Gott nytt!

Nyårsafton! Åh så roligt! Om några timmar ska vi gå över till Linda och Dan och ha trevligt och fira in det nya året. 2007! Tänk så fort tiden går! För ett år sedan satt jag med tjockmagen i vädret och hoppades att ingenting skulle hända innan tolvslaget. Jag pustade ut och tog lite champagne när klockan slog tolv, då fick värkarna sätta igång om de ville. På nyårsdagens kväll var det dags och vi åkte in på BB och på morgonen den 2 januari föddes vår prinsessa.

Den nyårsaftonen blev av naturliga skäl nykter, men i år ska vi fira ordentligt. Barnen är hos Patriks föräldrar så vi ska njuta ordentligt med god mat, vin och champagne.

Jag vill önska er alla ett Gott Nytt År!

Puss!

Ut med det gamla, in med det nya!

Är i städartagen! Har rensat ut gamla leksaker och kläder. Patrik har blivit tvingad att borra upp hyllor och en klädhängare till Kalle och Isabella i hallen. Ut med det gamla och in med det nya. Så känns det nu när barnen, och vi för den delen, har fått julklappar. Bebissakerna har åkt ut och fått ge plats till andra roliga grejer.

I går hade vi julafton med familjen här i Stockholm. Var hemma hos Patriks föräldrar i Väsby. Ulrika, hennes kille och barn var där och Patas lillebror Jocke förstås. Vi åt god mat och delade ut klappar. Sen spelade vi poker. Hamnade på en andra plats då jag blev utslagen av Patriks pappa Sam som tog hem alltihop.

Ikväll blir det middag hos Patrik och Wiveka! Trevligt sällskap och god mat som vanligt!

Avskedsfest

Avskedsfest för Kattis igår och en ordentlig sådan. Här är kvällen i korthet:

* Massor av champagne
* Mat och vin
* Tårar, gråt och kramar om vartannat 
* Diskussioner
* Snurra flaskan (som en äkta tonårsfest)
* Fylla
* Kräktes när jag kom hem

Idag mår jag ändå rätt okej. Tycker mest synd om Kattis som just nu sitter på ett plan till London. Hon kom hem vid elva igår kväll och fick packa väskan full som ett ägg. Vaknade vid tre och kräktes fram till halv sex då de tog flygbussen till Arlanda. Stackars sate! Och hon som lovade sig själv att inte dricka så mycket och att åka hem tidigt så hon skulle orka göra en massa utflykter i London idag. Hon kommer nog aldrig att glömma sin avskedsfest!

Blaj

Håhåjaja, mellandagarna är verkligen pest att jobba. Lyckost alla som är lediga och bara kan ligga och jäsa efter all julmat man smält i sig. I dag jobbar Kattis sin sista dag och vi har avskedsfest på tidningen. Ska käka massa gott och dricka vin. Försöker locka med henne på krogen sen, men hon vägrar. Hon ska flyga till London i morgonbitti och vill inte vara bakis. Torrkärring! Hahaha!

Tre dagar kvar av 2006. Nyårsafton ska vi fira tillsammans med Linda, Dan och Per. Det blir god middag, vin, drinkar och skumpa förstås. Trevligt, trevligt! Det blir dessutom barnfritt! Vi ska lämna barnen till Patriks föräldrar vilket betyder fest på kvällen och sovmorgon dagen efter. 

Sen börjar vardagen igen. För oss innebär det att vi måste ta kampen och få Isabella att sluta äta på natten. Om drygt en månad börjar hon dagis och då vill ingen av oss gå upp på natten och ge mat. Den 12 februari startar inskolningen och då ska jag vara ledig i två veckor. Därefter börjar både jag och Pata att jobba. Två löner alltså! Money, money, money! Då slipper vi äntligen vara luspanka! 



Heja Linda Skugge!

I normala fall står krönikören Linda Skugge och jag milslängder ifrån varandra i det mesta. Men nu har Linda startat en debatt som jag vill skriva under på. Den handlar om att kvinnor inte får göra det naturligaste som finns offentligt- amma sitt barn.

Linda hade varit med sin bebis på Edsbacka Krog i Sollenuna och ätit. När hon skulle amma blev hon hänvisad att sitta bakom en skärm för att hon inte skulle störa de andra gästerna. Tycker att det är förjävligt. När jag hör detta har jag svårt att förstå att det är år 2006 vi pratar om. Har vi inte kommit längre i utvecklingen? Att amma ett barn är ju för tusan ett av det mest naturliga man kan göra. Det är ju inte så att vi kvinnor sitter och visar brösten och det är definitivt inte med syftet att någon ska bli sexuellt upphetsad. Man döljer med tröjan så gott det går och vi visar oftast inte mer än lite hud. Sen behöver man faktiskt inte titta om man nu finner det så fruktansvärt stötande.

Har haft en liten privat marknadsundersökning om detta och har blivit förvånad av svaren. Männen är emot att kvinnor ammar offentligt, tex på en restaurang. De tjejer som är emot det har inga egna barn och jag tror nog att de ändrar uppfattning den dag de själva blir mammor.

Jag har själv ammat två barn och faktiskt bara mött en negativ reaktion en endaste gång. Det var när jag, Linda och Kattis var på en restaurang då Kalle var nyfödd. Vid bordet mittemot oss satt en man med utländsk härkomst som blev alldeles svart i ögonen när jag började amma. Han grävde frenetiskt i fickan och halade fram ett radband som han upprört började snurra på mellan fingrarna medan han blängde på mig. Jag kände mig otroligt provocerad av detta och ammade extra länge och ofta bara för att jävlas med gubbjäveln.

Heja Linda! Jag stöttar dig till hundra procent i den här frågan. 


Home sweet home

Hemma i Stockholm igen. Har börjat packa upp alla fina julklappar och tömma de fyra väskor vi var tvungna åka hem med för att få plats med allt. Känner mig i städtagen och vill rensa bort gamla leksaker och kläder. Men tyvärr är det jobb i morgon så det får vänta tills i morgon kväll.

Det har varit en trött dag idag. Festen igår var superkul. Var på en relax och badade varm skön bubbelpool och bastade och spelade poker. Sedan hamnade vi på en nyöppnad krog som heter Lime och det var över all förväntan. Vi var ett stort gäng på 15 personer som höll ihop och dansade och hade skoj. Gjorde av med lite för mycket pengar, både på Black Jack och dricka. Men det var värt vartenda öre!

Fest ikväll!

