Trevligt!

Har just varit på Hotell Anglais på Stureplan och gjort en intervju med två supertrevliga kända pinglor som jag inte har träffat tidigare! Det är sååå roligt när man träffar folk som man klaffar med direkt! Underbart! 

Såg för övrigt Felix Herngren sitta några bord bort. Det såg ut som att han satt i möte, han hade sin laptop på bordet framför sig och skrattade ofta och flaxade med armarna. Han kanske filar på en ny film eller så planerar han ett nytt inslag i "Ett herrans liv". 

Är supertrött idag! Isabella har inte velat sova inatt. Hon har gråtit i två och en halv timme och jag har ingen aning om vad som var fel. Patrik gav henne vatten, bytte blöja och jag gav henne Ipren ifall hon hade ont någonstans. Men det hjälpte inte. Tror att hon ville ha mat, men vi vägrade ge henne det. Hon har ju just slutat nattäta och ska snart börja dagis. Vi vill ju inte hamna i såna vanor igen. Stackars gumman och stackars mig i dag. Ikväll ska jag sova tidigt! Men så säger jag bara...kan slå vad om att den är minst elva innan jag somnar...

Vad ska ni egentligen jobba med?

Gjorde ytterligare ett test på Expressens webb om vilket yrke man egentligen borde ha. Journalist är tydligen inte min grej, jag ska uppenbarligen vara den det istället skrivs om. Jag blev artist med motiveringen: "Du har en karismatisk och supersocial personlighet som ofta drar blickarna till sig".

Supersocial stämmer ju klockrent. 

Testa vad ni blir! 
http://city.se/index.jsp?d=2583&a=824918&d=2583&qindex=0&a=824918&qstate=0


Snygg sen då?

Erika skriver på sin blogg om sin besvikelse över ett test hon gjort om vilken hundras hon skulle vara om hon vore en hund. Hon gnäller över att hon blev en Grand Danios. Shut up! Jag blev en Bullmastiff! Hur kul är det på en skala? Inte särskilt....Men visst, beskrivningen av hunden stämmer ju in rätt bra, skulle jag inte kunna få vara en lite snyggare hund bara?

133335-48
Bullmastiff
Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Testa själv! Här är länken: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0

Dagens I-lands problem

♥ Varmvattnet i kranen är inte tillräckligt varmt, och kallvattnet är inte tillräckligt kallt.

♥ Man måste sitta bredvid någon på bussen.

♥ Det är jobbigt när det är utplockat i butiken och bara finns 7 olika sorters mineralvatten kvar att välja på.

♥ Du tittar på samma tv-kanal i flera timmar eftersom fjärrkontrollen ligger för långt bort.

♥ Varuhusets rulltrappa leder bara upp bland våningarna. För att komma ner måste du gå nedför trapporna.

♥ Det finns för många rätter att välja bland på take-out menyn.

♥ Du har över 57 kanaler på TV:n och inget att titta på.

♥ Filmen du hade tänkt att hyra var slut så du tvingas välja en annan film i butiken.

(Snodd av en annan bloggare)


Gäääsp!

Har aldrig varit med om en segare dag. Har druckit typ åtta koppar kaffe men gäspar ändå. Tittade på klockan för en timme sedan för åttionde gången idag och trodde att den var kring fyra, men icke. Inte ens nu är den fyra. Idag är jag tröööött, seeeeeg och har hemlängtan! Ibland har man bara såna dagar.

Bara 2 av varje

Om man bara fick välja två saker av någonting.

Bara 2 filmer: Pulp Fiction och Kill Bill 2.
Bara 2 CD-skivor: Frank Sinatras "Best of"  och Westlifes "From coast to coast".
Bara 2 plagg: En svart och vit omlottklänning och mina jeans.
Bara 2 skor: Mina skinnstövlar som jag fick i 30-års present och ett par festskor med täckt häl och rundad tå.
Bara 2 väskor: Min svarta handväska och min jättestora resväska.
Bara 2 accessoarer: Förlovningsringen och mina solglasögon.
Bara 2 maträtter: Palt och potatisgratäng och oxfilé.
Bara 2 sällskapsspel: "Alla mot en" och "Famegame".
Bara 2 resmål: Thailand och Kapstaden
Bara 2 drycker: Rödvin och mjölk

Snodd av Kerran (men har ändrat den lite)

En dementi jag inte tror på...

Läste idag att Mårten Andersson dementerar att han själv ville åka ut ur Lets Dance. Han skyller på att det var TV4 som fick det att låta så genom att klippa ihop det han sagt. Jag vidhåller dock att det var uppgjort på förhand. 

Har en sån kul och spännande grej på G. Återkommer närmare när jag kan säga något. Erkänn att ni blev nyfikna nu!

Guuud va less jag är på snön och vintern. Nu har barnen fått åka snowracer några gånger. Tack, då räcker det. Nu får det gärna bli varmt igen så man slipper frysa arslet av sig varje gång man går ut. Och då har vi ändå bara några minusgrader. Inte 30 som längst uppe i norr. Men jag vill ha vår!



Beck-Gamen

Såg senaste Beck-filmen "Gamen" igår och blev mäkta besviken- igen. Enligt mig är Beck outstanding bland de svenska kriminalfilmerna mycket tack vare karaktärerna förstås. Men också tack vare handlingen som oftast är välgjord och spännande. Nu märks det dock att inspelningsschemat har varit pressat och att produktionen velat göra så många filmer på så kort tid som möjligt. Jag har längtat efter att få se mer relationer, till exempel mer om vem Gunvald Larsson är. Och det har man fått i de två sista filmerna. Men tyvärr blev det bara tråkigt istället för intressant.

133335-47

Betyg: AAAAA

Mygel i Lets Dance?

Diskuterade Lets Dance med Jonny och Maria i helgen och Jonny väckte tanken hos mig att det var uppgjort att Mårten Andersson åkte ut. Och ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag om att det var så. Han ville nog inte vara kvar efter allt bråk med sin danspartner Helena och alla sin skador och hade säkert bett om att få åka ut. Varför skulle han annars åka ut före stolpskott som Malou von Sivers, Yvonne Ryding, Lasse Brandeby? Så dålig var han inte. Mårten var dessutom bara lättad över att bli utröstad.

Nej, jag tror att det var bestämt på förhand vem som skulle åka ut och alla som röstade slösade därför bort sina pengar i onödan. Sug på den!


Måndagshat

Avskyr som sagt måndagar, men vem fan gör inte det? Varje måndagsmorgon när klockradion ringer vill jag inget hellre än att slå av den, vända mig om i sängen, dra täcket om mig och kramas med varma Kalle som ligger mellan mig och Patrik och snusar och bara somna om. Men så inser jag att jag måste upp och jag får tvinga mig själv att lämna den sköna varma sängen och gå upp i mörkret. Och då vill jag bara gråta. Som tur är blir jag pigg ganska snabbt och laddad för en ny arbetsvecka.

Har nedräkning tills Isabella ska börja dagis. Två veckor kvar och jag tycker att det ska bli så skönt att Patrik börjar jobba. Längtar efter pengar. Jag hatar att gå på föräldrapenning, att vända och vrida på slantarna. Och nu är det inte länge kvar innan det är över. Tack och lov! Fy faan vad jag ska shoppa när vi får dubbla löner igen!!!

Nya avsnitt av Saltön ikväll! Klockan åtta ska jag sitta bänkad framför tv:n för att se om fortsättningen är lika bra som den första delen! Enligt tidningarna blir det en besvikelse...



Jag- en hönsmamma

Hade mysigt igår tillsammans med Jonny och Maria! Vi käkade gott och satt och surrade och spelade spel medan ungarna busade. Bjöd på toastskagen (igen!) till förrätt och potatisgratäng och fläskfilé med en sås gjord på grädde, creme fraiche, kalvfond, vitt vin, senap, champinjoner och broccoli och ett gott rött vin till det. Det blev fantastiskt mumsigt!

