En ovanligt lugn helg

I går kväll var vi bara hemma och tog det lugnt. Patriks lillebror Jocke var här och vi såg på finalen av "Lets Dance" med ett öga medan vi spelade never ending-spelet RISK. Hatar att spela det med Patrik av två anledningar: 1- han vinner alltid över mig och 2- han förstör alltid för mig så jag nästan avskyr honom i stundens hetta.

Patrik vann ju då som vanligt efter flera timmars spel och jag stupade sedan i säng med en svag känsla av halsont. När jag sen vaknade i morse var halsen alldeles igenstockad och öm. Har haft lite feber på förmiddagen men nu känns det bättre. Ska ta en lång bastu ikväll och försöka blåsa ut förkylningen.

I dag har det varit underbart väder på förmiddagen och vi var ute i flera timmar. Vi tog bort stödhjulen på Kalles cykel och tränade honom att cykla utan. Stödhjulen satte vi istället fast på Isabellas cykel i tron att hon skulle kunna cykla. Men hon nådde inte ned till pedalerna. Hon tyckte dock att det var roligt ändå att bara sitta och åka medan vi sköt på. Hon skrek av lycka.

Medan Jocke och Pata cyklade med barnen började jag med mitt projekt på altanen på framsidan. Har köpt ett planteringsbord som jag har fixat med i dag. Kommer nog att bli vackert till sommaren med en massa blommor omkring.

Ikväll händer inte mycket. Middag, bastu och tv- i den ordningen. Slött och skönt!
image267

Isabella når inte till pedalerna men hon är som sagt glad ändå!

image268

Patrik kämpar med Kalle

image269

Planteringsbordet på altanen ska så småningom bli ett vackert stilleben att vila ögonen på när man njuter av frukosten i förmiddagssolen. Det är mitt nya projekt!

Vuxet

Gjorde ett vuxentest här http://www.vuxenpoang.com/ och fick veta att jag egentligen är 44 år. Det var ju inte så oväntat då man sitter med två barn, villa och volvo. Hur gamla är ni egentligen?

Uppfriskande!

Nej, diskussionen om färger på kläder är inte en öm tå. Hur skulle det kunna vara det när det är ett medvetet val?Ett val som jag står för och som jag försvarar. Om jag hade sett på saken på ett annat sätt, tyckt att det stred emot någon princip, så hade jag ju inte gjort som jag gör. Man ska väl leva som man lär?

Men serveras det ett ämne som jag tycker är värt att diskutera så är det klart jag hakar på tåget! Mer än gärna! Att man har olika åsikter om saker är både roande och givande!

De som någon gång har träffat släkten Wikström vet att vi är galna i att diskutera. Högt och vilt. Och den som någon gång har hälsat på hos min familj i Örarna vet hur bullrigt det är när vi sätter igång. Det är något i våra gener som gör att vi går igång på att diskutera. Och det var just vad jag gjorde på ämnet om färger på barnkläder och genustänk. Hade varit ännu roligare om jag och Lotta suttit öga mot öga och avnjutit var sitt glas vin medan vi framförde våra åsikter. Vi kanske får se till att få det gjort nån dag! Haha!

I övrigt då? Tja, veckan går mot sitt slut! Fredag i morgon och vi har inte en endaste plan för helgen. Vi får se vad den bjuder på!

Stöön!

Fick en kommentar i går angående genustänk. Det var med syftning på att jag handlade gulliga kläder till Isabella och coola kläder med döskallar på till Kalle. Tänk så hemsk jag är! Nu kommer Kalle att bli en hård machokille som inte städar hemma och som inte kommer att vara pappaledig när det är dags för det. Och Isabella kommer att växa upp till en mes som bara vill vara söt för att hon fått bära rosa klänningar som liten. (ironi om ingen fattade det...)

