Julshopping

I dag har jag och Patrik shoppat julklappar, på var sitt håll. Vi har bestämt att vi ska göra klart det innan vi flyttar för då kommer vi inte att vara intresserade av att ge oss ut på stan längre. Inte i såna ärenden i alla fall.

Dessa har jag köpt klart till:

Micke- check

Mikaela- check

Ulrika- check

Det känns ju skitbra! Jag älskar att vara ute i god tid och slippa stressa! Ser fram emot att få lägga dem under granen i vårt hus!

Patrik har tydligen planer jag inte är informerad om...

Kalle berättade vid middagsbordet att han och hans kusin Mikaela ska gifta sig. Jag frågade då om han visste vad man gjorde när man gifte sig.

"Man gör så här och så går man fram till den som bestämmer!", sa han, slog ihop händerna i kors på bröstet och blundade.

"Flickan har en blomma i handen och håller huvudet så här", fortsatte han och lutade huvudet bakåt.

Jag frågade, full i skratt, om han visste var man brukar gifta sig och varför man gifter sig.

"Ingen aning. Men pappa ska i alla fall gifta sig med en tjej".

Syskon

Isabella är en tuffing och Kalle har det inte alltid lätt som snäll storebror. Nyss slog hon honom på näsan så han började blöda näsblod. Nu ligger båda och gråter i sängen. Kalle för att han har ont och Isabella för att vi blev arga på henne och ville att hon skulle säga förlåt. Suck!

image204

Friska igen

Isabella är frisk och tillbaka på dagis och jag på jobbet. Men jag ska erkänna att jag har lite svårt att koncentrera mig på arbetet. Vill helst sitta och dagdrömma om huset och inflyttningen. Det är två veckor kvar till vi flyttar in och tre veckor kvar på Expressen. Sen börjar ett nytt kapitel i livet och det känns superspännande!

På dagis svamlar personalen om att Isabella har utslag. De har ringt mig någon gång och surrat om att hela ryggen är röd men sen när jag kommit dit syns inte ett spår av detta. I dag hade det hänt igen när de var ute och lekte och då fotograferade de fläckarna och visade mig när jag kom och hämtade. De började babbla om mul- och klövsjukan och tredagarsfeber och jag kände att de var helt kokko i bollen. Vaddå mul- och klövsjuka. Vad sägs om värme- eller köldutslag eller nått annat vanligt. Jag blir så less på deras överkänslighet!

På tal om sjukdomar så går det vinterkräksjukan på dagis och jag blir hysterisk nervös! Varje gång Kalle vänder sig på natten eller låter till så sätter jag mig upp och frågar hur han mår. Jag är stööörd!

Ikväll är det dags för säsongsavslutningen av "Greys Anatomy" och jag längtar asmycket! Ska lägga barnen vid sju, duscha och lägga mig i sängen med lite vaniljglass och njuta!


Ve och fasa

Patrik påpekar då och då för mig att när vi flyttar till hus kan jag inte duscha i fjorton timmar i sträck längre för att varmvattnet tar slut och för att det kostar mycket. Jag brukar då påminna honom om att jag faktiskt är uppväxt i ett hus på landet. Jag vet exakt hur det är att bo i hus, dess fördelar och nackdelar.

Och min största utmaning att bo i hus kommer inte att vara att inte få duscha länge. Eller att klippa gräset och behöva skotta. Inte heller att rensa rabatter eller måla om fasaden. Inte ens min rädsla för mörkret är det jag fasar för mest. Nej, min största utmaning när vi blir husägare är att jag ska klara av alla djur.

Till sommaren kommer jag vara tvungen att ha dörrar och fönster öppna utan att vara skräckslagen inför tanken på att en geting ska flyga in. Jag kommer vara tvungen att kunna sitta ute på verandan och käka middag eller frukost utan att riva stället om en geting kommer. Jag kommer att tvingas döda äckliga spindlar och andra kryp som jag inte ens vill tänka på. Detta blir min stora utmaning och det är ingen liten utmaning. Terapi verkar vara en god idé!

image203
Min fiende nummer ett!

Vabb

I dag hann jag jobba två timmar, sedan ringde de från dagis och bad mig hämta Isabella. Hon var lös i magen och hade feber- hela 37,9! Jag packade lite svärande ihop mina saker och åkte hem och hela tiden irriterade jag mig på att dagiset ringer för minsta lilla. 37,9 är ju knappt feber.

Men när jag kom dit så såg hon faktiskt väldigt sjuk ut. Alla andra barn var ute medan hon låg och sov i soffan inne. Hon hostar och snorar och är trött så det var rätt av dem att ringa. Någon feber syns dock inte till.

Kalle har börjat nysa så det blir väl en förkylningsdust där också inom kort.

Har packat tre lådor idag och de växer sig runt väggarna. Hela vardagsrummet är nedpackat och sakta men säkert tömmer jag alla garderober. Det går framåt  och det känns bra att vi har börjat i god tid. Jag känner mig inte det minsta stressad utan kan lugnt koncentrera mig på att surfa på IKEA och andra inredningsbutiker och fantisera om vad jag ska shoppa till hemmet istället.

