Home sweet home

Nu är vi hemma igen efter tre roliga dagar i Finland.

Måndagen tillbringade vi på en båt i tolv timmar, men det finns massor av göra för barnen så det är inget problem att sysselsätta dem. För oss vuxna är det däremot tråkigare än att gå på teater, alltså riktigt genomjävligt trist. Det är inte samma sak som då man åker iväg ett tjejgäng och tokpartar. När man åker med barnen och har bilen med sig tvingas man vara nykter och se eländet från den andra sidan. Inte lika trevligt. Man räknar timmarna.

Tisdag besökte vi Muminlandet som jag personligen inte är särskilt förtjust i. Det är vacker miljö men jag har aldrig gillat Mumintrollen, inte ens som liten. Vet knappt vem som är vem. Men huvudsaken är ju att barnen gillar det och det verkade de göra. De kramade muminfigurerna, gick sagostig och klättrade ända högst upp i Muminhuset.

På onsdag åkte vi till äventyrslandet "Zoolandia" som är riktigt riktigt roligt. Även för oss vuxna! Det är en blandning mellan djurpark och tivoli och det finns massor av aktiviteter för både stora och små. Kalle hoppade studsmatta fastspänd i gummiband som tog honom högt upp i luften. Isabella åkte ett minitåg om och om igen och vi åkte alla en liten och mysigare variant av Fritt fall. Till och med Isabella vågade sig upp i den. Barnen klättrade klättervägg, som förresten Kalle är en hejare på, och lekte som galningar en hel dag.

Roligast av allt, tycker jag, var då vi vuxna tävlade med fyrhjulingar på en terrängbana. Hur kul som helst!

På kvällarna har vi trängt ihop oss i vårt rum på hotellet där barnen har sett på film i vår säng tills de somnat och vi vuxna har spelat spel. Allt har fungerat toppenbra och det var verkligen en lyckad tripp. Enda nackdelen är väl att pengarna har gått åt som smör i solsken. Men är det semester så är det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0