Operation fettförbränning

Burr, idag är det riktigt kallt ute! Tio minus, och skratta nu inte norrlänningar för här anses det faktiskt vara kallt. Jag trotsade dock kylan och tog min vanliga promenad till jobbet. Blev både pigg och varm.

Pratade med en personlig tränare igår( tänkte skriva PT för att jävlas med Micke men lät bli) och fick en massa bra tips på hur man på bästa sätt sätter igång fettförbränningen. 

Mina 20 minuters promenader till jobbet tyckte hon var super eftersom jag sätter igång fettförbränningen för resten av dagen då jag gör detta innan frukost. Hon tyckte dock att jag skulle skippa kaffet och ta en färskpressad apelsinjuice, utan socker, istället för att få lite energi. 

Sedan tyckte hon att styrketräningen var jättebra. Det är tydligen det enskilt bästa sättet att fettförbränna. Du omvandlar ju fett till muskler och muskler kräver mycket mer energi än vad fett gör. Det tar dessutom energi dygnet runt, dvs du fettförbränner dygnet runt. Personliga tränaren tipsade mig dock om att inte ha så tunga vikter när jag tränar utan istället ha litet motstånd och göra fler gånger. Då bygger man musklerna på längden istället för att få volym. Jag vill ju inte bli något muskelberg. 

Hon gav också rådet att inte äta kolhydrater efter klockan två på dagen. Det är svårare att förbränna. Och förstås att äta sig mätt, inte banta, och att äta mellanmål. Inte bra att gå hungrig. 

Kanske fler än jag som får användning av råden!?

Kommentarer
Postat av: kerstin

Hurra - det är ju skitbra råd :)

2007-01-23 @ 14:42:26
URL: http://kerstinrosalia.blogspot.com/
Postat av: Kattis

Bra, då vet jag att jag gör rätt med att promenera till jobbet, äta frukost där, käka två-tre frukter per dag, nyttig lunch och relativt nyttig middag, samt att jag styrketränar.... ;-) Kanske får sluta äta pasta till middag...??

2007-01-23 @ 16:10:21
Postat av: A

Det var väldigt bra råd. Jag försöker följa rådet att inte käka pasta till middag. Man kan ju käka det till lunch och sen göra något annat gott till middag. sallad, chili con carne och sallad, kött och sallad...etc....

2007-01-24 @ 09:07:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0