Gott slut!

Gott Nytt År önskar jag er alla!!!

Slött

Inte mycket att säga om den här dagen. Vi har tagit en riktig slödag. Alla sov till halv elva och sen har vi varit ute på promenad. Isabella är pigg och glad igen och fick åka på sparken vilket hon tyckte var jättespännande.

Ikväll har vi varit hos Daniel och Kattiz och planerat menyn till nyårsafton. det blir toast skagen till förrätt och tournedos, klyftpotatis med rotsaker i ugn och kantarellsås till varmrätt. Blir hungrig bara jag skriver det. Vi kommer att tillbringa första delen av kvällen hemma hos Daniel och Kattiz där vi ska laga mat tillsammans och äta. Sen ska vi lägga barnen hos mamma och pappa och så ska vi dra på party hos Janne och Helena! Blir väldans trevligt!

Nu väntar en god kvällsmacka innan det är dags att sova. Ska försöka komma i säng innan tre i natt vilket det har blivit nästan varje kväll hittills. Och på tal om kvällsmackan. Som vanligt då jag är här ökar jag några kilon. Tur att det snart blir vardag igen så jag får ställa saker och ting till rätta.

Vilken dag

Natten till i dag har varit en av de värsta i mitt liv tror jag. Isabella var jättesjuk och skrek och grät var tionde minut. Hon hade 40 graders feber trots att vi gett henne febernedsättande. Jag och Patrik, som hade tillbringat kvällen hos Daniel och Kattiz, druckit vin och spelat spel och sjungit Singstar, fick med andra ord inte sova en blund när vi kom hem. Inte förrän klockan sex då mamma klev upp och tog hand om Isabella fick vi sova två timmar.

Sedan åkte vi med prinsessan till vårdcentralen där det konstaterades att hon hade öroninflammation. Nu har hon fått penicilin och äntligen är hon på väg att piggna till.

Trots vår sömnbrist så har jag och Patrik sprungit på mellandagsrean och tittat. Jag fyndade en jättefin tunika, som jag ska ha på nyår, för 49 kronor. Och en söt topp för 99 kronor.

På väg hem från stan stannade vi till och tittade på Kalle som skulle åka skridskor för första gången. Det var Bambi på hal is, men när han väl hittade balansen gick det faktiskt riktigt bra. Han är dock så otroligt lik mig i sin mentalitet. Han ville direkt kunna åka snabbt och spela hockey med klubba och när han inte kunde det la han nästan ned. Jag är precis likadan. Jag minns att jag tänkte så när jag var liten. Om jag inte var bra, eller rent av bäst, på en sak från början så struntade jag i det. Att träna har aldrig varit min grej. Det är antagligen därför jag aldrig har sysslat med någon sport.

Lilla julafton

Är uppe i Luleå hos mamma och pappa och njuter av lugnet, god mat och min familjs sällskap. I går hade vi lilla julafton med familjen. Vi åt gott julbord och sedan öppnade vi julklapparna. Det var främst jag, Patrik och barnen som fick klappar och jag fick bland annat ljusstakar, en vacker ljuslykta, en duk, kastruller. Bra och fina saker till vårt nya hus.

På kvällen spelade vi förstås spel och drack lite vin. Kattiz hade fått spelet "Melodifestivalen" som var riktigt roligt! Vi körde tjejerna mot killarna och tjejerna vann förstås. Både jag och Kattiz är ju schlagernördar.

Tyvärr är Isabella sjuk. I går var hon väldigt dålig med över 40 graders feber och snuva. I dag är hon bättre och jag hoppas att det går över snart så hon kan vara ute och leka lite. Här är det i alla fall några centimeter snö ute.

Har sovit till elva i dag då vi inte var i säng förrän två och sedan har jag varit uppe med Isabella flera gånger i natt. Nu ska jag och Kattiz åka med Kalle och Mikaela till Leos lekland och sedan ska jag till Brio där det tydligen är halva priset på sällskapsspel. Det kan man ju aldrig få för mycket av!