Idag har vi varit i pulkbacken med Kalle och Isabella. Jag är dock inte så förtjust i det. Är så himla rädd att någon ska köra på Kalle när han går i backen, det går så fort och många barn kan inte styra. Det höll på hända två gånger idag och jag stod på sidan om med hjärtat i halsgropen. Vill helst att han ska åka snowracer från en liten kulle i parken alldeles ensam, men Kalle är inte lika road av mitt förslag. Eller så kanske jag skulle kunna låsa in honom i hans rum så ingenting kan hända honom....Jag är en hönsmamma, jag erkänner!

Lördag igen!

Skrev inte så mycket igår. Jag var bakis och trött. Men det hade inte hänt något om någon undrade. Jag hade en mycket trevlig kväll med Ulrika som slutade på krogen. Kom hem sent, drack alldeles för många drinkar och, ja, ni vet ju hur man brukar må då. Kommentarer överflödiga helt enkelt. Jag kan bara konstatera att jag inte ska dricka vodka lime på väldigt väldigt länge!

Lets Dance igår. Fy fan vad jag skrattade när ragatan Malou von Sivers druttade på röven! Jag stör mig grymt mycket på henne och höll tummarna för att hon skulle få åka hem igår. Min favorit i tävlingen är helt oväntat Tobbe Blom! Och Martin Lidberg!

Ikväll ska vi ha middag med Jonny och Maria som inte kunde komma förra helgen. De har med sig sina pojkar som är 3 och 5 år och Kalle håller på att längta ihjäl sig efter att få leka med dem. Så nu är jag i fixartagen igen, städar, diskar och pysslar. Ska bjuda på potatisgratäng och fläskfilé i svamp och broccolisås. Gött!

Barnen är lite förkylda och jag känner tyvärr att det ligger lite virus och gömmer sig i min kropp också. Ska proppa i mig två alvedon och hålla tummarna för att det inte bryter ut. Jag brukar klara mig, peppar, peppar.



Ojojoj

Dålig idag! Fy fan. Det räcker med det för att sammanfatta gårdagen....

Ikväll blir det världens lugnaste fredagskväll. Patrik ska ut och jag och barnen ska mysa. När Isabella har somnat ska jag och Kalle spela spel, se Lets Dance, dricka cola och käka nått gott! Längtar!

Är inte så "pratglad" idag så jag återkommer imorgon.

Över och ut!

1-kronors biljetter!

Flyme.se har flygbiljetter för 1 krona styck! Ta nu och boka och kom och hälsa på mig i fjollträsk alla vänner uppe i norr! Har just bokat en resa hem över valborgsmässoafton för mig och barnen. Fem dagar hos mamma och pappa! Längtar!

Så där ja...

Nu har jag gått ut ur fackförbundet också. Ännu mer pengar över i plånboken. Borde ha gått ur för flera år sedan men har inte fått tummen ur arslet. De lät lite deppade på förbundet när jag bad dem skicka blanketter. De har nog fått många såna samtal de senaste veckorna. Och detta är ju precis vad Reinfeldt och co vill. Men skiit samma, för min del räcker det faktiskt med att vara med i A-kassan. 

Jodå!

Fick känna av skattesänkningen igår! Tackar, tackar! *bugar och bockar*. Första privata positiva effekten av maktskiftet. Nu kommer visserligen A-kasse höjningen men i slutändan får, i alla fall jag, ett överskott. Trevligt!

Hurra, i dag ska jag på krogen med Ulrika. Har suttit och kollat menyn och funderat lite på vad jag ska stoppa i mig för gott. Det lutar mot en smaskig hamburgare med klyftpotatis och bea-sås. Låter väl inte helt fel?! Naturligtvis blir det rödvin till det och kanske någon drink. Och en massa surr!

Har kläder på mig idag som jag inte har haft på länge på grund av att jag känt mig för tjock. Nu vågade jag dra på mig dem och de känns bra! Det nyttiga livet har gett lite resultat! Men efter min planerade fettchock till mat ikväll kanske de inte sitter lika snyggt, men då har jag druckit vin och bryr mig inte längre. 


Morr!

Fy fan vilket dåligt humör jag har varit på ikväll. Kände för att döda någon på tunnelbanan på väg hem, gärna nån på SL eftersom allt var försenat hela tiden. Herregud, det blir lite kallt och då kan man inte köra tågen eller?

Patrik var i farozonen för mitt humör när jag kom hem. Fick bita mig i tungan för att inte vara en überbitch.

Nu har jag varit och lyft vikter på gymet och genast känns det lite bättre. Vete fan vad det är med mig dock. Antingen har jag smittats av Linda som är på ett jävla humör, eller så har jag fått PMS av sällan skådat slag. Hoppas jag vaknar på rätt sida imorgon! Grrrr!

Tio dagar kvar!

Ni vet väl vad jag pratar om? Melodifestivalen förstås! Nästa lördag klockan 20.00 är det dags för första delfinalen och jag kommer att sitta bänkad.

Tippar på förhand att det kommer att stå mellan Elin Lanto, Andreas Lundstedt och Tommy Nilsson i första omgången. Om Anna Book går vidare måste jag undersöka var i lägenheten jag kan hänga upp ett stadigt rep.

Dagens...

Plats: Jobbet (som vanligt)

Gjort: Gått till jobbet, ätit frukost, läst kvällstidningarna, skrivit artiklar

Planer för resten av dagen: Jobba.

Ikväll: Vara med barnen, äta middag, träna, glo på tv och sova.

Lyssnar på: När Lotta, min rumskompis på jobbet, surrar i telefonen

Läser: Förlagor till jobb

Humör: Jovars

Äter: Ska på avskedslunch på thairestaurang med Kerran som slutar på fredag. Till middag har jag ingen aning vad jag kommer att sno ihop.

Dricker: Kaffe, vatten och mjölk. Lättöl till lunch, ett måste till thaimat!


Super duper Greys

Jag vet att jag tjatar men fy fan vilket bra avsnitt av "Greys anatomy" som sändes igår! Som vanligt grät jag floder. Igår handlade det om en gravid kvinna som var med om en bilolycka. Till en början verkade hon vara helt okej, men så visade det sig att de inre organen var väldigt svårt skadade. Hon dog på operationsbordet och de hann precis plocka ut den lilla bebisen som var liten som en kattunge. Bråket mellan Grey och Dr Dreamy var förstås också en tårdrypare!

133335-46                
Dr Karev- en av mina favoriter i serien. Snygg, bad boy och lite elak, men i verkligheten gift trebarnspappa.

133335-45

Seriens triangeldrama- Addison (Dereks fru), Meredith Grey och Derek Sheperd. Kan inte bestämma mig för om jag vill att det ska bli kärlek mellan Grey och Derek eller inte. Gillar Addison för mycket.

I dag är det en lugn dag igen. Jobb, hem till barnen, träna, sova. The story of my life. Längtar till imorgon då jag ska ut och äta med svägerskan Ulrika på "Helens krog" och dricka vin och surra skit! Jippie! Vi har pratat om att göra detta i flera månader och äntligen blir det av!



Visste du att...

...man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.
...Coca Cola var från början tänkt till att vara medicin.
...svenska singlar hör till Europas mest passionerade
...den genomsnittliga 18-åringen sett 26000 mord på TV
...var fjärde svensk är modigare på nätet än i verkliga livet.
...man nyser i en hastighet av 160km/tim.
...den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.
...100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen
...det är omöjligt att nysa och titta samtidigt.
...människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.
...en jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka
...Det är fysiskt omöjligt att slicka på din armbåge
...9/10 prövar om det går att slicka sig på armbågen när de läser det här.. 

