Check

Har haft en sån mysig valborgsmässoafton. Det blev ingen brasa men det blev god mat och trevligt sällskap. Patriks föräldrar och lillebror var här och vi spelade sällskapsspel och hade roligt.

Jag har ju varit ledig i dag och gjort typ ingenting. Jag tog ledigt för att gå och se då Kalle skulle uppträda i skolan men det blev inställd och då valde jag att vara hemma i alla fall. Ett mycket klokt beslut av mig eftersom jag var på Berns i går och festade med jobbet. Jocke sov över här så då passade jag på att roa mig.

I dag har vi haft 17 grader varmt och vi har varit ute i stort sett hela dagen. Jag har fixat med mat och donat medan barnen har lekt med kompisar ute. En av grannarna kom över och tog ett glas vin och av henne fick jag dessutom en glad överraskning. Jag ska få låna hennes väldigt fina tiara till bröllopet och hennes fina smycken som matchar tiaran. Plus att jag fick låna ett blått strumpeband. Nu har jag därmed något blått, något nytt och något lånat. Det enda som saknas är något gammalt men det ska jag nog lösa genom att bära ett par örhängen som passar perfekt till halsbandet och tiaran.

Nu kan jag stryka några fler saker från listan:

Halsband- check
Ring- check
Handväska- check
Tiara- check
Armband- check
Örhängen- check

Happy

Jag är så glad i dag. Mitt reportage som jag jobbat med ganska länge kom i tidningen i dag och jag är jättenöjd. Det handlar om IVF och jag har fått följa ett underbart gulligt par som heter Anna och Anders.

Här kan ni läsa det:

http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010/04/28/SEMMA_2010_04_28.pdf

I kväll åkte Pata till Skåne för att spela golf och jag blir ensam hemma hela helgen. Men det gör inte så mycket eftersom jag sett till att skaffa mig sällskap. Jocke ska sova här någon natt och Patriks föräldrar och Jocke kommer på middag på fredag. Det blir supertrevligt! Vi ska grilla och spela spel och dricka vin!

Jag mår dock inte hundraprocentigt. Har fått nån bakterie i magen så typ en timme efter jag ätit nått får jag hemsk magknip och måste springa på toa med diarre. Trevligt värre. Men det är inte magsjuka för jag mår toppen i övrigt och har aptit och är pigg. Men det går väl över. Jag ser det som en bantningskur. Hehe.

Nej nu ska jag krypa upp i soffan och skratta åt Anna Anka och sen njuta av Greys. Puss på er!

Den kommande veckans...

...träningsschema:

Måndag: Wii fit
Tisdag: En timmes promenad
Onsdag: 45 minuters promenad
Torsdag: After work med jobbet
Fredag: Valborg och middag med svärmor och svärfar.
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad

Allt går så mycket lättare då jag talar om för er vad jag ska göra.

Fullt upp

Har inte alls hunnit med bloggen i veckan. Anledningen är att jag har varit i Malmö och gjort ett roligt och väldigt spännande jobb som antagligen kommer i tidningen i veckan. Tror det blir riktigt riktigt bra!

Nu är det söndag igen och ännu en hel vecka ligger framför oss. Men för min del blir det förhoppningsvis bara en fyradagarsvecka eftersom jag bett om ledigt på fredag. Kalle har talangfestival i skolan och han ska uppträda genom att dansa till Eric Saades "manboy". Det kan man ju bara inte missa!

Helgen har varit toppen! Fredag var lugn och skön. Lördag så var Isabella på sin bästa kompis Amandas kalas och sen åkte vi till Linda, Dan och Emmy i Nacka. Där åt vi asgod italiensk pasta och hade trevligt. Vi avslutade kvällen med ett sällskapsspel som aldrig ville ta slut. Jag gick till sist i konkurs och Pata tog hem segern.

I dag har det varit ett fantastiskt väder och vi har passat på att fixa lite ute. Jag har tvättat altanens fönster och gjort fint och Patrik och Kalle har varit på fotbollsträning. När de kom hem spelade barnen brännboll på ängen med sina kompisar medan jag och P fixade god mat- grillad karré, haloumi och grönsaker som vi åt ute. Mycket härligt!

Sen har jag beställt vigselringen i dag också! Så spännande det känns! Om en vecka drygt så kommer den! Och den är så himla fin, precis en sån ring jag alltid velat ha!



