Bullshit

När barnen såg på tecknat i dag hörde jag hur Musse pigg sa till sina vänner som förlorade en tävling:

"Deppa inte. Tänk alltid på att det är inte vinna som räknas utan att man varit med!".

Tänk det där har jag aldrig förstått. Det är väl ingen idé att vara med om man inte vill vinna?

Det är nog därför jag aldrig har sysslat med någon idrott. Jag har testat allt men efter ett tag insett att jag inte kan bli bäst på det och då lagt av. Det är också därför jag älskar att spela spel av alla de slag. Vinna, vinna, vinna. Och om jag inte vinner så tycker jag att det är mitt eget fel för att jag inte gjorde mitt bästa. Jag är som tur är inte en dålig förlorare för då hade det bara varit jobbigt att gång på gång vilja spela.

I morgon har vi kickoff med jobbet i Nässjö och då kommer min vinnarinstinkt fram igen. Det är aktiviteter och tävlingar varje år och jag vill förstås att mitt lag ska ta sig till seger. Jag kan till och med oroa mig innan för att hamna i ett lag där flera ska ha den där inställningen ovan. Att det inte är vinna som räknas.... "Huvudsaken är att vi har roligt".

Jag hoppas barnen inte lyssnar allt för mycket på Musse Pigg!


Hur svensson är du?

[  ] Ditt efternamn slutar på -son. Nej [x] Du känner någon som har samma förnamn som du. Ja

[x] Du känner någon som har samma efternamn som du. Ja

[ x ] I din familj är ni 2 barn. Ja, Kalle och Isa
[ x] Du bor i villa.

[x] Du bor i en tätort. Ja

[  ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla. Nej
[x] Dina föräldrar har gift sig.
Ja, samma år som jag föddes
[x] Din mamma är yngre än din pappa
. Ja.

[ ] Din pappa heter Lars. Nope
[ ] Din mamma heter Anna. Nej

[ ] Din familj har en Volvo. Nej
[  ] Din familj har en silvergrå eller röd bil. Nej, en champagnesilver om jag får be!
[x] Du har tillgång till Internet hemma. Ja
[x] Du har egen mobiltelefon.
Ja

[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger. Ja
[ x ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. Ja, både och.

[ x ] Du har varit i Grekland. Japp

[  ] Du har varit på Öland minst 2 gånger. Nej, har konstigt nog aldrig varit där...
[x] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. Ja  

( ] Din familj har en husvagn. Nej

[  x] Ingen av dina föräldrar röker. Nej, inte nu längre!
[x] Din pappa är lite lätt överviktig. Ja

[ x] Du idrottar flera dagar i veckan. Numera kan jag svara ja på den frågan.

[ ] Du har husdjur. R.I.P Disco
[ ] De flesta i din familj är blåögda. Nej, bara pappa, vi andra är bruna
[x] Du äter på Mc Donalds. Inget jag föredrar men jag tackar inte nej...
[x] Du följer Melodifestivalen.
 Självklart!

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 18 x 3 = 54% Svensson! Trodde att jag skulle vara mer faktiskt!


Trött och pigg

I två nätter har jag sovit dåligt. Natten till tisdag var det på grund av att Isa var megaorolig. Hon gnällde, satte sig, vände sig och höll på och sista gången jag tittade på klockan var klockan två. När det sen var dags att vakna tre timmar senare ville jag dö.

Och natten till i dag var det jag själv som var problemet. Jag var hur pigg som helst när jag skulle somna. Anledningen tror jag är min träning. Jag tränar mellan sju och åtta och är därmed pigg som en lärka klockan tio då jag ska hälsa på John Blund. Jag hoppas natten blir bättre för jag har varit rätt trött på jobbet den här veckan.

Jag mår, förutom sömnen, bättre än på väldigt, väldigt länge! Jag tränar varje vardag. Cyklar en halvtimme i intervaller, tungt och lätt, så svetten forsar. Sen tränar jag armar och axlar med hantlar varannan dag och mage och rygg på pilatesbollen varannan dag. Dessutom har jag börjat äta vitaminer för att öka på känslan av att vara nyttig och pigg. Nu ska jag lägga till långa promenader på helgerna också!

Hittade bilder som får mig att bli varm i hjärtat av glädje över att våren närmar sig. De är tagna den 11 februari förra året! Du store tid. Snart är det med andra ord dags att dra upp altandörrarna och njuta av solen!




Update

Puh. Det är måndag och jag har knappt återhämtat mig efter festen i lördags. Inte för att jag var väldigt rund under fötterna utan för att jag börjar bli gammal helt enkelt.

