Vattenskalle

Jag hade inte brant mig pa stranden. I alla fall inte av solen utan av vinden. Jag har drabbats av nagot skumt som heter vindbranna. Det ar tydligen en vanlig akomma pa skidakare. Jag har fatt vatska i pannan som nu har ramlat ned i ogonen och i nasan. Jag ser med andra ord inte riktigt klok ut.

Ogonen, speciellt det hogra, hanger sa jag bara ser genom en liten springa. Och nasan ar sa bred att jag ser ut som ett lejon. Och det varsta av allt ar att all den har vatskan kommer att komma ut sa smaningom genom nasan och ogonen. Det lat val frascht?! Not!

Jaja, jag har i alla fall inte ont. I dag ska vi dock ta var byline-bild och det kanns ju halvkul eftersom jag ser ut som en rymdvarelse. Tur att jag inte ar i Mexiko for att ragga for jag hade garanterat inte fatt napp.

I dag ar var sista dag och den ska vi agna at att lapa sol. Just nu ligger vi utflakta i solstolar vid poolen och njuter. I morgon lamnar vi det har harliga landet och har en 13 timmar lang flygning framfor oss som vi inte ser fram emot. Men det blir skont att komma hem. Jag saknar bade Pata och barnen sa jag nastan forgas.

Upp och ner vanda varlden

Saker och ting ar inte som de brukar vara. Jag, som aldrig branner mig utan kan ligga hur lange som helst i solen, ar helt sonderbrand. I gar var vi pa stranden och det blaste massor sa man inte kande att solen stekte. Men jag tog det forsiktigt, hade smort in mig och lag mest i skuggan och laste. Men trots detta ar det just jag som ar knallrod och knappt kan rora mig idag. Och vi som nu ska ivag och jobba ute hela dagen. Jag kommer att fa sitta i skuggan all day long.

Dessutom har Micke, som just ar hemkommen fran Brasilien och med andra ord borde vara van bakterierna, fatt turistmage. Just den dagen vi ska ivag och jobba. Det ar sa typiskt.

Jag hoppas att min branda hud hinner lugna ned sig till imorgon for da ar det var sista dag har i paradiset. Da hoppas jag fa ligga vid poolen och lapa sol innan den langa och trakiga resan hem till Sverige.

Hej hopp!

Tva karringar

Det ar sa jag och Linda kanner oss. Vi kliver upp sju pa morgonen och ater frukost innan alla andra pa hotellet. Sedan somnar vi klockan halv elva pa kvallarna helt fardiga. Men med tanke pa att vi, sedan vi kom har startat med forsta drinken vid halv elva pa formiddagen kanske det inte ar sa konstigt att vi ar trotta pa kvallarna. Och helt arligt sa ar vi inte intresserade av nagon nattklubb, vi utnyttjar hellre de harliga dagarna.

Det finns tre nackdelar med det har stallet.

1. Det ar dyrt och mitt traktamente kommer att vara slut innan jag hinner saga cerveza.
2. Frukosten pa hotellet bestar av en torr crossiant, ett glas juice och en kaffe
3. Sangen pa hotellet ar sa hard att det kanns som att ligga pa en planka. Jag har ont i varje kroppsdel nar jag vaknar.

I ovrigt ar allting fantastiskt! Bra strander, som vi ska pressa pa idag, trevliga manniskor, god mat och vacker miljo och valdigt varmt! Inget regn annu tack och lov!

En liten rapport...

... fran Mexiko! Kom fram vid tva pa natten mot sondag svensk tid och da var vi helt slut efter en lang och jobbig flygning. Jag och Micke hade inte sovit nagonting utan druckit drinkar och surrat hela vagen sa vi var ratt trotta. Men har i Mexiko var ju klockan bara atta pa kvallen och det var inte lage att krypa i sang, man maste ju komma in i ratt rytm. Sa vi kakade en bit mat pa hotellet och stupade i sang vid elva. Men det betydde ocksa att vi vaknade halv sex i morse.

Pa morgonen tog vi en promenad till havet och doppade fotterna i Karibiska havet. Det blaser sa mycket att det ar rod flagg, underhavsstrommarna ar snorstarka sa att bada ar inte att tanka pa. Istallet har vi solat och hangt vid poolen pa hotellet, som ar supermysigt, hela formiddagen. Och sovit siesta forstas.

Det ar over 30 grader varmt, men tack vare att det blaser ar det ratt behagligt. Nu ska jag slanga mig i en solstol och lasa medan jag vantar pa att Linda och Micke vaknar. Sen hagrar en god lunch! Allt ar med andra ord hur skont som helst!

Kram pa er!

Bye, bye!

Om en halvtimme kommer taxin och jag är packad och klar. Inte på det onyktra sättet alltså. Inte ännu i alla fall, men om en timme tar vi väl en öl på Alrlanda! Ha det nu bra alla så hörs vi snart. Har fått  veta att det regnar som fan i Mexiko så jag har säkert gott om tid att blogga!

Kram på er!!!

Galet?

Jag ska för övrigt ha fem par skor med mig. Trodde att Linda skulle tycka jag var sjuk i huvudet. Men hon tittade på mig som att det var helt normalt. Det är trevligt att resa med en tjej.

Shit pommesfrites...

...vad jag har resfeber! Fryser och känner mig allmänt spattig. Vill inte vara kvar på jobbet längre för jag kan ändå inte koncentrera mig. Vill hem och packa klart och ta ett glas rödvin för att lugna ned mig lite. Jag och Linda flinar varje gång vi ser varandra i korridoren och då och då börjar vi dansa och sjunger "Mexiko" eller "Tequila"! Hon är lika spattig som jag!


Moviestar, å moviestar...

Det var en jobbig arbetsdag för Kalle igår. I fem timmar spelade de in reklamfilmen och först klockan åtta kom familjens stjärna hem, speedad av att ha ätit en massa godis och för att han var trött.

Han är med i tre scener som kommer att sändas på tv vid jul. Och varje scen fick de ta om ungefär 40 gånger eftersom Kalle ville göra saker och ting på sitt sätt. Patrik tyckte väl att det hade gått sådär. Men inspelningsteamet var tydligen nöjda, de vet väl hur det är att jobba med barn, det tar tid.

Den lilla filmstjärnan fick tusen kronor för besväret som hans mamma nu kommer att festa upp i Mexiko. Hahahaha!
(jag skämtade om nån inte fattade det...)

Morr!

Vilket dåligt humör jag blev på när jag åkte till jobbet. Och som vanligt är det SL, Stockholms lokaltrafik, som är roten till det onda. Han som körde tunnelbanan verkar nyss ha hittat bromsen och tyckte nog att det var ooootroligt kul att trycka på den. Men för oss som stod i vagnen och inte hade något att hålla i var det inte lika roligt. 

När jag klev av, på slutstationen, såg jag han som körde kliva ur förarhytten och jag hade god lust att stega fram till honom och ge honom en rejäl utskällning. Men jag vågade inte. Jag som är så frispråkig och gärna säger vad jag tycker i alla andra situationer, blir en riktigt chicken i de tillfällena som det verkligen skulle sitta bra med en bitsk kommentar. Jag är avundsjuk på människor som hittar de rätta orden i såna situationer och som vågar fräsa ifrån. Jag är lite för tyst och svensk, men det är något jag verkligen ska jobba på. 