Allvarligt talat så är den diskussionen om färg på barns kläder en av de värsta jag vet. Jag tror inte ett skvatt på att barn formas som individer efter vilken färg på kläderna de har eller vad kläderna vill säga. Kalle kommer inte att bli en hård kille, eller uppfattas som en hård kille, bara för att han bär döskallar eller bilar på tröjan. Och Isabella är långt ifrån bara söt för att hon har rosa byxor. Det är trams och åter trams.

Jag klär mina barn i det jag tycker är snyggt. Ibland är Isabella tuff med jeans, "gubbkeps" och en cool t-shirt. Ibland är Kalle söt i snäll skjorta. Men färgerna är ofta typiskt "tjejiga" eller typiskt "killiga". Jag har längtat hela mitt liv efter att få en flicka att köpa söta klänningar till och tro mig- det kommer att fortsätta tills den dag hon säger "fuck off morsan, jag köper mina egna kläder!".

Har ju bloggat om detta tidigare men kände att det var dags igen eftersom såna fåniga saker får mig att go nuts!

image266

Min flicka och min pojke- klädda som en flicka och en pojke

Ekorrhjulet

Jaha, så var man tillbaka i ekorrhjulet igen. Det är inte så att jag inte gillar att jobba, men jag gillar ännu mer att vara ledig. Och påsken gick alldeles för fort. Får gläjda mig åt att det inte är alltför lång tid kvar innan jag drar till Turkiet med familjen och är ledig länge!

I helgen hade vi testdag med Isabella och lät henne dricka vanlig mjölk efter flera veckors uppehåll. Och precis som BVC-tanten sa så hade laktosintoleransen försvunnit. Nu har hon druckit mjölk tre dagar på raken och det fungerar bra! Skönt att det inte var för evigt!

Ekiperade barnen i går. Vi åkte till centrum hela familjen och shoppade lös på H&M. Deras garderober behövde förnyas och det blev en hel del, framförallt sommarkläder, som inhandlades. Jag styrde kosan mot tjejavdelningen och letade efter söta sommarklänningar, små hattar, linnen och fina byxor till gumman medan Patrik och Kalle letade bland döskallar, bilar och andra coola saker. Sen samlades vi i mitten och gick igenom och godkände varandras kläder.

Nej, nu måste barnen i säng!

Kalle spekulerar

Kalle: "Mamma, jag har bestämt att jag ska gifta mig med Malin..."

Jag: "Ok, är du kär i henne?"

Kalle: "Njaaa....För visst är det så att jag inte får gifta mig med dig eller Isabella?"

Jag: "Nej, det får du inte."

Kalle: "Och jag kan ju inte gifta mig med någon jag inte känner..."

Jag: "Nej, det kan man ju inte."

Kalle: "Ja, då får det bli Malin då."

133335-265

Påskafton

Hade en underbar påskafton tillsammans med Patrik och Wiveka. På dagen var vi ute länge och medan Pata och Pata grillade hamburgare lekte barnen i den lilla snö som fanns. Vi käkade lunchen ute trots att det var kyligt och konstigt nog smakar maten bättre då man äter utomhus.

På eftermiddagen kopplade jag och Wiveka av i bastun en stund och värmde upp oss efter att ha suttit ute. Sedan gjorde vi världens godaste påskbuffé! Goda sillar, janssons, gravad lax, ägghalvor med skagenröra, kyckling och iskallt vitt vin! Och i några minuter var faktiskt de fem barnen tysta och vi fick sitta ned och äta i lugn och ro. Men det var som sagt bara för en kort stund. Sedan fick vi medla, skälla och trösta eftersom barnen var trötta och rök ihop och tjafsade. 

Men tack vare att barnen var trötta somnade de för en gångs skull i tid och vi fick kvällen helt för oss själva. Spelade frågespel, skrattade så tårarna sprutade och hade väldigt roligt!

Ikväll blir det middag hos Patriks föräldrar!

Nedan lite bilder från gårdagen!
image260

Kalle, Alex och Albert eller Ludvig (ser inte skillnad på dem så här på bild) leker på ängen utanför huset.

image261

Patrik och Patrik inviger vår nya grill!

image262

Barnen käkar lunch i kylan.

image263

Delar av vår påskbuffé som smakade som en dröm!

image264

Skål!