God jul från mig till er!

Firade för första gången någonsin julafton hemma hos oss i går. Jag har inte velat fira jul i en lägenhet men nu när vi är husägare var det ett givet val. Och det blev lyckat! Svärmor, svärfar, Jocke, Ulrika, Jimmy och deras barn Jesper och Simon kom till oss och vi drack glögg, åt väldigt gott och sedan kom tomten på besök.

Isabella blev dock livrädd för tomten och gallskrek när han klev på. Hon var rädd resten av kvällen och vågade knappt gå förbi ytterdörren av rädsla över att han skulle komma igen. Innan hon somnade grät hon och darrade för att hon var skräckslagen. Stackarn.

Jag är dock inte rädd för tomten och jag har tydligen varit en väldigt snäll flicka i år också. Fick bland annat en inredningsbok, kastruller, en räfsa och spa-set till badet. Sen hade jag köpt en julklapp till mig själv också-nämligen Singstar Schlager! Visste att jag inte skulle få det om jag inte köpte det själv. Så det blev lite sång tillsammans med Patriks mamma. Sen tog Kalle micken och vi sjöng The Arks "The Worrying kind" tillsammans och han var superduktig! Han har talang min kille!

Senare på kvällen åkte drinkar fram och vi spelade sällskapsspelet "På spåret" till klockan två då vi kröp i säng.

I dag har vi städat undan och packat. I morgon flyger vi till Luleå för mer jul- och nyårsfirande! Längtar!!!!
 
Nedan lite bilder från gårdagen!

image214

Två söta syskon som aldrig sitter stilla när man ska ta en bild.

image216

Som sagt...

image217

Jag julfin framför granen

image218

Kalle häpnar då han får se att han fått en polisstation i lego.

image219

Isabella provar sina klackskor och sin nya tiara.

image220

Prinsessan!

Typiskt!

I dag tog jag bilen och åkte till Väsby centrum för att handla de sista klapparna. Kör ju inte bil särskilt ofta i Stockholm eftersom jag känner att jag inte hittar så bra och då blir jag stressad. I Luleå kör jag däremot gärna, där jag känner till varenda gata. Men i Väsby har jag kört rätt mycket bil eftersom jag bodde här förut tillsammans med Linda som hade bil. Här kan jag köra och nu har jag börjat med det också.

Till saken då. Parkerade på parkeringen där jag vet att det är p-skiva. Ställde den på den aktuella tiden och gick in i trängseln. Köpte juklapp till pappa och Patrik, handlade lite saker till i morgon och gick ut till bilen. Och upptäcker att jag fått mina första parkeringsböter någonsin. Typ på fem rader av den gigantiska parkeringsplatsen var man tvungen att betala i automat och just där hade jag ställt mig. Jag var så inställd på P-skivan att jag inte såg skylten. God Jul jävla P-lisa! Och förresten- är det inte gratis på söndagar som på alla andra jävla parkeringsplatser?

Lilla julafton

I dag har vi haft fullt upp. Först kom Patrik och Wiveka och barnen på besök och tittade på huset. Vi fick en jättefin inflyttningspresent i form av en vacker stor röd lykta.

Sedan kom Linda och Dan. Då hade vi lilla julafton och öppnade lite julklappar. Vi fick en fin bricka att lägga på armstödet på vår nya soffa som vi får i början av januari. Jättesnygg och precis vad jag hade gått och tänkt att jag ville köpa.
Patrik fick en fin tröja som tack för att han hjälpt dem renovera deras hus, Isabella fick tofflor och Kalle en sparbössa i form av en groda full med massa slantar i. Av oss fick de en stor drinkbok med recept och bilder på 1000 drinkar. Dan är nämligen drinkfantast och när Linda kan börja dricka igen (hon är gravid) så ska vi ta en rejäl drinkkväll hos dem!

