Mysfredag

Har haft en lugn och skön fredagskväll hemma med familjen. Gjort hemmagjord pizza och myst i soffan framför en Wallanderfilm. Dessutom har jag fått klarhet och svar på saker som jag har funderat på. Det kan med andra ord knappast bli bättre.

I morgon siktar vi på fint väder, en sväng till lekparken och en middag med Linda och Dan på kvällen. Och kanske, kanske, kanske lyckas jag övertala (läs lura) Pata att åka på IKEA och shoppa lite smått och gott som jag har sett ut.


Inte alltid lätt att säga rätt

Har shoppat höstkläder till barnen i dag, lite tröjor, fingervantar och mössor. Detta fick mig att tänka på Kalles och mitt samtal när vi gick till dagis i morse. Till saken hör att han har fått en ny höstjacka.

Jag: "Är det någon på dagis som har sagt att du har en fin jacka då?"

Kalle: "Bara fröknarna. Mina kompisar tycker att den är ful."

Jag, som inte alltid finner det bästa att säga till en fyraåring, funderar och svarar:

"Äsch, säg till dem att de inte kan någonting om mode".

Kalle svarade inte. Han funderar nog fortfarande på vad ordet mode betyder.

image165

Kalle och hans underbara kusin Mikaela.

In a happy mood

Åh, vilken fantastiskt rolig dag på jobbet i dag! Älskar tempohöjningar, när pulsen stiger och adrenalinet kickar in. Det är några av känslorna som har fått mig att välja det här yrket. Viljan och kampen om att få vara först att berätta en nyhet. Underbart!

Känner mig både friskare och gladare nu. Bitchen har krupit tillbaka in i sitt skal och jag är mitt gamla vanliga jag igen. Känns bra. Med det inte sagt att jag inte lider med och tänker på Någons sorg. Puss på dig vännen!


Bite me

Ok, jag ska erkänna att jag just nu är en bitch. Jag är ledsen över att Någon mår dåligt som sagt. Och jag är sjuk. Sånt gör mig på dåligt humör. Och ibland har jag då lite svårt att tygla bitchen inom mig. Jag fräser, snäser och ignorerar. Sånt som jag försöker att låta bli i vanliga fall. 

Och jag och Kattiz pratade just i telefon och skrattade åt mitt humör och det var riktigt uppfriskande. Det var skönt att få tokskratta med henne eftersom vi båda egentligen inte alls känner för att skratta för tillfället. Och det var nog just vad vi båda behövde. Känner mig redan gladare även om Någons problem och känslorna över detta sitter som en klump i magen. "Det kommer att bli bra", sa min mamma till mig i går. Och hon brukar ju ha rätt. Hoppas att Någon känner så också.

Urk!

Inte nog med att jag har feber och känner mig risig. Kalopsen jag åt till lunch var inte den fräschaste och kort efter lunchen började jag känna hur magen svällde och hur jag började må illa. Fick sitta och andas frisk luft och hålla mig från att kräkas resten av dagen.

Magen är fortfarande som en spärrballong och jag rapar och mår illa. Kommer förmodligen aldrig mer att käka kalops i hela mitt liv. Bara tanken på det får det att vända sig i magen.

Pata som är och spelar golf ska köpa med sig Mc Donalds hem till oss när han kommer om en timme. Hoppas jag har blivit sugen då får just nu vill jag aldrig mer se mat. Fy sjutton.

Sjukling

Går på alvedon och känner mig allmänt hängig. Förkylningen bränner i kroppen och jag känner mest för att ligga under täcket och huttra. Jag är dock inte den som är hemma från jobbet om jag inte är riktigt, riktigt sjuk så istället ska jag krypa ned tidigt ikväll och kurera mig så gott det går.

Barnen, och då framförallt Kalle, är också lite småsjuka. De har ingen feber så de kan fortfarande vara på dagis, men de hostar och snörvlar. Det är nog vädret som gör det. Hösten är ju här och i dag var det riktigt kallt. Klädde barnen med både tjocktröjor och jackor när vi gick till dagis i morse. Brrrr så ruggigt. Men observera att jag inte klagar. Jag tycker det är en härlig årstid.

Nu väntar jag bara på startskottet från min vän Åsa att vi ska ut och plocka svamp. Det blir min debut i svampskogen och jag ser fram emot det!