Städdag

I dag har vi som sagt varit nyttiga. Slängt en massa kartonger och skit som samlats i förrådet sedan flytten. Sedan har jag städat där inne så nu är det fint även där. Sen har vi påskhandlat också och städat inför morgondagen.

I morgon förmiddag kommer Patrik, Wiveka och barnen hit och sen ska vi umgås hela dagen! Vi ska grilla hamburgare ute till lunch (så snön får hålla sig borta!), basta, käka påskbuffé och ha roligt! Känns kul med en heldag då vi inte har setts på jättelänge! Sen sover de över här så vi får käka frukost tillsammans på söndag!

Ikväll blir det lugnt. Vi har käkat god middag i form av grillad kyckling, krocketter och chilibeanaise! Fett och smaskigt! Ungarna åt som aldrig förr! Ska häcka i soffan framför "Så ska det låta" och se en film när ungarna somnat!

Hoppas ni har en lika skön påskledighet som vi!

image259

Kalle har fotograferat oss i soffan och som vanligt ser Patrik helt normal ut!

Glad påsk

Äntligen påskledigt! När vi kom hem från jobbet i dag målade barnen påskkort och klädde på sig klänningar och förvandlades till de sötaste påskkärringarna som finns. Sedan gick de hand i hand på vår gata och ringde på hos grannarna och önskade Glad påsk och delade ut sina små kort.

Jag följde med och stod på avstånd och såg så allt gick bra. De fick en hel korg med godis av snälla grannar och lite slantar till sina spargrisar. Isabella gav upp efter några hus men Kalle gick glatt vidare tills alla hus var avklarade. Det var faktiskt riktigt roligt!

I morgon ska vi ha en rensardag. Åka på tippen och slänga skräp som kartonger och gamla dörrar och så koppla av förstås.
image258

Så här söta påskgummor hade vi hemma hos oss!

Mardröm

Så, då var jag tillbaka på betydligt bättre humör. Det var visserligen bättre redan igår men jag hann helt enkelt inte med min kära blogg. Kan också med säkerhet säga att det var trötthet i kombination med PMS som fick mig att koka i måndags. 

Veckan som gått har varit fantastiskt rolig på jobbet. Det har funnits mycket att göra och jag har blivit totalt uppslukad av detta hemska: http://www.metro.se/se/article/2008/03/19/17/0037-57/index.xml

Det är nog det vidrigaste jag varit med om. Har ju under arbetet med detta läst både mamman och hennes sambos bloggar, sett bilder på barnen och ibland har jag velat kasta mig över papperskorgen och kräkas. Det blir så nära när man själv har barn och framförallt två stycken i nästan exakt samma åldrar. Fy och usch. Hur ska mamman klara av att vakna upp till livet efter detta? Jag hade nog velat dö. Men å andra sidan håller jag alla tummarna för att hon klarar sig så alla får veta vem som har dödat hennes älsklingar.

En dag kvar sen är det påskledigt! Synd att det öser ned snö bara. Hade sett fram emot att sitta i solen, rulla fram grillen på gräset och njuta av våren. Vädret retar mig och jag kan sätta pengar på att det blir riktigt härligt varmt och fint på tisdag när ledigheten är slut.


Jag skiter i allt och det skiter jag i...

Känner mig less och irriterad. Vet inte vad det beror på. Om det är för att det ska bli kallt och fördjävligt väder hela påsken så vi inte kommer att kunna vara ute. Om det är gammal hederlig pms eller om det är andra irriterande saker.

Det enda roliga som hänt i dag är att jag var ensam på jobbet om min rad och vann dämed drygt 400 kronor. Satt rätt fin fint nu när det ekar tomt i plånboken. Sen har vi köpt en gigantiskt grill också så nu ska det bli grilla av i sommar. Man kan äta sig ännu tjockare och fetare.

Det är typ vad jag känner för just nu. Att skita i allt. Men det allra bästa är nog att gå och sova bort irritationen och likgiltigheten.