Visste ni det? Nästa gång jag nyser kommer i alla fall jag att försöka titta....hmmm...

Operation fettförbränning

Burr, idag är det riktigt kallt ute! Tio minus, och skratta nu inte norrlänningar för här anses det faktiskt vara kallt. Jag trotsade dock kylan och tog min vanliga promenad till jobbet. Blev både pigg och varm.

Pratade med en personlig tränare igår( tänkte skriva PT för att jävlas med Micke men lät bli) och fick en massa bra tips på hur man på bästa sätt sätter igång fettförbränningen. 

Mina 20 minuters promenader till jobbet tyckte hon var super eftersom jag sätter igång fettförbränningen för resten av dagen då jag gör detta innan frukost. Hon tyckte dock att jag skulle skippa kaffet och ta en färskpressad apelsinjuice, utan socker, istället för att få lite energi. 

Sedan tyckte hon att styrketräningen var jättebra. Det är tydligen det enskilt bästa sättet att fettförbränna. Du omvandlar ju fett till muskler och muskler kräver mycket mer energi än vad fett gör. Det tar dessutom energi dygnet runt, dvs du fettförbränner dygnet runt. Personliga tränaren tipsade mig dock om att inte ha så tunga vikter när jag tränar utan istället ha litet motstånd och göra fler gånger. Då bygger man musklerna på längden istället för att få volym. Jag vill ju inte bli något muskelberg. 

Hon gav också rådet att inte äta kolhydrater efter klockan två på dagen. Det är svårare att förbränna. Och förstås att äta sig mätt, inte banta, och att äta mellanmål. Inte bra att gå hungrig. 

Kanske fler än jag som får användning av råden!?

Död mans kista

Såg "Pirates of the Caribbeans- dead mans chest" i helgen och blev aningen besviken. Rolig- absolut. Overklig- mycket. Men bra? Naaaeeej, jag kan inte bestämma mig.

Johnny Depp har aldrig gjort en bättre roll än den som Kapten Jack Sparrow och det är ju helt klart han som gör filmen. Varför blev jag då besviken? Det var väl för att jag hade lika höga förväntningar på tvåan som på ettan, vilken var en höjdarrulle. "Dead mans chest" höll helt enkelt inte samma klass, även om den bjöd på fler skratt. Underhållande, men inte mycket mer än så.

Betyg: AAAAA

133335-44

Dagens...

Plats: Jobbet

Gjort: Gått till jobbet och ätit en god smörgås och två koppar kaffe till frukost.

Planer för resten av dagen: Jobba.

Ikväll: Vara med barnen, äta middag, träna styrketräning och sova.

Lyssnar på: Mix Megapol, just nu Markus Fagervall.

Läser: Kvällstidningarna och förlagor till jobb.

Humör: Toppen.

Äter: Har ingen lunch med mig så jag får se vad det blir. Middag- kanske spagetti o köttfärssås.

Dricker: Kaffe och vatten


Tjoho!

Håhåjaja, vad jag känner mig positiv idag. Har ju haft en superskön och rolig helg. Somnade klockan tio igår kväll efter en trevlig middag hos Patrik och Wiveka och i morse tog jag, utvilad för en gångs skull, en skön promenad till jobbet. Det är vitt och härligt ljust med snö utanför fönstret och lagomt kallt. Underbart! 

Nu är jag nästan äcklad av min positivism. 


Vilken toppenhelg!

I går kväll när vi satt och myste började Kalle kräkas helt plötsligt och jag och Pata anade det värsta, att han fått magsjuka. Vi bäddade åt honom i vardagsrummet och täckte allt som kunde täckas med filtar och handdukar. Men det hände inget mer. Han var hur frisk som helst. Han satte en kexbit i halsen tjugo minuter innan han kräktes så det måste ha berott på det. Han är nämligen superkänslig i halsen.

Under natten har det öst ned snö och idag har vi för första gången i vinter varit med barnen och åkt pulka och snowracer i pulkbacken utanför oss. Vi har byggt snögubbar och haft snöbollskrig och Kalle tyckte det var jätteroligt. Isabella var mindre road. Hon tyckte det var obehagligt att åka pulka och hon gillade inte att sitta still, och när hon skulle försöka gå ramlade hon bara omkull.

Snart ska vi sätta oss i bilen och ge oss ut i kaoset i trafiken. Det har ju kommit lite snö som sagt var. Vi ska till Patrik och Wiveka på middag och det blir som vanligt trevligt!

Har haft världens bästa och skönaste helg!

Snodd, jävligt lång, lista av Kerran

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: Typ 7-8

Vilken svordom använder du mest: Fan

Äger du en iPod: Nej, men vill ha

Vilken tid är din väckarklocka inställd på: 06.30, sen snoozar jag två gånger

Hur många resväskor äger du: 3 tror jag

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute: Nej

Var köper du dina matvaror ifrån: Ica Maxi

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Både och.

Har några av dina vänner barn: Ja.

Har någon någonsin kallat dig lat: Ja

Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: Blandade italienska låtar

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Vanlig

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Ja.

När var senast någon stötte på dig: När vi var ut på juldagen tror jag

Vad åt du till middag: Har inte ätit ännu

Använder du huvtröjor: Ja om jag är hemma eller på fritiden

Kan du vissla: Inte busvissla

Har du någonsin deltagit i en demonstration: Nej

Vem var den sista som ringde dig: Linda

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Berg och dal-bana

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Utan tvekan

Vilket riktnummer befinner du dig i: 08.

Tittade du på tecknat när du var liten: Linus på Linjen och Kalle på julafton typ.

Hur många syskon har du: Två bröder

Är du blyg inför det motsatta könet: Nej.

Äger du några band t-shirts: Nope

När flög du senast: Till Luleå i julas

Hur många stolar står kring ditt köksbord: 6

Läser du för skojs skull: Ja, tidningar

Pratar du några andra språk: Engelska och ytterst lite tyska

Diskar du din egen disk: Ja.

Har du gråtit offentligt: Ja.

Har du en stationär dator eller en laptop: Stationär

Försöker du alltid lära dig nya saker: Ja.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Nej.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Ja

Kan du kasta macka: Ja, men jag är inte så duktig

Har du någonsin varit på Jamaica: Nej.

Vad har du med dig in på bion: Godis och dricka

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Jämt mellan svenska, religion och musik

Gillar du att flyga flygplan: Neeeeej.

Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Intellekt.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Nej

När sov du senast på golvet: Kommer inte ihåg

Vilken är din favoritdrink: Just nu är jag inne på romdrinkar. Rom, Ginger Ale och lime.

Gillar du din boende situation: Nej, vill ha hus

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: Minst åtta.

Äter du frukost dagligen: Ja, motvilligt.

Är dina dagar fullbokade och stressiga: Ibland.

Vilken är din favoritfrukt: Ananas

Hur gammal blir du nästa födelsedag: 31

Tror du på liv på andra planeter: Ja.

Tror du att Gud är man eller kvinna: Man

Hur valde dina föräldrar ditt namn: Det var min storebror som förespråkade det.

Gillar du senap: Ja, söt och stark

Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Aldrig.

Sover du på sida, mage eller rygg: I framstupa sidoläge

Tycker du om att krama folk: Ja.

Skulle du säga att du är trendig: Nej

Äger du en digitalkamera: Ja

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Prinsessan Leia.

Tycker du att du är attraktiv: Ibland.

Vad är du allergisk mot: Nötter, fiskrom, banan, avocado, kiwi, pälsdjur

Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Why?

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Om mina föräldrar fått bestämma hade det säkert varit Mikael eftersom min lillebror heter så, om jag fått bestämma hade jag hetat Noel.