Nu ska jag ta varm dusch och krypa ned i sängen och plöja igenom en hög med tidningar jag tagit hem från jobbet. Samtidigt ska jag njuta av höstvinden som piskar mot fönstret.

Moll

Livet är upp och ned. Just nu är det ned och jag känner sorg och ledsamhet. Någon jag älskar mår dåligt och jag lider med Någon. Tiden läker alla sår säger man ju och jag hoppas verkligen att det är så.

I övrigt inte mycket nytt under solen. På tal om sol så är det förresten endast fem veckor kvar tills vi ligger just under solen i Grekland och det ser jag enormt mycket fram emot. Köpte solskydd till barnen idag och har fixat klart alla papper till Isabellas pass. Nu är det bara att gå ned till passexpeditionen kvar vilket ännu inte har skett. Och leta fram mitt jäkla pass också förstås.

Jag är fast på Facebook. Jag till och med drömmer om Facebook. Har det gått för långt då?


Sköna söndag

Kräftskivan i går var kul men det gick inte helt bra att sitta ute. Det blåste ju storm och allt ifrån tallrikarna till kräftskalen flög iväg då det kom en ordentlig vind. Dessutom är det ingen värme längre på kvällarna så efter att vi ätit packade vi lite frusna ihop allt och gick in till Linda och Dan istället. Där spelade vi sällskapsspel och drack drinkar till klockan två i natt.

Har haft en otroligt skön söndag. Sov som en stock till halv elva. Sen låg jag och Pata kvar till tolv och läste, såg tv, drack cola och åt chips. Urmysigt. Till sist masade vi oss upp och gick på grillen och käkade lunch i lugn och ro.

Sedan gjorde vi lite nytta. Städade och åkte och pantade tomglas och glasflaskor och sedan hämtade vi barnen. De var glada att se oss och det var gosigt att få pussas och kramas lite. Nu väntar middag och lite kvällsmys.

image164

Linda, Dan och Pata redo att starta årets kräftskiva!

Kräftskiva

Ikväll är det dags för årets första kräftskiva! Från början var vi sju stycken, nu är vi fyra tappra kvar. Men det blir skoj ändå! Snapsen är kyld och kräftorna tinade, Västerbottensostpajen är i ugnen, barnen är hos barnvakt och jag ska gå och göra mig lite snyggare. Kommer säkerligen att bli en kul kväll!

I övrigt har dagen varit rätt slö. Har varit ute en sväng och lekt med barnen, sovit middag och busat inne. Morgondagen lär bli ännu slöare och det jag mest ser fram emot är att få sovmorgon. Sen ska jag och Pata eventuellt gå på en visning i Väsby när vi ändå åker dit och hämtar barnen.

Nu, slut i rutan. Snart- party!

Kalle har storslagna framtidsplaner

Mormor: "När ska du börja spela fotboll då Kalle?"

Kalle: "När jag blir fem år."

Mormor:  "Var har du tänkt börja spela?"

Kalle blir allvarlig och beslutsam på rösten.

"Jag ska nog börja i Brasilien. Sen blir det Djurgården eller AIK".

image163

Två blivande stjärnor.

Minnen från en gårdag

Kom hem vid tolv i natt efter en grym fest! Jag har hört att mitt tidigare jobbs fester är kända för att vara vilda. Men mina nya kollegor vet också hur man partar. Utan tvekan. Det blev dans till gamla godingar som Roxettes "The look" på högsta volym och en massa drinkar som Victor kallade Ludvikadrinkar. De var goda och mycket starka.

Jag och Paul körde sms-roulette och vi höll på bryta ihop av skratt. För den som inte vet vad det är så bestämmer någon vad man ska skriva i ett sms. Sen bläddrar man i telefonboken bland namnen och den det stannar på när den andra säger stopp måste man skicka sms:et till. Riktigt roligt och riktigt farligt beroende på vem som får meddelandet. Jag fick som tur var bara skicka till vänner. De kan man ju förklara för efteråt och skratta åt det. Finns ju vissa som man inte hade velat skulle ha fått meddelanden som: "Är det bara jag eller känner du likadant?". Paul fick skicka "Föredrar du tummen, handen eller armbågen" till sin mammas bästa väninna. Hahaha!

Det var en riktigt kul fest men vid tolv tackade jag för mig, först av alla för ovanlighetens skull. Jag skulle börja jobba klockan åtta i morse och ville inte vara helt död. Och faktiskt så har jag varit hyfsat pigg och glad. Det är först nu jag känner för att stupa i säng vilket jag också snart kommer att göra.