Vårkänslor

Eftersom vi inte har gjort något speciellt den här helgen har den verkat hur lång som helst. Och det har varit underbart skönt! Vi har slappat, umgåtts, jobbat och haft det bra.

I dag startade vi dagen med en sovmorgon till halv tio. Ungarna vaknade inte trots att solen strålade in på dem (vi har inte satt upp några rullgardiner ännu). Efter frukosten åkte vi till Jysk och shoppade plastmöbler till vår uteplats på framsidan av huset. Där ska vi sitta och äta frukost i morgonsolen hela sommaren.

Ute har det varit ett riktigt vårväder. Tio grader varmt och strålande sol. Därför gick vi lös i trädgården. Jag och Kalle har krattat bort gamla löv och kvistar och slängt på lite ny fräsch jord i rabatterna där det faktiskt redan har börjat blomstra! Vi har också hunnit tränat Kalle att cykla utan stödhjul och vi har målat påskägg!

Känns trist att helgen är över men det är ju bara fyra dagar innan det är dags för ledighet igen! I morgon ska vi påskpynta med björkris, fjädrar och färgglada ägg.

Så här ser det ut i våra rabatter just nu:

image256

image257

Charlotte drog längsta strået

Det blev Charlotte trots allt och det känns helt ok! Hade dock varit roligare om Rongedal eller BWO hade vunnit men, men... Jag röstade järnet på Rongedal och de hamnade på en välförtjänst fjärdeplats!

Christer gick inte hem i stugorna och det var väl i sanningens namn ganska tur. För hur svängig den än är så hade de nog skrattat åt oss i Europa.

Och jag har vunnit pengar! Min rad Charlotte, Sanna, BWO gick ju hem men jag lär ju inte vara ensam på jobbet som röstat den raden så det blir nog inte några stora slantar jag tar hem. Känns dock bra att jag satte den!

Vindarna har vänt

När jag och Linda åkte till Globen för att se genrepet igår var båda tvärsäkra på att Charlotte skulle ta hem detta. Men det var innan jag sett ett fullsatt Globen sjunga med i "I love Europe". Inklusive jag själv. Det var mäktigt, svängigt och helt plötsligt har vindarna vänt.

Nu ångrar jag att jag spelat på Charlotte för när vi lämnade Globen igår var hon inte längre favorit och jag tror hon kände det själv. Vi satt nämligen på golvet nära scenen bara några meter från låtskrivarna och artisterna och det var nästan så man kunde se favorittippade Perrellis självförtroende sjunka då Sjögren, Bwo och Rongedals fick Globen att dansa. Även Amy och Sanna fick ett bra gensvar. Och visst, det fick Charlotte också men känslan var inte densamma.

Efter gårdagen tror jag att det blir BWO eller Sjögren som vinner och det känns helt ok. För när jag och Patrik målade vardagsrummet i morse strömmade "I love Europe" ut genom högtalarna och det går liksom inte att låta bli att sjunga med och röra på höfterna. Som Baloo säger "kom igen katten, det svänger ju!". Mina röster ikväll kommer dock att hamna hos Rongedals. Och tippningen på jobbet förlorar jag den här gången. Big time.

Så- vem tror ni vinner?



Yes!

Måste blogga en snabbis från jobbet eftersom jag är så lycklig! Fick just ett samtal av Linda som frågade om jag skulle hänga med henne till Globen och se genrepet ikväll. Vad tror ni jag svarade? Bajsar björnarna i skogen? Sover Dolly Parton på rygg? Eller nått. Klart jag ska!

Så nu räkar jag minuterna. Slutar om en timme, sen bär det av hem till Linda i Nacka för att få upp partystämningen med lite vin! Sen blir det schlager för hela slanten! Har förresten tippat ytterligare en rad till vår tävling på jobbet. Den lyder: 

1. Charlotte

2. Bwo

3. Sanna

Nu har jag helgarderat känns det som. 

