Nyårsklänningar

Varje år vill jag gärna ha en ny snygg klänning till nyårsafton. Har kikat runt lite och hittat några jag gillar. Kolla in:



Svart i spets från H&M- 398 kronor



Utställd med spets i kanten från H&M- 398 kronor


Spetsklänning från Lindex - 299 kronor


Röd satinklänning Lindex- 399 kronor


Finstickad klänning från Lindex 299 kronor.

Mina favoriter är den utställda klänningen från H&M eller den finstickade från Lindex. Vad tycker ni?


Uttråkad

Har haft en av de lugnaste helgerna på länge och det är ju förstås skönt. Men samtidigt börjar det krypa i kroppen på mig nu på söndagseftermiddag. Jag har lite problem med det där att jag snabbt blir uttråkad. Jag minns när jag var liten, då var jag ofta tvungen att bli sysselsatt av mamma för att jag klättrade på väggarna av rastlöshet. Inte så att jag hade en bokstavskombination, jag tror mer att det handlar om att jag har ett stort socialt behov. Märker faktiskt på barnen också att de börjar bli rastlösa efter att ha tagit det lugnt i två dagar. Undrar vem de släktar på?!

Något jag har fått mycket av i helgen är i alla fall sömn. Fredag somnade jag klockan elva och sov till tio och igår somnade jag vid halv ett och sov till nästan halv elva. Dessutom slumrade jag till då barnen såg en film nu på eftermiddagen. Känns ju fantastiskt skönt och välbehövligt. Jag har nämligen dragit på mig en förkylning - IGEN!

Jag har aldrig varit så mycket sjuk någonsin som under det här året. Förkylningarna har avlöst varandra och jag funderar mycket på vad det beror på. Huset? Jobbet? Barnens dagis? Alla dessa tre sakerna är nya för i år. Eller har jag bara haft otur? Konstigt är det i alla fall och jag hoppas verkligen att nästa år blir bättre!

Första advent i dag vilket är mysigt. Julpyntet sitter där det ska och helgen har verkligen gått i julens tecken. Har druckit glögg och myst i skenet från brasan och stjärnan. Nästa helg åker granen upp och då blir det ännu mer stämning!



En bild på adventsstjärnan i vardagsrummet som Kalle tog i går.

Dagens bestyr

I dag har vi haft fullt upp. Vi har varit och handlat julklappar till de som vi hade kommit på vad vi skulle köpa till. Har slagit in dem också och det känns ofantligt skönt att vara så tidig. För min del är alla utom två, pappa och Daniel, klara.

Jag och barnen har bakat lussekatter i dag också. Fast Isabella fick inte vara med för att hon är förkyld och nyser rakt ut stup i kvarten vilket inte är så trevligt då man bakar. Kalle hjälpte till i början men tröttnade efter tio minuter så i verkligheten blev det bara jag som bakade. Medan vi grejade i köket tvättade Pata bilen.

Efter julbaket började jag med maten. Det blev sweetchilimarinerad fläskkarré och potatiskaka med kantarellsås till middag. Mycket gott!

Nu är det snart dags för att slänga sig i soffan och titta på Dansbandskampen.

Nedan lite bilder från förra helgen då Dan och Linda var här och från dagen:


Isabella fick smycken, tiara, en väska och ett par skor av Dan och Linda i tidig julklapp. Snacka om glad tjej. Hon kallade sig för prinsessa hela kvällen!


Vi hade singstarturnering förra helgen. Jag vann förstås! : )


Min och barnens snygga snögubbe som vi byggde i tisdags och som i dag är en blöt fläck på gräsmattan.


Kalle fotar när jag bakar.


Resultatet!

Fredag!

Så var det äntligen fredag! Håller på med maten trots att jag är så mätt att jag skulle kunna spricka. Åt en lyxlunch på Grill i dag med stora delar av redaktionen. Annat roligt jag gjort i dag är att jag varit på centralen och gjort jobb på då radio Norrbotten sände live. Pratade med Markus Fagervall och Börje Salming och med programledarna. De hade uppmanat norrbottningar att komma dit och det kom och gick folk hela tiden.

Det är ju Idol ikväll. Min analys kan ni läsa här:

http://www.metro.se/se/article/2008/11/27/21/3109-57/index.xml

I går kväll hängde jag upp julstjärnor och satte fram ljusstakarna och i dag har jag smugit ut lite tomtar här och var. Jag sätter fram i takt med att Patrik klagar. Denna klagovisa. Hur kan man inte gilla julen? Fattar ingenting.