Husplaner

Hittade en skitsnygg tapet i dag som skulle vara fin som fondvägg i vårt nya vardagsrum. Den var randig och de ena ränderna gick i brunt som skiftade i guld medan de andra ränderna var mörkgråa. Den skulle verkligen vara fin till de övriga väggarna som ska vara vita och till vår fina nya soffa. Måste ta med Patrik för att få den godkänd och se vad den kostar.

Har ju i stort sett möblerat klart alla rum i mitt huvud. Det blir intressant att se om det kommer att bli som jag tänkt i verkligheten. Funderar mycket på tapeter, färger, mattor och sånt. Vill att alla detaljer i badrummet ska gå i en färg men har inte bestämt mig för vilken. Röd, brun, vit eller kanske grå. Måste flytta in först och se vilken känsla man får.

Jag tänker inte på så mycket annat än huset just nu. Det är tre veckor kvar tills inflyttning men det känns som om det är tre månader. Tiden kryper fram bara för att jag längtar så mycket. Ååååhhh tänk vilken lycka då vi får sätta nyckeln i dörren första gången, låsa upp och kliva in i vårt hus!!!!!!!

Söndagsseg

Var på middag hos Josse i går och käkade tacos och myste och hade roligt. Vi drack god glögg med rom i och det kändes i morse när jag slog upp mina bruna ögon kan jag lova. Huvudet dunkade mer än normalt och hjärnan skrek åt mig att jag inte skulle ha druckit så mycket av den där söta drycken. Barnen sov till nio så man fick tack och lov lite sovmorgon.

När jag vaknat var jag fyllehungrig men till min besvikelse hade vi glömt att köpa smör. Så barnen åt yoghurt, Patrik bröd utan smör och jag käkade ett ägg, sill och majonäs. Ingen höjdarfrukost direkt. Som tur är blir det Mc Donalds till lunch.

Jag och Isabella är hemma ensamma eftersom Patrik och Kalle är på en bilsportsmässa. Vi ska gå ned till centrum en sväng och handla, käka och sen ska jag och gumman sova vår obligatoriska vila. Ser fram emot det!


Oh herrejävlar...

...vilken skräll! Att Daniel skulle åka ut var väl något otippat! MEN, nu får jag kanske som jag ville, det vill säga se två brudar i finalen!

MEN, den där Andreas är som en igel. Han klänger sig fast vecka efter vecka och vad tusan ska man göra för att bli av med honom? Fan vet. Kommer han till final är det en ännu större skräll än att Daniel åkte ut ikväll.

Go Marie

Hmmm. Kvällens Idol är inte klart ännu men jag måste ändå få säga en sak i ämnet. Jag har fan börjat älska Marie och helt plötsligt känner jag att vi kanske skulle ha två tjejer i final!? Marie och Amanda! Go girls! Daniel är grym men tjejerna rockar! Och snälla snälla låt Andreas få packa sin väska nu! Snälla!

Micke, om du läser detta: jag röstar också på din blivande fru, Marie, från och med nu! (ett skämt sedan vi träffade henne på stureplan då Micke och Daniel var här och Micke blev betuttad!)

Helgupdate

Fredag och man är som vanligt helt död efter en arbetsvecka. Jag och Patrik har planerat en myskväll hemma. När barnen har somnat ska vi äta toastskagen till middag och dricka lite rödvin framför Idol. Sen ska vi njuta av pepparkakor, brieost och som pricken över i:et en flaska rödvinsglögg från Blossa.

I morgon ska jag packa. Ska bära ned saker från vinden och slänga det vi inte behöver. Linda kommer förbi och håller mig sällskap eftersom Patrik är med hennes sambo Dan och bygger i deras nya hus. Sedan väntar en trevlig middag hos Josse! Ser fram emot det! Detta blir med all säkerhet en mysigt och rolig helg.

Om prick tre veckor får vi nyckeln till vårt hus! Tjohooooo!

Håll utkik nu vänner

Nu kan ni börja hålla utkik efter Kalle på tv. Har fått veta av Bredbandsbolaget att han snart dyker upp i rutan, när de drar igång sin julreklam. Så spännande att jag dör! Jag har ju heller inte sett hur det blev. Det enda jag vet är att han inte ser klok ut i håret, han är långhårig som tusan. Men det är nog det sista jag kommer att tänka på när jag ser det!

Klockrent

Kalle är i sitt esse. I dag såg han en operation på Hjärnkontoret på tv och fick dille på att leka doktor. Han ringde morfar och sa att han skulle ta med sin doktorsväska nästa gång han kommer upp till Luleå.

"Bra. Då kan du undersöka mig, säger morfar.

"Ja, jag ska kolla ditt hjärnkontor, svarar Kalle.

Hahaha. Kalle slog huvudet på spiken. Han vet vad som behöver undersökas på morfar minsann.

