Solvalla, snor och nitlotter

Har haft en härlig och solig helg. På lördagen åkte vi till Solvalla där det varit Elitloppet hela helgen. Det var asfint väder, asmycket folk och asfulla människor. Men ändå trevligt. Jag spelade på V75 men var borta ur matchen redan efter andra loppet.

Vi har varit på Elitloppet flera gånger och varje gång har jag sagt samma sak. Att jag aldrig mer ska åka dit eftersom jag inte tål de där satans hästarna. Snoret rinner, ögonen kliar och luftrören piper trots att jag är utomhus. Jag knaprade dubbla allergitabletter med det hjälpte inte mycket. Till nästa år ska jag verkligen komma ihåg detta.

Solvalla är grymt roligt men när jag åker dit nästa gång ska jag vara där utan barn, ha ett bord på restaurangen och äta god mat och dricka vin medan jag spelar massor. Så det så.

I dag, söndag, på årets hittills varmaste dag så jobbade jag. Snacka om en nitlott. Jag började dock inte förrän halv tre så jag hann skörda lite rabarber, rensa ogräs och ta en långpromenad med familjen innan det var dags att sätta sig i bunkern på Kammakargatan.

I morgon ska det också vara toppenväder och då ska jag föröka pallra mig upp i tid så vi hinner njuta lite av det innan det är dags att åka till jobbet vid ett. Jag ska vara uppe senast nio och det tycker jag är duktigt gjort.

Lämnar er med min härliga skrivbordsbild som jag blir så lycklig av.





Järnkeps

I går efter jobbet mötte jag upp Linda och Jesper och åkte till en bröllopsbutik för att se då Linda prövade sin brudklänning med skor och hela tjottaballongen. Hon gifter sig i juli och jag ska vara tärna och fick därför följa med och se hur bruden ska se ut på den stora dagen. Och det blir finfint!

Efteråt gick jag och Jesper ut och skulle ta en öl. Men jag vet på förhand att en kväll i Jespers sällskap sällan slutar tidigt. Ante mötte upp oss och efter att ha ätit och druckit på Taco bar gick vi vidare på en kändisfest som ordnades av Make up Store.

Det var gratis drinkar och champagne hela kvällen, trevligt sällskap och uppträdande av Emilia. När jag gick hem vid tio fick man dessutom med sig en påse fina produkter. Inte illa. Jag var dock rätt slirig då jag begav mig hemåt så arbetsdagen har varit tung. Men det var helt klart värt det eftersom vi hade riktigt roligt!

I kväll är Pata ute och svirar och jag och barnen ska ta en dusch och krypa ned i soffan och glo på dumburken. Over and out.  



Emilia sjunger på bardisken.

Nu är det sommar, nu är det sol...

Min lediga dag blev en riktig sommardag och vi har varit ute från det vi vaknade tills barnen somnade. Efter frukost packade vi picknicksakerna och traskade iväg på en utflykt. Isabella satt i vagnen och Kalle cyklade. Vi gick längs en oerhört vacker grusväg som slingrade sig fram över ängarna en bit från vårt hus. Vi kom fram till en kyrka och hamnade så småningom vid en sjö som heter Fysingen.

Där satt vi på en filt och myste, spelade yatzy och barnen lekte vid vattnet. Efter drygt tre timmar kom vi hem igen och då badade barnen i pool medan jag klippte gräset och rensade rabatter. Det blev en riktigt härlig dag och både jag och barnen är alldeles slut efter alla timmar i solen.

I morgon ska det vackra vädret fortsätta men då får jag ju tyvärr inte njuta av det eftersom jag jobbar.



Kalle i det fria.



Sjön Fysingen där jag nog kommer att finnas mycket i sommar. Mycket fridfullt.



Isabella funderar över sitt yatzydrag.


Och så har helgen passerat

Ja, jag vet att jag inte uppdaterar så ofta nu för tiden. Ska verkligen skärpa mig.

I helgen har jag varit golfänka och det har varit rätt skönt. I fredags tog vi det svinlungt jag och barnen. Jag gjorde god mat och vi såg tv tillsammans tills barnen slocknade i soffan.

