Vilken kväll!

Vilken kväll det blev i går. Som vanligt inte alls som jag planerade. Jag sa, som vanligt, att jag skulle ta det lugnt och vara hemma senast tio eftersom jag ska jobba i dag. Men jag borde känna mig själv vid det här laget och veta att det aldrig blir så.

Kvällen började med att jag och Jenny käkade på Jensens, som för övrigt är en riktig skitrestaurang. Vi konstaterade att vi lika gärna hade kunnat ätit ett Maxmål för pengarna. Det hade varit godare. Men trevligt hade vi. Delade en flaska vin och bytte presenter. Vi fyller år med åtta dagars mellanrum. Jag fick en fin flaska vin och Jenny fick en söt necessär. Därefter blev det drinkar uppe på Sky bar.

Efter någon timme bestämde vi oss för att möta upp Linda, Lotta och några fler från SE&HÖR som var på en invigningsfest av en italiensk restaurang i Gamla stan. Där var det fullt drag. Massa folk jag kände, massa gratis vin och massor av kändisar. Alla från Lets Dance var där, bland andra Laila Bagge och Niclas Wahlgren som gick omkring hand i hand och såg kära ut. De är ju ett par för er som inte hängt med.

Eftersom tiden sprang i väg kändes det onödigt att åka hem till väsby bara för att sova några timmar. Men det löste sig bra eftersom min svägerska Kattiz är i stan och hade en säng över på hotellrummet som jag fick låna. Det är ju inte varje dag man sover på hotell i sin egen stad men det var praktiskt eftersom hotellet ligger på promenadavstånd från jobbet.

Jag hade ju dock ingenting med mig för att sova borta. Jag sitter därför på jobbet i samma kläder som i går, med oborstade tänder och luktar förmodligen skit. Tog som tur är en dusch i morse. Linserna har sovit i ett glas vatten under natten men de var ju omöjliga att sätta i ögonen i morse. Jag var därför tvungen att sno med mig glaset när jag gick i morse för att sedan sätta på mig linserna på jobbet där jag har linsvätska. Promenerade därmed genom hela stan utan att se ett skit.

Har ätit en panpizza och tagit en cola till frukost och vill att dagen ska ta slut. Ikväll blir det mys hemma i soffan med familjen och Kattiz.



Jag och Jenny på Sky bar.



Jag och världens starkaste man, Magnus Samuelsson. Bilden hamnar dock på snedden av ngn anledning....

Längtar!

Veckan lider mot sitt slut och det är bra för jag ser väldigt mycket fram emot den här helgen. Kattiz kommer ned från Luleå i morgon och kommer till oss på fredag och stannar över helgen. På lördag ska vi ha en liten fest och titta på melodifestivalen. Blir galet trevligt. Det enda som kan grusa det hela är att barnen skulle bli sjuka.

Det går magsjuka på dagis och jag är räddare än en råtta som står öga mot öga med en tiger. Jag vågar inte pussa dem och jag tvättar händerna på dem och mig själv så de börjar flagna. 

Redan i morgon börjar faktiskt den roliga helgen för min del. Jag ska ut och käka efter jobbet med min barndomskompis Jenny som är i storstan och hälsar på. Det blir mat, vin och massa skitsnack.

Vilken underbar dag!

Denna dag har varit fantastisk på alla möjliga sätt! På jobbet har jag haft superroligt eftersom kronprinsessan har förlovat sig. Det blev liv i luckan och sån puls på redaktionen så bara folk i yrket fattar vad jag menar. Jag har haft fullt upp med detta hela dagen och att jobba under stress och under hårt tempo är bland det roligaste jag vet!

Sen till dagens bästa. Jag har, sedan jag kom tillbaka efter jul, levt i ovetskap om jag ska få ha kvar mitt jobb eller inte. Tidningen har varit tvungen att säga upp ett antal personer och jag låg inte särskilt bra till. Detta har tärt. Bättre att få ett besked än att leva i ovisshet. Jag har oroat mig rätt mycket, framförallt eftersom Patrik inte har fast jobb.

Men i dag fick jag veta att jag får stanna kvar. Tack vare olika lösningar får jag behålla mitt jobb och ingen är gladare än jag! Tjoho! På lördag ska vi ha en liten fest här hemma och då ska det firas. Klackarna i taket!


