Halloweenångest

                                             image190
På torsdag har barnen som vanligt maskerad på dagis och det ger mig samma ångest varje år. Jag känner inte för att kasta ut flera hundra kronor på utklädnader till dem som bara används en gång, sen växer de ur dem.

Som tur är kläckte jag och Kalle en idé om att han skulle vara Spiderman på torsdag. Han fick en sån dräkt med mask i julklapp förra året så då slipper vi den utgiften.

Men Isabella då? Vad tusan ska jag klä ut henne till?  Prinsessa tyckte Kalle. Ja, simpelt och lätt och det enda som skulle behöva inhandlas är en krona. Men är det inte tråkigt? Hur många prinsessor kommer det inte att vara på dagis? Har ni några billiga roliga ideér?

Snorigt

Blev förkyld i helgen då vi var ute på krogen och det blev sen bara värre och värre. I går hade jag ont i huvudet och i nacken och feber och därför bestämde jag mig för att vara hemma från jobbet och vila i dag. Jag brukar inte vara hemma när jag är förkyld så det känns lite konstigt. Jag tycker alltid att det känns onödigt.

Men eftersom jag börjar svettas så fort jag rör mig och näsan är igengrodd så var det nog ett klokt beslut. Har sovit länge och mest suttit vid datorn. Nu ska jag plocka undan lite och sedan gå och hämta hem vilddjuren. I morgon blir det dock jobb igen. Tycker det är alldeles för tråkigt att vara hemma och så länge jag inte är sängliggande av feber så känns det som slöseri med både tid och pengar.

Tack alla för era gratulationer till det nya jobbet! Det känns toppen att veta att man är fastanställd igen och jobbet är en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an!


Avslöjar väl då!

Ok, då är det bestämt och inte längre hemligt. Jag ska byta jobb- igen!

Har fått ett erbjudande om en fast tjänst som redaktör och reporter på Metro.se och tackat ja! Jag trivs ju väldigt, väldigt bra på Expressen och jag kommer att sakna mina jobbarkompisar men ett fast jobb är ett fast jobb. Dessutom får jag testa att jobba som redaktör vilket kommer att ge mig en större bredd om jag vill byta jobb i framtiden.

Den 2 januari börjar jag på Metro och det känns spännande, roligt och lite ångestfyllt. Som vanligt då man ska börja ett nytt jobb. Som tur är känns det alltid bättre efter en dag eller två.  

Det blir ett spännande år även nästa år! Kul! Och det roligaste av allt...nu kan vi köpa hus!!!!!


Partypics

Har haft en riktig slödag. Mamma och pappa har åkt och jag har sovit med barnen och tagit igen lite sömn. Danne och Micke åker hem i morgon så vi ska eventuellt gå på en Thairestaurang och käka ikväll.

Här kommer lite bilder från partykvällen i fredags.

image186
Jag och Pata klockan tre på natten på Stureplan.

image187
Jag och storebror

image188

Moster Gun-marie sitter inklämd mellan Pata och Micke

image189

Hela gänget!

Över förväntan

Hade riktigt roligt igår. Åkte till "The Dubliner" som var över förväntan. Jag hade väntat mig ett äkta sunkhak men det var bra musik, folk i år ålder och väldigt trevligt. Vi tog ett bord där vi satt och surrade och drack öl ända tills de tände lamporna i lokalen för att stänga klockan tre.

Då var vi sugna på att sjunga lite karaoke och började därför promenera mot "Golden Hits". Men till vår besvikelse stängde de klockan tre så det blev Mc Donalds och en fylleburgare istället.

Var hemma vid fyra lite rund under fötterna. Mår dock oväntat bra i dag. Nu ska åka ut på stan en sväng och ikväll blir det god middag hemma sista kvällen innan mamma och pappa åker hem.

Party

Bloggar onykter för första gången. Har haft middag hemma med mamma, pappa, barnen, Micke, Daniel och moster Gun-Marie. Vi har käkat gott och druckit vin och drinkar och nu väntar krogen för mig och bröderna. Pata är på jobbfest och missar allt det roliga.

Angående Idol. Önskade att Sam skulle åka men förstod att det skulle bli Evelina. Gillade henne men det var dock en tidsfråga innan tiden var ute för henne.

Japp. So long! Nu blir det party all night long! Måste passa på när man har barnvakt!

