Strul

Har varit hemma från jobbet i dag eftersom vi hade en hemsk natt. I går kväll var Isabella lös i magen och jag blev genast orolig att det var magsjuka eftersom det går på dagis. Sen vaknade hon i natt och grät över att hon hade ont i magen. Patrik och jag var säkra på att det var magsjuka och började genast ställa in helgens alla roliga planer.

Men hon kräktes aldrig, hon bara grät, var orolig och hade ont. Vid fyra somnade hon äntligen men då skulle jag upp om en timme och bestämde mig därför för att varken hon eller jag skulle orka jobba i dag.
I dag har hon mått bra. Misstänker att hon fått i sig mjölk på dagis för någon magsjuka är det tack och lov inte.

Det har varit sol i dag och vi har därför varit ute i det fina vädret en stund. Sen har jag städat lite och vädrat sängkläder. I morgon är jag ju ledig så det blev helt plötsligt två dagar hemma. Men det finns saker att göra så jag klagar inte.

Lägenheten då. Den blev städad i dag men nu när Patrik var dit och kontrollerade så att de gjort allt ordentligt så upptäcker vi att de råkat ta sönder en fönsterruta. Den kommer ju städfirman att få stå för, hoppas bara inte att det blir något strul. ORKAR inte med den där lägenheten längre! Ska ta ett extra glas vin på lördag och fira att nycklarna är överlämnade!!!

Bilder

Lite härliga bilder från förra helgen då jag och Isabella njöt av vårsolen!

image243

Gissa var jag sitter och lapar sol!

image245

image246

Stryker tre saker

Jag har ju klagat lite på barnens nya dagis men jag måste erkänna att i många avseenden är det betydligt bättre än det gamla. I Solna fick barnen aldrig åka någonstans annat än till en liten skogsglänta några meter bort eller till biblioteket. På det här dagiset gör de många äventyr.

Just nu håller de till exempel på att åka hem till varandra. I dag var de hem till Kalle. Fröken och några av barnen tog bussen hit och Kalle fick visa vägen, sitt hus och gården. Så tar de bilder som barnen sen får titta på. Det tycker de är otroligt spännande och alla är så stolta när de fått visa upp sin lägenhet eller sitt hus.

I morgon är det fredag för mig vilket känns asskönt! Men jag längar massor till den riktiga fredagen. Förutom att jag är ledig så firar jag och Patrik åtta år som förlovade. Barnen ska sova hos farmor och farfar och vi ska gå ut och äta. Blir så mysigt eftersom det var hundra år sedan vi kom iväg och gjorde något, bara vi två.

Alltså kan jag stryka tre saker från min lista över saker jag var missnöjd med just nu: att jag och Patrik inte får tid för oss själva. Det får vi ju nu. Och att Isabella är ett pain in the ass. För nu, sedan en vecka tillbaka, så somnar hon som en stock när man lägger henne. Inte ett pip. Vågar knappt uttala orden men den här trotsperioden kanske är över! Och i och med att hon somnar på kvällarna så har vi fått vår egentid tillbaka!

Vardagstrams

Detta är en väldigt skön vecka eftersom jag är ledig fredag och sen även måndag nästa vecka. Visserligen jobbar jag på söndag men det känns faktiskt bara bra!

I övrigt händer inte så mycket. Vi har gjort klart i köket, nu saknas bara ett snyggt ekgolv där så är allt tipp topp. Jobbar och sliter, sover och äter. Det är typ vad den här veckan bjuder på. Inte så mycket att berätta med andra ord.
Jo förresten, när den här veckan är över ska jag fira! Det är nämligen vår sista vecka med lägenheten och som jag sagt tidigare så är den som en infekterad böld på min rygg. På torsdag ska vi flyttstäda, på fredag ska vi dit och kolla städningen och skruva ned några saker från väggarna och på lördag flyttar de nya hyresgästerna in. Tack och lov.

En snodd rolig lista

Ta fram din mobil, gå in i telefonboken...

Har du kysst nummer 7?

Ante- han är ju min tremänning så- nej!

Brukar du hänga med nummer 19?

Daniel o Kattiz - min bror och svägerska. Ja jag hänger med dem så ofta jag kan.


Gillar du nummer 26?

Fredrik S- min chef på Expressen,  ja,  jag gillar honom skarpt!

Är nummer 15 din bästis?

Daniel- min bror igen. Nej han är inte min bästis.

Är nr 11 en sötnos?