Snö och bak

I dag hade vi planerat att gå på bio och se filmen "Bolt" men det hade snöat under natten och vi kunde därför inte hålla oss från att gå till pulkbacken istället. Det gäller att passa på då det är lite snö på marken. Var ute i två timmar och drog snowracers uppför backen medan barnen åkte ned.

Sedan blev det varm choklad hemma och under tiden vi drack blev jag och Kalle sugna på att baka. En av våra kokböcker har en bild på en chokladrulltårta och just en sån ville Kalle ha. Vi hade dock inget kakao hemma utan chansade på att det skulle gå lika bra med oboy om man minskade på sockret. Det gjorde det inte. Se resultatet nedan så förstår ni.

Detta har varit en grymt skön helg. Har sovit tio timmar båda nätterna, motionerat och bara tagit det lugnt.



Vi har ingen lekhjälm till Isabella som åker med cykelhjälmen istället.



Patrik och Kalle på väg till backen.



Kalle vispar ägg och socker.



Isabella ville bara vara med då det var dags att slicka ur skålen.



Den något misslyckade rulltårtan. Den smakade dock godare än den ser ut att göra.

Vårkänslor

I helgen har vi absolut ingenting för oss. I går slöade vi i soffan framför Lets dance och sen somnade jag som en klubbad oxe halv tolv. Sen sov jag till tio i morse. Utvilad med andra ord!

Dagen har varit underbar. Främst på grund av vädret. Under natten har det kommit lite snö, det har varit en minusgrad ute och solen har strålat. Direkt efter frukost tog jag en promenad på 45 minuter alldeles själv. Sen drog jag ut barnen som åkte pulka medan jag satt i en stol på altanen och njöt av solen och tittade på dem. Det kändes som vår!

Och då vaknade ju mina vårkänslor. Vi drog till IKEA och handlade lite smått och gott och sen gick jag lös på huset. Jag har tagit ned alla mörka gardiner och hängt upp ljusa fina. I vardagsrummet där vi haft rött som färg bytte jag ut allt från mattor till filtar och kuddar i soffan till limegrönt. Det blev så himla fräscht!

Nu har vi bastat, potatisgratängen är i ugnen och snart ska köttet läggas i stekpannan. Sen är det Melodifestival för hela slanten!

Varsågod

Här kommer veckans analyser!

Melodifestivalen
http://www.metro.se/2009/02/19/32238/underskatta-aldrig-tre-flickfavoriter/


Lets Dance
http://www.metro.se/2009/02/19/44495/finsmakarens-varsta-mardrom/

Hurra!

I dag kom äntligen brevet jag väntat på sen vi flyttade till huset. Kalle och Isabella har fått plats på nya förskolan! Äntligen!!!! Och det bästa av allt: De går sin sista dag på sitt gamla dagis på skärtorsdag den 9:e april. Hajar ni?! Om en och en halv månad! Då är det slutstressat!

Om jag nu bara skulle ha tur i den andra jobbiga saken i mitt liv nu också så skulle ju allt vara lysande. Det får jag veta när som helst. Och då lovar jag att dela med mig till er. Oavsett vad jag får veta.

Nu har jag precis cyklat 15 kilometer och ska lägga mig på golvet och träna lite mage innan jag blir kall. Ville bara berätta för er hur lycklig jag är i denna stund!

I fixartagen

Har haft en ledig dag i dag men har knappast legat på latsidan. I natt sov jag dåligt eftersom jag låg och funderade på hur vi skulle få plats med nya sängar till barnen i deras sovrum eftersom det står en soffa där också. Plötsligt kom jag på en lösning och jag såg framför mig precis hur jag skulle göra.

Och när jag kommit på något måste det ske omedelbart. Jag baxade därför ned en hela jäkla soffa ensam nedför trappen. Sedan tömde jag barnens lekrum på saker och började göra verklighet av min ritning i huvudet. Det tog ett tag men det blev himla fint!

Så här såg det ut innan:



Så här blev det eferåt:





Är grymt sugen på att fixa hemma. Har önskat mig en fin lampa av mamma och pappa i present som ska stå i vardagsrummet och vill köpa nya mattor till flera av rummen. Det bara kliar i fingrarna. Synd att man inte har hur mycket pengar som helst att spendera!