 

 

 


Målartagen

Äntligen har vi kommit igång och börjat måla om vardagsrummet. I går när barnen somnat började vi slipa och spackla och så provmålade vi en vägg. Vi har nämligen en bård och vi ville se om den syntes genom färgen om vi lät den sitta kvar. Har målat ett varv och ska måla andra ikväll men jag tycker inte att man ser den.

Älskar att måla om. Att se när det sker en förändring på en gång. I går ville jag inte gå och lägga mig och jag känner redan nu hur det kliar i fingrarna för att jag längtar efter att få sätta igång. Bara barnen knoppat in så byter jag om och börjar arbeta!

Har överhuvudtaget en massa energi för tillfället. Är inte alls trött på dagarna och definitivt inte på kvällarna. Härligt. Det har nog både med mina promenader och med ljuset ute att göra.

I dag har vi tippat Melodifestivalen på jobbet. Jag satte tre rader. Vad sägs om detta:

1. Charlotte
2. Sanna
3. Bwo

1. Bwo
2. Charlotte
3. Sanna

1. Charlotte
2. Sjögren
3. Sanna

Det blir väldigt spännande i helgen eftersom ingen är given vinnare. Förra året hade man ju kunnat ge sina högra arm på att The Ark skulle ta hem det. I år är visserligen Charlotte favorit men det kan lika gärna bli BWO, Sanna eller Sjögren som drar längsta strået. De övriga kan nog hälsa hem. Och- jag måste klargöra- jag tycker inte att Sjögren är bra. Men han är ett hot. OM han vinner måste jag nog provhoppa från taket.

Gääääsp

Är hyfsat trött då jag sov typ två tre timmar i natt. Först var det en Wallander-film jag inte sett och som jag hade väldigt svårt att slita mig ifrån. Sen hade Isabella en jobbig hosta och feber så det var medicinering, gråt och hosta om vartannat. Trodde därför jag skulle vara i dvala i dag på jobbet men det gick över förväntan.

Patrik var hemma med barnen så jag behövde inte hämta på dagis på vägen hem. Jag smet trots det inte ifrån min promenad utan klev av med bussen innan dagis och gick hem vilket tog en halvtimme. Är mycket nöjd med mig själv som har gått hem varje dag sedan jag bestämde mig för att skärpa mig. Nu känner jag mig motiverad och jag tycker att det har hänt saker även om jag är lite sur över att det inte syns ett skit på vågen.

Snart, upplösningen på den fantastiska serien "Kungamorden"!

Tro inte att du är något

I går var Per här och vi såg den rafflande Andra chansen tillsammans. Vet att många jublade över att Carola inte gick till final medan jag tycker att det var orättvist och missunnsamt. Visst, Carola är irriterande och det är svårt att tycka om henne, men hon, låten och framförallt Andreas förtjänade att vara i final. Inte för att låten var helt fantastiskt, utan för att den har en kvalitet som till exempel Nordmans låt saknar.

Tycker att jantelagen talade sitt tydliga språk i gårdagens röstning. Tro inte att du är bättre än någon annan.

När Carola gjorde sitt magplask la jag mina röster på Suzzie Tapper istället. Hon har en fantastisk låt som jag gillar mer och mer för varje lyssning. Hade helst sett henne göra sällskap med Sibel.

I dag har vi haft ett lite försenat födelsedagsfika för mig. Inte för att det är så mycket att fira att rynkorna blir fler och att brösten ramlar ned lite till, men det är trevligt att träffa släkten och att fika. Har hunnit ett sväng till centrum också och inhandlat skor. Det blev ett par sneakers och ett par gummistövlar.

image253

Jag och Isabella förevigade av mästerfotografen Kalle.

image254

Isabella festfin i sin prinsessklänning

image255

Kan man bli sötare?

Tjoho!

Fredag, vilket betyder lycka, helg och ledigt! Promenerade hem från dagis och köpte hämtmat med mig på vägen för att slippa laga käk. Nu är bastun på uppvärmning och jag ser fram emot att sjunka ned i soffan och bara slappa.

