mat till middag, grillat chilimarinerat kött, pommes och en god vitlöksbearnaisesås och sedan med krustader med kräftrörefyllning framför tv:n. Känner mig som en uppstoppad valross nu.

Från det ena till det andra. I går var Patrik och köpte superfina sängkläder på Hemtex. Jag förklarade tydligt för honom vilka han skulle köpa och såg fram emot att bädda rent och fint ikväll. Jag satte ivrig igång med min sida av sängen och allt såg så snyggt ut. Men så tar jag upp det andra bäddsetet och ska bädda Patriks sida och naturligtvis har min klant till karl tagit två olika set. Det andra såg ju helt annorlunda ut. Så nu måste jag ned till centrum i morgon och hålla tummarna för att jag hittar ett likadant som det jag kommer att sussa sött i inatt. Karlar. Kan de göra någonting rätt?

Hur hungrig kan man vara?

Jag var bakishungrig i morse och inledde därför dagen med en trekantsmacka med kyckling, bacon och majonäs. Fett och gott. Två timmar senare höll jag på att hungra ihjäl. Jag stod ut fram till kvart i elva, sen högg jag in på lunchen, spagetti och köttfärssås. Och nu är jag hungrig igen. Min chef frågade om jag var gravid (hell no!) eftersom jag äter hela tiden. Jag skyller på spriten igår. Det suger i magen. Kan inte sluta tänka på vad jag ska äta för gott ikväll...

Skön kväll

Patrik ska på kryssning ikväll och jag ser fram emot att vara själv med barnen. Pratade just med Kalle i telefon och vi bestämde att vi ska ha en riktig myskväll. Vi ska först och främst äta gott. Problemet är bara att vi har lite olika krav på vad som är gott. Han har beställt potatisbullar och han får som han vill. Jag ska dock äta något annat smaskigt som jag ska handla efter jobbet. Då är alla nöjda. 

Sen ska vi äta något sött och onyttigt medan vi myser i soffan under en filt när Isabella har somnat. Och när Kalle slutligen har knoppat in ska jag duscha och krypa ned i nybäddad säng och se det senaste avsnittet av "Greys Anatomy" som jag spelade in i onsdags. Hur skönt låter inte det. Blir lycklig bara jag tänker på vilken mysig kväll jag ska ha!

100 dB

Kvällen hos Patrik och Wiveka var som vanligt trevlig och maten fantastisk. Men det är högljutt när vi ses. När vi träffas med alla våra barn ligger ljudnivån över vad som är hälsosamt och ingen som inte har barn skulle uppskatta vårt sällskap. 

Alex och Kalle, som båda är fyra år, härjar som galningar. De hoppar från sängar och låtsas att de är Spiderman, skrattar och busar. Sen har vi tvillingpojkarna som är två år. Även där går det väldigt vilt till. Och så har vi ju då Isabella förstås. Hon är den enda som inte gör mycket väsen av sig. Hon går mest omkring och tittar på alla galna pojkar som kastar bollar och slåss med saker. Hon kommer inte att ha det lätt i det gänget i framtiden. Hon kommer nog inte att uppskatta deras umgänge förrän hon blir tonåring. Då kommer hon att älska att åka till Patrik och Wiveka. 

Det blev ju förstås en del vin och drinkar i går och det känns i kroppen idag. Det var inte speciellt roligt att gå hemifrån i morse när alla andra i familjen fick ligga kvar och snarka i sina sängar. Jag gick genom ett tomt Solna till t-banan, satt i en tom vagn och promenerade genom ett öde Stockholm till jobbet. Det känns som om jag är den enda som jobbar i dag och inte blir det hela bättre av att jag är trött och lite bakis heller. Men jag räknar med en kort arbetsdag och när jag kommer hem har Patrik lovat att jag ska få sova middag. Längtar!