I morgon- kräftskiva på gården med Linda, Dan och Ulrika. Barnen ska sova hos farmor och farfar så vi får snapsa och grylla med kräftorna hur mycket vi vill och i lugn och ro. Ser inte fram emot det just nu, men i morgon är jag en ny människa med nya krafter.

Nedan: lite bilder från gårdagens härliga partaj!

image156

Jag och sköna Rebecka som har världens härligaste dialekt.

image157

Partyglada Erik, Anna och Paul.

image162

Rebecka släpper lös till "Dressed for success".

image161

Emma och Paul har närkontakt.

Lite fest ikväll

I dag är humöret bättre. Jag har precis slutat och ska gå på en trevlig after work med kollegorna ikväll. Jag slutar visserligen en timme innan de flesta så i väntan på dem ska jag gå och se om jag kan göra av med lite pengar på shopping. Det brukar inte vara några större problem.

Klockan fem ska jag träffa några på en uteservering på Odenplan, sedan ska vi hem till Victor och röja vidare. Ska bli ytterst trevligt för att citera Victor himself.

Så här laddade är mina kollegor nu!

133335-155

Nåja. Det blir nog fart på dem så småningom. Bildbevis kommer i morgon.

Det var allt för nu.

Bara så

Är på ett riktigt pisshumör och har ingen lust att blogga i dag. Återkommer.

Bla bla bla

Ikväll har Josse och Arvid varit här. Vi har käkat mat från Mc Donalds och surrat. I övrigt har det inte hänt så mycket. Känner mig svintrött eftersom Kalle blödde näsblod i natt och jag var uppe med honom och kom i säng sent. Ska försöka krypa ned tidigare ikväll.

Har förresten upptäckt Facebook. Lite sent, jag vet, men man kan inte vara snabb på allt. Det är i alla fall superkul att kolla vilka som är med och skaffa vänner. Svårt att förklara men de som vet vad det är förstår vad jag menar. Lägg upp er ni som läser detta så jag får ännu fler på min lista!

Detta var förmodligen ett av mina tråkigare inlägg, men ibland händer det inte så mycket i ens liv. I dag var det by the way riktigt roligt på jobbet eftersom det hände lite grejer men det var ju mindre intressant för er.


Passbekymmer

Finns det någonting jag verkligen avskyr så är det att man måste ha pass när man ska ut och resa. Varje gång jag har varit och rest har jag nämligen en förmåga att slarvigt slänga iväg passet, glad i hågen över att ha kommit hem. Jag tänker inte på att jag ska hitta det nästa gång jag ska på resande fot.

Nu är en sån gång- igen. Nu har jag börjat fundera på var mitt pass är eftersom vi ska till Grekland om drygt en månad och jag hittar det icke. Som vanligt kommer paniken smygande och jag letar ivrigare och ivrigare för varje dag närmare resan vi kommer. Men jag vet att jag alltid hittar det till sist. För det är ju här någonstans i bråten. Det är bara lite stressande att inte ha full koll på det.

En annan grej som gör mig stressad angående passen är att vi ännu inte gjort ett till Isabella. Har hört av många att det tar flera månader innan man får det och det är ju några månader för sent för oss. Men så gick jag in på polisens hemsida i dag och läste till min glädje att det brukar ta fem arbetsdagar om det inte är högsäsong. Får väl hoppas att det inte är det nu då. Vi bor några hundra meter från passexpeditionen så i morgon ska jag ta mig i kragen och knalla dit så vi har ett bekymmer mindre.


Bröllop

I går gifte sig min barndomsvän Ida och hennes Ulf och de var ett fantastiskt vackert par. Ida, som har rött lockigt hår, såg ut som en prinsessa i sin underbara klänning, slöja och guldkrona. Vill också ha krona den dagen jag gifter mig, det ser så gammaldags och sagoaktigt ut.

Så här fina var de på kyrktrappan till Gammelstads kyrka efter vigseln.

133335-153

Efter vigseln åkte alla 110 gästerna till en festlokal där vi åt god buffé och hade roligt. Ida hade önskat många tal och hon fick som hon ville. Jag och Jenny höll ett till Ida om vår uppväxt tillsammans och det var många som kom fram efteråt och berömde oss för det vi sagt och för att vi såg så lugna ut, vilket var kul för båda var så nervösa att vi skakade.

