And off we go!

Jaha, då drar vi! Kollade just vädret på Kreta. 24 grader varmt och sol, i alla fall till onsdag. Känns väl helt ok!

Vi får se om det blir något bloggande från semestern. Om inte hörs vi om en vecka.

Bye, bye!

Fyndat igen

Vilket väder! Det blåser och regnet öser ned. Känns ju väldigt tråkigt att åka utomlands i morgon....

Vi hade tvättstuga i tisdags men missade detta på grund av ett föräldramöte på dagis. Och naturligtvis fanns det inte en endaste ny tid innan söndag. Men som tur är har jag goda vänner. Linda, som bor i huset tvärs över gården, har tvättstuga i dag och vi fick tvätta tillsammans med henne. Så jag har sprungit i regnet fram och tillbaka hela förmiddagen. Men nu har vi i alla fall ren tvätt.

Har varit ned till centrum en sväng mellan tvättstugebesöken också. Köpte en kjol och en top på H&M och sprang därefter på en loppmarknad. Älskar att fynda och glad i hågen promenerade jag hem med en fin rosa cykel till Isabella, två sällskapsspel och några leksaksfigurer till Kalle. För allt detta betalade jag 100 ynka kronor! Vilken tillfredställelse!

Update!

Två dagar utan att blogga. Så lång tid har jag aldrig låtit det gå. Nu är det på väg utför. Nej, sanningen att säga så beror det bara på att jag varit jäkligt stressad de senaste dagarna.

I går kväll hade vi fest med jobbet. Våra härliga korrar var på besök och jag fick för första gången stifta bekantskap med dem vilket var otroligt trevligt! Vi käkade middag och partade på Zinkens krog. Men som vanligt då jag är på fest en vardagskväll, och ska jobba dagen efter, så kan jag inte riktigt slappna av. Jag önskar att jag kunde skita i att jag kommer att vara trött nästa dag och bara köra. Som för några år sedan då man kom hem vid fem på morgonen och sedan gick och jobbade vid sju.

Men nu är jag förståndig (eller tråkig) och anser att det inte är värt att må risigt dagen efter. Därför rundade jag av vid halv tolv och åkte hem. Jag skulle dessutom göra ett ganska omfattande och tidskrävande jobb i dag också som jag ville vara pigg inför och med tanke på hur dagen varit så var det tur att jag inte lyssnade på partydjuret inom mig.

Nu har jag semester!!!!!!!! Jag har varit ledig drygt en vecka på ett år så det känns minst sagt välbehövt! Nu väntar en lugn helg med tvättning och packning och på söndag bär det av till Grekland och Kreta! Kan knappt tro att det är sant. I en hel vecka ska vi bada, sola, mysa, äta gott, avnjuta gott vin, umgås, you name it...fantastiskt! Om vi nu inte får dåligt väder förstås. Då är det en MYCKET grinig norrländska som återvänder. I så fall...be ware!

Skumt

I dag hände någonting konstigt. Jag och festfixaren Micael Bindefeldt har aldrig, under mina år på SE&HÖR, dragit jämnt. Efter ett missförstånd för sju år hamnade vi på rejäl kant med varandra. Det har varit mycket tjafs kan jag lova.

Döm därför om min förvåning då han plötsligt kliver in på Expressen i dag och vi får syn på varandra. Jag trodde knappt att han skulle hälsa, men han vinkar glatt och kliver raka vägen fram och kramar om mig och vi båda beter oss som om vi älskade varandra. Och det var inte så att han inte kände igen mig. Nej, nej, han hade full koll på vem jag var. Vi pratade ett tag om ditten och datten och sen vinkade vi glatt hej då.

Vet inte vad denna vändning betydde. Är det att jag har bytt tidning? Eller har han gått vidare och lagt det gamla bakom sig? Det var ju i så fall på tiden. Eller spelade han bara?

Det var hur som helst väldigt trevligt, men väldigt konstigt.

Lite idol igen då

Det gick ju inte som jag trodde igår. Pär, som jag inte har någon åsikt om alls, åkte ut och det kanske var just därför. Han var för grå.

Räknar nu bara dagarna till Knut ryker.

