Flyter bort

Puh! Det var varmt och fint väder i Luleå men här i Stockholm är det svettigare kan jag lova. Måste köpa en fläkt för på övervåningen är det så varmt att man flyter bort. I dag har vi haft en dag hemma. Vi har packat upp väskor, tvättat, städat bilen och tvättat den och mellan varven har jag och Pata kastat oss i var sin solstol och pustat ut. Har druckit flera liter vatten men känner ändå en tryckande huvudvärk.

Imorgon blir det en heldag på stranden för då det är så här varmt blir det olidligt att vara hemma på en vindstilla gräsmatta. Vi ska till badplatsen Kairo som ligger nära oss och det blir spännande eftersom jag aldrig varit där. Hoppas den är fin eftersom det blir där vi antagligen kommer att häcka alla somrar framöver.

Hela veckan ska vi ta det lugnt och njuta av det vackra vädret. Inte känna någon press utan bara vara.

Nedan lite blandade bilder från Luleå!


Mormor och lill-sessan.


Ida och hennes guldklimp Irma.


Jag med en cider i högsta hugg på Färjan.


Kattiz, Pata och Erik i kvällssolen.


Bröderna ser allvarliga ut.


Jag tar en något misslyckad men rolig bild på mig, Carina och Kattiz.

Hem till Stockholm igen...

Var hemma hos Ida på fredagen och träffade lilla Irma som var hur söt som helst. Lik Ida, men med svart hår som växte i tuppkam och bruna ögon!

I går, lördag, var det  party! Killarna spelade golftävling på dagen medan jag njöt av det underbara vädret på en liten strand i Örarna tillsammans med barnen. På eftermiddagen gick jag över till Kattiz där vi poppade musik på hög volym, snackade skit och drack läskande jordgubbsvin. Klockan sex mötte vi upp TheresFärjan där vi hade beställt bord. Fick asbra platser på bryggan och där satt vi sen i kvällssolen, delade en flaska rött och käkade fantastisk god mat!

Efterhand dök Danne, Micke, Pata, Erik, Carina och Jenny upp och vi festade och hade kul precis som typ hela övriga Luleå. Lönehelg, semester och solsken. En klockren helg att välja. I alla fall om man som jag ville träffa så mycket folk som möjligt. Jag sprang på flera från min gymnasieklass och några från högstadie plus några andra gamla bekanta. Grymt kul!

Nu är vår vecka i Luleå slut och i morgonbitti bär det av i bil mot sydligare trakter. Hem till vårt hus. Längtar hem samtidigt som det är tråkigt att lämna familjen. Hoppas att det inte dröjer alltför länge till nästa gång vi ses.

Stoppa tiden

För en gångs skull har vi tur med semestervädret! Solen skiner och det är riktigt varmt och skönt. Har tillbringat två dagar på Rånön där jag tog årets första (och kanske sista) dopp. Det var isande kallt men uppfriskande. Barnen har också badat en massa, fångat grodor och sprungit sig blåa ute på gården där man inte behöver passa dem för bilar och andra farligheter. Pata, Daniel och Micke har fiskat och fick både abborre och sik på nätet som pappa rökte till frukost. Som då vi var små.

Igår kom vi hem till civilisationen och då blev vi, jag och Pata och Danne och Kattiz, bjudna på middag hemma hos Janne och Helena. Åt god lax, drack en massa vin och diskuterade högt och livligt ändå till halv tre på natten. I dag är vi trötta men det var värt det eftersom det var så himla trevligt!

I dag ska vi hälsa på Ida som fick barn i juni och sen blir det nog en lugn hemmakväll. Hela gänget ska samlas hemma hos mamma och pappa och så ska vi göra egen sushi och ladda inför morgondagen då vi ska ut på Färjan och parta.

Dagarna bara springer iväg. Känns som om det är tusen grejer jag inte hunnit göra, som att hälsa på Jenny, gått på stan och shoppat, hälsat på Erik och Carina....you name it....Har inte ens hunnit vara till Micke och Therese men det måste vi klämma in på någon av de återstående dagarna. På måndag bär det ju hem till Stockholm igen.