Sen har det väl aldrig varit så många som nyst och hostat i en och samma tunnelbanevagn som i morse. Jag fick nästan panik eftersom det sista jag vill nu, en dag innan jag ska åka bort, är att bli sjuk. Jag stod helt sonika och andades i min halsduk och försökte hålla andan, medan ilskan över att föraren bromsade hela tiden kokade ut genom öronen på mig. Jag såg förmodligen ut som en mentalpatient. 


Om en timme...

...ska Kalle spela in reklamfilmen. Fick rollistan och upplägget idag. Hans klipp kommer att handla om julen vilket också betyder att den inte kommer att sändas innan dess antagligen. Om det nu går bra förstås. Han kan ju lika gärna vägra göra som de säger och då är det kört.

image87

Ångesten

Nu börjar den komma krypande. Sedan jag fick barn får jag alltid ångest innan jag ska åka bort. Framförallt kvällen innan jag åker. Jag minns när Kalle var 14 månader och jag skulle till New York och jobba i fem dagar. Jag skulle åka ensam och det gjorde att min separations/dödsångest blev större än någonsin. Om planet störtade skulle jag inte ha någon att hålla i handen. Typ så.

Kvällen innan hade jag en knut i magen och jag grät medan jag skrev ett avskedsbrev till Kalle som jag fortfarande har kvar. Ändå sedan han föddes har jag skrivit dagbok om honom och hans utveckling och längst bak i den boken finns brevet som jag hoppas att han aldrig behöver läsa. Jag visade det för Kattis en gång då vi satt och delade en flaska rödvin och hon tyckte att brevet var så gripande att hon började gråta.

I brevet står det hur mycket jag älskar honom och hans pappa. Att jag hoppas att hans pappa berättar om mig, vad jag sjöng för honom och hur jag var. Vad jag tycker är tråkigt att jag inte får uppleva tillsammans med honom, hur jag önskar att han lever sitt liv och att jag hoppas att det dröjer länge innan vi ses. Jag avslutar brevet med orden "jag älskar dig mer än livet". Och så är det ju. Man älskar sina barn mer än sitt liv. Det är kärlek. I kväll ska jag skriva några rader i Isabellas bok. OM någonting skulle hända måste ju hon ockå få ett avskedsbrev. (OCH, ja, jag vet att jag är lite knäpp!)

Linda, som ska med mig till Mexiko, håller på att bli galen på att jag jämt tror att jag ska dö då jag flyger. Hon sa till mig i morse "jag förstår inte hur någon som kan vara så kaxig, också kan vara så ängslig". Jag håller dock inte med om att jag är kaxig, snarare självsäker. Och jävligt ängslig och rädd. Jag är som en liten hare ibland. Men det lustiga med mig är att så fort vi kommit upp i luften så kommer det inte finnas någon rädsla kvar alls. Ångesten lämnar jag kvar på marken. Då vill jag beställa in en drink och surra i tretton timmar!

En spelares dröm

Jag är ju spelgalen som ni vet och nu har jag hittat ett kul nöje! Gå in på royalquiz.com och tävla, utmana och satsa pengar om ni känner för det!

Trams

Har inte så mycket att säga idag. Det händer inte så mycket annat än jobb, tvättstuga och Greys då förstås. 

Tre dagar kvar till jag lämnar det här gråa pissvädret bakom mig och åker till värmen. Underbart! Började packa igår, klänningar, kjolar, linnen, toppar och några skor. Har med mig största väskan. Först och främst måste jag ha med mig hur mycket kläder som helst. Vill inte stå där, långt hemifrån, och bli sugen på att ta på mig något som ligger hemma i garderoben. Sen planerar jag att shoppa lite. Kanske några snygga fejkväskor och sprit förstås! Sånt måste jag ju också ha plats för!

Mitt liv i 2:or och 7:or

Snodde en utmaning av Kerran. Man ska titta på sitt liv genom 2:or och 7:or. Alltså årtal som slutar på de siffrorna. Då kör vi:

1982: Jag är sex år gammal och går på lekis på Björkskatan. Kommer ihåg en del, min "fröken" Peter som var rolig och min bästis Jessica som skulle sova över hos mig, men ångrade sig på kvällen så hennes mamma fick komma och hämta henne. Mormor som bodde nära hämtade mig ofta. En lycklig tid.

1987: Jag är 11 år och kär i flera stycken samtidigt. Min bror Daniel hade börjat högstadiet och jag var mest förtjust i hans kompisar som jag tyckte var så coola. Lekte häst på rasterna och tyckte livet var bekymmersfritt!

1992: Jag är 16 år och mitt enda intresse är pojkar. Livet är inte lika bekymmersfritt längre på grund av de typiska tonårstankarna, duger jag, är jag ful, vill han ha mig?. Gick ut nian och började gymnasiet på Hermelinskolan vilket var fantastiskt roligt. Är kär i Andreas som jag också blir tillsammans med senare under året.

1997: Jag är 21 år och flyttar till Stockholm och börjar på folkhögskola där jag pluggar till journalist. Har ett distansförhållande med Jonas. Träffar min bästa vän Linda och mitt nya liv startar. Livet leker och framtiden ligger för mina fötter.

2002: Är 26 år och jobbar mycket. Har precis flyttat till Solna med Patrik och blir gravid med Kalle i slutet av sommaren. Ett nytt kapitel i mitt liv startar. Det känns som om jag blev vuxen det här året.

2007: Har fyllt 31 år. Isabella börjar dagis. I övrigt har jag inte så mycket att säga, året har just börjat.

Typiskt!

I dag när jag hämtade Kalle på dagis hade han ramlat i marken och fått skrapmärken i ansiktet. Hur typiskt är inte det? Han har aldrig gjort det tidigare, men nu två dagar innan han ska bli filmstjärna (hahahaha) så händer det.  Men det är bara ytligt så det hinner förhoppningsvis försvinna innan torsdag.

Ikväll har jag ätit älg till middag. Här i Stockholm är det väldigt exotiskt, men för oss från norr är det vad vi har ätit sedan vi var spädbarn. Men gott är det och det var minst tio år sedan jag åt det sist! Patrik som har den dåliga smaken att inte tycka om älgkött är borta så då passade jag på. Och, oj, vad jag njöt! Kalle såg dock missnöjd ut när jag berättade att jag åt älg och förklarade, lite opedagogiskt, att det var en sån han klappade på Skansen i lördags. Haha!

Ok då!

Jag ska väl inte hålla er på halster längre!

På lördag åker jag på hemligt jobb till Mexiko och blir borta i en vecka!

Lite kort info om mitt resmål:

Temperatur dag: 31 grader
Temperatur natt: 22 grader
Temperatur vatten: 25 grader
Stranden: finkornig, vit korallsand.
En öl: 20 kronor

Det sitter inte helt fel, eller vad säger ni!?

Men jag kommer att längta ihjäl mig efter mina sötnosar. Speciellt efter prinsessan som är så liten. Måste ladda mobilen full med bilder på dem så jag kan tanka mitt hjärta med kärlek när jag saknar dem som mest.
image86

(en råsöt sessa, då fem månader gammal)

Helt jävla sjukt!

Det är knappt jag kan tro att det är sant! Produktionsbolaget ringde just och de vill ha med Kalle i reklamfilmen! Hahaha! Vår lille Kalle. På torsdag ska han spela in! Hahahaha! Men det är visserligen lång väg innan det är helt klart. Han kan ju vägra göra som de säger. Men hur som helst, han var deras första val!