Tjena

Hela min träningsplanering gick i stöpet igår. Patrik åkte på Solvalla med Per direkt efter jobbet och då kunde ju jag inte gå till gymmet. Istället kom Ulrika hit. Vi käkade middag och landade sedan i soffan med var sitt glas vin i handen när barnen somnat. Vin blev till drinkar och när Patrik kom hem klockan tolv satt vi fortfarande och babblade. I dag har jag faktiskt lite ont i huvudet, men det var värt det eftersom vi hade så himla mysigt. Jag kommer dock inte ge mig ut och springa.

I dag ska vi på middag hos Patrik och Wiveka. Ser mycket fram emot det eftersom vi inte har träffat dem på länge! Och då vi ska ta en taxi hem kan både jag och Pata avnjuta ett glas vin till maten. Trodde först inte att vi skulle kunna åka eftersom Isabella hade feber i natt, men nu verkar hon pigg och glad förutom lite hosta så det är lungt. Kommer garanterat att bli trevligt!

Skärpning!

Har verkligen kommit av mig när det gäller mat och träning. Går ju förstås till och från jobbet, men jag har inte varit på gymmet på ett bra tag. Och ju mindre jag tränar desto mer äter jag. Jag hamnar i en dålig spiral och tycker att jag redan har förstört det nyttiga livet eftersom jag inte tränar så då kan jag lika gärna äta. 

Nej, ikväll ska jag tvinga mig ned till gymmet och köra ett pass styrketräning. Och i morgon bitti tänker jag, hör och häpna, ge mig ut och springa innan jag äter något. Jag vill ju vara i fin form innan sommarkläderna ska på och innan jag börjar mitt nya jobb. Jag får inte falla tillbaka i gamla dåliga vanor igen!

Hemma tidigt

De ringde från dagis och ville att vi skulle hämta Isabella. Hon hade tydligen hostat så hon hade kräkts. Det är första gången på tre år de ringde från dagis, men min chef muttrade lite ändå, vilket jag i och för sig struntade i.

Väl hemma har dock gumman inte hostat en enda gång. Hon har ingen feber och mår hur bra som helst. Skumt. Hon kanske bara hade fått något i halsen.

Det var i alla fall skönt att komma hem tidigt. Jag kände mig jättetrött och har sovit en stund med ena ögat öppet medan barnen har lekt och rivit ut sitt rum. De har testat alla leksaker som finns där inne tror jag. Men å andra sidan är det ju det de är till för. Nu har Kalle dukat upp för picknick i hallen så det är bara att gå och bänka sig. Han bjuder på kakor, ägg och tomater. Konstig blandning men det blir säkert gott....hmmm.....

Tack!

Tusen tack för alla era gratulationer! Det känns jättebra! Har skrivit kontrakt i dag och den 2 juli börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Det blir enormt spännande!

Skönt med en kort vecka. Jag jobbar dock fredag som så många andra så det blir inte så stora utsvävningar. Hoppas det blir en kort dag på fredag i alla fall eftersom vi ska på middag hos Patrik och Wiveka på torsdagkväll och det brukar alltid bli rätt sent. 

På fredagkväll åker Patrik på kryssning med några killkompisar så jag och barnen ska mysa. Sen ligger resten av helgen öppen för förslag. Det skulle inte sitta fel med lite fint väder, men det är ju samma skit hela tiden. Rätt kallt, ibland sol och ibland regn. Sommarvärmen känns långt bort. 





Nytt jobb!

Ok, då kan jag avslöja att jag har fått ett nytt jobb! Ska börja på en av de största tidningarna i Sverige och det ska bli såååå spännande och roligt! Har en månad kvar på mitt gamla jobb sen ger jag mig in på ny outforskad mark. Det blir ingen semester i sommar, men jag bryr mig inte.

Istället ska jag utvecklas, lära mig nya saker, träffa nya människor, arbeta med spännande arbetsuppgifter och göra det jag gillar bäst- att skriva, berätta och jobba med nyheter! Hur kul som helst! Grattis till mig! Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Vill bara säga...