En rolig lördag

Hemma efter en mysig dag på museum! Kalle var fascinerad, intresserad och rädd på en och samma gång. Han trodde att alla djur levde och var lite skraj över att gå fram och känna på dem. Isabella tyckte att det var roligast när jag, Pata och Kalle tävlade om vilket djur vi kunde hoppa lika långt jämfota som. Jag slog en groda med några centimeter. Skyller på att jag hade tunga skor på mig.

Nu diskuterar vi vad vi ska äta till middag. Jag vill gå ut och äta på en thailändsk restaurang som ligger i närheten, men Pata vill beställa hem. Som vanligt orkar jag inte kriga och kommer nog att låta honom vinna. Skit samma, det blir thaimat hur som helst. Och lite rödvin förstås!

Nu ska jag ringa lillebror Micke som fyller 28 år idag! Snorungen börjar bli stor. Två år kvar tills vi får åka upp på 30-års fest!

Burp!

Smällmätt efter tre(!) toastskagen och en halvliter mjölk! Burp! Men gott var det! Blev dock inget "Lets dance". Pata ville se tråkprogrammet "Så ska det låta" istället och jag orkade inte kriga. Satte mig vid datorn och surfade istället och låg i sängen en stund med Kalle och glodde på tecknat. Hellre Noddy än Anna Book.

I morgon blir det Naturhistoriska museet med hela familjen och Linda och Dan. Kalle är exalterad som tusan över att se alla dinosaurier som han sett i tecknade filmen "Landet för längesedan". De har tydligen en utställning på museet som han kommer att älska!

Nu ska jag träffa Kapten Jack Sparrow i "Död mans kista" i sängen i två timmar framöver. Trevlig fortsatt fredagskväll till er!

Äntligen fredag!

FREDAG! Yes! Fy fan vad skönt! Ikväll nalkas det som vanligt musfredag med familjen. Tjatar på Pata att han ska göra världens godaste toastskagen som vi kan äta till Lets Dance. Ett glas rödvin på det så är kvällen perfekt!

I dag snöar det! Jag som trodde att vi skulle slippa. Men nu sägs det att det ska snöa massor i morgon, så det är väl lika bra att utfärda en varning om kaoset som kommer att utbryta här i Stockholm. Bilar kommer att köra av vägen, bussar kommer att ställa sig tvärs över körbanan och det kommer att ske ett stort antal krockar. Senast det snöade här, i november, blev det så svåra och långa köer på de stora vägarna att folk fick gå ut och bajsa i diket. Hahaha! Det är humor!

Bygg din drömkvinna!

För att spinna vidare på utseendefixeringen så fick jag just en rolig länk där man kan sätta ihop sin drömkvinna. Hade ju velat bygga min drömman men man kan inte få allt här i världen. Om ni klickar på länken ska min kvinna dyka upp. Så här är hon uppbyggd:

Hår: Jennifer Lopez
Ögon: Jennifer Lopez
Näsa: Christina Aguilera
Mun: Halle Berry

Testa själva!

http://www.lycos.co.uk/xy/perfectwoman/create.html

Eva med the body!

Måste bara lägga ut en bild på skönheten Eva Longoria så ni förstår vilken kropp jag skulle vilja ha om jag fick byta för en dag. I wish!

133335-43

Snodd kroppsfixerad lista!

Vad tycker du om din kropp?

Lite för otränad och degig, men så har jag ju fött två barn och passerat 30 så det är väl naturligt. Börjar bli vän med den desto mer jag tränar och äter nyttigt.

Om du skulle förändra en sak på din kropp, vad skulle det vara och hur skulle du förändra det?

Då skulle jag vilja vara smalare kring midjan/magen. Eller kanske ha fastare bröst...hmmmm....

Vad är du mest nöjd med på din kropp?

Det är nog ögonen för att de är bruna och för att jag har långa ögonfransar. Men jag borde vara rätt nöjd med håret också. Har ett tjockt och lättskött hår.

Vad är du mest missnöjd med på din kropp?

Shit vad svårt! Det är nog magen tror jag. Svårt att få bort degen efter graviditeterna och flera års matfrossa.

Vems kropp i kändisvärlden skulle du vilja ha för en dag, och varför?

Då skulle jag vilja vara en liten och smal tjej som Eva Longoria från "Desperate Housewifes" bara för att få veta hur det känns att vara så pluttig och nätt. Själv är jag ju långstork och inte direkt nätt.

Frisk som en nötkärna!

Nu är jag back in business! Har haft världens skummaste sjukdom. Bara feber och huvudvärk. Vid lunch igår låg jag nedbäddad med kläder på och med dubbla täcken och höll på frysa ihjäl. Hade hög feber och sov i två timmar. Men på eftermiddagen kände jag mig frisk. Hur konstigt är inte det. Linda säger att jag är som ett barn, får höga febertoppar och sen blir jag frisk på en handvändning.

Nåja, nu är jag på topp igen! Har en del att ta igen på jobbet. Men fulblogga måste jag göra trots att jag har högar med jobb liggandes.

Vår superlugna helg kommer nog att spricka- som vanligt. Pata föreslog igår att vi skulle bjuda hem Jonny och Maria och deras barn på middag på lördag och det vill jag gärna! Så klart! Jag är alltid på! Älskar att vara social och träffa folk och Jonny och Maria är det hundra år sedan vi träffade. Hoppas att de kan!



Svaren!

Här kommer svaren på mina frågor där ni skulle gissa vilka två påståenden som var falska. Det var tydligen inte så svårt eftersom alla utom Kerran har svarat rätt. Det var alltså nr 2 och 5 som är falska.


1. Jag är portad på biblioteket i Luleå eftersom jag aldrig återlämnat böckerna jag lånat.

2. Jag har spytt på skådespelaren Rafael Edholms ena sko i en kö till en efterfest på Café Opera.

3. Jag äger över 50 sällskapsspel.

4. Jag har spelat mig själv i filmen "Livet är en schlager".

5. Jag har simmat med vithajar i Sydafrika

Synd om mig...

Den halva pizzan jag skulle äta igår blev en hel pizza för jag var så hungrig och den var så jäkla god. Men sen sparkade min mage bakut och jag började må jätteilla. Gick och la mig och mådde pyton och till råga på allt fick jag feber också.

I dag är jag hemma från jobbet och jag vet egentligen inte vad som är fel på mig. Nu är jag bra i magen, mår inte illa eller så. Men jag har feber och ont i huvudet. Skumt som fan. Vet inte om jag har fått en mild variant av magsjuka eller en förkylning. Eller både och.

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig och vila en stund igen. Många är sjuka på jobbet så det skulle vara bra om jag är frisk imorgon.

Vårkänslor

Shit vad jag har vårkänslor! Solen lyser utanför fönstret och det känns som en dag i slutet av mars. Härligt! Tänk vad lite det behövs för att man ska bli glad! Nu hoppas jag att snön stannar borta. Har den inte kommit hittills så behöver den inte komma alls. Tänk vilken lång och härlig vår vi kommer att få då! Kanske blir sommar redan i slutet av april! Gärna för mig!

133335-42

Mona som partiledare?

Jag röstade blått i valet i september och ännu har jag inte bestämt mig för om det var rätt eller fel beslut. Har ju inte märkt någon skillnad i plånboken hittills. Varken positiv eller negativ. 

Klart som korvspad är i alla fall att det bästa med maktskiftet var att det medförde att Göran Persson avgick. Sossarna förlorade valet på grund av hans arrogans och hånflin. Och nu kan man läsa i tidningarna att Mona Sahlin är stark kandidat till partiledarposten och det är i allra högsta grad positivt. Kan mycket väl tänka mig att rösta på Mona nästa val, det vill säga om högersidan missköter sig.