Tjejerna då? Mina favoriter i tävlingen är: Amanda, Anastasia, Patrizia och Evelina. Men Tamela och Marie Picasso är heller inte f y skam.

Särla var sämst ikväll, men hon åker väl säkert inte ut eftersom hon är snygg. Då har vi bara Gathania kvar så jag tippar därmed att det blir hon som får kasta in handduken.


Mardröm

I natt vaknade jag av att Isabella grät. Gick upp och fick se henne sittande i sängen med lampsladden ett varv runt halsen. Blev förstås kallsvettig och livrädd. Har tänkt tanken att det skulle kunna hända eftersom hon hon har dragit i den då och då. Nu har jag spikat fast den stenhårt i väggen och kommer att kolla med jämna mellanrum att den sitter fast.

Ve och fasa vilken mardröm. Jag var så uppskärrad efteråt att jag nästan inte kunde somna om.

Idol-update

Japp då blir det lite Idol-bloggande igen.

Knut eller Andreas åker ut ikväll.

Mattias är underbar. Sam, Christoffer och Daniel är briljanta!

Det blir helt klart killarnas år i Idol- igen.

Gynning och Berg är inte så usla som jag trodde att de skulle vara. Synd bara att Gynning låter så hemsk när hon öppnar munnen. Hon skulle kunna spotta ut bullen och skräna lite mindre. I övrigt kompletterar de varandra bra!

Ett plus till Gynning att hon verkar ha humor och självdistans!

Intresseklubben antecknar

I dag kissade Isabella på pottan för första gången och vi jublade och applåderade som värsta miffofamiljen. Hur stort som helst!

Snodd lista av Kerran

Tre saker som alltid finns i min:

Kyl:
Mjölk, ketchup, smör
.
Frys: Hamburgare, kyckling, grönsaker
.
Skafferi: Pasta, såser, snacks

Handväska:
Mobiltelefon, läppglans, minttabletter

Sminkväska:
Mascara, puder, concealer

Badrumshylla: Deodorant, parfym, ansiktscreme

Skohylla: Stövlar, slip ins, sand

Förråd:
Lådor med barnkläder, extrastolar, gamla papper

Hjärna: Barnen, jobbet, pengar

Jackficka:
Papper i fall jag måste snyta barnen, skräp, busskort

Kryddskåp:
 Peppar, chili, grillkrydda

Balkong:
Stolar, påsar med pantflaskor, matta

Barskåp:
Rom, Vodka, Päronkonjak

Köksbänk:
Olivolja, Salt, tvål.

Man mår som man förtjänar

Det blev sent igår men tiden går fort då man har roligt. Linda gick hem vid elva tror jag och sedan satt jag, Pata och Josse kvar och spelade Buzz och pratade skit. En flaska päronkonjak senare var klockan plötsligt tre och det var dags att runda av. Men med tanke på att Isabella vaknade halv åtta i morse borde vi kanske ha tänkt på refrängen lite tidigare.

Vi klev dock inte upp förrän halv elva. Efter att barnen vaknat låg de mellan oss i sängen och såg på barn-tv. Sedan masade vi oss upp och åt en ordentlig frukost med bacon och ägg. Precis vad jag behövde en dag som denna. Päronkonjak är inte den ultimata drycken om man vill vara på topp dagen därpå.

Har trots segheten tillbringat en välbehövd stund med barnen ute på gården, spelat fotboll och fått lite frisk luft. Nu väntar snart världens godaste pizza till middag och kanske en film på det. Låter hur fint som helst.

Tysssstnad

Jag sitter vid datorn och det är alldeles tyst. Kalle och Patrik har åkt på kalas hos Isak som fyller sex år och Isabella har somnat. Jag har hällt upp en cola och njuter av att få sitta här helt ostörd. Ska också erkänna att om ungefär tio minuter loggar jag ur och lägger mig på sängen och sover en stund. Det ljuvligaste som finns!

Har städat och fixat lite inför kvällen. Linda, Josefine och Arvid kommer på middag. Patrik ska med andra ord få vara tuppen i hönshuset ikväll. Vet inte om han tycker att det blir roligt eller bara riktigt jobbigt.