...att livet leker! Är så lycklig att jag svävar på små rosa moln. Och jag som trodde att 2007 skulle bli ett riktigt pissår har blivit överbevisad. På alla möjliga sätt! 

Ikväll hoppas jag kunna avslöja en av sakerna som gör mig så glad just nu!

Puss på er!

Charmknutta!

Skotokiga Isabella har tagit på sig Kattiz boots. Snacka om lycklig!

image113

Helgen som gått

Hade en sån skön söndag. Vi åkte till IKEA och handlade lite saker och det är ju alltid lika roligt! När vi kom hem fixade jag iordning barnens rum, skruvade fast hyllor och en "ramla ur"-sida på överslafen av våningssängen. Sen sov jag middag med Isabella, badade trollen och klippte gummans lugg. Kolla själv hur söt hon blev!

image111

Kvällen avslutades i soffan. Jag och Pata myste med godis och såg "Talladega Nights" som dock var en riktigt dålig film. Det är ju en komedi, men jag skrattade bara en gång. Kanske är det min humor det är fel på för Pata fnissade flera gånger bortifrån sin soffa. Eller så är det han som är töntig. Ja, det är nog det senare som är rätt.
Det har varit en mysig och rolig helg med många galna skratt, god mat och mycket sömn! Fler såna här helger tack!

Eftersnack

Vilken besvikelse igår. Vi skickade ett av de bästa numren vi skickat på länge och så slutar det med kvalplats. Och ärligt talat hade det nog inte spelat någon roll om vi skickat Måns, Sarah Dawn Finer eller Andreas Johnson istället. Det handlar inte längre om vilken låt eller artist man skickar utan om hur många grannländer man har. Och vi har ju inte så många.

Norge, Danmark, Island och Finland. Det var där vi fick våra höga poäng i går om jag inte minns fel. Det talar ju för sig själv. De östeuropeiska länderna har tagit patent på tävlingen och så lär det förbli om det inte röstningsystemet ses över och förändras. Jag tror att vi ska vara glada om vi lyckas komma till final nästa år för även där talade årets resultat sitt tydliga språk.

Hörde vinnarlåten på datorn idag och den lät bättre än vad den gjorde igår. Men det kanske var för att jag inte såg uppträdandet. Hur som helst känns det som att hon förtjänade att vinna. The Ark förtjänade dock INTE en 18:e plats.


Platt fall

Vet inte vad jag ska säga. Ett sånt fiasko har jag aldrig tidigare skådat. Stackars Ola Salo och The Ark som visserligen inte gjorde sitt bästa framträdande men som ändå skulle ha kommit bland de fem bästa. Fattar nada.

Lotta Bromé vann och det var väl kul för henne. Men hur rolig var den? Inte särskilt.

Vad i helvete var det med Ukraina? Hur tänker folk?

Kval nästa år. Vem hade kunnat tro det? Ingen!

Till sist en bekännelse så här när vi vet hur det gick. Jag hade fel när jag trodde att The Ark var det bästa vi kunde skicka. Med Måns och Cara Mia hade vi sluppit kvala nästa år. Kattis, Kattiz och Erika- ni hade rätt!


Hemma igen

Har varit på kryssning tillsammans med Anna, Linda, Kattis och Kerran och det var minst sagt annorlunda. Vi alla var så trötta, och jag var fortfarande inte kry i magen, så det blev den lugnaste resan i historien. Vi käkade buffén, handlade i taxfreen och gick ned till hytten. Sen satt vi där resten av kvällen.

Vi hade inte träffats på länge och det var så kul att bara sitta och surra. Vi slet av oss finkläderna, kröp upp i sängarna och sket i att parta. Vi gick inte upp på dansgolvet en enda gång. Jag drack mest under kvällen. Ett glas vin och tre cider. Då fattar ni läget.

Men det var en underbart mysig resa och jag tror alla fem var nöjda. Vi har sovit mycket, umgåtts och skrattat. Som det ska vara. Och i dag är vi piggare och fräschare än någonsin. Tusen tack tjejer!