Mat inför helgen


Planerar vår myshelg och funderar lite på god mat. Här har jag hittat ett recept som får det att vattnas i munnen!

Gratinerad fläskfilé med vitlöksstekta kantareller

1 fläskfilé
0,5 l kantareller
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
0,5 st paprika
salt och peppar
smör, eller olja till stekning
1 msk örtkryddor, färska, hackade
2 msk philadelphiaost
1 tsk sambal oelek
133335-41 
Tillagning:

1. Putsa fläskfilén och skär upp den i medaljonger. Bryn filén 1 minut på varje sida. Lägg i skivad lök och paprika, stek 2 minuter. Häll över filén och grönsakerna i en ungsfast form. Blanda grädde, creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll över. Toppa med osten i klickar. In i ugnen i ca 15 minuter 170 grader.

2. Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över ca 2 msk flytande smör och stek i 2-4 minuter. Stäng av plattan och pressa 1-2 vitlöksklyftor över svampen.

3. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med den vitlöksfräst svampen och potatisgratäng.

Dagens...

Plats: Ja, det är väl jobbet eftersom jag kommer att tillbringa hela dagen här.

Gjort: Powerwalkat till jobbet i 20 minuter

Planer för resten av dagen: jobba och träna styrketräning

Ikväll: Käka en halv pizza med Pata och Anders, se Greys Anatomy, sova.

Lyssnar på: Mix Megapol

Läser: Bloggar, Aftonbladet, Expressen

Humör: Trött men glad

Äter: Två fullkornsmackor och lunch senare i dag.

Dricker: Kaffe och vatten


Bättre eller sämre?

Har ändrat layouten lite...vad tycks? Bättre eller sämre än tidigare. Har ju fått höra kommentarer att min blogg är så rosa så jag tänkte förnya mig lite....

Gissa!

Ok, här kommer en liten utmaning som jag har antagit. Gissa vilka två påståenden som är falska!

1. Jag är portad på biblioteket i Luleå eftersom jag aldrig återlämnat böckerna jag lånat.

2. Jag har spytt på skådespelaren Rafael Edholms ena sko i en kö till en efterfest på Café Opera.

3. Jag äger över 50 sällskapsspel.

4. Jag har spelat mig själv i filmen "Livet är en schlager".

5. Jag har simmat med vithajar i Sydafrika

Svara nedan!

Magsjukevarning igen!

Huga. En tjej på jobbet går omkring och mår dåligt och hennes dotter hade magsjuka förra veckan så det är ju inte så svårt att gissa vad som är på gång. Fan också, nu lär man ju åka dit på någon äcklig kräksjuka. Min stora skräck! Hatar att kräkas! Det enda som är positivt är väl att man går ned några kilo i vikt på köpet.

Har halsbrännan Olle efter helgens festande. Nästa helg är helt tom i kalendern och jag hoppas att den fortsätter vara det. Då vill jag bara ta det lugnt för en gångs skull. Vill åka på Naturhistoriska museet eller på badhuset med Kalle och bara mysa med familjen!

Fyra veckor kvar tills Isabella ska skolas in på dagis. Så skönt det ska bli att vara hemma och ta det lite lugnt i två veckor. Och sen blir ju livet normalt igen till min stora glädje!




Storm!

Fan vad det stormar ute! Fast på något konstigt sätt tycker jag att det är mysigt, spännande och fascinerande. Men det är klart, när man läser att en nioårig pojke fått ett träd över sig och dött, är det förstås inte lika roligt längre.  Jag hoppas att det har dragit bort så man slipper ge sig ut i blåsten i morgonbitti då jag ska lämna Kalle på dagis.

Nu ska jag och Pata slänga oss i soffan och äta upp ostbågarna och godiset som är kvar sedan i går och glo på Prison Break. Ligger lite efter i avsnitten! Vilken underbar söndagskväll!

Söndagsbabbel

Gårkvällen blev jättelyckad! Kattis och Lelle kom vid fem och de hade med sig fina presenter till Isabella och Kalle. Vi åt god mat, Toastskagen till förrätt och Kyckling med champinjonsås till varmrätt. Sedan spelade vi förstås sällskapsspel och shottade Hot Shots- så där lagomt 80-tal! Det var kul och trevligt!

Har haft sovmorgon och i stort sett just vaknat. I eftermiddag ska jag och barnen gå över till Josse och Arvid och fika och byta julklappar. I senast laget, men vi har inte hunnit ses förrän nu. Innan dess blir det dock lite härlig bakislunch! Som vanligt. Men vad vore livet utan en flottig burgare och pommes dagen efter?

Det blev inte som jag tänkt mig!

Det blev verkligen inte som jag hade tänkt det igår. Det blev ingen musfredag hemma med familjen och det blev ingen diskussionsgrupp. Istället blev det öl och drinkar på jobbet. En efter en droppade folk av och till sist var det bara jag, Linda och chefen kvar. Dan dök också upp och vi satt och surrade. Sen gick vi på Restaurang Elverket och käkade middag allihop och vid elva åkte vi hem. Otroligt trevligt!

Idag har jag dock ont i huvudet och känner mig lite seg. Ska städa, handla och tvätta nu, sen kommer Kattis och Lelle på middag klockan fem. Ska bjuda på den goda kycklingen med champinjonsås som jag gjorde förra helgen. Den var en riktig höjdare!

Min roliga jobbgrej har för övrigt blivit ännu roligare, men jag kan som sagt inte avslöja något ännu!

Mina IKEA-galna svägerskor

Jag tycker att det är så roligt med mina kära svägerskor, Ericas och Kattiz, besatthet av IKEA. På sin blogg skriver Erica att hon var putt på min lillebror Micke igår som hade besökt möbelaffären i Haparanda och bara köpt ett 10-pack med batterier.

Kommer aldrig att glömma hur arg Kattiz var på min storebror Daniel en gång då han var här i Stockholm och hälsade på mig. Jag, Pata och Daniel satt och funderade vad vi skulle hitta på och kom fram till att vi skulle gå på Naturhistoriska museet. Ingen av oss hade varit där och vi tyckte alla tre att det skulle bli kul och intressant. Och vi hade väldigt roligt!

Men när vi kom hem ringde Kattiz och när Daniel då berättade att vi hade gått en hel dag på museum fick han en utskällning som hette duga. Förmodligen var vartannat ord på finska så att han inte skulle förstå alla fula ord hon sa till honom. Hon kunde inte förstå hur vi kunde gå på ett museum när vi hade chansen att åka till IKEA.

Tur att ni har fått stället dit upp nu så ni kan tillfredsställa era lustar! Hyr ett släp och åk till Happis! Och nästa gång du kommer ned till Stockholm Kattiz kanske vi kan gå på Vasamuseet eller nått istället? Puss på er mina sötnosar!

Hahaha!

Hörde just på radio en man som trodde att en normal kvinna hade ägglossning sex gånger i månaden! Han hade lyckats få till ett barn och det var i och för sig inte så konstigt. Hans stackars fru kan ju aldrig ha fått en lugn stund om han trodde att hon hade ägglossning sex gånger i månaden.Tacka fan för att hon blev gravid nån gång! 

Flygplansdrömmen igen

Har sovit gott som en björn i natt. I normala fall hör jag ju allt runt omkring mig trots att jag sover, men i natt har jag varit i dvala. Skönt! Drömde dock flygplansdrömmen igen.

Gör ju det ganska ofta och den utspelar sig alltid i mammas och pappas hus utanför Luleå. Det konstiga med drömmen är att jag alltid ser ett flygplan i luften som jag förstår kommer att krascha. Det kör rakt mot huset och vi tvingas kasta oss ned på marken för att undkomma. Men planet störtar aldrig på huset och det är aldrig någon av oss som skadas. Det är också skumt att min pappa aldrig är med i drömmen. I natt var det jag, mamma, Patrik och Isabella som såg planet störta på vägen utanför huset.

