Im alive!

Vi kom iväg till Turkiet till slut och det var ju en väldans tur eftersom det är ett av de mest fantastiska ställen jag varit på. Vi bor ju på All Inclusive så vi lämnar ju inte hotellet så ofta, men å andra sidan behövs det inte. Här finns allt man behöver. Underhållning, fruktansvärt god mat, gratis drinkar, fina pooler, vattenrutchbanor, disco, affär och mycket mycket mer.

Jag har varit skitanti Turkiet innan, precis som alla andra i familjen, men nu är vi alla Turkiet-älskare. Hit vill jag igen!

Ska berätta mer om vår vistelse vid nått annat tillfälle. Nu ska jag ut och lägga mig vid poolen och njuta av solen och en god bok. Ikväll blir det kalas eftersom pappa fyller 60 år i dag! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Update!

Jaha, då sitter jag på jobbet och jobbar min sista dag innan det är dags för semester. På onsdag bär det av Turkiet - om nu allt går som det ska. Det har varit många hinder längs vägen. Det är som att ödet skriker till oss "Åk inte!!!". Vi trotsar och trotsar så om det nu händer nått kan man kanske tycka att vi får skylla oss själva. Att vi borde ha sett varningarna.

 

Först fick pappa dåligt i ryggen och behöver operation, men ska uthärda tills han kommer hem igen. Sen fick Kattiz diskbråck i ryggen och det var länge ovisst om hon skulle kunna komma med. Nu är hon hos oss i Stockholm och hon har fört en hård kamp för detta. Sen fick vi beskedet i går om att pappa har ont i ögat och efter ett besök på akuten i dag är läget återigen ovisst. Han kan ha fått hornhinnelossning och i morgon får han veta av läkarna om de tycker det är ok att han åker eller inte.

 

Och inte nog med det. I morse trodde vi att Patrik fått magsjuka eftersom han mådde illa. Jag smidde genast planer på att flytta ned alla sängar till nedre botten så han fick bo isolerad på övervåningen. Daniel och Kattiz tänkte ta in på hotell. Men det var som tur var falskt alarm.

 

Jag kommer inte att tro att vi ska iväg förrän vi sitter på flyget. Då först kan jag andas ut. Och om vi kommer iväg kan jag nästan lova att jag ska bli religiös, för bett till han/hon där uppe har jag gjort ett antal gånger de senaste veckorna.

 

I övrigt då. Mello igår och jag tyckte det fanns många bra låtar. Så många att jag inte kunde bestämma mig för vem som skulle vinna. Jag röstade på Frankrike och Sébastien Tellier och efter att ha hört låten igen i dag så kan jag konstatera att det är bland det skönaste jag hört i ESC. Nu vann ju dock Ryssland och jag har inte mycket att klaga på angående det. Den var helt okej! Charlotte floppade och jag är inte förvånad. Tyckte ju inte att hon skulle vinna årets Melodifestival.

 

Daniel, Kattiz och Mikaela är hos oss och vi har haft sköna dagar. I går låg jag och Kattiz i var sin solstol och njöt och Kattiz var så lycklig att hon var där, efter allt trassel, att hon grät en smula. Lycka på hög nivå!

 

I morgon kväll kommer mamma och pappa, om nu allt går vägen som sagt var, och sen på tisdag anländer Micke och hans flickvän Therese. Sen hoppas vi på avfärd!

 


Äntligen

Om två timmar är Daniel, Kattiz och Mikaela här! Äntligen! Efter flera månaders väntan och några veckors oro över att Kattiz inte ska kunna komma så är det snart verklighet! Jag längtar så jag dör!

Har städat hela dagen, förutom en två timmars paus då jag låg utfläkt i en solstol medan barnen lekte. Nu är det skinande rent inne, sängarna är bäddade och gästerna får komma. Det blir nog ingen tidig kväll i kväll...

Nio av tio

Jag och Patrik tippade vilka tio som skulle gå vidare till final och jag satte nio av tio. Schlagerkunnig? Jag? YES!  Mitt enda fel var att jag trodde att Schweiz skulle gå vidare men det blev Albanien istället. Nåja, även den bästa kan ha fel ibland. Men inte så ofta...

Heja Sverige och Charlotte!!!!!

