Gott nytt år!!!

Höll på få ett frispel i går då städningen i barnens rum aldrig tog slut. Till sist, efter att jag fått ett stort utbrott eftersom sakerna i rummet bara blev fler och fler och barnen rev ut, kom hela familjen och hjälpte till och då gick det undan. Nu är det fint och städat och var sak ligger på sin plats. Nu kan jag känna frid, i alla fall över det rummet.

Skönt med ledigt i två dagar nu. Har varit vansinningt avundsjuk på Patrik och barnen som snarkat så det gungat i väggarna då jag har klivit upp och gått till jobbet i mörkret. Då kan ni tro att jag tyckt synd om mig själv. Men i morgon bitti ska jag ta igen det. Då ska här sovas!

I morgon är det ju nyårsafton. En av mina bästa dagar på året! Vi ska fira in 2009 med Linda, Dan, Emmy, Dans mamma och bror. Det blir gott käk, skumpa och trevligt sällskap. Sen blir det ju födelsedagskalas också eftersom Linda inte lyckades hålla kvar Emmy i magen över nyåret. Lite dåligt av henne tycker jag som lyckades knipa ända till den 2 januari (båda hade beräknat förlossningsdatum 1 januari). ; )

Jag önskar er alla ett bra slut och ett riktigt gott nytt år!!!


Slit och släng

Nu har jag kommit in i mitt rensande. Så fort det blir ett nytt år vill jag bli av med gammalt bagage. Pata hänger förstås alltid lite löst. Nej, nu skojade jag: Han sitter så säkert så. Jag pratar om materiella ting. I kväll började med barnens rum. De har alldeles för mycket saker som de aldrig använder och som är trasiga och nu har jag börjat gå igenom och sortera. Jag vill gärna att var sak ska ha sin plats och försöker ständigt hitta en smartare lösning för saker.

När jag är klar med detta ska jag gå igenom deras och min egen garderob och rensa och slänga och därefter ska förrådet som vi har inne få sig en genomgång.

Jag har jobbat i dag, klivit upp kvart över fem, men har inga problem att ta tag i dessa saker nu på kvällen. Pata har varit ledig med barnen och sovit till nio. Ändå sitter han nu och slumrar i soffan. Skulle vilja säga fula ord men nöjer mig med att konstatera att han är en slögris.

I går hade vi julafton med stockholmsfamiljen. Patriks föräldrar och syskon var här och vi käkade, drack glögg och bytte julklappar. Jag fick fina saker och barnen fick ännu mer leksaker. Jag kommer ihåg en gång då jag sa att mina barn inte skulle ha så många leksaker och nu har de ett lekrum som håller på att svämma över. Tur att jag är på rensarhumör och ännu mer tur att de så småningom ska få egna rum!



En av mina favoritbilder på sötisarna!

Disco har kastat in handduken...

Har haft en underbar julhelg! Jag hade varit en snäll flicka även i år och fick fina julklappar och barnen fick som vanligt massor av grejer.

Och Isa var hör och häpna inte rädd för tomten. Jag hade förberett mig på ett gallskrik och skakanden resten av kvällen men hon till och med satte sig i tomtens knä och tackade för klapparna. Att hon är tuffare än Kalle var vid den åldern märks dessutom på att hon utan att tveka körde skoter med pappa. Kalle har fram tills förra vintern varit lite skraj för det höga ljudet.

På juldagen var jag och pata först på middag hos Micke och Theres i deras nya fina lägenhet. Sen gick vi på relaxen och spelade poker och förfestade innan vi slutligen hamnade på Cleo. Det var dock inte så roligt som det var på den tiden då jag i stort sett bodde där. Snittåldern var väl 20 nu och man kände sig ibland som en kärring som katten släpat in. Men vi var ett gäng på 15-20 personer och vi hade rätt roligt tillsammans trots alla småttingar.

Ikväll kom vi hem till Stockholm igen efter en tio timmar lång bilresa som gick suveränt bra. Vi stannade bara en gång och käkade och lät barnen leka. Resten av vägen satt de lugna och snälla och lekte och såg på film.

När vi kom hem var det till ett iskallt hus. Det är åtta minusgrader ute och vi har inte haft någon värme på och förutom att vi möttes av en sträng kyla så möttes vi därmed också av en tråkig syn. Disco hade inte klarat kylan. Han låg död på botten av sin skål när vi kom hem. Mycket tråkigt tycker jag och det är jag tack och lov den enda som tycker. Blev lite orolig för att Kalle skulle bli svinledsen men han gjorde bara en ledsen min och bestämde att vi ska begrava honom i morgon.