Ikväll blir det "Idol", vinglögg och pepparkakor med brieost.

Ligger bra till

Det är 29 dagar kvar till julafton om jag har räknat rätt! I helgen är det första advent och jag längtar förstås först och främst ihjäl mig efter det. På fredag ska det mesta tas fram som ljusstakar, stjärnor och några tomtar. Sen sätter jag nog upp granen nästa helg så man hinner njuta lite av den innar vi åker upp till Luleå.

I helgen ska jag och barnen också baka lussekatter! Pepparkakorna struntar jag blankt i i år. Jag får alltid slänga bort dem när julen är slut och barnen tröttnar på baket efter några kakor. Det räcker med lussekatter. De går dessutom år som smör i solsken.

I år är jag grymt planerande i mina julklappsinköp. Så här är min status för tillfället:

Mamma - check
Micke- check
Theres- check
Mormor- planerad och ska köpas i helgen
Danne- planerad och ska köpas i helgen
Mikaela- en sak inhandlad och har planerat de övriga

Jag har två personer kvar i familjen och det är de svåraste, pappa och Kattiz. Tur att jag har tid på mig att fundera!



Julen förra året

Klagovisa!

Är på dåligt humör och jag vet inte riktigt varför. Kanske är jag bara trött och behöver ledigt. Och det är ju inte många veckor kvar nu. Får försöka tänka på det.

I går var mitt humör ännu värre och det testades verkligen på vägen hem. Min buss hem från stan var försenad på grund av snön och då missade jag bussen jag brukar ta från dagis så vi fick sitta på förskolan och vänta i fyrtio minuter på nästa. Jag försökte ringa en taxi men de behagade att inte svara. Och inte kunde jag gå hem heller eftersom snön vräkte ned och alla trottoarer var översnöade.

Väl hemma i Brunnby Vik fick jag typ lyfta vagnen hem från busshållplatsen för att det var så mycket snö. Jag kokade inombords och tänkte att så fort barnen har gått in måste jag gå ut och sparka sönder något för att få ur mig all ilska som pyrde i min kropp. Men det behövdes inte. Vi var helt insnöade och jag och Patrik fick skotta för att kunna gå och för att få in bilen och det var ett toppensätt att göra av med lite aggressioner.

Den dag barnen börjar dagis där vi bor ska jag fan fira. Ordentligt! Satan vad less jag är på att strula med bussar hit och bussar dit. Skulle vilja säga väldigt många fula ord nu men låter bli. Jag tror att det är detta som gör att jag känner mig arg för jag har liksom inget annat som jag kan komma på som stör mig. Jag tror att jag måste ut och skotta i dag också känner jag.

Och på tal om snön. I morgon försvinner den. Och det gör mig deprimerad. Förutom att snön sinkar min buss och gör att jag måste bära vagnen så är den ju så härlig. Inte inne i stan, men i Brunnby vik. Där är det fluffig vit snö som hänger från träden som på ett vykort och jag kan stå i fönstret på kvällen och bara njuta av åsynen. Och på morgonen när det annars är svart och tråkigt är det nu ljust och friskt. Men i morgon kommer plusgrader och regn och förstör allting.

Vinterlandskap

I morse när vi vaknade var det alldeles vitt ute. Det hade snöat massor under natten och barnen blev förstås överlyckliga. Främst Kalle då förstås. Vi käkade frukost och skyndade att klä på oss för att gå ut och åka pulka. Det gäller att passa på.
Förra året fick vi ingen snö och Isabella var så liten att hon inte kommer ihåg den lilla snö vi upplevde i Luleå under nyåret. Därför var hon först väldigt skeptisk i dag. Men sen när hon och Kalle fick åka nedför pulkbacken blev det lite roligt. Ända tills jag råkade dra pulkan lite för snabbt så hon ramlade av med ansiktet i snön. Nu vägrar hon att åka pulka mer. Snowracern däremot vågade hon sätta sig på så nu hoppas vi att tomten kommer med en till på julafton.

Så här vitt är det ute!


Pata skottar uppfarten.


Isabella kör snowracer.




Patrik och barnen bygger snökoja.

Kalle vill också sjunga

Kalle blev lite putt när Isabella fick sjunga för er så här kommer en snygg version av "Teenage mutant ninja turtles" av honom. Jag gillar hans engelska!


