Hemresa

I går åkte jag och Pata in till stan och shoppade lite kläder. Jag fick ju ett presentkort på H&M när jag slutade på mitt jobb och igår rök en tredjedel av pengarna. Det blev underkläder, två klänningar, ett par byxor och en handväska.

På kvällen var vi bjudna till Helena och Janne på middag. Käkade gott grillat, drack vin och hade trevligt. Kom hem vid halv ett och fick sovmorgon i morse så att vi ska orka dagen. I dag lämnar vi nämligen Luleå och styr kosan mot Solna igen.

Ser inte fram emot dagen eftersom vi ska tillbringa den i en bil. Det är ju aldrig lika roligt att åka hem som att åka iväg på semester. Men det går säkert bra. Vi ska göra många stopp och vi har inte bråttom eftersom det är lördag och barnen inte ska upp till dagis i morgon. Är väl hemma igen innan midnatt skulle jag tro.

Skojsigt

Gårdagen var lyckad. Sjöng först SingstarPlaystation hemma hos Micke och Erica och det var ju hur kul som helst! Nu har jag startat projekt övertalning att få Pata att gå med på att vi också ska köpa ett sånt.

Sedan hade vi bokat bord på Färjan klockan sju och det var strålande vackert väder. Regnet var som bortblåst. Det enda minuset under kvällen var att det tog två timmar innan vi fick vår mat. Vi klagade på detta och fick en runda öl som plåster på såren. Men det betydde att vi hann dricka nästan tre öl innan maten kom och då var i alla fall jag inte särskilt hungrig längre.

Men förutom detta hade vi riktigt roligt. Dansade till schlagers, drack shots och surrade. Längtar redan till nästa år!

I dag är det slött. Jag sov till elva, sedan har jag och Kattiz legat på soffan och sovit och nu har plötsligt nästan hela dagen gått. Men med tanke på att det regnar ute så gör det inte så mycket att jag har tillbringat dagen inne.

And the winner is...

...Anneli! Japp, tro det eller ej men jag tog hem segern i tjejgänget. Med ett poäng före Erica. Men ett poäng räcker långt ibland. Min sämre hälft som var så orolig över min form gjorde dock inte sin uppgift utan kom tvåa efter Micke. Därmed kom vårt lag tvåa totalt sett. Men, men det blev ju ändå en segeröl för oss fyra som Daniel och Kattiz, förlorarna och chaufförerna, fick bjuda på.

Nu väntar förfest, middag på färjan och sedan party all night long. Segerns sötma smakar bra!

I dag gäller det!

I dag ska jag spela golftävling! Har inte hållit i en klubba på fem år och eftersom Patrik och jag spelar i lag var han ytterst orolig över min form. Jag har hela tiden sagt att han ska chilla. Jag vilar mig i form. Haha.

I går kväll åkte vi i alla fall ut till golfbanan för att slå några hinkar och ta mig tusan om det inte gick lysande för mig. Jag slog bättre än jag någonsin gjort och Patrik blev genast mycket lugnare.

Klockan tolv går startskottet. Jag, Kattiz och Erica går tillsammans och Patrik, Daniel och Micke. Sen läggs våra poäng ihop och det par som fått sämst får bjuda de andra på öl efteråt och sedan köra från golfbanan.

Efter tävlingen blir det Singstar hos Micke och Erica och klockan sju har vi bokat bord och ska käka på Färjan. Låter väl mysigt! Tyvärr öser regnet ned inne i stan just nu, men jag hoppas att det är tillfälligt och att det blåser bort.

Håll nu tummarna för mig!

Kul or not kul?

Fick höra en historia av Pata som var så dålig att den nästan blev rolig. Håll i er nu:

Det var en kvinna som jämt hade smulor mellan benen och hennes man klagade så mycket på detta att hon till sist uppsökte en gynekolog. Han tog en snabb titt där nere och konstaterade att det inte var så konstigt att hon hade smulor där.

"Du har ju en bullfitta!".

Shoppingtime!

I dag ska vi åka upp till Haparanda och gå på IKEA. Kan ju kanske tyckas konstigt för er som bor söderut där IKEA finns i varje gathörn. Men hit i norr har det just kommit och nu ska vi åka upp och kolla in det och samtidigt åka över gränsen till Finland och gå på Alko. Ska köpa lite billig sprit. Alltid bra att ha.

Det blir vi, Danne och Kattiz och Micke och Erica som drar till IKEA. Men vad vi ska handla där har jag inte en aning om. Det brukar dock inte vara något större bekymmer.

Slappt

I dag har det vackra vädret blåst bort. Det regnar och är ruggigt, men vi har roat oss ändå. Har varit på mammas jobb och kollat gaddarna, hon är tandsköterska. Sedan åkte vi på en stor inomhuslek där både Kalle och Isabella hade superkul.

Nu har vi käkat gott, Biff rydberg, och tagit ett glas vin och bara slappar. Jag är aldrig så avslappnad som jag är här uppe. Det är underbart. Jag tänker inte på vad klockan är, jag glömmer att jag har en mobiltelefon och jag njuter av att barnen får springa fritt.