Det är mycke nu

Mamma och pappa är här och om några timmar väntar vi Daniel och Micke som just nu sitter i en bil på väg ned från Luleå. I morgon är jag ledig och ska hjälpa bröderna att sälja löjrom på Expressen och på SE&HÖR. Sen ska jag käka lunch med Linda och Kattis på mitt gamla jobb. Därefter blir det kanske att gå i centrum med mamma och pappa och barnen. Blir en trevlig dag!

Det händer sååååå mycket i mitt liv just nu. Jag kan inte berätta något just nu (som vanligt) men jag lovar att ni ska bli varse så småningom! Det är roligt i alla fall. Men jag är INTE gravid, som en tjej trodde att jag var i går.

Jag hade skaffat en grej på Facebook som heter graviditetsklocka. Jag gjorde det för att jag skullle kunna följa Lindas graviditet. Men folk som såg detta drog sina egna slutsatser och gratulerade mig till den väntande tillökningen. Jag höll på få spader och tog genast bort den där grejen från min sida. Fan heller. Inga bullar i min ugn tack. Im done.

Nej, detta är något annat och jag känner mig alldeles pirrig och stirrig.

Så!

Nu har ilskan lagt sig och barnen likaså.

Egentligen är jag ju som sagt jätteglad i dag eftersom jag har fått förlängd tjänst på tidningen och blir kvar minst ett halvår till. Känns skönt och kul!

Dessutom kommer min älskade mamma och pappa och hälsar på mig i morgon och jag håller på att längta ihjäl mig efter dem! Och på fredag kommer bröderna! Ännu mer roligt!

Nu är det dags "Desperate Housewifes"!

Aaaaaaaaaaahhhhhhhhh

Fan. Egentligen skulle det ha blivit ett glatt blogginlägg ikväll eftersom jag fått besked att jag fått förlängd anställning på jobbet. Men jag är så irriterad på min son just nu att om jag inte hade behövt tänka på konsekvenserna hade jag nog kastat ut tv:n eller varför inte soffan genom fönstret.

Från att ha somnat hur bra som helst på kvällarna har det nu blivit ett helvete varje gång han ska gå och sova. Han är jätteglad och vi läser bok och så, som på en given signal, när jag säger att han ska sova så börjar han gråta. Han säger att han har ont i magen, att han fryser, att han vill mysa, att han vill bajsa....

Tidigare var det mest att han hade ont i magen men nu vill han mysa. Och detta gör mig snart koko i bollen! Jag blir ta mig fan GALEN att lyssna på gnället kväll efter kväll ibland över en timme. Och han ger sig aldrig. "Jag vill mysa med dig"..."Buuuähhhhh"....."Mamma, jag vill mysa"...."Mamma, jag behöver bajsa!".....

Jävla påhitt är vad det är. Ok, om han hade varit ett år, men han är fyra. Ska skaffa mig ett par öronproppar och låsa in mig i sovrummet som ligger långt bort från hans rum så jag slipper lyssna. Och stackars Isabella som varje kväll måste somna till detta jävla oväsen. Fuck!

Ok, nu har jag fått göra av med lite ilska. Nu kan tv:n eller soffan känna sig lite lugnare.

Blommor och bin

I helgen frågade Kalle mig hur han och Isabella kom in i min mage. "Fråga pappa", sa jag. Så gjorde han det men han svarade "fråga mamma". Knivigt.

image185

Vilket sätt

Det blev ingen ny frisyr i dag eftersom min frisör var på semester. Vilket sätt att åka bort utan att meddela mig. Nu får jag se tråkig ut i håret en vecka till eftersom i dag var den enda dag som det funkade rent praktiskt för mig att gå dit.

Känner mig sjuk. Det värker i hela kroppen och innan vi åt middag trodde jag att det var magsjuka som låg och lurade. Men nu när jag har käkat känns det lite bättre. Det kan bero på att jag är trött. Jag sov så mycket på söndagen att jag var superpigg i går när jag skulle somna. Och ju mer timmarna gick desto mer stressad blev jag och då kunde jag absolut inte somna. Så det var nätt och jämt att man kunde hålla ögonen öpnna i dag på jobbet.

Tänkte sova tidigt ikväll men så insåg jag att det är Prison Break-premiär så där försvann det alternativet. Men det slutar elva och jag lär somna innan eftertexterna börjat rulla.