I går kom Josse och Arvid hit på dagen. Jag gjorde kycklingschnitzlar och potatiskaka till middag och en vit chokladcheesecake till efterrätt. Vi surrade som vanligt om allt mellan himmel och jord medan barnen busade, lekte och spelade fotboll. Det var inte konstigt att de slocknade direkt när de la sig. Jag och Josse ville dock inte lägga oss utan satt på altanen ända till klockan tre. Mycket rolig kväll och vi skrattade gott när vi vaknade i morse åt saker som hände under kvällen!

I dag är det lite segt. Vi har slöat hela förmiddagen och nu ska vi ut i solen. Funderar på klippa gräset som kryllar av maskrosor medan barnen redan stuckit ut och spelar fotboll med grannbarnen. Jag hoppas det fina vädret håller i sig eftersom vi är lediga i morgon. Och ikväll kommer älsklingen hem!



En mörk bild som visar hur fredagskvällen såg ut. Trötta barn.



Den nakna kocken.

Tandlossning

I tisdags hände något stort! Kalle tappade sin första tand! Den har varit lös ett tag och i tisdags så lossnade den då han satt och åt lunch. Han blev först rädd och fick ringa Patrik och prata och gråta. Sen blev det bättre. I går kväll la han tanden i ett glas och i morse när han vaknade låg det plötsligt fyra kronor där istället. Tandfen hade varit här utan att vi märkt det. Gissa om han var lycklig!

I går var jag ut med jobbet och tackade av tre kollegor som ska sluta. Hängde med en av dem på en fest på Clarion hotel en sväng innan middagen och där bjöds det på champagne och ostron på en grymt lyxig takterass. Sedan åt vi husmanskost på restaurang PelikanSöder och kvällen avslutades på LjunggrensGötgatsbacken.

Jag åkte hem som en av de första eftersom Patrik skulle iväg tidigt i morse. Han ska till Halmstad och spela golf i fyra dagar och jag och barnen får en helg för oss själva. Det blir mysigt. Men innan jag kan börja njuta måste huset städas. Tipp topp ska det vara!

Till sist nått mycket roligt! Min kusin Linda har fått sitt första barn och det blev en liten söt flicka! Åh vad jag är glad för deras skull och vad jag längtar efter att se denna goa unge!



Gapet på en stolt sexåring!

Fynd, grill och Eurovision

I går var jag och Linda på barnmarknad. Det är andra gången vi är där och båda gångerna har vi fyndad jättebra saker! Jag hittade bland annat ett fint tåg till Kalle med stora vagnar och räls. Det var förstås en uppskattad leksak. Isabella fick en cykelsits till sin docka och en liten cykelhjälm. Också uppskattat. Sen köpte jag ett Memory till barnen och det klassiska Bondespelet til mig. Linda köpte bland annat en hoppborg viket vi hade väldigt roligt åt.

Efter vår shopping åkte vi hem till Linda och Dan och grillade och såg Melodifestivalen. Jag skrev redan för två månader sedan i tidningen att Norge skulle vinna så jag var väldigt nöjd! Jag gillar den. Både jag och Linda tyckte att det var sjukt många bra låtar med. Turkiet, Island, Bosnien och Norge var mina favoriter och de gick ju alla långt.

I dag är jag trött som tusan. Som vanligt på söndagarna sitter jag och längtar efter att klockan ska bli sju så jag får krypa upp i soffan och se "Gossip girl". Men först lite mat i magen, pommes och kycklingklubbor.



Kalle med sina tjejer- Emmy och Isabella.



När vi kom hem från Linda och Dan fick barnen bada i pool på gården eftersom det var varmt och skönt ute.



Isa testar sin nya docksadel.



Kalles nya fina tåg som låter och puffar rök när man kör det med fjärrkontrollen. Väl spenderade 100 kronor!

Läskig

När jag låg här hemma sjuk och jävlig och ville att Isabella skulle sova med mig en stund satte hon sina mjuka små händer på var sin sida om mitt ansikte. Hon tittade på mig med sina stora ögon och sa:

"Mamma. Jag kommer att sakna dig."

Jag: "Men gumman jag ska ingenstans."

Isabella (med stort allvar i rösten så att jag verkligen förstår): "Jag kommer att sakna dig".

Inte utan att man blir lite orolig över om hon vet något som inte jag vet.