Vilken lat juldag. Har sovit länge och nyss bytt om från morgonrock till kläder. Ikväll är det fest! Jag, Patrik, Kattiz, Daniel, Micke och Erika ska ut på krogen. Vi börjar vid fyra hemma hos Micke och Erika. Sen ska vi på en relax och bada bubbelbad och basta. Därefter har vi inga planer. Ingen av oss har förköpsbiljetter och det är nästan ett måste här i Luleå för att ta sig in någonstans. Men förfesten är ju ändå alltid roligast så om vi inte kommer ut är det ingen katastrof.

Imorgon åker vi hem. Tyvärr! Har ingen hemlängtan alls.

Jag har varit snäll i år

Jag har uppenbarligen varit en snäll flicka i år! Tomten hade en massa klappar med sig. Fick bland annat kläder, bäddset, lakan, en örtvagga, sillgafflar, ramar och andra bra saker. Kalle, Isabella och Mikaela fick en uppsjö av paket. Isabella brydde sig inte det minsta och fick därför bara kläder vilket vi också hade önskat oss. Kalle fick finkläder, men de paketen la han snabbt åt sidan för att öppna de hårda klapparna istället.

Plötsligt bär Daniel och Micke in världens största paket. Tänkte att det garanterat var till Mikaela eftersom vi flyger hem. Men icke, det var till Kalle. I paketet fanns en stor elektrisk bil. Kalle var förstås överlycklig och körde fram och tillbaka på golvet. Jag satt bara och gapade av chock. Men tack och lov hade mina snälla bröder ordnat med frakt ned till Stockholm. Problemet är bara att vi nu behöver flytta till hus för att få plats med jättebilen!

Nu ska vi spela sällskapspel och ha trevligt! God jul!


Julafton

Julafton är här! Tjoho! Har sovit länge, ätit dopp i grytan och klätt mig fin. Micke har kommit och mormor är på väg. Sen väntar vi på att Kalle Anka ska börja och vid halv fem är det dags för årets i särklass godaste julbord. Och sen kommer förstås tomten!

Vi fick en vit jul trots allt. Det har snöat hela natten och nu är det ett vackert mjukt täcke på mark och träd. Mysigt!

Dagen före dopparedagen!

Igår kom Micke och Erika till mamma och pappa. Erika hade köpt en pava vin och ville fira att hon hade semester i en dryg vecka. Vi drack glögg, vin, käkade pepparkakor med grönmögelost och spelade spel. Men framförallt handlade kvällen mycket om Fuglesangs hemfärd från rymden.

Micke är expert på rymden och berättade allt möjligt intressant för oss andra gröngölingar på området. Samtidigt följde vi Fuglesangs landning på NASAs hemsida med intresse. Inte förrän halv två i natt gav vi upp och gick till sängs.

Idag har vi varit ute och åkt pulka med barnen på de ynka snöflingorna som med nöd och näppe täcker gräsmattan. På vissa ställen är det till och med barmark. Men det är behaglig temperatur, nollgradigt. Skönare än den kylan som det normalt brukar vara här i december. Då går det knappt att vara ute. 

I morgon är det äntligen julafton. Ser fram emot:

* Att alla samlas- mamma, pappa, mormor, Danne, Kattiz, Micke, Erika, Mikaela, jag, Pata, Kalle och Isabella.
* Julmaten
* Julmusiken
* Glöggen
* Kalle Anka
* Tomten
* Barnens miner när de öppnar paketen
* Sällskapspelen på kvällen
* Andra sittningen, då julmaten dukas fram igen

God Jul!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!!!
133335-29

Klappat och klart

Ja, då var det klappat och klart! Alla julklappar är inslagna och klara och jag måste säga att jag är nöjd över alla. Synd att man inte var rikare bara, älskar att köpa mycket. Men nu är det som det är. Man är fattig när man går på föräldrapenning.

Sprang på stan i några timmar och har grymt ont i fötterna. Som vanligt var det på systembolaget jag träffade gamla bekanta. Träffade en kompis ex kille och min gamla klasskompis Robban. Så är det alltid. Jag träffar nästan oftare folk jag känner där än på krogen. Hahaha! Vilken samlingsplats.

Nu laddar vi för uppesittarkväll imorgon. Tro det eller ej men då ska vi spela Bingolotto. Jag gillar det egentligen inte ens, men det har blivit en tradition. Hela familjen träffas hemma hos Daniel och Kattiz, dricker vin, spelar Bingolotto, spelar sällskapspel och surrar. Alltid lika trevligt.


Uppe i norr

Nu är vi uppe i Luleå! Men inte ser det ut att bli någon vit jul inte. Det är ett tunnt vitt lager med snö på gräsmattan, men det är sju grader varmt så det lär ju smälta bort.

Skönt att vara hemma i alla fall! Bara man stiger över tröskeln till mamma och pappa så kommer julkänslorna och framförallt lugnet! Det är en härlig känsla!

Imorgon ska jag och Patrik lämna barnen med mina föräldrar och åka till stan och julhandla. Det blir trångt och svettigt. Men kul! Jag älskar att shoppa oavsett om jag måste trängas med tusen andra. Det måste vara en gen hos oss kvinnor som ni män saknar. När jag vet att jag ska få shoppa spritter det i hela kroppen på mig. Men det är klart att det är ännu roligare om det är tíll sig själv man handlar.

Julfest på jobbet idag, men det missar jag. Vem ska nu hålla ställningarna? Jesper kanske? Hoppas de har trevligt! Själv ska jag käka middag med familjen, ta ett glas rött och mysa i soffan och prata lite.

Kram på er!

Är det fest eller?

Några timmar kvar, sen får jag gå hem och ta jullov i en vecka! Tjoho! Ikväll ska jag packa och sen imorgon 12.30 lyfter vi från Arlanda. Luleå here we come!  En sån här vit och vacker vintervärld väntar jag mig!

133335-30

Har lite svårt att veta vad som ska med i resväskan dock eftersom ingen jävel kan meddela om vi ska ut på krogen på juldagen eller inte. Kan nån av er ham där uppe ge oss ett besked. Ska partystassen med eller inte? I hope so!

Har shoppat en tröja på H&M på lunchen men insåg nyss att jag var lite väl optimistisk. Köpte storlek medium, men eftersom H&M inte är välkända för sin kvalitet så lär den ju krympa i tvätten och då blir den för liten. Nu måste jag dit en snabbis efter jobbet och byta till en large istället.

Nej, nu ska jag jobba i några timmar. Sen packar jag ihop och går hem.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Äntligen! Efter en december med 13 grader varmt och lek i sandlådan så har det äntligen kommit lite snö! Inte så vi kan gå ut och åka pulka men i alla fall så det är vitt på marken. Den grymma sanningen är dock att det förmodligen är borta i morgonbitti! Och det värsta är att vi inte ens är garanterade en vit jul uppe i Luleå för där har de inte mycket snö att skryta med heller.

