Oh my lord...

Har haft en fullspäckad och rolig helg och just i detta nu är jag så trött att jag skulle kunna stupa.

Fredag var det fest med jobbet. Jag kom hem vid tio lite lätt rund under fötterna eftersom jag inte ätit mer än fyra små köttbitar på hela dagen. Sådär halvbra kanske. Vinet åkte rakt upp i planeten och det räckte med en liten mängd för att jag skulle ha riktigt roligt!

Lika kul var det kanske inte lördagmorgon när barnen vaknade halv sju och var speedade inför vårt planerade besök på Lådbilslandet. Innan tio satt vi i bilen och då hade tack och lov min huvudvärk börjat släppa. Vi trotsade hot om regn och vädergudarna var verkligen på vår sida. Solen strålade och vi hade en rolig dag i barnens paradis. Isabella fick köra bilarna för första gången och jag skrattade hejdlöst åt henne när hon inte kunde hålla ögonen på vägen. Hon vände sig om hela tiden och vinkade till mig och körde då rakt in i andra små trafikanter. Haha.

På kvällen kom Linda, Gustav och barnen till oss och vi grillade och spelade spel. Mycket roligt!  

När de åkte hem i dag tog jag tag i sovrummet igen. Har slitit som ett djur hela dagen och är nu i stort sett klar med all vit färg. I morgon kväll hoppas jag hinna sätta igång med den bruna färgen. Blir väldigt spännande. Bilder utlovas när allt är färdigt!

Nej, nu ska jag släcka datorn och lägga mig. Jag kommer att sova innan jag lägger huvudet på kudden. Natti, natti.

Nej nu jävlar...

...tar vi en omröstning. 

Tycker ni att jag ska måla eksängen vit?

Kommentera nedan!

Så här ser den omtalade sängen alltså ut och den ska stå mot en mörk chokladbrun vägg. Update!

Har letat efter den bruna färg som jag pratade om i förra inlägget. Jag hade en klar bild över hur den såg ut i mitt huvud men hittade den inte i någon färgaffär. Var mycket nära att ge upp och ta en annan färg. Men den som söker han finner.

 

Igår gick jag in på Decorama och där fanns den. Den såg väl inte ut exakt som den gör i mitt huvud men det är nog det närmaste jag kan komma.

 

Jobbet med sovrummet går framåt. Har målat nästan hela första varvet vitt. I helgen ska jag avsluta det och sen ska jag ta mig an den bruna fondväggen. Sen får jag fundera på hur jag ska göra med sängen. Pata är inte så förtjust i tanken på att jag ska måla eksängen vit så vi får ta det lite lugnt och känna efter. Se hur sängen funkar med färgerna i rummet.

 

Igår fick jag njuta av lite lyx i vardagen. När vi flyttade in i huset hade städfirman slarvat med städningen. Som plåster på såren lovade de att putsa alla våra fönster i huset till sommaren. I går var det dags och när jag kom hem från jobbet var det så rent att man knappt såg att det fanns glas i fönstren. Härligt och lyxigt att överlåta sånt tråkigt på någon annan och få det gratis dessutom. 

 

Ikväll är det party party! Tidningen går på semester vilket de förstås ska fira. Det blir långlunch och efter dagens slut sommarfest. Blir säkert roligt! Siktar dock på att inte vara ute och rumla alltför sent.

 

I morgon ska vi nämligen åka till Nykvarn och lådbilslandet med Linda, Gustav och deras barn. Sen blir det grilla hemma hos oss och då vill jag ju inte vara seg och bakis. Men jag ska inte lova för mycket. Jag vet ju hur svårt jag har för att bryta upp och gå hem när det är roligt. 


Jag målar upp en bild

Nu har jag gått lös i sovrummet hemma. När det ändå är sånt pissväder ute kan man ju lika gärna göra lite nytta inne.

 

I går gjorde jag det jobbiga. Jag slipade alla väggar och spacklade och i dag är jag redo för det roliga- att måla!

 

Till att börja med ska jag måla upp en bild för er hur jag har tänkt att sovrummet ska se ut när det är klart:

 

Alla väggar utom två, som är mitt emot varandra, ska bli vita. De två fondväggarna ska målas i en mörk mörkbrun färg. Tänk mörk choklad så hajar ni.