Jag och Kalle har klippt ut cirklar som vi skrivit veckodagarna på och sedan hängt upp på hans säng. Varje dag plockar han ned en och när de är slut är det dags att åka till Kreta. Det är åtta stycken kvar nu och jag är minst lika förväntansfull som Kalle. Längtar extremt mycket efter att få börja packa. Föreslog till Patrik att vi skulle börja lite smått i veckan men han tyckte söndagförmiddag, samma dag som vi ska åka, lät bra. Knappast...

Idolfavoriter

Känner att jag måste Idol-blogga lite.

Mina favoriter so far i tävlingen är följande:

Patriza, Daniel, Anastasia, Sam, Tamela (som jag ringde i dag och kallade henne för Camela), Evelina, Marie Picasso, Pär, Christoffer och framförallt Mattias!!!!

Håller tummarna för att dessa tar sig hela vägen fram! Och att Mattias kommer topp tre i slutet.

En bortblåst fredag

Pust och stön. Den här kvällen bara sprang iväg! Efter jobbet var vi och hälsade på svärmor som ligger på sjukhus efter att ha ramlat utför en klippa och skadat ryggen.

Sedan drog vi en snabbmiddag på Mc Donalds och därefter åkte vi och handlade. Frysen ekade tom så det var hög tid att fylla på matförrådet. Kom inte hem förrän efter åtta och då var det bara säga godnatt till barnen. Lite dålig planering att handla på en fredagkväll kanske. Ska inte upprepas.

Nu har barnen somnat och jag har slagit upp ett glas rödvin och parkerat mig framför datorn och Facebook. Jag är helt såld på det. I går satt jag och spelade Black jack i en timme och spöade de andra. Man spelar nästan bara poker nu för tiden så det var lite kul att uppdatera sig på gamla goda Black Jack igen. Nästan lite synd att det inte är riktiga pengar man spelar om eftersom jag befinner mig i ett riktigt vinnarstim för tillfället!

Lite hjälp

Jag vet inte vad det är, men den här veckan har jag varit så pigg att man kan tro att jag går på något. Har svårt att somna på kvällarna men är trots det inte det minsta trött på dagen. Känner mig förutom piggheten också ovanligt glad och lycklig. Börjar fundera om det är något i kaffet på jobbet? Eller om det helt enkelt är just jobbet. Att jag trivs, att Patrik har fått nytt jobb och lite andra saker som har gjort mig glad den här veckan.

På tal om glad. Hade tänkt göra er glada genom att bjuda på filmen som jag spelade in då Micke och Patrik sjöng karaoke på Golden hIts, men då jag istället filmade mig själv. Höll mobilen vänd åt fel håll. Ett äkta blonde moment.

Tyvärr vet jag inte om man kan och hur man i så fall lägger upp en video. Vet ni andra som har blogg.se kanske? Help!

En vanlig onsdag

Det händer inte särskilt mycket just nu. Livet rullar på, man jobbar, hämtar på dagis, äter middag och sover. Och ser på tv förstås. Ikväll är det både slutaudition i "Idol" och nya avsnitt av "Greys Anatomy" så jag ser verkligen fram emot att klockan ska bli åtta.

Håller också tummarna för att Isabellas feber ska försvinna under natten så jag slipper vara hemma i morgon. Hon har mått bra i dag, men nu när jag tog tempen hade hon 38. Hmmm. Ska man vara en duktig mamma och ha henne hemma i morgon eller låta henne gå på dagis eftersom hon faktiskt är pigg och glad? Tror det sista alternativet kommer att bli det jag väljer. Sen får de väl ringa om hon inte verkar frisk.

Nu, en snabb dusch och sedan soffan!


Nu börjar det

Stumpan är fortfarande sjuk. Jag tror att det är en vaccinspruta hon tog för en vecka sedan som är anledningen till febern. Patrik ska vara hemma med henne i morgon så jag får jobba. Det är betydligt roligare än att vabba även om det också kan vara skönt ibland.

Ikväll börjar mina härliga tv-kvällar! Först "Idol" i en timme och sedan startar "Desperate Housewifes". Och i morgon börjar nya avsnitt av världens bästa tv-serie, "Greys anatomy". Bänka er! Sätt er skönt! Ta fram näsdukarna! Njut!