Carina-  en på SE&HÖR. Vet inte vad jag ska svara riktig. Hon är snäll.


Älskar du nr 10?

Camilla Filipsson på TV4- nej, hon är trevlig och rar men nej, jag älskar henne inte.

Är nr 20 bra?

Erica- hon är väldigt bra!


Har du träffat nr 9 i veckan?

BVC- nej inte på ett bra tag.

Har nr 16 gått i samma klass som du?

Daniel Nyhlén- nej vi är gamla arbetskompisar


Vet du om nr 31 har ett förhållande?

Hannah Graaf- ja hon ska väl gifta sig...?

Har du sett nr 12 naken?

Caroline- min gamla granne. Nej, henne har jag inte sett naken.

Använder nr 3 string?

Anna L på Expressen- ja, det gör hon nog.


Har du ätit middag med nr 18?

David J på Expressen- ja, men inte på tu man hand.


Dricker nr 25 kaffe?

Faxlådan- nej förmodligen inte


Är nr 28 gay?

Gun-Marie min moster- absolut inte!


Har du kramat nr 27?

Föräldrapenningen- nej, haha.


Helgen

Har haft en riktigt skön helg! Fredagskvällen slappade vi bara. Lördag var jag ute hela dagen och njöt solen och på kvällen hade vi middagsgäster. Och i dag har vi varit nyttiga och uträttat ärenden. Har handlat 10 liter färg som ska räcka till en bit av köket, vardagsrummet och vårt sovrum. Har handlat lister till köket, trädgårdsredskap och annat smått och gott.

Innan middagen hann jag och Patrik måla första varvet i köket och nu, efter tre timmars torkning, har vi målat andra varvet. Jag har dessutom gett mig på att måla dörrkarmar och golvlister och det känns underbart när man märker vilken stor förändring det blir. Nu är jag sugen på att börja riva tapeter och spackla i vardagsrummet också!

Förutom jobb så har vi även hunnit med ett spontant besök hos Linda, Dan och Emmy. Fikade och pratade och myste med bebisen.

Nu- en bastu!

Mycket bra!

Vilken bra kväll det var igår. På alla sätt och vis men framförallt vad gäller Melodifestivalen. De två bästa gick vidare och vi i soffan var väldigt nöjda. Jag rösta på BWO och på Frida. Kritikerna är i dag upprörda över att Patrik Isaksson och Ainbusk inte gick till andra chansen åtminstone. Själv förstår jag ingenting. De var höjda till skyarna men när det kom till kritan var de inte mycket att hänga i julgranen.

Kan dock tycka att Isaksson förtjänade en biljett till andra chansen iställer för den där gaphalsen Therese som också var sååå hyllad. What? Till och med Caracola, som alla dömt ut på förhand, var bättre och deras trallvänliga låt var i det startfältet given att gå till andra chansen.

Nog om det. Kvällen var lyckad även på andra sätt. Maten blev god, vi hade kul och barnen hade roligast av alla. Har sällan skrattat så mycket som när Kalle och Isac sjöng Singstar. Isac släppte lös och hade en sån rolig stil att man kan tro att han är född schlagerartist. Det var riktigt roligt!

Nu ska vi iväg och handla färg och lister till köket så vi kan avsluta jobbet. Sen ska vi gå på väggarna i vardagsrummet! Hej och hå!

What a day!

Vilken dag! Vilket väder! Nu är våren här enligt SMHI och det känns verkligen! Det är tio grader varmt och strålande sol. Tyvärr blåser det lite väl mycket men om man sitter i lä är det riktigt skönt. Patrik och Kalle njuter av vädret på golfbanan medan jag och Isabella har varit på en timmes skön promenad. Nu sover hon på altanen och jag passar på att städa i lugn och ro.

När solen har nått baksidan ska jag sätta mig och sola och läsa Stieg Larssons andra bok.

Ikväll kommer Johnny, Maria och barnen hit och käkar och tittar på Melodifestivalen förstås. Mitt tips inför kvällen är följande:

Till final:
BWO
Ainbusk singers

Till andra chansen:
Therese Andersson
Patrik Isaksson

Livsfarligt

I går gick jag och min kollega AnnaOriflames inflyttningspartaj och där fanns en massa gamla arbetskompisar vilket var väldigt kul! Vi minglade och drack champagne, åt snittar och fick manikyr. Och roligast av allt var att Linda hade slitit sig från Emmy för att göra vuxensaker. När minglet var slut drog vi två vidare på Skybar för att prata lite på tu man hand. Nu när vi bor på olika sidor av stan ses vi inte så ofta.