Resten av dagen har vi packat upp fler kartonger och fixat i barnens sovrum. Nu har de sängar att sova i och jag har börjat göra lite mysigt där inne. I morgon ska vi nämligen inte hålla på med någonting som har med kartonger eller sånt att göra. Då ska vi rulla köttbullar, griljera skinkan och jag ska smita iväg till Väsbycentrum och köpa en julklapp till Patrik. Sedan ska vi ha uppesittarkväll. Ska spela Bingolotto, hör och häpna. Kalla det gärna svennigt. Själv hatar jag det ordet. Det töntigaste jag vet faktiskt. Vad är det för fel på att vara vanlig? Det är bara människor som försöker vara annorlunda än andra för att de tror att det är bättre som använder fåniga ord som svennebanan och liknande.

Nu väntar god vinglögg och en skön bastu på mig!

Sista dagen

Har jobbat min sista dag på Expressen i dag. Känns tråkigt med tanke på att jag trivts med jobbet och arbetskamraterna. Men samtidigt känns det spännande att börja på Metro i januari. De ringde mig i dag och bad mig planera för en kick off i början av januari! Blir ju superkul!

Men nu ska jag inte tänka på jobb. Nu är det jullov! Så härligt! Julmaten är inhandlad, julklapparna är klara och det är tre dagar till julafton. I helgen ska vi bara pyssla och fixa hemma och mysa. Ska göra skinkan i morgon och njuta av julens första skinkmacka. Lovely!

Min goklimp

I går satt jag och Kalle i soffan och myste. Patrik var borta och Isabella sov och vi käkade frukt och drack glögg och såg på tv. Då, plötsligt, efter låååång väntan kom Kalles reklam på tv och vi bara skrek rakt ut och skrattade båda två! Hur roligt som helst!

Kalle blev lite generad över att han såg så liten ut och påpekade hela kvällen att han bara var tre år då den spelades in! Och jag blev förvånad över hur bra det blev med tanke på hur inspelningen var. Kalle var ju inte direkt medgörlig. Och så söt han var! Inte alls så långhårig som jag minns honom vid det tillfället. Men det är klart att jag tycker att han är världens sötaste! Han är ju min kille!


Alldeles underbart

Ska jobba i morgon, men kan erkänna att magen inte är helt stabil ännu. Den är uppsvälld och bubblig. Vet inte vad det beror på. Dessutom känner jag mig yr och svag. Kan bero på att jag inte ätit särskilt mycket de senaste dagarna förstås.

I dag har jag och barnen tagit en promenad till vår lilla livsmedelsaffär som ligger en kort bit från huset. Gick genom kvarteret och tittade på husen och människorna i området där vi planerar att bo i många år framöver. Det var riktigt mysigt! Och affären påminde mig mycket om min lilla affär i byn där jag är uppväxt. Med en gammal kassapparat, små trånga gångar, varor som är märkta med små gula prislappar. Men den här var mycket mindre. Dessutom ligger den vägg i vägg med en liten pizzeria vars pizzor vi prövade i lördags och som var mycket väl godkända!

Efter promenaden kände jag mig alldeles upprymd! Känner att detta verkligen är helt rätt! Inte för att jag tvekade innan, men att titta runt i området fick mig bara att bli ännu gladare!

Bröderna är här och det är förstås jättekul! Inte för att jag får se dem så mycket då de jobbar på dagarna och jag jobbar kväll torsdag och fredag. Men de korta stunder vi ses är guld! Ja, jag vet att jag är äckligt positiv nu, men just nu, förutom lite sjukdomar, så är livet alldeles, alldeles underbart!

Inte helt hundra

Är inte helt återställd ännu, men jag har åtminstone varit uppe hela dagen och fått i mig mat. Barnen är dock fortfarande lite hängiga så det blir ytterligare en dag hemma. I dag har jag trots allt fått mycket gjort tack vare att jag vet att mina bröder är på väg ned med bil. Jag vill ju att huset ska vara så fint som möjligt då de kommer! Har städat undan de kartonger som ännu inte är uppackade och pyntat lite.

Nu är det verkligen superfint på nedervåningen även om det är lite kalt på väggarna. Vill inte sätta upp något i vardagsrummet eftersom vi ska måla om där.