 

Mot den ena mörkbruna väggen ska vår säng stå och den ska jag måla vit. I dag är den ekfärgad, vilket förstås är fint, men färgen passar inte in i vårt nya sovrum. Tv:n ska stå mot den andra bruna väggen som är mittemot och då ska vi köpa en vit tv-bänk till den.

 

I fönstrena ska det hänga mörkbruna träpersienner och eventuellt vita skira gardiner.

 

Tanken är att hela rummet bara ska bestå av vita och mörkbruna saker. Jag tror det blir skitsnyggt! Vad tror ni?


Regnet det bara öser ned...

Har haft en så skön och lugn helg, förutom midsommaraftons festande då. Jag har sovit massor. Torsdagkväll somnade jag klockan tio. Likaså på lördagen. På söndag sov jag dessutom middag på soffan med Isabella. Asskönt och välbehövt!

Nu är det ny vecka och jag försöker som vanligt vara lite nyttig. Hade precis satt på mig träningskläder och skulle gå på långpromenad då himlen öppnade sig. Nu öser regnet ned utanför fönstret. Istället blir det en bastu, en kopp te och CSI på tv. Inte fel det heller, men det bränner ju inga kalorier.

I dag har vi bokat en liten semestertripp (på tal om kalorier). Vi, Patriks bror Jocke, deras syster Ulrika och hennes barn ska ta bilen över till Åbo med finlandsfärjan. Där ska vi bo på hotell i tre nätter och bland annat göra ett besök i Muminlandet! Blir jättekul! Men först ska vi förstås upp till Luleå och hälsa på! Blir ännu roligare!


Tjoho!

Vår midsommarafton startade vid tolv med sillunch, snapsar och snapsvisor. Käkade massa gott och blev så mätta att vi hamnade i matkoma efteråt. De flesta hade nog velat ta en tupplur men istället blev det fotboll på ängen utanför och kubb. Sen dansade jag och barnen runt midsommarstången som jag byggt, men det blev typ två danser sen tyckte barnen att det var roligare att ramla i gräset.

Vi hade otroligt tur med vädret. Det var finare än på hela veckan. Solen strålade och det var varmt och skönt.

På kvällen grillade vi och vid midnatt gav sig ett något förfriskat gäng ut på ängen och körde nattkubb. Jag och Linda mötte Patrik och Dan men tyvärr gick vi därifrån som förlorare. Borde ha varit tvärtom eftersom de druckit betydligt mer snaps än vi.

Det märktes tydligt att alla utom Per är småbarnsföräldrar. Det var nämligen en ovanligt lugn midsommar (trots snapsandet). Per somnade i soffan till fotbollen. Patrik och Linda gav upp vid ett så det var egentligen bara jag och Dan som höll igång festen. Per kvicknade så småningom till och gjorde oss sällskap på altanen till halv tre.

Nedan lite pics från dagen. Det är Dan som är fotograf.


Sillunch på altanen. Jag är djupt koncentrerad på godheterna på min tallrik.


Jag och Perre


De tre söta barnen myser. Kalle och Emmy gillar varandra skarpt!


Fotbollsfight på ängen. Kalle har det slött i målet.


Emmy känner på min lilla midsommarstång.


Tre nyvakna skitungar i morse.


Kalle kör rally med Isabella. Kolla hur han använder tungan då han svänger! Haha!


Äntligen!

I morgon är det äntligen midsommarafton! Den, enligt mig, roligaste dagen på hela året!

Har fixat och donat idag. Gjort en Västerbottensostpaj, gubbröra och en egen Västerbottenssill. Har också städat och gjort fint så att allt är klart i morgon när gästerna kommer klockan tolv. Det blir vi, Linda, Dan, Emmy och Per. Ska bli såååå kul!

Det blir sillunch, dans kring midsommarstången, kubb, öl, nubbe och grilla på kvällen.

Som vanligt är jag orolig över det enda som egentligen kan förstöra morgondagen - nämligen magsjuka hos ungarna. Det går ju det på dagis och vi har klarat oss hittills. Skulle vara så typiskt om det hände nu. Då skulle jag ärligt talat gråta. Men, peppar, peppar, det ska väl inte hända! Inte nu...