Sjukt barn-igen

Är hemma med lillgumman i dag. Hon fick feber i söndags och var hemma med Pata igår. I dag kunde inte han så då fick jag vabba. Kalle är på dagis och det är rena drömmen att vara hemma med Isabella själv. Hon vill ju helst bara sova.

När vi hade sagt hej då till Kalle och Patrik i morse kröp vi ned i sängen igen och sov till halv elva. Och nu gnuggar hon sig i ögonen igen och vill sova middag. Det är verkligen jobbigt att vara hemma med sjukt barn.


Förvirrad

Fick höra av några personer för några dagar sedan att jag inte var den romantiska typen. De skrattade då jag försökte övertyga dem om att jag faktiskt var det.

"Hmmm knappast va! Jag kan inte se dig vara romantisk", sa den ena lite hånfullt och med ett snett leende.

Detta har gjort mig alldeles förvirrad. Jag har nämligen alltid trott att jag är EXTREMT romantisk. Jag gillar ju blommor, middagar med tända ljus till lugna kärleksfulla låtar. Vill gärna sitta på en strand i solnedgången och kyssas eller ta en promenad på stranden hand i hand. Är inte det romantik?

Och då till ett ännu större frågetecken. Varför skulle inte jag vara den romantiska typen??? Varför skrattade mina bekanta åt tanken på mig som en romantiker? Har jag en annan uppfattning om mig själv än vad andra har?

Skumt.

image175

En snodd lista

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Barnens pussar och att vi tittade på hus.
Vad gjorde du kl 08 imorse?
Sov. Vaknade tio över.
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Sa godnatt till barnen.
Det sista du sa högt?
"Nu slutar ni busa och lägger er ned. Nu säger jag inte till en gång till!"
Det senaste någon sa till dig:
"Ska du sitta vid datorn eller ska vi se en film?"
Vad ha du druckit idag?
Kaffe, äppeljuice, mjölk
Vad var det senaste du åt?
Kyckling, ris och chutney till middag.
Vad var det senaste du köpte?
Bröd
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Brun
Vad är det för väder hos dig nu?
Vet inte för det är kolsvart ute.
Godaste glassmaken?
Gammaldags vanilj.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja absolut.
Sover du tungt?
Nej väldigt sällan. Är nog för nyfiken!.
Drömmer du mardrömmar?
Inte ofta.
Trivs du med ditt jobb?
Love it!
Favoritklädsel?
Kjol, topp, stövlar
Favoritlåt just nu?
Utan att ha hört den, Kents nya.
Vad ser du om du tittar till höger?
Ett fönster.
Vad gör dig glad just nu?
Att vi åker bort om två veckor.
Vad ska du göra härnäst? 
Se en film med Pata.
Höger el vänsterhänt?
Högerhänt!
Humör just nu?
Pigg och glad.
Favoritgodis?
Bilar.
Kläder just nu?
Röda mjukbyxor och en sliten t-shirt.
Sommarplaner?
Sommaren känns lite långt bort för att ha några planer.
Hur många kuddar sover du med?
Tre stycken.
Spelar du ngt instrument?
Nej.
Morgon eller nattmänniska?
Nattmänniska.
Vad är viktigast för dig?
Familj, kärlek, vänner och att ha ett roligt jobb.
Är du kittlig?
Nej.
Snarkar du?
Nej...
Stjärntecken?
Fisk.
Äckligaste insekten?
Geting.
Stökigt el välstädat?
Välstädat.
Längtar du mest efter just nu?
Sol och värme

Ångest

Jävla flygolyckor.

Jag blir så nervös inför vår resa till Kreta att det knyter sig i magen. Fast jag kanske får tänka så att risken för att det ska hända något när vi åker minskar i och med att det varit några olyckor på raken nu. Säkerheten ökar kanske?

Det enda jag vet är att bilderna på det där uppbrunna planet i Phuket ger mig mardrömmar.

Tittat på hus

I dag har vi varit på tre visningar. På två hus i Upplands väsby och ett i Sollentuna. Det första hade ett bra pris och en bra planlösning men det var mycket att renovera. Det andra var stort och fint, det var inte i något större behov av renovering och det hade en underbar trädgård och uteplats. Men priset var betydligt högre. Huset i Sollentuna är inte ens värt att nämna. För litet, fult och dåligt läge.