Som vanligt när jag är på bröllop blir jag assugen på att själv gå till prästen. Ringde Pata som jag alltid gör och frågade när det är dags. Han svarade som han alltid gör. "Inte i år". Suck.

Kom hem vid tolv och har med andra ord inte varit så bakis i dag. Har packat och gjort oss redo för hemfärd till Stockholm. Om en och en halv timme går flyget och det blir skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst.

image154

Barndomsvännerna. Jag, Ida och Jenny.

Familjen Wikström

Hela familjen, jag, Daniel, Kattiz, Micke, Erica, mormor och barnen Mikaela, Kalle och Isabella samlades i Örarna hos mamma och pappa ikväll och åt god mat, drack vin och framför allt surrade. Familjen Wikström är högljudda och skulle folk, som inte visste hur vi var, vara med skulle de nog bli chockade. Den som pratar högst får prata. Det är grundregeln. Jag glömde bort det för en sekund och när jag för sjätte gången försökte få fram min åsikt frågade Kattiz om jag hade bott i Stockholm för länge.

Detta får mig osökt att minnas hur det var när jag växte upp som ensam flicka bland två bröder. När vi skulle ta mat så var det bäst att man tog allt man skulle äta till middag på en gång för man fick ingen andra chans. Mina bröder tömde faten och det var ingen idé att ens fundera på att ta mer för det var ändå slut. Kanske är det därför jag har en förmåga att ta jätteportioner. Jag är helt enkelt rädd att det ska ta slut. Det är också av denna anledning uttrycket "Tänk på att Anneli ska ha mer" har kommit till.

När jag ledsnade på att jag aldrig fick backa så sa jag just de orden och det lever kvar som ett skämt. "Tänk på att Anneli ska ha mer" säger de som ett hån.

Men jag tror att det har varit nyttigt, i alla fall för mig som tjej, att ha fått växa upp i den här bullriga miljön. Alla i vår familj har åsikter och vi vill framföra dem. Vi tar för oss. Och jag glädjer mig åt att se att Isabella och Kalle verkar följa i samma spår. Heja!

Framme!

Nu är vi i Luleå efter en något för skakig landning. Jag är ju ingen tuff flygare, men tvingas hålla mig lugn inför barnen vilket är nyttigt. I övrigt var resan rätt ok. Isabella höll sig lugn första halvan och tappade väl humöret någonstans över Umeå. Då började hon skrika och bråka och jag fick muta henne med kakor. Typ 20 stycken, men nöden har ingen lag.

image152

Tog en mindre lyckad bild i planet. Kalle kom knappt med och jag har sett bättre dagar. Men, men.

I Luleå regnar det och blåser som värsta höstdagen. För att hålla barnen på bra humör inomhus kom jag och mamma på en bra idé. Vi gick upp på vinden och tog ned mitt gamla dammiga dockskåp och dess möbler. Och det var värsta nostalgitrippen! Jag var nästan mer ivrig än barnen att plocka upp möblerna och möblera och var till och med lite sugen på att sätta mig och leka. Det är synd att man blir vuxen. Kanske ska jag sätta mig en stund och leka lite ikväll när alla har somnat.

image151

Kalle blev väldigt förtjust i dockskåpet och det roade honom länge!

Luleå, here i come!

Så, då var det färdigjobbat för den här veckan. Och veckan avslutades med en rolig dag på tidningen. Lite mer action än måndag och tisdag. Kommer till och med att sakna jobbet lite under långhelgen. Och det är ju tur att jag känner så.

Ikväll ska det packas. Jag har inte bestämt mig vad jag ska ha på mig på bröllopet ännu så det blir till att ta med många alternativ. Och till alla alternativ är det många olika tillbehör som ska med. Till en klänning är det ett par skor och en BH och till en klänning är det andra skor och kanske en annan väska. Vet inte hur jag ska få plats med allt. Det blir en intressant kväll.

Nu ska barnen skrubbas och krypa i säng. Vi ska vara på Arlanda klockan åtta så det blir en tidig morgon. Åååååh vad jag längtar! Tur att natten går fort!



Husdrömmar

Jag längtar efter att bo i hus så mycket att jag inte vet om jag ska bli deprimerad eller galen. Jag sitter och drömmer mig bort på Hemnet. Tittar på hus längre och längre bort från stan och tänker att då skulle vi kanske kunna köpa ett nu.

