Längtar!

Min lillebror och hans flickvän sitter i en bil på väg hit och ska hälsa på oss över helgen! Blir sååå kul och nu vill jag bara att den här arbetsdagen ska ta slut. Ikväll ska vi fira deras förlovning och i morgon väntar en hejdundrande kräftskiva.

 

Patriks barndomskompisar med respektive och barn kommer så det blir full rulle, på alla plan.

 

Det är inte bara jag som längtar efter Micke och Theres. Kalle är kär i Theres och han har räknat dagarna i två veckor nu. Igår kväll när jag berättade att de skulle komma i morgon så kramade han ivrigt om mig och sa att jag var världens bästa mamma. Han blev så glad. Och jag njöt över hur enkelt det var att bli världens bästa mamma!

 

Till sist. Några skillnader mellan mannen och kvinnan. 

 


Fånga dagen

Barnen och jag har haft en mysig kväll. Spelade ett av deras sällskapsspel (ja, de är lika speltokiga som mamma), duschade och dansade till Zlatan-låten på högsta volym så de som gick förbi på gångvägen utanför måste trott att vi var galna. Men kul var det!

När de somnat syndade jag med ett glas vin och tog en lång härlig bastu. Man kan ha det sämre. Mycket sämre.

Mina tankar vandrar flera gånger om dagen till Arboga-mamman och allt hemska som kretsar kring detta. Jobbar ju med det, ser bilder, läser och det är så fasansfullt att jag nästan går sönder inombords. Jag kan knappt läsa saker kring detta utan att ögonen fylls med tårar. Jag förstår inte att man orkar gå vidare efter en sån sak. Hon måste vara fruktansvärt stark. Själv skulle jag trasas sönder, bli en blöt fläck och aldrig mer resa mig, om något hände mina barn.

Måste genast gå upp och lukta på dem där de sover i sina sängar. Carpe diem.

Six to go!

Jag är ledsen över att jag inte har så mycket spännande att rapportera om. Livet knallar på som vanligt. Jobb, motion, mys med barnen, lite tv och sömn.

 

Mitt nyttiga liv går väldigt bra. Promenerar i snabb takt i stort sett varje kväll och äter GI. Nu har fyra kilo försvunnit. Sex kvar tills jag har nått mitt mål! Allt känns så bra när man går ned i vikt. Jag känner mig piggare och snyggare och jag är grymt sugen på shoppa nya kläder. Ska springa i affärer en stund efter jobbet idag.

 

Ikväll ska Pata spela golf och jag och barnen har en kväll hemma på tu man hand. Tror jag ska ta fram ett sällskapspel för att få dem att göra annat än att se tv. Kalle är nämligen en riktig soffpotatis. Vill gärna se barn-tv från det han kommer in genom dörren till hans ska lägga sig. Ska försöka ändra på detta.

 

Det finns by the way nya bilder på Isa på Stockholmsgruppen om ni är nyfikna. 


Slänger in en lista

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För tio år sedan hade jag precis börjat andra året på min journalistutbildning. Jag och Linda hade flyttat in i en lägenhet i Upplands Väsby, jag var nybliven singel från Jonas och jag hade nästan på dagen träffat Patrik (vi blev dock inte ett par förrän ett halvår senare). Livet lekte! Jag tränade som ett psyk, var på krogen fredag och lördag och dejtade en massa!

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Jobbade på Expressens webb och hade skitkul! Typ som nu fast jag har ett annat jobb (som är ännu roligare till och med).

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Wasabiärtor, pop delight, Estrella lightchips, ostbricka, godis (om det är rätt sorter)

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Oj, svårt....Nationalsången, Sista morgonen, Idas sommarvisa, Die Mauer, Bä bä vita lamm....haha...

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Resa, renovera, dela med mig till min familj, shoppa, spara, njuta ännu mer av livet

6) FEM DÅLIGA VANOR
Ja, det är väl snuset då...(men det är ju så gott!), att jag inte viker ihop mjölkpaketen innan jag slänger dem, att jag sköljer av tallrikar i diskhon utan att först ha slängt matresterna i soporna, att jag duschar länge och i kokhett vatten (lite dyrt när man bor i hus) och att jag måste ha läppglans eller lypsyl hela tiden.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Vara med familjen, resa, äta god mat och dricka gott vin, tjäna pengar, pyssla med huset.

8) FEM FAVORITLEKSAKER:
Mobilen, datorn, playstation, telefonen....