Idag fick vi de årliga jullådorna till jobbet. Fanns massvis med gott i dem som lax, kalkonklubba, sill, grönmögelost och choklad. Ska lasta det mesta i resväskan och ta med upp till julbordet. Fick dock vänta på lådorna på jobbet till klockan fem och då var jag så sent hemma att jag aldrig hann träna. Och i bilen hem var vi så hungriga att det blev middag på Mc Donalds. Bra där.

Årets bästa...

...svenska artist. Kan också villigt erkänna att det här året inte har bestått av så mycket musik så listan är inte så genomarbetad och bra som den normalt skulle vara.

1. Sebastian Words and Violence
2. Linda Sundblad Oh Father
3. Martin Stenmarck 7milakliv

Mitt möte med Persbrandt

Min träningsplanering gick i stöpet igår. När jag och Kattis kom till gymet, laddade och ombytta, var det mörkt som i graven. De stänger klockan sex varje dag den här veckan. Vad fan, just innan jul då man behöver träna som mest. Därför hinner jag bara träna idag. "Typiskt, nu kommer jag att bli tjock", sa jag uppgivet till Patrik igår. Fick bara ett skratt som svar. Vet inte hur det ska tolkas.

Såg på Persbrandt i "Ett herrans liv" igår. Jag är både rädd och fascinerad av honom på en och samma gång. Kommer aldrig att glömma mitt första möte med mannen, myten.

Det var på min första presskonferens, hade jobbat en månad på tidningen, och skulle träffa just Mikael Persbrandt inför en ny Beck-film. Pressen satt samlad runt honom och vi skulle strax sätta igång att intervjua. Direkt på min högra sida har jag Gunvald Larsson himself. Plötsligt kommer presschefen fram till mig och säger med hög röst så att samtliga hör "A, jag är ledsen men Mikael Persbrandt vill att du går härifrån". Jag såg ut som ett frågetecken och svarade lika högt att Mikael inte ens visste vad jag skulle ställa för frågor, men får till svar; "Mikael tycker att din tidning sprider dålig stämning". Snopen och generad får jag resa mig upp och lämna rummet inför alla andra. Innan jag går, lägger Persbrandt en hand på mitt knä, tittar mig i ögonen med sin intensiva blick och säger "Ta det inte personligt".

Igår när han var gäst hos Filip och Fredrik sa han inget som fick mig att ramla ur soffan av förvåning, men kul var det. Roligast var hans reaktion när Filip förklarade betydelsen av uttrycket "Te-bag". Han ringde garanterat nån brud efter sändningen och åkte dit och testade.

Nej, nu måste jag jobba lite. Det är ju bara en arbetsdag kvar innan jullovet! Sen bär det av norrut!

Listor och åter listor...

Jaja, jag vet att jag måste sluta med mina listor, men jag kan inte låta bli. Snodde även denna från min kära svägerska Erikas blogg.

DAGENS:
Klädsel: Jeans, svart tröja och gympadojor
Frisyr: Utsläppt
Låt: Nu spelas "I wish i was a punkrocker"
Tv: Greys Anatomy
Vill ha: Tid att gå på H&M och shoppa lite saker jag behöver
Sjuka: Ett mail Kattiz skickade med en massa snoppar i varierande storlek.
Tråkigaste: Att även den här dagen är en transportsträcka till torsdag
Roligaste: Att det bara är två dagar kvar till vi åker till Luleå!

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: Patrik och Kalle
Såg dig gråta: Det måste ju ha varit Patrik
Fick dig att gråta: Minns inte, men det var säkert Patrik det också.
Fick dig att börja skratta: Skrattar rätt ofta, men det var nog Kattis eller Åsa här på jobbet.
Du gick på bio med: Patrik, såg WTC.
Du gick på stan med: Tror att det var Kattis.
Skickade ett e-mail till dig: Kattiz
Skickade ett sms till dig: Kattis (vad jobbigt det blev med alla Kattisar)

HAR DU NÅGONSIN:
Sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja självklart
Bråkat med ditt husdjur: Ja, då Diddi och Molly levde
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Ja faktiskt...rätt nyss dessutom.

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: Att jag eller någon av mina nära och kära ska dö.
Vart vill du gifta dig: I kyrkan
Vem hatar du verkligen: Jag hatar väldigt många, ingen nämnd, ingen glömd...: )
Varit kär: Ja, flera gånger
Har du ett jobb: Ja
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja, skulle bli galen annars
Är du ett hälsofreak: Nej, men jag gillar hälsa.
Är du ensam nu: Ja, på mitt rum på jobbet, men folk går i korridoren utanför
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Radiohits

FAVORIT:
Rum i huset: Vardagsrummet
Typ av musik: Pop, schlager, rock
Parfym: Jennifer Lopez Glow
Månad: Juli
Mat: Kött och potatisgratäng
Dricka: Trocadero och julmust
Godis: Varierar
Tidning: Mama
Film: Pulp Fiction
Skådis: Benicio del Toro
Djur: Hundar

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit:
Nej
Köpt någonting: Nej
Varit sjuk: Nej
Sjungit: Nej
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: Nej
Träffat någon ny: Ja, på tunnelbanan varje dag
Saknat någon: Ja
Kramat någon: Ja
Kissed someone: Ja
Ätit: Ja

Spysjuke rädd!

En lugn måndag på tidningen, har druckit fem koppar kaffe redan. Så här är det nästan alltid just innan jul. Vill dock helst inte vara här alls nu eftersom jag är paniskt rädd för att få magsjuka innan torsdag. Förra veckan hade vi en mindre epidemi av spysjuka på redaktionen, en del hade ungar som låg hemma sjuka medan andra låg sjuka själva. Tvättar händerna typ 40 gånger om dagen och de är så nariga och torra nu att det knarrar om dem. I dag har jag med en liten flaska med desinfektionsmedel som jag sprayar mina händer med hela tiden vilket inte gör dem mjukare direkt.

Linda vet vilken rädsla jag har för bakterier och var vänlig nog att köpa med en sprayflaska till handväskan och en påfyllnadsflaska till mig från Thailand. Det är förmodligen inte lagligt här i Sverige, men jävlar så effektivt det är. Sprutade lite på mitt tangentbord nyss och nu kan jag nästan spegla mig i det.

Snart är det bara två arbetsdagar kvar innan jullledigheten börjar! Så nice! Ska träna måndag, tisdag och onsdag den här veckan så jag slipper ha dåligt samvete över jul när man vräker i sig godsaker och mat.

Ett plus till Markus

Markus skiva har släppts idag och jag ser med spänning fram emot en lyssning. Den sågades dock i Aftonbladet, fick ett plus. Men det är föga förvånande att en Idol-deltagare får lågt betyg. Jag hoppas att recensionen är missvisande.