Men vår sits är ju inte den ultimata. Jag har inte fast jobb och Pata blir snart arbetslös. Knappast husläge. Jag vet. Men om några år kanske.

Här är i alla fall vad jag vill ha:

Jag vill ha ett sött radhus med hörntomt.
Jag vill ha staket runt så barnen kan leka utan risk att springa ut på en väg.
Jag vill ha så pass stor tomt att jag kan påta i trädgården, men inte så pass stor att jag kommer att svära varje gång gräset ska klippas.
Jag vill ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Jag vill ha klädkammare intill sovrummet.
Jag vill ha många förvaringsutrymmen och ett hobbyrum där Patrik kan få utlopp för sina kreativa sidor.
Jag vill ha bastu.
Jag vill att det ska kosta under tre miljoner.

Vad tror ni? Vi kanske måste flytta till Östersund eller nått för att få allt vi önskar. Men det blir lite väl långt till jobbet.
Å andra sidan är min längtan efter hus så stor just nu att jag nöjer mig om det sista kravet uppfylls.


Inget nytt under solen

Händer inte mycket nu. Livet knallar på som vanligt. Lämna barnen på dagis, jobba, komma hem, äta och sova. Typ så. Men jag gillar vardag också så det är inga bekymmer med det.

Två jobbdagar kvar. Sen ska vi packa väskan och flyga upp till Luleå. Ser fram emot det förstås, men samtidigt har jag börjat bäva inför flygresan då jag ska ha Isabella i knät i en dryg timme. Hon är ju inte direkt stillasittande längre. Lär vara slut när vi landar. Tur att jag åker till mamma och pappa och får bli omhändertagen. Finns det nått bättre?

Måndagar är barnen alltid trötta och stupar i säng. Jag och Patrik ska stupa i soffan och glo på "Den innersta kretsen". Sen blir det som alltid "24".

I morgon simning innan jobbet!

God mat och lerkastning

I går blev vi bjudna på Kräftsoppa och kantarelltoast hos Patrik och Wiveka. Fruktat gott, men tyvärr blev jag mätt alltför snabbt. Tog igen detta i morse när jag värmde upp en av de överblivna smörgåsarna och åt till frukost.

Den här dagen har varit väldigt lugn och skön. Jag och barnen tog en tupplur i två timmar, sedan gick vi ut på gården tillsammans med Josse och Arvid och lekte nån timme. När barnen började spåra ur och kasta lera och sand på oss och på varandra gick vi in.

Nu väntar middag och kanske en film i soffan. Jag och Pata har inhandlat var sin Häägen daaz som vi ska mumsa på när barnen har somnat. Tur att jag ska simma innan jobbet i morgon!

När katten är borta...

Jag: "Kalle, jag säger god natt till dig nu för jag kommer inte hem efter jobbet idag. Jag ska ut och äta med en kompis ikväll."

Kalle: "Åh, vad bra! Då får vi äta på Mc Donalds!"

Håll i hatten Ida!

Talet till Ida är klart! Jag, Jenny och hennes lillebror David slog våra kloka hjärnor ihop och fort var det gjort så hade vi ett tal som sammanfattar allt vi vill säga. Käkade gott på Helenes krog och drack lite drinkar, men mest av allt pratade vi. Vi ses inte så ofta så det var kul att uppdatera oss lite på vad som hänt sedan sist.

I dag har vi njutit av det vackra vädret. Har tillbringat flera timmar på gården tillsammans med Linda och Dan. Barnen har busat för flera veckor framöver och vi har pratat och lapat sol. Såna här dagar som i dag har det inte varit många av den här sommaren.

Nu väntar middag och övernattning hos Patrik och Wiveka!

Hett om öronen

I kväll har vi haft maktkamp hemma. Isabella har börjat visa sina rätta sidor och sitt heta temperament. När hon började stoppa huvudet under vattnet när hon badade blev jag arg och tog upp henne. Och då blev hon ännu argare.

Hon skrek som en galning, spände sig som en pinne och skulle bara tillbaka till badkaret. Varje gång jag satte ned henne på golvet kröp eller gick hon skrikande till den stängda toalettdörren och hon gav sig aldrig. Hon var argare än ett bi. Jag har sett henne arg tidigare men inte på det här sättet. Och det enda jag kunde tänka var att hon inte kommer att bli lätt att handskas med i framtiden.

