Ego

Läs min Idol-analys inför kvällen och min artikel om Carolin:

http://www.metro.se/se/article/2008/10/30/20/3856-45/index.xml


http://www.metro.se/se/article/2008/10/31/01/2613-57/index.xml

Häcken full

Min längtan efter julen ökade ytterligare lite igår då jag beställde två par gardiner som ska upp så fort de har kommit. Är inte så mycket för gardiner med tomtar och renar och sånt så det blev en svart kappa med silverstjärnor till vardagsrummet och en brun gardin till sovrummet. Lite mörkare färger helt enkelt för att få en mysigare känsla.

I dag har det varit en hektisk dag på jobbet. Har bland annat träffat en tv-profil och gjort en intervju som kommer framöver, har skrivit en Idol-anayls tills imorgon och jobbat intensivt med ett stort jobb som jag hoppas kommer i morgondagens tidning. Och som vanligt är det såna dagar som är roligast, när det händer olika saker och då jag har häcken full. Inte bokstavligt talat då alltså.

I morgon ska vi äntligen träffa Patrik och Wiveka. Vi har inte setts sen i somras och jag ser väldigt mycket fram emot att prata om allt mellan himmel och jord med Wiveka, dricka lite rödvin och sitta och kommentera Idol tillsammans med dem. Underbart!



I morgon ska Kalle och Isabella fotograferas på dagis och jag har försökt träna bort Kalles typiska fotograf-min. Men då säger han att han ska göra så här istället. Jag vet inte om jag vill se resultatet av de där bilderna....


Tomtar på loftet

Det är inte ens november ännu men redan har butikerna plockat fram sina julsaker. Jag gick förbi en kiosk i dag som hade tomtar framme i skyltfönstret. För mig är detta en plåga. Hela min kropp skriker nämligen efter att få julpynta. Som vanligt vill jag så det värker.

Men jag måste ju hålla tillbaka de här känslorna eftersom det inte är "lagligt" förrän om tidigast en månad. Men jag ska erkänna att jag faktiskt har hängt upp vinröda gardiner i köket. Jag försvarar mig med att de är just vinröda. Vem bestämmer att det är julgardiner? För mig är det vintergardiner.

Köket är numera min favoritplats eftersom det har blivit så mysigt. Nu vill jag öppna en flaska glögg och plocka fram pepparkakor och brieost också. Men det lovar jag att vänta med i minst två veckor till- även fast butikerna lockar mig hela tiden.


Städning och potträning

I dag har det städats här hemma. Från topp till tå. Barnen har fått leka mycket själv, spelat tv-spel och sett tv medan jag har fejat och donat. Det tog hela dagen, men nu när jag är klar, har sjunkit ned i soffan, tänt brasan och ljus på bordet så känns det fantastiskt skönt.

Har försökt träna Isabella att gå på toaletten också. Hon är duktig och gör det ibland men det är inte så att vi kan ta bort blöjorna helt. Problemet är att så fort vi sätter på henne trosor istället för blöja så kissar hon ned sig. Och det är ju inte jättekul att byta kläder på henne flera gånger om dagen. Men det är inte mycket annat att göra än att fortsätta träna.

I morgon är det jobb som vanligt. Sitter faktiskt just nu och filar på två recensioner som ska lämnas i morgon. Det är Pink och Agnes som har snurrat på stereon hela dagen medan jag gått fram med svabben. På onsdag kan ni vad jag tyckte om dem.



Så här ska det se ut!

Fullmatat

Vilken fullmatad helg vi har haft. Fredag och lördag har vi firat syskonen Sandberg och det har förstås varit roligt men också jobbigt. Jag tycker först och främst att helgen bara springer iväg då man gör saker både fredag och lördag, sen blir man ju så förbaskat trött också, även fast man inte dricker några mängder alkohol så sveper tröttheten över en då man inte bara får slappna av en av helgkvällarna.

I dag har jag därmed varit på dåligt humör. Känt mig kinkig och trött och barnen har inte behövt göra mycket för att humöret ska tryta. Nu har jag tagit en lång dusch och legat ensam i bastun och andats och genast är jag piggare och gladare.