Uppe i norr

Hemma i Örarna och njuter av lugnet och familjen! Vi startade från Stockholm i går vid elva på förmiddagen och det tog exakt 12 timmar att köra upp. Men då stannade vi en massa eftersom barnen inte uppskattar att sitta stilla hela vägen. Vi käkade lunch i Söderhamn och hittade en fin lekplats dä de fick springa av sig lite energi.

Sen blev det lite kisstopp och middag i Umeå Mc Donald. Och till sist var vi äntligen framme. Det är då fan att de ska bo så ocentralt!

I dag har det varit ett riktigt pissväder. Regnet har öst ned, men vi är inte förvånade för alltid då vi är uppe så har vi otur med vädret medan det blir värmebölja hemma. Alltid. Nu sägs det att det ska bli finare och varmare i mitten av den här veckan men det tror jag när jag ser det.

I morgon ska vi hur som helst ut till stugan på Rånön. Oavsett väder. Ser så fram emot det eftersom vi inte var ut dit förra sommaren. Ser fram emot att barnen ska få åka båt, fånga grodor och bada. Sen blir det förstås den obligatoriska tävlingen som vi vuxna har varje sommar. Vi skjuter luftgevär, springer en bana och sveper öl- på tid. Jag var grym för två år sedan och spöade vissa som var med, nämner inga namn för deras självkänslas skull! Haha!

Sommarlov!

Nu har vi jobbat vår sista dag för tre veckor framöver. Det är semester! Så härligt skönt och underbart!

Var tröttare än någonsin på jobbet idag eftersom Isabella haft en jobbig natt. Hon var orolig, ville inte sova och grät. Inte förrän efter ett somnade jag vilket betydde att jag var trött som en gnu när klockan ringde kvart över fem. Upprepade för mig själv, "det är bara en dag kvar", när jag gick, halvt i sömn, nedför trappen. Nu ska vi vila och ha en riktigt bra ledighet.

Imorgon ska vi på Emmys dop hemma hos Linda och Dan. Och på söndag bär det av norrut. Vi ska sova ut, käka frukost och sen packar vi in oss i bilen för att åka upp till Luleå. Längtar massor! Inte efter bilresan då, men efter att komma hem till mamma och pappa och de andra där uppe.

Bjuder på lite vackra sommarblomster från vår trädgård:







Trötter

Hade riktigt roligt igår. Det var så kul att träffa de jag jobbade med förra sommaren och snacka skit och uppdatera sig på vad som hänt med alla sedan sist vi sågs.  Det dök upp mer och mer folk och till sist var vi över tio personer.

 

Vi satt ute i solen på Rosa Drömmars lilla uteservering och jag måste verkligen ge credd till det haket. Det är ju lite sunkigt, en vanlig kvarterskrog, men shit vad det är billigt! Jag käkade, fläsknoisette, pommes och beasås, och drack fyra cider och tre öl och det kostade totalt 300 spänn. Hajar ni! Näst intill gratis för tusan! Dessutom är maten god!

 

Vid halv tolv gav jag upp och åkte hem till Ulrika som var snäll nog att låna mig en sovplats för natten. När klockan ringde kvart i sex i morse skuttade jag kanske inte med glädje upp ur sängen, men det gick ändå lättare än jag hade trott.

 

Nu sitter jag och längtar efter att få gå på Max och handla lunch. Sen ska jag käka vid skrivbordet och smita hem lite tidigare. Känner att tröttheten trycker på. Ögonlocken är tunga som stenar.

 

Ikväll kommer Lelle och Kattis på besök. Blir mysigt att prata med dem och känna lite på Kattis mage som säkert växt massor sedan sist. 


Bilder från Lådbilslandet

Vi var ju på Lådbilslandet för några veckor sedan och jag tänkte att ni skulle få se några bilder från det underbart roliga stället. Barnen älskar att vara där! Fotograf är min vän Linda.

Barnen fick åka i samma bil eftersom Isabella inte riktigt fattade grejen. 

Men motorcyklarna rattade hon med glädje. Hon hade dock lite svårt att hålla ögonen på vägen ibland. 

Kalle håller tungan rätt i mun. 

Isabella åkte tåg med en liten kille och de bråkade hela tiden, varvet runt, om vems mamma som var vems. "Min mamma" hörde jag Isabella säga högt och upprört och pekade på mig medan han pekade på sin. Mycket roligt!

 

Nästan hela familjen Wikström/Sandberg fångade i stegen. Dte är full fart framåt som ni ser! Haha!