Lite kort om festen. God mat, massor av vin och drinkar, goda skratt, trevligt folk, förjävla många att surra med, lite dans och massor av singstar. Jag var i säng halv fem på morgonen med känslan av att jag haft riktigt trevligt!

Söndag var jag en zombie. Satt mest rakt upp och ned på en stol, eller käkade en massa mat för att få min kropp att sluta skrika efter fett och salt. Sen sov jag hela flygresan hem och hämtades av glada ungar och en mysig karl. Tror jag ska åka bort oftare!

Och det där med att åka bort blir faktiskt redan på fredag. Vi har kickoff med jobbet i Småland och jag kommer inte hem förrän på lördagkväll. Och då ska vi i familjen ha riktigt mysig och lugn kväll tillsammans.

Tyvärr tog jag inte en endaste bild på festen så det blir ett trist inlägg med bara text. Väldigt konstigt och olikt mig att inte plocka fram en kamera, men jag skyller på att jag hade fullt upp med att mingla.


Party, party!

Allt flöt på i går. Hittade en fin klänning oväntat snabbt, vilket normalt aldrig händer. Jag käkade lunch med svägerskorna Kattiz och Theres och hann till och med strosa omkring på stan med Theres efteråt.

Ikväll är det dags för 30-års fest! Har laddat upp med en långpromenad tillsammans med mamma. Det är precis lagom kallt ute och jag njöt av den totala tystnaden som är här på landet. Det är så tyst att det känns som om man ligger inbäddad i bomull. Det enda som hörs är knastrandet i snön när man går. Fantastiskt underbart!

Nu är det snart dags att börja piffa till sig och bli snygg för festen. Håret är färgat mörkare, klänningen är ny och jag är sugen på partaj! Det kan ju inte bli annat än roligt! Skål, skål!

Ångest!

Har tränat som ett psyk de senaste tre veckorna, men inte gått ned ett dugg på vågen. Blir en aning frustrerad över detta. Känner, och ser, visserligen på kroppen att saker har hänt men man vill ju gärna se det på siffrorna också. Och i dag gjorde jag misstaget att gå in i en provhytt och pröva en klänning som var en storlek för liten. Den var på rea och det var den enda som fanns kvar och jag drog en chansning. Tyvärr blev jag bara deprimerad. Åkte hem och vräkte i mig pannkaka med sylt som tröst och är nu för trött för att träna. Blääää!

Som tur är händer det roliga saker i morgon som får mig att glömma fettångesten. I kväll packar jag väskan. I morgon bitti åker jag till Arlanda och flyger hem till Luleå.

Har en hel del som ska hinnas med under dagen. Ska shoppa en klänning, i rätt storlek, eftersom jag inte har något att ta på mig på lördag på Micke och Antes fest. Ska äta lunch med Kattiz, gå på systemet, hinna upp på mammas jobb och skulle också ha velat åka till mormor. Och allt detta innan halv två då mamma slutar. Har insett att mormor får komma till oss i Örarna istället och att jag får strunta i mammas jobb. Klänningen är viktigast!

Trots och kalas

I dag har jag varit ledig med Isabella. Hon har varit på treårskontroll och hos tandläkaren. Satte allt på en och samma dag så vi skulle slippa åka från jobbet två gånger.

Hos BVC visade sig Isabellas treårstrots. Hon har hittills bara höjt rösten några gånger eller slagits någon gång, inte i närheten av då Kalle var i samma ålder. Det var visserligen inte så farligt hos BVC heller utan hon bara vägrade väga och mäta sig. Hon visade att hon skulle bestämma vilket både är normalt och sunt. Så det blev varken vägning eller mätning. Ingen ritning heller för det kände inte prinsessan för i dag.

Istället pratade jag och sköterskan om hennes tal, om blöjan, nappen och om mat. Sen var det dags för tandläkaren. Där gick det bättre. Hon gapade i alla fall så pass stort att sköterskan kunde räkna hennes gaddar. Sen fick hon en tatuering och en tandborste för att hon varit duktig.

Har glömt att berätta det, men för två veckor sedan, den 7 januari, hade jag och Pata vår tioårsdag. Vi glömde bort den om jag ska vara ärlig. Inte särskilt romantiskt kanske, men vi får satsa på att fira vår tioåriga förlovningsdag nästa år ordentligt istället.