Tjoho fredag idag! Alltid lika roligt och skönt! Ska på diskussionsgruppen klockan fem, sen ska jag raka vägen hem, ta på mig sköna myskläder, hälla upp ett glas rött och äta kycklingwok. Sedan blir det musfredag med Kalle!

Vad tycker ni?

Tänkte gå till frisören igen och har därför lite funderingar på hur jag ska klippa mig. Vilken av dessa frisyrer tror ni skulle vara snyggast- på mig alltså. För er som inte vet hur mitt hår är så är det rakt, väldigt tjockt och lätt att styla. Raka motsatsen till tunt och fint.               

            

Klicka på bilderna så får ni upp dem större. Ska avslöja vilken som är min favorit sen, vill först höra vad ni tycker.

Min lilla sessa!

Lillstumpan har varit hos läkaren och tagit prover så vi får se vad det är hon dras med. Läkaren tyckte att hon var lite "sårig" i halsen så det kanske är något sådant skit. Andningen och lungorna lät i alla fall bra så lunginflammation är det inte. Hoppas att hon blir frisk snart då. 

Åh, vad skönt med fredag imorgon! Jag ska vara med i en diskussionsgrupp efter jobbet imorn och prata om cola light i en och en halv timme. För besväret får jag 400 kronor som jag ska handla kläder för! Jippie! Bra betalt för att surra skit i 90 minuter! Och är det något jag är bra på så är det just att surra skit!

Har en superrolig jobbgrej på gång, men kan tyvärr inte avslöja mer än det. Återkommer om det senare! 

Strul på jobbet

Vilket strul. Igår kunde vi inte jobba på hela dagen för att det var något fel på någon ledning till servern och först nu har det kommit igång. Började bli lite orolig att jag skulle måste sitta och jobba hela helgen. Ska ju ha middag med Kattis och Lelle för fan! : )

Föräldramötet igår gick rätt lungt till för vår del. Det var så många andra som var upprörda och gjorde sin röst hörd att vi inte behövde säga så mycket. Jag kunde förstås inte vara helt tyst utan ifrågasatte ett och annat. Det var främst den stora personalomsättningen som upprörde. Som vanligt stod cheferna och lovade att det skulle bli bra nu, men det har de lovat i tre år och inget har hänt så vi tar allt med en nypa salt.

Har haft en mycket lugn och skön vecka. Inga fester eller sena jobb, bara myspys med familjen och träning förstås. Känns bra! Isabella är dock fortfarande dålig och nu ska Patrik ta henne till läkare imorgon. Är orolig för lunginflammation. Hon är ju så liten och skör min lilla prinsessa!


Lite allt möjligt

Burr....har varit på jobb hela dagen och stått ute i flera timmar! Äntligen hemma och i värmen! Ska på föräldramöte ikväll och bråka med idioten Eva Kalles dagis. Patrik ska med också och jag hoppas att hon får sina fiskar varma!

På tal om Kalle. Ringde ju BVC om hans matvägran och bråk vid matbordet. Men som vanligt med BVC så är allt antingen normalt eller så blir det uppförstorat. Hon gav mig inga egentliga råd utan tyckte att vi skulle prata med någon på barnpsyk. Vi sa tack men nej tack. Vad fan, det är ju vanlig jävla trots. Jag ville bara höra lite tips och råd, inte dra med vår fullt normala kille till någon psykolog.

Nu har vi startat med vår nya metod. Kalle får ta mat själv vilket han tycker är jättespännande. Sen kommenterar inte vi hans ätande utan pratar om annat. Igår testade vi. Det var lugnt och skönt, men Kalle rörde inte maten. Sen ville han ha välling vid halv sju för att han var hungrig och då sa jag att han får vänta till halv åtta och att han ska tänka på det nästa gång han äter middag. Jag tror det blir bra så småningom. När han är 15 och äter oss ur huset längtar jag nog tillbaka till den här tiden då han bara petade i maten.

Sååååå bra!

Gud i himmelen så bra Greys Anatomy är! Har just bölat och njutit av de härliga intrigerna i en timme och kan knappt bärga mig tills nästa tisdag! Var bara tvungen att säga det så att ni som inte ser det förstår vad ni missar!

Hur smart är du?

Snodde en kul länk av Erica! Här kan du kolla hur smart du egentligen är:

 http://www.home.no/ctpics/blandat/hur_smart2.htm

Kan erkänna att jag är lite missnöjd. Hade åtta av elva rätt. Good luck!

Systrarna Graaf

Hoppas att ni såg på dokumentären om de underbara systrarna Graaf och deras härliga mamma Linda igår! Har träffat familjen många gånger och kan säga att de är lika fina människor som de utger sig för att vara! Hannah och Magdalena är roliga som fan. Speciellt Magda! De saker som kommer ur hennes mun ibland är inte lämpat för små öron. Hannah är lite mer dämpad och vän i sin framtoning, men man ska inte låta sig luras. Även hon har en vass tunga. Underskatta dem aldrig och tro att de är dumma blondiner som inte har annat än stora bröst. Då är ni helt fel ute.
 
                                               133335-36

Såg att jag syntes tydligt i bild. En riktig liten linslus, men det var inte medvetet. Synd att jag såg så konstig ut bara när jag nu fick så pass mycket tv-tid! Haha!

Shit vilken lång lista jag snodde av Erika

Tio första:

Första bästa kompis: Jenny
Första bil: En vit opel
Första kärlek: John
Första husdjur: Min hund Diddi
Första egna semester: Festresa med Jenny och Elin till Magaluf
Första jobb: Sommarjobb på Brändöserveringen
Första köpta skiva: "Use your Illusion 1 & 2" av Guns´n Roses.
Första piercing: Öronen.
Första konsert: New Kids On The Block i Globen!

Nio sista:

Sista alkoholdrycken: En romdrink i lördags.
Sista bilfärd: Taxiresan hem från Linnea i fredags.
Sista filmen du såg: Robin Hood igår på tv.
Sista bubbelbadet: På juldagen på en relaxavdelning.
Sista spelade cd: En skiva som Patrik bränt.
Sista gången du grät: Nyårsdagens morgon då jag var lite full...hmmm...
Sista måltiden: Lasagne till lunch.
Sista samtalet: Med Linda för att jag inte kom på New Kids On The Block.
Sista du gjorde innan du somnade: Pussade på Kalle.

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej, inte dejtat.
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja!
Varit på tv? Ja, och ikväll syns jag tydligen i bakgrunden i dokumentären om Graaf-systrarna.
Fått ditt hjärta krossat? Ja.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej.
Haft ett one night stand? Ja.
Busringt till nån? Ja.

Sju saker du har på dig idag:

1. Trosor.
2. Jeans.
3. Grå tröja.
4. BH.
5. Svarta skor.
6. Förlovningsring.
7. Smink.

Sex måsten:

1. Måste känna under sätet i flygplanet att det finns en flytväst.
2. Måste säga till mina barn att jag älskar dem varje dag.
3. Måste prata med mamma varje dag.
4. Måste ha minst åtta timmars sömn.
5. Måste gå ned i vikt.
6. Måste alltid ha läppglans och minttabletter med mig.

Fem saker i rummet där du befinner dig:

1. Adventsstake (ut med fanskapet nu!).
2. Dator
3. Penna
4. Kaffemuggar
5. Radio.

Fyra personer du kan berätta allt för:

1. Patrik
2. Mamma
3. Linda
4. Kattiz och Wiveka (Det blev visserligen fem)

Tre val:

Svart eller vit? Svart.
Sommar eller vinter? Sommar.
Choklad eller chips? Chips.