Persbrandt kom inte...

....till bion igår. Han är tydligen i Kiruna och spelar in filmen "Solstorm". Men alla andra var där, Peter Haber, Ing-Marie Carlsson och resten av gänget i "Beck". Filmen "Den svaga länken" utspelar sig runt tunnelbanelinjen mellan Kungsträdgården och Akalla, alltså "min" linje, den som går till Solna. Många scener var dessutom filmade i just Solna vilket var kul för vi kände igen oss och filmen blev ännu mer verklighetstrogen. Här kommer en liten recension:

AAAAA

Beck- Den svaga länken

Sista Beck-filmen som visas på bio är en av de bättre som gjorts. Eftersom filmen handlar om ett gäng våldtäkter och ett mord på en ung flicka är den i vissa stunder riktigt, riktigt otäck. Men "Den svaga länken" är också ovanligt rolig och filmens karaktärer är förstärkta i sina roller. Dessutom får vi äntligen se lite av Gunvalds privatliv. Hans relation med Becks dotter Inger har utvecklats och detta skapar en irritation hos Beck som roar. Filmen är underhållande, spännande och gör inget Beck-fan besviket!

Vädret just nu...

"Jag ser det snöa, jag ser det snöa", nej förlåt...."Jag ser det regna, jag ser...", nehej vi försöker igen...."Jag ser det hagla, jag ser det hagla"......

Beck-premiär

Ikväll ska jag jobba på kändispremiären av nya Beck-filmen "Den svaga länken". Den handlar tydligen om en mängd våldtäkter på tunnelbanans blåa linje, den linje som jag åker med varje dag. Hög igenkänningsfaktor med andra ord.

Patrik ska följa med och det blir kul och mysigt att komma bort en stund och se en film på tu man hand.


För övrigt så är låten Grace Kelly med Mika det bästa de spelar på radio nu! Jag blir så glad och vill dansa när jag hör den!

Doffa!

Som förälder tror jag inte att man skulle överleva utan att då och då använda sig av hot. "Om du inte lyssnar nu så slänger jag alla dina bilar", är ett hot jag brukar använda mot Kalle och tro mig, det är mycket effektivt. Men nu har Kalle kommit i den åldern att han använder hot tillbaka mot oss. Eller utpressning om man hellre vill kalla det så.

I går kväll spelade Kalle och Patrik bilspel på Playstation innan läggdags och Kalle blev jättearg när vi slog av och sa att han skulle gå och sova. "Om jag inte får spela en gång till tänker jag aldrig mer mysa med dig", sa han argt till Patrik som dock inte föll för hans utpressning. Och i morse fortsatte han med sina försök till att manipulera. "Jag tänker doffa om vem av er jag ska mysa och kramas med ikväll". Vi fattade ingenting. "Vaddå doffa?"

Till sist ramlade enkronan ned och jag brast ut i gapskratt. "Doffa" är tydligen hans och bästa kompisen Arvids ord för ramsan "ole dole doff". Sagt och gjort, han "doffade" och det blev jag som ska få gosa med honom ikväll. Men han fuskade, för egentligen blev det Patrik, men Kalle är fortfarande sur för att han inte fick spela klart igår kväll och då ska pappa straffas. Barn är väl för härliga!

image82

Sköna söndag

I dag har Kalle varit på provfilmning för en reklamfilm. Det gick väl som väntat. Han fick sitta och rita och blev filmad och så frågade de honom två frågor; om han tyckte om julklappar och vad han tyckte om att leka med. Han svarade inte på någon av frågorna eftersom han var så koncentrerad på att rita en rallybil. Men vi får se. De kanske föll för hans charm i alla fall.

Har haft en skön söndag ensam hemma med Isabella. Jag har dammsugit och det tycker Isabella är jätteroligt, för då sitter hon på dammsugaren och åker och tycker det är skönt när det blåser varmluft på henne. Det är inte helt enkelt eftersom hon lätt ramlar av, men det ser himla kul ut. Sen kom Kattis och Lelle och fikade innan de drog hem till Helsingborg och det var förstås trevligt att surra en stund med dem.

Helgen har varit toppen. Ovanligt lugn och skön. Nu laddar jag för min sista jobbvecka innan jag ska resa till betydligt varmare trakter. Återkommer i slutet av veckan och berättar mer om det!

Babianarslen

Jag och Linda och barnen drog till Skansen på förmiddagen och såg fram emot en härlig och mysig dag. Men det var inte helt genomtänkt. Först och främst blåste det. Jag tyckte att det var okej, men Linda klagade från första sekund. Och efter någon timme höll jag med henne om att det inte var särskilt skönt.

Sen är det inte ens april ännu vilket på Skansen innebär följande:

Björnarna ligger i ide.
Apberget är stängt eftersom aporna fryser.
Bilbanan är stängd eftersom säsongen inte börjat ännu.

Så efter en lunch för 200 spänn och efter att ha sett några ödlor och babianarslen åkte vi frusna och trötta hem igen.

Nu ska jag kocka potatisgratäng och oxfilé och ta ett glas rödvin.

Ha en trevlig lördagskväll!


Ibland önskar man...

Min vän Kattis som har flyttat till Helsingborg kom till stan idag. Först var hon och hälsade på hos oss på jobbet, men med tanke på hennes nuvarande drömjobb kan jag inte tänka mig att hon saknade oss. När jag slutade mötte jag och Linda sedan upp henne och hennes man Lelle på en bar och drack lite vin och surrade. Det var så kul att träffa dem igen!

Hade egentligen kunnat sitta där hela kvällen men jag var tvungen gå hem till barnen. De andra skulle gå ut och äta och då önskade jag för en sekund att jag kunde vara så där spontan igen, som man kan vara då man inte har några barn. Men nu har jag ju ett ansvar som jag inte kommer ifrån. Det räckte dock med att komma in genom dörren och bli mött av kramar och pussar från sötnosarna för att de tankarna skulle försvinna. Det är tur att det oftast är så kul och mysigt att ha barn att man inte tänker på allt annat roligt man ibland går miste om.

Dörädd!

Igår deltog jag i en undersökning i Aftonbladet om vad man var mest rädd för att dö av. Alternativen ser ni här:

En brand.
Bli mördad.
Störta med ett flygplan.
En trafikolycka.
Falla och slå mig.
Drunkna.
Bli uppäten, biten eller smittad av ett djur.
Terrorism.
Miljöförstöring.
I en dödlig sjukdom.

Jag fick ångest bara av att läsa alternativen eftersom min dödsångest inte är att leka med. Efter att ha funderat länge på vad jag är mest rädd för har jag kommit fram till följande: 

1. Jag är mest rädd för att dö i en flygplanskrasch. Ångesten på väg ned innan kraschen måste vara så fruktansvärd att det inte går att tänka sig in i det. 
2. Nästan lika rädd är jag för att dö genom att bli mördad och då främst knivmördad. Jag tycker det är riktigt otäckt med filmer där någon griper tag i en kniv och ska döda någon. Fy så läskigt!
3. På tredjeplats kommer trafikolycka. Och då är jag rädd att jag inte ska dö, utan sitta fastklämd och ha skitont och kanske tappa nån kroppsdel och liknande. 

