Not!

"Färjan" var ingen hit som jag trott. Jag och Pata tyckte att det hela var så pinsamt att vi knappt kunde titta. Till och med personalen på båten var töntig. Vi glodde på "Idol" istället, men trots att jag är ett äkta "Idol"-fan så måste jag erkänna att den här delen av programmet är det i särklass tristaste. Kan inte fredagsfinalerna starta snart!

När jag ändå är igång och tjatar om tv. Den här veckan är helt galen! I dag börjar "Desperate Housewifes", imorgon "Greys" och på söndag "Gossip girl"! Hur ska jag hinna med allt? Tur att barnen somnar klockan sju så jag har mina kvällar för mig själv!



Min prins och prinsessa!

Given succé

I dag har jag varit ledig eftersom jag jobbade kväll i går. Jag, mamma, pappa och barnen åkte ned till centrum och gick runt i affärer en stund. Jag köpte en spotlightsskena som nu sitter framför vår fondvägg och lyser upp den. Pappa jobbade med att sätta upp den hela eftermiddagen och fint blev det!

Nu har de åkt hem och som vanligt när man skiljs åt känns det tomt och tyst. Jag har städat lite och tagit en lång bastu eftersom jag känner mig lite småförkyld och hängig igen. Min förkylning som vägrar att bryta ut har hälsat på igen. Suck. Hoppas att bastun som vanligt skrämmer bort den!

Pata och jag sitter och väntar på att nya serien "Färjan" ska ha premiär. Det är en dokusåpa från Cinderella som jag själv åkt med några gånger. Blir superkul att se alla töntar och fyllskallar som de där båtarna till större delen består av. Tror på en given succé. Jag tror till och med att det blir så bra att jag ska skippa "Idol" ikväll. Får se en snabb version på TV4 imorgon istället.

Har slarvat enormt med maten eftersom mamma och pappa varit här och känner att jag garanterat gått upp nått kilo. Nu blir det nya tag i morgon!

Update!

Har haft en underbart fullspäckad och rolig helg. I fredags var jag, mamma, Kalle och Mikaela i skogen och letade svamp. Vi hittade flera ställen där vi kände att det borde finnas massor av gula kantareller men efter en stunds letande insåg vi att någon annan hittat platserna innan oss. Det låg avbrutna svampar på marken som avslöjade dem.

Vi var ute i två timmar men hittade tyvärr inga svampar. Inga som var ätliga i alla fall. Vi hittade några som vi var osäkra på om det var kantareller eller inte och tog hem dem för säkerhets skull. Men min moster och min kusin Linda som kom på middag på kvällen sa att det inte var något de skulle äta om de vore oss. Det gjorde dock inte speciellt mycket att vi inte gjorde några svampfynd eftersom det var så härligt och avkopplande att gå omkring i skogen. Och nästa år vet jag ju var jag ska leta svamp i god tid!

På lördagen stannade Patrik hemma med barnen medan jag, mamma, pappa och Mikaela åkte och shoppade. Mamma och pappa köpte bland annat en matta till vårt vardagsrum som passade utmärkt till vår fina nya tapet. Väldigt snällt av dem!

På kvällen kom Patriks föräldrar på middag. De stannade dock inte så sent så när de hade gått hem fastnade pappa och Patrik framför en film medan jag och mamma satt i köket och pratade om allt mellan himmel och jord. Hade mycket, mycket mysigt!

I dag jobbar jag vilket är mindre roligt. Inte för att jag tycker det är trist att jobba utan för att jag hellre skulle tillbringa dagen med min familj. Som tur är vet jag att vi får en dag tillsammans i morgon eftersom jag är ledig och mamma och pappa inte åker hem förrän sent på eftermiddagen.

Och till sist så fick Kattis och Lelle en liten tjej i torsdags! Grattis till er!

Mycket på en gång

Mamma och pappa kom igår och hade med sig en överraskning- min brorsdotter Mikaela. Kalle och Isabella blev förstås överlyckliga och tappade minst sagt hakan då hon ringde på dörren. Mycket roligt!