Kalastider

Har varit på kalas hos Ulrika, Patriks syster. Hon, Patrik och deras lillebror Jocke fyller år med några dagars mellanrum så det är mycket firande så här års. Vi hade som vanligt mysigt och trevligt. Ulrika hade gjort god buffé och till det drack hon, jag och svärmor lite vin. Dessutom planerade vi julafton.

Vi ska fira hos Ulrika i år allihopa och jag ser verkligen fram emot det! Känns så himla bra att jag har hamnat i en familj jag tycker om att vara med!

Dagen i övrigt har mest handlat om städning. Jag har passat på när det helg och man har lite ork. Har rensat och skurat och fejat men känner mig fortfarande inte färdig. När man väl börjar hittar man hela tiden nya saker som behöver göras.

I morgon ska jag försöka hinna till frisören efter jobbet. Har inte klippt mig sen i juli så det är verkligen på tiden. Ska färga lite mörkare också. Blir kul att förnya sig.

Snodd lista av Erica

  1. Har du gjort nummer 2 idag? Ja, faktiskt! Vid lunch för att ge er mer information än ni vill ha.
  2. Brukar du spegla dej o tänka "faan vad snygg jag är"? Ja, när jag är full och uppklädd.
  3. Hur mycket navelludd brukar du hitta när du gräver runt? Jag gräver inte runt och har definitivt ingen navelludd. Är inte det en manlig grej? Känner inga tjejer som har navelludd...
  4. Tycker du att du är smart? Rätt så! Blir i alla fall irriterad på människor som är korkade även om jag också har stunder då jag inte är den vassaste kniven i lådan.
  5. 3 saker att ta med till en öde ö? Familjen (fler än en men ja,ja) vatten och mat
  6. Vad är det sista du gör innan du somnar? Säger "godnatt" och "jag älskar dig" till Pata.
  7. Vad ska din hund heta om du köper en? Ska inte köpa någon, men om jag blev tvingad till det så kanske Molly igen. Älskar det namnet på hundar. Eller Bimbo. Beror på vad det är för sorts hund...
  8. Finns det nån du skulle vilja pussa just nu? Ja, Isabella som sitter i mitt knä och luktar bebis.
  9. Om du skulle få en miljard vad skulle du göra för pengarna? Köpa mitt drömhus, byta bil, ge bort pengar till alla familjemedlemmar, spara, resa...
  10. Vilken maträtt älskar du men som alla andra mest troligtvis avskyr? Hmmm.Palt är ju inte så poppis här i Stockholm...
  11. Vad ska du göra när du blir stor? Bli husägare
  12. Vem/vilka är sveriges mest överskattade artister? Finns massor. Carola, Nanne Grönwall, Petter, Peter Jöback,...etc....
  13. Vad har du för drömbil? Har ingen drömbil. Bilar är inte viktigt för mig, bara för min man.
  14. Drömman (kändis)? Ashton Kutcher kanske...
  15. Drömman (vanlig dödlig som du kanske har chans på)? Jag hoppas att jag redan har hittat honom.
  16. Sover du naken eller med päls på? I mässingen eller med trosor.
  17. Om du skulle få träffa en levande eller död person vem skulle du vilja träffa? Men, det finns ju hur många som helst. Om det var helt ofarligt skulle jag kanske ha velat prata med Hitler.
  18. Vad skulle du fråga den personen? Jag skulle fråga hur han tänker, prata och se hur han var.
  19. Vem vill du se som sveriges nästa statsminister? Ingen aning
  20. Vem ser du upp till? Filip och Fredrik, Leif GW Persson...allmänt ser jag upp till smarta, intressanta och duktiga personer.
  21. Vad ska du göra på nyårsafton? Festa och äta gott med min familj i Luleå, antagligen i en villa i Örarna
  22. Vad önskar du dej i julklapp? Sällskapsspel och Singstar Schlager
  23. Varför svarade du på den här listan? För att jag är störd
  24. Vem ska spela huvudrollen som dej i filmen om ditt liv? Har funderat mycket på den och kommer aldrig på något bra svar. Catherine Zeta Jones kanske.

By the way...

....bra att Evelina fick stanna kvar i Idol i går. Hon är skön!

Och det gjorde mig ingenting att Ghatania åkte. Har stört mig på henne länge nu. En medelmåtta i sammanhanget som ändå hade fått hälsa hem inom kort.