På övervåningen har vi nästan inte gjort något. Barnen sover på madrasser på golvet och inga saker är uppsatta i bokhyllan eftersom den ännu inte är fastsatt i väggen. Vi har koncentrerat oss på det våningsplan där man är mest. På övervåningen sover vi bara.

Längtar till jobbet och håller tummarna för att alla är friska så jag kan jobba på torsdag. Det är mina två sista dagar och jag vill ju hinna säga hej då till alla.

Nu ska jag krypa upp i soffan med Kalle, dricka glögg och mysa i skenet av julgranen.

Stackars mig

Barnens förkylningar håller i sig, men nu är det mycket mer synd om mig än om dem. Jag har haft feber och ont i kroppen hela dagen, haft huvudvärk och varit sjukt trött. Har inte ätit på hela dagen eftersom jag dessutom haft magsmärtor. När Patrik kom hem stupade jag i säng och sov i några timmar och är nu uppe på benen igen.

Gick till skafferiet och letade efter något att äta som var skonsamt för magen, men hittade inget. Istället stod ett par överblivna våfflor på bänken som barnen och patrik ätit till middag och de såg så goda ut att jag tryckte i mig två stycken. Sådär halvbra. Känner hur min mage i detta nu börjar förbereda sig för att göra mig riktigt illa.

Med tanke på sjukdomsläget har det inte hänt mycket i huset i dag. Har påbörjat arbetet med att lägga in kläder i min kläkammare och klätt julgranen. Thats it!

Nej, nu ska jag ta en dusch och krypa tillbaka i sängen. Nu börjar min mage protestera mot våfflorna.


En rapport från the house!

Datorn är inkopplad och jag tar typ min första paus på två dagar. Är HELT slut! Men jag går på överskottsenergi och lycka för nu sitter vi i vårt hus och det är alldeles underbart! Har tio kartonger kvar att packa upp och nu börjar det likna ett hem. Dessutom har vi julstämning i huset. Äntligen!

Tyvärr har vi också lite sjukdom. Kalle är snorförkyld, Isabella har fått snuva och jag känner i kroppen att det gärna vill bryta ut. Det blir därmed till att vara hemma i morgon vilket i och för sig är bra eftersom jag har en miljon saker att göra. Men å andra sidan är det inte helt lätt att göra saker med två ungar hemma som dessutom är gnälliga för att de är sjuka. Hoppas det går över snabbt eftersom jag jobbar min sista vecka på Expressen nu. Sedan väntar ett härligt- och välbehövt- jullov.

Lovar att återkomma med lite bilder på VÅRT (har inte fattat det ännu) hus!

Snart är jag där!

Hade en riktigt rolig kväll igår! Vi startade med några fördrinkar på Zinkens krog innan vi åkte till julfesten i VasahallenDjurgården. Där fick vi ett glas vin, sen blev det mat och lite mer vin och efter det öppnade baren och då blev det drinkar. Helt plötsligt var klockan halv ett och jag fick lite panik eftersom jag skulle upp och jobba klockan sju.

Har varit sliten som tusan idag och nu när barnen har somnat ska jag också gå och sussa. Måste ta igen lite förlorad sömn.

I dag är det ju Lucia vilket inneburit att barnen har lussat på dagis. De var som vanligt söta och duktiga och för första året någonsin sjöng Kalle. Och nu nästan högst av alla. Han har tränat och sett fram emot årets luciatåg så mycket att det var ganska väntat.

image212

En något galen bild på tomtarna Kalle och Arvid och tärnan Isabella.

image213

Isabella i bustagen.

Nu är vi snart framme på dagen D. Kan knappt fatta det! I morgon får vi nycklarna och ska köra kartonger till huset hela dagen. Barnen sover sin sista natt i lägenheten i natt eftersom de ska sova hos svärmor och svärfar i morgon. Bara det är stort! Morgondagen känns så stor att den nog placerar sig som den tredje största dagen i mitt liv. Nummer ett och två är förstås barnens entré till världen.