Dagen har trots min stingslighet varit rolig. Vi gjorde ett besök på brandstationen här i Väsby som hade öppet hus. Vi åkte brandbil med tjutande sirener och barnen fick ta på sig brandkläder och hjälm och gå in i ett mörk garage med lite dimma och släcka en låtsaseld. En brandman visade dem att de skulle krypa under röken. Kalle höll i en ficklampa och tyckte att det var sjukt spännande. Väl framme vid ett hus i kartong fick de hålla i en brandsläckare och spruta för att släcka elden.

Sedan tittade vi på en uppvisning som brandmännen hade. de tände eld på en kastrull på en spis utomhus och visade vad som hände om man försökte släcka med vatten. Det blev värsta eldhavet och jag blev lika rädd och fascinerad som barnen. Sedan såg vi vad som hände när en sprayflaska kastas in en eld. Det var en väldigt rolig och intressant söndagsutflykt både för oss och barnen.

I morgon ska jag och barnen vara lediga. Dagis är stängt och jag har tagit föräldraledigt. Känns fantastiskt skönt. Vi ska sova länge och städa. Det är de stora planerna.

Lite bilder från dagen:


Kalle och Isa väntar på att få gå in och släcka en eld.



Här sprutar Kalle på elden.



Och här är Isa hjälte.

The weekend

Vaknade i morse och var helt igengrodd i bihålorna. Jag är inte sjuk, men heller inte frisk. Så himla irriterande att jag aldrig blir riktigt frisk. Jag som alltid haft ett immunförsvar av stål.

Helgen är fullproppad. När jag slutar klockan tre ska jag och min kollega Jenny ta ett glas vin. Sen ska jag till Ulrika, dit Patrik och barnen också kommer. Vi ska käka middag och sova över. Och framförallt ska vi fira att hon fyllt år. Blir trevligt!

I morgon blir det ännu mer firande. Patas lillebror har fyllt 18 år så det blir födelsedagsmiddag hemma hos svärmor och svärfar. De har lyckats skaffa alla sina barn med några dagars mellanrum i oktober så det blir en jäkla massa firande. Men det är ju bara roligt!

I dag uttalar jag mig som Idol-expert i tidningen. Det är svårt att gissa utan att ha sett några repetitioner, men jag brukar vara rätt duktig på att gå på känn. Läs här:

https://80.72.10.250:30100/se/article/2008/10/23/19/5509-57/index.xml

Oh lord!


På måndag när jag hämtade på dagis satt det lappar uppe som varnade om magsjuka på Isabellas avdelning. Dessutom hade ett barn kräkts i hennes grupp just innan jag dök upp. Detta slog ju förstås på min magsjukefobi-knapp och hela kvällen gick jag och väntade.

På natten var hon gnällig, vilket hon brukar vara då hon mår illa, så vi bäddade med handdukar och jag var nervig så fort hon rörde sig. Ville inte vakna av en spydusch. Hon var dock frisk som en nötkärna när hon vaknade medan jag var trött som en zombie.

Det var ju inte helt lyckat att vara så trött eftersom jag skulle på fest på tisdagskvällen men efter några drinkar var humöret på topp. Efter att ha förfestat lite hemma hos Linda åkte vi till Nox där Idol-festen var. De här festerna är lite som personalfester för oss. Det är ofta många gamla kollegor där och jobbar vilket betyder att man känner ganska många.

Det var en fantastiskt bra ordnad fest med massor av gratisdrinkar och goda små snittar med lax, skagenröra och parmaskinka. Alla deltagare från årets Idol var där och jag blev förvånad över två saker; att Johan Palm inte är en tvärhand hög vilket jag trott. Han var inte alls så liten som han ser ut att vara. Även min favorit, Lars, var längre än jag trott, och sötare. Han var heller inte lika kufig som han utger sig för att vara på tv.