133335-24

Lyssna på de här namnen: Magnus Uggla, The Ark och Sebastian. Wow! Alla tre är jokrar i nästa års Melodifestival! Kommer att bli hur bra som helst. Längtar, längtar, längtar!

Årets bästa...

...filmer. Nummer 2 har jag tyvärr inte ens sett ännu, men jag är övertygad om att den är rätt placerad.

1. Brokeback Mountain
2. Efter bröllopet
3. WTC

Årets bästa...

...utländska tv-serie

1
. Greys Anatomy
2. Prison Break
3. Desperate Housewifes


Sköna söndag!

Har sovit ut och varit ute med barnen och lekt i sandlådan!!!! En vecka kvar till julafton och Kalle leker i sandlådan. Det är inte klokt. Idag var det visserligen lite kallare tack och lov, men var är vintern och snön? Jag hoppas det kommer, vill ju åka snowracer och pulka med barnen innan våren är här...

Jag och Isabella har varit på tjejmys hos min moster Gun-Marie och min kusin Linnea. Drack glögg, åt nybakta kanelbullar och käkade middag. Trevligt! Pata och Kalle var på bio medans och hade killmys!

Tre dagar kvar till julledighet!

Årets bästa...

Det är dags att summera året som gått eftersom det nu lider mot sitt slut. Jag börjar med:

Årets svenska tv-program
.
1. Bonde söker fru
2. Idol
3. Melodifestivalen

Allt möjligt...

Idag har vi handlat julklappar och simsalabim, efter några timmar bland en miljon andra på bland annat Toys´r us och Rusta, så var vi klara med halva gänget. Familjen nere i Stockholm alltså. Patriks föräldrar, hans lillebror Jocke, storasyster Ulrika, hennes barn och så våra egna förstås. Norrlänningarna handlar vi åt på fredag när vi är uppe i Luleå. Orkar inte släpa en massa klappar på flyget.

Känner mig nöjd över inköpen! Vi har en 100 kronors regel med alla vuxna i familjen så det är ganska klurigt att hitta något som är kul eller fint trots att det är så pass billigt. Men jag känner verkligen att vi har lyckats. Och barnen är som vanligt lättast.

Ikväll ska vi bara mysa hemma. Jag ska göra världens godaste potatisgratäng, steka kött och så ska vi kanske glo på nån film. Eller spela playstation! Härligt med lördag!

Frågor och svar

Snodde denna av Erika! Puss på dig!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Anställa- ta i sin tjänst, ge anställning, antaga, engagera, ge engagemang, tillsätta..." Synonymordboken
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Ingenting 
3. Vad var det senaste du såg på TV?
Masken- dålig tecknad serie på TV3 i morse
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
12.20...bra gissat, den var 12.24
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Bilar som kör på gatan utanför och folk som pratar ute på redaktionen
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick och handlade lunch med Linda
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Kollade efter billiga utlandsresor
8. Vad har du på dig?
Jeans, tennisskor och en grå tröja
9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Vet inte
10. När skrattade du senast?
Idag på lunchen när jag och Kattis fick vårt vanliga skrattanfall åt sjuka saker
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Foton och en spegel
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Absolut, men kommer inte på vad....
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Love it!
14. Vilken var den senaste film du såg?
Beck- flickan i jordkällaren
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En lyxvilla vid havet, en ny bil till Pata, en ny garderob, en resa för hela stora familjen
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
De som känner mig väl vet nog allt så det blir inte lätt....
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag svarar väl fred på jorden då. 
18. Tycker du om att dansa?
Yes
19. George Bush?
Idiot!
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Ja de heter ju Kalle och Isabella.
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja, men inte för alltid
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen! Jag trodde inte att du skulle hamna här uppe, men det blir jävla kul att ha dig här!

Självinsikt

Linda är lite orolig för att det inte ska bli något gjort ikväll när vi ska städa. Hon påminde mig om den gången hon och jag skulle packa inför en resa till Chicago. På den tiden vi bodde ihop.

För att packningen skulle bli lite roligare slog vi på musik och öppnade en flaska persikosnaps som vi smuttade på. Planet gick tidigt och vi var tvungna att åka hemifrån sex på morgonen och därför skulle vi bara dricka en, max två, snapsar. Tjena. Vi festade upp en hel liter, blev snorfulla, ringde till kompisen i Chicago och snackade skit mitt i natten och kom hur bakis som helst till flygplatsen på morgonen.

Kattis planerar att komma över ikväll och se till att vi faktiskt jobbar lite och det uppskattar både jag och Linda. Vi känner tyvärr oss själva alltför väl.


En tidig julklapp

Jag och Patrik köpte en julklapp till oss själva igår och tro det eller ej men det hela var mitt förslag. En Playstation 2! Jippie!!! Vi öppnade paketet igår också och hann provspela lite. Linda säger att jag måste vara den ultimata flickvännen som önskar mig en Playstation. Vet inte om Patrik håller med, men just i det här fallet måste jag nog medge att han är lyckligt lottad!

Nu ska jag springa och inhandla ett spel efter jobbet. Patrik köpte ett bilsspel till sig själv och ett spel till Kalle, men inget som jag tycker är kul att leka med. Blir alldeles till mig vid tanken på hur roliga spel jag har framför mig att utforska. Frågan är bara hur jag ska hinna spela en massa Playstation också. Känns som om min tillvaro redan är fullbokad. Får väl dra ned på tv-tittandet.

I går gick jag, Linda och Åsa på en bar efter jobbet för att ta ett glas vin och surra lite. Men hur ofta blir det bara ett glas? Never. Åsa gav oss dock en uppvisning i disciplin och tog en öl och drog sedan hem. Men jag och Linda, även kallad alkohororna, drack tre glas var innan vi var nöjda. Vi skyller på att vi alltid har så jäkla mycket att prata om att vi inte kan slita oss.

Ikväll ska Linda bjuda mig på mat och mera vin. Ska hjälpa henne att städa och fixa i hennes och Dans lägenhet. Det är tydligen kaos där eftersom de nyss har flyttat ihop. Frågan är bara hur mycket som kommer att bli gjort när vi sätter igång och kacklar.

Ett herrans liv

Var det förresten någon som såg Patrik Sjöberg i "Ett herrans liv" i måndags? Hur skön kille var han inte? Klart den roligaste gästen de haft i programmet. Han drar visserligen en lina då och då, men bortsett från detta är han ju hur cool som helst.

Som när han berättade om den gången han hamnade i bråk med INXS-sångaren Michael Hutchence på Spy Bar. "Om mina kompisar varit där skulle INXS blivit ett intrumental-band."

Ser fram emot nu på måndag då Mr Persbrandt himself sätter sig i studiosoffan! Det kan slå Patrik Sjöbergs visit.