Fyrtio minuter kvar till det är dags för Sverige och Charlotte Perrelli att gå hela vägen till finalen. Jag röstade ju inte på Perrelli i Melodifestivalen men jag tror ändå att det kommer att gå vägen. Hon är proffsig och låten är ok. Lite omodern (snygg tjej, kort glittrig klänning åmar sig till en poplåt som vi hört förr)  kan jag tycka, men det kanske går hem hos övriga Europa?

Dagen har varit riktigt bra! Jobbade halvdag och mötte sedan upp Linda och Emmy på en uteservering och käkade lunch och firade semestern med ett glas rosé i solen. Sen promenerade vi i stan och tittade i affärer i lugn och ro vilket inte jag gjort på evigheters evigheter. Hittade en söt sommarklänning på Indiska som blev min och den ligger nu nedpackad i min resväska.

Nu, en dusch, en skål med nått gott och onyttigt, ett glas rödvin och Eurovision song contest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hoho

En halv dag kvar. Sen har jag semester. Eller nästan. Jag jobbar söndag men den räknar jag inte av någon konstig anledning. Det känns bara så nice att jobba till halv tolv i morgon, käka lunch med Linda i lugn och ro och sedan åka hem till barnen och känna att ledigheten ligger utbredd framför mina fötter!

Om en vecka åker vi till Turkland och det längtar jag ju förstås efter. Men jag längtar först och främst till fredag då Danne, Kattiz och Ela kommer! Så mysigt och roligt! Det är så många roliga saker framför mig att jag blir alldeles varm av att tänka på dem.

Bloggar lite längre i morgon. Nu är det dags för Greys och då framförallt Mc Dreamy!

Yummie!

Väldigt konstigt. Igår var jag jättehängig och snuvig. Men så sov jag i två timmar med tabletter i kroppen och tog en bastu i går kväll och ta mig tusan. I dag är min förkylning som bortblåst. Inte ett spår.

Istället har jag dock haft ont i magen i dag och sprungit på toa med diarré med jämna mellanrum. Kunde som tur var hålla mig från att skita ned mig under min intervju med Mc Dreamy- Patrick Dempsey. För er som inte har sett "Greys Anatomy" så är han också känd som tönten från "Cant buy me love". Numera är han dock en hunk!

Tyvärr blir jag, som alltid då jag möter Hollywoodkändisar, lite besviken eftersom de är så satans små. Och de blir inte större med en 179 centimeters amazonkvinna som jag bredvid sig. Men Mc Dreamy var trots sin smala kroppshydda söt, trevlig och smårolig! Läs intervjun på metro.se imorgon!
image306
Bild tagen från www.popculturebuzz.com

I baktagen

Vilken pisshelg vädermässigt. Regnet faller och himlen är grå. I dag blir det med andra ord en riktig slödag inne. Har precis slängt in två kakor i ugnen som jag och barnen bakat. En chokladkaka med bitar i som vi förmodligen kommer att mumsa upp ikväll och en hallonkaka som jag ska frysa in till nästa helg då vi får finbesök. Då kommer Daniel, Kattiz och Mikaela och hälsar på och jag längtar massor!

Har blivit förkyld, bara sådär över en natt. Snoret rinner och jag känner mig hängig. Trist att inte vara på topp då jag ska intervjua en speciell person imorgon...Men jag försöker se det hela positivt som vanligt. Bättre att vara sjuk nu än om en och en halv vecka då vi drar till Turkland.

Har faktiskt börjat packa. Det har kliat i fingrarna länge och i går kunde jag inte hålla mig längre. Lade i några klänningar, kjolar och badkläderna. Nu börjar det minst sagt dra ihop sig!

Mördarsniglar

Hade en riktigt mysig kväll igår tillsammans med Josse och Arvid. Barnen lekte snällare än någonsin och var gulliga mot varandra. Efter en vecka med grått och trist väder så tittade solen fram lagom till då vi skulle äta så vi dukade på altanen och där stannade jag och Josse ända till sent på kvällen.

Vi käkade gott, viltlax med färskpotatis, drack lagom mängder med vin och drinkar och hann avhandla de flesta intressanta ämnen.

Och inte nog med att kvällen var bra, morgonen var nog om möjligt ännu bättre. Kalle och Arvid vaknade vid sju, smög ned och lekte och satte på tv:n och vi andra fick sovmorgon ända till klockan nio. Hur skönt var inte det? Efter frukosten tog vi en promenad som trots det kassa vädret var uppfriskande och skön.