Jag tog tåget hem klockan nio och var i säng klockan tio. Men trots det har jag varit halvdöd i dag. Jag ska erkänna att jag faktiskt ännu inte är helt återställd. Champagne är rena döden. Men det är gott, och gratis är ännu godare så ibland är det svårt att hålla tassarna borta.

Trots att jag lider av sviter från gårdagen masade jag mig ändå iväg till Cubus efter jobbet och handlade ett par nya jeans. Har länge varit i behov av ett par nya och de här satt som en smäck. Dessutom var de billiga!

Tack och lov att det är helg. Vi har slängt i oss en härlig fredagspizza, sen blir det kanske "Lets dance" och en bastu. Sen kommer jag att somna ovaggad kan jag lova!

Tantvarning!

I dag har jag köpt en grej jag aldrig trott att jag skulle ha i min ägo-nämligen "Den stora trädgårdsboken"! Jag har alltid varit totalt ointresserad av allt vad trädgård heter. Har haft plastblommor hemma för att jag glömmer att vattna och aldrig drömt om ett hus med en stor jobbig tomt. Men nu när vi sitter här med två små plättar som är mina så kliar det i fingrarna av längtan efter att få sätta igång!

Vill ta fram krattan och rensa bort alla fula löv. Vill spola av altanen och olja in den. Vill se vilka växter som kommer att växa upp i rabatterna. Vill rensa och dona och fixa!!! Mamma, du kan väl knappt tro att det är sant?

Så nu sitter jag med näsan i min tusen sidors bok och lär mig om bevattning, fleråriga växter, olika sorters jord och allt annat som är rena grekiskan för mig. Jag kanske inte behöver påminna om att jag nyss tog tulpaner för rosor.

I morgon ska jag och sippa på lite champagne och äta några snittar. Oriflame har flyttat till nya lokaler och har en form av inflyttningsfest. Ser fram emot lite flärd efter jobbet! Och en påse med fint smink också förstås!

En blå måndag

Är som vanligt på måndagarna trött som en liten gris. Det är tur man blir mer van desto längre veckan går! Längtar tills vi sätter igång med vårt nya schema då jag ska jobba var tredje söndag. Då är jag ledig varje fredag och måndag i samband med den söndag jag jobbar. Blir härligt att bara jobba fyra dagar i veckan två veckor i sträck.

I dag har vi besiktat lägenheten i Solna. Det är sista månaden vi har den och jag kan knappt vänta på att bli av med den. Dess existens hänger över mig som en tung ryggsäck. Fick hur som helst beskosta tapetsering av barnens gamla rum eftersom de rivit ned lite av tapeterna. Men det hade vi räknat med så vi blev inte särskilt överraskade.

Ikväll ska jag se den nya svenska dramaserien "Kungamorden".

Sköna söndag

Hade så kul i går och kvällen verkligen sprang iväg. Först Melodifestivalen med den största skrällen jag har sett i detta sammanhang. Sedan Singstar, spel, drinkar och en massa surr. Plötsligt var klockan fyra på morgonen och det var verkligen dags att krypa i säng. Som tur var sov barnen länge i morse, vi steg inte upp förrän halv elva och då var de ändå inte uppe speciellt sent igår. Sömntutor!

I dag har det varit underbart väder ute. Nästan tio grader varmt och strålande sol. Har suttit på altanen och solat medan barnen har lekt på gräset. Patrik och Kalle har spelat golf på ängen och Isabella har kört dockvagn på gångvägen. En fantastisk dag och rykten säger att det varma vädret ska hålla i sig! Känns lite konstigt att medan vi börjar plocka fram gympaskor till barnen så är min familj i Luleå ute och kör skoter. Känns inte som att vi pratar om samma land.

På eftermiddagen har Isabellas bästis från Solna varit här och hälsat på. Han heter Robin och på dagis kallade de varandra för "Bibbi och Bebba". Och de är som ett gammalt gift par. De kramas, skrattar, leker men så tar de också fram varandras sämsta sidor.  De ryker ihop och slåss, retas och tjafsar. Har faktiskt aldrig sett Isabella på det här sättet som hon var med honom. Det bara lyste djävulsskap i ögonen på henne. Robin har en konstig effekt på henne. Men som man säger "Kärlek börjar med bråk..". "Bibbi" kanske är hennes framtida kärlek?