Det var kul att gå omkring och titta och fundera. Även om vi inte ska köpa nu, vi har inte ens ett lånelöfte, så tror jag att det är bra att titta på olika hus. Man får en bild av vad man vill ha och inte ha. Det jobbiga är ju när man ser något man gillar, som det andra huset i dag. Då börjar ju jag planera, riva väggar och välja tapeter i mitt huvud redan när vi går därifrån.

Ser fram emot den dag vi på allvar åker ut på en visning. Den dag vi har lånelöftet och kan vara med och buda. Det blir fantastiskt roligt!

Klockrent!

Jag såg reklamen om detta och blev alldeles galen!!! Ska ha!! Pata vill inte köpa men jag ska utan tvekan ha Sing Star och svenska schlagerhits inom kort! Då blir det party mina vänner!!!! Måste bara varna grannarna innan.

image174

Sjukstuga- igen

Har haft en skön lördag. Barnen sov länge och när de vaknade låg vi alla och myste i sängen ända till halv tio. Sedan har vi gjort det vi skulle enligt planerna. Städat, lekt och ätit på Max.

Testade deras nya hamburgare Garlic och blev grymt besviken. Max som i normala fall gör Sveriges godaste hamburgare har verkligen misslyckats med den burgaren. Den hade ett äckligt bröd som smakade lussebulle och var fanns vitlöken? Den smakade ärligt talat som en torr sula ? Urk.

Pata har kommit hem, lite trött och sliten, efter sin båttripp med killkompisarna. Nu ligger vi som vanligt i var sin soffa och slappar och njuter av tystnaden som uppstår när barnen har somnat. Jag känner mig dock inte helt kry. Fryser och känner att mina luftrör är på gång att bli lite sjuka- igen. Jag som nyss var förkyld. Isabella är också på gränsen att bli sjuk. Snoret rinner och hon hostar. Men det är väl lika bra att köra en omgång med förkylning nu eftersom vi vill vara friska då vi åker till Grekland om två veckor.

Tjoho!

Om Patrik hade varit hemma ikväll hade vi firat med champagne och en god middag eftersom han har fått nytt jobb. Grattis till dig min älskling! Nu är det bara jag kvar och eftersom jag har världens roligaste jobb så hoppas jag ju förstås att det är där jag blir kvar. Den som lever får se.

Patrik firar sitt nya jobb till sjöss med grabbarna medan jag, Linda och barnen har haft en mysig hemmakväll. Vi har ätit gott och skrattat åt barnen som härjat runt. Sen har jag och Linda legat i var sin soffa och tittat på "The Prestige". En annorlunda, smart och sevärd film. Tur att jag såg den med Linda dock för jag tror Pata hade tappat intresset efter tio minuter. Och den var lite seg i början måste jag medge, men den blev bara bättre och bättre.

I morgon har vi inga planer. Om det inte regnar så blir det väl en sväng till parken och en lunch på Max vilket jag har lovat Kalle. Vi ska smaka de nya burgarna som de gör reklam för.


Frosseri

I dag händer inte mycket. Det är en vanlig torsdag. Pata har spelat golf och kommer hem om en timme och köper med sig mat från Mc Donalds till oss. Inte till Isabella då förstås eftersom hon skulle ha hungrat ihjäl innan dess. Men jag och Kalle sitter här och längtar efter smarrig hamburgare och pommes. Onyttigt, men ack så gott.

I morgon är det bästa dagen på hela veckan! Fredag!  Linda ska komma över och käka och mysa eftersom våra karlar är till sjöss. Men det är inte så romantiskt som det låter utan de ska helt enkelt supa sig fulla på en finlandskryssning. Och jag klagar inte. Jag tycker det är rätt skönt att vara ensam då och då. Det kan vara både skönt och mysigt, bara det inte blir för ofta förstås.

Ikväll blir det "Idol" och sedan hopp i säng.

Gott och blandat

Det var strul med bloggen i går så det blev inga inlägg. I dag går det tydligen bättre.