På eftermiddagen i dag har jag varit på Södersjukhuset och hälsat på min vän Lotta. Hon har drabbats av cancer. Men det var trots allt det svåra en oväntat pigg tjej jag och Linda mötte. Magrare och blekare om nosen än vanligt förstås, men vid gott mod.

När jag kom hem från sjukhuset gick jag på jakt efter de fruktande mördarsniglarna. Hittade två jävlar som tagit sig upp på gården och jag pepprade dem med salt. På en sekund rullade de ihop sig och dog och fick en äcklig slemmig yta runt sig. Huja så vidrigt! Hoppas det inte blir en invasion i sommar....

Nu blir det helstekt fläskfilé med senapsmarinad, pommes och beasås och ett glas rödvin på det!

image305

På bilden: En mördarsnigel

Freitag

Grät floder igår till "Efterlyst". Inte ofta det händer, men i går sändes en intervju med Arboga-mamman. Hennes öde är något som verkligen har gripit tag i mig. Våra barn är i samma ålder vilket har gjort att det hela har påverkat extra mycket. Det kändes som att mitt hjärta skulle gå sönder då hon pratade om mördade Max och Saga, om deras syskonkärlek, att Max alltid höll sina händer runt Saga för att hon var hans fina lillasyster. Tårarna sprutade. 

Något som slog mig under tiden Emma, som hon heter, pratade var att hon verkar så stark. Jag skulle aldrig kunna prata om mina döda barn så där utan att bryta ihop. Men hon berättade lugnt och stilla om de ljusa minnena. Starkt gjort. 

Fredag idag vilket som vanligt gör mig lycklig. Josefine och Arvid kommer till oss i kväll och käkar middag och stannar över. Pata är på after work så det blir massa tjej (läs skit) snack ikväll! Haha! Och en massa vin förstås! 

Till sist: 
Stockholm i dag- 5 grader och regn
Antalya i dag- 25 grader och sol. 

Tråkigt...NOT!

Upp och ned

Vilken skillnad det är på orken och humöret när det är så här grått och deppigt ute motför då det är soligt. Känner mig jättetrött och less. Men det är klart, nu närmar ju sig semestern och då säckar jag alltid ihop när jag börjar räkna ned. Tiden går så sakta då man ser fram emot något. Jobbar fem dagar till. Sen är det ledighet i två veckor som gäller. Känns fin, fint!

Allt skulle verkligen vara toppen om det inte vore för två mörka moln som finns på min annars så blåa himmel. Det ena är att min vän L blivit allvarligt sjuk och jag tänker på henne hela tiden. Det andra är att min söta svägerska (läs syster) K har ont i ryggen och kanske inte kan följa till Turkiet. En mycket tråkig tanke. Jag håller alla tummar och tår för att båda tjejerna ska bli bättre snart!

Nedan lite bilder från då vi var hos Dan och Linda förra helgen. Det är Dan som är mästerfotograf!

image299
Syskonkärleken fångas på bild!
image300


image301
Familjen tittar på grisar...

image302
Jag och Linda spanar på Kalle

image303
Den finaste bild jag sett på min prins!

image304

Min lilla guddotter!

En ny kärra!

I dag har vi köpt en ny bil! Eller beställt den i alla fall. Lagom till då jag kommer hem från Turkiet står vår sprillans nya Hyundai i30 och väntar på oss. Vi har valt en i färgen Champagne silver med tonade rutor. Längtar massor!!!

I övrigt händer inte så mycket. Nog för att en ny bil tillhör ovanligheterna så pass mycket att jag kan leva på det hela veckan.

I morgon ska jag på bio på arbetstid vilket blir trevligt och sen nästa vecka ska jag träffa huvudrollsinnehavaren i filmen och göra en intervju. Återkommer senare till er om vem det är. Jag kan avslöja att det är någon jag ser fram emot att träffa!