Vilken underbar skräll!

Kan inte hålla mig från att blogga! Fy fan vilken jävla skräll och så konstigt skönt att inte Carola gick vidare! Vilken känsla att se hennes min då hon fick höra att hon gått till andra chansen. Hon försökte se glad ut. Hahaha.

Mina favoriter, som jag röstade på sex gånger, Rongedals gick till final istället och jag skrek som en tok! Underbart! I övrigt var ju Sanna Nielsen favorit och så gillade jag Lasse Lindh även om han inte förtjänade en finalplats i Melodifestivalen.

Det var klart de bästa som gick vidare och jag är mer än nöjd. Carola och Andreas, som var bra, kommer säkerligen till finalen i alla fall men Carola fick sig en knäpp på näsan och det var fantastiskt att uppleva! Tack svenska folket!

Heja Rongedals och eran Mika-discolåt!

Lovely lördag

Åh så underbart med helg! Har sovit ut och haft trevligt sällskap på fika. Lotta och Lennox har tittat förbi och barnen har lekt medan vi har ubytt det senaste skvallret. Sedan har jag hunnit sova en timme med Isabella också.

Nu laddar jag inför kvällen! Daniel och Malin kommer hit på middag vilket jag ser fram emot, inte bara för att de är trevliga och roliga människor utan också för att Malin är ett lika stort schlagerfreak som jag! Det blir med andra ord koncentration i tv-soffan ikväll!

Mitt tips då? Förra gången prickade ju jag in en som gick till final och en som "bara" tog sig till andra chansen. I dag låter det så här.

Till final:
Självklart Johnson och Häggkvist, inte så svår gissning.
De får nog sällskap av Ola, på grund av alla hans fans som ringer och röstar ikväll.

Till andra chansen:
Jag gissar på Sanna Nielsen, för det blir ju antingen hon eller Ola som går vidare till finalen.
Jag tror också att Rongeldals får en andra chans eftersom de blivit hyfsat folkkära.

Spännande, men ändå inte. Carola och Andreas kommer att sopa mattan med de andra och egentligen tror jag att de kan lägga ned de övriga delfinalerna för de lär ta sig ända till ESC.

Oooops!

Hahahaha! Jag skrattar åt mig själv så jag nästan gråter. Charina skrev i en kommentar att hur hon än vände och vred på bilden av mina rosor så såg det ut på tulpaner. Grubblade ju lite på detta på vägen hem och när jag kom hem så såg jag ju att hon mycket riktigt hade rätt.

Jag tog bara för givet att det var rosor (lite pinsamt och otacksamt) men som Kattiz sa så är jag ju ingen florist utan journalist. Jag skyller väl på det...hahaha. Eller så säger jag som jag brukar: "vad vet jag. Jag är ju bara en tjej från Örarna!".

Har haft en sån rolig dag på jobbet i dag! Det hände massor och jag och min kollega Tomas hade ett sånt bra samarbete! Riktigt roligt och tiden bara sprang iväg. Helt plötsligt var det dags att gå hem. Det var nästan motvilligt som jag traskade mot bussen.

Hade lovat Patrik en liten festmåltid ikväll för att fira Alla hjärtans dag. Planerade att laga lammfilé med vitlök och rosmarin och råstekt potatis men lammen var slut på affären så det blev rostbiff istället. Till det köpte jag en pepparsås. Men det blev inte särskilt lyckat. Köttet blev för segt och såsen smakade ruttet ollon. Inte för att jag vet hur det smakar men jag kan ju gissa.

Potatisen och vinet var åtminstone gott och man får ju glädja sig åt det lilla.


Love!

Patrik är med jobbet i Trollhättan och jag är ensam på Alla hjärtans dag. Inte för att det gör så mycket eftersom vi ändå inte brukar fira det nått speciellt. Men när jag gick hem från jobbet kunde jag ändå inte undgå att bli lite avundsjuk på alla killar och tjejer som jag mötte som hade rosor och blommor i händerna.

Men så när jag kom hem möttes jag av att det stod en bukett blommor och väntade på mig utanför dörren. Han hade skickat blombud till mig och det värmde förstås hjärtat. Vackra röda rosor och ett gulligt kort! Nu spyr ni va, ni som tycker att jag är så positiv. Haha.

image242

Nu ska jag också gnälla lite. Har förbannat ont i nacken och har gått och trott att jag har legat konstigt eller så. Men i dag slog det mig plötsligt vad det beror på. Jag jobbar med två skärmar, en som är rakt framför mig och en som är på högra sidan och eftersom jag tittar i den högra ganska mycket så blir det en vridning av kroppen som inte är så bra. Värken har blivit värre och värre och nu rör jag mig som om jag är stelopererad.