Oooops

I måndags köpte jag en kjol till Isabella som jag tyckte var så fin men när jag prövade den på henne kändes den lite stor. Därför gick jag och bytte den i dag och köpte ett par byxor istället. Sen när jag kom hem slog det mig plötsligt att jag hade hunnit märka kjolen "Isabella" innan jag lämnade tillbaka den. Bra där!

Får hoppas att affären inte kan leta reda på mig för det blir ju liiite pinsamt!

Finkänsligt

I går fyllde min mamma år. Kalle ringde och sjöng för henne och frågade sedan hur många år hon fyller. 

"58", svarade mamma. 

"Åh, då dör du snart", säger Kalle. 

Uppmuntrande ord att höra på den dag man blir ett år äldre. 

Jobbiga nätter

För andra natten i rad har Isabella gråtit och gråtit och gråtit. Och jag som ska upp vid sex känner då panik över att jag inte får sova och blir därmed en dålig mamma. Jag blir irriterad på henne. Jag går upp, ger henne nappen och bäddar om henne. Sen går jag med arga steg och lägger mig och låter henne gråta med förhoppningen om att hon ska tröttna, lägga sig och somna om.

Patrik är den snälla föräldern. Han  klarar inte av att höra sin dotter gråta. Därför har han också sovit med henne två nätter på raken nu för att få lugn och ro. Vi är båda så trötta att vi ser i kors och i dag på jobbet kände jag att jag nästan mådde illa för att jag behövde sova. Ber till Gud att den här natten blir bättre!

En rolig sak hände i dag i alla fall! Jag fick veta att jag får gå på Idol-finalen. Det är inte säkert att jag tar mig till Globen, men jag får med säkerhet mingla på efterfesten och det är ju viktigast! Fan så trevligt!

Nu- lägga barnen, packa en kartong, krypa i säng och se inspelat Greys Anatomy, glo på de desperata hemmafruarna och sedan somna! Börjar nästan snarka bara av tanken!

image202

Så här gott önskar jag att hon kunde sova igen.


Trötter

Är svårt trött i dag. Så svårt att jag funderade på att skippa bloggandet i kväll. Men så tog jag mig i kragen till sist. Bloggen kan man ju inte bara strunta i!

Anledningen till att jag är trött i dag är enkel. Jag sov så mycket på söndagen att jag inte kunde somna i går kväll. En enkel ekvation. Men så är alltid måndagarna för mig så jag är van. Och det är inte så att jag inte lär mig av mina misstag utan det är så att jag helt enkelt skiter i att jag inte kommer att kunna somna på kvällen. Så mycket  ÄLSKAR jag att sova på dagen!

Det blir i alla fall inget packande ikväll. Så mycket energi finns inte kvar i kroppen. Nu längtar jag bara till barnen somnar så jag får duscha och krypa ned i sängen! Hoppas jag orkar hålla mig vaken till Prison Break bara.



Packad

I går inledde jag mitt packande. Packade fem kartonger och det märktes inte ens. Man har mer saker än man tror. Idag ska jag fortsätta tömma lägenheten. Det är lika bra att börja i tid så man inte blir stressad mot slutet.

Var på en underbart trevlig middag hos Patrik och Wiveka i går. Käkade fondue med oxfilé och massor av goda tillbehör till varmrätt och sen chokladfondue till efterrätt. Till det en massa gott vin förstås. Det var otroligt smaskigt! Det var roligt att surra en massa också eftersom vi inte har setts på länge och de fem småbarnen härjade som vanligt som galningar. Vi sov över där och har kommit hem för en stund sedan.

I dag blir det till attt packa igen! Håller på att döööö av längtan efter huset! Vårt hus!!!!!! Kan inte tro att det är sant!

Idol

Innan jag hade sett  Amandas uppträdande så trodde jag att det nog skulle bli Picasso och Daniel som går till final i Globen. Men så kommer Jensen in på scen och är supercool och gör Elvis och det är grymt! Det blir nog hon och Daniel i final till sist. Men efter förra fredagens utröstning vet man ju att allt kan hända i Idol.

Ikväll finns det ju bara två personer som kan få åka hem och jag blir fan galen om det inte blir så!


En låååång snodd lista

Om mig

Namn:
Anneli 
Smeknamn: Har inget nu. Kallades Anchi av min vän Sydde i skolan.
Födelsedag: 3 mars
Födelseort: Luleå
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg: Brun
Pluggar/Jobbar: Jobbar, jobbar, jobbar
Familj: Patrik, mina barn, mamma, pappa, två bröder, mormor, två svägerskor, en svåger, svärmor, svärfar, fisken Disco
~

FAVORIT...

Färg:
Vitt och svart
Plats: Just nu mitt blivande hus
Land: Sverige och Thailand
Spel: Just nu Singstar schlager!
Drog: Alkohol och snus
Film: Blir aldrig less på Pulp Fiction
Djur: Hundar
Affär: IKEA
Serie: Greys anatomy och Prison Break
CD: Best of Frank Sinatra
Café: Går sällan på Café så jag säger det enda jag vet, Solo i Solna
Skor: Mina svarta skinnstövlar
Internetaktivitet: Bloggen, google och Facebook

BRUKAR DU...