Är det inte det ena så är det det andra...

I går kväll var det Kalles tur att bli sjuk. Han kräktes just när jag skulle gå och sova och en vild diskussion uppstod mellan mig och Patrik. Ingen ville vara hemma. Jag har en viktig text att skriva och en julfest ikväll. Patrik hade ett viktigt möte i dag på förmiddagen. Till slut blev det en kompromiss. Patrik jobbar förmiddag och skjutsar in mig till jobbet så jag är där efter ett. Då hinner jag skriva och gå på julfest.

Kalle då. Ja, han kräktes konstigt nog bara en gång men klagade sen över att han hade ont i magen. På morgonen var han lös i magen men i övrigt är han pigg och glad. Han har ätit frukost och verkar frisk. Skönt eftersom han var väldigt orolig att han skulle missa luciatåget i morgon.

Det är en väldigt konstig magsjukdom som går runt. Isabella kräktes ju bara två gånger när hon var sjuk förra veckan. Och Josses son fick också en snabb variant. Smidigt med en magsjuka som bara varar en dag. Nu vill vi dock inte ha några fler sjukdomar. Inte innan fredag i alla fall. Det passar inte in med våra flyttplaner!

 



Trist liv

Ledsen kära bloggläsare men just nu handlar mitt liv om att flyttpacka, jobba och sova. Inte särskilt roligt med andra ord. Men så fort vi har flyttat in och kommit i ordning lovar jag att skärpa mig.

I dag har vi visat upp lägenheten för två personer. De ser ju lägenheten med helt andra ögon än vi som har bott här i flera år. De gick omkring och sa att det var fräscht och fint. Konstigt. Själv tycker jag att den är sunkig som fan. De frågade oss om vad som är sämst med lägenheten och det enda jag kunde komma på var att det är svårt att få tvättider. Sen när de hade gått kom jag på att det sämsta är silverfiskarna som kryper fram i badrummet när lampan släcks. Och att man inte kan bada badkar eftersom golvbrunnen är så kass så vattnet inte rinner ned. Det kanske jag borde ha sagt. Å andra sidan vill vi ju ha in en hyresgäst snarast möjligt så det kanske inte var så dumt att jag inte kom på det just då.

I morgon är det julfest och klackarna i taket- igen! Ser fram emot det förstås, framförallt ser jag fram emot att äta årets första julbord! Som vanligt planerar jag att festa loss men när det kommer till kritan kommer jag att tänka alldeles för mycket på morgondagen, ta det lugnt och gå hem i tid. Jag orkar inte vara bakis och jobba längre. Rätt skönt att jag är så antar jag- men lite tråkigt.

Svettigt

I dag är vår näst sista packdag. Den sista blir i morgon, sen ska jag ha julfest på onsdag och på torsdag lär jag slockna samtidigt som barnen eftersom jag förmodligen är bakis plus att jag har jobbat hela dagen. Och sen är det FREDAG! Då får vi nyckeln och vi har tagit flyttledigt. Vi ska köra kartonger hela dagen och packa upp på kvällen då barnen sover hos svärmor och svärfar.

Handlade några fler julklappar i dag. Nu är Kattiz och mamma färdiga också. Nu är det bara mormor, pappa och Patrik kvar. Men till Patrik blir det enkelt eftersom vi har bestämt att vi ska köpa något som är till oss båda. Något vi båda behöver. Och det är ganska mycket!

Nej, här finns ingen tid att spilla. Nu måste jag tilllbaka till packningen igen.

Full rulle

I dag har vi haft full fart hela dagen. Vi tog visserligen sovmorgon till halv tio och efter en härlig frukost gav vi oss iväg till Toys´r us där vi fick trängas med en miljon andra som också skulle inhandla julklappar. Att då ha med sig två barn varav ett sitter i barnvagn gjorde ju inte saken bättre. Men det gick.

