Pics!

Lite blandade bilder från någon vecka tillbaka:



Kalle och hans nya hobby!



Min kusin Linda, hennes Stefan och deras fina Lovisa som döptes för två helger sedan.



Mitt målande igår. Till vänster ser ni den fula gula väggen. Till höger den nya som inte gör sig bra på bild. Ni som är här ibland får se det live istället!



Så här blev det!

Höstprojekt

Jag har känt att jag vill ha ett höstprojekt så i går åkte vi och handlade färg för att jag skulle få måla om hallen på övervåningen. Men jag har ju som sagt damp och när jag väl har satt igång så går det inte att stoppa mig. Jag började slipa och spackla och tänkte att jag åtminstone skulle hinna måla första varvet.

Men så läser jag på burken att det bara är tre timmars torktid vilket betydde att jag sedan gick som en värpsjuk höna och väntade på att tiden skulle gå. Till sist fick jag ta mig an andra varvet och innan klockan var nio på kvällen så var jag plötsligt klar med mitt höstprojekt. Det gick ju lite snabbare än jag tänkt mig…

Men om sanningen ska fram så är vi ju egentligen inte klara. Jag har bara målat halva hallen. Den andra halvan vet vi inte hur vi ska kunna måla. Det är ashögt i tak och vi vet inte hur vi ska komma åt att slipa, tejpa lister och måla med pensel närmast taket. Patrik ska leta byggnadsställning på sitt jobb i dag som jag sedan kan riskera livet på.

Och det finns lite mer att göra för vi köpte nämligen alldeles för mycket färg. Den ska vi använda till att måla om tvättstugan med. Håller på titta på vita bänkskivor på IKEA och en diskho så vi kan fixa till där inne också. Älskar att inreda. Finns inget roligare!

Bilder kommer ikväll!!!

Nya relationer

Jag har länge vetat att en gammal klasskompis bor i närheten av mig men vi har inte träffats, förrän i går. Vi bestämde på Facebook att vi skulle gå ut och promenera och sen när vi gick igår tog vi en runda så hon fick se var vi bor och jag fick se var hon bor. Det är cirka tio minuters promenad mellan oss. 

 

När vi gick gymnasiet tillsammans umgicks vi inte så mycket eftersom vi inte hade så mycket gemensamt. Men nu, typ 14 år senare, så är allt annorlunda. Vi har barn i exakt samma ålder, bor i radhus i samma område och kan relatera till saker som vi inte kunde då. Det var väldigt, väldigt kul att ses och det blir absolut fler promenader!

 

Det går ju bra det här med att rapportera om maten då jag är så dålig på att blogga. MÅSTE skärpa mig!

 

Här kommer i alla fall gårdagens mat:

 

Frukost: 2 yoghurt och en kopp kaffe

Lunch: Kinabuffé- bara protein, alltså inget ris eller nudlar, och sallad.

Middag: Kycklingfilé, vitlökssås och sallad.

Motion: En timmes promenad. 


Vardagslyx

I går firade vi av en kollega som ska sluta. Gick på grill och tog ett glas vin och käkade, men eftersom det är slutet av månaden och dyrt på Grill så drog jag in en barnmeny. Och jag blev faktiskt mer än mätt. Efter maten gick vi vidare till en billigare krog där vi drack gigantiska öl. Jag var hemma vid elva efter en skönt avslappnad kväll.

I dag har jag varit ledig med barnen. Har städat, rensat rabatter, slängt blommor som gjort sitt för i år och tagit in all rabarber och fryst ned så vi kan göra paj i vinter också. Kalle har tappat sin andra tand som har lagts i ett glas i väntan på tandfén. Nu blir det god middag och fredagsmys för hela slanten.

Gårdagens mat:
Frukost: Två yoghurt, en kopp kaffe
Lunch: Kassler från dagen innan
Middag: Tre sorters grillat kött, pommes och beasås. Inte så nyttigt men det var ju utekväll.



I morgon ska de här två tjejerna leka. Då ska vi på kräftskiva hos Linda och Dan!

Har en idé

Sorry. Hinner knappt med mig själv så det blir lite si och så med bloggandet. Jobbar, äter, skiter, sover. Så ser det ut för tillfället. Som för alla andra ungefär.

I morgon blir det lite kul i vardagen då vi ska ut med jobbet och fira en kollega som slutar. Och sen är jag ledig på fredag eftersom Kalles fritids behagar ha planeringsdag, två veckor efter att de öppnat. Man tycker ju att de hade kunnat starta en dag tidigare istället...

Har en idé som ni kanske tycker är tråkig (och i så fall kan ni sluta läsa för det är faktiskt min blogg) eller så blir ni kanske inspirerade och vill ha recepten. Jag tänkte att jag skulle skriva hur jag äter på vardagarna. Det sätter lite press på mig att vara duktig eftersom jag måste redovisa för er. Inte för att det går dåligt. Det går nämligen helt fantastiskt bra!