Dagen började lite oväntat redan klockan sju då Kattis sms:ade att hon hade fått värkar och var på väg till förlossningen. Väntar med spänning på att få höra något ifrån henne.

Direkt efter frukosten satte mamma igång med tapetsering av vardagsrummet. Jag assisterade med att rolla lim på väggen och mäta våder och resultatet blev fantastiskt lyckat! Nu saknas bara några spotlights riktade mot den fina väggen.

Vi har varit ut på en långpromenad i det vackra höstvädret och i detta nu håller mamma och pappa på att laga palt! Min favoritmat. Och så långt ifrån GI man kan komma- men nu är det semester och då kunde jag inte bry mig mindre.


Mamma jobbar med vår vägg.


Och så här fint blev det! Jag är supernöjd! Vad tycker ni?


Full fart i köket. Det nalkas PALT!


Äntligen!

Äntligen är dagen D här! Ikväll kommer mor och far och barnen är friska och krya- tack och lov! Jag ska åka och hämta dem på Arlanda strax innan nio och sen blir det mys resten av veckan.

 

Ska vara ledig tills på tisdag, förutom jobb på söndag, och det blir så skönt. Känner mig verkligen supertrött nu när det är kolsvart då jag går till jobbet på morgonen. Blir skönt med lite vila!

 

Har en stort jobb i dagens tidning som ni kan titta på här!

http://www.metro.se/se/article/2008/09/24/06/4553-65/index.xml

 


En dag...

...kvar. En dag kvar att jobba för den här veckan och en dag kvar tills mamma och pappa kommer. Längtar snart ihjäl mig! Och det värsta är att tiden bara kommer att rusa iväg och sedan ska de helt plötsligt hem. Jag och mamma tänker alltid så vilket är så dumt för då känner man sig bara stressad. Bättre att njuta av stunden.

Har haft en kul dag på jobbet. Kul för mig betyder action och stressigt och det blev det ju när ytterligare en idiot sköt på en skola i Finland. Jag älskar när pulsen på redaktionen stiger tio snäpp och man gör research och man skriver så fingrarna glöder. Än en gång så är det dessa stunder som gör att jag älskar mitt jobb.

Barnen klagar över att de har ont i magen vilket gör mig nervös- som vanligt. Tror ju, så fort en av dem skiter mer än vanligt. att de ska få magsjuka. Om de petar i maten eller säger att de har ont i magen tittar Patrik alltid förmanande på mig och säger, nej de HAR inte magsjuka. Men jag är skeptisk.



Så här gott vill jag att barnen ska sova inatt-  utan några obehagliga överraskningar i form av kräksjuka.

Tapetshopping

I går var både jag och Patrik hängiga och småförkylda. Därför blev det en lugn kväll hemma. Vi badade bastu tillsammans hela familjen och käkade varma smörgåsar till middag framför tv:n. När barnen hade somnat bäddade vi sedan ned oss i soffan och såg några avsnitt av "24". En mysig och skön lördag som faktiskt gjorde att vi känner oss piggare.

I dag har vi pantat tomglas, handlat mat inför nästa vecka och köpt tapeter till vår fondvägg i vardagsrummet. Den jag hade sett ut var slutsåld så det blev en som Pata tyckte. Jag kände mig lite osäker på om den verkligen skulle bli snygg tills vi kom hem och höll den mot väggen. Nu tror jag den kommer att passa perfekt- han är inte så dum ändå!  På torsdag ska jag och mamma smacka upp den och det är knappt så jag kan vänta tills dess.

Ja, till veckan får vi med andra ord storbesök. Mamma och pappa kommer hit på onsdag och jag längtar som en galning! Ska vara ledig torsdag och fredag så jag får umgås med dem lite. Förutom tapetseringen ska jag och mamma ut i skogen och leta kantareller. Har fått heta tips om att det finns en del i närheten och jag hoppas förstås på att ha minst en korg full när vi kommer hem!

Här ser ni tapeten som snart pryder vår vägg!


Klantarsle!

Hade en helt galen fullspäckad och rolig dag i går. Var som vanligt uppe med tuppen och jobbade till två. Sen sprang jag i väg till Kulturhuset för att sitta i en jurygrupp i en stor designtävling. Det hela är väldigt märkligt.