Pratade lite med honom och han berättade att han absolut inte ville vinna Idol eftersom han tycker att man blir så styrd av skivbolagen då. Jag sa att vi skulle se till att Anna vinner och att han kommer tvåa vilket han tyckte lät som en utmärkt idé.

Ola Svensson uppträdde tillsammans med Kevin borg från årets upplaga. Sen fick vi förstås Idol-boken signerad Anders Tengner.

Kom hem vid elva igår, men har inte sovit så bra så när klockan ringde innan tuppen i morse hade jag kunnat begå harakiri. Tog en kall dusch för att piggna till och nu hinkar jag i mig kaffe. Snacka om att jag kommer att somna som en stock när Greys slutar i kväll!

Piggelin

I dag har vi varit ute på en promenad i det fina vädret och jobbat lite i trädgården. Har burit bort krukor och leksaker som inte ska stå ute över vintern och grävt upp en rabatt. Till våren ska vi täcka den med plast och sedan fylla den med vackra stenar. Helst vita, men det är väl snordyrt och svårt att få tag på.

Resten av dagen har vi bara slöat. Barnen har tittat på en film medan jag har legat i soffan och läst Stieg Larsson.

Det har varit världens skönaste och lugnaste helg. Och det känns även som världens längsta. Jag är pigg och utvilad. I morse sov jag och Isabella till halv elva! Hon var visserligen vaken till elva, men ändå! Och jag sov i över tio timmar i sträck. Känner mig ovanligt nog redo för en ny arbetsvecka!

Nästa vecka bjuder bland annat på en fest. På tisdag ska jag på releasefest av "Idol"-boken. Det blir plockmat, gratis dryck och uppträdanden av Idol-artister. Ska ta med mig Linda och roa mig lite. Sen kommer min recension av Jill Johnson på onsdag. Men allra roligast den här veckan blir att se om det blir en lösning på Carolins försvinnande. Det ser jag fram emot att skriva och följa i veckan!

Second hand

I dag har jag och Linda varit på barn och babymarknad här i Väsby. Barnen fick vara hemma med sina pappor och tur var väl det för det var knökfullt med folk. Vi var där när de öppnade och därmed hann vi också få tag på fina saker.

Jag shoppade julklappar till barnen, främst till isabella för det fanns inte så mycket för större barn. Fyndade ett skötbord med badkar till dockor för 40 kronor. Den kommer Isa att älska, speciellt till sommaren då hon kan bada dockorna ute. Det är nämligen nästan uteslutande dockor som gäller för sessan för tillfället. Sen köpte jag en babysitter till dockor för 20 kronor, en jättefin gunghäst i trä för 20 kronor, en stor griffeltavla till barnens rum för 20 kronor och två jackor till Isabella för 40 kronor.

Linda hon gick därifrån med en fräsch sulkyvagn och massor av andra fina saker. Det var riktigt kul och vi funderar på att åka på nästa marknad i Märsta om en månad för att shoppa lite till. Kul med secondhand!

Ikväll är vi bara varit hemma och slappat. Såg på premiären av "Dansbandskampen" och det gillade jag ju förstås. Är uppvuxen med den typen av musik och det är ju nästan som schlager. Ska helt klart se nästa lördag också. Ja, jag är en nörd.



Isa med dockan och dockvagnen i högsta hugg.

Schlager-svenne

Googlade på mitt eget namn idag, ja jag gör det ibland, och upptäckte en sajt som heter Schlagerprofilerna. Där hade de inte missat mig och min nya profilering på Metro. Så här skrev de:

"Gratistidningen Metro satsar på melodifestivalen i år genom att plocka in en ny schlager/poprecensent som heter A... W..... Schlagerprofilerna välkomnar en brud som känns lika härligt schlager-svennig som vi och som startar sin tid i Metro med meningar som "Starkare startfält än på länge. Är det bara jag som får rysningar av vällust?" och "Jag tycker att det är konstigare att folk INTE gillar schlager än att de gillar det". Heja!"