Hoppas ni kommer att ha en mysig midsommar! Vad ska ni göra förresten? Tell me!

Ey kompis, se hit!

”Ey, kolla här”, ”Ey, kompis!”, ”Fett gott!”, ”Fett mycket!”. Så låter det hemma hos oss nu. Och det är inte så att vi har en finnig 15-åring från Skärholmen inneboende hos oss. Det är resultatet av att vår femåriga son Kalle går på en förskola där typ 90 procent är invandrare.

 

Jag tycker det är bra med en blandning av folkslag och bakgrunder. Det finns många positiva effekter som att barnen lär sig om andras kulturer, mat, sånger. De lär sig att det inte är något konstigt med att människor har olika hudfärg, språk, traditioner. Men det måste finnas en blandning.

 

Jag uppskattar nämligen inte att min femåring pratar som om han är uppväxt i Rinkeby. Om jag ville att han skulle prata så skulle vi väl bo där. Nu rättar jag och Patrik honom när han säger saker som ”Ey kompis! Det är fett bra!” för det låter inte riktigt klokt. Räknar dagarna tills han börjar på dagis i Brunnby vik. Men där finns å andra sidan inte ett endaste barn som säger ”Ey” och ”kompis”. Tur att Kalle som är så mångkulturell kan lära dem ett och annat.

 


Heja, heja!

Var hemma med barnen igår eftersom Kalle hade lite feber. Men i dag fick de gå på dagis. Får så otroligt dåligt samvete av att vabba, speciellt då det varit väldigt mycket sjukdomar det här halvåret. Och eftersom Pata inte har fast jobb blir det jag som får ta den största delen, till tidningens förtret förstås. Men vad göra?

Här hemma laddas det nu för fotboll. Patrik tvekade länge över om han verkligen skulle stanna hemma och se fotbollen med mig. Det är förstås roligare att se den på nån bar med en kompis. Men nu, en halvtimme, kvar till avspark ligger han och halvsover i soffan. Rolig kille.

Själv ska jag ta en dusch och hälla upp en kall. Det är ju sol ute, spännande fotboll på tv och lill-lördag. Det hör ju liksom till. Nu håller vi tummarna för Sverige! Heja Zlatan!

Ingen fara på taket

Kalle och Pata är på väg hem. Efter att ha fått hoppa på ett ben kunde läkarna konstatera att det inte var blindtarmen. Ett virus är deras dom. Några dagars vila och han ska bli frisk igen säger de.

Så det blir med andra ord till att vara hemma imorgon- igen. Det var då självaste fan vad det har blivit mycket vabb det här året. Men det är inte mycket att göra åt. Och jag är ju självklart glad över att det inte var värre än ett virus!

Min lilla sötispojke

Patrik är med Kalle på akuten eftersom vi misstänker att han har blindtarmsinflammation. Han har haft ont i magen hela dagen i dag tydligen. När jag hämtade honom hade han ont på höger sida och gick lätt framåtböjd. Han ville lägga sig ned direkt när vi kom hem och klagade hela tiden på magont. Dessutom hade han lite feber.

Efter ett snack med Vårdguiden bestämde vi oss för att åka in med honom. Även om det inte är något så borde ju läkarna kunna svara på varför han har ont i magen. Någon magsjuka är det då inte.

Och varför har inte dagis hört av sig i dag? De kan ju omöjligt ha missat att han hade ont i magen. Det var det första jag såg och det första han sa till mig när jag kom. Muppar är vad de är.

Nu sitter jag som en orolig hönsmamma hemma och väntar på att Pata ska ringa. Hade ju helst velat vara med och hålla min sötnos i handen. Han som är så rädd för allt. Jag försöker också tänka att det ska vara något annat än blindtarmen. Inte för att det är jätteallvarligt utan för att jag önskar att han ska slippa operation. Återkommer i ämnet.


Jag mot mördarsniglarna

Håller på med projekt -"fånga mördarsniglar" hemma. Testade ju att hälla salt på dem och det var  väldigt effektivt men också väldigt  slemmigt och äckligt. Nu har jag testat en ny metod som funkar alldeles utmärkt. 

Jag har ställt ut en låg burk i plast full med öl på gräset. Tydligen älskar de slemmiga kräken öl och kryper därför ned i burken och drunknar. I lördags ställde jag ut första burken och på söndagen låg två döda sniglar där. 