Tjejdag

                 

I dag har jag och gumman haft en dag för oss själva. Patrik och Kalle gick på bio och såg "Kung fu Panda" och vi fick några timmar på egen hand. Vi myste framför en film sen gav vi oss ut på en lång cykeltur. Stannade på vägen och köpte mellanmål som vi käkade ute i solen. Riktigt skönt!

Ny vecka i morgon som än så länge bara innehåller en plan och det är att jag ska träna skivstångspass på tisdag. En liten idé har dock börjat gro i min skalle om att jag ska kolla om Ulrika och svärmor vill gå på bio på torsdag och se "Sex and the city". Det är ju tydligen något man inte får missa.

Oh my god...

Gårdagens kickoff var en riktigt höjdare! Vi var på Vildmarkshotellet Kolmården och dagen var proppfylld med föreläsningar och workshops där vi fick igång bra diskussioner och alla bidrog med bra ideér. Efter detta delades vi upp i lag och gav oss ut i djurparken. Här skulle vi lösa lite olika uppgifter som gick ut på att vi skulle fotografera laget tillsammans med ett fyrbent djur, en bild där några i laget föreställer ett djur och en bild där något djur gör något roligt.

Vårt lag kämpade så svetten lackade men vi vann tyvärr inte. Ett lag hade tydligen fått en tiger att göra high five och det är ju lite svårt att tävla mot. Och ett lag hade mutat en djurskötare och fick rida på en elefant. Också svårslaget....

På kvällen åt vi trerättersmiddag och hade prisutdelningar och sen blev det förstås party. Kom i säng vid fyra men vaknade två timmar senare av magont och kunde inte somna om, så det blev all sömn jag fick i natt. Klockan nio började konferensen igen så det var bara att pallra sig upp.

Hem från Kolmården åkte jag och tre jobbarkompisar bil och jag har sällan skrattat så mycket. Vi var alla så trötta att vi skrattade åt allt. Mycket roligt!

Väl hemma var det dags att gå på nästa fest. Eller fest och fest. Grannarna bjöd på mingel för att inviga sin nybygda altan och vi kände att det var ett bra tillfälle att lära känna dem. Var förstås trevligt, men jag var inte direkt på topp.

Överdriver inte om jag säger att jag är så trött just nu att jag skulle kunna somna stående. Känner mig lätt irriterad också av den svåra tröttheten. Nu vill jag bara ta en dusch, sjunka ned i soffan, hälla upp ett gigantiskt glas cola och somna framför en bra film. Det blir nog så.

Ångest- igen!

Fy fan! Min flygrädsla blir ju inte mindre när jag läser om sånt här!

http://www.metro.se/se/article/2008/08/21/08/4058-57/index.xml

Så hemskt! Det är ju sånt här jag alltid tror ska hända när jag sitter på ett plan som just ska starta. Det gjorde förmodligen många av de ombord på det här planet också. Undrar om man hinner tänka något? Fy vilken ångest jag får.

Tre kilo lättare

Jag är inne på min andra vecka i mitt nya liv. Det som gäller att jag ska gå ned i vikt. Två veckor har snart passerat då jag har ätit GI och motionerat och tre kilo har försvunnit. Tjofs! Och det både känns och märks! Sju kilo kvar då. Men så ska man inte tänka för känns målet för långt bort och man kan tappa motivationen.

Men just nu känns det som att det är stört omöjligt att tappa motivationen. Jag är grymt fokuserad. Skriver veckomatsedlar, har med GI-mat på jobbet varje dag och har sparat hela 600 kronor på kuppen. Pengar som jag annars lägger på att äta lunch ute Jag går min motionsrunda på kvällarna och njuter av att känna sommarfettet ramla av.

I övrigt då? En dag kvar att jobba, sen drar jag på kickoff i Norrköping. Och om det blir lika kul som det var senast så blir det superroligt! Och då får jag unna mig lite kolhydrater, men bara lite, lite.



Sån här dryck blir det inte mycket av numera!


Update

Har haft en skön och bra helg. Lördag började med en glad överaskning då Micke sms:ade en bild på hans och Theres händer. De hade förlovat sig! Grattis till er båda! Blev så glad att jag fällde några glädjetårar!

Lördagen fortsatte med roliga saker då min kusin Linda och hennes kille Stefan kom på besök. Vi grillade och satt på altanen och spelade sällskapsspel och drack drinkar till tre på natten. Sen sov de över. Hade väldigt roligt och mysigt!