Nu kämpar vi för att få upp värmen i huset. Kaminen brinner för fullt och elementen är på max. Vi sitter i tjocksockar, långkalsonger och morgonrockar och huttrar. Brrrrr.

Nedan några bilder från julhelgen!


Morfar och Isa kör skoter!


Morfar och en lycklig Kalle.


Sparken var en höjdare!


Mikaela, Isa och kalle med tomten!


Jag och min fina svägerska Theres på Cleo.


Min barndomsvän Ida, hennes man Ulf och deras hjärta Irma som är så söt så jag smälter!

God jul!

I går hade vi uppesittarkväll hos Danne och Kattiz. Vi spelade Bingolotto och jag var ett nummer ifrån att vinna en Volvo och ett nummer från en Thailandsresa. Riktigt irriterande men väldigt spännande. Pappa var också ett nummer ifrån en Volvo V70 och alla skrek när det höll på bli den siffra han väntade på. Sen visade det sig att han spelade på bingo fyra istället för bingo två. Ingen i sällskapet vann något och som vanligt sa vi att vi aldrig mer ska spela. Ändå sitter vi där om två år igen med lotter.

Jag, Pata, Kattiz och Danne satt uppe sent och spelade Chicago. Det blev en hård kamp som inte slutade förrän två på natten med att Kattiz tog hem spelet. Tyvärr drack vi en del glögg och vin och i dag har det dunkat rejält i min skalle.

Nu sitter barnen bänkade framför Kalle anka och jag sitter och väntar på att hela familjen ska komma hit. Det blir fullt hus, massor av klappar, god mat och lite sällskapsspel på det. Det här är min favoritdag på hela året! Och äntligen är den här!

Hoppas ni får en mysig kväll ni också!

God jul till er!!!

Du vita vintervärld

Äntligen är vi uppe i norr! Bilresan tog elva timmar men det gick väldigt väldigt bra. Barnen var superduktiga, såg film, lekte och ritade och vi stannade bara två gånger. Kom fram vid sju i går kväll.

Det är massor med snö här och sådär lagom kallt. I dag har barnen fått åka skoter med pappa och morfar och de har lekt ute på gården med sin kusin Mikaela i någon timme. De fick också testa en spark för första gången vilket var en hit. På vintern är det just detta man saknar i Stockholm. Den härligt vita snön!

Ikväll väntar palt och efterföljande koma. Man blir ju dyngmätt och sjukt trött efteråt. Men gud så gott det är! Sedan ska vi gå över till Danne och Kattiz och ta nått glas vin och kanske spela lite sällskapsspel.

Som vanligt njuter jag av tystnaden här uppe och lugnet och känslan av att inte ha några måsten. Jag behöver inte lägga mig klockan tio, behöver inte stiga upp tidigt på morgonen, behöver inte åka någonstans utan kan bara vara.

Att jag ska borra i mina tänder i morgon försöker jag förtränga!

Jag har varit en snäll flicka!

Ikväll fick jag en tidig julklapp av Patrik. Den var nämligen för stor för att kunna gömma någonstans så han var tvungen att ge mig den. Och vad tror ni det var? En motionscykel förstås! Och helt sprillans ny och fin, inte alls en begagnad som jag hade väntat mig.

Den är så himla snygg med pulsmätare, olika program (i love fettbränningsprogrammet), skydd för hjulen så barnen inte kan klämma fingrarna och en massa andra finesser!

Vi invigde den ikväll när barnen somnat. (Det låter som att jag pratar om något kinky!) Först cyklade Pata en halvtimme och sen cyklade jag medan jag tittade på "Bonde söker fru". Vi körde ett program med intervaller som var astungt och jag som har noll kondition svettades som ett as. När jag var klar sa cykeln att jag hade bränt 600 kalorier. Jag är mycket nöjd och glad med min julklapp!

Damn, min röv kommer vara hårdare än flinta i sommar! Hehe!



Pata testar cykeln. Lägg märke till den blå randen på hjulet. Ja, min cykel blinkar neonblått också. Haha!

Kalle har huvvet på skaft

I dag försökte jag lära Kalle hur viktigt det är att säga tack.

Jag: Man ska alltid säga tack om någon är snäll och hjälper dig med något. Det är jätteviktigt.

Kalle: Om man får något också?

Jag: Ja, precis.

Kalle: Kan vi få godis när vi kommer hem? Pappa behöver inte få veta...