Titta på dig själv i spegeln: Alltför ofta
Gnälla: Ja, när jag är trött, hungrig eller tycker synd om mig själv
Skrika: Ja när barnen eller Patrik inte lyssnar på vad jag säger
Sova: Ja, men inte så mycket som jag skulle vilja.
Ha ångest: Man har alltid ångest över något då man har barn.
Skada dig själv med flit: Aldrig.
Ta mediciner du inte borde ta: Tar en och annan alvedon i onödan ibland.
Vilja dö: Verkligen inte. Min stora skräck!
Drömma mardrömmar: Sällan.
Drömma sexdrömmar: Sällan.
Ta droger: Snus och alkohol är väl en drog?!
Försöka vara annorlunda: Ibland skulle jag vilja vara en sån där cool tjej med baggy kläder, lite sportig med tuff kort frisyr. Men jag är alldeles för lång och klassisk så jag misslyckas alltid.
Klä dig i svart: Ja, lite för ofta
Gå till kyrkan: Ja, men för sällan. Gillar att vara i kyrkan.
Gå i skolan: Nej
Ha sex: Definitivt
Ljuga: Nja, men en vit lögn då och då har aldrig skadat
Hata folk: Ja, det kan vara befriande att hata någon
Lita på folk: Beror på. Jag tror ofta gott om folk men gäller det något riktigt hemligt så är det väldigt få här i världen som får mitt förtroende.

NÄR...

Åt du senast: En pizza till middag 
Läste du en bok senast: Några veckor sedan.
Var du på konsert senast: Så länge sedan att jag inte minns.
Köpte du något senast: I går när jag shoppade kläder till barnen.
Svor du senast: Säkert inte många minuter sedan
Sjöng du senast: Med Kalle i morse på väg till dagis.
Klagade du senast: För några minuter sedan då jag och Josse diskuterade en viss person.
Är det sommar: Maj, juni, juli, augusti, september

VEM...

Saknar du:  Mina barn o Patrik, min familj i Luleå, mina döda hundar, mina vänner som bor långt borta
Vill du döda: Jag kan hata folk men att döda någon känns som att gå lite väl långt.
Rörde dig sist: Det var nog Kalle som kramade mig hej då i morse
Vill du slå: Många idioter. Män som misshandlar kvinnor och barn fysiskt och psykiskt, mördare, djurplågare, pedofiler, mobbare och vissa andra personer som jag inte tycker så bra om av andra anledningar. Men man ska ju inte slåss så jag låter bli.
Kysste dig sist: Patrik så klart!
Vill du kittla: Mina barn eller Patrik
Kramade du sist: Kalle
Vill du prata med: Med min mamma
Skrek du på sist: Patrik, Kalle eller Isabella...
Vill du vara som: Jag är nog nöjd med att vara som jag är.
Sårade dig sist: En vän som gick lite för långt
Vill du bli galet full med: Mina vänner
Gjorde dig riktigt glad senast: Mäklaren som meddelade att huset var vårt!
Fick du sms från senast: Linda som skrev om inredning
Ringde dig senast: Min faster Barbro

HAR DU...

För många vänner: lagomt många
Förföljelsemani: Nej
Tvångstankar: Några
Någon annan psykisk sjukdom: Nej det hoppas jag inte
Skadat någon: Känslomässigt- ja, fysiskt- ja om örfil räknas.
Färgat håret: Många gånger
Brutit några ben: Nej
Några piercings: Ja i öronen
Några tatueringar: Nej, vilket jag är glad för.
Egen dator: Delad med Pata
Gjort bort dig rejält: Hahaaha, ja det är jag duktig på!
Bra självförtroende: Ja inget problem med det.
Komplex: Ja det har väl alla.
Kysst någon: Japp
Haft sex: Jag har ju två barn
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja till mina barn
Bjudit ut någon: Ja
Varit kär: Är kär.
Blivit kär i någon på nätet: Nej
Dumpat någon: Ja
Blivit dumpad: En gång och det sved
Velat vara otrogen: Ja, låter kanske konstigt men det var i mina unga år.
Varit otrogen: Ja
Stulit någonting: Ja, ett par örhängen när jag var tonåring
Lämnat landet: På semester.
Rymt hemifrån: Aldrig
Tuttat eld på nåt: Nej
Gjort något olagligt: Ja.

HUR...