Fy bubblan

Fy fan. Ikväll ska jag ju ut och roa mig och vill vara pigg och glad. Men naturligtvis orsakade lunchen jag åt igår en rejäl förgiftning i min kropp. Kände redan när jag kom hem från jobbet igår hur magen var i uppror. Tarmarna åkte runt och jag var uppsvälld. Åt ingen middag eftersom jag kände mig illamåeende. 

Några timmar senare kom Kattis in genom dörren, nyss influgen från Helsingborg. Glad i hågen och med en vinflarra i högsta hugg. Jag försökte koppla bort min konstiga mage och vi slog oss ned i soffan och babblade och delade på rödvinet. Men det kanske inte var sådär jättebra för magen. Med snus till dessutom.

En timme efter jag lagt mig sa kroppen stopp. Det som är i magen måste ut. Nu! Magen stod rakt ut, som en uppblåst ballong och det lät som en tondöv padda satt och sjöng därinne. Jag stoppade fingrarna i halsen för att få ut fanskapet ur min kropp. Efteråt kändes det förstås mycket bättre, men då kom febern. Jag frös som en gnu och kände mig riktigt ynklig. 

Jag hade svåra funderingar på att sjukskriva mig i dag. Bara ligga hemma och sova, slappa med Kattis och ladda inför kvällen. Men min chef är fullt medveten om att vi ska ut ikväll så hon hade aldrig köpt förklaringen till min sjukdag. Så nu sitter jag här vid datorn. Slut i kroppen och försöker få i mig en smörgås och lite coca cola. Ska lämna en text, sen ska jag uppsöka vilorummet en stund. Det har jag fan förtjänat.

Oj, oj, oj...

Shit vad det är svårt att blogga när det enda man egentligen tänker på, inte går att skriva om. Inte ännu i alla fall. Jag hoppas att jag snart kan berätta för er vad det handlar om. Håll ut. 

Har asmycket att göra på jobbet och det är bäst att skriva på för imorgon lär jag vara lite trött. Kattis kommer upp från Helsinborg ikväll och ska sova hos mig. Vi ska dricka lite vin och surra om allt och ingenting. Sen är dagen D här! 

Vår kompis Anna fyllde 30 år i december och imorgon ska vi ge henne vår utlovade tjejkväll som hon fick av oss i present. Men eftersom allt är hemligt och jag vet att hon läser bloggen (hej, hej Anna! *vinkar*) så kan jag inte berätta vad vi ska hitta på. Men kul blir det och vi är inte hemma förrän på lördagseftermiddag. Lovar att berätta alla detaljer sen!





Hallo

Shit det händer så mycket nu. Känns som att livet snurrar på i 180. Har en spännande grej på gång som jag inte kan avslöja ännu och den saken gör mig alldeles pirrig och stirrig. 

Sen är det så mycket på jobbet att jag knappt hinner tänka på att blogga. Jag får nog återkomma ikväll när glinen somnat. 

Ville bara säga hej till er!

Ett ögonblicks verk

Isabella klättrade upp i soffan ikväll när vi inte såg och ramlade rakt i soffbordet med ansiktet. Omedelbart svullnade benet på sidan av ögat upp och blev blått. Vi har kylt så gott vi kan, men hon kommer nog knappast att kunna se med högerögat imorgon. Stackars kickan!

Vi är...

...by the way friska! Peppar, peppar, men kan det vara så att vi (jag och Kalle) har klarat oss från magsjuka en tredje gång? Sjukt i så fall...

Aaargh!

Min älskade 4-åring håller på att driva mig till vansinne! Antingen är det jag som inte har något tålamod eller så är han inne i en trotsperiod. Eller så är det en blandning av båda sakerna. 

Vi bråkar hela vägen till dagis, hem från dagis och innan han ska lägga sig. Och jag känner att jag blir så arg på honom att jag kokar inombords. Jag skulle vilja kasta saker i väggen för att avreagera mig. Nån som känner igen sig?

