Så här snygg

Var jag igår på jobbet! Besökte en godisfabrik och det var så himla spännande och roligt! Jag har alltid velat se tillverkningen och känna lukten och det var en riktigt roligt arbetsdag! Det har det förresten varit hela veckan med mästerkocksmöte och matlagning, Robinson och så godisfabriken.


Sorry

För bortfallet i veckan. Har haft sjukt mycket att göra på jobbet och har typ däckat i soffan på kvällarna, dessutom har jag varit förkyld. En envis förkylning som satte sig på luftrören och på rösten. Jag som just kommit igång och börjat cykla till stationen. Morr. Men nästa vecka kör jag hårt igen för då ska förkylningen ha släppt!

Annars då? Jo, jag ska tydligen springa tjejmilen! Jag som aldrig springer, som inte har nån kondis och som inte ens äger ett par löparskor. Jojomän! I morgon ska ett par grymma dojor inhandlas och sen börjar hårdträningen! Kan bli hur bra som helst!

Vikten då? Samma skit. Går inte ned nått på vikten, men tack och lov på omfånget. Utan den förändringen hade jag gett upp och satt i mig en pizza. Jag blir tightare i kroppen och det är ju bra! Lite cykel morgon och eftermiddag samt löpträning så är jag kanske redo för beach 2012!


Ostbrödet

Det som jag har skrivit om här nedan. Jag älskar det! Dels är det gott, dels kan man använda det till mycket. Idag åt jag kycklingrester från igår och la det som en kycklingburgare på brödet med sallad, lök och dressing. Super! Har läst att det passar som pizzabotten också om man vill göra egen pizza. Måste pröva! Bakade för övrigt två nya satser bröd och frös in idag så man kan ta fram när man vill!


Gott

Ja, den som anklagar lchf-mat för att inte vara god har fel. Kvällens middag: panerad kycklingfilé i rostad lök, mozzarella- och tomatsallad och tzatsiki. Det göttaste på en och samma tallrik.


Ostbröd

Hurra! Jag har äntligen hittat ett bröd som är gott! Jag har testat att baka enligt lchf några gånger men det har bara smakat svampigt på grund av alla ägg. Men detta var gott, speciellt efter 30 sekunder i micron. Så nu ska här bakas och frysas in så kan jag också käka mackor på morgonen!Tror dessutom att det passar utmärkt som hamburgerbröd. Det får jag testa nästa helg då vi ska premiärgrilla hamburgare för första gången för i år.

På den här bloggen hittar ni receptet:

http://hannakjonsson.blogg.se/2011/january/ostbrod-lchf.html

 


Början

Den som fick mig att börja med lchf var, tro det eller ej, Katrin Zytomierska. Hon har skrivit en bok i ämnet som jag tog hem från jobbet och började läsa och fann det intressant. Hon gick ned 35 kilo på sex månader, även om man ska ta det med en nypa salt eftersom det var gravidkilon så det räknas knappt. Nåja. Hon skrev i alla fall orden "ge mig två månader av ditt liv". Och då tänkte jag att ja, det kan jag ge dig. Och banne mig, det har gett resultat. Även om jag står still för tillfället och gör allt för att komma på varför så är det bland det bästa jag gjort. Så, tack Katrin!


Blomkål

Det är mitt tillbehör till många middagar. Antingen som ris som jag skrivit om tidigare eller så gör jag som jag gjorde ikväll- en sorts libanesisk variant. Skär ut små buketter och lägg dem i uppvispat ägg, pressa i en vitlöksklyfta, salta och på med lite chili och rör om. Stek sedan i smör tills de känns lite mjuka- servera!

Jag åt det tillsammans med köttstroganof och det var riktigt gott!

Här ligger de i ägget och mojsar till sig!


Kräftsoppa

Gjorde en väldigt god sådan här om dagen och tänkte dela med mig!

4 portioner

2 morötter
1 lök
1 msk Smör
Kräftspad från en burk kräftstjärtar
2 msk mjöl (kan skippas om man kör väldigt strikt lchf)
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippe sockerärtor
2 dl kräftstjärtar
svartpeppar och salt
crème fraiche
1 krm cayennepeppar
dillkvistar

Skala morötter och lök och skär dem i mindre bitar. Fräs morot, lök och lite kräftspad i ca 5 minuter. Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter.

Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.