Jag blev kontaktad av en kvinna för några veckor sedan som undrade om jag ville vara med i juryn. Jag sa förstås ja eftersom det verkade roligt. Men när jag kom dit visade det sig att det var jag, rektorn för Beckmans, rektorn från Nordiskdesignskola och två designers från H&M som var jurygruppen. Wtf gjorde jag där? Hahaha! Hon som ordnade tävlingen sa att hon hade surfat runt inne på metro.se och fastnat för mig helt enkelt. Kul!

Vi gick runt och tittade på elva gymnasieelever som på några timmar designat kläder av några tygstycken. När vi i juryn sen skulle bestämma oss för vem som skulle vinna visade sig faktiskt att jag hade samma åsikt som de andra. Jag är med andra ord inte helt ute och cyklar i modedjungeln!

Efter detta sprang jag tillbaka till jobbet och hade klubbmöte. När detta var avklarat åkte vi till restaurag Salt Kungsholmen och käkade middag. När vi sitter där kände jag plötsligt att det är en konstig lapp vid min hals och jag inser att jag hela dagen- på en designtävling med H&M designers- gått med min klänning bak och fram. Den är dessutom från H&M och de måste ju helt klart sett att den såg konstig ut. Jag och min kollega Tomas skrattade oss blåa åt detta. Tänk om lappen dessutom har stuckit fram då jag stod på scenen och presenterades på Kulturhuset. Hahahaha! Jag sprang snabbt på toa och vände klänningen och försvarade mig själv med att jag var jävligt trött klockan fem på morgonen.

Jag hade bestämt att jag skulle åka hem efter maten eftersom jag inte ville åka tåg själv så sent. Men vi hade så himla roligt och trevligt att jag blev kvar till lamporna tändes i restaurangen och personalen sa till oss att åka hem. Vissa gick vidare medan jag tog mig i kragen och åkte mot Väsby. Var i säng vid halv två efter en mycket kul kväll!

Till sist. Lotta- jag tänker på dig vännen!

Jodå, ni ser rätt...

...Disco lever. Han har bott hos oss i ett och ett halvt år nu och det är väl ungefär ett år och fem månader längre än alla trodde att han skulle leva. Han har vant sig att bo hos oss. Mina krukväxter får vatten varannan vecka och har lärt sig leva med det. Disco får mat varannan dag (i bästa fall varje) och han är cool med det.

Även han har flyttat till större. Han har en rymligare skål som faktiskt rymmer både ett träd och en båt som ni ser. Här lever han sina dagar, leker med några luftbubblor, sover under palmen, käkar gamla matsmulor från stenarna och leker tittut med sig själv kring båten. Han har ett bra liv våran Disco.


Shopping

Två gånger om året rensar vi barnens garderober och köper nytt av sånt som behövs. Byxor och tröjor är förstås prio ett eftersom de växer ur det fort, framförallt under sommaren, och det går hål på knän och slits i tvätten.

I går hade vi vår höst-shoppingdag. Vi åkte på H&M och kom hem med en megapåse fylld med byxor, långkalsonger, tröjor, strumpbyxor, vantar och mycket mer. Nu är allt gammalt och trasigt slängt och barnens garderober är rensade och fina. Det är lika roligt varje gång!

Att shoppa till barnen är konstigt nog nästan- men bara nästan- lika kul som att shoppa till sig själv. Den här månaden har jag dock stillat mitt shoppingsug för egen del. Det har blivit två klänningar, en tunn kofta, ett par sneakers och ett par stövlar. Nästa månad ska jag satsa på att hitta ett par snygga jeans.

Häng dem högt

I går begärdes ”artisten” häktad. När jag fick veta att det var han blev jag faktiskt förvånad. Han har verkat så snäll och fin. Men det är väl som det sägs att i de lugnaste vatten…

 

Hans hustru förnekar och säger att hon har skadat sig själv. Hon gör som de flesta misshandlade kvinnor, det vill säga förnekar, ursäktar, bortförklarar. Och just detta kan jag inte förstå. Jag kommer aldrig att förstå det.