De säger på dagis att de har märkt att hon har fått humör. Att hon har hett temperament. Och jag erkänner väl då att äpplet inte faller långt från trädet.

image149

Hon som inom snar framtid bestämmer här hemma.

Trötter

Rör på mig, lever relativt nyttigt och sover gott om natten, men ändå känner jag mig trött. Det är märkligt. Jag kanske behöver käka extra järn eller nått. Eller ha lite ledigt kanske. Det var ju ett tag sedan eftersom jag just bytt jobb.

Och passande nog är jag just ledig nästa torsdag och fredag. Då ska jag hem till mamma och pappa i Luleå och vila ut. Ska bli underbart skönt. Den egentliga anledningen till att jag åker upp är ju att jag ska på bröllop. Min barndomsvän Ida gifter sig och jag skulle förstås inte missa hennes stora dag för allt i världen. Vi ska slå klackarna i taket, så helt lugn blir ju resan inte.

I morgonkväll ska jag och en annan barndomskompis, Jenny, förbereda inför nästa helgs bröllop. Hon har kommit ned till Stockholm och vi ska träffas på Helenes krog efter jobbet och käka och skriva tal. Och dricka lite vin förstås för att höja kreativiteten! Blir mycket roligt!

Nu ska skitungarna badas!


Thaimat på menyn

Vi lyxade till det ikväll och gick på en thairestaurang och käkade middag. Är galen i Dim sum! Ungarna åt pannkaka så det sprutade genom öronen och sen smaskade de på glass och chokladsås.

När vi gick därifrån var vi alla proppmätta och aströtta. Barnen somnade direkt när vi kom hem medan jag och Pata landade i soffan och såg "The Truman show". Nu väntar John Blund på oss också.

I morgon blir det en tidig morgon. Ska simma innan jobbet igen. Det blir skönt och uppfriskande även om det är lite lockande att få sova längre istället. Men jag tar mig i kragen och ger mig iväg.

Kalle spekulerar

"Mamma, min snopp är tio meter lång. Och Arvids med. Vi har mätat och vi har samma långa!"

Disco nära döden

I måndags hängde Discos liv på en skör tråd igen. Josse och Arvid var här och Kalle och Arvid busade och härjade som vanligt när de är tillsammans. Vi hör att de säger några gånger att de har matat Disco men vi tog liksom inte notis om det.

När de sen ska gå hem och vi går förbi Discos skål ser vi plötsligt att de verkligen har matat honom- med råge! De har tömt nästan hela burken i skålen. På botten ser man inte stenarna för all mat och på ytan är det tjockt. Och under lagret av mat som täcker ytan ligger stackars Disco, minst sagt medtagen.

Jag läxade upp barnen medan Josse försvann bakom hörnet. När jag dit och kikade vad hon gjorde stod hon och gapskrattade åt att ungarna höll på att göra så fisksaten höll på dö av sin egen mat. Men hon kunde ju inte skratta så barnen såg det eftersom de hade gjort fel.

Men Victor från djurskyddet. Disco klarade sig. Han mår bra och simmar runt som vanligt. Men det är inte alltid lätt att vara fisk åt en busig fyraåring.


Skynda!

Oj, nu är det dags för sista allsången för i år. Skynda, skynda. Bänka er framför tv:n.

Njut av de fantastiska artisterna.

Njut av Anders Lundins skönsång och skämt.

Nya Saida

Jaha då är man synsk då. Eller nått.

Det började en dag förra veckan då jag cyklade till jobbet efter flera lugna dagar på raken och plötsligt fick en känsla av att något stort skulle hända. Som tur var meddelade jag mina kollegor detta. Några timmar senare inträffade ett bankrån.  

I dag hände det igen, men nu var det lite läskigare än så. I går natt drömde jag en väldigt tydlig dröm. Jag gick omkring i en sjö där vattnet var så klart att man såg allt som låg på botten. Plötsligt fick jag syn på en ring av guld och i ringen fanns inskriptionen Sölve och Irene, Båstadparet som antagligen har blivit mördade. Jag har ju skrivit om dem så att jag drömde om dem var ju inte så konstigt.