Har flyttat om skärmarna, käkat pronaxen och nu ska jag hoppa in i bastun och mjuka upp nacken lite. Måste ordna arbetsställningen ännu bättre i morgon för så här kan det inte fortsätta.

Ikväll 21.00!

I dag såg jag ett tydligt vårtecken. Det har plockats skräp längs vägarna och vid dikeskanten kring E4:an låg fulla gula sopsäckar. Ett klart tecken på att våren är på väg, när det städas upp efter vintern! Ute känns det dock inte som vår även om solen strålar. Det är fortfarande några minusgrader och därmed lite för kallt. Men det är ju å andra sidan bara februari ännu.

Ikväll smäller det! Ikväll kryper jag upp i soffan, utan några barn i min närhet, laddad till tänderna med lite papper att torka tårarna med nära till hands. Ikväll klockan nio svarar jag inte i telefonen oavsett vem det är! Ikväll börjar "GREYS"!!!! Ser så fram emot en timmes njutning. Synd bara att en av mina favoriter, Adisson, lämnar serien. Kommer säkert inte att kunna hålla mig borta från hennes nya serie "Private Practise".

På tal om serier. Jag har fastnat i tonårsserien "Gossip Girl". Jag såg första avsnittet bara för att det var så omskrivet och sedan var jag fast. Pinsamt men sant...

image241

På bilden: Mina älsklingar som jag saknat!

Ska det vara varmt eller kallt?

I går var det världens finaste väder ute. Det var sex grader varmt och solen strålade. Så medan Kalle låg nedbäddad i soffan och tittade på tv gick jag och Isabella ut en stund och njöt av det vackra vädret. Jag drog för första gången bort glaset på altanen och slog mig ned i våra nya utemöbler medan Isabella satt på ett liggunderlag på gräset och lekte. Det var hur härligt som helst och jag tänkte att nu är våren snart här.

image239

image240

Men så slår man upp ögonen i dag och möts av snö, frost och fyra minusgrader. Det är så typiskt. Just när man har börjat tina upp och drömma om varmare dagar så kommer en köldknäpp igen. Skulle det inte bli mellan fem och tio plusgrader hela den här veckan enligt tidningarna? Som vanligt ska man aldrig lita på vädergubbarna.

Är hemma i dag igen med en sjuk Kalle men i dag är det betydligt piggare än i går. Nu leker han med bilar i sitt rum och även om han är lite varm så ligger han inte bara och sover. Nu oroar jag mig bara för att Isabella ska ha blivit smittad. Tycker att näsan rinner mer än vanligt och att hon hostar ovanligt mycket. Jag hoppas jag kann jobba i morgon för det gnager på det dåliga samvetet att vara hemma.

Snor en lista av Erica

Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut? Sa upp mig från ett fast jobb och tog ett vikariat. Flyttade till ett hus!

Dog någon i din närhet?
Nej tack och lov


Vilka länder besökte du? Kreta, Finland

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2007? Umbrella med Rhianna, Apologise med One Republic


Blev du kär under 2007? Är ju redan kär

Vad gjorde du på din födelsedag? Åt middag med Patrik, barnen, Linda, Linnea och Åsa

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart? Vet faktiskt inte. Det blev ett väldigt bra år!

Hur höll du dig från att bli galen? Höll aldrig på bli galen...

Vem var den bästa nya personen du träffade? Sara på Expressen

Höll du några av dina nyårslöften? Gav inga nyårslöften


Blev någon/några av dina vänner föräldrar under 2007? Ja, Linda och Dan fick Emmy och Anna och Olof fick Ingrid


Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? Den 2 juli då jag började på Expressen och den 14 december då vi flyttade till hus!

Vad var din största framgång 2007? Att jag sa upp mig från SE&HÖR!

Största misstaget? Vet inte...

Har du varit sjuk eller skadat dig? Några småförkylningar, nästan skurit av fingertoppen och klämt ett finger i bildörren. Bara småsaker.

Bästa köpet? HUSET förstås!