Igår kväll var jag snortrött och då var jag som ett åskmolm på både Kalle och Isabella. Patrik var fortfarande sjuk och låg i sängen hela kvällen, barnen tjafsade, vi hade tvättstuga och lägenheten är fortfarande ett bombnedslag och hela situationen höll på göra mig galen. Gick och la mig klockan tio för att vara mer utvilad idag. Men nog fan flippade jag på Kalle i alla fall på väg till dagis. Han gnäller, tjatar, trotsar och det i kombination med att jag är stressad är lika med bråk. 

När jag kommer till jobbet får jag förstås dåligt samvete. Jag kanske inte skulle ha kallat honom för "en tjurunge" för att han gnällde konstant i tio minuter, eller jag kanske inte skulle ha sagt att han var "lat" för att han inte orkade ta på sig sockarna. Som tur var pussade jag honom ordentligt och önskade honom en bra dag innan jag lämnade honom på dagiset. I kväll ska jag försöka vända den negativa trenden. 

Aj aj

Igår när vi hämtade barnen hos Patriks föräldrar hände en liten olycka. När jag skulle stänga bildörren efter att ha spänt fast Kalle i baksätet hamnade mitt långfinger på högerhanden emellan. Jag smällde igen och såg med skräck i blicken att fingret satt fast. Jag öppnade snabbt dörren igen och då kom värken. Satan i gatan. Jag grät floder medan Patriks pappa kylde mitt finger i flera minuter för att minska svullnaden.

Blek och med fingret i papper åkte vi till slut hem och när vi var nästan hemma i Solna släppte chocken. Jag blev yr och jätteillamående och ville kräkas. Patrik fick nästan panik eftersom vi var mitt på motorvägen och jag inte hade någonstans att spy. "Titta på vägen", "Andas", "Skärp dig" satt han och sa. Jag tömde min handväska på dess innehåll och var beredd att offra den. Som tur var klarade jag mig ända hem och när jag fick lite frisk luft började jag känna mig bättre. 

I dag är fingret tjockt som en korv och stelt. Och jag kan inte använda det på grund av smärtan så det blir till att skriva med pekfingervalsen idag. Men det sitter ju i alla fall kvar på handen.

Det är mycket nu...

I går jobbade jag och Patrik hårt. Vi fixade barnens säng, byggde hyllor och rensade bland leksakerna. Och det var så mycket att göra att jag kände att jag varken hade tid att äta middag igår eller gå till jobbet idag. Men det går ju liksom inte att skita i det. Nu ser det ut som om en bomb har sprängts i deras rum och jag längtar efter att gå hem och fortsätta fixa i ordning. 

På kvällen skulle Isabella premiärsova i vanlig säng och Kalle i överslafen på våningssängen. Isabella hajade inte riktigt att hon skulle sova när vi la henne utan klev upp säkert tio gånger innan hon till sist somnade. Och Kalle var vi jätteoroliga över eftersom han kommer till oss på natten. Jag såg framför mig hur han skulle kliva rakt ut över kanten.Vi la därför ut en massa soffkuddar nedanför, men det kändes inte bra ändå. Så till sist la jag mig, hönsmamma som jag är, på en extrasäng i deras rum för att ha koll. 

Och det blev inte mycket sova för min del. Isabella for runt som en propeller i sängen. Ibland hängde hon med huvudet utanför och jag konstaterade att vi måste köpa en "ramla ur"-kant. Kalle vaknade en gång och klättrade ned, la sig med Isabella, vaknade och klättrade upp igen. Så det har varit full fart i sovrummet. Utanför också för den delen. 

För tredje gången på drygt en månad har vi drabbats av magsjuka. Den här gången var det Patrik som åkte på det och stackarn fick springa på toa hela natten. Nu räknar jag med att vi övriga ligger och kräks ikapp i natt. För inte kan vi väl klara oss en tredje gång. Sån tur kan man inte ha. 