Kalle gick och pekade ut saker han ville att tomten skulle ge honom i julklapp, jag pekade ut vad Isabella ville ha, sedan lämnade jag och barnen butiken medan Patrik betalade och gömde allt i bilen. Därefter gick vi på Rusta och shoppade lite smått och gott till huset. Som vanligt är vi inriktade på olika saker. Patrik köpte en sticksåg och jag två marsallhållare och stearinljus.

Resten av dagen har vi ägnat åt att packa. Jag har tömt köket och Patrik har burit ned allt från vinden och rensat bland våra papper. Det ser ut som ett helvete i lägenheten och man får kryssa mellan kartonger när man ska ta sig fram. Stackarna som kommer på tisdag och ska titta på lägenheten. De kommer inte att få ett bra första intryck.

Julklappsinköp so far:

Micke- check
Mikaela- check
Isabella- check
Kalle- check
Svärmor o svärfar- check
Daniel- check
Ulrika- check

Looking good!

What a night!

Globen i går var helt fantastiskt! Det var 13 000 människor som var i extas och då överdriver jag inte. Det var galet! Stämningen var i topp och Marie och Amanda var lysande. Jag fick sms under sändningen att Amanda sjöng falskt, men det kan jag lova er, att i Globen var inte en ton fel! Jag blev förvånad över att tjejerna var tio gånger bättre live än i tv.

När Marie sjöng "All by myself" då reste sig håren på armarna. Hon vann klart rond ett. Rond två tog Amanda hem med sin version av "Suspicious minds". Det hela avgjordes med vinnarlåten som var som gjord för Marie. Det var helt rätt att hon vann. Hon är duktig och hon förtjänade det. Men hon behövde också vinna. Det behövde inte Amanda.

Amanda ska inte göra en skiva på en vecka med låtar hon inte kan stå för. Hon kommer förmodligen att lyckas bättre nu än om hon hade vunnit. Så jag är mycket nöjd med resultatet av gårdagen.

Efterfesten på Café Opera då? Njaaaaa. Alla jag kände, det vill säga journalisterna, jobbade och sen drog de hem. Jag minglade runt lite själv med ett champagneglas i handen, pratade med lite folk jag känner flyktigt men det var så trångt att man knappt kunde röra sig. Hängde mest med mina gamla jobbarkompisar från SE&HÖR i dörren så det kändes nästan som att jag jobbade också. När en kompis, som körde och bor i Solna, skulle åka hem bestämde jag mig för att hänga på. Var i säng två men jag känner mig ändå halvdöd av trötthet idag.

Det var i överlag en mycket lyckad och rolig kväll!

image208

Alla årets Idoler inleder med att sjunga tillsammans. Till höger om mig står en Gospelkör klädda i vitt.

image210

Lite stjänglans. Doreen och Hannah Graaf och i bakgrunden tvåan Amanda anländer till Café Opera.

image211

Och så vinnaren- Marie som strålade av lycka!

Kortfattat

Är trött som tusan i kväll och har en miljon saker i huvudet. Måste ta med mig saker till jobbet i morgon eftersom jag ska ut efteråt. Ska ju till Globen och se Idol och sen på efterfest på Café Opera! LÄNGTAR! Dessutom ska jag packa väska till barnen som ska sova hos Josefine.

Jag har inte så mycket mer att säga ikväll! Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta håret och sen krypa ned i sängen så jag är pigg i morgon!


Det flyter på nu

I dag fick vi dagisplats i Väsby till barnen. Dagiset kommer att vara tillfälligt i väntan på att vi kommer in på det som ligger fem minuters promenad från vårt hus. Men jag känner mig glad och nöjd med vårt tillfälliga dagis. Det ligger väldigt nära Patriks föräldrar så om det kniper kan de lätt ställa upp och hämta. Det ligger på vägen hem från stationen så jag bara hoppar av bussen, hämtar och tar nästa buss hem. Och till våren och sommaren kan man med fördel ta en promenad hem.

Patrik ska ta barnens inskolning och har därför tagit pappaledigt i början av året för detta så att jag får koncentrera mig på mitt nya jobb.