Nu ligger Isas modellbilder ute. Gå in på Stockholmsgruppen.se, tryck på kids i vänstra kanten och skriv Isa i sökrutan så kan ni kika!

Nöjd

Var mycket nöjd med resultatet av Melodifestivalen i går. Tyckte de fem bästa gick vidare och att de två bästa gick till final. Måns var som väntat bra och H.E.A.T rockade- dessutom är de från Väsby! Sen gillade jag Lili & Sussie också och vill gärna se dem i finalen. Får rösta dem vidare från andra chansen.

Kvällen var lika bra som Melodifestivalen. Vi käkade vitlöksdoftande potatisgratäng och grillade kycklingspett och drack gott rödvin. Isabella och Emma klädde ut sig som prinsessor och tokbusade hela kvällen. Det är så sällan hon får leka med en tjejkompis så jag njöt av att se dem.

Barnen somnade till sist framför en film vid elva medan vi vuxna satt och snackade ett par timmar till. Mycket mysig kväll!

I dag är det jobb. Jag sitter vid rodret på webben och håller koll på nyhetsflödet. Gillar att jobba söndagar, det är skönt att jobba själv på webben plus att det är rätt avslappnad och rolig stämning på redaktionen. Men efter gårdagen så ska jag erkänna att jag längtar lite efter min säng som jag får krypa ned i någon gång vid halv ett i natt.



Prinsessorna Emma och Isabella kramas. Vette fan varför jag inte kan vrida bilden dock...hmmm...



Min måltid innan jag började jobba i dag. Allt från kostcirkeln!

Skönt

Lördagen har varit så skön som den bara kan bli. Efter frukost gick jag en långpromenad i det kalla men vackra vädret. Alldeles själv och det kändes som en riktig lyx. Sedan drog jag ut barnen för att de också skulle få lite frisk luft.

De är äkta innebarn. Man måste nästan tvinga på dem kläder och putta dem ut genom dörren. Sen när de väl kommer ut har de roligt, men det är mycket tjat innan dess.

Efter utevistelsen har vi sovit en stund och städat. Ikväll skulle vi egentligen ha åkt till Anna och Olof i Edsviken men de åkte på magsjuka så det blev inställt. Istället är vi hemma hos oss. Natasa och Jacob, som också skulle ha kommit till Anna och Olof, kommer hit och käkar middag och ser Melodifestivalen. De har med sig sin Emma som är lika gammal som Isabella så det blir massor med tjejbus i kväll. Hoppas ni också får en skön lördag!

Det brinner

I öppna spisen alltså. Vi lyckade få eld på den sura veden och har fått upp värmen i huset. När vi sedan hade bastat klart la vi tidningspapper på bänkarna och fyllde bastun med ved som nu ligger och torkar. Det löser sig sa kärringen som sket i vasken.


Veden ligger på tork i bastun...



...och det brinner i öppna spisen!

Lång näsa!

Det är fredag den 13:e i dag. Själv tror jag att det var i går. När jag kom hem från jobbet gick jag glatt ut i vedbon och hämtade från vår nyköpta ved. Började göra upp eld i spisen men det var inte ens nära att det skulle gå. Veden var inte alls torr som annonsen utlovade. Eller som han som sålde veden lovade. Nej, den var genomsur.

Patrik gick in på datorn för att hitta annonsen och ringa säljaren men den var naturligtvis borttagen. Jag lyckades dock ta fram den och hittade numret som då förstås var ett kontantkort som var avslutat. Lång näsa åt oss. Han hade grundlurat oss och skrattade säkert hela vägen hem med våra sköna pengar i handen.

Veden kommer ju att kunna användas framöver men det är just nu det är minusgrader ute. Vi har burit in ved i huset och lagt på tidningspapper och hoppas att det ska torka snabbt. Ni förstår kanske att mitt humör inte var på topp i går. Dessutom var jag trött och har lite andra problem att tänka på så det blev bara lite för mycket.