Grät hejdlöst igår

Kattis har länge tjatat på mig att jag måste titta på Förlossningskliniken på TV4 Fakta. Igår fick jag äntligen tummen ur arslet och lydde hennes råd. Patrik var ute på krogen med några vänner så jag satt i min ensamhet i soffan och tittade på när amerikanska förväntansfulla föräldrar kom in på förlossningen. Eftersom det bara är ett år sedan jag själv var i samma situation och eftersom jag vet vilka smärtor det handlar om blev känslorna extra starka.

Jag grät floder. Så där så att jag hulkade. Först satt jag och torkade tårarna på filten jag satt inlindad i. Men till sist var jag tvungen att hämta en pappersrulle. Fy sjutton. Igår handlade det bland annat om en lycklig mamma som väntade tvillingpojkar. Hon och hennes man var så glada att det var just pojkar i magen eftersom de hade tre döttrar hemma. Tyvärr blev det komplikationer och mamman fick åka hem utan sina barn. Pojkarna föddes i vecka 32 och de var så små att de inte överlevde. Den ena var dödfödd och den andra fick man se kämpa i kuvösen. Värst av allt var när mamman och pappan beslutade att respiratorn skulle stängas av för pojkens bästa. Buuuääähhhh!

Jag kan erkänna att det var skönt att få gråta av sig speciellt eftersom jag varit lite nere på sista tiden. Kattis har berättat att hon sitter och bölar varje gång och nu förstår jag varför. Ska bli en trogen tittare!

För övrigt vill jag bara säga att Greys Anatomy är bäst på tv just nu! Och det blir bara bättre och bättre! Jag är precis som Grey kär i Dr Dreamy!


Måste ut i världen

Sorry alla läsare. Blogg.se har strulat i två dagar och senaste dygnet har jag inte ens kunnat skriva. Men nu verkar det vara åtgärdat och då kör vi igen! Bra, för jag har skrivklåda!

Upptäckte en cool grej när jag surfade runt på andras bloggar igår i brist på annat. På http://douweosinga.com/projects/visitedcountries kan du se hur liten del av världen du egentligen har sett trots att du kanske, som jag, tror att du är rätt berest. Jag har besökt 20 länder, och då har jag förstås inte räknat med platser där jag bara suttit på flygplatsen. Och det är endast 8 procent av världen. Shit pommesfrites! Jag skulle behöva ta tjänstledigt och resa jorden runt. Så här ser min karta ut.

133335-23

Lusselelle!

Tjoho! I dag är jag mer positiv än igår. I dag är det ju lucia och jag ska till dagis klockan tre och se Kalle som tomte. Han har tränat och tränat så det kommer nog att bli bra!

Det är mycket som händer runt omkring mig för närvarande. Kattis har fått nytt jobb och flyttar till Helsingborg, Kerstin har fått nytt jobb och lämnar oss på tidningen snart, Linda har blivit sambo och är mitt uppe i värsta flytten. Med mera, med mera. Det är en massa hemliga saker på gång också som jag vill men inte kan avslöja. Det känns hur som helst som om vi splittras hela gänget nu och det är väl livets gilla gång. Snyft!

Det är kanske därför jag känner mig lite deprimerad. Eller så har jag bara julångest. Jag har ju faktiskt inte köpt en endaste klapp ännu. Och jag vet inte vad jag ska köpa till någon heller. Förutom till min lillebror.

Nej nu ska jag gå och hämta Jesper och fixa ett litet luciatåg här på jobbet. Vi måste ju skapa lite julstämning!

Kram på er!




Jävla skitdag!

Är irriterad på Kalles mongo till fröken igen. Imorgon är det ju Lucia och klockan tre ska dagis ha sitt lussetåg. Vi frågade lite spydigt om Kalle fick vara med i tåget eftersom han i normala fall ska hämtas klockan två och de vägrar ju att rucka på tiderna. Fick till svar att det var okej att han var med på luciafirandet om vi lämnade klockan nio på morgonen i så fall. Pissråtta!

Vi ska lämna vanlig tid, hämta klockan två och sedan gå tillbaka till dagiset klockan tre. Inte ska kärringen få som hon vill. Nu är det krig! Måste fundera hur jag ska göra livet surt för henne. Ska först och främst klaga till hennes chef så fort det är något jag är missnöjd med. Ska också uppmana de andra föräldrarna att göra likadant. Vet ju att de flesta avskyr henne så det blir nog inte så svårt.

Fick bonuspengar idag. Men eftersom jag varit föräldraledig fick jag bara kaffepengar motför vad de andra fick. Hade jag varit sjukskriven i ett år istället hade jag däremot fått fullt. Det är Sverige i ett jävla nötskal. Du tjänar mer pengar och sparar in mer semester om du är sjukskriven än om du är hemma och tar hand om ditt barn som du just fött till världen. Skitsamhälle!

Vill bara ha julledighet nu. Åka hem till mamma och pappa, vila och träffa de nära och kära.

Vilken jäkla skitdag!

Lika som bär- eller?

Kunde inte slita mig från sidan myheritage.com. Scannade in en ny bild på mig själv för att se om jag skulle bli lik någon snyggare kändis. Den här gången har jag 80 procent likhet med skådespelerskan Lucy Liu. Fortfarande är jag lik en kines. Brukar annars få höra att jag ser ut att komma från Syrien, Grekland, Spanien, Frankrike. Aldrig att jag ser asiatisk ut. Men det är helt ok.

Laddade upp en bild på Patrik, min käre sambo, och han blev lik självaste James Bond. Pierce Brosnan alltså. Snygging där! Roligast var dock att han även hade 73 procents likhet med sångerskan Fergie. Antingen är hon väldigt manlig eller så är Pata väldigt feminin! Haha!


En tom vecka framför mig...

Såg den nya Beck-filmen "Flickan i jordkällaren" igår. En hyfsad rulle. Inte en av de bättre, men ändå klart underhållande. Den får betyget: AAA av fem. Till min stora glädje får man äntligen återse Stina Rautelin  i rollen som Lena. Har saknat henne och ser nu med spänning fram emot nästa film i Beck-serien!

En bra dag idag trots att det är måndag! Har inga planer i veckan eller i helgen så jag hoppas på att kunna träna fyra gånger. Förra veckan var en sån skitvecka hälsomässigt. Det blev mycket alkohol och mat och lite träning. Jeansen stramar i midjan vilket gör mig panikslagen. Nu blir det skärpning!

Ska julhandla i veckan också. Så roligt! Älskar att sitta på kvällarna och slå in julklappar och lägga dem under granen. Tjoho!

Fy vad jag var äckligt positiv idag.

Dagens...