Isabella sjunger

Har äntligen lyckats lägga ut ett klipp- med hjälp av Lotta! Isabella sjunger Bä bä vita lamm. Tyvärr höll jag kameran fel väg så ni får vrida på huvudet lite. Väldigt kul när hon sjunger häcken full! Haha!


Blinka lilla stjärna

Äntligen helg! Och det känns extra bra just ikväll eftersom vi städade i går. Ett av det bästa jag vet är att komma hem på fredag, trött efter en arbetsvecka och mötas av ett fint hem. Det gör mig på ett fantastiskt bra humör! Pata köpte hem hamburgare så maten är dessutom avklarad utan tid och kraft.

Snart ska jag slå på bastun, hälla upp ett glas vin och sjunka ned i soffan och titta på "Idol". Här har ni veckans analys:
http://www.metro.se/se/article/2008/11/20/20/0440-45/index.xml

I morgon kommer Linda, Dan och Emmy på besök. Vi har inte sett på ett tag allihopa så jag längtar jättemycket! Vi ska byta julklappar till barnen och ha lite av en lilla julafton tillsammans eftersom vi inte hinner ses något närmare jul. Och eftersom jag då har satt upp mina nya gardiner så tänkte jag att jag också skulle kunna slänga upp den vackra vita julstjärnan innan morgondagen. För att få en mysig känsla. Men det fick jag minsann inte.

Patrik tycker att det är helt uteslutet att hänga upp en adventsstjärna i november trots att det bara är en vecka i förväg. Han la dessutom till att han måste få bestämma något ibland också (vilket jag tycker verkar väldigt onödigt. Allt blir ju så mycket lättare om en- dvs jag -bestämmer.)

Jag fick till sist ge mig på den förbenade stjärnan. Däremot fick jag igenom min vilja att dricka glögg och äta peppisar med brieost i morgon. Det är ju alltid något. MEN nästa fredag då jäklar. Då ska det gnistra och glimma här hemma minsann!

Ett år!

Den åttonde november för ett år sedan skrev vi kontrakt på vårt hus. Den 15 december flyttade vi in. Jag har ju länge lovat att visa bilder men det har aldrig blivit av så nu tänkte jag slå slag i saken. Jag hittade nämligen lite bilder från då huset låg ute till försäljning som jag då sparade och nu kan man ju se att det har hänt lite. Se själva!


Vardagsrummet som det såg ut då.


Vardagsrummet nu.


Köket då...


Köket nu!


Vårt sovrum då...


Vårt sovrum nu...

Och sen är det några rum där vi inte har förändrat så mycket för att det inte är nödvändigt just nu...

Barnens lekrum


Barnens sovrum


Och en bit av den inglasade altanen!

Slänger in en lista

Hur gammal är du om fem år?
Usch och fy, då är jag 37...

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Mina arbetskamrater och min familj

Hur lång är du?
179,5 cm

Vem ringde du senast?
Polisens länskommunikationscentral

Vem ringde dig senast?
Patrik

Hur löd det senaste sms:et du fick?

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms

När såg du senast din mamma?
För sju veckor sedan då de var här

När vaknade du i dag?
Kvart över fem

Vilken är din favoritjulsång?
"Stjärnorna" och "Oh Helga natt"

Vilken är din favoritplats?
Hemma

Var tror du att du befinner dig om tio år?
Ingen aning

Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörkret och allt som kunde finnas i det

Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Jag skrattade väldigt mycket i fredags då jag var på krogen

Hur många kuddar har du i sängen?
Sammanlagt sex stycken

Hur många landskap har du bott i?
Två

Vilka ställen har du bott på?
Luleå, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Upplands Väsby

Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Så ofta som möjligt barfota eller tofflor. Hatar strumpor.

Är du social?
Mycket

Vilken är din favoritefterrätt?
Glass, kladdkaka och grädde

Tycker du om kinamat?
Nja, ganska smaklöst

Vad dricker du till frukost?
Kaffe

Kan du spela poker?
Yeah baby

Tycker du om att mysa/kela?
Vem gör inte det, men det kan bli för mycket av det goda.

Är du en beroendemänniska?
Japp

Känner du någon med samma födelsedag som din?
Min farmor (som dock tyvärr är död)

Vill du ha barn?
Jag har redan två och det är bra så tack.

Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, med Linda en gång och med Kalle en gång.

Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet såklart!

Vad spenderar du helst pengar på?
Mat, resor, inredning

Äger du dyrbara smycken?
Nej, totalt ointresserad

Vilket är ditt favoritprogram på tv?
"Greys anatomy" och Melodifestivalen!

Vem är den roligaste människan du känner?
Känner många roliga...ingen nämnd ingen glömd.

Vad har du för ringsignal?
"Have a heart" med Bonnie Raitt

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja, Isabella har dem nu!

Kan du byta olja på bilen?
Kan jag säkert om jag skulle bry mig.

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Ingen risk...

Vilken var den senaste boken du läste?
Håller fortfarande på med sista Stieg Larssons...

Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, Matmagasinet, Amelia och Mama.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Skrev ned hur barnen ska vara lediga i jul.

Jag ser det snöar!

I dag snöade det och vi satt och njöt av att se flingorna ösa ned. Tyvärr var det alldeles för blöt snö och för varmt för att de skulle stanna kvar. Men härligt var det. Hoppas det kommer lite vitt på marken innan jul.

Vi har i övrigt inte gjort många knop i dag. Hela familjen sov till kvart över tio vilket var fantastiskt skönt! Vi har sett reprisen av Idol, varit på promenad och tittat på bygget av barnens nya dagis som ligger på kort promenadavstånd från huset. Sen har vi burit bort dynor och förberett den inbyggda altanen för vintern och lastat in vinterdäcken i bilen eftersom även den ska bli redo för vinter. I år hoppas jag verkligen att vi får en!


När jag tog den här bilden öste snön ned men det syns inte så bra.

Like old times

Min Idol-analys satt som en smäck i går! Skönt!

Såg ju inte Idol själv utan fick rapporter skickade till mig via sms av Micke. Jag var ute på krogen med mina gamla gymnasiekompisar och hade riktigt roligt!

Kvällen började på Kungsholmen där vi käkade god mat och drack drinkar. Sen drog vi vidare på ett antal krogar innan vi slutligen landade på Pressklubben. Väl där hade vi tappat i antal från sju till fyra. Och vi fyra hade väldigt, väldigt roligt! Det var min gamla bästis Sydde, en kille som jag var bra kompis med på gymnasiet (och som jag numera har fått kontakt med igen vilket känns superkul) som heter Mattias och en tjej som är jättetrevlig som heter Victoria. Vi skrattade och pratade och hann med två krogar till innan vi bröt upp vid tre.

Jag sov hos Ulrika och kom hem igen vid lunch. Vi har hämtat barnen och Kalle har varit på kalas. Nu blir det en skön kväll hemma med familjen med mys, god mat och tv.

Lite bilder från gårdagen:



De tre som gjorde min kväll!



Jag och Mattias



Victoria och Sydde är glada i hatten!

Tjoho!

Har ätit penicilin i ett dygn och hör och häpna- allt halsont är borta. Lyste med en ficklampa i halsen och nästan alla vita prickar är borta också. Fantastiskt vilken skillnad motför i går!

Kalle är också bättre så jag ska jobba i morgon och de ska på dagis. På jobbet är de dock lite oroliga över att jag kommer eftersom de är rädda för att bli smittade, men jag tror nog att jag smittade mer i tisdags då jag var där med halsont. Nu känner jag ju mig bra!

Och det är ju en väldans tur eftersom det är party i morgon! Ska ha återträff med min gymnasieklass och har sett fram emot det länge! Patrik ska ha återträff med sitt gamla jobb så vi ska ut och svira båda två. Barnen ska få mysa med farmor och farfar.

Mitt enda bekymmer i morgon är att jag slutar klockan tre och ska inte vara på restaurangen förrän sex. Har ett hål på tre timmar då jag inte har något att göra.... Är det någon som vill ta en öl så hör av er!

En annan sak. För typ fem timmar sedan la jag ut min gamla mobiltelefon på Blocket. För en timme sedan sålde jag den för 1100 spänn! Åh vad jag älskar en bra och snabb affär! För pengarna ska jag boka en resa upp till Luleå åt mig i januari då min bror fyller 30 år!

Halsfluss

I natt kände jag att saker och ting inte var normala i min hals så när vi vaknade beställde jag tid hos doktorn och tog barnen med mig och åkte dit. Och mycket riktigt. Efter en halsodling och efter att läkaren tittat med ficklampa så kunde han lätt konstatera att jag hade halsfluss. En ganska kraftig sådan. Kalle hade jag också bokat tid åt och hans odling visade att han hade en lindrigare variant.