Äntligen!

Har målat tre dörrar och lister på övervåningen nu och ett helt nytt rum växer fram. Tänk vad lite färg kan göra! Men nu får målandet vila tills på fredag. Jag har nämligen lite fullt upp de närmaste dagarna.

I morgon ska jag ut med ett gäng från Expressen. De jag jobbade med förra sommaren. Blir väldigt, väldigt roligt! Vi ska ses på Rosa Drömmar och dricka billig öl och snacka skit! Ska sova hos Ulrika sen så slipper jag känna mig stressad hem plus att jag får sova lite extra länge på torsdagmorgon då jag redan nu planerar att vara bakis. Jag vet hur det brukar bli i det sällskapet.

Sen på torsdag kommer Lelle och Kattis från Helsingborg och hälsar på.

Här kommer lite bilder från vårt sovrum som äntligen är klart. Ska leta upp en bild någon dag som visar hur det såg ut innan. Det var i alla fall lila för den som vill föreställa sig det hemska. Och vad tyckte ni om sängen mot den mörka väggen nu då?








Dagens konstigaste...



Det ser ut som om något saknas...

Revirpinkande

Bild från kossan.se

 

 

Igår fick jag mina varor som jag beställt från Jotex. En brun ryamatta och ett par vita skira gardiner till sovrummet. Skyndade mig att fixa med gardinstänger men så när jag hängde gardinerna på plats var de en decimeter för korta. Och då hade jag ändå beställt de längsta.

 

Grymt irriterande. Ikväll ska jag sprätta lös fållen så kanske det blir bra.

 

Det blev hur som helst väldigt mysigt där inne och jag var så nöjd. Men så lite senare på kvällen vaknar Kalle och går i sömn. Han går in i sovrummet som han tror är badrummet och ställer sig och kissar– på min nya matta!

 

Eller, inte riktigt. Men det kom lite stänk på den vilket är nog så typiskt. Den hann inte ligga mer än någon timme på golvet innan Kalle märkte in reviret.

 

Ikväll ska jag lägga ut bilder från vårt sovrum som nu är helt klart!

 

Nu håller jag på med dörrarna på övervåningen. Målar dem vita och som jag sagt tidigare så är måla dörrar ett av det roligaste som finns. Ja, jag vet att jag är konstig, men det är så rofyllt och det är sån tillfredsställelse att se hur det händer saker på en gång. Sitter här på jobbet nu och längtar hem så jag får fortsätta göra fint.

 


Lättja

I dag har min energi verkligen legat på noll. Jag kanske har vilat för mycket i helgen för när jag inte sover så mycket, som på vardagarna, så känner jag mig mycket piggare. Jag sov ända till halv tio i morse men kände mig ändå helt död. Därför kröp jag glatt ned i sängen vid ett för att sova middag med Isabella. Men den enda som somnade var jag. Barnen såg film medan jag var i djup dvala.

Resten av dagen har vi bara slöat. Pata spelar golf och vi har suttit på altanen, ritat och lekt och njutit av värmen. Och plötsligt kom Patriks mamma på besök vilket var riktigt trevligt. Vi bor ju nära varandra och hon var ute på en cykeltur. Vi drack kaffe och pratade i någon timme.

Nu ska barnen snart i säng och jag ska gå ut och måla en dörr. Har bruna dörrar, som är söndersparkade av barnen som bodde här tidigare, som jag tänkte testa om de går att rädda. Har spacklat igen hålen och grundmålat ena sidan. Sen ska jag ta ett varv med vit färg i morgon. Blir den fin så slipper vi ju köpa nytt. Och det är ju alltid bra!

På bilden; en söt sommarflicka.


Sommar och sol

Har haft en lugn och skön lördag. Solen har, trots SMHI:s hot om regn, strålat och vi har varit ute hela dagen. Lämnade Isabella till farfar i två timmar och åkte och spelade minigolf, jag, Patrik, Jocke och Kalle. Kalle var superduktig och imponerade rejält för att vara fem år. Jag kom tvåa med fem sura poäng bakom Patrik som, som vanligt, var en dryg jävel. Otroligt irriterande att förlora med så få poäng.

Resten av dagen tillbringade jag i solstol med ena ögat i en bok och det andra på barnen. Vi har grillat, myst och haft det lugnt och skönt.