Vi har en lugn helg framför oss, i alla fall med våra mått mätt. I morgonkväll kommer Per hit på middag och tittar på Melodifestivalen med oss. Och på söndag kommer Patriks föräldrar och syskon hit och fikar för att jag fyllt år. Där emellan ska vi bara ta det lugnt. Kanske hinner jag måla klart alla dörrkanter i köket också.

Nedan lite bilder från förra helgen då Linda och Dan var här.

image248

En stolt pappa

image249

Isabella är nyfiken på Emmy

image250

Isabella är road av Dan

image252

Och till sist en stolt mamma med min guddotter Emmy

Jag och växter = katastrof

På min födelsedag fick jag saker till min nya hobby - trädgården - av Patrik, Kalle och Isabella. Fick två blommor i kruka, planteringsjord, fröer och ett litet växthus där man förplanterar blommor. Var ju jättekul och jag blev glad eftersom jag nästan inte har några levande blommor.

Men i dag, tre dagar senare, har jag kastat bort båda blommorna. Den ena levde bara ett dygn och den andra tills i dag. Mitt självförtroende vad gäller levande växter har fått sig en törn och jag börjar tvivla på om jag verkligen ska ta mig an uppgiften att odla blommor.

Vad är det för fel? Hur ska man veta om de tål ljus, om de ska stå i mörker, om de ska vattnas ofta eller lite när man inte ens vet vad det är för blommor? Jäkla skit. Plastblommor kanske inte är så dum idé i alla fall...

image247

Jag och min son som jag i alla fall kan ta hand om!

Vill inte veta

I går var Patrik till vår lägenhet i Solna för att hämta vår grill som vi glömt på vinden. Han pratade lite med de som flyttat in och fick veta saker som jag nästan mått bättre av att inte veta.

De nya hyresgästerna har rivit bort plastmattorna som finns överallt i lägenheten och vad tror ni fanns där under. Jo, parkettgolv- nästan överallt. Vi har alltså bott i den här lägenheten i sex år med de fula plastmattorna medan vi hade kunnat leva med vackra parkettgolv. Det är ju inte klokt! Vad är det för idioter som lägger på plastmattor som dessutom såg ut som trägolv? Fattar ingenting.

Jaja, det är bara glömma och gå vidare.

Har verkligen kommit igång med träningen. Går varje dag hem från dagis och nu har det till och med börjat bli något jag ser fram emot. Det är en riktigt skön promenadtur och när jag kommer hem känner jag mig både nyttig och piggare.

I morgon är det äntligen fredag igen! Längtar efter att ha en skön myskväll med bastu, god mat och ett glas rött i soffan framför Lets Dance!

Till sist...tack alla för era gratulationer på min födelsedag!

Då var det dags igen

Nu hade jag tänkt börja ta tag i problemen och börja kämpa för att gå ned lite innan slutet av maj. Ska försöka promenera hem från dagis varje dag. Började i dag, det tar en halvtimme vilket är alldeles lagom och bara det blir varmare ute så är det både skönt och nyttigt. Dessutom sparar jag tid. Slipper ta på mig och ge mig iväg på kvällen vilket jag hatar.

Sen var det ju det där med maten då. Hmmm. En av de dödssynder jag älskar mest är frosseri och det svåraste är att dra ned på fett och stora portioner. Jag ska börja med att dra ned på det till middag. I dag åt jag två ägg och gravad lax. Helt okej.

Och så måste jag dra in på den där förbenade chokladbiten som jag börjat med till eftermiddagskaffet. En riktigt dålig vana som jag nyss har startat med.

Nog tjatat om detta nu. Jag vet inte hur många gånger jag babblat om det.

Förutom att jeansen stramar kring midjan så är allt bra. Allt rullar på som vanligt. Känns som måndag i dag fast det är tisdag och det är ju positivt. Veckan kommer att gå megafort!