Vi knallade iväg till apoteket och köpte medicin för över 500 kronor, Kalles penicillin kostade 250 spänn av någon konstig anledning. Jag har påbörjat min kur nu men Kalle vägrar som vanligt. Satt i över en timme och försökte få honom att svälja den satans dyra vita vätskan tidigare men gav upp. Det blir en ny kamp ikväll.

Så här är det varje gång. Det är lite lättare då Isabella är sjuk för hon älskar medicin. Och det lär ju bli hennes tur också. Och Patriks.

Har varit väldigt orolig för att jag inte ska kunna gå på min återträff med gymnasiet på fredag men läkaren lugnade mig. Han sa att den värsta smittorisken har passerat och att det är familjen som är i skottlinjen främst. Enligt honom var det inga problem att gå på fredag om jag orkade. MEN jag fick inte dricka mer än ett glas vin på grund av penicillinet men just när han sa det hörde jag väldigt dåligt.

Uschan puschan

Känner mig riktigt sjuk på alla sätt och vis. Har superont i halsen. Har faktiskt aldrig haft så ont, det liksom pulserade av smärta i natt. Sen när jag vaknade i morse och skulle slå av väckarklockan knäckte jag till nacken och nu är jag som en stelopererad. Jag har ont i hela nacken, axlarna och ned i högerarmen. Kände redan i går att det var något fel eftersom jag hade så ont i ryggen att jag ibland knappt kunde gå. Och sen i morse brakade det lös.

Och den här smärtan gör att det känns som om jag har sjukt mycket feber och ont i kroppen på grund av det. Dessutom är jag hängig och trött, sådär som om jag har influsensan. Det är med andra ord inte mycket som är på topp för tillfället.

Patrik var hemma med barnen i dag eftersom Kalle fortfarande har halsont och feber och jag fick pallra mig upp. Vi kunde ju inte veta att jag skulle vara halvt invalid. Ångrade mig flera gånger på väg in. En kollega som också är massör gjorde sitt bästa med att få bort nackspärren men det hjälpte bara tillfälligt. Nu ligger jag med värmedyna runt nacken och halvsover i soffan. Jag vet att det är min arbetsställning som är problemet. Ska se till att göra något åt saken snarast.

I morgon ska jag vara hemma. Jag är helt orörlig och det är onödigt att smitta de andra. Någon måste ju vara hemma med Kalle också som fortfarande dras med feber, även om det är på bättringsvägen.


Sex veckor

I dag har jag och barnen bara slöat. Vi sov till halv elva! Ja, barnen också. Jag blev nästan chockad då jag såg vad klockan är, men eftersom båda är snoriga och Kalle febrig så är det ju inte så konstigt. Någon av oss blir hemma med dem i morgon också för de är inte tillräckligt pigga för dagis.

Jag insåg en sak i dag. Om sex veckor är vi i Luleå för att fira jul. Jag säger det igen. Sex veckor. Det är ingenting! Jag blir nästan lite stressad över att jag inte har handlar alla julklappar och framförallt inte alla småsaker till barnens julkalender. Har typ köpt hälten. Måste sätta fart.

När jag insåg detta i dag blev jag så lycklig att jag tänker fira det med lite glögg i kväll. Alkoholfri alltså, så det är ju nästan som att dricka saft. Men Gud så gott det ska bli!

Blev lite nostalgisk och började tittade på bilder från förra julen. Se själva så mysigt. Och även då var Isa förkyld.


Isa och Ela har väldigt roligt åt något. 
 


Isabella, Mikaela och Kalle på vår lilla julafton.



Morfar och Kalle kör skoter.



Nyårsmiddag hos Danne och Kattiz.



De nyårsfina barnen!

Jobb, jobb, jobb

Jobbar kväll i kväll. Sitter på jobbet och hänger med i nyhetsflödet samtidigt som jag lyssnar på skivan jag ska recensera tills på onsdag. Den här gången är det Orup och Lena.

Framför mig ligger en påse Bilar som jag vräker i mig. Jag kan nämligen inte äta Bilar sakta. Tar en näve som jag kastar in i munnen och så ser jag ut som en bulldog medan jag tuggar i mig dem. Sen kastar jag in nästa näve. Vet inte varför jag äter Bilar på det här sättet, men jag vet att en påse inte räcker länge.