Dagen efter

Kom hem halv fyra i morse efter en kul fest hemma hos Dan och Linda (tusen tack hörni!). Jag och Pata har sovit ut och är oväntat pigga trots mängden alkohol i går. Så nu ska det jobbas. Vi ska såga av benen på sängen, käka lunch på Burger King, handla diverse saker på IKEA och sedan ska vi hämta barnen. Färgen tog dessutom slut igår, när jag bara hade en liten bit kvar att måla av sängen, så jag måste inhandla mer av den varan också.

Men solen gassar ute och det är över 20 grader varmt. Det blir med andra ord till att häcka på gården i eftermiddag så barnen får vara ute lite. Men jag vet att jag bara kommer att tänka på att jag vill gå in och fixa i deras rum. Jag blir som besatt när jag satt igång med något.

Nej, nu måste jag dra upp Pata ur sängen och sätta igång med sågandet. Det börjar kurra i min mage efter lite bakfyllemat. Fett och salt alltså. Helgerna är verkligen döden för min diet.

Produktiv

Efter en mysig kväll igår med Ulrika på besök masade jag mig upp med barnen klockan sju i morse. Patrik fick ligga kvar till nio och efter det gick vi ned till parken så Kalle fick cykla lite. Jag smet iväg en sväng i centrum medan de roade sig och inhandlade färg och möbeltassar och när vi kom hem igen satte jag igång med mitt stora roliga projekt; att fixa barnrummet.

Nu har jag målat våningssängen vit och så ska vi kapa benen på den så att Isabella kan börja sova i den. Sen åker spjälsängen ut och därefter har jag massor med plats att göra allt jag drömmer om. Jag ska sätta upp en fin lampa åt Isabella och wallies på väggen vid sängen. Sen funderar jag på att göra en väggmålning med vatten och fiskar. Blev inspirerad av några bekanta som jag besökte under valborg. Men jag måste suga lite på den karamellen och jag vet att Patrik kommer att lägga in bromsen. Tråkmåns, säger jag redan på förhand.

Nu ska jag slänga mig i sängen en stund. Barnen har åkt till farmor och farfar och jag njuter av tystnaden. Halv sju ska jag vara snygg och redo för Dans 35-års fest! Ska bli riktigt roligt! Party party!

Kärt barn har många namn

När vi pratade om att döpa Isabella till Isabella tvekade jag eftersom jag inte gillar smeknamn. Då döper jag hellre till smeknamnet direkt så man slipper det, som Kalle. Men jag resonerade som så att om vi envisas med att bara säga Isabella så kommer andra att säga det också.

Men hennes kompisar på dagis kan ju inte säga hennes krångliga namn utan kallar henne naturligtvis kort och gott för Bella. Och hennes kläder märker jag med Isa eftersom det är så långt att skriva hela namnet. Och hemma hos mormor och morfar i Luleå kallas hon för Kråkan av alla eftersom hon låter som en kråka när hon skriker eller då hon vill ha något. Hon kraxar liksom. Hon fick smeknamnet när hon var liten bebis och det hänger med.

Jag kommer nog att få ge efter på min bestämda åsikt om smeknamn för det verkar som om kärt barn har många namn.
image110

Mumsigt!

I en av kvällstidningarna idag har de ställt frågan vilken kändis man helst skulle vilja hångla med. Flera har svarat Fredrik Ljungberg och jag förstår ingenting. Finner ingenting sexigt med karln.

Här är några jag hellre skulle byta saliv med:

Olle Palmlöf- programledare
Henrik Schyffert- komiker
Magnus Betnér-komiker
Sebastian Karlsson- Idol, Melodifestivalen
Mattias Särnholm- Roomservice
Martin Stenmarck- sångare
Peter Magnusson- komiker
Torkel Pettersson- skådespelare

Observera att de flesta är roliga. Humor är sexigt!

Snackar vi utländska snubbar så är kriterierna annorlunda. Här är det bara utseendet som gäller för min del.