På söndagen jobbade jag och som vanligt då jag jobbar söndag lyckas jag pricka in sena lördagskvällar. Var väl inte världens piggaste, men det gick bra ändå. Hade full fart hela kvällen.

I dag har jag varit ledig eftersom jag jobbade sent igår. Har sovit länge och gått i centrum i flera timmar. Tänkte köpa nått nytt till helgen då jag ska på kickoff men trots att jag testade typ 100 klänningar så hittade jag ingen som dög. Antingen är modet väldigt fult eller så är det jag som är kräsen? Gick till frisören också och klippte bort lite längd. Det var ett tag sedan jag klippte mig så det var verkligen på tiden. Topparna var en aning slitna.

Nu väntar tre dagars jobb sen är det kickoff vilket jag ser fram emot! Det var ju superroligt sist!

Klumpeduns

Jag har fortfarande ont i min högerarm och nu kan jag konstatera att det inte är träningsvärk. Jag måste ha sträckt mig på nått sätt när jag lyfte vikter. Det värker från axeln ner till handleden.

Eftersom jag dessutom har ont i ryggen från morgonen orkade jag knappt göra något igår. Kände mig trött och gammal. Inte förrän mamma tipsade om att jag skulle ta en Pronaxen blev livet bättre. Då blev det fart på mig och jag målade klart övervåningens dörrar och rensade gästrummet.

Hoppas min arm blir bra snart så jag får gå på ett till pass för det var verkligen kul. Men varje gång jag tränar i grupp sådär och man ska göra olika rörelser vid uppvärmningen eller konditionsdelen så får jag flashback från min skoltid. Jag har alltid känt mig så jäkla klumpig i såna sammanhang.

Jag minns när jag och Ida gick jazzdans tillsammans och hon liksom gled fram på golvet och var mjuk som en katt i rörelserna. Själv kände jag mig som ett kylskåp. Det var stapplande rörelser och riktigt osmidigt. Jag och musiken var aldrig ett om man säger så.

Det är ungefär samma känsla som då vi spelade basket på gympan i skolan och alla trodde att jag var så bra i det eftersom jag var ett huvud längre än de andra tjejerna. Sen när vi startade så var jag lika usel som jag intygade alla om att jag var. Jag var för lång och klumpig medan de andra var snabba och smidiga som illrar.

Jag skyller all denna osmidighet på min längd.

Men när jag tänker efter så var ju jazzdans ändå pisstråkigt och basket om möjligt ännu tristare. Ställ mig längst fram vid ett volleybollnät så är jag med i matchen igen.



Jag och min son, som kommer att bli jättelåååång och då och då känna sig jätteklumpig.

Ont det gör ont

Jag har den jävligaste träningsvärk i armen man kan tänka sig. Kan knappt lyfta den och naturligtvis sitter värken i högerarmen. Känner mig som en 90-åring när jag ska göra något. Men jag får glädja mig åt att träningen i alla fall gjorde nytta. Kanske inte skulle ha börjat med skivstångspass dock eftersom jag är otränad som en metmask. Det är ju ett av de värsta passen, men det är samtidigt så himla kul!

I morgon är jag ledig eftersom jag jobbar söndag. Ska sova länge och mysa med barnen som får vara hemma från dagis, rensa och gräva upp rabatter, måla klart dörrarna på övervåningen, sova middag med Isabella och sticka ut på en cykeltur med barnen om det inte regnar. Fullspäckat schema alltså!

Och allra skönast med att vara ledig är att slippa stressen över att jag måste sova klockan tio. Jag ska koppla av med min bok och läsa så länge jag orkar! Eller tills Pata gnäller om att jag måste släcka lampan...


Kalle har hajat grejen

Kalle: Mamma, jag vill inte se Bolibompa. Jag vill se på ”Totally Spies”.

 

Jag: Varför vill du se på det?           

 

Kalle: För att det är så snygga tjejer med. Som du mamma.

 

Jag: Tack sötnos! Är det de där som är så snygga?

 

Kalle: Ja, hon i mitten är snyggast för hon har längst hår. Som du mamma. 


Fy ini h-vete!