Nu har jag ökat storleken på burken och mängden öl. Nu jäklar ska det fångas sniglar. Det har blivit en sport. Det är jag mot mördarsniglarna!

None

Kärlek

Jag: Vet du hur mycket jag älskar dig gubben? Härifrån till månen! 

 

Kalle: Men mamma. Vet du hur mycket jag älskar dig? Härifrån ända till Brasilien!

None


Håhåjaja

Det var nog tur att vi inte åkte någonstans igår eftersom jag var dödstrött. Höll mig vaken till tio, sen stupade jag i säng. Dessutom var Kalle sjuk hela dagen och kvällen. Men det var ingen vanlig åkomma. Han hade "bara" ont i magen och feber. Inga kräkningar, han var sugen på mat och behöll den mat han fick. Och idag har han varit helt frisk. Skumt, men skönt att vi slapp kräksjuka!

I dag har jag påtat i trädgården. Planterat lite sommarblommor och grönsaker, klippt gräset och slappat i en solstol en stund. Sen kom Maria, Johnny och barnen på besök och medan killarna åkte och spelade golf käkade vi bullar på altanen och pratade. De stannade också och åt med mig och barnen vilket var roligt. Alltid kul med sällskap!

Dags för en ny vecka och nu kräver jag att min envisa förkylning ska ge med sig. I går kunde jag knappt prata. Rösten försvann någonstans mellan Grill och Karlssons i fredags. I dag låter jag lite bättre men det är långt ifrån bra. Den är så hes att man kan tro att jag tittat vääääldigt djupt i whiskeyflaskan ett par dagar. 

 

Inte alldeles underbart...

Hade fest med jobbet igår. Käkade underbar mat på restaurang Strix och jag fick en bra chans att lära känna mina kollegor lite mer. Efter maten drog vi vidare på Grill där vi drack en massa goda (och dyra!) drinkar! Vid tolv började folk gå hem men jag som hade barnvakt hemma var grymt partysugen.

Ringde Pata som var ute med några vänner och mötte sedan upp dem på Karlssons. Där satt vi  på en härlig uteterass med filtar om oss och drack ännu mer drinkar. Därefter blev det nattmat på BK och en 500-kronors taxi hem till Väsby. Var i säng vid tre nöjd över en mycket kul kväll.

Två timmar senare var det dock inte lika kul då barnen kom och kröp ned i våra sängar. Kalle somnade om men Isabella var lite halvvaken från och till medan jag och Pata bokstavligt talat var som döda. Vid de stunderna är det inte fantastiskt, underbart och härligt med barn.

Ikväll skulle vi ha åkt till Patrik och Wiveka och käkat middag och se på fotbollen. Men när Kalle vaknade sa han att han hade ont i magen. Typ direkt efter att jag gett honom en puss på munnen. Eftersom det går magsjuka på dagis blev vi misstänksamma och våra fasor har nog blivit verklighet. Han har inte kräkts ännu men han har ont i magen och bara ligger på soffan. Han orkar inte göra någonting. Så det blir till att vara hemma ikväll. Ska laga god mat och heja på Sverige i fotbollen på tu man hand. Och en dag som denna känns det rätt ok!

Party, party!

Fredag idag efter en rätt roligt och snabb vecka. Men så känns det väl alltid när man kommer tillbaka till jobbet och är utvilad efter två veckors semester.

 

Ikväll blir det fackklubbsfest med jobbet. Vi ska ut och käka, dricka och ha trevligt. För mig blir det första jobbfesten sen jag började (förutom kickoffen då jag bara hade jobbat en vecka). Har inte kunnat vara med på de tidigare så det känns förstås asroligt!  Jag hoppas på en kul och sen kväll! Återkommer med rapport i morgon och kanske lite roliga bilder!

 


Sköna grejer

Var som sagt på mingel på Oriflame idag och fick med mig några riktigt sköna och bra grejer hem. Minglade runt och tittade på deras varor, pratade med Marianne och drack grymt goda drinkar. Alltid lika trevligt med deras små fester!