 

Vad jag har förstått är att det kan bero på en mängd orsaker till att en kvinna stannar hos den som slår. Det kan bland annat handla om kärlek, rädsla, medlidande och inte minst hopp. Men någonstans vet väl alla att en man som fysiskt ger sig på en kvinna, eller ett barn för den delen, kommer att göra det igen. Den mannen har passerat en spärr som de flesta män aldrig ens kommer i närheten av.

 

Jag skulle gå vid första slaget, knuffen, sparken eller vad det kan röra sig om. Inte bara för att jag vet att det kommer att ske igen utan också för att all min respekt för den människan skulle försvinna i samma sekund. Det är fegt. Det är omanligt. Det är vidrigt.

 

Man ska förstås inte glömma att ”artisten” ännu inte är dömd för något och att han därmed ska betraktas som oskyldig. Men om det visar sig att han har gjort detta. Om han har kastat in sin hustru i en husvägg och slagit henne med ett föremål mot huvudet då är han ett ynkligt kräk som ska hängas högt.  


Yummie!

När vi var på middag hos Natasa och Jakob i helgen berättade de att de ofta lagade mat från Arla.se och det gjorde mig inspirerad. Vi gör ju veckomatsedel på söndagarna och den här gången satte jag mig framför datorn när jag planerade. I dag har jag gjort en av recepten jag hittade där och det var såååå himla gott. Och nyttigt! Om man kör GI alltså och bara äter sallad till.

Här nedan finns receptet om ni vill testa. Jag  fick dock inte tag på chipotlepasta utan köpte istället en indisk stark kryddblandning på en asiatisk butik. Jag tror dock att det blir lika gott med chipotle!

Köttfärsrullar i het sås

Ingredienser

4 port
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
färsk koriander eller persilja

Sås:
1 gul lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
2 tsk chipotlepasta
1 dl crème fraiche

Gör så här

Börja med såsen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka ca 5 min. Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, vitlök och crème fraiche. Rör till en jämn smet. Forma färsen till ovala bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 8 min. Lägg ner dem i såsen och strö över koriander. Servera med kokt ris, bönor och frästa grönsaker.

Från Arla.se


Jag kämpar på

Sitter på jobbet och fryser lite. Är inte helt pigg i kroppen, men det jag har vägrar att bryta ut. Det verkar inte vara ett problem för mina kollegor. Många är sjuka och för tillfället är jag alldeles ensam på webben.

 

Jag har känt mig dålig från och till sedan fredag. Det bästa vore ju då om jag kunde ta det lugnt men trots att jag kände mig lite krasslig i går så gav jag mig ut på min långpromenad. Jag har ju inte gett upp min viktminskning om ni tror det. Det går bara lite sakta nu.

 

Har gått ned fem kilo totalt men de två senaste veckorna har jag stått still. Grymt frustrerande eftersom jag har gjort allt rätt. Äter bra och motionerar nästan varje dag. Men jag ska inte ge upp. Jag vet av erfarenhet att det kan vara så här ett tag och sen rasar vågen helt plötsligt och man går ned skitmycket. Hoppas att det händer snart för man blir ju deppig av att inte se resultat.

 

Mitt och Patas krig om golvvärmen i badrummet tog en oväntad vändning igår. Han kan ha läst min blogg. Han hade nämligen slagit av den helt vilket gjorde mig så förbannad att jag fick säga till på skarpen. Nu ska det väl ändå bli ordning på torpet. 


Ett krig i det tysta

I går var vi hemma hos Natasa och Jakob i Uppsala på middag. De har en dotter, Emma, som är lika många år som Isabella och det är faktiskt hennes enda tjejkompis. Alla andra vi umgås med har pojkar, förutom Linda som har Emmy men hon är ju fortfarande så liten.

Det var jättekul att se hur tjejerna busade med varandra och pratade och resonerade på sitt egna vis. Vi käkade god mat, spelade poker och hade kul. Var inte hemma förrän halv två och då med två mycket trötta barn som faktiskt hade varit vakna ända tills vi åkte hem. De slocknade dock direkt vi satte oss i bilen.