Jobbar till tolv och sen är jag ledig i morgon. Barnen är förstås hemma med mig och vi ska mysa. Kalle är fortfarande förkyld så det var väldigt passande att jag jobbade helg eftersom vi hade varit tvungna att vabba annars.

Innan jag åkte och jobbade i dag hann jag klä vår gran ute. Den står alldeles vid ytterdörren och nu lyser den upp det annars så trista mörkret. Ser fram emot att kliva ur taxin i natt, vandra uppför trädgårdsgången och se granen lysa i natten. Nu närmar det sig! Julen alltså!

Tröttsamt

Hade en helkväll i går. Var hemma hos nöjeschefen och käkade älggryta och drack rödvin till sent in på natta. Gick hem som en av de sista och var i säng hemma hos Ulrika vid tre. Till min förtret vaknade Kalle klockan sex så jag har inte var speciellt pigg i dag. Nu har jag som tur är sovit middag med gumman så lördagskvällen är räddad.

Såg utröstningen av "Idol" i går. Vår grupp som vi startade på Facebook gick inte så bra eftersom en del var exceptionellt tröga och inte hajade ironin i vårt budskap. Ska förklara för er hur vi tänkte. Vi ville ju inte att Lars skulle vinna för att han är bäst utan för att det vore så kul om han inte skulle få som han ville. Hur roligt hade det inte varit om han skulle fått spela in en superkommersiell skiva på tre veckor och åka runt i köpcentrum och spela vinnarlåten. Lars plan var ju att bli utröstad efter några veckor och nu spelade alla honom bollen rakt i händerna.

Men jag sörjer inte att Lars åkte. För mig var han favoriten i början men då han började jiddra om äcklig tävling, att hans plan var att åka ut och då han visade sig vara skitnödigt pretentiös så kände jag att han kunde fara och flyga. Och det gjorde han ju som sagt i går.

I kväll blir det lugna puckar. Kalle har feber och är hängig och eftersom både jag och Pata var ute och svirade i går är inte vi speciellt tuffa. Det blir två liter cola, chips och Dansbandskampen.

Idol-analys

Stressar och flänger för att jag ska iväg til Ulrika och som vanligt är jag i sista minuten trots en ledig dag.

Måste bara slänga ut länken till min Idol-analys och uppmana er som har Facebook att gå med i gruppen som ska rösta fram Lars till vinnare. Läs analysen så hajar ni.

http://www.metro.se/se/article/2008/11/06/18/4530-57/index.xml

Ha en bra fredagkväll!

Kalle biktar sig

Varje dag då vi åker buss hem från dagis, jag och barnen, går Kalle fram och sätter sig på sätet bredvid chauffören. Sen sitter han där och berättar om vad han gjort under dagen, om vad han ska göra i morgon, om vad vi ska äta till middag, om jag har varit arg på honom, om Isabella har bajsat, om jag ska på fest. Ja, han blottar sig som om han hade en blogg!

Och busschaufförerna lyssnar så snällt. Eller hela bussen lyssnar för Kalle har väldigt svårt att prata tyst. Jag ser hur folk sitter och småler. En del vänder sig till mig och skrattar och nickar medan några ser ut att vilja gå fram och vrida nacken av min lilla avkomma för att han pratar så högt.

Kalle är numera tjenis med alla chaufförer som kör vår linje. De heter Josef, Bengt, Jonas och gud vet vad. I dag fick busschauffören höra att Kalle och Isabella ska till sina kusiner i Solna i morgon för att mamma ska på fest med jobbet. Ja, då vet Josef och alla andra tio i bussen det.

I morgon är jag ledig och barnen ska vara hemma med mig. Vi ska sova länge, baka kakor och sen ska vi som sagt åka till Ulrika där barnen ska vara medan jag går på fest med nöjesredaktionen på jobbet. Eftersom jag numera är Idol- och schlagerexpert och recensent så är jag också inbjuden. Blir mycket roligt!

Morr!

Aftonbladets krönikör Fotbollsfrun, Malin Wollin, är normalt sett min favoritbloggare. Hon är sjukt rolig! Jag kan sitta och skratta högt när jag läser henne. Men när hon börjar dravla om sånt skit, som att man ska lagstifta vabbdagarna så att mannen och kvinnan måste ta ut lika många, då blir jag riktigt förbannad!