I övrigt är jag skittrött. Och då passar naturligtvis Isabella på att gå in i en "jag vägrar sova utan att gråta och komma nedför trappen fjorton gånger"- fas. Skitkul! Det började igår och jag hoppades att det skulle vara en engångs grej. Men i detta nu står hon i trappen och skriker. Det är ju inte utan att man blir lite galen.

Ser så fram emot att barnen ska somna, att Pata ska komma hem med en burgare till mig, en skön dusch och min säng och min nya trädgårds-tidning. Ja, ja, jag vet att jag låter som en kärring men jag känner mig som en sån också. Minst åtta timmars sömn så är jag pigg, ung och fräsch igen!Här är det som var i min goodie-bag! Tetsade läppglanset som ligger längst fram och det är ett sånt som gör läpparna fylligare. Har inte testat ett sånt tidigare och det var riktigt häftigt. Det pirrade lite och man kunde tydligt se skillnad efter en stund. Speciellt på mina fjantigt tunna läppar. Vem behöver Restylane?

Snyggve

Fastnade framför fotbollen igår och blev så glad över stämningen att jag slog upp ett glas vin (som sedan blev två) och hejade. Kom inte i säng förrän elva och somnade inte förrän vid tolv av någon anledning. Steg sedan upp kvart över fem. Hur trött tror ni jag är i dag?

Det känns som att jag drack nio glas vin igår. Förkylningen är värre än i går och jag känner hur ögonlocken hänger ned i knäna. Känner mig jävligt snygg och fräsch.

Och just idag då jag har en sån förträfflig snyggodag ska jag på mingel efter jobbet. Ska på Oriflames vårfest och dricka lite skumpa, äta snittar och få en trevlig goodie-bag. Kan återkomma med innehållet senare. Men det blir nog bra. Jag brukar piggna till vid tretiden. 


Snodd lista av Erica

Utmanad

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD!

Regler: Du måste svara på alla frågor!DIG:


1. Hur lång är du ? 179 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Jag vill bli klokare och framgångsrikare

3. Vad pluggar du ? Nada
4. Har du långt hår ?
 Ja för långt, måste klippa mig snart!
5. Vilken hårfärg har du ? Brunt

6. Sminkar du dig ? Ja men bara det allra nödvändigaste. Ett nödvändigt ont.
7. Har du haft sex senaste månaden? Japp
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Svarta
9. Har du kysst någon idag ? Nej

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop ? Ja

2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? De är bra på olika saker
3. Hur många syskon har du ? Två

4. Vad är det senaste du sa till din mamma ?  Kan jag steka potatisar som vi kokade i lördags? (Frågar mamma om allt)

5. Hur många ställen har du bott på ? 9 olika

6. Vem i din familj stör du dig mest på? Det måste väl vara pata då eftersom barnen är så söta och goa.
7. Vilken familjemedlem är snällast ? Alla är lika snälla
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon?

När vi var i Turkland allihopa!

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis ? I helgen då Wiveka var här.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hos Ulrika efter en fest i stan
3. Har du kysst nån kompis ? Ja
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Nej

5. Vem har du varit kompis med längst ? Jenny och Ida
6. Vem känner dig bäst? Linda tror jag
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Hata är väl att ta i. Skulle linda in det och säga att det inte var min smak.
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Nej

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ? Ja om jag skulle vilja
2. Klä dig annorlunda? Jag klär mig som jag vill

3. Vara dig själv ? Ja

4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Ja
5. Fisa inför din pojk/flickvän ? Hahahaha! Jag står för fisarna i soffan.
6. Pierca dig ? I öronen då
7. Ha sex på offentlig plats ? Utan tvekan ja
8. Vara omogen ? Inga problem
9. Äta småkryp ?
Vågar och vågar. Jag vill inte. Men om jag fick bra betalt kan jag äta en tallrik.

DIVERSE:

1. När tuggade du tuggummi senast ? För någon timme sedan
2. När var du på semester senast ? För en vecka sedan
3. Vilken färg är det på din tandborste ? Blå
4. Är ditt hår tråkigt ? Ja dte är fööör långt
5. Vem såg dig naken senast ? Pata förstås
6. Hur ofta duschar du? Varje dag

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? Normalt tio men jag kan mot all förmodan fastna framför fotbollen. Det är dock mycket tveksamt...