I morse sov vi därför hyfsat länge. Känner mig trots det trött, men det är rätt bra eftersom det är söndag och jag ska i säng tidigt. Sitter och väntar på att Linda och Emmy ska komma hit och hälsa på. Blir mysigt att ha lite sällskap då Pata ska på golfbanan.

Det pågår förresten ett tyst krig mellan mig och Pata här hemma. Jag går och vrider på termostaten till golvvärmen i badrummet medan han sänker den. Han tycker det är onödigt att ha så varmt där medan jag tycker att det är en lyx jag inte vill vara utan. Nu är det kallt ute, men ännu inte så kallt att vi börjat elda varje dag och då tycker jag att det är fantastiskt härligt att ha ett varmt badrum åtminstone- framförallt på morgonen när jag stiger upp i ottan. Men vi pratar inte om det utan vi vrider upp och vrider ned i det tysta. Den som är ihärdigast kommer att vinna och få sin vilja igenom- och det kommer förstås att bli jag!



Isa med Emmy


Why?

Såg ju förstås ”Idol” igår och har sällan skrattat så mycket åt ett avsnitt som då den extremt nervös Andreas skulle sjunga. Vi har suttit och kollat på klippen nu på morgonen också och vridit oss i skratt. Killen är ju så sjukt nervös att han inte ens kan prata.

 

Och jag vet ju hur det känns att stå där framför juryn. Har själv stått där och sjungit, eller snarare ylat som om jag höll på bli strypt. Jag, som faktiskt inte har något emot att prata inför stora folksamlingar, höll på att börja gråta. Mina ögon fylldes med tårar och jag var så rädd att jag tittade, nej stirrade, i taket medan jag försökte hålla tårarna kvar i ögonen. Jag önskade ingenting annat då än att en grop skulle öppna sig under mig så jag fick försvinna.

 

Då förstår jag hur den här stackaren kände det. Han är redan från början en nervös person och i hans fall var tv-kamerorna på. Min fråga är då varför? Varför utsätter han sig för någonting sådant. Visst kunde han sjunga helt okej men han kan ju inte tro att han ska bli artist då han näst intill skiter i brallorna av att svara på en fråga.

 Kolla själva ifall ni missade spektaklet:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.624262&renderingdepartment=2.19545

 


Halleluja-moment!

Har jobbat sent ikväll och har precis hunnit sätta i mig lite mat och sett "Idol" och jag är alldeles tagen! Såg ni 16-åringen Anna?Jag ska erkänna att mina tårar rann lika mycket som hennes. Vilken jäkla röst!

I morgon landar de i Luleå och det blir ju kul! Hoppas det är nån man känner som är där och skrålar. Men som vanligt då de åker norrut ska de sätta nån tönt i bild som säger "chuuooo". Inte fan vet jag hur det stavas men ni vet som vi norrlänningar gör när vi drar in luft och svarar ja. Kan väl också sätta pengar på att de kommer att filma lite raggare också och några bönder. Så har de gjort bilden av norrbotten fulländad.

Vill tipsa om en artikel i dagens Metro. Känner ni igen de här kanske?

http://www.metro.se/se/article/2008/09/09/22/2327-45/index.xml

Objuden gäst

Har inte bloggat på några dagar. Inte för att jag har haft fullt upp utan snarare tvärtom. Har slöat och tagit det riktigt lugnt och mår väldigt väldigt bra!

I helgen har vi knappt varit utanför dörren. Vi har sovit länge på morgon, söndag till halv elva, och vilat en stund på dagen också. På söndag åkte Pata på kryssning med jobbet och jag hade en skön kväll hemma. När barnen lagt sig kröp jag ned i soffan och såg "Harrys döttrar". Den är ju skitgammal jag vet, men jag fick inte se den för mina vänner då den gick på bio eftersom jag hade Isabella i magen och var hysteriskt rädd för missfall. Och sen har det bara inte blivit av förrän nu.

Filmen var hur som helst väldigt bra. Jag gillar svenska filmer och då speciellt dramafilmer. Men jag får aldrig se dem i sällskap med Pata så jag passar på då han är borta.