Går du: Höger ben framför vänster och sen tvärt om._
Svarar du i telefonen: Anneli
Fördriver du tiden: Surfar, äter, pratar i telefon, läser tidningar
Mycket pengar har du:  Jag överlever, men vill gärna ha mer.
Tjänar du pengar: Jag jobbar
Bäddar du sängen: Jag kliver upp ur sängen, ägnar inte sängen en blick förrän jag kryper ned i den på kvällen. Funkar skitbra!
Ofta diskar du: Fyller maskinen en gång om dagen
Ofta städar du: Plockar undan- varje dag, dammsuger- en gång i veckan.
Går det på jobbet: Tack bra.
Många stör du dig på: Många
Ofta träffar du din familj: De i Luleå- alltför sällan.
Mycket äter du: För mycket

Snopet

Det blev ingen ny frisyr i dag. Jag har nämligen en mycket speciell frisör. Ringde honom kvällen innan och kollade om han kunde tona och klippa mitt hår innan jag skulle till jobbet vid kvart i ett. Han bad mig komma in halv tolv så skulle nån annan börja tona håret och sen skulle han komma vid tolv och klippa mig.

Men när jag kom in hade ingen tid att börja tona mitt hår och när klockan var kvart över tolv och jag hade väntat i 45 minuter på min frisör så ledsnade jag och gick. Måste ringa i morgon och ordna en ny tid. Det är tur att han är riktigt bra och billig som fan. Det får mig att förlåta hans knäppa beteende.

Kom hem för en halvtimme sedan efter en kväll där det inte har hänt några större saker men som ändå har hållit mig sysselsatt. I morgon börjar jag tio och jobbar till sex och sen är det äntligen helg igen! Måste upp på vinden och rota efter flyttkartongerna så jag kan börja packa på lördag!

Babbel

Som sagt så jobbar jag kväll i veckan. Det är inte mitt favoritschema men ibland måste man ju. Det är visserligen rätt trevligt och mysigt på redaktionen på kvällstid när det bara är några få där men jag uppskattar mina kvällar hemma alltför mycket. Har alltid varit så att jag föredrar att jobba morgon.

Ikväll är sista passet till nio, sen jobbar jag till klockan sex på fredag. En dryg månad kvar på Expressen nu och jag ska erkänna att jag kommer att sakna det grymt mycket. Hoppas verkligen att mitt nya jobb är roligt för annars kommer jag nog att ångra mitt val. Men jag har ju fått ett hus tack vare det så helt fel var det ju inte förstås.

Huset ja. Jag tänker inte på så mycket annat. Räknar mest dagarna tills vi ska flytta. Längtar tills i helgen då jag ska låna en massa inredningstidningar av Linda och bara plöja. Hon och Dan flyttar till sitt hus veckan innan oss så vi har mycket gemensamt nu. Jag och Linda ringer varandra nästan varje kväll och pratar färg, tapeter, köksinredningar...
 
Nu ska jag ringa och säga upp lägenheten, lämna barnen på dagis och åka till frisören och bli lite snygg i håret.


En liten rapport

Jobbar kväll i veckan och man hinner då inte med mycket annat än att sova, följa barnen till dagis och jobba.

I natt har jag visserligen knappt sovit nått alls. Har renoverat i tankarna. Funderat på vilken färg vi ska ha i sovrummet, hur det möbleras och lite annat smått och gott. Men det är bara underbara tankar som fyller mitt huvud så då gör det inte så mycket att man är trött.

I går besiktade vi huset och allt gick bra, så i dag ska jag säga upp dagisplats och vår lägenhet. Nu är det inget som stoppar oss. Den 14 december får vi nycklarna och den 15:e flyttar vi in! Tjoho! Tror att detta blir världens härligaste jul genom tiderna!

Lite av varje

70-tals festen i går var väldigt rolig och det var imponerande att se hur mycket energi folk hade lagt ned på att vara tidtypiskt klädda! Jag kände mig dock superful i min klänning som var typ fyra storlekar för stor. Men efter några glas vin sket jag i det och partade på som vanligt.
image200

Kom hem vid halv tre på natten och som vanligt då jag har festat sover jag superdåligt. Blev väckt av telefonen klockan nio och när det sedan ringde vid halv elva igen gav jag upp och masade mig upp ur sängen. Jag och Patrik började dagen med att dra i oss var sin välbehövd pizza innan vi åkte och hämtade barnen hos Ulrika.

Sedan drog vi ut på soffjakt. Började med IKEA men de har inte en endaste som vi tycker är snygg. Åkte vidare till Asko men där gick vi också bet och jag började misströsta att vi skulle hitta en soffa som vi båda gillar. Men på Mio fann vi vad vi sökte efter. Jag fick min soffa med divan och Patrik fick sin svarta färg. Bra kompromiss, snygg soffa och ett hyfsat bra pris. Det enda trista är att vi inte får den förrän i mitten av januari. Vi får därmed fira jul med våra äckligt fula soffor som vi har nu.

image201
Här ovan är soffan men vår är i svart tyg och armstödet Big.

Nu längtar jag till barnen lagt sig. Är trött som fan och jag ser fram emot en lång varm dusch och myskläder. Därefter ska jag tända  ljus, krypa upp i soffan och se en film och njuta av julmust, pepparkakor och brieost. Ja, jag vet att det är november, men det är så jäkla gott!

Update

Skandal att Kristoffer åkte ut igår. Blev nästan lika upprörd som då Danny åkte hem förra året, men bara nästan.