Var och drack lite vin med Jesper, Ola, Lotta och Katarina från mitt gamla jobb i går. Surrade om ditten och datten och hann med det mesta av det senaste skvallret. De drog vidare på någon bokrelease medan jag åkte hem. Kom hem vid åtta, något snurrig av vinet eftersom jag inte hade ätit någon middag. Kröp i säng vid tio och var därför ändå hyfsat på alerten i dag på jobbet. Och tur det eftersom det hände grejer i "min" stad.

Jag hann titta en stund på "Idol" i går och ställer mig frågande till en sak angående det ämnet. Är jag konstig eller är det fler än jag som tycker att Daniel Breitholtz är en riktigt sexig snubbe? Jag vet inte vad det är med karln men ända sedan han gjorde entré i rutan har jag tyckt att han har något speciellt. Kanske är det humorn som gör det? Han är i alla fall hot. Någon som håller med mig?

                                                      *****************

Gjorde värsta klippet i går! Lotta hade köpt ett par stövlar på rea som normalt kostade över tusen kronor men som hon ångrade sig om. Så då fick jag köpa dem för 99 spänn! Hallå! De var hur fina som helst och satt som gjutna på mig. Kan man ha mer tur? Och jag som var i STORT behov av ett par höstskor!

                                                      *****************

Framför mig ligger just nu fyra pass! Det vill säga ett till varje familjemedlem! Vilken tur eftersom vårt plan till Grekland lyfter om exakt 18 dagar! Tjoho!

Lite av varje

Måndag och jag har jobbat morgonpass och det känns hur bra som helst. Ska göra det hela veckan och jag hoppas verkligen att det blir fler såna veckor framöver. Det innebär att jag börjar klockan sex och slutar två. Sedan har jag minst två extra timmar att tillbringa med barnen. Och jag känner mig faktiskt inte så trött trots att klockan ringde kvart över fem i morse.

Har varit på BVC med Isabella efter jobbet och gjort 18 månaders kontrollen och den visade att hon var helt normal. Inte för att jag trodde någonting annat. Hon kunde fem till åtta ord precis enligt normen. Hon byggde med klossar och ritade med kritan. Duktig tjej.

Visserligen gjorde vi kontrollen två månader för sent. Hade vi gjort den i juli hade hon inte kunnat säga alla de där orden. Men det är ju ingen världslig sak, eller hur.

I morgon ska jag upp på mitt gamla jobb och säga hej. När de slutar ska några av oss ut och ta ett glas vin och surra skit. Trevligt med lite update på vad som har hänt sedan sist! Jag kommer dock att tacka för mig i tid eftersom jag som sagt ska upp med tuppen och vill vara pigg på jobbet.

image173

Min normala unge

Smarrig mat!

Det var länge sedan jag bjöd på ett recept här på bloggen. Och eftersom det jag lagade till mig och Ulrika igår var så gott måste jag bara dela med mig av det till er. Annorlunda, smarrigt och framförallt enkelt att tillaga.

Viltlax
4 personer

Ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar) Jag tog fyra styckfrysta laxbitar.
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis och kokta grönsaker. Ha gärna rårörda lingon till.

Jag ökade mängden grädde när jag gjorde rätten för att få mer sås och då måste man ju förstås öka mängden av de andra ingredienserna också. Jag gjorde lite på känn. Ett tips är att testa med en tjockare grädde än matlagningsgrädde. Det ska jag göra nästa gång eftersom såsen blev lite rinnig.

Smaklig måltid!

Slö lördag

Hade tänkt hitta på något roligt ute i dag med barnen men regnet har öst ned hela dagen. Istället blev det en vilodag. Isabella har sovit middag i två och en halv timme. Jag har, trots att jag hade sovmorgon till halv elva, slumrat till på sängen en halvtimme.

Patrik och Kalle är de enda som har aktiverat sig. De har varit och slagit på ranchen. Kalle har fått en alldeles egen golfklubba och älskar att åka iväg och träna på att slå med den. Det bådar ju gott inför framtiden eftersom jag och Pata hoppas att båda barnen ska gilla att spela golf så vi alla kan ge oss ut på banan tillsammans. Jag behöver verkligen damma av mitt golfande som nu för tiden knappt existerar!