Vad spenderade du mest pengar på? Huset.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det var som sagt mycket som gjorde mig glad. Ett av de bästa åren någonsin för min personliga utveckling!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat kanske


Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit så mycket onyttigt

Hur tillbringade du julen? Hemma i huset

Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Helt okej


Sjukling

Det är mycket sjukdomar nu. I dag är Kalle än en gång däckad i hög feber och precis som förra gånger klagar han på magsmärtor. Jag ska erkänna att jag börjar bli lite orolig nu. Det är så konstigt att han inte har några andra symtom som snuva eller hosta. Får avvakta ett tag och se hur det utvecklas. Måste kanske åka till läkare och undersöka vad problemet är?

Känns pissigt att behöva vara hemma från jobbet igen men å andra sidan går barnen först. Och eftersom Pata inte har fast jobb så är det jag som måste offra mig.


Listigt

Vilka är ditt favoritpar skor? Har ingen aning faktiskt. Säger väl mina svarta stövlar.

Vad gör du? Bloggar

När drack du sprit senast? I går. Drinkar med Bacardi apple och 7up.

Har du lugg? Ja, men den är lagd åt sidan med spänne.

Fest eller slacking? Hmmm. Kan inte välja.

Gillar du sport? Nej

Vill du ha barn? Är nöjd med de jag har

Vilka språk kan du? Svenska, engelska, lite tyska


Borde man röka på pubar? Absolut inte.

Är du stolt över ditt liv? Ja

Vilken låt lyssnade du på senast? Kommer inte ihåg, har haft radion på hela dagen

Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? Luleå, för att jag är trött och vill sova ut och mysa med mamma och pappa.

Har du ngt djur? Fisken Disco

Tittar du mkt på tv? Nej, jag följer några serier men annars är det rätt lite

Har du varit med i lokaltidningen? Ja många gånger

Vad kostar det du har på dig? 500 kronor

Vilken färg har dina väggar? I datorrummet är de roströda

Vad gör du när du inte kan sova? Vrider och vänder mig och tar en Novalucol för att jag blir stressad

Har du duschat idag? Nej, men jag ska alldeles strax hoppa in i duschen

Vad gör du om ett år? Jobbar, har fått bukt på Isabella, njuter och är lycklig hoppas jag


Brukar du läsa horoskop, isf brukar de stämma? Läser aldrig horoskop.

Brukar du svära mkt?
Ja, lite för mycket

Bästa fikat? Bullar

Det dyraste du äger? Huset

Favoritpålägg? Kokta ägg

Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Blåa jeans

Vad lyssnar du på just nu? Nyheterna på tv och Isabella som gnäller uppe i sin säng

Vad åt du senast? Kyckling Cordon bleu (stavning?), pommes och rödvinssås

Hårfärg? Brunt


Favoritmånad? Juli och december

Favoritdag? FREDAG!!


Vad har du för färg på tandborsten? Röd och vit


Inte tillräckligt neggo

Har fått höra av någon att min blogg är lite väl positiv. Att allt är rolig, mysigt, trevligt osv. Och det kanske stämmer för jag har ärligt talat inte så många dåliga saker i mitt liv just nu och då är det svårt att vara neggo. Jag har faktiskt sällan haft saker att vara ledsen för i livet so far, peppar, peppar...

Har inte haft några uppfuckade förhållanden, inte varit med om att någon jag känner dött (peppar, peppar igen), aldrig varit med om någon större olycka, aldrig varit allvarligt sjuk, aldrig varit arbetslös någon längre tid, inte gått i personlig konkurs, aldrig känt mig som den fulaste personen på jorden, bla bla bla. Det mesta har liksom flytit på och jag hoppas att det fortsätter så.

Men för att göra er som vill ha lite mer negativitet och depression i bloggen nöjda så ska jag försöka skriva ned de saker som jag är missnöjd med just nu. Vänta er dock inga större händelser.

Jag är missnöjd med...

...att jag väger fem kilo mer än vad jag vill

...att jag för tillfället är lite väl fattig

...att Isabella är ett pain in the ass just nu och ganska billig om jag skulle lägga ut henne på blocket

...att jag och Patrik inte har gjort något romantiskt på tu man hand på länge

... barnens dagis

...att vår egentid på kvällarna inte längre existerar

...att jag inte har tillräckligt mycket ork för att måla väggar och riva tapeter på kvällarna

...att bilen kostar mycket pengar

...att mina föräldrar, mormor, syskon, svägerska och syskonbarn bor hundra mil bort

...att jag har hål i en tand

Så, nu orkar jag inte sitta och tänka ut fler saker.

Update!