Bild från Kalles kalas. Barnen har just klarat skattjakten och hittat godiset.



Isabella och Emmy gungar. De har börjat leka jättebra tillsammans!



Min fotbollskille som ska möta AIK om två veckor.



Kalle myser med tjejerna framför en film.



Jag satte upp gardiner på altanen i dag. Blev superfint tycker jag!



Det blev mer ombonat!

Firande

I dag har Kalle haft kalas. Totalt var de nio barn och jag bävade lite för hur jobbigt det skulle bli. Många av Kalles kompisar har haft kalas på lekland eller bowlinghallar men jag kände att sånt kan vänta. Vi bestämde oss därför för att ha det hemma istället. Och det gick verkligen superbra. De var fem tjejer och fyra killar. kalle har med andra ord många tjejkompisar vilket jag tycker är roligt.

Barnen lekte en massa lekar och körde skattjakt och vi vuxna hade också trevligt. Fredrik och Yolla från Uppsala var här och eftersom jag inte hade träffat dem på länge var det kul att umgås lite.

Efter kalaset kom Patriks föräldrar hit och vi har ätit väldigt god middag som Patrik lagade. Ett vietnamesisk recept som vi hittade i Buffé som bestod av marinerad lövbiff, curryrostad ananas och grillad paprika. Riktigt gott! Sen har vi spelat sällskapsspel som tyvärr Pata vann, som vanligt tvingas jag tillägga.

I morgon fortsätter firandet av Kalle. Ulrika och barnen kommer hit på fika. Inte dåligt att ha fest i dagarna tre när man fyller sju år.

Bilder utlovas i morgon.

Love!

I går fyllde min lille pojke sju år vilket innebär att han inte är så liten längre. Och jag som tycker det var i går soffgruppen kom ut på Danderyds sjukhus efter 24 timmars jobb.

Kalles första år var fyllt med sjukdomar, astma, feber, kräksjukor som bytte av varandra. Han hatade att sova och hatade att äta. Det enda han ville äta var bröstmjölk och därför ville han gärna amma dygnet runt. Första året med vår lille gosing var med andra ord inget år jag minns med fullständig glädje och rosa skimmer. Nej. Nej. Nej.

Men sen har det bara blivit bättre. Vår kille är världens klokaste, snällaste och mjukaste. Han älskar sin lillasyster, är godhjärtad som få och värnar om att alla ska ha det bra. Han är världens bästa kille helt enkelt. Pure love!


Vårkänslor

Har haft ännu en mysig och skön helg. På fredagen myste vi som vanligt tillsammans familjen. Det blev tacos, tv och soffan.

På lördag gick jag på långpromenad med grannen Lise-Lotte efter frukost och på kvällen kom hon och hennes barn över på middag. Hennes man var borta och istället för att sitta hemma själva gjorde de oss sällskap. Vi käkade och pratade hela kvällen. Det är riktigt roligt att ha lärt känna någon i närheten som man gillar att umgås med. Barnen gillar också varandra. De har tvillingtjejer som går i samma klass som Kalle och en kille som är lika gammal som Isabella och så en tjej som är elva men som dock inte var med i helgen.

På söndag fixade jag i trädgården. Spolade av altanen och ordnade plats för cyklarna, rensade rabatter från löv och krattade kring buskar och häck. Det var så kul och jag längtar till nästa helg då jag får fortsätta fixa. Det är mycket kvar att göra. Jag ska bland annat låna en högtryckstvätt och spola av alla plattor på vår trädgårdsgång.

Det märks att det är vår på alla sätt och vis. Nu kan jag promenera på kvällarna eftersom det är ljust till halv nio. Barnen leker äntligen ute. På helgerna kryllar det av barn på gångvägen och ängen utanför oss. I helgen var det säkert tio barn som busade och jag älskar att se hur glada Kalle och Isabella är över alla kompisar.  



Mina nya skor som jag är kär i. Kom på efter inköp att det är skor ala Anna Bergendahl.



Trädgårdens första blomma har tittat fram!



Så här blev det på vår altan på framsidan. Är dock himla sugen på köpa ett cafébord istället för plastbordet eftersom jag är den enda som trivs att sitta här. Alla andra tycker det är för varmt i solen.

Hej och hå!