I dag känns det som tur är bättre. Somnade tio i går och sov som en stock till åtta i morse. Jag och barnen har varit inne i stan hela dagen. Vi var upp en sväng på SE&HÖR och hälsade på de gamla kollegorna, sen tog Isabella nya modellkort på Stockholmsgruppen och den här gången gick det super. Lovar att lägga ut länken då de ligger uppe!

Nu blir det middag, bastu, Lets Dance och ett vinglas förstås! Och allt detta med en varm brasa i bakgrunden hoppas jag!

Sorry

Orkar inte blogga ikväll. Har en sån där dag då det känns som att hela världen är emot en. Ska sova länge i morgon så blir jag säkert pigg och glad igen.

Lägger in länken så ni får läsa min analys om Melodifestivalen och om Lets Dance så länge. Observera min nya glammiga bylinebild!

Melodifestivalen:
http://www.metro.se/se/article/2009/02/12/10/0553-65/index.xml

Lets Dance:
http://www.metro.se/se/article/2009/02/12/11/1817-65/index.xml

Från det ena till det andra

I dag har jag tagit nya bilder till min schlageranalys. I svart klänning och rosa boa! Glammigt värre! Resultatet får ni se på fredag då jag analyserar "Let´s Dance" och Melodifestivalen.

Från glamour till vardag. När jag kom hem från en rolig dag på jobbet stod en lastbil på uppfarten och lastade av fyra kubikmeter ved som vi köpt. Barnen fick gå in och titta på barn-tv medan jag och Pata kavlade upp ärmarna och började bära och trava. Patrik ringde sin lillebror som kom över och sen slet de två tills allt var travat i fina rader. När de var klara hade jag lagat god middag.

Här är vad vi fick att bita i när arbetsdagen var slut.


Stor tjej

I dag har vi en stor dag i familjen. Vår lilla bebis, Isabella alltså, har blivit stor. Hon slutade helt med blöja dagtid för ungefär en månad sedan och nu i natt sov hon sin första natt utan blöja och det gick fantastiskt bra!

Hon fick kissa innan hon somnade och sen var planen att jag skulle ta upp henne och kissa henne en gång till när jag gick och la mig, men det vägrade hon. Jag tog då en chansning och lät henne vara och i morse när Patrik väckte henne var hon helt torr! Det var ju förstås en lyckoträff och det lär bli många olyckor, men ändå!

Nu är hon superstolt och säger att hon är en stor tjej. Nu har vi därför tagit chansen och börjat prata om att hon ska sluta med nappen också. Men det är nog lättare sagt än gjort. Hon är ju galen i nappen.

Nedan några bilder från den stora tjejens treårskalas.


Födelsedagsbarnet!


Anna med sötnosarna Henry och Ingrid.


Syskonen mumsar tårta.


Min igelkottårta som jag inte kom ihåg att fota förrän vi satt kniven i den.

Om ni blev sugna...

...så kommer receptet på gårdagens varmrätt här!

Fläskfilé i ost och senapssås
(4 pers.)

600 gr fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk mjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven ost
finhackad persilja

Gör så här:

1. Skär filén i skivor. Skala och finhacka löken. Bryn filéskivorna i lite smör och olivolja i en stekpanna. Krydda med svartpeppar.
2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red eventuellt av med lite mer mjöl. Låt såsen koka i 5 minuter.
3. Lägg över filéskivorna i såsen. Låt köttet koka i såsen c:a 5 minuter. Ta av grytan från värmen. Rör i osten. Strö över hackad persilja.

Jag serverade detta tillsammans med potatisgratäng och sallad.

Helgen

Patrik har varit i fjällen hela helgen och kommer hem i natt. Jag har bävat lite för att han ska åka bort eftersom jag är mörkrädd som tusan och har svårt att sova själv i ett stort hus. Men det har gått över förväntan. Jag har haft lampan i hallen på övervåningen tänd och jag har faktiskt kunnat slappna av så pass mycket att jag har sovit gott.

I går var Linda och Gun-Marie här. Vi lagade käk, potatisgratäng med fläskfilé i senap och ostsås. Det blev väldigt gott. Till efterrätt bjöd jag på chokladmousse med crisp toppad med jordgubbar och till detta vaniljglass.