Christer Sjögren till final alltså...det var ju minst sagt oväntat! Vi skrattade gott här hemma i soffan då han gick ut på scen med sin tyska paradlåt, mycket i och för sig för att Isabella utförde en otroligt rolig dans till låten, endast iklädd en blöja. Hon var ensam om att tycka att den var medryckande och svängig. Men så är hon också bara två år.

Att Amy Diamond skulle gå till final kändes dock inte särskilt oväntat. Däremot tyckte jag att Suzzie Tapper skulle ha gjort henne sällskap med sin lite sorgsna ballad. Eller möjligtvis E-type/Poodles 80-tals rock. Nu möts de två istället i andra chansen.

Gårdagskvällen var en lyckad historia. Jag, mina kusiner och min moster ses sällan och därför har vi alltid mycket att ta igen då vi träffas. Det blev mycket prat, god mat och vin. Linnea och Gun-Marie tog sista bussen hem medan Linda sov över vilket var mysigt. Vi sjöng massor av Singstar och satt i soffan och pratade ända tills klockan tre. Är ju då förstås inte helt pigg i dag eftesom man var tvungen upp med barnen halv nio. Men det är helt okej eftersom det är söndag och jag ändå ska i säng tidigt.

I natt kommer min äskling hem!

Ikväll drar det ÄNTLIGEN igång!

                                    image236

Ikväll smäller det! Melodifestival och jag är laddad till tänderna!

Linda, Linnea och Gun-Marie kommer på middag och eftersom de gillar Melodifestivalen nästan lika mycket som mig så har jag helt rätt gäng här! Hoppas också på lite Singstar eftersom jag köpt en ny skiva som jag gärna vill testa!

Min gissning av resultatet ikväll är följande:

Till final:
Amy Diamond
och E-type/Poodles

Till andra chansen:
Velvet
och Suzzie Tapper

Jag tror att det kommer att bli en jämn kamp mellan E-typen och Velvet men att hans bomber och dynamiter ändå avgör i slutändan. Roligast ikväll blir att se Christer Sjögren. Det är tydligen en riktig töntlåt som kritikerna inte vet om de ska skratta eller gråta åt.

Oj, oj, oj

Det blev ingen lugn hemmakväll utan man och barn i går det kan jag lova. Det visade sig nämligen att Josse också var barnledig så vi bestämde oss för att gå och ta ett glas vin efter jobbet. Jag skulle ta min sista buss hem vilket betydde att jag hade två timmar på mig att byta skvaller med Josse. Men som vanligt har jag ingen karaktär och kvällen i stan blev betydligt längre än så.

Vi möttes upp på sunkhaket Pub Anchor och drack billig öl och min buss passerade utanför fönstret. Vi hade så trevligt att jag beslutade mig för att ta tåget hem istället. Men flera öl senare så var även den idén som bortblåst. Vi drog vidare till Linas Kungsholmen och mötte upp en kompis till Josse och där blev det vin och drinkar. Inte förrän vid midnatt kom vi hem till Josses lägenhet onyktra som två tonåringar. Inte särskilt klokt med tanke på att vi båda skulle upp tidigt och jobba men som Josse påpekade så är det inte varje dag jag är ute och rumlar.

Mådde pyton när jag masade mig till jobbet i samma kläder som dagen innan och inte blev det bättre när jag kom på att det var idag som vi på tidningen skulle ut på stan och träffa våra läsare. Jag fick bita ihop och göra mitt bästa för att vara en bra representant. Hade konstant en minttablett i munnen för att ingen skulle känna att jag stank som en gammal spritfabrik.

Ikväll har jag och barnen haft en lugn och skön kväll. Isabella somnade tidigt och jag har legat i bastun och slappat medan Kalle har tittat på film. Precis vad man behöver en dag som denna. Nu väntar jag bara in utröstningen i "Lets dance" och sen är det godnatt! Tack och lov att det är helg så man får återhämta sig.

Ett vad jag lär förlora

På nyårsafton ingick jag och Kattiz ett vad. Vi skulle sikta på att gå ned sju kilo var innan vi åker till Turkiet i maj och den av oss som gått ned mest när vi åker ska få en helkväll ute av den andre. Jag trodde att detta skulle sporra mig eftersom jag vill vinna i allt jag gör.

Men Kattiz. Du har nog vinsten i din hand. Hör rykten om att du promenerar varje kväll med mamma. Själv sitter jag på arslet hela dagen och har lagt mig till med någon dålig ovana att äta något sött varje dag. Har aldrig hänt tidigare. Nu blir det antingen en chokladbit eller en bulle till eftermiddagskaffet.