Mycket roligt! Framförallt att de kallar mig svennig för det är ju precis vad jag är. Har haft många många diskussioner genom åren, då jag jobbade på SE&HÖR, med folk i branschen som är livrädda för att vara vanliga. Har hört idiotiska kommentarer som "Jag ser ned på folk som dricker mjölk". Det är helt sant. Jag skrattade så jag nästan dog då jag hörde detta. Ni fattar att jag inte passade in i den där stureplansvärlden.

Jag som handlar på H&M, Din Sko, köper lådvin, veckohandlar på Ica, använder rabattkuponger, älskar Idol och Melodifestivalen. Och som älskar mjölk och som helst av allt går ut och festar på Golden Hits. Jag är svennig och jag tycker inte att det är något fel med det. Varför är många så otroligt rädda för att vara vanliga?

Med den här responsen ovan känns det som om Metros beslut att välja mig som recensent/expert var helt rätt. Det saknas musiktyckare som VERKLIGEN gillar schlager och sån typ av musik. Heja för oss Schlager-svennar!

Mycket nu

Äntligen börjar veckan lida mot sitt slut. Känner mig sjukt trött. Kan erkänna att det börjar ta på krafterna att stiga upp vid fem varje morgon. Nu ska vi snart få ett nytt schema och det ser jag fram emot. Det innebär nämligen att jag kommer att jobba kväll var femte vecka.

Det innebär också att jag kommer att jobba var femte helg, både fredag, lördag och söndag. Men det kommer också att betyda lite ledighet. Och framförallt innebär det att jag, tolv sammanhängda dagar i månaden, kommer att få sovmorgon. Mycket skönt!

Längtar så ofantligt, ofantligt mycket efter att klockan ska bli tre i morgon så jag får gå hem och mysa med min familj. I soffan framför "Idol".

Veckan har trots trötthet varit väldigt kul! Vet inte hur många av er som läste Metro i går men det var mycket Anneli. Jag lanserades som den nya schlagerexperten och recensenten. Plus att mitt Arboga-jobb låg ute. Fick mycket beröm på jobbet över att jag blandade högt och lågt utan några problem. Känns förstås roligt!



Mina små troll leker kockar. Och Kalle har lagt på sig sin "nu ska jag bli fotograferad"-min.

Snart blir det ordning på torpet

Isabella är ganska sen i talet och jag kollade därför med hennes fröknar på dagis för att höra vad de tyckte. De berättade att en talpedagog varit och träffat barnen och hon tyckte att Isa behöver hjälp. Så nu ska hon eventuellt börja gå hos en talpedagog.

Fröknarna sa att det kan bero på att hon har napp. Hon skulle nämligen ha napp dygnet runt om hon fick. På senare tid har vi blivit bättre på att ta av henne den och bara ge henne den då hon ska sova. Det är inte bara positiva effekter av den annars så fantastiska sugproppen.

Hur som helst. Oavsett vad det beror på så känns det bra att dagis engagerar sig och att vi kommer att få hjälp för det är frustrerande för både oss och Isabella att hon är sen i talet. Hon blir irriterad då hon inte gör sig förstådd och jag kan känna att jag tappar humöret då man inte förstår.



The princess!

Västerås fram och tillbaka

I morse när jag kom till jobbet halv sju hade jag fått ett mail av min chef där det stod att jag skulle få åka till Västerås och bevaka då domen föll i Arboga-rättegången. Han hade bokat tågbiljett klockan nio. Jag funderade förstås inte en sekund på det hela utan blev skitglad samtidigt som det kändes spännande och stressigt att få veta det så där två timmar innan jag skulle hämta ut biljetten.

Det blev dock inget tåg utan jag och en fotograf åkte bil till Västerås. Och där inne i tingsrätten träffade jag Arboga-mamman Emma och hennes familj. Hon verkar vara en så otroligt gullig och stark tjej. Pratade med henne en stund efter att domen släpps- det blev ju livstid och utvisning för tyskan för den som nu missat detta.