Jag: Nej, det är inte lördag i dag.

Kalle: Nej, men jag tänkte att jag kunde träna på att säga tack!

Snorigt

I måndags började Isabella snora och hosta oroväckande mycket och mycket riktigt så kom febern natten mot tisdag. Så i går var jag därför hemma med barnen. Vi låg i soffan och tittade på tecknat och mumsade praliner. Typ. Det var mysigt och slött. Och som tur var gick förkylningen över lika snabbt som den kom. I dag har hon varit på dagis igen och det gick hur bra som helst.

Annars brukar det normala vara att Isabella är sjuk när vi åker upp till Luleå. Jag tror att vi möjligtvis har kommit dit en gång då hon varit frisk. Håller tummarna för att det blir en andra gång nu.

Vill tipsa er om en alldeles lysande artikel som ni måste läsa. Det är riktigt grävande journalistik!

http://www.metro.se/se/article/2008/12/17/13/3334-45/index.xml



Hon som snorar


8 saker (snodd lista)

8 bästa TV-program
1. Greys Anatomy
2. Melodifestivalen
3. Desperate Housewifes
4. "24"
5. Prison Break
6. Gossip Girl
7. Scrubs
8. Vänner

8 tidningar jag läser (ej dagligen)
1. Metro
2. Expressen
3. Aftonbladet
4. NSD
5. Matmagasinet
6. Amelia
7. Mama
8. Lokaltidningen

8 saker som jag gjorde igår. 
1. Sov länge
2. Åt julmat
3. Badade barnen
4. Bloggade
5. Drack rödvin
6. Duschade
7. Promenerade
8. Städade vedboden

8 saker som jag ser fram emot.
1. Att komma hem till Luleå
2. Att det snart är julledigt
3. Att få fira jul 
4. Få sova länge på morgonen i en vecka
5. Dricka vin och snacka skit med Kattiz, mamma och Theres
6. Att få busa med barnen i snön
7. Att gå ut på juldagen och partaja
8. Träffa alla jag längtar efter där uppe!

8 favoritrestauranger
1. Serwito- den bästa italienska restaurangen
2. La Tentazione- mysig italiensk restaurang
3. Helens krog- bra mat, stora portioner, hyfsade priser
4. Tiger- thaikrog i Väsby med asgod mat
5. Fridays- min typ av mat helt enkelt
6. Burger King- kommentar överflödig
7. Max- mat gjord av kärlek
8. Kommer inte på någon fler. Blir mest hämtmat nu för tiden som ni ser....

8 saker på min önskelista
1. Att mina nära och kära håller sig friska
2. Att allt går bra när vi kör upp och ned från Luleå
3. Att barnens dagis blir klart i tid.
4. Att Pata får fast jobb
5. Att lågkonjunkturen vänder snart
6. Att få åka till Thailand med familjen
7. Att det går bra för mina barn i livet
8. Att en massa saker som jag inte kan/får prata om går bra.

Frosseri på bio

I dag var jag och Kalle på biopremiär och såg "Lassemajas dektektivbyrå". Den var väl inte så jättebra, men det var ändå väldigt roligt att göra något tillsammans bara vi två. Dessutom var Kalle i himmelriket för innan filmen fick han förse sig med hur mycket dricka, godis, kakor och tårta som helst. Han mumsade och tittade på filmen även om han vid vissa stunder hade myror i brallan. Förutom att filmen var lite tråkig och svår för en femåring så var den också läskig. Jag fick ofta hålla handen och vid ett tillfälle hoppade han så stolsraden skakade. 

Helgen har varit härlig. Fredagen rolig, lördagen lugn och skön. Och söndagen aktiv. Nu är det bara fem dagas jobb, sen väntar en skön ledighet!

 

Kalle på bion, nöjd med en pucko i handen.



En promenad på lördagen. Norrbottningar, ni som har två meter snö, känns det som samma land? Här cyklar vi!



Det här mina vänner är barnens blivande dagis. Det ser inte alltför mysigt ut just nu, men oj vad det kommer att bli bra! Det gula huset i bakgrunden är låg- och mellanstadieskolan som Kalle börjar på i augusti.

Lucia

I går var det som sagt en fullproppad dag. Gick tidigare från jobbet för att se barnen lussa på dagis. Det började på Isabellas avdelning där tvååringarna går. Det var fullt kaos. Barnen grinade och sprang till sina föräldrar, några av barnen stod bara och tittade och fröknarna fick sjunga själva. Till min förvåning stod Isabella faktiskt kvar med sina kompisar, men hon sjöng inte en ton. Det hade visserligen ändå inte hörts med tanke på hur alla grinade.