Dessutom fick jag veta att vi ska visa vår lägenhet nästa vecka. Sen har hyresvärden bokat in besiktning veckan därpå och de trodde att vi skulle kunna bli av med lägenheten vid årsskiftet som vi önskat. Vore ju perfekt så vi slapp dubbla hyror.

Sen fick jag veta att jag har plats på läktaren på Idol-finalen i Globen! Wiiiieeee så roligt! Längtar så jag spricker! Hoppas nu alla eventuella sjukdomar håller sig borta.

Tjo vad det var livat...

Måste bara lite snabbt blogga från jobbet och säga att Isabella inte kräktes nått mer trots att hon drack en massa vatten. Hon sov gott hela natten och fick därför gå till dagis i morse. Barn måste väl också tömma magen ibland om de har ätit något olämpligt och i Isabellas fall var det otuggade mandariner, i massor!

Detta ville jag påpeka när jag lämnade på dagis i morse, men det var ett big mistake! Jag fick världens utskällning för att Isabella var på dagis. Hon skulle vara hemma i minst två dagar sa fröken. Hon lyssnade inte ens på mina förklaringar att hon inte har kräkts nått mer, att hon behållit vatten, att hon hade typ 20 otuggade mandariner i magen. Hon bara skällde och sa att det var vinterkräksjukan och att de kommer att ringa mig för minsta lilla under dagen så jag får komma och hämta henne. 

Undrar hur många minuter jag hinner jobba i dag. Fem, tio, 30? De lär ju ringa bara hon gäspar två gånger på raken. 


Man får aldrig vara riktigt glad

"Livet är som en chokladask", säger Forrest Gump. Och så är det verkligen. I går satt jag och var överlycklig över att få se Idol i Globen på fredag. Kalle var överlycklig över att få gå på Mc Donalds med Josse och Arvid och sen sova där på fredag och Patrik längtade till sin stora avslutningsfest med Pfizer. Nu verkar det som om några planer går i stöpet.

Isabella har kräkts två gånger. Sekunderna innan hade jag pussat henne på munnen flera gånger och gosat. Det ser med andra ord ut som om min Idolfinal i Globen försvann lika snabbt som en ballong som släpper ur luften. Om inte jag blir sjuk, vilket dock är troligt med tanke på pusskalaset, så ligger väl Kalle hemma och ropar på Ulrik. Och det blir jag som kommer att få vara hemma eftersom Patriks grej är viktigare än min.

Lika bra att därmed ställa in sig på att jag får glutta på Idol hemma i soffan i min ensamhet. Och blir det så kommer jag verkligen att tycka synd om mig själv. Bara så ni vet.



Tjoho!

Ny jobbvecka och nedräkningen har börjat. Tolv dagar kvar till flytt!

På tal om jobb har jag fått väldigt märkliga läsarmail den senaste tiden. Jag förstår inte hur man orkar vara så otrevlig och dryg mot någon för att den personen har skrivit  och berättat om en nyhet. I dag fick jag bland annat höra att jag är "ett hån mot alla finnar!". Trist att mannen i fråga känner så, hoppas du inte håller med honom Kattiz, din finnpajsare! ; ) Det är ju inte direkt jag som har hittat på nyheten. Jag bara berättar om den. Folk har alldeles för lite att göra.

En glad nyhet! På fredag sitter jag i Globen och ser Idol! Fick veta i dag att jag är ackrediterad vilket är suuuuperkul! Ska träffa Lotta och Malin där och ha en rolig kväll med efterfest på Café Opera. Nå, Peter, ses vi i baren?

Nej, nu ska jag lägga barnen och packa en flyttkartong. Jag tar minst en per kväll!



Jag har sett...

...lite filmer den senaste tiden men inte hunnit med att recenserat dem. Här kommer därför en kort sammanfattning för er som är filmsugna.

"Knocked up (På smällen)" AAA
image205
En söt komedi om tjej, spelad av Katherine Heigl från Greys Anatomy, som möter en kille på krogen. De har ett one night stand och på morgonen inser tjejen att killen inte var en sån läckerbit som hon tyckt kvällen innan. Tvärtom. Hon skakar av sig obehaget och hoppas att de aldrig mer ses. Men guess what. Fem veckor senare testar hon positivt.