Däremot ställer jag mig frågande till att Mattias hängde lös. Så dålig var han inte igår. Sam, med världens jobbigaste röst, var ju mycket sämre. Hur länge orkar man lyssna på honom? Dessutom är han som en jättebebis på scenen när han ger sig på att försöka dansa.

Så, då har jag fått det sagt.

Finns det hjärterum så finns det...

Började dagen med att bära ned en soffa från vinden som ska stå i barnens rum. Den har stått där tidigare och den senaste tiden har jag känt att jag saknat den. Dessutom är det en bäddsoffa och till veckan behöver vi en massa sängplatser.

Mamma och pappa kommer på onsdag och någon dag senare kommer även mina bröder Daniel och Micke och våldgästar. Deras mission i Stockholm är att sälja löjrom och jag har redan krängt några kilo åt dem på tidningen. Hur som helst blir det fullt hus. Det är bara roligt förstås och nu när soffan står på plats finns det sängar till alla också.

Har städat och donat under dagen. Damsög hela lägenheten och tänkte vaska golven då Isabella provade sina sandiga skor och gick en promenad i alla rum. Så nu är det lika sandigt som det var innan. Så är det när man har barn. Damsugaren ligger framme i stort sett hela tiden.

Känner att jag skulle vilja ta fram stora sopsäckar och rensa bort skor, kläder och annat som inte används. Men hälften är Patas och hans saker rör man inte eller kastar ostraffat så jag väntar nog. Jag är inte boss i alla lägen. Han är och river ut Dan och Lindas nya hus så jag får helt enkelt vänta med min rensning tills i morgon. Då ska här slängas!


Idolsnack

Håller fast vid att Daniel och Kristoffer kommer att stå i Globen i final. Den enda som kan hota dem är Amanda.

Svårt att säga vem som åker. Gissar tyvärr att det blir Evelina som ryker. Skulle dock inte misstycka om detta var det sista vi såg av Andreas. Marie var väl heller inte någon stjärna ikväll, men hon verkar vara alltför populär för att få lämna skutan just nu.

Fråga på

Att gå in och handla på Systembolaget är en riktigt uppsving för självförtroendet. Jag får nämligen nästan alltid visa legitimation och jag känner mig lika glad över detta varje gång. Inte för att jag tror att jag ser ut som tjugo men jag ser tydligen så pass ung ut att de blir osäkra. Smickrande!

Fredagstrött

Hade en trevlig och rätt så blöt kväll på krogen med Åsa igår. I alla fall för hennes del. Själv höll jag mig i lagom form och kom hem vid tio, så jag har i alla fall fått tillräckligt med sömn i natt. Men man är ju ändå rätt sliten dagen efter oavsett om man somnat i tid eller inte.

Och det var tur att jag höll mig relativt lugn i går för det har varit en stressig dag på jobbet. Mycket att stå i vilket jag älskar! Nu när jag kommit hem är jag dock så trött att jag skulle kunna somna stående. Patrik ska handla med sig hämtmat efter jobbet så det blir till att äta gott och glo på Idol i kväll. Skönt, skönt!

Snor en lista av Erica

Vilket är det pinsammaste band du lyssnat på?

Men gud inte vet jag...nått på Finlandsfärjan kanske...

Hur många timmar har du som mest suttit framför datorn?

Eftersom jag sitter framför datorn i mitt jobb så kanske tio timmar...

Vad är det för färg på din cykel?

Blå

Blondin eller brunett?

Brunett

Vilken färg har du på din text på msn?

Rosa

Vilket stjärntecken är du?

Fisk

Vad åt du senast?

En hamburgare (utan bröd) och sallad.

Har du en diskmaskin?

Ja, en bänkdiskmaskin. Skulle inte kunna leva utan!


Rakar du av dig ögonbrynen?

Nej, haha. Jag plockar med en pincett.


Har du husdjur?

Ja, Kalles fisk Disco

Vilket smeknamn gav din mamma dig som liten?

Inget tror jag. Jag kallade mig själv för Mim men hon sa nog Anneli.

Är du kär i nån just nu?

Ja!!!

Har du brutit på tyska för att impa på nån kille/tjej?

Haha, nej. Jag har pratat tyska på fyllan med såna som varit från Tyskland så det var ju inte för att impa. Tvärtom. Efter fem års studier borde jag kunna lite mer än typ tre fraser.

Har du sagt "lol" under ett samlag?

Nej, varför skulle jag?

Har du ätit godis för 100 kronor en kväll?