På lördagen upptäckte vi att vi hade objudet besök i vedboden. Patrik skulle gå ut och hämta ved för att vi skulle elda i spisen och hörde plötsligt hur det rörde sig bakom honom. Där satt en gigantisk padda. Jag har i alla fall aldrig sett någon större. Efter många om och men (Patrik är som jag lite skitnödig när det gäller äckliga djur) så fick han in paddan i en hink och släppte ut den på baksidan av huset. Har fortfarande rysningar av den. Blääää!

Det var då fan vad det ska vara en massa äckliga djur när man har hus. I Solna såg man mest gulliga kaniner och på sin höjd en råtta. Nu är det mördarsniglar, fästingar, paddor, ormar, spindlar och gud vet vad. Ryyyyys!


Underbart, fantastiskt, wow

Såg ju "Sex and the city" igår med Linda och blev helt tagen! Vilken fantastisk "feel good"-film! Många, många skratt, lite gråt och hundraprocentig igenkännighetsfaktor. Nåja, jag kanske inte känner igen mig i överflödet av pengar och shoppandet av märkeskläder (kunde inte bry mig mindre faktiskt) men i övrigt. Känslorna, skratten, vänskapen, sorgen. Mmmmm vilken film! Har ni inte sett den ännu så gå för guds skull!

Efter filmen gick vi på Fridays och drack en Cosmopolitan. Men de är ju förbenat små ute på krogen att det inte lönar sig. För lite alkohol för alldeles för mycket pengar. Vi drog in rejäla drinkar istället som ger valuta för pengarna. Vid tolv gav vi trötta småbarnsmammor upp och jag unnade mig en taxi hem efter en mycket mysig och välbehövd kväll tillsammans med Linda.

I morse sov vi till nio. Sen fick vi eld i baken, slängde i oss en macka och drog på barngympa på Friskis och Svettis. Barnen och Pata skuttade runt medan jag, bakfyllekajan, satt lutad mot en vägg och såg på. Tycker att det är nog strongt av mig att ens åka dit dagen efter en utgång. Men ska jag vara helt ärlig så mår jag väldigt bra i dag trots ett gäng drinkar igår. En eftermiddagslur med Isa och jag kommer att vara på topp ikväll.

Ikväll ska vi bara mysa. Käka god mat och glo på en film. Härligt!

Förståndiga jag

Shoppade ett par snygga svarta stövlar igår. Har ett par svarta redan men de har spetsig tå och jag ville ha ett par med runda tår som inte ser så eleganta ut. De känns skitbra och sitter på mina fötter i dag när jag ska ut och svira!

 

Slutar klockan tre och då ska jag och en kollega gå och ta en öl. Eventuellt kanske vi möter upp ett par kollegor till innan jag ska på bio klockan sex med Linda. Lär ju vara lite smålullig, men filmen blir väl bara bättre då?!

 

Efter filmen ska jag och Linda dricka Cosmopolitan och snacka skit. Vad som händer sen är det ingen som vet. Har några bra alternativ.

  1. Att jag och Linda sitter kvar länge.
  2. Att jag möter upp Ulrika som partar på Golden Hits om Linda vill åka hem tidigt.
  3. Att jag möter upp kollegorna som är ute och dricker öl om Linda vill åka hem tidigt.

 

Men det mest troliga är att jag sätter mig på pendeltåget och åker hem när jag och Linda bryter upp. Gillar inte att åka hem sent när jag är ensam. Och så är jag så jävla förståndig.


Äntligen!

Nu har det äntligen börjat! Idol alltså! Jag satt självklart bänkad och mina första åsikter är att det ser ut att bli en grym säsong! Gillade nya juryn skarpt, förutom att jag saknade Daniel Breitholtz som jag tycker är rolig, underhållande och sexig (ja, jag vet att jag är hyfsat ensam om den åsikten). Ser hur som helst fram emot den här Idol-hösten!