På Kalles avdelning gick det bättre. Ett stort gäng femåringar som sjöng som aldrig förr. Och Kalle var en av de som hördes mest. Han älskar att sjunga och han är inte blyg av sig.

Efter lucian åkte vi hem och började fixa med maten inför kvällen. Patrik och Wiveka och barnen kom hit och vi käkade, såg "Idol" och hade kul. Jag jobbade under "Idol" och skrev en analys som ni kan läsa här:

http://www.metro.se/se/article/2008/12/12/22/3015-65/index.xml

I dag blir det slött. En promenad, en tupplur med Isa, julbord till middag och mys framför tv:n.

Nedan lite bilder från lucian och gårkvällen!


Isa, längst till höger, och några av hennes polare.


Isa med håret på sniskan.


Kalle, sittande tomte näst längst till höger, är lycklig över att äntligen få sjunga i luciatåget! Han har tränat hemma i flera veckor.


En glad tomte och en kaxig tärna.


Julmiddag tillsammans med Patrik och Wiveka.

Min analys

Och nu hoppas jag att länken ska funka!

http://www.metro.se/se/article/2008/12/11/21/0320-65/index.xml

Luciatåg och Idol-final

I morgon kommer Patrik och Wiveka hit och käkar middag och tittar på "Idol"-finalen med oss. Jag ska göra en buffé med lite saker som påminner om julen men som ändå inte är det typiska på julbordet. Återkommer med recepten beroende på hur det smakar.

Jag jobbar kort dag i morgon eftersom barnen ska lussa på dagis. Först ska Isa vara tärna och sen ska Kalle vara tomte på sin avdelning. Det blir väldigt mysigt och roligt att se. Med Isabella vet jag på förhand att hon kommer att springa och sätta sig i mitt knä så fort hon får syn på mig. Eller så kommer hon och hennes kompis Nathalie att kramas så de ramlar och så kommer de att ligga i en hög och skratta. Så gör de femton gånger på raken då jag hämtar på eftermiddagen. Och jag som inte alls är stressad då...

Många frågar vem jag hejar på imorgon i "Idol". Och sanningen är den att jag inte hejar på någon alls egentligen. Min favorit Anna har ju redan åkt ut. Det är förstås mest rättvist om Kevin vinner, men det är ju inte dumt med lite girlpower heller. Men det är klart. Med tanke på vad jag skrivit i min analys i morgon så kommer jag att rösta ett stort antal gånger på Kevin! Det får ju inte visa sig att jag har fel.

Till sist. Min vän Lotta blev årets mama-hjälte i tisdags. Jag har redan gratulerat, men det är värt att nämna igen! Jag tänker på henne i morgon då hon ska få ett viktigt besked och håller alla tummar och tår!



Så här såg sötnosarna ut förra året. Här tillsammans med Arvid som Kalle saknar väldigt mycket inför morgondagen. Han pratar mycket om hur de gick hand i hand förra lucia.

Bävan

Har känt mig lite trött och tyst den här veckan. Jag tror att det beror på att jag har börjat min nedräkning tills jag får åka hem till Luleå. Alltid när jag vet att det närmar sig kan jag liksom inte tänka på något annat. Jag längar så det värker. Jag bävar dock för några saker:

Det känns pissjobbigt att köra bil upp. Tolv timmar, en dvd och två barn som sitter vända åt olika håll. Ni kan ju tänka er hur det kommer att låta. Sen är jag ju rädd för att åka bil också, tror alltid att jag ska dö i en olycka, och det hela blir ju inte bättre då det är vinterväglag. Kommer att använda piskan på Pata om hastighetsmätaren passerar 100.

Sen bävar jag för att jag ska till tandläkaren och laga ett hål då jag kommer hem. Huja. Jag vet, jag har fött två barn, det vill säga genomlidit helvetet, men jag tycker ändå att det är fruktansvärt. Kan vara nervös i flera månader innan. För sprutan, för borren och nästan mest för den där jävla pinnen som de trycker med i tänderna och som gör att det ilar från tårna upp i hårbotten. Oooohhh.

Undrar om det är okej att supa sig full innan....Det är ju ändå mamma som jag ska till så det borde väl vara tillåtet. Det är dock klockan elva på förmiddagen, men som Karen McCluskey sa på "Desperate housewifes" igår innan hon tog sig en sup på morgonen; "Någonstans i världen är det eftermiddag just nu, skål".