Usch, nu har jag sån ångest att jag måste gå och ta en kaffe eller en promenad eller nåt....Och nu har jag dessutom skrivit ordet ångest fem gånger!!!


En prins...

...som är känslig. En prins som alltid är snäll med sin syster. Som petar i maten och som alltid kommer till oss på natten. Som är förståndig, artig och väldigt klok. Som pratar konstant, som är galen i bilar och som tycker att sin pappa är starkast och bäst i världen. Det är min prins det.

image79


En prinsessa...

...som inte bryr sig om ifall hon sover på ärten eller inte. Hon sover i stort sett var som helst och när som helst. Hon äter som en hel karl, håller igång som en duracell-kanin, skrattar ofta och mycket, retas hela tiden med Kalle, har ett hett temperament och är envis som synden. Det är min prinsessa det!
. image75

Min kompis Linda bjuder på en fräckis!

Snickaren på våning 3 upptäcker att  han glömt sågen längst ner.

Han försöker ropa till sin kollega på våning 1, men avståndet är för stort.

Han pekar på sig själv (jag),
nyper ihop benenoch vrider sig (behöver),
drar armarna fram och tillbaka  (såg).

Kompisen på våning 1 nickar, och börjar onanera!

Snickaren på våning 3 blir förbannad och springer ner för trappan.

-Va fan, är du dum? Jag ville bara ha en såg!
-Ja jag förstod det. Jag försökte bara berätta att 'Jag kommer snart'.

The map

Här är en cool sak! Det är en karta som visar var mina bloggbesökare befinner sig. Tryck på kartan så ser ni själva!
Visitor Map
Create your own visitor map!

En vanlig grå vecka

I morgon är det äntligen fredag! Asasköööönt! Här är helgens upplägg: 

På fredag blir det muskväll hemma med familjen. 

På lördag ska jag, Linda och barnen till Skansen om det är fint väder och sen kanske vi hittar på något tillsammans på kvällen eftersom våra män är och åker skidor tillsammans på dagen och inte kommer hem förrän vid sju.

På söndag ska Kalle som sagt provspela för en roll i en reklamfilm och sen ska vi nog bara vara ute och leka på gården. 

Jag som skulle ha en nyttig vecka har slarvat lite- igen. Igår såg Patrik och Anders hockey hos oss och då blev det som vanligt pizza. Och jag var ju förstås också tvungen att äta det. Sen blev det ett glas rödvin också. Det var så mysigt att sitta och glo på dubbelavsnitt av Greys Anatomy och dricka lite vin. Sånt förgyller en vanlig grå onsdag. 

Veckan bjuder inte på så mycket spännande saker. Jobba, äta, träna, vara med barnen och sova. Sånt är livet. Det blir desto roligare nästa vecka. Återkommer nämare och berättar!

Snodd lista av Erica

Tråkigaste sak att diska:
Kastruller
Dricker du vin?
Oh ja!
Vad är det första du gör när du startar datorn?
Startar mailen och kollar min blogg
Vilken fot börjar du med när du sätter på dig skorna?
Den fot som tillhör den sko jag hittar först
Hur hoppar du på cykeln?
Inte fan vet jag...jag sätter mig på den och cyklar iväg...hahaha!
Spagetti eller makaroner?
Spaghetti
Gillar du Bush?
Nej verkligen inte
Tittar du hellre på TV på dagarna än på kvällarna?
Nej, på kvällarna förstås!
Har du mycket tandkräm på tandborsten?
En centimeter ungefär...
Har storleken betydelse?
Utan tvekan!!!
Vilken TV-kanal är mest populär hemma hos dig?
Kanal 5, ser nästan inget annat!
Vad har du för färg på mobilen?
Rosa
Kan du cykla utan att hålla händerna på styret?
Japp, men det slutade jag med när jag var 13.
Vilken TV-reklam är din favorit?
Åh så svårt...ingen aning...Kanske när Persbrandt dansar på bordet...Vasakronan är det va?
Vilken är din favoritjuice?
Apelsinjuice med fruktkött utan tillsatt socker!
Berätta något som en nära vän till dig berättat för inte så länge sedan:
Kattis berättade att hon kommer till Sthlm i helgen...
Berätta en hemlighet som handlar om dig:
Nej, då är det ju ingen hemlighet...

Kalle- skådisen

De ringde just från ett produktionsbolag och ville att Kalle skulle provspela för en roll i en reklamfilm för Bredbandsbolaget. På söndag ska han visa sina talanger! Hahaha! Det blir roligt! Återkommer med en rapport!

Drömmen håller en levande

Jag är Hemnet-beroende. Jag sitter och tittar på hus och lägenheter varje dag. Tittar till och med på hus i ställen som Nyköping, Kiruna och Malmö fast jag inte ens för en sekund skulle kunna tänka mig att flytta dit. Vi ska inte ens köpa ny bostad ännu, inte förrän om nåt år. Men ändå vet jag vilka hus som är till salu var och vilka priser som lägenheterna i vissa områden säljs för. 

Ibland undrar jag om jag kanske egentligen skulle ha velat jobba som mäklare eftersom jag har ett sånt intresse för bostäder. Eller drivs jag helt enkelt bara av lyckan att få drömma sig bort. Drömma om att just vi ägde den där fina gula villan i Sollentuna med äppelträd i trädgården. Eller det där söta röda hörnradhuset i Täby med vitt staket runt tomten. 

Ofta skickar jag tips till Patrik om olika objekt som jag vill ha. Om han svarar på mitt mail, vilket han sällan gör vid dessa tillfällen, så skriver han bara: "A- vi ska inte köpa något hus ännu så du kan sluta skicka dem till mig. Jag vill inte titta eftersom det inte är aktuellt." Vad fan, kan man inte få drömma lite? 

Jag har också frågat Pata om vi inte kan gå på nån visning någon gång. Bara för att det är nyttigt att titta på flera olika hus. Men han vill inte. "Om du ser ett hus du tycker är fint så vill du ha det på en gång. Och då tjatar du bara", säger han. Och det har han rätt i. Jag blir lika ivrig som ett barn på julafton då jag vill ha något och jag vill ha det NU! Och så skulle jag bli om jag såg vårt drömhus. Då hade jag velat köpa det trots att vi inte har råd just nu och trots att Pata faktiskt snart blir arbetslös. Tur att jag har min förståndige man som håller mig nere på jorden. 

Tio år!

Jag, Linda och Jesper har suttit och pratat gamla minnen. I sommar är det tio år sedan vi möttes på mediautbildningen. Tio år! Så länge har jag bott i Stockholm med andra ord. Hela mitt vuxna liv. Och visst har jag ändrat mig under de här åren. Jag dricker ju latte, vilket enligt min bror är lika med Stockholm. Jag går till vänster i rulltrapporna, jag springer till bussen och t-banan trots att det går en till om fem minuter,  jag är mindre trångsynt och mer bortskämd vad gäller utbud och tillgänglighet. 

Och jag älskar Stockholm. Jag älskar dess fart och fläkt, att sitta på alla mysiga uteserveringar och titta på myllret av människor som passerar förbi. Jag älskar att kunna åka med barnen på Skansen, promenera på Djurgården eller att gå på en av alla krogar och restauranger som finns att välja bland. 