Det har inte blivit mycket bloggat i veckan. Jag har haft mycket på jobbet och då hinner jag inte med mycket annat på kvällarna än att träna. I veckan har jag tagit igen lite av slöheten som slog till under påsken. På tisdagskvällen gick jag och grannen powerwalk i en timme och tjugo minuter.

På onsdagen körde jag Wii fit och på torsdag hade jag som vanligt innebandy som numer är veckans roligaste! Jag tycker det är riktigt riktigt roligt! Och nu pratas det om att vi ska möta ett annat lag med morsor från en annan del av Väsby i en match! Vore ju superkul! Jag blir taggad till tusen!

Ni kanske tror att vi spelar snäll innebandy vi mammor men jag kan lova er att det smäller rejält. Vi blir så tävlingsinriktade att det blir en hård kamp och vi får nästan säga till varandra att det är på skoj. Längtar redan till nästa torsdag!

I övrigt har det inte hänt så mycket i veckan. Jo, Isabella har varit hos en logoped för att få ordning på sitt tal. Hon har svårt med s, l och r och vi tänkte att hon skulle få lite hjälp så att hon kan prata rent då det är dags för skola om två år. Men logopeden ansåg inte att hennes uttal var något större problem. Hon är sen men det är ingen fara så då litar vi på det och avvaktar ett tag. Nu tränar vi istället hemma på att hon ska sätta tungan rätt i munnen när hon ska uttala bokstäverna.

I helgen blir det lugnt. En promenad med grannen i morgonbitti och sen ska vi pyssla lite ute. Nu är all snö nästan borta och jag tänkte försöka kratta ihop alla fula löv som ligger och skräpar och så ska vi gödsla gräsmattan. Kul att äntligen få börja med lite vårsysslor!

Påsken

Påsken har varit helt suverän! På fredag hade vi Patrik och Wiveka och deras barn på besök. Vi premiärgrillade hamburgare till lunch och det var så pass varmt att vi kunde äta dem ute på altanen. Där satt vi ett tag och njöt av lite vitt vin och tog det lugnt. På kvällen åt vi god påskbuffé med massa sill, lax, janssons och kyckling.

På lördagen åkte vi till Ulrika på middag och där fick vi äta påsklamm. Dessutom fyllde Simon år så vi firade honom och hade riktigt trevligt.

I går var det ett fantastiskt väder. Barnen cyklade och jag satt på altanen och solade och läste. Och antagligen blev vi inspirerade av vårvädret för vi åkte till centrum och köpte barnens vår- och sommarkläder. Alt från baddräkt och tights till skjortor och långärmade tröjor. Det är lika kul varje år!

I dag var dock våren som bortblåst. Vi vaknade till snöstorm. Det öste ned utanför fönstret och marken var vit igen. Jag ville gråta. Fy fan så less jag är. Jag ska aldrig mer längta efter snön. Promise! Jag föredrar att ha grått och slask på vintern och att ha vår tidigt än att ha som i år, en massa snö och en kall sen vår. Nej tack!

Trots det vidriga vädret åkte vi till Stinsen i Sollentuna och införskaffade skor åt hela familjen. Pata köpte ett par, jag tre, Isa ett och Kalle två par!

Påsken i bilder:



Kalle och Isabella på väg ut och gå påskkärring på skärtorsdagen.



De fick sällskap av sina kompisar som bor granne med oss.



Långfredag. Wiveka väntar på mat...



...som Pata A och Pata B fixade. Gott blev det!



Påskafton. Patrik lagade min cykel.



Kalle och hans kompis Linus tog fram kulorna och premiärspelade.



Och Isabella var lycklig på sin nya cykel!


Glad påsk!

Har inte bloggat på hela veckan. Men så har veckan också varit riktigt jobbig. Jag har varit nöjeschef och det är inte jobbigt i sig utan bara rolig men Patrik har varit i Tyskland så jag har fått pussla med lämning och hämtning och fixat och trixat och det är stressande. I går halvsov jag i soffan helt slut i kroppen.

Men i dag är jag pigg och glad. Jag och Patriks sov till tio och nu inväntar vi långfredagens gäster. Vi firar dagen med Patrik, Wiveka och barnen och det blir grillade hamburgare till lunch som vanligt och påskbuffé till middag.

Barnen ska få gå ut och pröva sina nya cyklar i det underbara vädret som kom lagom till ledigheten. Jag var precis ut och slängde sopor och det värmde ordentligt i solen.

Lite bilder kommer i morgon. Glad påsk!

RSS 2.0