Min tjej ska inte bli tandläkare utan läkare som det verkar. Lite oroväckande dock. Observera var den stackars dockan får sin spruta. Ehhh. Fel väg dessutom.


Hujeda mig!

I dag skrämde Kalle livet ur mig. Vi åker buss hem från dagis varje dag och då tycker Kalle att det är roligt och spännande att kliva på bussen framme hos chauffören medan jag går på med vagnen i mitten. Jag kollar ju förstås alltid att han kommer på innan jag går in.

Så gjorde jag i dag också, men problemet var att chauffören inte såg Kalle, vilket jag var säker på att han gjorde, så han stängde dörren när han bara hunnit in med ett ben. Han fastnade alltså och fick inte lös benet. Och jag märkte inget förrän jag gått in med vagnen, då han kom gråtande in efter mig. Chauffören hade sett attt han satt fast och öppnade dörrarna efter några sekunder men Kalle hade ändå hunnit bli livrädd att bussen skulle åka och att han inte skulle komma loss. Min stackars rädda pojke.

Jag fick jordens hjärtsnurp och superdåligt samvete över att jag inte såg honom gå in. Men till mitt försvar så var dörren öppen och Kalle bara någon centimeter ifrån den när jag började lyfta in vagnen. Jag fattar inte hur chauffören hann stänga och hur han inte kunde se Kalle. Fy så hemskt det hade kunnat gå. Jag och Kalle var så skärrade när vi åkte hem att vi lovade varandra att han, i fortsättningen, ALLTID ska kliva på bussen tillsammans med mig i mitten.

Det verkar som om det är något med mig, Kalle och bussar. För er som inte vet så ramlade han ur vagnen när jag skulle kliva på en buss då han var tre månader gammal. Läs inlägget "Mitt livs värsta stund" från mars 2007.



Min älskling!

Slö söndag

Hann knappt blogga klart i går innan Ulrika ringde och bjöd oss på middag. Så vi drog till Solna när Kalle kom hem från kalaset och käkade tacos, drack gott vin och såg finalen i "Stjärnor på is". Patriks föräldrar och lillebror kom också dit så det blev fullt hus och väldigt trevligt.

Vi kom hem vid tolv och barnen har därför tagit en rejäl sovmorgon. Fick väcka dem vid halv elva för att de ska kunna komma i säng tidigt ikväll.

I dag blir det slött. Vädret är trist så det blir till att vara inne. Barnen ligger i soffan och glor på film. Själv ska jag griljera en julskinka och njuta av hur den underbara doften sprider sig. Så gott med en skinkmacka till mellanmål sen!



En snygg Isabella underhöll med musik hos Ulrika i går.

Spontant

I går när jag var på väg hem från jobbet pratade jag i telefon med min kusin Linda och hux flux bestämde vi att hon skulle komma till oss och käka middag och se "idol". Älskar spontana infall. Någon timme senare dök hon upp och vi hade en mysig kväll. Alltid lika kul att ses!

I dag blir det lugnt. Kalle ska på kalas och jag och Isa ska sova vår obligatoriska lördagslur tillsammans. Ikväll blir det thaimat, kyckling med röd curry, och Dansbandskampen!

Är mycket nöjd med resultatet av "Idol" i går. Det var mest rättvist. Robin är verkligen inte så bra att han förtjänar att komma till final, han borde inte ens ha tagit sig till en tredjeplats.

Idol

Dags för en ny Idol-analys. Här har ni mina tankar inför kvällen.

https://80.72.10.250:30100/se/article/2008/12/04/14/5638-65/index.xml

Granen står så grön och grann i stugan

I kväll har jag satt upp granen och lagt den sista handen över julpyntet. Och nu är det verkligen jul i stugan! Håller på städa lite nu också så att det är rent och fint då jag kommer hem från jobbet i morgon. Då kan man bara äta gott och sedan njuta av kvällen, och Idol, och slippa tänka på något annat.

Det är bara jag som ska upp i morgonbitti. Patrik och barnen ska vara hemma och mysa. Pata har ett sånt delikat i-landsproblem att han har en massa ledighet som han måste ta ut innan de försvinner vid årsskiftet. Verkligen ett jobbigt problem. Därför tar de en fredag hemma då de bland annat ska bygga ett pepparkakshus.

Nedan lite juliga bilder, som tyvärr aldrig blir lika fina på bild som i verkligheten.