Mitt nyttiga liv har gått lite sådär den här veckan. Har ätit GI och motionerat på kvällarna, men jag har syndat två kvällar vilket har resulterat i att jag inte har gått ned något. Och tro inte att jag har tryckt i mig ett skrovmål eller så. Nej, jag har på måndag och onsdag ätit tre digestivekex till mitt te på kvällarna och det räcker för att förstöra hela GI-processen. Fuck. Jag står därför stilla på vågen. Får ta nya tag nästa vecka. 

Ser fram emot morgondagen! Då ska jag och Linda på bio och se "Sex and the city" och sen ska vi på krogen och dricka drinkar. Cosmopolitan förstås för att få den rätta NY-känslan! 





De där fröna

Ikväll är Pata och spelar poker så jag tog med barnen på min motionsrunda. Kalle cyklade och Isabella satt i vagnen. Plötsligt säger Kalle: 
- När jag blir stor ska jag bli pappa.

Jag:
- Jaha, hur många barn vill du ha då?

Kalle:
- Hundra. Eller nej, tre stycken räcker nog. Du har ju bara två.

Jag:
- Ja, tre räcker nog.

Kalle:
- Jag ska köpa frön och plantera i Malins mage då.

Jag:
- Ok, men var köper man de där fröna då?

Kalle:
- Jag vet inte. Jag får fråga pappa. Eller... jag går in i alla affärer och letar så hittar jag dem säkert.


En förkylning på g

Är tröttare än tröttast eftersom jag sov dåligt inatt. Kalle ramlade ur sängen och jag blev skiträdd. Var inne i en dröm och fick för mig att han typ slog ihjäl sig. Började ropa om att han brutit armen. Jag var så uppriven att Patrik fick lugna mig först innan han tog upp Kalle från golvet. Och sen kunde jag inte somna om eftersom jag blev stressad över att jag snart skulle upp.

Dessutom fryser jag och känner mig hängig. Har ont i kroppen så jag antar att en förkylning är på gång. Ska ta en varm dusch nu och en kopp te. Sen ska jag krypa ned i sängen och läsa och glo på CSI och hålla tummarna för att det inte bryter ut.

Nedan lite bilder från helgens kräftskiva!

Jocke och Helene har gett sig på kräftorna.


Linda och Fredrik.


Nicklas och Per.


Micke och Theres under skönsången...


Pata och en trött Isa

Vill sova!

Har haft en av de roligaste helgerna på mycket länge! Micke och Theres kom på fredag och då hade vi en myskväll hemma. Vi käkade mat, pratade, spelade poker och drack vin. Det blev dock lite mer dryck än vi tänkt oss och när vi vaknade på lördag kändes det som om vi hade sprungit med huvudet rätt in i kaklet.


Trots detta steg vi upp tidigt och drog till IKEA och var där när de öppnade klockan tio. Patrik var hemma med barnen och Micke fick gå själv med två tjejer på IKEA en löningshelg. Han suckade redan efter några minuter och undrade vad han gett sig in på.


Jag shoppade en massa saker som kuddar och filtar till soffan, ett bord, tallrikar, servetter och annat smått och gott. Och ändå kostade allt bara femhundra kronor. Älskar IKEA!


På lördagseftermiddagen kom Patas barndomskompisar med sina respektive och barn och det blev huset fullt. Vi käkade kräftor med goda tillbehör och sjöng snapsvisor. På kvällen tog Micke fram gitarren och det blev allsång på altanen. Riktigt mysigt! Sen, när alla andra hade gått hem, avslutade vi en rolig fest med ett parti poker vilket jag vann. Men eftersom jag var en av de få vid bordet som var så pass nykter att jag kunde se vad som stod på korten så kanske det inte är en bedrift att skryta med.


Igår, söndag, var alla sega som tusan. Till och med barnen eftersom de hade lekt med en massa nya vänner hela kvällen och varit uppe sent. Pata och Micke släpade sig trots detta till golfbanan medan jag, Theres och barnen tog en lugn dag hemma. Förutom en liten promenad så gjorde vi inte många knop.


Och i dag är jag också trött. Två hårda kvällar tar ju kål på en nu för tiden. Nu skulle jag behöva helg igen. Ska sova senast nio ikväll för att återhämta mig. Men det var förstås värt det eftersom det varit så himla roligt! 


RSS 2.0