Ikväll väntar den fruktansvärt spännande fortsättningen på "Desperate Housewifes". Jag kan nästan göra löftet att jag aldrig mer ska se på serien om Lynettes barn dör! Hatar att se såna saker, vill helst att det ska vara lyckligt och fint jämt och ständigt. Tvärt emot verkligheten alltså. I mitt jobb möter jag nästan bara ond bråd död och det är skönt att slippa det annars. Men inte dör de va...?! Nääähh....?

image298

Så här ser vår nya bil ut fast vår är i en mycket finare färg! : )
Ps. Har ingen jävla aning varför texten blir fet när jag skriver....

Helgen

Har haft en skön och härlig helg i sommarvärmen. Fredag var ju Kattis som sagt här och vi grillade och pratade kvällen lång. Var kul att bli uppdaterad på det som hänt sedan sist. På lördagsmorgonen, som var årets varmaste dag hittills, åt vi frukost ute och tog en promenad. Sen satt vi i var sin stol i skuggan och tittade på barnen som badade i pool.

På eftermiddagen åkte Kattis vidare till Linda och jag lämnade barnen hos farmor och farfar. Fick därmed snygga till mig i lugn och ro med ett glas vin i handen ackompanjerad bra musik för en gångs skull. I axelbandslös sommarklänning och kilklacksskor åkte jag sen på 30-års fest hos min kusin Linda i Solna. Trevligt folk, goda drinkar och gott humör sammanfattar väl kvällen ganska bra.

Vid tre på morgonen gav jag dock upp och åkte hem till Ulrika för att hinna få några timmars sömn innan det var dags för att hämta barnen igen.

I dag har vi också njutit av solen ute. Min kritvita hy har intagit en gyllenbrun ton och det är inte längre risk för att bli bländad när man ser mig. Känns som att jag har grundat bra inför Turkiet-resan!

image293

Kattis och barnen käkar frulle.

image296

Världens coolaste kille som blivit frisk.


Update!

Har varit hemma med en sjuk Kalle i två dagar och det har, om jag ska vara helt ärlig, varit väldigt skönt. Vädret har nämligen varit lysande och eftersom inte jag varit sjuk har jag grundat färgen inför Turkiet medan Kalle har vilat.

Nu är han i alla fall mycket bättre och i dag har vi varit ute i värmen tillsammans alla tre. Patrik är ju fortfarande borta så det är Kalle som är storkillen i huset. Han sover på Patriks plats och läxar upp Isabella när hon gör saker hon inte får göra, viket är allt som oftast.

Om en halvtimme kommer Kattis hit vilket jag ser fram emot. Har i stort sett bara pratat med barn de senaste dagarna så det blir kul att träffa en vuxen vän att surra med. Ska tända grillen ikväll och grilla fläskfilé och förhoppningsvis kan vi sitta ute länge ikväll och babbla. Vi brukar skratta mycket ihop så det är lika bra att sitta ute så vi inte väcker barnen.

Tappade hakan

Jobbade lite mer i trädgården i går. Grävde upp en ful blomrabatt och fixade ett litet morotsland.Vi får dock se om det blir några morötter då jorden var lite stenig och det inte är fullt solsken hela tiden. Sen fortsatte jag kämpa mot mina fiender- maskrosorna. Puh och suck. De är hur många som helst. 

Var på femårskontroll med Kalle också. Både jag och Patrik följde med honom eftersom vi trodde att det skulle utbryta panik då han skulle ta sin sista vaccination. Men vår lilla rädda kille har blivit en riktig tuffing. Han sträckte fram armen och gjorde inte en min då sköterskan stack nålen i honom. Jag var tvungen plocka upp hakan från golvet innan jag gick därifrån. 

I dag åker Pata till Skåne för att spela golf så det blir bara jag och barnen i några dagar nu. Men jag har rätt fullt upp så tiden kommer att gå fort. På fredag kommer Kattis och på lördag ska jag på fest! 

Nedan lite blandade bilder: 

image288
Mitt lilla morotsland

image289

Mina pioner som enligt mamma är jättevackra när de blommar och min stora kruka med smultron. 

image290

Så här ser det ut vid infarten till huset.

image291

Mina fiender nummer ett. Så här ser det ut över hela gräsmattan....

image292

Fick tapetprover till jobbet och var snabb på att rycka åt mig dem. Har gjort fyra tavlor som faktiskt inte blev så dumma. 

Ont, det gör ont...