Ashton Kutcher- skådis, programledare, Demi Moores toyboy
Ben Affleck- skådis
Patrick Dempsey- skådis, Greys Anatomy
Justin Chambers- skådis, Greys Anatomy

...och så naturligtvis!

Wentworth Miller- skådis, Prison Break

image109
Mr sexy himself.

Sådär!

Då är midsommarafton klar! Jag är en sån som måste planera midsommarafton i god tid. Det är den viktigaste och roligaste högtidsdagen, förutom julafton då förstås. I år ska vår familj och Linda och Dan fira i Waxholm. Har hyrt en stuga och det blir dans runt midsommarstången, silllunch, grillning och hela kittet! Så mysigt!

Jag avskyr tanken på att sitta i en lägenhet på midsommar. Jag vill ha strand, vatten, gräs, blommor, en veranda och grillning. Och nu får jag som jag vill. Nu hoppas vi på sol också förstås!

Dags för uppläxning

Fick just ett samtal där jag fick veta att Kalle och hans kompis kissat i lekstugan på dagis. Nu ska jag hämta hem min son och ta ett snack om vett och etikett. Om var man hänger fram slangen och var man inte gör det. Kommer osökt att tänka på den gången han drog fram den och kissade bland hyllorna på IKEA när han var ett och ett halvt år. Han kanske har en läggning för det där.

Listigt

Hur många signaler tar det innan du svarar i telefonen: Två tre, om jag hittar telefonen förstås
Ute eller hemmakväll: Hemmakväll med goda vänner, middag och vin
Gillar du katter: Nej, tycker de är otäcka och opålitliga
Salt eller surt?  Salt
Vad har du på dig: Svarta leggings, ett svart linne, en grå kjol och en svart skjortklänning
Tvingas rösta på Bush eller aldrig någonsin få äta popcorn: Aldrig äta popcorn
Britney eller Christina: Britney!
Favoritkarusell: Nej fy, kräks direkt! Räknas Berg-och dalbana så kan jag ta det. 
En tesked var eller en tesked bajs: Bajs tror jag, men fy fan vad äckligt. Nu börjar jag nästan må illa.
Favoritfilm: Pulp Fiction
Dröm: Att köpa hus
Prickigt eller rutigt: Rutigt
Mary-Kate aller Ashley: Lika magra och fula
Har du barn: Japp, två sötnosar
Favoritfärg: Svart, vit och rosa
Födelseort: Luleå
Vilka länder har du varit i: Norge, Finland, Danmark, Estland, Österrike, Frankrike, Grekland, Spanien, Italien, Thailand, Malaysia, Singapore, Maldiverna, Sydafrika, Tunisien, Mexiko, USA, Barbados....
Färg på strumporna: Har inga på mig idag
Bästa semestern: Thailand med Patrik
Favoritmat: Oxfile eller Palt
Senaste låt du lyssnat på: Den otroligt dåliga "Just nu" av Tomas Ledin
Tandkräm: Nån från mexiko som bleker tänderna
Favorit TV-program: Greys Anatomy
Favoritrestaurang: Serwito
Tycker inte om: Getingar, att frysa, sport, falska jävlar, dumhet, skrikiga barn, att inte få sova...
Sport att titta på: Golf går an, eller poker
Snabbmatsrestaurang: Max
Senaste sjukhusvistelse: När jag födde Isabella
Det vackraste som finns: Mina barn
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då? Thailand
Vilken svordom använder du mest? Fan
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.30
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ett radhus
Har någon någonsin kallat dig lat? Många gånger
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Vet inte
Vilken film kan du nästan alla replikerna till? Dirty Dancing, Notting Hill och Pulp Fiction
Läser du för skojs skull? Ja, tidningar
Pratar du några andra språk? Engelska å pyttelite Tyska
Gråtit offentligt? Många gånger
Har du någonsin varit i USA? japp, Chicago och New York
Vad har du för väder? Soligt men lite kallt
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst åtta
Är dina dagar fullbokade eller lediga? Oftast fullbokade

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt och bara krånglar? Att det löser sig
Skulle du säga att du är trendig? Nej inte speciellt
Vilka kändisar har du blivit jämförd med utseendemässigt? Jill Johnsson är den senaste


Saker jag vill göra hemma...