Men i dag hände det läskiga. Det visar sig nu att en guldring spelar en viktig roll i utredningen kring fallet. Shit pommes. Jag blir nästan rädd för mig själv. Och mina kollegor som jag hade berättat om drömmen för trodde inte sina öron. Kan ju berätta att siffran 50 stod i ringen i min dröm. Om det visar sig att även detta har någon betydelse så kanske man skulle byta karriär och börja spå istället. Det är tydligen en bana där de tjänar riktigt bra med stålars.

Isa + Wille

När Linda och Gustav var här upptäckte vi att deras yngsta son Wille är väldigt förtjust i Isabella. Det skiljer nio månader mellan dem och de är så söta tillsammans. Vi (jag och Linda) har därför bestämt att de ska gifta sig. Han har världens coolaste hår och de skulle säkert få söta ungar. Och Linda skulle vara en perfekt svärmor åt Isabella. Se själva vilket sött par.

image148

Paj och rosévin

I dag har jag varit en hurtbulle! Började dagen med en timmes träning. Cyklade till jobbet och sedan simmade jag en halvtimme och det var fantastiskt skönt! En bra start på dagen eftersom jag kände mig hur pigg som helst sedan.

Det är över 30 grader varmt ute för en gångs skull. Lite surt för alla som började jobba idag kanske, men å andra sidan sägs det att glädjen är kort. Redan på onsdag kommer regnet igen. Jag och Josse passade på att ta till vara på den ljuvliga värmen. Vi käkade Västerbottenspaj hos oss efter jobbet och delade på en flaska iskallt rosévin på balkongen. Riktigt härligt och faktiskt första gången på hela sommaren jag sitter på balkongen och njuter.

Nu ska jag lägga mig och glo på "24". Pata är och spelar poker så jag får ha makten över fjärrkontrollen för en gångs skull.

Jag som Simpsonfigur

Så här skulle jag alltså se ut om jag var med i Simpson. Vad tycks? Lite likhet kanske, förutom de extremt putiga läpparna.

image146

Testa själva här:
http://simpsonizeme.com/
#

Update

I går åkte vi till Lådbilslandet i Nykvarn vilket är ett fantastiskt ställe för barn mellan två och typ sju år. Kalle var lyrisk över att få köra bilar i en trafikstad om och om igen. Dessutom fick han leka med sin kompis Emil som bor i Söderköping och som han därför inte träffar så ofta. De busade så mycket att båda somnade som stockar i bilen på väg hem till oss.

Linda, Gustav, Emil och William stannade på middag och sov sedan över vilket var riktigt kul. Vi käkade gott, drack vin, spelade Buzz ett antal gånger och hade mysigt. Kalle och Emil höll igång ända till tio på kvällen trots att de busat hela dagen.

Men i dag har vi varit trötta. När Linda och Gustav åkte vid tolv gick jag och barnen och sov i två timmar. Fruktat skönt! Sedan var vi ju tvungna att gå ut och ta till vara på det fina vädret. Vi tog en cykeltur till Pampas Marina och tillbaka och Kalle orkade till min förvåning cykla hela vägen!

Ikväll väntar en film i soffan med en toast skagen som tilltugg. Härligt slut på en kul helg!
image143
Kalle i en lastbil i trafikstaden.

image144

Tuffa Isa i lektagen.

Grillfest

Ikväll bjöd Linda och Dan på grillfest på gården. Men eftersom det regnat hela dagen såg utsikterna för en härlig utekväll inte så goda ut. Men Dan är en smart man och gick och köpte ett partytält som de slog upp och där satt vi sedan och käkade och njöt trots att det duggregnade ute.

Barnen lekte på gården och vi vuxna kunde sitta och babbla och ha trevligt. Men tyvärr så blir ju barn trötta fortare än vi vuxna så till sist var det bara att ge sig och packa ihop. För oss var det dock helt ok för vi har en lång dag framför oss i morgon. Ska ju på Lådbilslandet och sedan ha Linda och Gustav med barn på middag. Längtar och vill vara pigg och glad så nu är det god natt!

image141
Grymt trevligt grillparty i regnet!

image142
Till efterrätt blev det grillade marsmallows!

Vi sover inte i samma sovrum

Ni läste rätt. Vi har en kris här hemma. Varje morgon vaknar Patrik i soffan i vardagsrummet och jag ligger ensam i sängen.

