Ångest

Det är så jag känner över att min lilla flicka ska vara på dagis nu, varje dag, från halv åtta på morgonen till halv fem på eftermiddagen. Men vad göra? Jobba bör man annars dör man...eller nått.

Det konstiga är att jag har mycket mer ångest över att Isabella börjar dagis än vad jag hade då Kalle började. Det kan ha att göra med att hon är tre månader yngre än vad han var. Det kan också ha att göra med att hon stoppar allt i munnen och klättrar på allt. Är nervös att de inte ska vara aktsamma med prinsessan. Det kan också ha att göra med att hon är flicka och mycket mindre till växten. Hon ser så liten ut.

Kalles dagisfröken sa "stackars barn" när hon fick höra hur många timmar om dagen Isa och Kalle skulle vara på förskolan, vilket gör mig förbannad. Vad har hon för rätt att moralisera över vårt beslut och liv. Jag har tillräckligt dåligt samvete som det är. Kom inte och spä på det.

Som tur är vet jag att Isabella inte kommer att minnas detta när hon blir större. Som min mamma sa till mig igår, "Inte kommer du ihåg att du fick vara hos dagmamma till halv sex varje dag". Nej, det gör jag inte. Måste försöka sopa det dåliga samvetet under mattan nu och istället tänka på allt roligt vi kan göra tillsammans med barnen när våra dubbla heltidslöner börjar rulla in.




Kommentarer
Postat av: Kattis

Söta Isabella kommer få det jättebra på dagis! Din mamma har helt rätt... Lyssna inte på den knäppa fröken som säger "Stackars barn".... gick också på dagis lååånga dagar och minns bara hur roligt jag hade (minns bäst min underbara fröken Stig!)!
Kul att ni komförbi och sa hejdå i helgen.... Nu har vi allt på ett och samma ställe och jag har äntligen ett hem igen!!! Sköööönt!
KRAM!!

2007-02-26 @ 10:12:56
Postat av: A

Tack för stödet! Jag vet att det kommer att gå bra, det är bara mitt dåliga samvete som spökar....Skönt att allt gick bra med flytten och att ni har börjar komma i ordning. Du kan väl ta lite bilder sen på lägenheten och skicka till mig så jag får se! Kram!

2007-02-26 @ 10:25:34
Postat av: Erica

Förstår ditt dåliga samvete! Men sådär har vi alla fått ha det. Jag var också hos en dagmamma hela dagarna från jätteliten till jag gick i trean. Har så positiva minnen från det... Kom ju givitevis inte heller ihåg den första tiden. Det är bra att barn är på dagis. Då blir dom mer sociala och framåt senare i livet.

2007-02-26 @ 11:44:43
Postat av: Linda

Hej vännen!
Jag förstår hur du känner. Jag hade mer ångest för att lämna Wille också.. Men som tur är så går det ju över och Wille och Emil stortrivs båda två. Dom överlever!!:-)
ÅHH vad mysigt det såg ut på slottet!! Jag blir så AVUNDSJUK!!:-)
Kram kram

2007-02-26 @ 11:47:29
Postat av: Malin

Men skit i va den kärringen har att säga=)
Hon har ju inte ens ett liv vet vi ju!
Kommer att gå fint för isabella!
Kram!
(hahahah har föresten glömt att säga att Anna ska redan sluta hos oss.. Hon har nog rekord, anställd i ca 4veckor... Undra varför...???)

2007-02-26 @ 11:48:18
Postat av: A

Erica- Nej så är det ju. Jag tror också att det är bra för dem.
Linda- Konstigt att vi har mer dåligt samvete för tvåan än för ettan....är det för att vi vet, eller åtminstone tror, att det är sista barnet och vill klamra oss fast?
Malin- Det var iof afsane som sa det där, men hon menade inte ngt illa. Jaha, Anna ska sluta nu...just när jag har fattat vem hon är....: )

2007-02-26 @ 12:41:50
Postat av: Malin

ok... nä kan hon ju knappast mena då hon själv jobbar heltid med småbarn...=)
Ja visst är det fantastiskt att hon slutar... Hon sa en rätt skojig sak, hon fattade nog inte själv hur roligt det lät... Hon sa att "det blir nog lättare för nästa som börjar här, nu när det finns lite rutiner"... Ska försöka pressa henne om det kanske kan va lite svårt att arbeta med en viss person..=)

2007-02-26 @ 12:52:56
Postat av: A

Malin- Ja gör det! Ska bli kul att höra!

2007-02-26 @ 12:59:33
Postat av: Linda

Ja den teorin tror jag kan stämma väldigt bra!!:-)
Fast jag tror inte att det ´är din sist!!!
Jag är säker på att du och din käresta kommer att skaffa en "sladdis"..:-)
Puss och kram

2007-02-26 @ 14:36:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0