Jag går med andra ord inte ned ett kilo. Men jag går andra sidan inte upp heller. Min kropp vill väga så här och jag kanske ska sluta bråka med den?

Vadet lär jag förlora men jag får glädja mig med att det blir billigt eftersom vi bor all inclusive! Hehe! Du ska få hur många glas vin du vill gumman! Sätt upp det på rummet!

Tidig present

Fyller år om några veckor men har faktiskt redan fått en fin present. Mamma och jag var nere i centrum i helgen och då fick jag syn på en så snygg vårjacka! Ville köpa den så det värkte men tyvärr ekar det rätt tomt i plånboken den här månaden så jag fick gå hem tomhänt. Som tur var fanns mamma där och hon och pappa gav mig istället jackan som en tidig present. Och nu längtar jag järnet tills jag får ta på mig den.

Har faktiskt redan fått vårkänslor. Det är inte ens mitten av februari, men det är plusgrader ute och egentligen är det bara lite mer sol som saknas för att det riktiga vårpirret ska infinna sig. Och det dröjer nog inte länge, nästa vecka ska det enligt tidningarna bli mellan fem och tio grader varmt! Tjoho!

Här nedan en bild på min nya jacka! Och observera att den inte är svart!

image235


Vad hände egentligen?

Sitter lite smått chockad och undrar vad som hände. Jag la barnen i sängen ikväll och pang så sov de. Utan ett knyst. Utan att Isabella sprang ned sjutton gånger. Antingen är de sjuka, dödströtta eller så kanske, peppar, peppar, har det vänt!

Håller tummarna för att det är en vana som håller i sig över lördag åtminstone. Då kommer Linda, Linnea och Gun-Marie hit och ska äta middag, se Melodifestivalen och kanske sjunga lite SIngstar. Och när jag ser Melodifestivalen är det största möjliga tysssssstnad som gäller och jag har haft lite ångest över hur det ska gå till när Isabella är som hon är. Men undrens tid är uppenbarligen inte förbi!

Har ett lyxproblem på torsdag. Patrik åker till fjällen och åker skidor och barnen ska sova hos farmor och farfar eftersom jag inte hinner lämna dem på dagis innan jobbet på fredag. Och vad ska jag göra då??? Vill inte sitta hemma själv ju. Och sova hemma själv. Nej fy bubblan... Jag får se om jag hittar någon att leka med. Men det är hur som helst inte så ofta jag sitter och undrar vad jag ska göra av tiden.



Slut på det roliga

Då var det roliga över. I morgon åker mamma och pappa hem efter en mysig och rolig helg! Det har varit så kul att ha dem här. Vi har inspekterat centrumet, tagit promenader, käkat gott och pratat. Och jobbat förstås. Som vanligt har de hjälpt oss med ditten och datten. Det är alltid lika bra när föräldrarna kommer och hälsar på och rycker in och hjälper till med allt från barnen till praktiska saker.

I morgon är det jobb igen och en ny arbetsvecka. Bävar för att stiga upp tidigt i morgon men jag vet också att det snabbt blir en vana. På tisdagmorgon känns det ok igen. Jag tycker dock väldigt synd om mig själv när jag går nedför trappen i mörkret klockan tjugo över fem när alla andra i familjen sover. Men när jag slutar jobbet kvart över tre känner jag mig lyckligt lottad istället.


Äntligen!

I går kom äntligen mamma och pappa och fick titta på vårt hus. Nästan sist av alla vilket de har tyckt varit lite jobbigt. Och de tyckte förstås (vad ska de annars säga) att det var jättefint!

I dag har vi jobbat hårt. Eller mamma har jobbat mest om sanningen ska fram. Hon har tapetserat om köket och det blev super duper fint! Jag och pappa har varit och handlat nyttiga saker och pappa har fixat lampor och andra saker som han är bra på. Jag har mest tagit hand om en sjuk Isabella. Ja, det är sant. Vi har sjukdom- igen! Så min planerade semesterdag blev till vabb, men det var helt okej. Det gick bra att arbeta trots att de var hemma från dagis.

Resultatet ser ni nedan. Men jag kan lova att det är MYCKET finare i verkligheten!!!
image233

En före bild: Mamma jobbar på.

image234

Efter: Ett helt annat rum! Nu ska bara golvet läggas så är det som nytt!

RSS 2.0