Vem röstar på Andreas? Håller med Clabbe, som förresten var bland det fånigaste jag sett i "Idol", att han passar bättre i "Bonde söker fru".

Har tittat på huset i dag och det var sååååå roligt att gå omkring och veta att detta är vårt om en månad! Kvinnan som bor i huset är astrevlig. Hon gick runt med oss och berättade hur saker fungerade, vilka blommor som växer i rabatten och annan nyttig information.

Hon ska flytta till lägenhet och behövde bli av med en massa saker vilket vi tacksamt tog emot. Hon ska lämna kvar alla hyllor och skåp i förråden åt oss och desstom fick vi en extra frys. Vet inte hur vi ska fylla två stora frysar eftersom vi är vana att leva med en liten men det kan ju vara bra att ha. Vi fick också alla trädgårdssaker såsom slang, krattor, räfsor. Superbra eftersom vi inte har en endaste sån pryl.

Och inte nog med det. Innan vi åkte därifrån köpte vi också hennes trädgårdsmöbler som stod i det inglasade uterummet. De var fina och rätt nya och de duger åt oss. Det kommer att finnas nog med saker att lägga slantar på. Det var med andra ord med stora leenden vi åkte därifrån.

Nu laddar jag för 70-tals fest. Har håret utsläppt med mittbena och världens fulaste klänning som får mig att känna mig som en hösäck. Men det kom ett husköp i vägen så jag hann helt enkelt inte fixa något bättre. Har hällt upp en stor rom och cola och testar, än en gång, om det funkar att supa sig snygg.



Morgondagen

I morgon har vi en fullspäckad men rolig dag framför oss.

Vi ska åka till huset och titta en andra gång och den här gången med vetskapen om att det är vårt. Jag längtar så jag spricker efter att få drömma lite och planera hur vi ska möblera, renovera och allt sånt.

Därefter styr vi kosan mot IKEA för att provsitta soffor. Vi ska köpa en ny men vet inte riktigt vad vi är ute efter. Det kan hända att vi besöker andra butiker också för att hitta det vi verkligen drömmer om.

Sedan ska vi hem och lämna barnen till Ulrika som ska ha dem på kvällen då vi ska på 70-tals fest. Sprang på Myrorna i dag och letade outfit. Det slutade med en brunaktig klänning med skärp i midjan och ett par riktigt fula stora glasögon. Man kommer vara snygg värre.

Idolsnack

Har sett Idol och kan konstatera flera saker.

Peter Jidhe är den bästa av alla som har försökt leda programmet. Och vilka moves han inledde med. Hello Peter!

Picasso gjorde en av sina bästa framträdanden!

Mattias imponerade. Daniel, Kristoffer och Amanda var som vanligt stabila och bra.

Och till sist. Låt oss nu snälla slippa se Andreas mer.

Stress

Tack för era gratulationer!

I dag har vi skrivit kontrakt och lånat lite slantar på banken. På måndag ska vi besikta huset och hålla tummarna för att de inte hittar några fel utöver de småsaker som vi har fått veta från den första besiktningen. I sånt fall häver vi köpet och så står vi på noll igen. Men så tror jag inte att det blir.

Känner mig grymt lycklig och har stirrat på bilderna på huset om och om igen idag. Kan inte fatta att det är vårt! Det är svårt att koncentrera sig på jobbet när man har en miljon andra saker i huvudet. Flytt om en månad! Jesus!

Det som är mest akut just nu är dagisplats till barnen. I morgon blir det prio ett efter mord, olyckor, åtal och sånt som händer i jobbet.

Huset är vårt!

Tjoho! I dag vann vi till sist budgivningen och i morgonbitti skriver vi kontrakt om ingenting annat händer. Peppar, peppar.

Jag var sjukt nervös i dag när det bjöds hit och dit. Ville bara kräkas och det var en befrielse då mäklaren ringde och meddelade att det var klart! Om några minuter mailar hon oss kontraktet så vi får kika på det innan påskrivning i morgon.

Det känns förstås FANTASTISKT! Men också hemskt och nervöst på samma gång!

Här nedan kommer några bilder från vårt blivande hem!
image194
Uteplatsen med kvällssol. Inglasad och infravärme så du kan njuta av det långt in på hösten!

image195

Köket där den äckligt fula mattan ska tas bort.

image196
image197

Översta bilden visar uteplatsen på framsidan. Helt insynsskyddad och bilden här ovanför är utsikten från den inglasade uteplatsen.

image198

Vardagsrummet med öppna spisen!

Vad tycker ni????

Födelsedag!

Den 6 november för ett år sedan startade jag min blogg och för det säger jag hurra, hurra, hurra, hurra!

På ett år har det blivit 642 inlägg av mig och 1710 kommentarer av er som läser! Tack för att ni hänger på! Kram till er!



                      image193

Skräckblandad förtjusning!