Ikväll ska Pata iväg till en kompis och se på fotboll och jag ska ha tjejkväll med Ulrika. Vi ska käka mat, dricka vin och drinkar och surra, surra, surra. Bara tjejsnack. När barnen har somnat då förstås. Vårt prat är inte för små öron.


Update

Bloggade inget igår. Hann helt enkelt inte för att jag satt och spelade poker på Facebook. Spelade med en massa norrmän och lurade av dem alla deras pengar.

I kväll är det en lugn hemmakväll med familjen. Har käkat och delat en flaska rödvin med Pata och nu ligger vi i var sin soffa och ser på "Blood Diamond" med Leonardo di Caprio. Filmen är lite för brutal för min del, klarar inte av att se barn plågas och dödas, men Leonardo visar som vanligt att han är en av världens grymmaste skådespelare.

Härligt med helg, synd bara att den rinner i väg. Helt plötsligt är det måndag igen och så får man bara se barnen några timmar om dagen. På helgerna får man därför passa på att njuta av varje sekund. Som tur är jobbar jag morgonpass nästa vecka och slutar klockan två. Då får jag några timmar extra med mina sötnosar!

image172

Världens härligaste ungar!

Speldjävulen lurar runt hörnet

Har fastnat i pokerrummet på Facebook. Det är så kul med poker att jag blir galen. Men vem försöker jag lura? Allt man kan vinna i är roligt! Det är tur att jag är en förståndig tjej och har två barn att tänka på. Annars skulle jag bli spelmissbrukare. Stå på sunkbarer på kvällarna och spela på Jack vegas maskiner. Hänga på Casinot varje kväll kanske. Ta sms-lån.

Tack och lov spelar jag bara för nöjes skull och oftast inte om pengar. Även om min bestämda åsikt är; att spela poker utan insats är som att tugga kola med papper på. Eller ha sex med kondom som man sa en gång i tiden.

Vann hur som helst just en ansenlig summa låtsaspengar på Facebook. Och det svider ju lite att jag inte kan ha kul för vinstpengarna. Men jag klättrar på high score listan och är man kåt på att bli etta så är man. I såna lägen kan jag tugga kola med papper på.

Ikväll är det dags!

Ikväll 20.00 börjar årets tv-höjdpunkt, bortsett från Melodifestivalen förstås. Idol 2007 drar igång och jag blir alldeles till mig i trasorna. Och det blir första året sedan det startade som jag inte bevakar cirkusen.

SE&HÖR var jag Idol-reporter och jag gjorde det med bravur, om jag får säga det själv. I år blir det inga intervjuer och ingen Idol-final på Café Opera. Men jag kommer att få se det i lugn och ro framför tv:n, utan att sitta och tänka på vem och vad jag ska göra jobb på. Det blir ganska skönt- intalar jag mig. Som tur är kommer Expressen.se att hårdbevaka Idol och det kommer jag att gotta mig i!

image169

Så här såg det ut förra året på finalen då jag lyckades hitta vinnaren Marcus, som gömde sig i köket på Café Opera, och få en intervju.

image171

Och så här glada var Peter, jag, Lotta och Kattis då Marcus tog hem segern. Snacka om inlevelse!

Snorigt

I dag är jag hemma från jobbet med en snorig och hängig Kalle. Stumpan är förstås också hemma så vi ska ha en mysdag där vi ska läsa sagor, se film och bara skrota runt i mysbrallor. Sen ska vi ju sova middag tillsammans också. Kan säkert vara bra för mig med en vilodag också eftersom jag fortfarande inte är helt kry. Det var en hemskt seg förkylning jag drog på mig.

Tyvärr måste jag ned till apoteket och till affären och handla mjölk och det känns ju superjobbigt. Det är ingen lockande tanke att hoppa ur pyjamasbyxorna och ge sig ut i höstkylan med två snoriga ungar. Brrr. Jag fryser bara jag tänker på det.

Den som söker han finner

Jaaaa! Efter ett evigt sökande hittade jag äntligen mitt pass! På sidan om skåpet i hallen står en massa paraplyer. Och där, bakom paraplyerna, låg mitt dammiga pass.