Kolhydrater

Det åt jag faktiskt i lördags för första gången på nio veckor. Daniel och Malin var här och Patrik hade lagat så god mat att jag tog beslutet att göra ett undantag. Jag hade ångest hela dagen inför detta och tog, trots förkylning, en lång promenad. Sen blev det toast skagen, bacon-och örtfylld oxfile, potatiskaka och murkelsås och chokladfondant och vaniljglass. Det var så himla gott!

Sen fick jag förvisso sona för det eftersom jag vägde mig på måndagen och hade då gått upp lite men sen i morse hade jag gått ned det igen. Man ska ju inte hålla på att väga sig varje dag.

Redan på söndagen var jag tillbaka i lchf och nu kör jag på lika hårt som vanligt. Det var som sagt bara ett undantag. Det är så jag har tänkt leva, lchf på vardagarna och unna mig en dag på helgen, men det först då jag gått ned klart det jag vill!

I dag var jag och Isabella på Junibacken. Det var premiär där för henne och hon älskade. Trots tre timmars lek så ville hon inte åka hem.


Bakis

Japp det var vad jag var igår. Var på kommunfest inför Melodifestivalen på Stadshuset i torsdags och gick vidare till Sturehof tills de stängde. Hade riktigt trevligt.

Var bakishungrig på morgonen och sugen på nått fett och gott och det är ju inte så svårt med lchf. Köpte ett paket med chiliräkor och åt tillsammans med äggröra. Supergott!



Dagens

Mat blev som följer:

Frulle/lunch: bacon och äggröra. Kaffe med grädde.

Middag: kyckling från gårdagen, tzatsiki, wokade grönsaker.

Sen åt jag lite hemgjord glass medan tårarna sprutade till Greys! Vardagslyx!!!

I morgon blir det repetitioner i Globen hela dagen. Sen fest på kvällen i Stadshuset!


Panera

Idag gjorde jag kycklingschnitzel till middag och istället för att använda ströbröd vid paneringen använde jag riven ost och krossad rostad lök.

Den sort jag hade hemma innehåller 48 gram kolhydrater på 100 gram. Kör ni strikt lchf ska ni undvika allt över 5 gram på 100 gram. Men man måste också titta till mängden. Vitlök har högt värde av kolhydrater men då du använder så små mängder så märks det knappt. Därför är rostad lök inte så farligt. Hela burken är 150 gram vilket betyder att det lilla du använder vid panering knappt märks. Och det är ju tusen gånger bättre, och godare, än ströbröd.

Det blev väldigt gott men det var lite svårt att få det att fästa på kycklingen trots att den var rullad i ägg. Andra livsmedel man kan använda till panering är mandelmjöl, knaperstekt bacon som man krossar och såna här fläsksvålar som man äter som snacks. De kan man krossa och använda som panering.

 


Har lediga

Dagar måndagar och tisdagar när jag jobbar med Melodifestivalen och det är så skönt. Sen jobbar jag intensivt onsdag till söndag. Mina lediga dagar tar jag sovmorgon och äter bara en ordentlig frukost och middag. Dessutom hinner jag med en promenad så det har blivit mer motion de senaste veckorna än på länge. Nu är jag dock på en viktplatå igen, dvs jag står still. Psykiskt jobbigt men jag vet att det bara är att fortsätta kämpa, plötsligt rasar det!

Har klippt Isabella idag. Det blev helt ok! Hon har haft lång lugg länge men den hängde bara i ögonen så nu klippte vi av den! Så här fin blev hon!


Dagens

Frukost är äggröra och bacon och kaffe med vispgrädde i. Gott och mättande!

Och det är en sak jag tänkt på gällande lchf att man alltid är mätt. Och det tror jag är en stor anledning till varför det också är en metod som är lätt att lyckas med. Man är mätt, man får äta gott och man slipper räkna kalorier. Jag har testat många dieter i mitt liv men gett upp för att det är tråkigt, man inte får äta något, att man går omkring och känner sig hungrig. Men inte med lchf.

Man ska dock tänka på man inte kan vräka i sig hur mycket som helst. Fett är energi och viktminskning handlar om att tillföra mindre energi än vad man gör av med. Jag känner en tjej som blev som galen och vräkte i sig mat, grädde på kvällen i olika efterrätter och hon stod helt still på vikten- så klart.

Fettet gör ju att man blir mätt fort och att man inte behöver äta lika mycket och då går man ner. Sen måste man få unna sig. Ibland smäller jag i mig en halv mörk chokladkaka eller gör pannacotta mitt i veckan. Helt ok om det inte är för ofta.


RSS 2.0