Det har blivit en tradition att min moster och mina kusiner kommer till mig då Patrik är på sin fjällresa. Vi äter gott och ser Melodifestivalen och får en chans att prata en massa tjejsnack. Gårkvällen var som alla gånger tidigare rolig! Jag var i säng vid två och har inte varit jättepigg i dag, trots att jag och barnen sov länge. Jag steg inte upp förrän elva och då började jag dagen med resterna från gårdagens goda middag.

I dag har vi varit på en promenad i regnet, spelat bilspel, slumrat på soffan och ritat. Nu är det dags för käk igen!


Åsiktsmaskinen har vaknat

Japp nu har jag slagit upp mina bruna och är redo att kommentera gårdagens delfinal i Melodifestivalen som tydligen upprört många. Jag försökte kommentera redan sent i går kväll men blogg.se var inte helt hundra.

Jag gillade, till skillnad från många andra, gårdagens delfinal. Tyckte att det fanns många bra låtar. De fem bästa gick vidare från första rundan. Gillar ju Shirley grymt mycket men hennes låt var inte speciellt bra. Den saknade något. Hon förtjänade dock inte att komma sist. Efter att ha hört låtarna trodde jag den platsen var ämnad åt Marie Serneholt och hennes meningslösa dynga.

Vilka var då, enligt min mening, bäst? Jag skulle velat ha vänt upp och ned på slutresultatet. Jag gillade Scotts klassiska schlagerdänga. Hade gärna sett att de gått direkt till final. Alcazar var bra men jag känner mig lite trött på dem. Hade hellre skickat dem till andra chansen.

Sen fullkomligt älskade jag Caroline af Ugglas. Hennes röst är underbar och låten är skön som fan. Hon hade gärna fått segla rakt in i finalen. Emilias soullåt var också skön men hon hade gärna fått ta en runda till andra chansen.

Nina Söderqvists låt rockade som tusan. Den gillade jag men hon förtjänade inte mer än en femte plats.

Så. Där är mina åsikter om saken. Jag ska också tillägga att vi samtliga som satt hemma i tv-soffan i går var överens om att Scotts och Caroline af Ugglas var bäst!

Här har ni schlagernördar!

http://www.metro.se/se/article/2009/02/05/10/0516-65/index.xml

Min analys!

Räknar dagarna!

Tre dagar kvar till ni vet vad! Melodifestivalen förstås! Jag längtar, längtar, längtar! I morgon slänger jag ut min analys i ämnet! För jag är ju naturligtvis Metros schlagerexpert. Konstigt vore ju annars!

Helgen blir lugn och skön. Och med det menar jag att jag bara ska vara hemma. Patrik åker till fjällen i morgon och jag och barnen ska mysa själva. Lite besök blir det förstås av Linda, Linnea och Gun-Marie! Trevligt värre!

I övrigt har jag lite bloggtorka. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det jag tänker på kan jag inte skriva öppet om ännu och det gör ju att det blir lite jobbigt. Ska forska i ämnet och se om jag kanske kan dela med mig till er.


Min våta dröm...

...börjar sakta men säkert bli verklighet. Jag pratar förstås om barnens nya dagis. Vi tog en promenad förbi och kollade in läget i dag och döm om vår förvåning när det faktiskt står byggnader på tomten! Det kommer faktiskt att bli verklighet inom en snar framtid! 

Om några månader kommer de att gå på ett nybyggt dagis på en idyllisk plats med gröna ängar runt omkring som ligger bara några minuters promenad bort. Jag kommer att kunna ta bussen hela vägen hem och sedan ta en promenad hem med barnen utan vagn och framförallt utan stress.

Så här ser det ut just nu!


Kickoffen med jobbet var lyckad. Inte en av de bästa, men heller inte den sämsta. Vi umgicks, hade konferenser, gjorde skräckfilm, åt god mat och dansade och festade natten lång. Jag hade dock en väldig hemlängtan. Har varit borta två helger på raken och känner mig rätt slut. Ser fram emot helgen då jag och barnen ska mysa tillsammans hela tiden. Det blir lugnt och skönt. Jag behöver tanka både sömn och kärlek.



En rödrosig Isa idag då vi kom hem efter att varit ute och åkt snowracer.



Kalle och Isa tävlar nedför backen. Vi har inte mycket snö, men i alla fall så mycket att man kan roa sig lite.

RSS 2.0