Inte ensam men tillsammans med andra.

Vad är du beroende av?

Snus, min mobiltelefon, datorn, mina barn, sömn, mat

Vad har du för fobier?

Hur mycket tid har vi??? Massor! Baciller, kräksjuka, småkryp, insekter, flygplan...Nej men ärligt så har jag bara en sak som på riktigt skulle klassas som fobi och det är getingar.

Berätta detaljerat om vad det äckligaste du har ätit?
Det är inte så mycket att säga annat än namnet Pölsa.

Hur lång är du?

179 centimeter


Om du var ett verktyg vad skulle du vara då?
Helt spontant svarar jag en hammare. Hahaha. Fråga mig inte varför...känner mig så idag bara.

Sover du med gosedjur?

Nej

Vad har du som ingen annan har?

Jag vet inte. Jag är nog inte så speciell att ingen annan har likadant. Just mina barn då kanske.

Vilken mobil har du?

Sony Eriksson w810i

Vilken var den senaste du fick sms av?

Det var nog av Josse igår kväll.

Vem var den senaste du fick mms av?

Pappa som ville visa sin nya bil.

Vem var den senaste som ringde dig?

Patrik som sa att han blir lite sen från innebandyn...

Är du förlovad?

Ja

När duschade du senast?

I går kväll....

Vem tänker du på nu?

På Kalle som tjatar om att jag ska komma och hälsa på i tältet. Bye bye!


Upp och ned

Det är lite upp och ned just nu. Vet inte vad som händer framöver med saker och ting och det ger mig huvudvärk. Men det löser väl sig som kärringen sa då hon sket i vasken. Och det är ingen idé att ni frågar vad som hänt för jag kan ändå inte berätta.

I dag har jag satt upp ett tält i barnens rum och det var ingen enkel match. Jag ser mig själv som en hyfsat teknisk person men det här var inte ett vanligt tält och det tog sin tid innan jag klurade ut hur jag skulle bära mig åt. Sedan tog det en bra stund innan jag lyckades få ihop det. Men nu står det äntligen där i all sin prakt. Jag och Kalle har bäddat mysigt där inne och han har bestämt att han ska sova där i natt. Vi får väl se hur det blir med den saken.

I morgon ska jag ut och dricka vin med min goda vän Åsa. Vi har inte setts på väldigt länge så det känns bra och roligt att få uppdatera varandra på vad som hänt sedan sist. Vi ska ses på Sky bar efter jobbet och jag längtar redan!

Ikväll blir det soffan och Greys Anatomy förstås!

Utförsäljning

image184

Nu har jag hamnat i rensartagen. Har burit ned flera kartonger med barnkläder från vinden som jag ska sälja på Blocket. Det är ingen idé att spara Kalles gamla kläder längre, att vänta till de blir omoderna och ingen vill ha dem. Jag ska dock spara de allra minsta kläderna. Linda ska låna lite och sen vill jag ha kvar några som minnen från då mina pluttar var pluttar.

Jag ska ta ned några kartonger till i morgon som jag ska gå igenom och som vanligt när jag rensar bland saker så känns det som om jag tömmer en tung ryggsäck som jag bär. Det är en befriande känsla. Den dag vi flyttar till hus ska hälften av skrotet uppe på vinden säljas på Blocket och det kommer att kännas underbart!

Just nu "boar" jag en massa överhuvudtaget. Jag rensar, slänger, städar och vill pynta och fixa. Man skulle nästan kunna tro att jag är gravid, men så är absolut inte fallet. Det handlar om något annat och jag tror att det är att det snart ska bli vinter. Jag förbereder mig för det på något skumt sätt.

På tal om vintern. Om en och en halv månad får jag äntligen julpynta!

Shrek 3

Middagen igår var väldigt trevlig. Patriks mamma har legat på sjukhus länge efter ett fall från ett berg där hon skadade ryggen och det var kul att se henne så pass pigg som hon var igår. Hon drack något glas vin och pratade och skrattade. Patrik hade gjort en smarrig smörgåstårta och jag bakade en kaka till kaffet som blev totalt misslyckad. Vi fick äta smulor men det funkade det också. "Det är bara tråkigt om det är för perfekt", sa Ulrika och så skrattade vi bort fadäsen.

image183
I dag har jag och Josse bytt barn för en stund. Hon tog hand om Isabella medan jag tog med Arvid och Kalle på bio och såg "Shrek 3". Killarna ville ha stora drickor och en gigantisk popcorn till filmen. Sen hade de lite svårt att sitta stilla på sina rumpor och började då och då att tjafsa om vem som skulle hålla popcornlådan istället för att titta på filmen. Och jag måste erkänna att av oss tre så var det jag som skrattade mest. Filmen är nog lite för svår för ett par fyraåringar med myror i brallan. Men kul hade de och de pratar redan om vilken film de ska se nästa gång.