På tal om att fira. I dag fyller min lillebror 30 år! Hurra, hurra, hurra, hurra för dig! På fredag åker jag, utan barn och Pata, upp till Luleå för att gå på fest och fira honom på plats!



Lillebror med flickvän!

Alla är nöjda

Vi har ju länge haft problem med att barnen kommer till vår säng på natten och att vi sedan ligger där och trängs fyra stycken. Det är speciellt att Kalle fortfarande kommer som har varit svårt eftersom han är så lång och tar mycket plats. Men så kom jag på en idé.

På "Nannyjouren" och såna program kör de ofta med bonussystem och jag tänkte att det kunde vara värt att testa. Så vi sa till Kalle att för varje natt som han sover i egen säng så får han sätta en bokstav på en magnettavla. Och när han nått upp till sju stycken får han välja en sak att göra.

Och det har funkat fantastiskt bra! Efter de första sju gångerna valde han att åka och köpa en glass och efter de andra sju gångerna hyrde han en barnfilm. Bara två gånger på 16 dagar har han kommit till oss. Kalle är dessutom väldigt stolt då han får sätta en bokstav på tavlan och förstås superglad då han får välja sin sak. Och vi är lyckliga över att få sova gott. Alla är nöjda med andra ord.



Prinsen på stranden i Turkiet.

Sådärja

I dag kokade jag över av ilska. Jag hämtade barnen från dagis och sprang för att hinna med bussen hem. Det var tio minusgrader ute och jag hade kjol och strumpbyxor. Som tur var hade jag mössa och vantar och tjock jacka. Och barnen var tack och lov klädda.

För bussjäveln behagade nämligen att inte komma. Vi stod och frös och huttrade i 25 minuter innan vi till sist fick börja gå hem vilket i sin tur tog 20 minuter. Jag lovar att jag inte kände mina ben när vi kom hem i värmen.

Och under tiden vi gick, förlåt ångade, hem höll jag på att spricka av ilska. Jag ringde därför upp SL och skällde så det stod härliga till. Samtalet slutade med att jag skrek åt den stackars kvinnan i luren, som var helt oskyldig, att SL var ett jävla arselföretag. Sen la jag på luren.

Jag la mig på en femårings nivå, men satan så skönt det var. Det var som att all ilska rann ur mig och sen kunde jag till och med ringa upp mamma och skratta åt det hela.

Nu har jag bastat för att få upp värmen, men det känns konstigt i kroppen. Som att jag drog på mig en fet förkylning. Tack SL!

Cool

Jag kan ännu inte säga något om varför jag var så chockad. Det enda jag kan säga om det nu är att jag är lugn. Första reaktionen har lagt sig och nu är jag som sagt cool.

Något som däremot gör mig het är min motionscykel! Förra veckan cyklade jag 1,2 mil på en halvtimme i uppförsbacke. Den här veckan orkar jag en kilometer till per dag! Det känns fantastiskt kul och skönt! I dag har Patrik dessutom köpt en pilatesboll till mig så jag får träna min dåliga rygg och göra sit ups efter jag cyklat. Jag ska köpa hantlar också så har jag ett komplett hemmagym!

Det stora problemet är bara att jag inte har något tålamod. Så fort jag börjar träna tror jag att det ska synas direkt. Jag är lite dålig på att hålla på med saker som tar lååååång tid. Men eftersom jag och Patrik pushar  varandra i träningen så ska jag väl ge mig till tåls den här gången!



Under vårt träd i trädgården har Disco fått sin sista vila. R.I.P Disco.

Det är mycket nu

Nu är livet galet. Och inte bra galet. Jag kan inte berätta så mycket här för tillfället, sorry, men jag lovar att göra det så snart jag kan. Hela min trygga tillvaro, min plan som jag hade gjort vändes helt plötsligt upp och ned, skakades om och nu vet jag inte om allt ska rinna ut på golvet eller stanna kvar i den trygga bubblan.

Jag har en miljon tankar i huvudet. En miljon saker som jag väger fram och tillbaka. Jag har ont i magen samtidigt som jag kan känna en gnutta spänning av att se vad som väntar bakom hörnet.

Jaja, jag hoppas kunna dela med mig mer i morgon kanske. Nu ska jag tokcykla bort både lite fett och lite ångest!

Håhåjaja

I går kom Josse och Arvid hit vilket var väldigt roligt. Vi ses ju inte så ofta nu för tiden när vi inte längre är arbetskamrater eller bor grannar. Vi hade en mysig och rolig kväll. Jag och Josse inledde den med en lång skön bastu och en kall öl. Sedan blev det god mat, vin, drinkar och monopol!