 1. Jag vill såga av benen på vår våningssäng så den står på golvet så Isabella kan börja sova i den redan nu. Sen vill jag måla den vit.

image107
2. Därefter vill jag inhandla såna här backar på IKEA till att förvara leksaker i. De passar perfekt in i barnens bokhyllor.
image106

3. Sen vill jag köpa dessa Wallies från inreda.com och sätta upp på väggen där Isabella ska sova. Kalles är redan uppsatta på överslafen.
image108

Friska!

Alla är konstigt nog friska. Hmmm. Konstigt är det, men jag klagar inte. I dag är nog faran över och jag kan sluta vara rädd för mitt eget barn. Vi hade först bestämt att Kalle inte skulle få sova med oss i natt som han brukar göra, men när han kom vid två orkade vi inte bry oss, han fick däremot lägga sig med huvudet i fotändan. Ville inte vakna med en dusch i ansiktet. Men det blev aldrig något äckligt uppvaknande. Han är frisk som en nötkärna. 

Två dagars jobb den här veckan. Inte helt fel. Har svinmycket att göra på jobbet, men det gör inget eftersom tiden då går fortare. Fredagkväll ska vi ha myskväll, eller musfredag, som Kalle säger. Sen på lördag nalkas 35-års fest hos Dan och Linda. Ska bli väldigt trevligt. Barnen ska vara hos farmor och farfar så vi kan roa oss utan att behöva tänka på att det finns en morgondag.



Here we go again

Isabella började dagen med att kräkas och jag blev alldeles svettig. Började kolla hur mycket det skulle kosta att boka om flyget ned, men eftersom det skulle kosta mig typ tusen kronor till bestämde vi oss för att testa. Och tack och lov kräktes hon inte nått på hela vägen.

Nu går vi och väntar på att Kalle ska åka dit. Och jag också förstås. Men det är värre när Kalle är sjuk så jag bävar mer för det. Och om vi klarar oss den här gången också är det ta mig fan ett under.

Har haft en skön ledig dag hemma. Det har känts som en söndag. Vi har sovit i några timmar på dagen och jag har städat och pysslat. Städat bort påsken några veckor för sent. Och det är faktiskt skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst är det ju som tur är!


Suck

Nu känner jag plötsligt att det hade varit bra om vi hade åkt hem igår istället för i morgon. Barnens kusin har fått magsjuka och vi har ju tillbringat en hel del tid med henne. Skulle vara så typiskt om barnen får kräksjuka nu igen, när vi nyss har haft en rejäl sväng. Lagom till helgen när vi ska på Dans 35-års fest.

Jag hoppas att vi överhuvudtaget hinner ta oss hem imorgon. Nu vet jag att jag målar fan på väggen. Men jag verkligen hatar magsjukahelvetet och nu är jag så rädd för allt så jag knappt vågar ta i något och tvättar händerna stup i kvarten. Jävla skit.

Dunk, dunk...

...säger mitt huvud just nu. Kom hem vid två i natt efter en kul kväll. Vi spelade det nya spelet och festade och skrattade. Majbrasan var dock ingen hit. Det var nollgradigt ute, dvs kallt som fan. Mamma kom dit med barnen men de tyckte inte alls att det var roligt. Isabella var supertrött och ville bara hem och sova så de åkte efter en halvtimme.

I dag ska vi åka och hälsa på min mormor och göra en snabbvisit hos min lillebror. Men de är mitt i ett flyttkaos och kanske inte så sugna på gäster. Sen bär det av hem till Stockholm i morgonbitti. Vill inte alls.

RSS 2.0