Här kan ni läsa artikeln:

http://www.metro.se/se/article/2008/10/14/11/1918-45/index.xml

I morgon gör jag debut som schlager/pop-recensent och Metro gjorde en intervju med mig i dag angående detta då jag satt i bilen på väg till Västerås. Jag är så ovan att vara den som blir intervjuad och det kändes som att jag inte hade ett vettigt svar på en enda fråga...Har fått två nya skivor att lyssna igenom till nästa vecka. Hanna Hedlund och Jill Johnson. Gillar den här nya delen av jobbet!




Teknikens under

I dag har jag köpt en ny mobil! Vilket är ett av det roligaste jag vet! Och ja, jag är konstig, men det är så himla kul med senaste tekniken. Min nya telefon, Ericsson W902, är en musikmobil med 8 GB minne och en 5 megapixelkamera. Alltså en grym telefon som dessutom är snygg, smidig och lätt att sms:a med.

Sen hade en sån grym tur när jag köpte den på Phone house. Deras kopieringsmaskin krånglade när expediten skulle kopiera kontraktet så jag fick stå och vänta i en kvart, vilket var helt ok för mig. Men han i butiken ville kompensera mig för detta och slängde därför ned extravaror till ett värde av 1700 kronor i påsen som jag fick på köpet. Det var en hands free, en laddare till bilen och en trådlös USB till mobilen. Så jäkla schysst!

Så nu har jag suttit och lekt med min nya telefon hela kvällen fast jag egentligen borde ha lyssnat på Markus Fagervalls skiva ytterligare ett varv. Jag är nämligen Metros nya schlager/pop- recensent och min debut blir den gamle Idol-vinnarens nya platta. Jag har visserligen hört den tre varv nu och det räcker, men jag ville ge honom en chans till. Läs betyget på onsdag!


Min nya fina älskling!

Fantastiskt roligt!

Oj vilken kväll vi hade i går. Märks inte minst på hur satans bakis jag är i dag. Brukar inte bli bakis, men å andra sidan brukar jag inte bli full heller och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag var slirig under fötterna när vi kom hem i natt. För det blev faktiskt en riktig helkväll!

Kvällen började på Stockholms icebar. Det var mammas och pappas present till Patrik och det var verkligen uppskattat. Man fick tjocka jackor och vantar på sig och sen fick man vara där inne i kylan och dricka extremt starka drinkar i 45 minuter. Men det var inte gratis. 45 minuter kostar 180 kronor per person. Det är inget vi kommer att göra igen, men det var kul att testa.

Efter isbaren promenerade vi till vår favoritrestaurang Serwito och åt fantastiskt god mat. Till förrätt åt jag smördegsinbakad mozarella, parmaskinka och soltorkade tomater. Till varmrätt åt jag oxfilé och fläskfilémedaljonger med Karljohansvampsås och potatistårta. Till efterätt tog jag som vanligt Tiramisu. Vi var så mätta att vi nästan rullade ut från restaurangen efteråt.

Från restaurangen tog vi en taxi till Per där vi såg andra halvlek på Sverige- Portugal. Sedan blev vi kvar där resten av kvällen. Vi var sju stycken som snackade skit och drack alldeles för många drinkar. Men jäklar vilken trevlig och rolig kväll det blev. Att jag mår skit i dag kan jag ta. Det var det värt!




Våra dunderstarka drinkar! Och jag skojar inte. I isbaren snålades det inte på spriten.



Jag och ett fruset födelsedagsbarn. Själv klarar man ju kyla!


Ursäkta dröjsmålet...

...men här kommer receptet på fläskfilén med senapsmarinad som jag lovade att lägga ut! Det är nått ni borde testa, enkelt och skitgott!

Senapsmarinerad filé

600 g fläskfilé
salt, peppar
1 msk matfett

Marinad

1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano

1. Putsa köttet och krydda runt om. Bryn köttet i matfett. Stek klart i 175 grader, 20 min. Låt vila i 10 min.
2. Blanda vinäger, salt, senap och pressad vitlök. Rör i olja, vatten och kryddor.
3. Skiva köttet och lägg upp. Ringla marinaden över och låt dra i 20 minuter.