I morgon börjar en ny vecka då jag ska äta nyttigt och träna duktigt! Förra veckan höll jag mitt löfte och var i gymmet två gånger och åt både fettsnålt och lite kolhydrater. Jag känner att det gett resultat och jag planerar att fortsätta på samma linje.

Lördagsrapport

Upp och hoppa! Solen strålar ute och klockan är över nio!

Nej, jag skojar bara. Jag är inte så pigg och hurtig ska ni veta. Jag är tvärtom en riktigt grinolle som blir irriterad på barnen för att de vaknar. Och då sover de ändå till minst åtta vilket är en lyx. Men det finns nog ingenting skönare än att få sova länge på helgerna och som tur är delar jag och Patrik upp så att en får sova lördag och en söndag. Idag är det, som ni förstår, jag som dragit nitlotten.

Men jag skulle visserligen ändå upp snart. Om en timme ska jag och Kalle åka på kalas på en inomhuslekplats i Bromma. Och eftersom Arvid också ska dit ska jag och Josse sitta och snacka i lugn och ro över en kopp kaffe medan ungarna härjar på egen hand. Blir väldigt trevligt.

Ikväll väntar sedan nästa kalas. Patrik fyllde år igår men vi firade inget speciellt här hemma. Han fick presenter förstås. En grillpanna av mig och teckningar från barnen. Och så festade vi till med sushi till middag. Men det stora firandet blir ikväll. Hans föräldrar , bror Jocke och syster Ulrika och hennes barn kommer hit. Det blir fullt hus men det är förstås bara roligt!


Uppdatering

Det har varit en rolig men ganska stressig vecka. Det tar ett tag innan man kommer in i de vardagliga gängorna igen efter en vecka i solen.

Har jobbat kväll vilket var roligt, sen fick jag hoppa in och skriva om Nobelpriset i litteratur vilket var en ny och spännande utmaning. Det finns nämligen inte många som är mindre kulturella än vad jag är. Det kanske man inte kan tro, men så är det. Först höll jag på få dåndimpen när jag hörde vad jag skulle göra, men det gick bra och så här i efterhand kan jag tycka att det var rätt kul.

En snabb Idol update så här innan utröstningen. Daniel och Kristoffer i final i Globen! Amanda är skön även om jag inte tyckte att hon var så speciellt lysande i kväll. Evelina är en annan favorit!

Jag tror att Sam eller Andreas åker hem ikväll...


Alltid är det någonting

Tänk att man aldrig får vara riktigt glad. När jag nyss haft semester och är pigg och redo att kasta mig in i jobbet då går Kalle förstås och blir sjuk. I går när jag kom hem vid halv tio var han varm som en kamin och eftersom Patrik började sitt nya jobb igår och har instruktionsdagar den här veckan förstod jag att det blev jag som drog nitlotten att vabba. Suck.

Natten har varit hemsk då Kalle, sedan vi var i Kreta, fått för sig att han har ont i magen och att han behöver kräkas. Jag vet inte om han bara hittar på eller  inte. I natt har han hulkat över en hink men det har inte kommit något. Det som gör mig misstänksam att han hittar på är för att han hela tiden frågar om jag tycker synd om honom. Ska ringa BVC och kolla vad de tror. Om han inte hittar på för att få uppmärksamhet så är det ju något som är fel.

Kom i säng vid halv fem i morse och var som ett åskmoln när jag väcktes av Kalle vid sju. Nu känns det bättre men jag längtar efter att få sova middag och ta igen förlorad sömn.

Har dessutom löst det så jag kan åka och jobba. Jocke kommer hit efter skolan så jag kan vara på Expressen senast halv fem. Känns skönt! Det var rätt skoj att jobba kväll!