Två saker att göra innan du dör:

1. Gifta mig med Pata.
2. Köpa hus.

En sak du ångrar:

1. Några förhållanden. Borde ha varit singel istället för att slösa bort tid på dem.

Matvägran

Jag och Pata har grymma problem med Kalle och hans matvägran. Det blir bråk i stort sett varje middag med skrik och gråt. Han äter nästan ingenting, ibland smakar han inte ens på maten och det är oerhört frustrerande som förälder. Vi har försökt att inte bry oss om hur mycket han äter. Vi pratar om allt möjligt annat och kommenterar inte hans ätande överhuvudtaget. Då börjar han provocera oss.

"Jag tänker inte äta, haha" eller "Jag tänker bara äta pastan, haha". Han vill liksom skapa en konflikt. Ber vi honom gå från matbordet börjar han gråta. Tar vi bort tallriken för att vi andra har ätit klart så börjar han gråta också. Det är en maktkamp utan slut. Nu väntar jag på att BVC-sköterskan ska ringa så jag får höra hur vi ska gå till väga.

Jag vet visserligen vad hon kommer att säga. Hon kommer att råda oss till att inte bråka vid bordet, att ha lugn och ro och strunta i om Kalle äter eller inte. Annars får han ett konstigt förhållande till mat, vilket han redan har. Men jag vill ha svar på varför han provocerar oss hela tiden när vi försöker oss på den metoden. Och vad hon har för råd att ge oss så vi får ett slut på detta. Någon av er som har några tips?


Då kör jag igång igen!

Än så länge är jag frisk, men jag känner att jag fryser och svettas om vartannat. Oroväckande. 

Idag börjar mitt nyttiga liv igen efter tre veckors svullande. Börjar dagen med en stark kaffe från pressbyrån som jag dricker på tunnelbanan på väg till stan. Sen går jag i rulltrapporna istället för att stå still och avslutar med en promenad på en kvart till jobbet. Har läst att det är bästa sättet att sätta igång förbränningen resten av dagen. Frukost äter jag vid datorn, sen lunch, mellanmål och middag. Och bara kolhydrater max en gång om dagen och då högst en deciliter. Och träning på gymet minst tre gånger i veckan förstås. 

Vad tycker ni om upplägget? Jag vet att det funkar, har ju gjort det förr ett antal gånger. Jag går ned minst ett kilo i veckan med den här metoden! Nu laddar jag för beach 2007! 

Kalashelg!

Då har vi haft kalas nummer två. Käkade chokladfondue, tårta och bullar. Födelsedagsbarnet själv, Isabella alltså, blev dock sjuk under kalaset igår och i natt var hon jättedålig. Hon låg och skakade med 40 graders feber. I dag har hon mått lite bättre. Hoppas bara att hon inte smittade killkompisarna igår. Men än så länge är de som tur är inte så närgångna med varandra!

Misstänker att jag står på tur att bli sjuk. Har haft muskelvärk idag och det är tyvärr inte för att jag har varit på gymet för de har haft stängt i tre veckor. De öppnar i morgon och jag vill INTE bli sjuk nu när jag är laddad för träning. Vi får se om bacillerna planerar att gå till attack i natt.

Gårdagens meny

Om ni vill testa det goda jag lagade till igår så har ni recepten här!

Förrätt:
Färgstarka ostbollar
Ca 20 st

300 gr färskost
200 gr chévre
2 tsk olivolja

1. Blanda färskost, chévre och olivolja i en matberedare. Rulla till bollar med vattensköljda händer.
2. Rulla bollarna i valfri krydda. Jag provade paprikapulver, basilika och gräslök. De två sista var populärast!
3. Ställ kallt en timme innan servering.

Varmrätt:
Kycklingfilé med skogschampinjonsås
4 port

500 g kycklingfilé
salt, peppar
matfett till stekning

Såsen
1 liter skogschampinjoner
salt och peppar
2 dl buljong (jag använde hönsbuljong)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk hackad persilja

1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn runtom i het panna. Lägg i en smord, ugnssäker form.
2. Stek svampen tills vätskan dunstat. Salta och peppra. Tillsätt buljong och grädde, låt puttra ett par minuter. Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning. Tillsätt persilja och låt koka ihop ett par minuter.
3. Häll såsen över filéerna och stek i 200 grader ca 20 minuter. Strö lite persilja över när det är klart. Servera med ris och sallad.

Obs: I originalreceptet är det kantareller i rätten istället för skogschampinjoner. Det funkar säkert lika bra med vanliga champinjoner också!


Svettigt!

Puh vilken dag! Den var rolig men ack så svettig. Kom hem klockan två inatt efter en trevlig fest hos Linnea. Sen sov hela familjen till elva i morse. Mina barn gillar att sova vilket jag är mer än tacksam över! Sen blev det visserligen eld i arslet!

Bakade tårta, tog hand om barnen, gav dem lunch, städade, dukade och fixade i ordning mig själv på två timmar medan Patrik handlade. Klockan två när gästerna knackade på dörren för barnkalaset var vi i alla fall färdiga. Isabella fick fina presenter och hade kul med sina killkompisar. Vi känner nämligen bara ett par som har en tjej och de kunde inte komma.

Wiveka och Patrik och barnen har stannat på middag. Jag gjorde kyckling med skogschampinjoner och ris och det blev supergott! Men med fem barn, där alla är under fyra år, är det inte så lätt att sitta ned i lugn och ro och surra direkt. Det är tur att vi känner varandra så bra och har förståelse.

I morgon är det dags för nästa kalas. Då kommer Patriks föräldrar och Ulrika med familj. Men nu ska jag mysa med Pata i soffan. Over and out!

Snodd lista av Kerran

Brukar du...

Titta på dig själv i spegeln: Ja lite för ofta. Gillar min egen spegelbild..: )

Gnälla: När det finns saker att gnälla om.

Skrika: Ja, när jag blir arg eller måste överrösta någon.

Sova: Ja minst 8 timmar per natt.

Ha ångest: Nej, inte så ofta. Jag är bra på att förtränga saker!

Skada dig själv med flit: Nej, verkligen inte.

Ta mediciner du inte borde ta: Tar kanske alvedon lite för ofta.

Vilja dö: Aldrig. Det jag är mest rädd för!

Drömma mardrömmar: Sällan

Drömma sexdrömmar: Oftare än mardrömmar och det är mycket trevligare! : )

Ta droger: Snus och sprit.

Försöka vara annorlunda: Nej.

Klä dig i svart: Väldigt ofta.

Gå till kyrkan: Inte så ofta, men jag gillar det när jag väl är där. Rogivande!

Gå i skolan: Färdigpluggad.

Röka: Aldrig!

Ha sex: Ja!

Ljuga: Bara då det är nödvändigt!

Hata folk: Ja, det finns några på min svarta lista...

Lita på folk: Beror på vad det gäller. Vet vilka jag kan lita på och inte.

Fulbloggar

Fulbloggar som vanligt, det heter tydligen så när man bloggar på jobbet. Men vem fan gör inte det? Jag har aldrig tid när jag är hemma! Hahaha!

Är trött som fan. Kalle har fortfarande problem med luftrören. I natt låg han i vår säng och hostade jättemycket och pratade i sömn. Han skrek saker som "jag vill inte ha den där spagettin!" och jag och Patrik skrattade. Vår son är nämligen världens kinkigaste när det handlar om mat och han äter i stort sett ingenting. Hans mardröm i natt byggde förmodligen på att jag gjorde nudlar till honom och Isabella till lunch igår och kallade det för spagetti för att Kalle skulle äta. Men han såg att de såg annorlunda ut och vägrade i sten att smaka. Vissa barn drömmer mardrömmar om spöken och monster. Kalle om mat.