Då kör vi:

Torsdag:

Mat
Frukost: Två yoghurt och två koppar kaffe.
Lunch: Kycklinggryta med champinjoner, bacon, paprika, matlagningsgrädde och curry. Inget ris!
Middag: Kasslergratäng innehållande chili, vitlök, paprika, matlagningsgrädde och riven ost ovanpå. Råa morötter till.

Motion:
1 timmes snabb promenad



En bild på Kalle som har fått testa köra gocart några gånger. Gissa om han tycker att det är coolt.

Resultat

GI i fem dagar. Lite motion i början av veckan. Och halsfluss sedan i onsdags. Resultat: Två kilo ned. Inte illa pinkat. Nästan värt halsflusset. Not!

Först i dag börjar jag känna mig bättre. Febern gick ned redan i går men halsontet börjar försvinna först nu. Nu börjar jag äntligen känna mig som människa igen! Nu ska jag försöka njuta av den här lördagen.

Klarar inte av idioter

Sjukt dålig, ont i kroppen, huvudvärk, feber, nackstelhet, tendenser till att det börjar tjockna i luftrören och ont i halsen. Pratade med nära och kära som tyckte att jag måste kolla upp så det inte är svininfluensan. Och det är klart att man blir orolig. Har jobbat i Kungsträdgåren i veckan och mött hundratals ungdomar- och antagligen stött på en hel del virus.

Beställde tid på Vårdcentralen, som jag för övrigt avskyr, och satte mig ned med läkaren. Hade proppat mig full i värktabletter för att orka åka dit och kände mig som en hösäck. Förklarade att jag var väldigt dålig och att jag pratat med Vårdguiden som tyckte att jag skulle söka vård eftersom det lät som en influensa snarare än halsfluss. Jag sa också att jag var astmatiker vilket var Vårdguidens främsta anledning till att jag skulle kolla upp så jag inte hade svininfluensan.

Men när jag nämner detta tittar idiotläkaren på mig som att jag är dum i huvudet.

"Varför skulle du ha svininfluensa?", säger hon med ett svagt hånfullt leende.
"Ja, det är ju liksom de tiderna och man ska ju söka vård om man har influensasymtom", säger jag.
"Ja, man ska söka vård efter flera dagars influensa ja. Och det finns ändå inget vi kan göra. Det är bara dricka vatten och vila, precis som vid en vanlig influensa.".

Kände mig snordum. Och jag kände mig som någon som söker vård för allt - vilket jag verkligen inte gör. Jag ska nästan vara halvdöd innan jag går till en Vårdcentral. Vilket jag också var i dag.

Men svininfluensan tycker de på Väsby Vårdcentral uppenbarligen bara är en fluga. Inte så farligt. Så då vet ni.

Nu visade det sig att jag hade min skräck nummer ett; Halsfluss. För tredje gången i år. Det är vidrigt! Innan januari hade jag aldrig haft halsfluss. Nu har jag det var tredje månad. Varför? Ja, det hade ju muppen på Vårdcentralen ingen aning om förstås.

"Du umgås väl kanske mycket med folk som har halsfluss", var hennes intelligenta svar.

Neeej

Fan. Har ont i halsen, ont i huvudet och lätt huvudvärk.

Skräcktanke nummer ett: Bara det inte är halsfluss.

Skräcktanke nummer två: Bara det inte är svininfluensan.

Nu ska jag ta två alvedon och däcka i sängen. Ska försöka mota olle i grind. Över och ut.

Då kör vi igen

Ny vecka, nya tag. Jag och Pata har börjat träna igen på kvällarna och nu är det strikt diet som gäller. Jag slarvade dock i dag eftersom jag jobbar i Kungsträdgården hela veckan på Ung 08-festivalen och jag fick inte tid att äta förrän vid två. Då slängde jag i mig en hamburgare för att det skulle gå fort. Ajabaja.

Men sen har jag inte ätit något mer i dag så det jämnar kanske ut sig. Det viktigaste är att man gör av med mer energi än man tar in. Har cyklat en mil så det borde ha satt sprätt på hamburgaren.

Nu sitter jag och gör en matlista på bra mat på vardagarna. Jag kör en blandning mellan GI och LCHF. För er som inte är inne på dietprylen så innebär GI att man inte äter kolhydrater och socker medan LCHF också betyder att man inte äter kolhydrater och socker MEN att man tillsätter extra fett för att öka mättnadskänslan.

I morgon hänger jag med kidsen i Kungsan igen. Det är ju inte utan att man känner sig gammal. Ni missade väl för övrigt inte mig på löpet och ettan av Metro i dag!?