Hon vet väl inte hur folk har det hemma hos sig. Alla familjer har olika förutsättningar. I vårt fall är det oftast jag som tar vabb eftersom Pata inte har fast jobb. Han vill visa framfötterna på sitt jobb och få fast och det ligger i mitt intresse att det blir så. Jag har ju fast anställning och därför tar jag typ 70 procent av gångerna. Men det är för tillfället- inte för alltid.

I någon familj kanske en av föräldrarna är arbetslös. Och i en annan kanske mannen, eller kvinnan, tjänar ohyggligt mycket mer pengar och då förlorar man massa pengar. Jag hatar när saker och ting ska lagstadgas och man inte ska få bestämma själv. Som allt snack om att dela föräldrapenningen. Idioter!

Det är förstås inte bra att männen har börjat ta ut mindre vabb än tidigare, men det kan faktiskt ha sina förklaringar. Jag tror knappast att vi tjejer är på väg att ta steg tillbaka vad gäller jämställdhet. Snarare tvärtom.

Tv-galen

Jag funderar ibland på vad folk gör på kvällarna så här på hösten då det är grått och kallt ute. Jag ser ju mina serier och de dagar då det inte är något på tv har jag inget att göra. Min kollega frågade om jag inte hade någon hobby, men jag har faktiskt ingen och har aldrig haft någon. Jag gillar inredning förstås, men det kan man ju inte göra jämt och ständigt. Det behövs en massa pengar till sånt. Att se tv kanske helt enkelt är min hobby.

Här är mitt veckoschema just nu:

Måndag:
20.00 Färjan
22.00 Prison Break

Tisdag:
21.00 Desperate Housewifes

Onsdag:
20.00 Bonde söker fru
21.00 Greys Anatomy

Torsdag:
Ingenting, vilket stör mig lite...

Fredag:
20.00 Idol

Lördag:
20.00 Dansbandskampen

Söndag:
19.00 Gossip Girl

Detta är alltså de inplanerade. Sen kan jag hamna framför annat också. Barnen lägger ju sig klockan 19 så det är inte så att jag försummar någon tid med dem. Och jag älskar mina tv-kvällar. Speciellt onsdagarna!
Nej, nu måste jag se klart "Färjan"!

Vänner

I dag har Isabella varit på sitt första riktiga kalas hos någon som är hennes kompis. Inte någon som är hennes kompis för att deras föräldrar är kompisar.

Robin var Isabellas bästa kompis på dagiset i Solna. De skolades in samtidigt och blev bästisar direkt. De var som ett gift gammalt par. De busade, kramades och gnabbades. Och kallade varandra för Bibbi och Bebba. Jag och Robins mamma lärde känna varandra då vi insåg att våra barn var som ler och långhalm och vi bestämde oss för att hålla kontakten även när vi flyttade från Solna.

Men de har bara setts en gång sedan dess och därför kände de inte igen varandra när de sågs i dag. Ett år är en lång tid i treåringars liv. Inte konstigt att de var som främlingar för varandra. Men kalaset var kul trots detta. Isa tryckte i sig tårta för glatta livet, fiskade fiskdamm och lekte lite med Robins leksaker. Sedan sa hon ljummet hej då till sin gamla bästis. Life goes on. Hon har ju en ny bästis nu. En med krulligt blont hår och stora ögon. Hon heter Nathalie och hon älskar, precis som Isabella, att leka med dockor.

Efter kalaset gick vi upp till Josse och Arvid där Patrik och Kalle var medan vi var på kalas. Där fanns två vänner som aldrig kommer att glömma varandra! Kalle och Arvid fann ju varandra innan deras mammor gjorde det och de har alltid lika kul ihop.



Isa och gamla kompisen Robin i våras.

Saturday night!

Hade en mysig kväll hos Patrik och Wiveka igår. Käkade gott och såg Idol. Är fortfarande irriterad över Lars beteende. Det kommer att tas upp i min nästa Idol-analys. Och på tal om analys satt den ju klockrent, i motsats till förra veckan, och det gjorde mig nöjd!

Ikväll är vi bara hemma. Patrik kockar Boeuf Bourgionne och vi har öppnat en god flaska rödvin. Sen blir det ju "Dansbandskampen" förstås! 

Hoppas ni också har en trevlig lördagskväll! 

RSS 2.0