I morgon hoppas jag att de som tror de kan nått om väder har fel ännu en gång och att vi får en solig och fin dag. Pata ska spela golf och jag hoppas på att göra en repris på denna dag. Påbörja en ny bok, slappa i solen och låta barnen bada i en pool på gården.

No country for old men

Hyrde "No country for old men" igår och jag gillade den jättemycket! Pata somnade eftersom "det inte hände något". Är det inte skottlossning och biljakter om vartannat så händer det tydligen inget. 

Jag älskade Josh Brolin i huvudrollen även om jag ibland hade lite svårt att ta honom på allvar då han påminde så mycket om "Earl" i "My name is Earl". Javier Bardem som spelade skurken skrämde skiten ur mig eftersom han gjorde rollen av en äkta psykopat så grymt bra. 

Det enda jag störde mig på var slutet. Den slutade helt tvärt och jag satt med fyra fem frågor som jag inte fått svar på. Hatar sånt! När filmen slutar ska jag ha fått veta allt så man slipper gå och fundera på en massa saker. Nu sitter jag här med frågetecken. Skitjobbigt. 

Hur som helst. En sevärd film för den som uppskattar mer än biljakter. För en och annan skottlossning får ni minsann se! Fyra plus!

Update

Long time no see. Har varit lite deppig och inte känt för att blogga. Det är förmodligen vädret som gör att jag blir så less på allt. Idag har det äntligen varit lite sommar och varmt men redan i morgon blir det ostadigt och regn som naturligtvis ska stanna hela helgen då man är ledig.

Fredag i morgon och vi ska inte göra ett skit i helgen. Ovanligt men rätt skönt. Slappa, mysa och umgås blir vad helgen kommer att handla om och det är inte helt fel.

Isabella har nu lagts in på Stockholmsgruppen. Gå in på www.stockholmsgruppen.se klicka children, 0-5 år och "i" så ligger hon i mitten på nedre raden. Söt som en prinsessa! Vore ju konstigt om jag tyckte annat. Haha!

Helgen i korthet

I lördags hade vi Natasa, Jacob, Anna, Olof och tre barn på besök och eftersom vi inte har träffat dem på länge var det extra roligt att ses. Vi grillade, drack rosévin och spelade sällskapsspel. Var i säng vid två nån gång men fick sova ända till halv elva på söndagen eftersom barnen också hade varit uppe länge.


Här myser Henry, Emma och Isabella i soffan. När de låg i magen var vi mammor på vattengympa tillsammans. Det är typ en månad mellan varje barn och de är jättesöta ihop.

På söndag började jag jobba klockan två. Det var första gången jag jobbade hemifrån och det gick över förväntan. Patrik och barnen åkte iväg på kalas några timmar och sen när de kom hem var det bara skönt att höra deras röster. Jag åt middag med familjen och kunde höra vad de gjorde samtidigt som jag skötte mitt jobb. Mycket smidigt och jag hoppas att det inte blir sista gången.

I dag har jag varit ledig och barnen har varit hemma med mig. Det har regnat konstant hela dagen och vi har haft en riktig mysdag. Jag gjorde trolldeg som vi bakade figurer med och sedan gräddade i ugnen. Sen käkade vi glass och såg "Barnen i Bullerbyn" tillsammans i soffan med en sprakande brasa tänd och regnet strilande nedför rutan. Mysigt som tusan.

I dag har jag också hunnit göra klart barnens rum. Ni vet fiskarna som jag pratade om tidigare. Så här blev resultatet!


Argt och svettigt

Det gick väl sådär halvbra igår när vi skulle ta fotografier på gumman. Hon vägrade skratta och vägrade hoppa. Istället tittade hon under lugg och såg allmänt sur ut. Som tur är får man skicka in egna bilder och hemma har hon ju inga problem att skratta och vara glad på bilderna. Bilderna kommer hur som helst att finnas ute på deras hemsida snart. I let you know!

Hade en svettig dag i går. Inte nog med att det var 30 grader ute dessutom var det ju busstrejk och jag fick därmed promenera till tågstationen. Det tog 40 minuter med barnvagn och jag luktade inte rosor när jag väl var framme. Svetten rann om mig och trots att jag svepte två flaskor vatten fick jag en grym huvudvärk som satt i resten av dagen.