Jag är vanligtvis svårflitat när det handlar om romantiska komedier. Tycker oftast att de blir för geggiga och överdrivna. Men Knocked up är som sagt söt och rolig utan att bli för mycket. Jag hade en myskänsla i kroppen efteråt. Klart sevärd film om man bara vill bli underhållen för en stund.

"Beck- Det tysta skriket" AAA

image206

Filmen startar obehagligt med en scen där två unga tjejer blir överkörda av ett tåg. Sedan vävs man in i en historia om saker som sker dagligen. Unga tjejer, internet, snuskgubbar, webbkameror, sexuellt utnyttjande. Filmen är en klassisk Beck med allt vad som hör till. Det är förstås långt ifrån toppklass, det är klyschigt men det är underhållning. Och den här filmen tänkte jag faktiskt på dagen efteråt och då har den satt djupare spår än vanligt.

"I Guds namn" AA

image207

Filmen börjar bra och en liten bit in i filmen blir den bättre än bra. Spänningen är i topp och jag kommer på mig själv att sitta totalt koncentrerad. Sen börjar det kännas som om filmmakarna får bråttom och skyndar på handlingen för att hinna få med upplösningen. När filmen slutar känns den inte färdig. Den känns halv vilket är trist när den hade väldens potential att bli en av de bättre i Beck-genren.

Hälsat på huset

I dag har vi varit i huset och tittat. Hon som bor där var inte hemma utan hade lämnat sin nyckel till oss på ett gömställe. Vi lämnade lite saker i förrådet och gick in en sväng och kikade runt. Det hade vi förstås fått tillåtelse till och det var jättekul att titta alldeles ensamma. 13 dagar kvar tills vi får flytta in!

Efter titten blev vi så sugna på att handla något till huset. Vi åkte till K-rauta och Patrik shoppade en cirkelsåg medan jag köpte en ljusslinga till julgranen utomhus. Vi tänker på lite olika saker, haha.

Vi tog också en snabb sväng förbi tapeter, färg och golv och planerade lite hur vi ska ska göra. Det blir sååå kul att få ett hem som är vårt. Där vi får göra precis som vi vill! Längtar!



Lite av varje

Var på krogen i går med några från jobbet. Käkade och drack vin ända tills stället stängde. Jag slutade jobbet klockan tre och satt alltså på krogen i nästan nio timmar. Rätt bra jobbat. Men trots det  känner jag mig faktiskt inte supersliten i dag. Bara trött. Och det är mest för att jag var tvungen att titta på Idol när jag kom hem så jag somnade inte förrän efter tre.

Och Idol då. Fy satan vilken befrielse att bli av med blodigeln Andreas. Två tjejer i final precis som jag hade hoppats. Och det är mina två favoriter i tävlingen och jag kan faktiskt inte välja mellan dem. Jag kommer att bli lika glad vem som än vinner . Jag tror dock att det blir Picasso som tar hem segern nästa fredag och jag hoppas att jag kommer att vara på plats och se det.

I dag har vi packdag. Patrik har burit ned alla saker från vinden och vi rensar och packar. I morgon ska vi ut till huset och kolla lite praktiska saker som vad det är för material i väggarna, hur många lampor som behövs och sånt. Dessutom ska vi ta med några kartonger och ställa in i förrådet som vi också ska få nyckel till i förväg.

I morgon är det första advent. En av mina bästa högtider. Då brukar jag vanligtvis spela julmusik, plocka fram julpynt och städa fint. Men i år är det ingen julstämning hos oss. Det är stökigt och det  står saker och kartonger överallt. Jag har ställt fram två ljusstakar i fönstret för att få lite känsla och så får jag istället se fram mot när vi flyttar in. Då ska julgranen upp och julstämningen ska snabbt sprida sig i huset. Det ska jag se till!

RSS 2.0