Men jag har också kvar en del av mitt hjärta i min by Örarna. Jag älskar att komma hem och njuta av lugnet, att ta en promenad i kvarteret och hälsa på folket som bodde där redan när jag var liten, att kunna gå hem till någon och hälsa på utan att ringa först. Att åka ut med skotern och pimpla och njuta i vårsolen på isen. 

Jag kommer dock aldrig att flytta hem igen. Mitt liv är här och jag älskar det. Men det känns fantastiskt att kunna få bägge delarna. Både lugnet i norr och pulsen i söder. Jag älskar mina två hem!

Anja släng dig i väggen!

En gammal bild på gumman, som då hade lite vattkoppor. Men visst hade hon väl vunnit sältävlingen mot Anja Pärson?!?!

image74


Surisar

Min svägerska Erica skriver på sin blogg och berättar om min lillebror Mickes hemska morgonhumör. Och tro mig, det är inte att leka med och han har haft det ända sedan han var pytteliten. Under vår uppväxt har jag och vår storebror Daniel ofta skrattat åt Mickes humör vid frukostbordet. Vi fick inte ens titta på honom utan att han skrek, grinade eller surade. Jag trodde dock att sånt växte bort men det gör det tydligen inte. 

Det betyder att Kalle kommer att vara sur hela livet han också. Det finns nämligen ingen som är så arg när han blir väckt som Kalle. På morgonen går det bra, men prova störa honom när han sover middag. Huja. Han är arg i minst en timme innan han blir glad igen. Det är inte roligt. Han sparkar, skriker, gråter, surar och det gör att vi inte väcker honom om det inte är absolut nödvändigt. Stackars den tjej som i framtiden ska väcka upp Kalle när han har somnat i soffan i fall sånt där inte växer bort. 

Äckligt positiv

Tänk att lite sol och värme kan göra en så glad och lycklig! Nu är det äntligen vår och det riktigt spritter i kroppen. Och jag är så lycklig över att snön är borta och att temperaturen stiger så jag har packat bort alla vinterkläder, vårstädat balkongen och köpt tunnare mössor, vantar och västar till barnen. Mamma tycker att jag är modig och hon tror att vi kommer att få ett bakslag. Med andra ord minusgrader igen, men det vägrar jag gå med på. Nu är vi ju i mitten av mars och här i Stockholm brukar det betyda vår!

I går hade jag en jättemysig dag med barnen hemma. Kalle piggnade till på eftermiddagen och vi kunde gå ut och leka i sandlådan en stund i det fina vädret. Isabella har ju knappt sett sand och gräs, eftersom hon var så liten förra sommaren, så hon tyckte att det var jättespännande. Men hon är lite fisförnäm av sig. Så fort hon får lite smuts på händerna tittar hon nästan panikslaget på mig och sträcker fram dem så att jag ska ta bort det. Hon tar i sandiga och smutsiga saker som om hon hade bacillskräck. Vet inte vem hon kan ha fått det draget ifrån?

Fick en superfin vit Björn Borg-väska av Patrik och Wiveka i present som passar super till min nya kappa. Så i morse när jag gick till jobbet kände jag mig som en ny människa i min snygga outfit. Tralalala, vilket bra humör jag är på!

Update

Trots att den här helgen har inneburit väldigt lite sömn för mig och Pata så var vi rätt pigga igår. Åkte och månadshandlade, städade lite på balkongen i det fina vädret och tvättade. Men klockan tio igår orkade jag inte längre. Då somnade jag ovaggad.

Kalle fick feber igår vid lunch och är snorig så idag är jag hemma med honom. Isabella fick förstås också vara hemma med oss så idag har vi en mysdag. Ska sova lite middag, måla med vattenfärger och jag tänkte städa klart på balkongen. Synd bara att inte solen strålar som igår, då blir man mer sugen på att göra fint där ute.

Veckan är helt tom. Har inte en endaste sak planerad, inte ens i helgen och det känns fantastiskt skönt! Måste träna ordentligt eftersom förra veckan var en riktig slarvvecka och det känns i midjan.

Eftersnack

Ja då var Melodifestivalscirkusen över. Känns trist. Men nu får jag se fram emot den stora finalen i Finland i maj istället. Det kommer nog att gå lysande för The Ark.

Om jag skulle ta och sammanfatta gårdagen då:

1. Rätt låt vann!

2. Jag vann inte tipset på jobbet. Hade spelat på The Ark, Måns och Andreas, men Måns fick ju som bekant nöja sig med en tredjeplacering.

3. Det är anmärkningsvärt att Marie Lindberg inte fick mer än fyra poäng av jurygrupperna.

4. Jag blev förvånad över att Sebastian inte fick mer stöd av svenska folket.

5. Synd att startfältets bästa ballad med Sonja Aldén inte kom högre upp.

6. Att Tommy Nilsson skulle komma allra sist var väntat.

7. Att Anna Book kom näst sist fick mig att bli lika lycklig som jag var över att The Ark tog hem segern!

8. Tyckte att Sara Dawn Finer fick lite väl mycket poäng.

9. Det har aldrig varit så många bra låtar i en final och aldrig en sån bra programledare.

10. Marie Lindbergs låt var en av startfältets bästa och den kommer, eller har redan blivit, en stor hit!

Åh yes!

Så nöjd! Nu tar vi hem hela skiten i maj i Finland! The Ark!!!! Röstade 17 gånger!!!

Tjoho!

Vilken dag! Det är 10-15 grader varmt ute, solen skiner och nästan all snö är borta! Helt underbart! Har varit ute i parken och lekt, handlat vårmössa och vantar till Isabella och nu ska jag slänga mig i sängen och vila en stund.

Jag är faktiskt inte så bakis och trött trots att jag inte kom hem förrän två inatt. Kvällen var jättekul! Festen på jobbet var som vanligt helt galen, vi dansade till schlagers, sjöng med en skurmopp som micstativ och skrek så jag inte hade nån röst kvar mot slutet av kvällen.

Vid tio-tiden lämnade jag galningarna på jobbet och drog till Casinot där Patrik och Per var. De hade ju sett genrepet i Globen och var alldeles till sig över hur bra det var. Kan avslöja att Måns Zelmerlöw fick mest publikstöd. Folk var som galna och han kan bli farlig ikväll, men det vet vi ju redan. Låten sätter sig på hjärnan. Jag har ärligt talat sällan varit med om ett sånt bra startfält som ikväll!

Tillbaka på Casinot. Jag spelade lite roulette och vann 600 kronor! Och stålars är jag verkligen i behov av nu eftersom jag snart ska ut och resa! Träffade Robban Andersson, från Robinson alltså, som är en gammal vän till mig och vi satt länge och surrad och skrattade. Jag och Pata avslutade sedan med en hamburgare innan vi drog hem. Astrevlig kväll!

Nej, nu ska jag kasta mig i sängen och slagga en timme. Sen blir det middag, vin och Melodifestival hemma hos Patrik och Wiveka.

Må bäste man eller kvinna vinna ikväll! Och det är förstås The Ark! Men om Måns eller Andreas vinner är jag nästan lika glad för det.

Puss på er!

Vem vinner? Rösta!

Take my poll!

Så här vill jag att resultatlistan ska se ut när det är klart!