Nytt liv

Den här veckan jobbar jag kväll så jag har med andra ord ännu inte gått till jobbet. Är hemma och leker med barnen som jag snart ska lämna på dagis. Eftersom Patrik nu har börjat jobba i Uppsala kommer han inte att kunna hämta barnen på dagis förrän vid stängning, vid sex. Därför har jag kommit överens med dagischefen att jag får lämna Kalle och Isabella vid elva så de slipper gå så långa dagar de veckor jag jobbar kväll. Smidigt och bra för det dåliga samvetet.

Nu ska jag börja mitt nya liv. Har ni hört det förr? Ja, men sånt är livet. Man får ständigt göra nya försök att förändra saker och ting. Någon gång borde man lyckas. Från och med nu ska jag äta nyttigt och träna. När jag har lämnat barnen i dag åker jag raka vägen till gymmet och gör av med kalorier. Sen blir det en sallad på det och sedan jobbar jag till nio ikväll. Låter som en bra plan.

Tog förresten på mig mina jeans, som jag använder som måttstock för att se om jag gått upp i vikt eller inte, i dag och ta mig tusan om jag inte fick på mig dem. De kändes precis som innan jag åkte till Kreta. Jag har alltså inte helt skenat iväg trots min onyttiga vecka. Skönt!


Back on track

Hemma igen efter en fantastisk skön och härlig resa. Men jag ska erkänna att både jag och Patrik svor igår på att inte resa med barnen igen förrän de är tonåringar. Det är inte roligt att resa med två små barn, speciellt inte med en som måste sitta i knät på flyget och en som man ständigt får oroa sig för att han ska kräkas.

I det senare fallet syftade jag då på Kalle. Han han har lätt för att kräkas när han är trött och eftersom han under hemresan flera gånger grät och sa att han hade ont i magen blev den ett enda stort orosmoment över att han skulle börja må illa. Dessutom var även min mage i uppror så stackars Patrik fick sitta med kräkpåse åt Kalle i ena handen och Isabella på den andra armen. Som tur är glömmer man så småningom bort hur jobbigt det är att resa med barn och när vi minst anar det sitter vi och bokar en ny tripp.

För det är ju så att vår vecka på plats i Kreta överskuggar allt det jobbiga. Vi har ätit gott och massor (vågar inte ställa mig på en våg), druckit goda drinkar vid poolen och gott vin på kvällarna, badat tills vi blivit skrynkliga, solat, läst böcker, dansat grekisk dans, badat i havet som var fantastiskt varmt, åkt tåg runt Rethymnons gamla stad och tittat på dess sevärdheter och njutit av att bara vara. Ofta har vi inte vetat vad klockan varit och vi har fallit in i den grekiska rytmen.

Vi har sovit länge på morgonen, ätit lunch sent, sovit siesta och gått ut och ätit middag vid åtta. När vi kommit tillbaka till hotellet på kvällarna har barnen somnat som stockar och jag och Patrik har suttit på balkongen och druckit drinkar och pratat, spelat kort och alfapet. Mycket mysigt, välbehövligt och avslappnande.

Jag känner mig faktiskt som en ny människa. Känner mig rätt pigg och som vanligt när jag kommer hem från en resa uppskattar jag det jag har så otroligt mycket. Helt plötsligt älskar jag vår lägenhet, skulle inte sälja min säng för alla pengar i världen eftersom den är världens skönaste, tycker att svensk mat är allra godast osv.

Nedan kommer lite bilder. På den första dansar vi grekisk dans, jag och barnen. Vill se se fler bilder får ni allt gå med på Facebook. Där har jag lagt ut massor.

133335-179133335-178133335-177

133335-182133335-181133335-180

Liten rapport...

...fran Kreta. Resan borjade sadar efetrsom vi kom fram ratt sent och barnen var bade uppspelta och trotta. Dessutom var det en och en halv timmes busstur fran flygplatsen pa snirkliga vagar vilket gjorde att  Kalle blev aksjuk. Han kraktes darfor i bussen och det var valdigt synd om honom dar han stod utanfor hotellet sent pa kvallen med nedkrakta klader och grat.

Men krakandet var inte over dar. Efter tva dagar akte jag och Kalle pa magsjuka av nagot vi atit. Vi madde pyton men som tur var gick det snabbt over och vi missade bara en formiddag ute.

Det ar toppenvader. 28 grader varmt och stralande sol och vi ligger mest vid poolen och slappar, badar, laser bocker och njuter! Ikvall vantar en grekisk afton pa hotellet med mat, musik och dans. Men forst en liten siesta!

RSS 2.0