Har ont precis överallt. Har legat på knä och grävt upp cirka 200 maskrosor från gräsmattan och då har jag bara tagit typ 20 procent av alla som finns. Pratade med mamma och Patriks pappa om maskrosproblemet och båda sa samma sak; gräv upp dem med ett ogräsverktyg, täck igen hålet med jord och strö dit lite gräsfrön så blir det fint igen.

Men med tanke på hur mycket det är funderar jag på om det inte är lika bra att gräva upp skiten och rulla ut färdig gräsmatta. Ska dock testa ett medel som mamma pratar om först innan jag gräver upp tomten...haha.

Sen är jag trött i kroppen för att min motion har tagit vid igen. Hade uppehåll över helgen men nu traskar jag som vanligt tre gånger om dagen. Kände mig i fin form när jag kom hem efter min runda men så började jag pröva klänningar, eftersom jag ska på coctailparty i helgen, och det skulle jag inte ha gjort. Nu är självkänslan nere på botten. Shit så mycket jag har gått upp under våren. Har suttit för mycket i förortsvillan och käkat praliner och druckit rosévin. Haha.

Jaja. Skit samma. Nu ger jag järnet i tre veckor till bara för att kunna äta upp mig i Turkiet. Sen kommer jag att se ut som en padda igen när jag kommer hem och då får man börja om från början. Sånt är livet. Kan jag inte få tillbaka min förbränning från då jag var 20? På den tiden man kunde dra en pizza om dagen i en vecka utan att gå upp ett gram. Fan att man inte njöt mer. Till och med då hade jag ångest över hur jag såg ut. Jag borde ha vetat bättre.

Snor en listjävel av E-girl

Har du på dig idag? Jeans, en svart tröja och vita tygskor

Har du kramat någon det senaste dygnet? Ja

Har du pussat någon det senaste dygnet? Ja

Har du för frisyr? Hästsvans

Har du husdjur? Disco

Har du pallat äpplen? Ja

Har du kysst någon och sedan ångrat dig? Ja

Har du ätit senast? Köttbullar, potatismos  och gräddsås

 

När vaknade du i morse? 05.20

När skrattade du senast? För en stund sedan

När var du på fest senast? Fest och fest, middag med vin och drinkar räknas väl? I så fall- i lördags. 

När gjorde du senaste något du egentligen inte ville? Nyss då jag pillrade med ett jobb som var trist

När fick du ditt senaste sms? I morse av Anna

När är du född? 1976

När tog du studenten? 1995

 

Vem kramade du senast? Isabella

Vem pratade du med i telefon senast? Patrik

Vem skulle du vilja se ut som? Jennifer Lopez, Eva Longoria, Catherine Zeta Jones...

Vem fick du present av senast? Minns inte

Vem gjorde dig arg senast? Den som hade felmärkt laxen på Coop igår. 

Vem sjunger det du lyssnar på nu? Ingen. Lyssnar på telefoner, knapper från tangentbord och surr.

Vem bor du tillsammans med? Patrik, Kalle, Isa och DIsco

Vem vill du kyssa nu? Pata

Vem spelade du tv-spel med senast? Kalle

Vad väljer du, glass eller godis? Godis

Vad väljer du, morgon eller kväll? Kväll

Vad väljer du, julafton eller födelsedag? Julafton

Vad väljer du, katt eller hund? Hund

Vad väljer du, hallon eller blåbär? Blåbär

Vad väljer du, sova eller sex? Just nu- sova tyvärr....hahaha

Vad väljer du, sola eller bada? Kan inte välja...

Kan du laga mat? Ja.

Kan du göra volter? Nej

Kan du köra bil? Ja

Kan du ditt eget mobilnummer? Ööööhhh...va.? Vem kan inte det?

Kan du säga hur många du har på msn? Typ 20

Kan du säga vad klockan är? 13.30


Tips och råd?

Hade väldigt roligt hos Dan och Linda. Vi grillade, pratade, spelade "På spåret" och drack drinkar - som vanligt. Dan älskar att göra drinkar och vi älskar att dricka dem...hehe. Men det blev ändå ovanligt lugnt för att vara vi fyra. De gånger vi ses brukar vi inte vara i säng förrän vid fyra/fem. I går somnade vi vid halv två och jag kände mig nästan nykter, så lugnt tog vi det.