1. The Ark
2. Andreas Johnson
3. Sonja Aldén
4. Måns Zelmerlöw
5. Sebastian Karlsson
6. Sanna Nielsen
7. Marie Lindberg
8. Sarah Dawn Finer
9. Tommy Nilsson
10. Anna Book


Men så här kommer det nog att bli: 

1. The Ark
2. Måns Zelmerlöw
3. Andreas Johnson
4. Sonja Aldén
5. Sanna Nielsen
6. Sebastian Karlsson
7. Marie Lindberg
8. Sarah Dawn Finer
9. Anna Book
10. Tommy Nilsson

Glöm nu inte att rösta!

I morgon smäller det! Det sägs att fyra miljoner kommer att bänka sig framför tv:n och se Melodifestivalen och jag är naturligtvis en av dem. The Ark måste vinna, vilket jag hoppas alla där ute förstår. De är det allra bästa vi kan skicka till Finland i maj. Det är dem som vi kommer att ha störst chans med. Men- problemet är att de är favorittippade vilket är farligt när det gäller röstningen. Många kommer att tänka: "Äsch det är så många som röstar på dem ändå så jag behöver inte". Tänk inte så! Rösta du också!

image70

Mitt livs värsta stund

Alla har väl en dag eller en händelse man aldrig kommer att glömma så länge man lever. För mig inträffade den händelsen den 11 augusti 2003. Den sitter inpräntad i minnet och även om jag försöker förtränga allt så pressar sig minnena fram då och då.

Den här dagen var jag och Kalle, som då var fyra månader, på mitt jobb och hälsade på. Det var en varm härlig sommardag och jag var på jättebra humör. Kalle hade ätit lunch på mitt jobb och höll på att somna gott i vagnen när jag lämnade redaktionen för att ta bussen in till stan. Jag skulle träffa min kusin Linnea och gå på stan med henne en stund.

Det var första gången jag åkte buss med vagnen och olyckligtvis kom det en gammal buss med trappor. En man reste sig från sitt säte och erbjöd sig att hjälpa mig med vagnen och dum som jag är tar jag, som står på gatan, tag i handtaget. När mannen lyfter blir det förstås jättemycket lutning på vagnen och precis när jag ska be honom sänka ned lite ser jag hur ligginsatsen lossnar och hur Kalle ramlar ut. Sen minns jag inget annat än dunsen då han landar med ansiktet nedåt på nedersta trappsteget framför mina fötter.

Jag skriker rakt ut. Tar upp Kalle och i samma ögonblick har jag fiskat upp mobilen ur fickan och slår numret till SOS och ber om en ambulans. Kalle skriker till men tystnar snabbt och börjar somna vilket gör att jag tror att han håller på bli medvetslös. Jag nyper honom i armarna och gör allt för att hålla honom vaken. Min vagn är fortfarande kvar i bussen. Ingen på bussen rör en min utan sitter bara och tittar. Jag minns att busschauffören ropar och undrar om jag ska med eller inte. Nej, svarar jag mellan gråten och skriken. Mannen som lyfte min vagn kliver ut ur bussen och tar min vagn med sig. Han pratar med mig på gatan och försöker lugna mig, medan jag är panikslagen och tror att Kalle ska dö.

Efter lååååånga tio minuter kommer äntligen ambulansen. De ger omedelbart Kalle syrgas och spänner fast oss på en bår. Den okände mannen undrar om han ska ta min vagn någonstans och jag ber honom gå upp med den på jobbet. Jag minns att jag flera gånger ber honom lova att han ska göra det. Mitt i all panik oroade jag mig att han skulle sno min vagn.

Ambulansen körde med blåljus till Karolinska sjukhuset och under färden ringde jag Patrik som chockad lämnade ett möte på jobbet och körde i 200 till akuten. Vi kom dit nästan samtidigt och det mest kärleksfulla han har gjort i sitt liv var att han då inte på något sätt anklagade mig. Han bara kramade mig och tröstade mig. Vi togs emot av ett läkarteam som efter en snabb undersökning konstaterade att min lilla bebis klarat sig med ett blåmärke i pannan. Han log och var glad medan jag var helt förstörd. Vi fick stanna på sjukhuset i sex timmar för observation och jag grät nog hela tiden.

Gång på gång har jag gått igenom hur det kunde hända. Ligginsatsen lossnade eftersom det blev för hårt tryck på den. Men det var ju mitt fel. Jag skulle ha vänt vagnen så att mannen på bussen bar i handtaget. Kunde jag ha fångat Kalle när han ramlade ut? Nej, det tror jag inte för jag minns inget. Allt är svart.

Kalle och jag åkte aldrig mer buss efter detta. Jag har fortfarande lite panikångest då jag ska gå ombord på en buss och tar nästan alltid ut barnen ur vagnen och bär dem in i bussen om jag måste åka. Jag kommer alltid att minnas den här dagen och jag kommer alltid att få en ångestkänsla i kroppen då jag tänker på den.


Bekännelser 2

FÖRHÅLLANDEN

[ ] Jag är singel

[x] Jag är i ett förhållande.

[x] Jag är förlovad.

[x] Jag har varit på en blind date.

[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.

[x] Jag är rädd för att bli övergiven.

[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.

[ ] Jag har skiljt mig.

[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig. 

[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.

[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.

[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET?

[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.

[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.

[x] Jag har blivit kysst i regnet.

[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.

[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person. 

ÄRLIGHET?

[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.

[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.

[x] Jag har smugit ut utan lov.

[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.

[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet. 

[x] Jag har fuskat i ett spel. 

[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER?

[x] Jag har druckit alkohol.

[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden. 

[ ] Jag tar mediciner mot depression.

[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi. 

[x] Jag har sovit en hel dag.

[x] Jag har vaknat gråtande. 

[x] Jag har somnat gråtande

DÖDEN?

[x] Jag är rädd för att dö. 

[ ] Jag har sett någon dö.

[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.

[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM?

[ ] Jag äger en iPo d eller en mp3-spelare.

[ ] Jag äger många dyra designerväskor.

[x] Jag äger något från H&M.

[ ] Jag samlar på serietidningar.

[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay. 

[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM?

[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.

[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.

[ ] Jag ser på nyheterna.

[ ] Jag dödar inte insekter.

[x] Jag svär ofta.

[x] Jag sjunger i duschen.

[ ] Jag är en morgonperson.

[x] Jag betalade för min ringsignal.

[x] Jag är petig med grammatik.

[ ] Jag är en sportfanatiker.

[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.

[x] Jag är bra på att baka.

[ ] Jag vet hur man skjuter.

[ ] Jag skrattar åt mina egna skämt.

[x] Jag äter snabbmat varje vecka.

[ ] Jag är bra på matematik. 

[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.

[ ] Jag är väldigt kittlig.

[x] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.

[x] Jag är bra på att minnas ansikten.

[ ] Jag är bra på att minnas namn.

[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.


Skitigt

Kom till dagis klockan fem, supertrött och stressad, och fann två extremt skitiga ungar. Isabella var alldeles sandig i ansiktet och kläderna de bar ska vi bara inte prata om. De var geggiga, leriga, sandiga och blöta. Hela hallen är full med sand nu, kläderna hänger på tork och barnen åkte raka vägen i duschen. Vilken härlig årstid det är nu när snön är på väg bort och det duggregnar. Not!

Dessutom har de det jättejobbigt på dagis nu med Isabella då det är vattenpölar överallt. Hon kastar sig gärna i dem och ramlar ofta och det är livsfarligt ifall hon hamnar med ansiktet nedåt och drar in vatten. Usch, vill inte ens tänka tanken. Hoppas den här perioden blir kort och att det snart blir torrt och varmt och vår.