Ikväll stod jag redo att gå ned till passexpeditionen med Isabella för att göra pass till oss två. Jag hade börjat klä på mig, men ångrade mig då jag tittade ut och såg att det verkade bli åska vilket jag är väldigt rädd för. Jag bestämde mig för att gå imorgon istället och passade på att ge sökandet en sista chans. Och den som söker han finner brukar det ju heta!

Och då kan man ju helt plötsligt säga att jag sparade 400 kronor. Eller inte. Men det är nästan så det känns. Nu kan jag ha roligt i Grekland för de där pengarna istället.


Julen är här...

Jag har, tro det eller ej, börjat längta lite efter julen. Det är tidigt jag vet, men jag älskar julen. Det är min absoluta favorithögtid! Förberedelserna, pyntet, förväntningarna, tomtarna, ljusen, klapparna. Underbart mysigt.

Men trots min passion för julen skulle jag aldrig komma på tanken att börja pynta förrän tidigast första december. Och då är jag ändå tidig jämfört med många andra. Min granne har dock tagit priset. Han har hängt upp adventsstjärnan i dag!

Japp, det är alldeles sant. Och det är inte så att han har låtit den hänga kvar sedan förra julen. Jag har rätt bra koll på fönsterna som är mitt emot balkongen och i går hängde det ingen stjärna där. Nej, det kom upp i dag, den 3 september. Det måste ju ändå vara rekord?


Bra eller anus?

Eftersom Isabella bröt sönder mina glasögon var jag tvungen pallra mig ned till min optiker på eftermiddagen. Nu var ju visserligen mina glasögon tio år gamla och hyfsat omoderna så förutom den oförberedda kostnaden så var det faktiskt på tiden att jag skaffade nya.

Tyvärr får man inte låna hem glasögonprover från min optiker och jag hade ingen som kunde vara smakråd så jag var med andra ord helt utelämnad till mig själv. Och att välja när det finns hur mycket som helst att välja mellan är inte min starka sida. I en timme stod jag och provade och provade. Den stackars expediten sprang och hämtade olika bågar som han tyckte passade och till sist enades han och jag om att det stod mellan två stycken.

Ett par var lite diskreta och ett par var lite tuffare och dramatiska. Jag valde förstås de dramatiska. De levereras om tio dagar och det känns kul och spännande att se vad andra tycker om mitt val. Jag tänkte dock köra en förhansvisning redan nu. Ni får förstås tänka er mitt ansikte bakom dem. Vad tycker ni? Bra eller anus?


image168

Sådär

Inte nog med att vi hade grymt mycket räkningar den här månaden.

Jag hittar inte mitt pass heller och måste gå och göra ett nytt för 400 spänn trots att det gamla ligger här någonstans i lägenheten.

Nu bröt dessutom Isabella sönder mina glasögon.

Hmmm. Det verkar som om vi snackar personlig konkurs den här månaden.

Lugna puckar

Det blev IKEA i dag som önskat och en uppfräschning i hallen. Fyra röda runda mattor och en röd lampa. Det blev riktigt snyggt och fräsch! Sen blev det lekplatsen som utlovat och en trevlig lugn middag med Linda och Dan.

Med lugn middag menar jag att det inte blev sent och inte så mycket alkohol. Lugnt är det ju sällan med en ettåring och en fyraåring vid matbordet. Jag och Pata är dock så vana att vi kopplar bort ljudet. Vi sållar. Linda och Dan, som ännu inte har några barn, är nog inte vid samma åsikt. I januari kommer deras första och då kommer de också att bli härdade.

Nu är det natti natti. Det är min tur att kliva upp med sötnosarna i mogonbitti. Men med tanke på att Kalle envisades med att vara uppe till halv tolv lär åtminstone han sova länge. Om jag har tur. Stumpan vaknar dock som vanligt vid åtta, men eftersom hon är en sömntuta somnar hon gärna om efter en timme uppe. Och ja, jag vet att åtta är en lyx för många. Men jag är också en sömntuta. Isabella släktar inte på någon oskyldig.

Här nedan är de nya inköpen! Röd matta och röd lampa.

image166
image167

RSS 2.0