Avslutar med en bild som alltid får mig att längta hem till Luleå och mamma och pappa. Varje morgon när vi är där skämmer de bort Kalle och Isabella med varm choklad och mjukkakor. Gissa om de älskar det!


The weekend

I fredags var jag inhoppande nöjeschef och jag tror det gick jättebra. Resultatet ser jag först i morgon då tidningen kommer ut.

I övrigt har helgen bara sprungit iväg. På fredagkväll gjorde jag och Pata egen sushi som vi vräkte i oss. Det är härligt lyxigt att få äta så många lax, räkor och tonfisksushi som man vill.

På lördagen sov vi länge och njöt av solen och värmen. Jag i en solstol med en bok och barnen i en plastpool. På eftermiddagen kom Johnny och Maria och deras två barn. Vi grillade på kvällen och satt på altanen och spelade sällskapsspel långt in på natten. De hade med sig nya Wii resort och det ägnade vi förstås stor del av kvällen till också. Halv fem på morgonen avslutade vi ett eget litet OS i Wii resorts grenar där jag och maria var Sverige. Men vi förlorade tyvärr mot Kamerun.

Eftersom vi inte sovit många timmar i natt har dagen varit lat. Vi har struntat i hettan utomhus och hållit oss inne. Spelat lite bowling med barnen på Wii och ätit skräpmat till middag. Det är bäst att passa på. I morgon, då Patrik börjar jobba och barnen börjar dagis och fritids, så börjar också vår höstdiet. Dags att gå ned alla kilon som smugit sig på under sommaren.


Vår fredagsmiddag!


Tänk så fort...

...det vänder. För några dagar sedan var jag inte alls sugen på att börja jobba efter den sköna semestern. Nu har jag så kul på jobbet att jag längtar dit!

I dag har jag gått dubbelt med nöjeschefen för att lära mig så att jag kan hoppa in för henne då hon är borta. Det kändes jättebra och roligt och på fredag ska jag få sköta allt själv. Det blir spännande men samtidigt tryggt eftersom hon är där om jag undrar över något. Om två veckor ska jag däremot vara inhoppande nöjeschef på riktigt och det blir en prövning! Men roligt!

Den här veckan är jag dock supertrött eftersom jag sover för lite. Övriga familjen har ju semester och är bara hemma och latar sig på dagarna vilket också innebär att de är pigga på kvällarna. Egentiden är lika med noll eftersom barnen lägger sig samtidigt som mig och Pata ligger och ser tv till ett på nätterna. Men det är bara att stå ut. Nästa vecka blir det ordning på torpet igen!

Tillbaka i verkligheten

Ja, på jobbet alltså. Det känns ärligt talat så där. Jag har haft det så skönt och bra att jag för första gången inte alls var sugen på att börja jobba igen. Det har aldrig hänt förut. Men så har jag också haft den bästa semestern på väldigt länge!

Nu när man är back in business känns det dock ok. Jag har massor av jobb framför mig och roliga och spännande grejer som händer! Det blir en rolig höst!

Nedan kommer några fler bilder från Linda och Dans bröllop. De flesta är snodda av Linda.



Zübeyde lägger en sista hand på mitt hår.



Malin, Linda, jag och Jesper. Vi fyra är gamla kompisar från Sigtuna Folkhögskola och medialinjen.



Carl-Jan gratulerade brudparet på deras dag.



Efterfest och brudparet är på väg hem. Jag sitter och har trevligt med vår kära amerikan Steve.



Jesper tömde baren för att efterfesten skulle bli lyckad. Men ingen orkade dricka upp alla flaskor rödtjut så han fick lämna kvar det och gå hem.

Skogen lockar

I går kom Dan och Linda hit och stannde över natten. Emmy var ju redan här eftersom vi hade henne mellan torsdag och fredag. När de kom åkte jag och Dan upp till en skog i närheten. Där gick vi i en och en halv timme vilket resulterade i blåbär till en blåbärspaj och några kantareller till en toast innan maten.

Kantareller fanns det inte mycket av i skogen men däremot kryllade det av blåbär. En dag i skogen och vi skulle ha blåbär för resten av året. Jag älskade att vara där och leta efter svamp och ströplocka lite bär emellanåt. Så fridfullt. Tyvärr tycker inte Pata likadant och jag har ingen lust att gå själv i skogen så det blir nog inga fler skogsutflykter i år.

I går spelade vi Wii Sports hela kvällen. Jag boxades så svetten rann och mina armar och axlar värker i dag! Det är riktigt riktigt roligt, speciellt tennisen. Skulle kunna stå och spela i flera timmar!



Två goa tjejer, Emmy och Isabella.

RSS 2.0