På benen

Herregud en sån pärs. I söndags vaknade jag med feber i kroppen men jobbade trots detta på kvällen. På måndag var det sju resor värre kan jag lova. Jag har sällan i mitt liv varit så här sjuk som jag varit de här två senaste dagarna.

Hela måndagen låg jag till sängs, helt oförmögen att ta mig upp. Jag svettades, höll på att frysa ihjäl och hade svinont i kroppen och i halsen som var full av vita fläckar. Dessutom hade jag slut på värktabletter. Jag masade mig i väg till doktorn på kvällen som gav mig domen halsfluss eller körtelfeber och skrev ut penicillin. Ljuvliga penicillin. Tack Fleming!

Tisdag var också ett helvete men kanske inte riktigt lika överjävlig som måndagen eftersom jag tack och lov hade värktabletter. Låg dock utslagen och svettades och frös om vartannat. Först i går kväll började jag känna mig lite pigg.

I dag har jag varit uppe i stort sett hela dagen. Penicillinet har börjat slå ut fanskapet i min kropp och jag känner mig nästan, nästan frisk. Har lite ont i halsen fortfarande men det är på väg bort. I morgon ska jag jobba igen vilket känns underbart!

Låång update

Jobbar kväll och just nu är det lugnt som tusan och då passar jag på att fulblogga lite. Har haft en sååån mysig och rolig vecka.

Mamma och pappa kom i tisdags och eftersom jag varit ledig hela veckan har vi verkligen umgåtts. På onsdag följde jag och mamma med Kalle till skolan. Han hade sin första inskolningsdag och fick träffa sin blivande klass. De blir 20 stycken med rätt jämn uppdelning på killar och tjejer. Han verkade tycka att det var riktigt roligt och han ser fram emot onsdag då det är dags för nästa träff.

På onsdagen var vi också till Plantagen och inhandlade blommor och rosbuskar som vi sen planterade ut nästa dag.

Det har inte varit så bra väder men vi har trots det kunnat grilla, sitta ute på altanen på kvällarna och myst i den lilla sol som tittat fram. Vi har inte haft några sena kvällar, men har trots det sovit till tio på dagarna. Vi är rätt utvilade med andra ord.

Vi har ätit god mat, druckit gott vin, pratat, shoppat och skrattat. Är mycket nöjd över veckan och det känns väldigt kul att det inte dröjer så länge innan vi ses igen. Vi åker ju upp redan femte juli!

I går blev jag dock sjuk. Har feber, värk i kroppen och är hängig. Isabella har varit sjuk de senaste dagarna, smittad av Kalle som var sjuk förra veckan, så det var inte så oväntat. Nu knaprar jag alvedon för att orka med att jobba i veckan. Som tur är jobbar jag kväll och får sova och vila ut på morgonen.

Puh, det blev ett lååångt inlägg. Men jag måste ju ta igen lite då jag inte bloggat på nästan en vecka. Hoppas ni saknat mig! : D

Nedan lite fina vårbilder från långfredag då vi var hemma hos min kusin Linda och grillade.






Bilder från helgen



Kalle, Linda, jag, Pata och Isabella njuter i värmen.



Vår guddotter Emmy i kryptunneln.



Isabella i närbild.



Kattis och Lelles lilla Emma studerar Kalles och Isabellas gamla leksaker.

Fotograf: Kattis

Full rulle

Har haft en fullsmockad helg. På torsdag, valborg, gjorde vi visserligen inte så mycket. Jag vabbade med Kalle som hade feber och på kvällen grillade vi och hade det skönt.

På fredag kom Linda, Dan, Kattis, Lennart, Emmy, Emma och Per på besök. De kom tidigt och vi njöt av solen ute hela dagen. Vi tog en promenad, satt uppradade i solstolar och drack rosévin i flera timmar. På kvällen blev det grill igen och så satt vi ute på altanen och pratade. Lite senare blev det sällskapsspel också förstås.

På lördagen kom Wiveka och Patrik och barnen hit och det blev ungefär samma visa som dagen innan. Rosévin, grillat och rödvin på altanen tills mörkret kom. Mycket mysigt.

Helgen har varit väldigt kul, men i dag är vi och barnen supertrötta trots att vi sov till tio i morse. Det är tur att jag bara jobbar två dagar i veckan. På tisdagkväll kommer mamma och pappa och då ska jag vara ledig veckan ut. SKÖNT!

RSS 2.0