Jag kan ju ärligt säga att hade jag träffat en busschaufför igår hade han inte fått höra några snälla saker. Det kokade om mig där jag ångade fram i värmen. Morr så arg jag var på allt och alla men främst på busschaufförerna förstås. Jävla trams att strejka. Tur att den är över, blir upprörd bara jag tänker på det.

I kväll kommer Natasa, Jakob, Anna, Olof och deras barn på middag. Blir med andra ord full rulle och väldigt roligt!

Sen ska jag jobba imorgon men har fått lov att göra detta hemifrån vilket känns så skönt att jag knappt tror det är sant. Bara grejen att slippa åka iväg är ju guld värd!






Har man tur behöver man inget förstånd...

Hade världens turdag igår! Gick till optikern efter jobbet för att hämta ut linser för ett år framöver. När jag står och ska skriva på papper och sånt vid kassan säger personalen plötsligt att de har en kampanj just nu som innebär att jag får välja ett par solglasögon från Polaroid gratis. Efter många om och men kunde jag bestämma mig och det slutade med ett par snygga brillor som är värda 600 kronor. De dyraste solglasögonen jag ägt och jag har fått dem gratis!

På väg från optikern smet jag in på Lindex och sprang på en såååå fin sommarklänning. Den satt perfekt och jag var förälskad då jag kom på att jag inte kollat priset. Snacka om att hakan trillade i golvet då den var nedsatt 70 procent och endast kostade 79 kronor. Fick alltså även en klänning i stort sett gratis!

Hade ju fredag igår så när barnen somnat hällde jag upp ett glas rosé och parkerade mig i en solstol med en bok och njöt av sommaren, tystnaden och livet. Det var faktiskt underbart. Dä hann jag ligga en hel timme och mysa innan Patrik kom hem från sin golfrunda.

I dag är jag ledig och jag och Isabella ska in till stan. Först blir det en lunch med Linnea och sen ska Isabella plåtas för Stockholmsgruppen. Spännande!

Strange

Hade sovmorgon till nio idag eftersom strömmen var avslagen på jobbet och det var så skönt att sova några timmar extra. Jag var pigg som en mört hela dagen.

Jobbet blir bara roligare och roligare och jag trivs fantastiskt bra! Funderar om det kanske är därför jag inte längtar så där extremt mycket efter semestern. Tänker faktiskt knappt på den, förutom då jag känner mig riktigt riktigt trött. Det måste bero på att jag älskar mitt jobb och på det faktum att jag rätt nyligen var ledig i två veckor. Men ändå. Det känns ovanligt att inte räkna dagarna till semestern.

Ikväll har jag stylat i vårt nymålade fina sovrum. Har satt upp hyllor, ställt in blommor och målat tavelramar som så småningom ska innehålla kort på barnen. Persienner, taklampa och vackra gardiner, sen är det färdigt och då ska jag ta mig an nästa projekt som är barnens sovrum.

Där är det ljusblåa väggar och på det ska jag ska måla turkosa vågor där jag sedan ska fästa söta wallies med fiskar och bläckfiskar. Tror och hoppas att det blir fint! Barnen är i alla fall överförtjusta!

Så här ser walliesarna ut och det är tänkt att det ska bli som på den nedre bilden!


Strejk

Fick ta taxi till jobbet i morse på grund av den förbenade busstrejken. Men sen när jag kom hit och slog på tv:n får jag veta att en av de få linjer som fått dispens är min direktbuss från Brunnby vik till stan! Tjoho! Nu tar jag mig både till jobbet och hem utan problem.

 

I går målade jag den bruna väggen i sovrummet och den blev sååååå fin. Det var precis den färg jag var ute efter och i dag när jag har satt på andra varvet kommer den förmodligen bli ännu snyggare.

 

Det är som ett helt annat rum och jag nästan längtar efter att vara där inne hela tiden. Ska lägga ut bilder då jag är helt klar!

 

I övrigt då? Inte mycket. Fyradagars vecka eftersom jag jobbar på söndag. Kvällarna går åt till att slita i sovrummet och när det är färdigt måste jag gå ett varv i trädgården. Ogräset håller på att ta över. Men jag känner att jag behöver sova och vila också, har bara lite svårt att koppla av och ta det lugnt när det finns saker att pyssla med. Jag är min mor upp i dagen. 


RSS 2.0