Igår var Patriks kompis Micke här och vi käkade middag och pratade bland annat om fobier. Micke utbildar sig till psykolog och kommer att stöta på en del fobier i sitt yrke förstås. Jag tog upp min fobi, dvs getingar, och sen kom vi in på djur som spindlar och ormar. Jag säger kaxigt att jag faktiskt inte tycker ormar är så otäcka. Jag har ju till och med simmat bredvid vattensnokar när jag var liten.

Men när man talar om trollen möter man dem på gångvägen.

I dag när jag och barnen promenerade hem från dagis höll vi nästan på att gå rakt över en snok som slingrade sig  framför oss. Jag kunde först inte tro mina ögon. Sen blev jag stel av skräck och därefter fick jag panik. Så fort ormen hade flyttat lite på sig sprang jag med vagnen framför mig som om jag var jagad av...ja, typ en geting!



Det var så grymt äckligt. Jag skakade på byxbenen typ fyrtio gånger för att jag var rädd att den var där och jag spottade som att den hade farit in i munnen på mig. Fy satan. Jag är definitivt rädd för ormar. Och vad fan gör en orm på en gångväg? Hujja så vidrigt! Kalle tyckte dock att det var skitcoolt!

Har just kommit hem från ett skivstångspass som nästan tog knäcken på mig. Är otränad som tusan och mina muskler kommer att värka gott i morgon.

Nu, en dusch och Big Shots på tv!

Kvitter, kvitter!

Hej och hå! Har jobbat två dagar och känner mig redan skittrött! Min hjärna är semestermosig och det känns att det tar ett tag för kroppen att komma in i jobbläge igen. 

 

Förutom tröttheten så är jag dock peppad. Peppad för det mesta faktiskt! Det är många saker som ska förändras den här hösten och det känns så skönt att jag börjat ta tag i dem.

 

En av sakerna är förstås, som vanligt, att jag ska bli nyttig. Kör GI och ikväll börjar jag träna igen. Nu får det vara nog på det osunda livet.

 

Sakerna som jag ska ändra på den här hösten gör mig allmänt glad och lätt i sinnet. Och detta är faktiskt varför jag gillar hösten så mycket. Det är alltid en ny start för mig. Jag ändrar saker och tar tag i saker. Fattar nya beslut som förändrar saker och ting till det bättre. 

 

Något som också piggar upp mig just nu är att Isabella och Kalle äntligen står i kö till nytt dagis i närheten av där vi bor. Till våren blir det med all säkerhet flytt! Det kommer att underlätta en hel del!

Så, nu har jag kvittrat av mig lite! 


Två dagar kvar

Suck. Två dagar kvar innan det är dags att pallra sig upp klockan fem och gå till jobbet. Känns rätt jobbigt men som tur är vet jag att det är kul att jobba bara jag kommer igång. Dessutom har vi kickoff om två veckor vilket jag ser fram emot jättemycket!

Ikväll ska vi på middag hos Linda och Dan. Blir roligt att ses och att få pussa på lilla Emmy. Isabella längtar mest. Hon ser Emmy som sin egna lilla docka.

Nu ska jag skynda mig ut och klippa gräset medan solen lyser.

Nedan lite bilder från Finland:


Kalle kramar mumintrollet.



Isabella som lilla My.


Patrik och Kalle uppe i luften.


Kalle på studsmattan.


Så här har barnen somnat på kvällarna...


...medans vi vuxna har spelat spel. Här är Ulrika väldigt koncentrerad på Rappakalja.

Redo för hösten

I dag har vi förberett för hösten. Vi har storstädat hela huset. Det tog hela dagen men nu luktar det rosor och allt glänser som en hundbolla, som pappa brukar säga.

Det är ju vår sista semesterdag i dag och jag känner samma känslor inför detta som jag gör varje år. Jag har lite ångest över att semestern är slut men samtidigt känns det skönt eftersom jag vill ha vardag och höst.

Jag vill att regnet och blåsten ska piska mot rutan och att löven ska bli gula och röda. Jag vill tända eld i öppna spisen och höra hur den sprakar då jag sitter i soffan. Jag vill laga mustigare mat och dricka fylligt rödvin. Jag vill tända levande ljus och byta till mörkare gardiner. Jag vill känna mig frusen av det kalla vädret och ta en skön lång bastu för att må bättre. Härligt att det snart är dags!


Home sweet home

Nu är vi hemma igen efter tre roliga dagar i Finland.