...aktivitet: gått till grillen och käkat, sedan till affären och handlat.
...tråkigaste: att städa bort och diska alla glas efter festen igår.
...skratt: åt Isabella som struttar omkring naken och putar med magen.
...bråk: när en megatrött Kalle inte ville gå hem från affären och jag fick bära honom gråtandes och skrikandes på axeln medan jag sköt barnvagnen i den andra.
...suck: över att Pata är så trött/bakis och bara sitter och slöar i soffan.
...mysigaste: när jag och Isabella satt ensamma vakna i morse klockan sju och åt frukost med tända ljus medan de andra sov.


Granen står så grön och grann...

I går hade vi en liten julfest hemma hos oss, men det var även en tidig 30-års fest för Anna kombinerad med en avskedsfest för Kattis som ska flytta. Det var god mat, trevligt och roligt. Men jag var i stort sett nykter. Kände inte för att dricka efter i torsdags. Det tog knäcken på mig.

Festen gav massa julstämning. Jag hade pyntat klart inför kvällen, barnen var julfina och vi åt ju förstås julmat! Nu väntar jag bara på snön!
133335-19

Kändis-look alike

På sidan myheritage.com, kan du scanna in en bild på dig själv och få svar på vilken kändis du är mest lik. Jag har tydligen 90 procent likhet med nån kinesisk kändis som heter Aya Matsuura, hon på bilden alltså. Vet inte om jag håller med, men det var rätt kul. Och Madonna och jag har 75 procents likhet. Nja...


Springnota

Måste berätta om min springnota när jag tog taxi hem igår. 

Jag hoppade in i en ledig taxi utanför Cafét och till min förvåning satt det två män där. De tittade otrevligt på mig och tyckte att jag skulle kliva ur. Men så visade det sig att vi skulle åt samma håll så jag föreslog att vi kunde dela taxin. De gick lite motvilligt med på förslaget.

När det var dags för mig att kliva av funderade jag på hur jag skulle göra med betalningen. "Tar ni det här på erat jobb, eller?" frågade jag. "Nej" säger killarna. "Nähä, ok, nej men ha en trevlig kväll då", säger jag och kliver ut ur bilen och de åker iväg. Hahaha! Så störd jag är!

I natt tyckte jag att det inte var något konstigt med mitt beteende alls. Men idag har vi skrattat oss blåa åt det här på jobbet! Jag bara klev ut ur bilen utan att betala. De måste ha tyckt att jag var en sån jävla idiot. Hahaha! Kan inte sluta skratta!



Still going strong!

I normala fall avskyr jag människor som äter när de åker tunnelbana eller buss. För helvete, ät eran matsäck nån annanstans. Men idag sket jag fullständigt i om folk tittade snett på mig när jag mumsade i mig en kycklingmacka med majonäs på tåget. Har bara sovit tre timmar i natt och jag behövde den där mackan för att överleva den här dagen.

Julfesten med jobbet igår var astrevlig! Mat, dryck och dans. Blev uppraggad av en söt 23-åring som ville gå in och hångla med mig på toaletten. Tackade förstås nej till erbjudandet och sa att jag hade man och två barn som väntade på mig hemma. Men jag kommer att leva länge på att en söt 23-åring ville tonårshångla på toan med mig. Fan, still going strong!

Efter julfesten drog ett gäng, inklusive mig, till Café Opera och festade vidare. Träffade bonden Marcus från "Bonde söker fru" och försökte göra en intervju halv tre i natt men han var inte så sugen på prata. Konstigt.

Idag blir det Mc Donalds till lunch!

Julshoppa!

Fick ett mail som kan vara intressant för alla er som gillar att shoppa kläder!

På www.nelly.se får ni, om ni beställer mellan onsdag 6/12 kl 18.00 till fredag 8/12 kl 18.00, 15 procent rabatt. Skriv in koden julrabatt1548. Gäller en person, ett köp!

Här är några av mina favoriter på sidan!


Bonde söker fru

Såg "Bonde söker fru" igår och skrattade åt Pata som våndades och vred sig i soffan. Det var första gången han kollade på programmet och han led lika mycket som jag gjorde första gången jag tittade.

Bönderna är så pinsamma och då ska vi inte prata om tjejerna. När Helen kallade Andreas för otrogen medan hon surt knaprade och vred och vände på sin riskaka! Hahaha!

Men värst var scenen då Marcus och Magdalena träffade hans föräldrar. Pinsam tystnad. Jag blir så fruktansvärt nervös av pinsam tystnad att jag måste prata för alla i rummet och det var precis vad som hände igår. Jag började babbla hejdlöst med Pata, som om jag var med kring fikabordet på tv. Och sen när Marcus och Magdalena satt och rodnade över att de var tvungna att prata om sina känslor för varandra. Det var då Pata höll på att få frispel.

Synd att torrbollen tillika psykot Per Martin valde fel tjej. Den andra var betydligt behagligare och dessutom från Luleå. Han verkar för övrigt inte ett dugg kär. Cyniker som jag är tippar jag på att det är slut inom några månader.

Lite av varje...

Jaha party igen då. Har kommit till jobbet med håret på ända och glasögonen på. Ska fixa till mig innan jag går på festen förstås. Har tighta blåa jeans nedstoppade i svarta stövlar och en leopardtop. Blir nog bra! Huvudsaken är att man blir full som min gode vän Jesper brukar formulera det. Och det brukar inte vara några problem för oss.

I dag är det prick två veckor tills jag och familjen åker upp till Luleå och släkten! Åhhh så skönt det ska bli. Mamma och pappa har inte sett Isabella sen hon var sex månader, de har med andra ord missat halva hennes liv, så det känns roligast att de får se henne. God mat är ju en garanti, men jag hoppas på att få lite sovmorgon också. (Vet att pappa läser bloggen! ) *skratt*
75 procent av mitt hjärta finns där uppe hos familjen ute i byn så det är alltid lika kul att komma hem.

Har lite ångest inför julklappshandeln. Brukar normalt inte ha det men i år har vi inga pengar och ingen tid att åka och handla. Vill inte släpa med Kalle runt i butiker så vi måste skaffa barnvakt några timmar och då blir det hela krångligt. Då måste man tajma med barnvakterna och planera en massa i förväg. Känns besvärligt. Kanske lika bra att ta med ungarna.




En snodd lista

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Mätt och glad

Favoritgodis: Motsatsen till det godis Pata gillar

Är det nåt du absolut inte äter: Korv

Kläder just nu: Jeans, en svart tröja med guldränder, svarta stövlar

Musik just nu: Gillar Pinks nya och Markus förstås

Sommarplaner: Att åka till Luleå

Saft eller alkohol: Saft...Hahaha! 