Schlagerfest på jobbet imorgon. Vi blir typ 40 stycken som ska tippa vem som vinner på lördag, dansa till schlagers och parta natten lång. Men det där med natten lång känns avlägset för min del. Jag misstänker att jag kommer att dra hem tidigt. Är det någon som tror på mig?

Dagens...

humör: glad, men trött.
lunch: Findus frysta ostschnitzel, potatistärningar och beasås, fett och gott.
aktivitet: rör fingrarna på tangenterna när jag skriver. I övrigt sitter jag stilla.
låt: "Trying to recall" med Marie Lindberg. Lyssnar på Lugna favoriter och där verkar den poppis.
längtan: efter barnen och när de har somnat längtar jag till sängen.
ångest: att det är fest imorgon. Jag är inte så sugen.
självinsikt: att jag vet att jag kommer att vara sugen i morgon...
komplimang: av Erica som sa att jag ser smal och smärt ut. Tack! Jag håller ju som sagt in magen på bilderna...: )Vilken kväll!

Jag och ett femtiotal andra journalister och fotografer stod länge och väntade på att Mr Grant skulle dyka upp på biografen och jag var så nervös att jag inte skulle få ta en bild tillsammans med honom. Hela jobbet jag skulle göra hängde på det. Och hans ansvariga på filmbolaget sa att hon inte kunde lova att jag skulle få ta bilden eftersom hon inte visste vilket humör filmstjärnan var på.

Men när han väl dök upp, efter en halvtimme, så var han strålande glad. När jag frågade om det var okej att ställa upp på bild tillsammans med mig svarade han "Yes sure darling, come over here" och vinkade fram mig på röda mattan. Och alla fotografer började plåta som galningar eftersom ingen hade en aning om vem jag var. Så där stod jag med armarna om Hugh Grant och glömde bort allt som man ska komma ihåg när man blir plåtad. Typ hålla in magen. Så när vi tittade på bilderna efter att Hugh förvunnit in i biosalongen såg jag ju för fan nästan gravid ut.

Det var bara vänta till Hugh hade presenterat filmen färdigt. Då högg jag tag i honom igen och bad att få ta några bilder till. Han ställde snällt upp, jag drog in magen och alla var nöjda.

Vid det här laget var biosalongen knökfull och jag och Linda, som hade druckit två glas vin, kände inte för att sitta i en trappa och titta på filmen. Istället drog vi till Undici där det var invigningsfest för Melodifestivalen. Alla finalister var där och partade, de spelade bara schlagermusik och vi dansade och hade skitkul. Jag spillde ut lite av min drink på Sonja Aldén vilket var lite pinsamt. Men efter att ha bett om ursäkt och efter att ha berättat att jag funderar på att ha hennes låt i kyrkan på mitt och Patas bröllop förlät hon mig. Men jag fick också lova att ringa och rösta tio gånger på hennes låt på lördag.

Vid halv ett gav jag och Linda upp och åkte hem efter en riktigt rolig kväll. I dag har jag huvudvärk, är trött som en gnu och skriver som en kratta, men det var det värt. Alla gånger!Fuskigt

Patrik ska till Globen och se genrepet på Melodifestivalen på fredag och äta middag innan. Fan så fuskigt. Är det inte vara jag som är schlagergalen som borde få gå? Så skulle det vara om det fanns någon rättvisa här i världen.

Men jag ska egentligen inte klaga. Om några timmar ska jag få träffa Hugh. Jag och Linda ska ta en taxi till stan lite tidigare och avnjuta ett glas vin innan vi går på bion. Nice!

En dag med tvära kast

I dag ska vi ha utvecklingssamtal för Kalle. Det är alltid kul, även om de säger saker som man redan vet, som att han äter dåligt, är världens snällaste och att han har bra koncentration. Han kan sitta hur länge som helst och lägga pussel, pärlplattor eller läsa böcker. Men det är ändå roligt att få höra hans fröken säga det och att få höra vad han gör på dagarna, vem han leker med och vad han säger.

Sedan ska jag hem och piffa upp mig för ikväll blir det glamour på högsta nivå. Jag ska nämligen träffa skådespelaren Hugh Grant! Han är i Sverige för att göra reklam för sin nya film "Music & Lyrics" och kommer på filmpremiären dit även jag ska och då ska jag passa på att ställa några snabba frågor och bli fotograferad med honom. Jag träffade ju denna charmör för fem år sedan och blev förälskad i hans härliga engelska humor och hans "badboy" attityd. Det blir kul att möta honom igen! Sen ska jag och Linda gå in i biomörkret och se hans nya film.

Bekännelser 1

UTSEENDE

[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.

[x] Jag blir lätt brun.

[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.

[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.

[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[x ] Jag har haft/har tandställning.

[x] Jag har glasögon/linser.
[x ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.

[x ] Jag har mer än två piercingar.

[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.

[x] Jag har fräknar.

FAMILJ


[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.

[ ] Jag har rymt hemifrån.

[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån

[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.

[x] Jag vill ha barn nån dag.

[x ] Jag har barn.

[ ] Jag har mist ett barn.SKOLA/JOBB


[ ] Jag studerar.

[x ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet

[ ] Jag gör nästan alltid mina läxor.

[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.

[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.

[x ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.

[ ] Jag har fått sparken.SKAMLIGHETER


[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.

[x] Jag börjar gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.

[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.

[x] Jag har gråtit av skratt.

[ ] Jag har limmat fast min hand i något.

[x ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.

[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


HÄLSA


[ ] Jag föddes med en sjukdom.

[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.

[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.

[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.

[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.

[x] Jag har haft vattkoppor

[x ] Jag har haft/har astma.Lite av varje

Tisdag och jag är trött som fan. Måndagens tv-kväll slutar alldeles för sent för min del. Men det får man ta.

Känner att dagarna bara springer iväg. Veckan ser ut precis som vanligt. Jobb, hem till barnen, äta och sova. Inte förrän på fredag händer lite roligare saker. Då har vi den årliga schlagerfesten här på jobbet. Det kommer att finnas bar, mat, karaoke och massa schlagermusik! Då tippar vi resultatet av finalen på lördag och satsar pengar. Jag brukar göra bra ifrån mig, men i år är det svårt. Det känns som om det kan gå precis hur som helst. Men de enda två som egentligen inte får vinna är mitt hatobjekt Anna Book och den minst sagt slitne Tommy Nilsson.

Har förresten kommit på att jag är lite förälskad i Ola Salo. Han är intelligent, talangfull, cool och provocerande- men tyvärr kan jag inte tycka att han är sexig. Han är nämligen bisexuell. Och missförstå mig inte, man får ha vilken läggning man vill för min del, jag bryr mig inte. Men jag har svårt att tycka att en man som tänder på både mäns och kvinnors rumpor är sexig. Så är det bara. Kalla mig gärna gammelmodig, för det är jag i det här fallet. Men söt är han den där Ola och jag ska rösta som fan på lördag!

image71image70

Jag är så knäpp!

Hahaha, hur jag håller på. Efter många om och men har jag nu bestämt mig för vilken jacka jag ska ha. Jag tog med mig Linda och gick till H&M och provade med smakråd, men Linda behövde inte ens säga något. Jag såg på en gång att den vita faktiskt var snyggare. Så nu blev det den som jag hade hemma från första början. Tack för era råd i alla fall!