Måndagen tillbringade vi på en båt i tolv timmar, men det finns massor av göra för barnen så det är inget problem att sysselsätta dem. För oss vuxna är det däremot tråkigare än att gå på teater, alltså riktigt genomjävligt trist. Det är inte samma sak som då man åker iväg ett tjejgäng och tokpartar. När man åker med barnen och har bilen med sig tvingas man vara nykter och se eländet från den andra sidan. Inte lika trevligt. Man räknar timmarna.

Tisdag besökte vi Muminlandet som jag personligen inte är särskilt förtjust i. Det är vacker miljö men jag har aldrig gillat Mumintrollen, inte ens som liten. Vet knappt vem som är vem. Men huvudsaken är ju att barnen gillar det och det verkade de göra. De kramade muminfigurerna, gick sagostig och klättrade ända högst upp i Muminhuset.

På onsdag åkte vi till äventyrslandet "Zoolandia" som är riktigt riktigt roligt. Även för oss vuxna! Det är en blandning mellan djurpark och tivoli och det finns massor av aktiviteter för både stora och små. Kalle hoppade studsmatta fastspänd i gummiband som tog honom högt upp i luften. Isabella åkte ett minitåg om och om igen och vi åkte alla en liten och mysigare variant av Fritt fall. Till och med Isabella vågade sig upp i den. Barnen klättrade klättervägg, som förresten Kalle är en hejare på, och lekte som galningar en hel dag.

Roligast av allt, tycker jag, var då vi vuxna tävlade med fyrhjulingar på en terrängbana. Hur kul som helst!

På kvällarna har vi trängt ihop oss i vårt rum på hotellet där barnen har sett på film i vår säng tills de somnat och vi vuxna har spelat spel. Allt har fungerat toppenbra och det var verkligen en lyckad tripp. Enda nackdelen är väl att pengarna har gått åt som smör i solsken. Men är det semester så är det!

Suomi, here we come!

På lördagskvällen var Pata på kräftskiva med övernattning och då passade jag på att umgås lite med Wiveka och Patrik. Åkte dit på förmiddagen och eftersom det regnade packade vi in de fem barnen i två bilar och åkte vi till ett lekland i Åkersberga där de fick springa sig less. På kvällen åt vi underbart god mat, hade livliga diskussioner och skrattade mycket.

I dag har vi alla varit lite slöa och mest hängt inne. Har packat inför vår lilla semestertripp till Finland som vi åker på imorgon. Måndagen kommer vi att tillbringa på en färja som passande nog heter "Isabella" och som tar oss till Åbo. Där ska vi bo på hotell i tre nätter tillsammans med Jocke, Ulrika och hennes barn. Ett besök på Muminlandet är inbokat och sen får vi se vad vi hittar på. Blir säkert väldigt roligt!

Kippis, kippis!


Bajs, någon?



Detta har vi ätit till middag. Ser det gott ut? Jag fick ärligt talat kräkkänslor när vi öppnade burken, men det smakade tack och lov inte så vedervärdigt som jag trodde.

Vad det är? Det är Champinjoncreme. Låter väl gott tillsammans med mozarella och skinka på varma smörgåsar. Men det såg inte riktigt ut som vi hade föreställt oss och det var med viss vånda jag tog en tugga av första smörgåsen. Hur fan kan man tillverka något som ser ut som detta och på burken rekommendera att använda det i krustader? Vem vill äta krustader med något i som ser ut som bajs?


Så här ser burken ut om det är någon som blir sugen!

Sömn, bad och tv

Vilket slött liv vi levt den här veckan. På dagarna har vi varit på stranden för att stå ut med värmen. På eftermiddagarna har vi varit hemma på gården. Läst böcker, lekt, busat. Och vi har sovit.

På morgonen har hela familjen sovit till typ tio. Sen har jag till och med unnat mig en tupplur på dagen tillsammans med Isabella. Är det semester så är det. Tänker strunta i allt vad dåligt samvete heter och i att solen lyser ute. Det är så skönt att bara koppla av.

Och det har ju faktiskt blivit sena kvällar för mig och Pata. Vi har börjat se första säsongen av "24" och kan knappt sluta trots att vi redan sett det då det gick på tv. Vi stänger inte av förrän två-halv tre på nätterna så det är ju inte konstigt att vi vill sova en stund på dagen.

I dag är sista dagen med tryckande 30-gradig värme. I alla fall för den här veckan. Blir faktiskt skönt med lite regn. Vår gräsmatta ser dessutom väldigt törstig ut!

Nedan lite strandbilder.






RSS 2.0