Punktlig

Kolla tiden för inlägget i dag och igår då jag skrev "Man får aldrig vara riktigt glad". Tror ni att barnen sitter bänkade framför julkalendern då?

All i want for christmas is...a bike

Jag har kommit på världens bästa julklapp som jag önskar mig och som jag hoppas att tomten (läs Pata) kommer med. En motionscykel! Begagnad då alltså för annars kostar det skjortan.

Jag har alltid tänkt att den dag jag flyttar till hus så ska jag köpa en motioncykel eller ett löpband för att kunna motionera hemma. Tänk att se sina favoritserier samtidigt som man cyklar en timme. Sen har man så mycket plats att man kan ställa undan den utan att den är i vägen. Men eftersom vi bott här under våren och sommaren har jag kunnat gå på långa promenader på kvällarna och jag har därför glömt bort cykeln. Men nu vill jag inte gå ut och gå eftersom det är mörkt ute när vi kommer hem och därmed rör jag mig ingenting. En motionscykel skulle lösa detta.

Hoppas verkligen tomten tycker att jag varit en snäll flicka i år och ger mig det jag önskar mig. Pleeease! *viftar med ögonfransarna*

Det är humor!

Kalle tittar på julkalendern innan han somnar på kvällarna. Nyss skulle han berätta om kvällens handling:

"De ska leta efter jultomten men hittar honom inte så nu har de satt upp en fascist".

Man får aldrig vara riktigt glad

Det är mycket på jobbet med "Idol"-final som närmar sig och Melodifestival på väg. Men det är kul som attan! Det är roligt att varva de dagliga nyheterna med lite recensioner och analyser och jag älskar ju som sagt att ha fullt upp.

Håller dock på få ett psykbryt på det privata planet. Det är som vanligt stressen med att hämta på dagis som förstör min tillvaro. Inte det att det är jobbigt att hämta utan för att vi har dagis långt ifrån hemmet. Så här ser min hämtning ut:

Jag ringer från bussen då jag har fem minuter kvar till dagis och ber fröknarna säga till Kalle att han ska klä på sig. Sedan springer jag från bussen till dagis, rycker en påklädd Kalle och ropar "Tack för i dag" och hoppas att fröknarna inte hatar mig. Sen springer vi med andan i halsen in till Isabellas avdelning. Jag flämtar fram ett "hej" och springer och hämtar hennes kläder. Klär på henne och springer ut med ett stressat "tack så mycket, ses i morgon": Sen rusar vi allt vad vi kan till bussen som ska ta oss hem.

Jag hinner aldrig prata med fröknarna om dagen. Höra om det är något problem, om någon har varit dumma med mina älsklingar eller om de har varit dumma med någon. Det är bara "hej " och "hej då". In och ut. Och om jag får stresshjjärta av detta så kan jag bara tänka mig vad barnen tycker.

Nu kanske ni tycker att jag ska strunta i bussen och vänta på nästa. Men det betyder att jag får vänta i nästan fyrtiofem minuter och då är vi hemma väldigt sent.

Jag vet att tjatar men jag tror inte att ni förstår hur mycket jag längtar efter maj då de börjar på ett dagis nära huset. Ett dagis som ligger fem minuters promenad bort. Ett nytt och fint dagis bredvid Kalles blivande skola. Det känns som att det riktiga livet börjar då!



Sötnosarna gör chokladbollar. Lägg märke till Kalles midjekorta tröja. Jag tror den börjar bli för liten.

Ett litet rött paket

I dag är det första december och barnen skulle börja öppna sin julkalender. I år var det bestämt att de skulle dela på en, öppna varannan dag. Att hitta 24 små och billiga klappar var en utmaning nog. Det gick dessutom bra förra året. Men jag upptäckte snart att då var då och nu är nu.

Ett mindre världskrig utbröt då Kalle fick öppna en julklapp och inte Isabella. Hon sparkade och grät som matadoren på julafton. Till sist fick hon lov att öppna lucka nummer två och så får ingen öppna något i morgon.

Detta betyder att jag till nästa år måste inhandla 48 små paket. Måste nog börja i maj om jag ska hinna detta.

Det som är bra med den här kalendern är att den i 23 dagar framöver kommer att användas som ett hot. "Om du inte kommer nu så blir det inget paket i morgon", "Om du inte är snäll med Kalle/Isabella nu så får du inget paket". Körde faktiskt med julkalenderhotet redan idag då Kalle höll på springa ut på trafikerad väg. De blir fromma som lamm. Julen är väl för härlig!



Vår överfulla tomtekalender!

RSS 2.0