Host och snörvel

När vi kom hem från Turkiet började näsan ringa och ögonen att klia men eftersom det inte blev någonting mer av det trodde jag att det var gräspollen jag reagerade på. Men nu vet jag att det var en vanlig hederlig förkylning.

 

Snuvan rinner, näsan kliar, ögonen kliar och jag är hes. I går var jag riktigt dålig men i dag känns det tack och lov rätt mycket bättre. Två brustabletter c-vitaminer som chockar kroppen och två alvedon innan sänggående brukar göra susen för mig. Så även den här gången.

 

Är lite sur över att vara förkyld då jag är såååå sugen på att ge mig ut och springa. Jag har, hör och häpna, bestämt mig för att springa tjejmilen i slutet av augusti. Det var Wiveka som kom med idén och ju mer jag tänkt på det desto sugnare blir jag. Jag måste dock börja träna om jag ska orka hänga på Wiveka. Hon har tränat på gym hela våren medan jag legat på latsidan. Har därför ställt in mig på att springa ensam större delen av sträckan.

 

Har satt som mål för mig själv att försöka sätta milen under en timme. Ett högt mål för en sån som jag, men jag gillar att slåss i underläge och jag älskar utmaningar. Så fort förkylningen passerat ska jag ut och svettas i spåren.  


Just det!

Glömde berätta att modellagenturen Stockholmgruppen vill att Isabella ska bli barnmodell hos dem! Ska dit om någon vecka och ta bilder. Spännande och roligt!


Smått ångest!

Så har två veckors härlig semester passerat. Bara så. I morgon är det dags för jobb igen och även fast jag tycker att jag har världens roligaste jobb så ska jag erkänna att jag har lite ångest. Hur roligt jobb man än har så är det ju roligare att vara ledig.

Men jag tröstar mig med att det inte är alltför länge kvar innan jag går på sommarsemester. Jag och Patrik låg och planerade vår ledighet igår. Vi ska till Luleå en vecka och sen funderar vi på att för tredje gången sticka över till Finland och Åbo. Där har vi tidigare bott på ett mysigt vandrarhem som ligger vackert vid vattnet och det blir nog där vi hamnar den här gången också. Sen ska vi i så fall också besöka Muminvärlden vilket Kalle kommer att uppskatta.

I dag har vi kollat upp badplatser i Väsby. Det ligger en på cykelavstånd från oss men den var under all kritik. Det blir nog till att använda den stora stranden "Kairo" i sommar, trots att man måste köra bil. Väl hemma har jag tagit med barnen och gått min kvällspromenad medan Pata har varit huslig. Han har bakat bullar, mockarutor och en supergod kaka med havregryn i. Jag måste nog gå min runda ett varv till tror jag...

Till sist vill jag utdela två STORA grattis!!! Det första och största till min barndomskompis Ida som igår fick sitt första barn. En liten tjej som ska heta Irma (superfint namn vännen!). Sen vill jag gratulera Kattiz på hennes födelsedag i dag! Kram, kram till er båda!!!

Dunder och brak

I natt vaknade jag och Pata av en förskräcklig smäll. Det dånade som en explosion och vi satte oss nyvakna upp i sängen och tittade chockade på varandra. Patrik sprang upp för att se om huset stod kvar medan jag ganska snart kom till insikt med att det bara var åska. Strax därpå blixtrade det och mullrade det med några sekunders mellanrum. Åskan måste ha varit just ovanför oss då vi vaknade av smällen.

Även Isabella vaknade av dånet och jag kröp ned under täcket och höll om henne. Att det skulle åska hade jag ju inte tänkt på då jag köpte hus. Jag är grymt rädd för åska efter en händelse då jag var liten. Jag var på mina kusiners sommarställe i Hedemora då blixten slog ned i huset på natten. Minns det som igår. Den träffade i lampan i köket, där deras hund låg och sov och han for ut, vettskrämd som en tok, den stackarn. Minns också den brända lukten efteråt. Riktigt otäckt.

I natt var första gången jag hellre skulle ha velat att vi bodde kvar i vårt trygga höghus i Solna istället för i ett hus. Som tur var passerade åskan ganska snabbt och istället öppnade sig himlen. Det regnade så mycket att jag och Patrik stod helt fascinerade klockan tre på natten och såg på. Men på morgonen var det inte lika häftigt. Mina salladskrukor är helt förstörda efter nattens skyfall. Vissa är bara kasta direkt medan vissa kanske jag med mycket tur kan rädda. Jävla skit!