Nu är det klippt!

I går var, som ni kanske förstår, en jobbig dag. Främst förstås för Lotta och hennes familj men också för oss som känner henne. Jag och Linda hade ett lång telefonsamtal i går kväll där vi bara grät i var sin ände av luren. Det är ju sånt här som inte händer någon man känner. Inte någon av ens vänner. Nu är det bara hoppas att det går bra och känner jag Lotta rätt kommer hon att kämpa med klor och näbbar. Som hon själv har sagt; "Jag har fått cancer, men cancern ska inte få mig!". Rätt inställning!

* * * * * * * * *

I dag har jag äntligen tagit mig tid och gått till frisören. Senast klippte jag bara topparna och den senaste tiden har håret verkligen sett risigt ut. Den här gången testade jag en ny frisör, nämligen Zübeyde. Jag känner ju henne och tänkte att om det blir bra så vore det kul att fortsätta gå till henne. Och bra blev det! Herregud så nöjd jag är!!! Dessutom bjöd hon på ett glas bubbel och ett glas rödvin medan jag satt i frisörstolen och bara det är ju toppen! Vilken service! Haha! Hon är från och med nu min nya frisör!

I morgon ska jag bjuda ut Patrik på en helkväll eftersom han fyller år på söndag. Han vet inte vad vi ska göra och han är så nyfiken att han håller på att gå åt. Jag kan tyvärr inte berätta för er ännu heller eftersom jag vet att han då och då kikar på min blogg. Jag lovar att berätta allt på söndag!

Här ser ni resultatet av min klippning!


Och förresten...

...nu ser vi till, med gemensamma krafter, att Lotta vinner detta. Något roligt ska hon ha mitt i allt elände! Det är hon värd! Rösta, rösta, rösta!

http://www.expressen.se/halsa/1.1324516/lotta-gray

Livet är orättvist!

Jag finner inga ord. Tårarna rinner för dig vännen och mina tankar är hos dig och din familj i dag. Och jag fortsätter att hålla tummar och tår för att allt ska bli som vanligt igen. Varma kramar!!!

http://vimmelmamman.blogg.se/

Aj som fan!

Mår MYCKET bättre i dag! Kände redan när jag slog upp mina bruna strax efter fem i morse att jag var på bättringsvägen! Det måste ha varit den långa bastun i går ,då jag satt och drog djupa andetag i ångan, som gjorde susen!

Men sen när jag kom hem från jobbet blev jag lite överilad och tyckte att jag var näst intill frisk. Jag började plocka lite kläder från golvet och bestämde mig för att bära upp några kuddar och täcken till övervåningen. Jag liksom skuttade iväg men glädjen tog snopet slut då jag snubblade på nedersta trappsteget.

Jag föll i stort sett raklång framåt i trappen men tog emot mig med ett knä och ena armen som också hamnade under mig. Var typ en centimeter från att slå ansiktet i ett av trappstegen. Patrik och Kalle kom rusande när de hörde smällen och Kalle var ungefär lika chockad som jag. Jag vågade knappt röra min arm som jag trodde var bruten. Och det enda jag konstigt nog tänkte var; "Tack gode gud att det är vänster arm, så jag fortfarande kan jobba och skriva med högerhanden." Min chef borde vara stolt över mig.

Patrik hämtade is som vi la på armen och den är tack och lov inte av. Det är däremot ett avtryck av trappen, som är svullet och blårött, över armen. Jag kommer att ha blåmärket Olle på armen och armbågen i morgon. Plus att det gör jävligt ont. Så jäkla klantigt. Och oförsiktigt.

Jag är inte upvuxen med trappa och är till och med lite rädd för att gå i dem. Ramlade en gång hemma hos Ida när jag var liten och skumpade på rumpan nedför hela hennes trapp. Gjorde skitont i ryggen. Därför har det tagit länge innan jag gick normalt i en trappa, har alltid gått lite på snedden för att jag är rädd för att ramla. Men nu tyckte jag väl plötsligt att jag och trappan blivit hemmastadd. Efter detta kommer det dock att dröja länge innan vi blir vänner igen.