I dag har det lagts bud. Det är vi och ett annat par som slåss om att få köpa huset. Just nu är det vi som har lagt det liggande budet och de andra har bett om att få fundera på saken tills i morgon. Spännande som fan! Mäklaren tror att det hela blir klart  i morgon och att kontrakt skrivs innan veckan är slut.

Shit pommes, vi kanske är husägare innan veckan är över!

Det är så mycket samtidigt i mitt liv nu. Jag är alldeles snurrig och det känns som om hur jag än vrider mig så har jag arslet bak- fast på ett positivt sätt förstås. Ni hajar säkert vad jag menar.

Sånt här snurrar i skallen nu: kontrakt, lån, dagisplats i januari, nya jobbet, flyttfirma, städfirma, möbler, packning, flyttlådor.... Det blandas med känslor av glädje, lycka, ångest, rädsla, galenskap och fantasier.

Jag sover dåligt, ligger och funderar på hur vi ska möblera, vilka golv som ska läggas och vilka väggar som ska målas. Samtidigt vet vi inte ens om vi får huset. Tänk om vårt hus målas och inreds av någon annan i slutändan. Då svider det rejält.

Nåja, nog om detta nu. I morgon vet vi förhoppningsvis!

Status

Vi har lagt ett bud på huset- och det är utgångspriset. Sen har jag väntat hela dagen på att mäklaren ska ringa och nu när jag var på väg hem från jobbet hörde hon äntligen av sig. Ingen annan har visat intresse för huset ännu. Två stycken vill fundera tills i morgon förmiddag så mäklaren återkommer under morgondagen!

Det känns positivt, men samtidigt är det otroligt mycket som kan hända. Det är en nagelbitare!

Ikväll väntar middag på thairestaurangen vid oss med mammagruppen från då jag var hemma med Isabella. Ska bli trevligt att sitta i lugn och ro och prata utan barn som skriker runt omkring oss. Det blir Dim sum till förrätt, något smaskigt till varmrätt och en kall öl på det!

Förälskad i ett hus

Vi hade ju planerat att ha en lugn hemmakväll i går men vid fyra på eftermiddagen ringde Natasa och Jakob som bor i Uppsala och frågade om vi ville komma på middag. Vi behövde inte lång betänketid. Isabella var ju frisk och vi hade inget för oss så vi packade in ungar och resesäng i bilen och begav oss. Och det spontana infallet blev väldigt lyckat och roligt! Vi spelade sällskapsspel, åt god mat och diskuterade allt från Gud, Livets ord, genetik till uppfostran och bröstlyft.

I dag har vi tittat på hus och inte vilket hus som helst utan ett som vi båda blev kära i. Patriks pappa kallades in och tog en titt eftersom han har mer efarenhet av hus än vad vi har och han gav det höga betyg. Det är välskött, har bra läge, är lagom stort och perfekt för oss. Det finns några saker som bör åtgärdas men jag har inget emot att få sätta en egen prägel på det.

Och nu har våra husdrömmar plötsligt blivit blodigt allvar. I morgon ska vi vara med på vår första budgivning och det känns pirrigt som fan. Lånelöftet är klart och vi har satt en gräns för hur högt vi är villiga att gå. Och ja, jag vet att det inte är så troligt att just vi får det, men det är stort att vara med och buda för första gången! Det trista är ju bara om huset inte blir vårt. Vi är nämligen såååå sugna på just det!

Det blir en MYCKET spännande dag i morgon!


Underbara lördag

Har en riktigt slö lördag. Isabella är äntligen, peppar, peppar, frisk och har behållit mat hela dagen. Hon är betydligt piggare än i går och det både syns och märks att det har vänt. Skönt!

Eftersom jag har varit fånge i lägenheten med henne i en vecka tog jag en promenad ned till centrum alldeles ensam. Strosade i affärer och ögonshoppade i över en timme vilket kändes som rena lyxen. Kom hem med några småpåsar. En mössa till mig och en prinsesskrona till Isabella som hon ska få i julklapp.

I eftermiddag har barnen fått leka med bilar i mjöl. Det var bland det roligaste jag och mina bröder visste när vi var små och Kalle uppskattar det lika mycket! Isabella gillade det också även om hon inte riktigt fattade galoppen. Kalle låtsas att det är snö, han skottar och gör vägar medan Isabella mest kladdar. Man får dammsuga ordentligt efteråt men det är det värt.

image192

Så kan det gå

I morse kom Kalle och sa att det var snö ute. Vi skrattade lite och sa att det kanske bara var frost. Men till vår stora förvåning var marken täckt med ett vitt täcke! Det var inte mycket men det var tillräckligt för att vi skulle bestämma oss för att gå ut och leka på gården efter frukosten.

Isabella är hyfsat pigg och vi tänkte att hon behövde lite frisk luft. Så alla klädde på sig och vi begav oss glada i hågen ned med hissen för att leka i snön. Döm om vår besvikelse när vi upptäcker att det börjat spöregna ute.