En ledig dag för mig själv

Jobbade kväll i går och var rätt sliten eftersom vi inte kom i säng förrän vid tre på lördagsnatten. Fick som tur var lift med Linda och Dan in till stan där vi hann käka lunch på Max tillsammans innan jag började jobbet klockan två.

Det gick jättebra att jobba trots att jag inte var så pigg och det fanns saker att göra nästan hela tiden. Men fy satan vad tiden gick sakta. Tio timmar kändes som tjugo trots att det fanns saker att göra. Det är nog bara för att jag avskyr att jobba kväll.

Men det är skönt i dag! Är ledig och har fått sovmorgon. Barnen är på dagis och jag ska käka god frukost och åka till centrum och bara vara. Sen ska jag hämta barnen lite tidigare än vanligt! En härlig födelsedag. Jo, jag fyller visst 32 år i dag. Man börjar bli gammal minsann!

Fikon-förklaring!

Jag ska börja med att förklara fikon-diskussionen! Det var fikon i Patriks mat när vi var ut och käkade i fredags och jag sa att jag aldrig hade ätit det. Han tyckte att det var jättekonstigt och menade att alla i södra Sverige äter det på julen tillsammans med dadlar. Jag sa att ingen uppe i norr gör det! Jag trodde också att om vi skulle göra en undersökning på bloggen så skulle det vara fler som inte åt det än som gjorde det.

Med tanke på era svar så hade jag ju rätt i det sista men jag hade tydligen helt fel vad gäller norrlänningar och deras fikon-vanor. Tre från norr svarade ja- tre svarade nej. En från södra Sverige svarade ja och två nej.

Vet egentligen inte vad jag fick ut av detta, vet inte heller om det löste diskussionen men jag tackar för era svar!


En undersökning

Jag och Patrik hade en diskussion om detta i går och jag vill göra en liten enkät på er som läser bloggen.

Frågan: åt/äter ni dadlar och fikon på julafton?

Snälla svara i kommentarsfältet!

Svara om ni gjorde det när ni var små, om ni gör det nu eller om ni aldrig har gjort det.

Perfekt!

Firade förlovningsdag i går och det blev väldigt lyckat! Vi lämnade barnen hos farmor och farfar och startade kvällen med en bio. Såg "Utlämnad" med Reese Witherspoon och Jake Gyllenhaal och det var en mycket bra och stark film. Har faktiskt tänkt på den länge efteråt. En klar fyra plus som jag rekommenderar!

Men det strulade lite eftersom vi hade bokat bord på restaurangen klockan åtta och hade räknat med att filmen skulle vara slut kvart i. För första gången i mitt liv så gick filmen sönder och vi fick vänta över en halvtimme innan den sattes igång. Det betydde att vi var rätt försenade till restaurangen när filmen var slut.

För att hinna hoppade vi in i en taxi men det skulle vi inte ha gjort. Mannen som körde hade nyss flyttat till Sverige och när vi sa Malmskillnadsgatan så trodde han att vi ville till Malmö. När han till sist förstod var vi skulle hittade han inte dit så det slutade med att vi fick gå lika långt som från bion men att vi fick betala 67 spänn för det. Vi hade inte tid att tjafsa om betalningen. Vi skrattade dock åt det efteråt. "Vad fan trodde han att vi skulle till Malmö och göra?" undrade Patrik. Jag skrattade åt det sen, vi kommer ut från bion och sätter oss i taxin och ber om att få åka till Malmö. Hahaha!

Hur som helst. Restaurangen var en mysig liten italiensk krog där servicen var precis som jag och Patrik önskar. De rekommenderade viner, fyllde på våra glas och var trevliga.

Jag käkade:

Smör- och vitlöksstekta kantareller på ruccolabädd med hyvlad parmesan

Gödkalvsentrecote med lime och chili smör och krämig risotto med färsk sparris

Tiramisu

Kvällen avslutades med en drink i hotellbaren på Radisson.

En perfekt kväll på alla sätt och vis!

Ikväll- Melodifestival med Linda och Dan! Och gosa med Emmy!


RSS 2.0