Synd om mig

Ja, det är det faktiskt. Jag är sjukt förkyld. Har ont i hela kroppen, snoret rinner och nu har det till råga på allt börjat sprida sig till mina luftrör. Som astmatiker är det ett av det värsta som finns. Jag vågar inte nysa eller hosta för att det känns som om lungorna håller på slitas ur kroppen. Jag orkar ingenting, måste gå med myrsteg, annars blir jag andfådd som en 90-åring. Det är vidrigt och nu är det på gång. Ska ta en bastu snart och andas ned massor av varm fuktig luft för att förhindra det. Dessutom suger jag på min astmamedicin så ofta jag får.

Var hemma i går och då var även barnen hemma eftersom Isa fortfarande hade hosta. Men nu är de friska och jag hade både för dåligt samvete (eftesom vi är så få på webben den här veckan) och kände mig för snål för att vara hemma. Så jag har jobbat i dag, vilket jag ångrade i samma sekund som väckarklockan ringde i morse. Efter lunch, då febern satte in på allvar, har jag typ aldrig ångrat nått mer någonsin. Men jag stod ut- med alvedon i kroppen förstås. Och jag kommer att försöka stå ut resten av veckan.

Min stora oro just nu, förutom att jag ska få tjockt i luftrören, är dock att jag har tappat all smak. På söndag fyller Patrik år och på lördag ska jag hitta på något hemligt för honom som innefattar mat. Hoppas, hoppas att min smak kommit tillbaka innan dess, annars känns det inte riktigt värt det.



Värt att testa!

Igår när Josse var här testade jag två nya recept. Till förrätt gjorde jag våfflor med gravad lax och hemmagjord gravlaxsås vilket var väldigt gott. Men godast av allt blev varmrätten. Gjorde fetasallad med chilimarinerad färskpotatis och helstekt fläskfilé med senapsmarinad. Mycket, mycket gott. Testa själva- här kommer receptet på potatisen!

Fetasallad med chilimarinerad färskpotatis
4 personer

400 g varm färskpotatis
Salladsblad
Fetaost

Chilimarinad
1 färsk chilifrukt
rivet skal från 1 citron
1/2 tsk färsk rosmarin
1 krm sambal oelek
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
salt, peppar

1. Skiva chlifrukten. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Vänd varsamt ned den nykokta potatisen.

2. Lägg sallad på ett fat. Lägg tärningar med fetaost ovanpå.

3. Fördela potatisen ovanpå.

Servera till grilllat kött eller fisk.

Snörvel, snörvel

I går kom Josefin och Arvid hit. Vi har inte setts sen i maj och hade därför en massa att prata om. Och Kalle och Arvid var alldeles speedade för att de hade längtat efter varandra så mycket. De låg och surrade i sängarna ändå till klockan tolv på natten då vi fick lov att separera dem för att de skulle sova.

Jag och Josse satt uppe och pratade om allt mellan himmel och jord till halv tre och som tur var sov barnen länge i morse. Men när vi vaknade var både jag och Josse förkylda. Bägge hade fått ont i halsen under natten och för min del blir det bara värre och värre. Jag är snorig och febrig och känner mig inte alls kry. Lustigt, med tanke på att jag inte kände minsta lilla tecken på förkylning då jag kröp i sängs i natt. Men eftersom Isa hostar mig rakt i ansiktet på nätterna är det ju inte så konstigt att jag åkt dit.

Pata är på väg hem från Åland i en färja a´la liten och det stormar på havet. Inte speciellt kul. Han ringde strax innan han gick ombord och hade lite ångest över att han förmodligen skulle få kräkas på vägen hem. Min stackare.

Det är riktigt höstväder ute med blåst och regn och det är faktiskt en helt perfekt dag att vara sjuk på. Har tänt en brasa i spisen och ska kura ihop mig med barnen framför tv:n med en kopp te och vänta på att min sjösjuka karl ska komma hem.



På bilden en av sakerna jag älskar med hösten!