Vi var dock tjuriga och gick ut i alla fall. Där stod vi klockan nio på morgonen ute och kastade blöta snöbollar på varandra medan regnet öste ned över oss. Folk som såg oss tänkte nog att vi inte var riktigt kloka. Efter tio minuter frös Kalle om händerna som blivit blöta av regnet och ville gå in. Och vi sa inte emot. Det var dagens utflykt. 20 minuters påklädning för 10 minuters lek.


Säger som...

...Gert Fylking; "Äntligen!!!"

Fy fan vad skönt att slippa jättebebisen Sam!

Nu kanske tönten Andreas och sedan snygg-Mattias får åka hem i de två följande avsnitten så har vi bara eliten kvar i tävlingen som sig bör!

Man ska inte ropa hej...

...är mitt ordspråk. Och det borde jag ha lyssnat på när jag skrev i dag att magsjukan var över. Nu kräks Isabella igen och vår tvätthög stiger snart ända till taket. Vi hade precis dukat upp Tacos, hällt upp vin i glasen och tänt ljus då kaskaden utbröt i hennes säng. Mysig fredag.

Om läget är samma i morgon blir det att uppsöka farbror doktorn.

Nu håller hon äntligen på somna och vi ska bänka oss framför "Idol". Hoppas ni har en mysigare fredag än vad vi har.

Halleluja!

Isabella sov från sex i går till åtta i morse och är pigg och glad. Jag har duschat henne och satt på rena kläder och hon har med god aptit ätit smörgås till frukost. Det är över! Tjohooo!

Nu håller vi bara tummarna att ingen annan ska åka dit för detta var ingen liten lätt magsjuka utan en riktigt djävul som jag inte vill drabbas av. Men jag borde väl redan ha fått det i så fall eftersom jag har torkat kräk sedan tisdag...?!

I och med Isabellas magsjuka så ställdes alla roliga planer inför helgen in. Ikväll skulle vi ha åkt till Patrik och Wiveka på en efterlängtad middag. Jag har sett fram emot det ända sedan det bestämdes, men nu blir det ju inget. Vi får ta en lugn helg hemma istället, det behöver kanske både Isabella och vi efter den här svinjobbiga veckan. Men tråkigt är det.



Vänner...

...vad vore livet utan dem? Under de här dagarna har tre av mina vänner ställt upp för mig på bästa sätt.

I går erbjöd sig Josse att hämta Kalle från dagis, men Patrik hann före så hon behövde inte. Men det var snällt!

Och idag har Linda varit en räddare i nöden och handlat saker från apoteket och hämtat Kalle trots att hon låg hemma sjuk.

Och nyss kom Ulrika förbi med mjölk och leverpastej så vi har frukost tills imorgon. Dessutom hade hon handlat en tidning och en godispåse till mig.

Puss på er tjejer! I love you all!

Svält

Isabella har gråtit hela dagen eftersom hon förmodligen håller på att svälta ihjäl. Hon har ju inte ätit på två dagar. Jag har testat majsvälling och morotspure men hon kastar det ilsket i golvet och skriker ännu högre. Inte konstigt. Hon vill ha en fet biff, potatisgratäng och sås. Förstår henne. Sådan mor sådan dotter.

Om det hade varit Kalle hade det varit lugnt. Han klarar sig vääääldigt länge utan mat. Men för mitt lilla matvrak till dotter är detta ren och skär tortyr.

Till sist tröttnade jag på skriket och gav henne tre smörgåsrån med massa smör och på det en flaska majsvälling. Nu är hon nöjd och har precis somnat. Men det är väl bara en tidsfråga innan allt kommer upp igen.

image191

På bilden: Ett matvrak med temperament!

Min stackars tjej

Vid ett, natten mot onsdag, fick Isabella magsjuka. Jag var misstänksam redan på kvällen innan eftersom hon hade bajsat löst och inte ville äta någon middag. Och mycket riktigt så blev det en jobbig natt.

I går var jag hemma med henne och jag trodde att innan kvällen var slut skulle hon ha piggnat till. Men nu är det torsdag och hon kan fortfarande inte ens behålla vatten.

Hon är helt utslagen, ligger mest på sin säng och gråter eller sover. Jag har ringt vårdguiden som sa att jag ska ge henne vatten med tesked vilket jag har gjort och hon kräks upp det i alla fall. Hon vill heller inte bli matat med sked utan vill dricka vatten ur nappflaska. Men då får hon i sig det för fort och kräks upp det.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Nu väntar jag på samtal från BVC. Jag kanske är överbeskyddande men hon är så liten i kroppen och jag misstänker att hon är på gränsen till uttorkad. Läste nyss på nätet att när de gråter utan tårar, vilket hon gör nu, så är det ett tecken på uttorkning.

Dessutom är det grymt frusterarande att inte kunna gå ut. Kan inte ens hämta Kalle på dagis. Tur i oturen är Linda förkyld och hemma från jobbet och ska hämta hem plutten åt mig samt köpa hem vätskeersättning från apoteket.

Så, nu har jag fått beklaga mig lite. Nu ska jag gå och titta till min sessa som har somnat på sin säng.

RSS 2.0