Varma vindar

Vilket väder det är här hemma i Stockholm också! Torsdag och fredag var supervarma och jag har mest legat ute i en solstol och flämtat förutom två motionsrundor, en till fots och en på cykel. Gick upp två kilo i Turkland och nu måste de plus några till bort. Here we go again.

Min och Patriks gemensamma släktning, Andreas, (orkar inte förklara släktskapet) kom till oss i går och hälsade på. Vi grillade och tillbringade kvällen på altanen. Det blir väl ungefär liknande upplägg ikväll då Patrik, Wiveka och barnen kommer hit. Hoppas bara det varma vädret håller i sig. I dag är det oroväckande många moln på himlen.

Hoppas ni har en bra lördag!

Turkiet 2008

Så har en vecka bara sprungit förbi. Tänk som vi har längtat efter den här resan och nu är den plötsligt över. Sorgligt. Men kul har vi haft och resan var lyckad på alla sätt och vis.

Turkiet- överraskande bra.
Hotellet- ett av de bästa jag varit på.
All inclusive- kommer nog aldrig att resa utan det igen! Vilken lyx att bara kunna hämta och beställa utan att betala. Vädret- ofantligt varmt, faktiskt första gången jag bränt mig.
Stranden- ren, varm och vit.
Personalen på hotellet- underbara, härliga, varma, energiska, barnvänliga.
Maten- yummie!

Så skulle man kunna sammanfatta veckan med några korta ord.

Vi har knappt lämnat hotellet. Vi gjorde en utflykt till gamla Side där vi gick i affärer en kväll. Men där var det ju som vanligt på turistorter, försäljare som med alla de möjliga knep försökte locka in en i just deras butik. Och allt tjafs med prutningen, jag orkar inte. Jag har inga problem att vara på ett och samma ställe i en vecka. Jag är ju där för att koppla av och därför passar All inclusive systemet mig utmärkt. Vilken lyx det är!

Det har inte blivit några sena kvällar. Vi har varit i säng vid tolv typ. Ingen fylla heller. Trots att det var gratis var det bara en av oss sju vuxna som lyckade uppnå något slags rus. Lyllo! Men det har blivit många skratt och många goda minnen!

Pappas födelsedag är ett. Vi hade ordnat så vi fick sitta vid ett specialdukat bord i restaurangen. Sen hade vi förbeställt champagne som personalen kom in med innan maten och efter maten fick vi god tårta.

En annan höjdpunkt var då hotellet skulle ha en danstävling. De skulle spela tio låtar och man skulle gissa vilka tre som flest personer dansade till. Den som tippade rätt på de tre låtarna, i rätt ordning, vann en champagneflaska och den skulle vi ha! Vi lämnade in fyra rader där de två första var lika. Sen bytte vi ut den tredje siffran för att ha större chans. Sen började en hektisk räkning av alla på dansgolvet. Jag och Kattiz styrde det hela. När fler behövde dansa vinkade vi in några och ibland var det för många och då vinkade vi så några fick sätta sig. Vi var ju nio personer och kunde i stort sett bestämma hela leken. Det hela slutade med att hela familjen fick gå upp på scenen och ta emot en skumpa. Folk applåderade halvljumt eftersom de hade sett hur vi räknade. Haha! Men vi brydde oss inte utan skålande glatt i vår välförtjänta dryck. Taktik är inte att underskatta!

Jag inledde semestern med att testa turkiskt bad. Det var häftigt. Började med att ligga på varma stenar, sedan blev jag skrubbad över hela kroppen. Därefter fick jag skum på mig och fick en helkroppsmassage. Slutligen fick man ett ordentligt åtstramande ansiktsmask! Lyxigt och billigt!

Nedan lite bilder från vår underbara resa!Mamma och Pappa glada och förväntansfulla på flyget ned.Micke spänner sig på stranden. Theres i bakgrunden.Kalle är kär i Mickes tjej Theres. "Hon är ju ny och så är hon så söt" sa han.Kalle på stranden.Kalle och Mikaela finklädda för kalas.Danne, Kattiz och jag väntar på middag.


RSS 2.0