Inte helt normalt...

I dag satt jag och Kalle och pratade om rätt och fel när vi åt middag. Vi pratade om att föräldrar måste lära sina barn vad man får och inte får göra.

Kalle: Jag vet vad man får göra!

Jag. Men vet du vad man inte får göra också?

Kalle: Ja, man får inte sparka någon i halsen.

Jag: Nej, man får inte sparka någon någonstans.

Kalle: Förutom om det kommer ett monster. Honom får man sparka.

Jag: Det finns inga monster. Men OM det skulle komma ett så får du sparka honom. Vad får man inte göra mer då.

Kalle: Man får inte tända eld på någons öga. Och man får inte tända eld på någons sko. Eller kasta ett eldklot på någon.

Hmmm. Är det bara jag eller tror ni också att min son har sett för många japanska tecknade skitbarnprogram?

Så typiskt

På tal om förra inlägget om nattsömn så har den här natten inte innehållit någon sömn alls. Isabella har hostat hela natten och vridit och vänt sig så jag och Pata har inte sovit en blund. Jag insåg redan vid tolv i natt att det inte kommer att bli något jobb i dag så jag klev upp och ringde jobbet eftersom jag skulle vara ensam på webben på morgonen. Det är så typiskt att barnen ska bli sjuka vid just såna tillfällen.

Vi löste det i alla fall så att jag klev upp i morse och jobbade hemifrån några timmar medan barnen sov och tills nästa person skulle komma till jobbet Jag är trött som ett as men det känns skönt att inte ha satt de andra på pottan. Men som vanligt är ju inte alls Isa speciellt sjuk nu när hon är vaken och uppe. Det är också så typiskt.

Nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska gå så jag och Isa får krypa ned i sängen och sova lite. Ska slå på en film till Kalle så är det hela kirrat!

Helgen blir lugn för min del. Patrik har åkt till Åland över helgen för att fiska (och dricka sprit). Ikväll ska jag och barnen bara slappa, käka något gott, ta en bastu och ligga framför tv:n. Imorgon kommer Josse och Arvid hit och det blir förstås väldigt roligt!



Sjuklingen Isabella leker frisör. Rätt skönt att bara sitta och slappa och bli omhändertagen. Ser ju rätt trött ut...



Snyggve! haha!

Fyra i sängen är två för mycket

Det är febril aktivitet i vårt sovrum på natten. Både Kalle och Isabella kommer ju in till oss på natten och eftersom det blev trångt att ligga fyra stycken i sängen löste vi problemet med att sätta in en extrasäng i sovrummet. Där sov Kalle och det gick jättebra eftersom han mest ville ha sällskap.

Men nu har något hänt och Kalle vägrar ligga i sin extrasäng. Han gråter på natten då vi säger att han inte får ligga mellan oss och till sist ger vi med oss. När det är några få timmar tills väckarklockan ringer och man ska jobba en hel dag så orkar man inte tjafsa.

Så nu sover vi med Isabella mellan oss och Kalle i mitten i fotändan. Men han är lång och man har numer slutat att förvånas då man vaknar upp med en fot mellan skinkorna. I natt vaknade jag av att jag typ låg på honom eftersom han hade flyttat sig till min plats. Jag tror att både jag och Patrik är vakna minst tio gånger per natt på grund av att barnen ska dela säng med oss.

Och när ska det sluta är då min fråga? Jag minns själv att både jag och Micke länge, länge gick till mamma och pappa på nätterna. I alla fall tills jag var tio år. När de till sist sa ifrån på skarpen började vi sova med varandra istället.

Och kanske är det där lösningen ligger. Har en tid nu varit sugen på att köpa barnen var sin säng och kasta ut våningssängen. Då kan de se varandra på kvällarna och nätterna. Och i värsta fall kan man dra ihop sängarna till en enda stor säng. Måste börja sälja in idén till Pata. Det kan vara lösningen på våra nattliga bekymmer.

Min långa kille som nog också skulle sova bättre i egen säng

RSS 2.0