Rädslor

Åtta dagar kvar, eller nästan sju eftersom klockan är tio på fredagkväll. Jag har inte varit ett dugg nervös fram tills nu men nu börjar det känns lite i magen. Det är lite overkligt att vi ska gifta oss. Vi som varit tillsammans i nästan tolv år, vi som har gjort allting annat innan och vi som sett alla våra vänner gå till prästen. Men kul blir det, det är jag övertygad om!

Jag förstås svårt med kontrollen. Jag borde verkligen söka för det. För en gångs skull håller jag med mina vänner. Jag har mailat, sms:at och ringt kocken Johan så många gånger att han måste tro att jag är sjuk i huvudet. Jag ska ringa prästen på måndag för att kontrollera att han vet att jag bytt mitt andranamn och jag ska ringa kantorn för andra gången för att kolla att hon fattat vilka låtar vi ska ha i kyrkan. Jag är rädd att saker ska gå fel, inte bli som i mitt huvud, typ att servitriserna serverar fel, inte häller upp vin, inte gör ditten, datten. Men det måste jag sluta tänka på. Det får gå som det går.

Förr i tiden då jag drömde om att gifta mig var det värsta jag kunde tänka mig att det regnade på dagen. Nu kunde jag nästan inte bry mig mindre. Det finns så många andra saker att oroa sig över. Visst, det behöver inte regna, men jag gråter inte om det är mulet. Om jag ska gå omkring i den här tjocka klänningen en hel dag är jag tacksam om det inte är 25 grader varmt.

Men mest rädd är jag förstås för sjukdomar. Magsjuka och halsfluss. Där har ni mina skräcksaker nummer ett. Kalle har ont i halsen nu så jag har infört pussförbud i familjen. Ve och fasa. Peppar peppar. Ta i trä!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0