När barnen lagt sig tog vi fram monopol som jag köpte till Pata i julklapp. Det är ett monopol där man har en spelplan men där allt annat som instruktioner, frågor och händelser finns på DVD. Sen spelade vi i hur många timmar som helst. När vi slutade för att jag gick i konkurs var klockan plötsligt tre.

Vi var därmed inte helt pigga i morse, speciellt inte Patrik som klev upp tidigt och tog med Kalle och Arvid på fotbollsträning. Kalle började fotbollsskola i dag och Arvid fick hänga på. Nästa söndag ska jag och Isa också följa med och se när lillkillen spelar.

Innan Josse och Arvid åkte hem ville vi ha revansch på Pata som tog hem segern i går. Vi körde därför en omgång monopol till som dock tog samma vändning som tidigare. Jag konkade och Pata vann.

Har lite ångest över att det är dags för en hel arbetsvecka med start i morgon. Det var ett tag sedan. I flera veckor nu har man ju bara jobbat strödagar. Hoppas på att det blir en händelserik vecka proppad med nyheter eftersom jag avskyr när jag inte har mycket att göra.

Ta i trä!

I natt var jag rädd för mitt eget barn- igen. Isabella var orolig, gnällde och satte sig upp med jämna mellanrum och jag tror ju som vanligt direkt att hon ska få magsjuka. Jag är så rädd att hon ska kräkas på mig att jag inte kan slappna av och till sist lägger jag mig med huvudet i fotändan för att kunna sova. Hon blev dock inte sjuk. Falskt alarm - igen.

Men jag borde inte vara så himla rädd. Jag har nämligen inte haft magsjuka på säkert 20 år. Nu tar jag i trä, spottar över axeln och allt annat över att jag ens skriver detta.

Jag räknar inte matförgiftningar och campylobacter och sånt skit som jag drabbats av utan bara rena och skära magsjukor. Jag kommer inte ihåg precis, men jag tror att jag var typ tolv år då det sist begav sig.

Barnen har kräkts och jag har suttit nätter igenom och hållit dem över hinkar. De har kräkts i sängen bredvid mig. Jag har pussat dem just innan de har blivit sjuka. Men jag har aldrig blivit smittad. Nog är det konstigt. Och ännu konstigare är, att jag trots detta får för mig att jag ska få magsjuka hela tiden.

Om jag nu blir sjuk bara för att jag just berättat detta så får ni skratta.



Hon som skrämmer mig ibland.

Nytt år, nya gråa hår

Jaha då har vardagen startat och därmed det nyttiga hälsosamma livet. Körde igång med GI i dag och första träningspasset på cykeln. Trampade på i intervaller framför tv:n och när jag var färdig hade jag kommit 1,2 mil. Jag är mycket nöjd och trött. Men det är ju en skön trött känsla.

Nu blir det till att cykla en halvtimme minst fyra gånger i veckan och öka motståndet och tempot eftersom jag fått upp konditionen.

Jag har börjat prenumerera på triss också. Jag tänkte inte bara bli smalare i år utan också lite rikare. Jag får fyra trisslotter hem i brevlådan varje månad för hundra kronor som dras på autogiro. Kommer knappt att märkas och därmed kännas som om jag får lotterna gratis. Och kom ihåg- plötsligt händer det!

Men det hände inte i dag i alla fall. Fick mina första lotter i dag och då fick jag dessutom en extra som tack för att jag startat en prenumenation. Satte mig förväntansfull ned med fem lotter och tänkte att bakom någon av dem måste ju miljonen finnas. Men det slutade med femtio kronor. Man får vara glad över det väldigt lilla.

Nu Grammisgalan!

En ny fas

När vi och Patrik och Wiveka började umgås var Kalle och Alexander nyfödda. Då, med en bebis var, var livet okomplicerat. Vi två familjer åkte utomlands tillsammans, hade massor av middagar då vi satt uppe sent och spelade spel och umgicks. Vi sov över hos varandra, ibland var och varannan helg.

Men så fick Patrik och Wiveka tvillingar och vi fick Isabella och vårt umgänge gick in i en ny fas. Våra sena kvällar var ett minne blott. Middagarna var ofta kaosartade och vuxna samtal och sällskapsspel byttes ut mot välling, skrik, sömnbrist, bråk och bus. Ett tag trodde jag faktiskt att det aldrig skulle bli som förut igen.