Hur många kuddar sover du med: Tre

Favoritväder: På sommaren- sol, hösten-regn- vintern-snöfall, våren- sol

Morgon- eller nattmänniska: Natt

Sparare eller slösare: Beror på hur mycket jag har på banken. Ju mer jag har desto mer slösar jag.

Kommer du ihåg din första kärlek: Ja

Tror du på mirakel: Ja.

Hur många barn vill du ha när du blir stor: Har de jag vill ha

Bio eller promenad: Bio

Stjärntecken: Fisk

Rädd för insekter: Ja

Det här är jag bra på: Vara social, organisera, skriva, prata, lyssna, laga mat, mm.

Chips, morötter eller godis: Godis av dessa tre

Pizza eller hamburgare: Hamburgare

Skriver du dagbok: Jag bloggar ju

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nej

Stökigt eller städat: städat

Är du rädd för blod: Ja, andras

Saltar du på maten: Skojar ni?

Gillar du att sjunga: Sjunger hellre än bra, fråga Idol-juryn

Anser du att du är stark: Ja väldigt

Brukar du sola: Ja, på sommaren. Inte solarium.

Vad gör du om du får hicka: Hickar

Kaffe, te eller inget: Kaffe


Matkoma

Åh herregud! Jag är i matkoma! Har varit på världens godaste julbord på Tomas Brolins krog Undici som varje år anordnas av PR-Björnen. Har vräkt i mig två stora portioner plus dessert och ett glas rött vin på det. Snacka att jag skulle vilja gå och lägga mig och sova nu. Ögonen bara rullar i skallen!

I morgon blir det mer julbord! Vi har julfest med jobbet och då lär det som vanligt bli party. Vi är ett gäng på jobbet som alltid drar vidare och det brukar sluta med att vi kommer hemrullandes mot morgonsidan. Tyvärr ska vi upp och jobba på fredag så jag måste ta det lite lungt. Men så säger jag alltid och sen vaknar partydjuret i mig.



Hörselproblem

I fredags tappade jag hörseln på vänster öra och har gått så hela helgen. Det har varit en plåga och kan verkligen driva en till vansinne. Det känns som ett vakuum i huvudet. Har trott att jag hade en vaxpropp och sprang genast till Apoteket i går och köpte Revaxör. Proppade örat så fullt med gegget att det kändes som att det rann in i hjärnan på mig. Spolade och spolade men inte fan försvann locket i örat.

Jag har hållit på bli knäpp av att inte höra. Jag är ju beroende av min superduper hörsel. Jag hör ju på natten när någon använder hissen i vårt hyreshus. Jag hör när grannarna spolar sin toalett eller när någons barn tappar sin napp och gråter. Detta är viktigt för mig att få höra. Jag vet också att om någon ens petade i vårt dörrhandtag på natten skulle jag vakna. Det är en trygghet. Så de här nätterna har jag sovit extremt dåligt på grund av att jag inte hör vad som händer runt omkring mig.

Sprang därför in på akuten på morgonen och bad dem kolla om jag hade blivit döv eller om jag hade jätteproppen Orvar i örat. Hon spolade så det forsade vatten och till sist kunde hon konstatera att jag hade inflammation i hörselgången på båda öronen. Nu har jag fått tillbaka lite av min älskade hörsel och medicin som ska göra den helt bra. I natt får jag äntligen lyssna på grannarna igen!

Kul eller inte kul?

Igår hade vi spelkväll hemma hos oss. Jag, Pata, Linda, Dan, Kattis och Lennart. Vi hade lånat hem spel som vi fått till jobbet och provspelade. Jag är ju sällskapsspelgalen och älskar att få spel i julklapp och present. Och det var tur att vi provspelade för jag hade önskat mig ett av spelen i julklapp i år och det var verkligen supertrist.









Deal or no deal, 1-4 spelare. Från 10 år.
A
AAAA
Det ser så roligt ut, både på tv och som sällskapsspel. Men fy vilken besvikelse! Ingen spelplan, ingen spänning, inte socialt för fem öre. Här spelar var och en för sig genom att trycka på några knappar och titta på en liten display. Gäääsp!



Svensson frågar och Svensson svarar, 2-5 spelare eller lag. Från 14 år.
AAAA
A
Det här spelet trodde vi skulle vara tråkigast, men det var förvånande roligt! Här är samtliga spelare aktiva hela tiden. Det är roliga kategorier, intressanta frågor och moment. Stort underhållningsvärde. Det enda negativa jag kan komma på är att man nog relativt snabbt har plöjt igenom alla frågor och då blir det plötsligt ointressant.



Bluff, 3-6 spelare. Från 12 år.
A
AAAA
Jag ska vara helt ärlig och erkänna att vi aldrig spelade det här spelet. Vi plockade fram det och satt och stirrade på det. Vi läste reglerna och vi förstod absolut ingenting. Verkade extremt krångligt och tråkigt. Har fått utnämningen "Årets vuxenspel" vilket kanske betyder att det är rätt kul, när man väl har klurat ut hur fan man ska göra. Vi tappade intresset direkt.

Lika som bär?

Nån som la märke till hur lik Agnes var J.Lo när hon uppträdde på Idol i fredags? En kopia! Lyckost! J.Lo är en av mina favoritkvinnor utseendemässigt. Själv har jag fått höra att jag är lik Jill Johnson i min nya frisyr. Tackar ödmjukast. Tar det som en stor komplimang! 



133335-7

Stackars Linda Rosing...

Ja, stackars Linda Rosing. Läste om henne i Expressen idag och hon är så patetisk att jag tycker synd om henne. Hon säger att hon viker ut sig för att det är det enda hon kan. "Nu gör jag det jag kan, det jag är bra på". Stackars människa. Tänk om man inte kom på någonting annat man var bra på än att visa upp sin kropp.

Har träffat Linda. För ett år sedan gjorde jag en intervju med henne på ett hotell i stan. Tog en kaffe och pratade i någon timme. Hon var glad, trevlig och kändes lite som en polare. Det var då hon hade bestämt sig för att aldrig mer vika ut sig. Hon skulle bli seriös.

Nu kastar hon kläderna igen och viker ut sig i en herrtidning. Dessutom ska hon under artistnamnet Bionda släppa en singel. Att hennes dotter skäms över henne bryr hon sig inte om. Hon tror inte att den nya satsningen gör varken från eller till. "Skadan är redan skedd", säger hon.

Vad ska man säga? Jag är seriöst ledsen för hennes skull. Jag hoppas hon i framtiden kommer på någonting mer hon är bra på än att kasta kläderna...