Men lugn. Det är inte för att vi vill slå ihjäl varandra eller så. Det är för att han får svinont i ryggen av sängen. Jag får också ont, men jag kan stå ut hela natten. Vi har vänt på madrassen åt alla håll och kanter för att kolla om det känns bättre på ett ställe än nått annat. Men icke.

Så nu blir det till att punga ut dyra slantar på en ny madrass. Det är ju ett måste eftersom jag faktiskt vill ha min man i sängen bredvid mig. Jag skulle helst vilja att hela familjen sov i samma säng. En jättesäng som täckte hela rummet. Tänk så mysigt.

image140
De jag helst delar säng med!

Två töntar

Jag och Patrik ser ut som två töntar där vi cyklar iväg tillsammans till jobbet. Med våra nya cyklar och hjälmarna på huvudet. Det känns nästan som att vi är ett sånt par som går klädd i likadana träningsoveraller och som campar hela sommaren. Och det är just hjälmen som gör att man känner sig som en nörd.

Men jag skulle å andra sidan aldrig cykla utan hjälm och jag tvingade Patrik att köpa en nu när vi ska börja vårt nya cyckelliv. Hellre ser jag ut som en tönt än känner hjärnan rinna ut på backen om jag skulle ramla.

Jag börjar känna av cyklingen. Har ont i rumpan och i benen och då njuter jag eftersom det betyder att det tar. I dag var jag och Josse dessutom och simmade i den underbara simhallen på jobbet. Det var nedsläckt i hallen och längs bassängkanten stod levande ljus. Sen spelades lugn musik medan vi simmade i det 29 gradiga vattnet. Det var absolut inte sista gången vi gjorde det!

Och på tal om mitt förra inlägg om julen. I dag när jag simmade spelades "O helga natt". Fantastiskt!

Drygt fyra månader kvar

Det är den 1 augusti och jag har bokat vår resa hem till Luleå i jul. Hade vi väntat en månad till hade biljetterna i stort sett varit slut. Nu fick vi ett rätt bra pris och det känns grymt skönt att både ledighet och platser på planet är kirrat.

I år ska vi fira julafton i Stockholm och nyårsafton i Luleå. Vi kör ju vartannat år, men eftersom jag ändå får en lång ledighet med familjen där uppe, oavsett var vi firar jul, så känns det som om det kvittar. Ganska roligt att få fira nyårsafton med familjen också ibland.

Jag har faktiskt börjat längta lite smått efter julen. I kväll sjöng jag och Kalle sånger och då drog vi bland annat "Tre gubbar från pepparkakeland" och jag kände hur jag blev alldeles varm i kroppen. Vilken härlig känsla det är- julstämningskänslan. Underbart.

Nu tror ni att jag är ännu mer galen än då jag skrev om min längtan efter hösten. Men jag säger som min mormor älskar att säga: (och hon börjar sin nedräkning redan i maj) nu är det bara fyra och en halv månad till jul!



Sagostund

I dag fick jag för typ tredje gången sedan jag fick barn hämta dem på dagis tidigare. De ringde och sa att Isabella var lös i magen och att de var rädda att hon hade magsjuka. Men hon är pigg och har inte bajsat nått mer sen vi kom hem så än en gång var de lite väl snabba att kasta sig på telefonen.

Har cyklat till jobbet i dag och det gick bra. Nu vet jag vilken väg jag ska åka så i morgon kommer det att gå lite snabbare än i dag. Det tog ungefär tjugo minuter och eftersom jag cyklar längs pampas marina och sedan vid Rålambshovsparken så är det en riktigt vacker tur.

Har en lugn och skön vecka som jag försöker vara nyttig på. Tränar, äter lite och dricker ingen alkohol. Det blir tillräckligt med sånt i helgen. På fredagkväll ska vi grilla med Linda och Dan som kommer hem från sin semester. Och på lördag väntar Lådbilslandet i Nykvarn tillsammans med Linda, Gustav, Emil och William. Sedan blir det middag och drinkar hos oss och så stannar de över natten. Längtar massor!!!!!!

Ikväll har vi sagostund, jag och Kalle. Vi ska krypa ned i sängen tidigt och plöja igenom några böcker. Min son är nämligen en riktigt liten bokmal. Tvärtemot sin mor. Jag börjar bara gäspa och måste verkligen skärpa mig för att låta engagerad. Det är ju viktigt att hans stora intresse för böcker underhålls.

image139

En tvåårig Kalle och en nyduschad glansig mamma har sagostund.

RSS 2.0