Trettondagsafton idag! Ber till Gud att vi får sluta lite tidigare. Vill hem och sova en timme eftersom jag ska på födelsedagsfest hos Linnea ikväll. Ska bli trevligt men jag är inte riktigt i form. Förutom att jag är trött känner jag mig fet och ful. Får helt enkelt försöka supa mig snygg. Nån som vet om det funkar?

Strul och åter strul

Vilket strul! Igår kväll upptäckte Patrik att det hade varit inbrott i vår bil. Tjuvarna hade slagit sönder en ruta och rotat runt i bilen. I dag var vi därför tvungna att åka med bilen till verkstaden och Patrik kunde inte ta med barnen i en bil med trasig ruta och som är full med glassplitter. Så jag har fått stanna hemma från jobbet. En ledig dag helt plötsligt.

Men det var helt ärligt precis vad vi behövde. Har supermycket att stå i inför helgen. Vi ska ju ha barnkalas och gäster både på lördag och söndag. Dessutom ska jag på födelsedagsfest på fredagkväll och hade nästan funderat på att ställa in det för att hinna allt. Men nu löste sig det hela. Vi är mitt uppe i städning, matplanering och tvättstuga och Patrik har lämnat bilen på verkstad. Att det blev extrautgifter som vi inte har råd med just nu försöker jag låta bli att tänka på.

70-tals fynd!

Fick några äkta 70-tals kläder av Patriks mamma till Isabella. Så här fin blev hon i Ulrikas gamla klänning från 1970! Lite för liten att ha som klänning nu, men som tunika. Vad tycker ni? Snyggt? Jag gillar det!

                         133335-35

Spelrecension

Tokstolle, 3-8 spelare. Från 15 år.
AAAAA

I det här spelet med missvisande namn ska man avslöja de andra spelarnas riktiga karaktär. Frågeställaren ställer en fråga om hur en viss person skulle reagera eller göra i en speciell situation. De andra ska svara på frågan och frågeställaren ska gissa vem av medspelarna de andra har svarat om. Vissa frågor var grymt konstiga och svåra att svara på. Och spelet är inte så tokigt och skrattframkallande som det utger sig för att vara. Det är snarare ett allvarligt och seriöst spel där man får använda sin fantasi både när man svarar och när man ska gissa. Det är roligt i rätt sällskap och vid rätt tillfälle!

133335-34

Depp inför 2007

Har haft en jobbig natt. Kalle är sjuk och har hostat hela natten och legat kloss mot mig varm som en kamin. Var uppe en timme och gav astmamedicin och febernedsättande och hade sen svårt att somna om. Så idag känner jag mig lite hålögd.

Har lite konstiga vibbar inför 2007. Vet inte hur jag ska förklara det hela, men jag känner inte att det finns så mycket att se fram emot och det stör mig. Jag är ju en planeringsmänniska och jag gillar när kalendern är fullproppad av saker att längta efter. Men 2007 är i stort sett helt tomt och jag har känslan av att det inte kommer att hända så mycket av intresse. Jag hade nästan lite ångest i kroppen på nyårsafton att 2006 var slut, jag har tyckt att det var ett händelserikt och roligt år. Hoppas att jag har fel om 2007!

Min tvåa i utmaningen!

Måste bara fortsätta på utmaningen "sexigaste karaktären". Jag har en klar andra placering också, efter Michael Scofield. Dr Derek Sheperd i Greys Anatomy, spelad av Patrick Dempsey är ju sexig som få. Han är giftasmaterial! Han är manlig, sexig och omtänksam. Dessutom är han läkare! Vill ha!

133335-33

Antagen utmaning!

Fick en utmaning av bloggaren http://sweetcatwalkcity.blogg.se/
"Jag utmanar alla er bloggare därute, att lista upp den (enligt er) mest sexiga filmkaraktären Bild och förklaring till varför ni tycker att just han/hon är den mest sexiga ingår i utmaningen! ;) Ska bli kul att se, dessutom kan man få fler favoriter att gotta sig i soffan framför tv;n ;)"

Trodde först att det skulle bli svårt, men efter lite fundering var valet självklart. Håll till godo med mitt val av världens sexigaste karaktär:

Michael Scofield i "Prison Break", spelad av hunken Wentworth Miller. Michael framkallar alla känslor hos mig. Förutom att han är världens sexigaste är det hans hjärna som får mig att tända på alla cylindrar. Han är intelligent, han är farlig men han har ändå ett bra inre. Han är tystlåten, iaktagande och sensuell. Det värker i mitt hjärta när jag tänker på att jag aldrig kommer att få ha sex med karln! : )

133335-32

Igår, idag, imorgon...

* FÖR 15 år sen...

1. Gick i nian

2. Var kär i Tony

3. Festade första gången

 

* 10 år sen...

1. Var tillsammans med Jonas

2. Flyttade till Stockholm

3. Började plugga till journalist

 

* 5 år sen...

1. Var sambo med Patrik

2. Blev gravid (på hösten)

3. Var med Patrik i Sydafrika

 

* 3 år sen...

1. Fortfarande sambo med Pata

2. Mammaledig med Kalle

3. Min hund Molly dör

 

* 1 år sen...

1. Födde Isabella

2. Gick på mammaledighet

3. Tackade Gud för mina två fina barn

 

* 4 månader sen...

1. Hade ångest för att mammaledigheten snart var slut

2. På kryssning med Pata och barnen

3. Deppade över att sommaren var slut

 

* Igår...

1. Trött

2. Städgalen

3. Matgalen

 

 * Idag...

1. Nyttig

2. Kalas

3. Greys Anatomy

 

* Imorgon...

1. Onsdag

2. Träna

3. Nyttig


Ett år har gått!

Idag för prick ett år sedan låg jag i plågor. 09.23 föddes Isabella på Danderyds sjukhus så idag firar vi hennes ettårsdag. Sjöng för henne i morse och i kväll ska vi fika och ge presenter! 

Känner mig grymt trött efter helgens festligheter. Nu ska jag jobba hårt i veckan, träna och äta ordentligt och sen vila massor i helgen. Måste vända den onyttiga trenden. Så fort jag börjar träna igen blir jag ju mycket piggare. 

Saknar Kattis här på jobbet. Det är tyst och tomt utan henne. Hoppas att du har det bra på nya jobbet vännen! 


Mitt 2006 i korthet

* Fött min underbara dotter
* Varit mammaledig
* Varit förlovad i sex år
* Fyllt 30 år
* Döpt Isabella
* Varit på kärleksweekend på Såstaholms slott med Patrik
* Varit i Luleå tre veckor på sommaren
* Varit med Patrik och barnen på lyxig kryssning
* Börjat jobba
* Börjat blogga


Nyårsdags trött

Villken trevlig kväll igår! Käkade underbart god mat, en klassiker som oxfilé och potatisgratäng och rödvinssås. Till efterrätt åt vi chokladfondue med frukt och mashmallows. Mums! Det blev många drinkar, sällskapsspel, dans och diskussioner. Alla var uppklädda och vi skålade i champagne. Som det ska vara en nyårsfest med andra ord!

Kom hemrumlandes vid halv sex i morse och sov till ett på dagen. Det kändes som om jag var 20 igen, då man partade hela natten och sov hela dagen. Jag och Patrik har käkat extremt onyttig lunch på Burger King och sedan hämtade vi hem barnen.

Har städat ut julen nu. Min favoritsyssla på nyårsdagen. Då vill jag inte se en endaste tomte eller julstjärna längre. Nu vill jag att det ska bli vardag igen. Vill jobba, träna, äta nyttig mat och mysa med barnen på kvällen. Imorgon sätter jag igång!

RSS 2.0