Men nu är vi där. Nu är den yngsta av våra barn tre år och de äldsta fyller snart sex. De leker bra med varandra, de tittar intresserat på filmer, de spelar tv-spel. Två gånger på raken när vi har setts nu har vi vuxna faktiskt kunnat sitta och njuta av maten i lugn och ro eftersom barnen som ätit innan oss roade sig med varandra. I går satt vi dessutom och spelade sällskapsspel till halv två på natten. Och det utan att känna stress eftersom barnen är så pass stora att de börjat sova lite längre. Vi fick ligga ändå till klockan tio i morse.

Det känns ju fantastiskt! Alldeles, alldeles underbart! Alla åldrar har sin tjusning, men den här, då barnen lämnar det värsta småbarnsstadiet bakom sig måste ändå vara en av de allra bästa!

I morgon är man tillbaka i ekorrhjulet. Jobb, jobb och jobb. Ledigheten har varit fantastiskt bra och skön och även om jag just nu har lite ångest över att lämna den bakom mig så känns det ändå rätt bra att kasta sig in i hetluften igen.


Bild från påskafton förra året. Det ser lugnare ut vad det var. Då satt vi inte länge stilla vid matbordet alla fyra tillsammans.

Bortfall

I dag hade vi barnkalas för Isabella men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. En tjej kunde inte komma, Emmy var sjuk och Isas bästa kompis Nathalie dök aldrig upp så det blev bara två barn som kom, Henry och Ingrid. Men det blev förstås roligt i alla fall även om vi drunknade i fikabröd och tårta.

Vi föräldrar hade inte setts på länge så det var kul att sitta och snacka en stund. Vi fikade, körde fiskdamm och lekte med barnen.

Patrik har hämtat thaimat så nu har vi ätit oss proppmätta och ikväll ska vi bara mysa framför tv:n. Men innan dess blir det en varm och skön bastu. Det är 17 minusgrader ute och jag fryser bara jag tänker på det.

Kalas

I går fyllde ju Isabella tre år. Jag jobbade men när jag kom hem firade vi henne rejält. Hennes gudföräldrar Patrik och Wiveka och deras barn kom hit. Patrik grillade hamburgade ute i kylan som blev supergoda sedan fikade vi och sjöng för stumpan. Hon fick jättefina kläder av Patrik och Wiveka. Sedan öppnade hon sina andra paket från bland andra mormor och morfar och farmor och farfar.

På kvällen när barnen lekte som bäst kunde vi vuxna för en gångs skull spela spel i lugn och ro. Det händer inte ofta nu för tiden då vi tillsammans har fem barn i åldrarna 3-5. Vi hade så mysigt och roligt att vi bestämde oss för att göra om det redan på måndag, då hemma hos Wiveka och Patrik.

Jag skulle egentligen ha jobbat på måndag men bestämde mig i sista stund för att be om ledigt. Vill passa på att vara hemma då de andra i familjen är det också. Och det gick bra så nu njuter jag av ytterligare tre dagar av sena kvällar, sovmorgon och mys.



Isabella öppnar paket ivrigt påhejad av Albert, Ludvig och Kalle.


Gårdagen

Hade en väldigt trevlig nyårsafton! Dagen började med kalas för Emmy som fyllde ett år. Sedan satte vi igång med maten. Jag och patrik fixade förrätt, Dan och hans mamma Lene gjorde varmrätten och Linda stod för efterrätten. Det blev riktigt gott! Detta var vår nyårsmeny: 

Förrätt: Toastskagen

Varmrätt: Helstekt oxfilé, potatismos i ugn med kantareller och rödvinssås.

Efterrätt: Glace au four

Vi sjöng Singstar, drack massa champagne och tittade på ett hejdundrande fyrverkeri. Det blev en massa skratt och prat som inte slutade förrän vid halv fyra i natt då jag, Pata och Dan gav upp.

Trots att det blev sent känner jag mig dock oväntat pigg och fräsch i dag. Har till och med varit och storhandlat och fyllt upp frysen. Nu väntar en god fettrik middag innan det är dags att sova tidigt eftersom jag jobbar i morgon. I morgon fyller dessutom min lilla sessa 3 år. Tänk så fort tiden gått. Tycker det var alldeles nyss jag satt med tjockmagen i vädret.



Min nyårsfina prinsessa!



Min nyårsfina prins!



Emmy och Isabella som faktiskt har börjat leka tillsammans.



Hela gänget!



Dan och hans mamma Lene



Jag och Ola.



Innan nyårsfesten var jag och barnen ute och njöt av den härliga solen!


RSS 2.0