Vi konstaterade i morse att vi nog har blivit gamla. Visserligen kan det bero på att vi har barn, men det har aldrig hindrat oss förut, så jag tror att det bara var en engångsföreteelse.

När vi kom hem i dag gjorde vi lite nytta. Åkte och pantade burkar och flaskor och storhandlade och fyllde upp frysen. Sen klippte jag gräset och krattade och försökte få bort alla förbenade maskrosor som har borrat in sig i gräsmattan. Vad gör man åt dem? Om jag ska gräva upp dem med roten följer ju stora bitar av gräset med och de är många och stora. Nån med gröna fingrar som har något bra tips?

Har planterat basilika, rädisor, dill, gräslök, isbergssallad och ruccola i krukor på altanen också som jag hoppas ska ge god skörd så vi får mumsa egen sallad i sommar. Och Kalle har hjälpt mig i trädgården genom att tvätta alla trädgårdsmöbler. Lika bra att passa på att ta emot hjälpen medan den erbjuds!

Kalle har för övrigt lärt sig cykla utan stödhjul! Vi har ju tränat lite på cykelbanan utanför huset men det har verkat så läskigt att släppa honom i fall han skulle ramla. Så gav Ulrika mig den fantastiska idén att låta honom vara på ett mjukare underlag. Då slapp man vara rädd att de slår ihjäl sig. Jag tog helt sonika ut cykeln på ängen och hjälpte honom några gånger, sen ville han testa själv och, vips, så kunde han det. I dag har han cyklat omkring helt själv på ängen och jag har varit lugn. Det blir värre när han ska upp på asfalten...

Nu- en lång varm dusch och sen ska jag bänka mig framför "Sanningens minut". Förnedrings-tv av allra högsta grad men ack så roligt det är att titta på. Kan inte låta bli att älska det!

Mina förbannade hälar

Som vanligt en lugn fredagskväll hemma. Det har blivit lite av en tradition nu nästan. Vi har käkat sill och potatis, bastat och myst framför tv:n. Sen har barnen somnat trötta och glada.

Sitter med tjocka sockar i ett par blöta nya skor som jag har tänkt ha massor i Turkiet. Problemet är bara att jag får så skavsår i dem att jag förstör fötterna. Men nu jäklar. Ska vandra i dem varje kväll tills vi åker för då ska de sitta som en smäck! Jag har världens konstigaste fötter med bulor på hälarna och så fort jag köper ett par nya skor är det ett helvete innan jag kan ha dem. Och det är inte så att jag köper för små utan det är helt och hållet mina hälars fel. Eller jag kanske ska skylla på morfar för det är han som indirekt har gett dem till mig.

I morgon ska vi till Linda och Dan på middag och ska sova över där. Blir så himla mysigt och roligt! Jag och Linda är vana att ses ofta och nu när vi flyttat på var sitt håll om stan så ses vi sällan. Det är inte så att man sticker över för en fika på vardagarna direkt. Om de nu inte är rädda för vårt snorande monster förstås. Jag pratar om sessan som är snorig och hostig, ett konstant tillstånd kan man nästan tycka.

Lugnt och skönt

Det blev ingen majbrasa igår. Först och främst hade vi inte tagit reda på om det fanns någon i närheten. De två vi kände till låg så pass långt bort att man med fördel behövde ta bilen men både jag och Patrik ville ta en öl eller ett glas vin när vi grillade så köra var därför uteslutet. Sen började det regna vilket betydde att en promenad inte heller var ett alternativ.

Istället gick vi till affären och hyrde en film till barnen och en film till oss och gick hem och myste. Jag och Patrik såg "American gangsters" som jag har hört gott om, men jag hade nog lite för höga förväntningar. Den var bra, men inte så fantastisk som jag trott.

I dag har jag och Isabella sått grönsaker i krukor medan Patrik och Kalle har varit på ranchen och slagit bollar. Sen åkte vi till Patrik och Wiveka där vi tillbringade eftermiddagen och åt god mat. Mycket trevligt! Tyvärr var Isabella lite hostig och hängig och nu håller vi tummarna för att hon inte blir sjuk. Vi ska ju till Dan och Linda på lördag vilket jag ser fram emot!

I morgon är det jobb för mig. Men det gör inte så mycket. Det är fredag och hela helgen är kvar vilket gör mig lycklig!

RSS 2.0