Ikväll är det  tv-kväll! Ska snart iväg och träna, ta en dusch och sen ska jag krypa ned i sängen och ha tv-maraton. 24 och Prison Break efter varandra. Åh vilken fantastisk kväll! Helt plötsligt gillar jag måndagar!

Shopping

Vilket vårväder! Nu är det snart sommar ska ni se! 

Har sprungit i affärer på lunchen och shoppat skor! Ett par assnygga zebrarandiga ballerinaskor som var lite väl dyra. Men det kompenserade jag med att köpa ett par coola fodrade beiga stövlar i mocka på rean. De har kostat 650 och jag köpte dem för 150. Som hittat! 

Har fortfarande inte bestämt mig för vilken jacka som är snyggast. Har lite ångest nu. Kanske ska jag köpa hem bägge så jag får pröva hemma i lugn och ro. Vilken strulputta jag är. 

 Andra chansen-eftersnack

Hade ju bara ett rätt på tipset om Andra Chansen igår, men det var ju svårtippat. Dessutom var det otroligt orättvist upplagt. Jag hade gärna sett Jessica Andersson och Sanna i finalen, men eftersom de mötte varandra så gick ju inte det. Det hade ju varit bättre om alla hade fått tävla mot varandra, men det är klart, SVT tjänade grymt mycket pengar på detta vis.

Skönt att slippa Nanne i finalen. Det trodde jag inte.

Nu har de börjat spela finallåtarna på radio. Hörde The Arks idag, den är grym! Men så är även Andreas Johnson. Jag vet inte vilket ben jag ska stå på.

Dagen efter en lyckad kväll

Hade en lyckad och trevlig födelsedag! Vi käkade gott, såg Melodifestivalen och spelade sällskapsspel till klockan ett på natten. Fick superfina presenter. Älgkött, vin och en jättesöt topp! Drack massor av romdrinkar och har aningens ont i huvudet idag, men det var det värt!

Har sprungit i affärer idag. Köpt lite snygga vårkläder till Kalle och bytte den vita jackan som jag fick av Pata mot en i färgen kamel istället, se nedan. Den kändes mer jag och jag tycker att jag passar bättre i färgen. Patrik tycker dock att jag är feg och tråkig som bytte. Vad tycker ni?

image68
Svärföräldrarna har varit här och fikat och nu slappar vi bara. En skön härlig söndag.

Tjoho!

Idag fyller jag år, hurra, hurra för mig. Har fått den här jättefina vårjackan, som ni ser nedan, av Pata i present och den var jag verkligen i behov av. Den är dock benvit och jag är ju den svarta typen. Men som Pata säger, jag dör inte av att prova en annan färg någon gång. Jag gillade detaljerna i knapparna och skärpet.
133335-67
Ikväll vankas födelsedagsmiddag. Linda, Linnea, Åsa och Per kommer hit och käkar smörgåstårta som jag gjorde igår så den ska vara saftig och god tills ikväll. Till fördrinken ska jag göra baconlindade dadlar. Smakade det hos mamma i julas och det var verkligen gott!

Sen blir det förstås Melodifestivalen också. Hur det går? Ingen aning. Tror att två av dessa tre går vidare i alla fall; Jessica Andersson, Sanna Nielsen och Nanne Grönvall. Sorry, Uggla, du får nog åka hem.

Ha en bra lördag!

Otursdagen fortsätter

Det är knappt att jag kan tro att det är sant. När jag kom hem från jobbet, med två trötta barn, ringer telefonen just när jag kommit innanför dörren. Det är Patrik som berättar att han har blivit påkörd bakifrån. En kille såg inte att Patrik skulle svänga och kör rakt in i honom så att vår bil flyger rakt in i en annan bil. Suck.

Vår bil har just lämnat verkstaden efter inbrottet och nu är det alltså dags igen. Den är krockskadad både fram och bak, men den här gången behöver vi minsann inte betala någon självrisk. Det är ju alltid något positivt. Det är förstås positivt att Patrik inte skadade sig också.

Men som om det inte vore nog. Nyss öppnade jag min mail och vad får jag se? Jo, att Fly Nordic, som jag bokade mina nya biljetter upp till Luleå med erbjuder alla som hade bokat biljett med Fly Me 100 kronor rabatt per resa om man bokar ny biljett med dem. Men grattis. Har mailat dem och frågat om inte jag kan få ta del av erbjudandet även fast jag var lite het på gröten med att boka. Vi får se vad som händer. Jaja, ibland är det bara såna här dagar. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag tror att jag skrattar.

Vilken förmiddag

Dagen startade med att Kattiz ringde och berättade att Fly me gått i konkurs. Och jag som var så glad för en månad sedan över att ha fyndat så billiga biljetter upp till Luleå med detta skitbolag. Nu sitter jag där- med en biljett som är helt oduglig. Efter många samtal till olika personer så har jag till sist fått beskedet av banken att det nog kommer att ordna sig att jag får tillbaka pengarna för biljetten. Puh!

Men jag ville ju upp till Luleå som planerat så det var bara sätta sig och boka en ny resa upp, med ett annat flygbolag, för nån tusing. Men det är som min mamma och pappa sa "kosta vad det kosta vill, ni ska upp". Tack och lov har de också sponsrat resan!

Har jobbat som fan hela förmiddagen samtidigt som jag har styrt upp allt med biljetter och sånt skit. Dessutom håller jag på planera en liten födelsedagsmiddag tills i morgon kväll. Jag fyller nämligen år då och Åsa, Linda och Linnea kommer och käkar middag och ser Melodifestivalen. Blir säkert väldigt trevligt! Ska ge mig på att göra smörgåstårta. Återkommer med resultatet!

Såååå bra!

Sitter och lyssnar på lite schlagerlåtar. Fy satan så bra Andreas Johnsons låt är! Om inte han eller The Ark tar hem detta ska jag gå på händerna till Finland. Det kan inte finnas några alternativ. Och säg nu för fan inte Måns och "Cara Mia". Den är bra, men den kommer "bara" att nå en tredje plats. 

Så här är mitt tips inför nästa helg: 

1. The Ark
2. Andreas Johnson
3. Måns ZelmerlövNostalgi!

Kan berätta att en av GB:s nyheter bland sommarens glassar är gamla hederliga Top Hat! Min favorit utan konkurrens! Åh, det vattnas i munnen när jag tänker på hur många Top Hat jag ska avnjuta innan sommaren har nått sitt slut!


Äntligen!

Det är plusgrader ute och det småregnar och snön är på väg att försvinna! Nackdelen är väl att det är grymt blött ute och efter min promenad till jobbet är mina skor inte helt torra. Men det kan jag ta, bara snön nu drar till varmare trakter. Vill gå till jobbet i snygga stövlar utan att behöva plumsa genom snödrivor. 

Somnade klockan tio går och känner mig pigg och glad idag! Har lite pengar över i plånboken för en gångs skull och funderar på att springa i affärer på lunchen. Jag behöver nämligen ett par sommarsandaler så här mitt i vintern. Varför det undrar ni förstås. Jo, för jag ska ut och resa. Var och när ska jag berätta om lite närmare! Håller i alla fall på att vaccinera mig mot kolera nu. Fick dricka nån äcklig gråvit dryck igår och ska upprepa detta om två veckor. Blääää! 

RSS 2.0