Helgar vilodagen

Regnet faller utanför fönstret och jag är glad att jag hade planerat in en vilodag idag! Först har vi haft kalas för Kalle och sen kunde man bara koppla av. Jag har myst med Isabella, tagit en tupplur och njuter av en lugn söndag.

Har legat på sängen och läst en träningstidning som jag köpte igår. Ja, ni läste rätt, en träningstidning. Jag som bara läst inredningstidningar och framförallt mattidningar de senaste tio åren finner det plötsligt sjukt intressant att läsa om maxpuls, förbränning, löpstilar och att kolhydratladda. Herregud.


Min kamp

Är över. Ja så känns det nästan. Jag har gått ned och är glad och nöjd och normalviktigt, ja nästan smal. Det var länge sedan. Och nu har mitt fokus på mat gått över till ett fokus på träning.

Så här ser min vecka ut i träning för tillfället:

Sju kilometer cykling varje vardag.
Två löprundor på minst fem kilometer i veckan med en efterföljande styrketräning.
En timmes innebandy en gång i veckan.

Rätt bra jobbat för en soffpotatis som jag. Och det konstiga är att jag tycker det är roligt! Speciellt löpningen där jag märker så bra resultat hela tiden. Superkul! I helgen ska jag klara springa fem kilometer utan att gå en endaste meter och det trodde jag aldrig att jag skulle klara.


Påsklov!

Sorry för att jag legat på latsidan med bloggandet. Anledningen- jag har haft påsklov. Jag har varit nio dagar hemma i Luleå tillsammans med familjen och njutit av livets goda. Sol, skoterturer, pimplat abborre, grillat korv, ätit, promenerat, festat, skrattat och myst.

Det har förstås blivit mer mat och vin än normalt och jag har valt att äta kolhydrater då jag känt att det varit värt det. Lite potatisgratäng vid några tillfällen, tårta på min sons födelsedag, en cider vid elden i solskenet. För att minska skadan har jag tränat mer än jag någonsin gjort på en semester. Jag har tränat sex av nio dagar, varav jag sprungit fem kilometer fyra av de dagarna. Trots detta hade jag gått upp ett och ett halvt kilo när jag ställde mig på vågen i morse, så nu är det hårda tag igen. Träna, träna, träna och strikt lchf!


Njuta

När jag startade med lchf satte jag åtta kilo som mål. Sen fick jag för mig att jag skulle gå ned tolv. Nu har jag gått ned nio och står som sagt still. Detta har stressat nig något oerhört. Jag har velat nå mitt mål och minskat mat och ökat träning men inget har hänt. Nu- efter att ha pratat med kloka personer på lchf-forum har jag bestämt att strunta i vikten och min kamp på tre kilo. Det gör mig bara stressad. Istället ska jag njuta av mina tappade nio kilon, träna för att må bra, mäta kroppen och se hur den blir tightare och fortsätta äta lchf och unna mig nån gång då jag tycker det är värt det.

Visst låter det klokt!

I kväll gjorde jag en thailax som blev god! Här är receptet om ni vill testa!

600 g lax
0,5 purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk olja
2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 st lime, saft
2 msk hackad koriander
150 g sockerärter
Broccoli
Blomkål
salt och peppar

1. Skär laxen i tärningar. skiva purjolöken, hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och purjolök. Tillsätt kokosmjölk, broccoli, blomkål och koka upp.
3. Rör i koriander och sockerärter. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.


Första rundan

Med lite löpning körde jag idag! Promenerade mest men sprang med jämna mellanrum. Intervaller alltså. Gick 4,15 kilometer och det tog 33 minuter. Håller man den farten gör man alltså tjejmilen på 1 timme och 20 minuter. Och mitt mål är ju att jag ska springa större delen så resultatet kan bara bli bättre! Dessutom är mina luftrör ännu inte helt ok så det kan verkligen bara bli bättre!


RSS 2.0