Var inte så kukig

I fredags då jag och barnen satt och åt middag innan Idol-festen frågade Kalle mig vad jag skulle göra på festen. Jag svarade att jag skulle äta mat, dricka lite vin och kanske dansa. Han nickade och sa att när han blir stor ska han också gå på fest. Sen tittade han på mig en stund innan han sa "Men mamma, när jag blir stor då finns du inte mer." Usch och fy så hemskt. Mitt svar var att jag kommer att finnas, men att jag är gammal då.

Nu har Kalle hamnat i den åldern att han börjat fundera på livet och döden. Får räkna med att svara på jobbiga frågor framöver.

Av barn får man höra så mycket roligt och väldigt mycket klokt. De är så logiska. Det här hände en kväll då jag skulle tvätta Kalles ansikte och händer innan han la sig i sängen. Han hade precis kissat så vi började med att tvätta händerna. Då tittar han på mig och säger "Mamma, jag behöver väl inte tvätta ansiktet för jag har ju inte kissat med det." Så sant.

På tal om att säga roliga saker. Kattis berättade för mig om hennes man Lennarts mormor som är så jäkla frispråkig. Träffade henne på Kattis och Lennarts bröllop och hon var sannerligen ett original. Hon svär i varannan mening och älskar att vara grov i mun. Roligast är när hon tycker att någon är tråkig, då kallar hon den personen för kukig. Så roligt! Ska också börja använda det ordet. Var inte så jävla kukig!

Julstök

Vilken härlig söndag! Har haft sovmorgon och steg inte upp förrän elva. Åkte och svettades på gymet en timme. Sen tog vi ut ungarna och spelade lite fotboll på gården. Därefter åkte mjöl, kavel och pepparkaksdeg fram. Har bakat med Kalle varje jul i tre år nu och det här är första gången han tyckte att det var roligt. Han gav inte upp efter tio minuter utan var med ända till slutet. Lyssnade på julmusik och drack glögg samtidigt och njöt av att det bara är tre veckor kvar till julafton! Längtar!!!

133335-5

Jag svarar...

Senaste impulsköp: En svart bolero från H&M som jag köpte igår. Ska lämna tillbaka.
Bästa fikat: Kaffe och mockarutor eller mjölk och kanelbullar.
Färg du hatar: Snorgrön.
Någon som gör dej förbannad: Just nu Kalles dagisfröken.
Så får du motion: Löpning och styrketräning på gymet.
Det dyraste du äger: Det är väl bilen då, fast största delen äger förstås banken.
Samlar på: Sällskapsspel.
Underskattad grönsak: Palsternacka. Grymt god i mat.
En bil är: Jävligt dyr, men bra att ha.
Pryl du inte kan vara utan: Mobilen.
Ditt livs aha-upplevelse: När jag fick barn.
Lyx är: Att få sova, mysa med familjen och att ha så mycket pengar att man kan unna sig saker.
Tidningar du prenumererar på: Mama och Sköna hem.
Du gör med 100 upphittade kronor: Lägger dem i plånboken.
Nån du saknar: Mina hundar Diddi och Molly.
När grät du senast: Till senaste avsnittet av Greys anatomy.
Vad är tantvarning: När man börjar ha nylonstrumpor under jeansen för att det är kallt.
När är du gammal: Aldrig.

Idol är slut

Så var Idol-finalen avklarad. Jag, Lotta, Kattis, Malin, Josefin och Peter hejade friskt på Markus och jag röstade på honom 30 gånger. Kanske dumt nu så här i efterhand, men just då verkade det vara ett klokt beslut. Och Markus vann ju faktiskt så jag fick ju lön för mödan kan man säga.

Kvällen bestod av god mat, mängder av vin, drinkar och massor av folk. Lite för mycket folk till och med. Det gick knappt att röra sig mot slutet. Vi partade ordentligt tills klockan elva då gratisdrickat började kosta och Idolerna var på ingång. Då började jag jobba. Vid två hade jag fått tillräckligt med material för att fylla fyra sidor på måndag. Då hade alla i mitt sällskap gett upp och gått hem, utom jag och Peter! Vi drack ännu mer drinkar, drog på Mc Donalds och kom sedan hem vid halv fyra efter en otroligt trevlig kväll!

I dag har det var rätt lungt. Isabella har varit på sitt första kalas. Hennes kompis Henry fyllde ett och det var mysigt att sitta där på golvet och titta på de små knoddarna medan de lekte. Lagom mycket aktivitet en dag som denna. Henrys mamma Anna och Pata var ju också på fest i går så jag var inte den enda som var trött.

Känns lite vemodigt att Idol är slut. Vad ska jag nu bli besatt av? Men det är i och för sig skönt att ta en paus över jul. Sen sätter ju Melodifestivalen igång! Då blir jag lika galen igen!

Fem saker jag vill ikväll!

1. Känna mig någorlunda smal i min outfit

2. Att min huvudvärk ska släppa. Ska ta en tablett och dricka vatten i mängder nu.

3. Att Markus vinner och att de inte blir så sena till efterfesten!

4. Att det finns massor av gratis dricka, helst drinkar.

5. Att det blir kul förstås!

Julmysigt

Så, nu har jag fixat lite julmys hemma. Så här blev det i matrummet! 

Puss på er!


133335-4

En ledig fredag

Ingen hatlista idag...fick vår vilja igenom litegrann i alla fall. Patrik lämnade Kalle så jag slapp dra upp Isabella, och gjorde det 10 minuter tidigare istället för 30. Vet inte vad de sa och bryr mig inte heller. Kommer att dissa den där satmaran när jag hämtar Kalle om drygt en timme.

Har sovit till halv tolv med gumman, hon är en sömntuta för er som inte vet. Var vaken en timme i morse och då hängde jag upp julstjärnor, satte upp ljusstakar och tog fram alla fina ljus. Några lampor var dock trasiga så nu måste jag ned på gubbdagis och köpa nya.

Klippte ju håret igår. Blev superfint. Har tunnat ut massor, klippt rätt kort i luggen men har längden kvar där bak. Låter som en läcker hockeyfrilla. Men det är finare än vad det låter som. Har tonat det chokladbrunt också. 

Nu ska jag göra ärenden, hämta sonen, leka lite och sen börja grunda för kvällen. Barnvakten, dvs svärmor, kommer halv sex och en timme senare bär det av. Shit, jag har fjärilar i magen. Det är så många som gett tecken på att Erik kommer att vinna ikväll. Det kan vi ju inte låta ske. Kom igen och rösta nu så det står härliga till ikväll.

Hörde Gry Forsell på radion igår då hon och Adam Alsing spånade om vem som vinner. Gry sa till Adam att han inte kunde fatta hur patriotiska vi norrlänningar är. Oavsett om vi tycker han är bra eller inte så röstar vi på honom bara för att en sörlänning inte ska vinna. Hon har helt rätt. Men nu råkar ju Markus vara bra som fan!

RSS 2.0