Eftersom min bror och min svägerska har flyttat och numera bor några hus från mina föräldrar springer vi fram och tillbaka till varandra vilket är kul. Kalle kilar över själv när han vill och leker med sin kusin och vi kan sitta på kvällarna och spela spel och dricka vin utan att någon behöver köra. Det blir nog till att hänga där ikväll och göra nått kul.

Update!

Midsommaren var bra. Det var dock inte riktigt som vi hade tänkt oss. Stugan var dammig och förmodligen möglig och jag var allergisk som ett psyk. Dessutom var den inte särskilt barnvänlig. Jag hade föreställt mig en gräsmatta utanför där barnen kunde springa och leka. Istället var det en trappa som var rätt brant upp till verandan. Och runt stugan var det bara skog och brännässlor. Inte speciellt bra för Isabella.

Men trots detta var det en trevlig kväll. Massor med mat och lagom med dricka, i alla fall för mig som nog förutom Linda mådde bäst på lördagen.

På midsommardagen lämnade jag och Pata barnen hos Patriks föräldrar så att vi kunde sova hela dagen. På kvällen packade vi sedan bilen, hämtade barnen och styrde kosan mot Luleå. Har ju sagt att vi skulle till Danmark, men det var bara för att mamma läser bloggen. Vi skulle överraska henne och det gjorde vi verkligen.

Halv fem i morse ringde vi på dörren och en chockad mamma öppnade. Hennes första ord var att vi inte var riktigt kloka. Vi körde för övrigt till Luleå på mindre än nio timmar. Vi gjorde nästan inga stopp eftersom barnen sov och det gick smidigt eftersom det inte var någon trafik.

Här i norr är det sommar! Varmt som tusan, vindstilla och skönt. Barnen badar i en pool på gården och vi sitter och pustar i en solstol. Semester!

Väderbekymmer

I dag kan jag bara konstatera att det är i Norrland man ska bo, att det är helt ok i Stockholm och att man ska hålla sig borta från Skåne. Nu pratar jag vädermässigt alltså. Här är det grått ute, men med lite sol som sticker fram då och då. Har problem med vad jag ska ta på mig. Det är för kallt för en sommarklänning, och för trist med jeans. Vi får se vad det blir.

Om en dryg timme drar vi iväg och firar. SKa bli mysigt trots det lite trista vädret!

Hoppas ni också får en trevlig dag!

Midsommar

                                 image124
   
Håller på att packa och planera inför morgondagen. Midsommar är min favorithögtid och i morgon är jag säker på att det kommer att bli trevligt!

Jag, Pata, barnen, Linda, Dan och Per har hyrt stuga på Vaxholms camping. Det blir sillunch, dans runt midsommarstången, lekar, nubbar, öl, grilling och allt annat som hör till. Ni hör ju själva. Det kan ju inte bli bättre. Att sitta på en veranda vid en stuga med trevligt sällskap och se ut över vattnet. Precis vad jag önskar mig.

Vad har ni för planer?

Rättelse

Köpte btw mobiltelefonen igår på nätet. Den levereras nästa vecka! Hihi så kul!

Och sen en rättelse angående listan med de 33 onödiga sakerna. Nyårsaftonen 1999 firade jag ju faktisk i Österrike hos min lillebror. Det är bra att han läser min blogg så han kan rätta mig.

Im alive!

Har nyss vaknat och mår över all förväntan. Festen i går var lyckad. Det var god mat, en buffé med allt gott man kan tänka sig, massor av vin och cider och de flesta på jobbet var med. Min chef höll ett fint tal ur hjärtat som nästan fick mig att börja gråta. Jag fick blommor, champagne, ett presentkort på H&M och en helårsprenumeration på tidningen. Toppen!

En efter en droppade folk av eftersom de skulle jobba i morgon. Jag, chefen och två andra var sist kvar. Jag kom hem vid två, inte helt nykter förstås, men ändå inte så farligt med tanke på att jag hade festat i elva timmar.

Nu väntar lunch på MC Donalds, tvättstuga och matinköp inför morgondagen.

Vill ha!

Har sett ut en mobil jag vill ha. Jag som i stort sett alltid har varit Nokia trogen siktar nu på en Ericsson. Rättare sagt en Sony Ericsson K810I. Någon som har en sån eller vet om de är bra? Lite info skulle uppskattas!

image123

33 helt ointressanta frågor snodda av Erica

1. Vad är det bästa med dig? Att jag är som jag är
2. Vad är det sämsta med dig? Ibland för rättfram, kort stubin, envis
3. Hur var du som barn? Nyfiken, framåt, bestämd
4. Har du bra kontakt med din familj? Mycket
5. Har du varit intim med en kvinna? Nej
6.  Har du varit kär? Många gånger
7.  Hur långt var/är ditt hittlls längsta förhållande? Har varit med Pata i åtta och ett halvt år.
8.  Hur stora fötter har du? 41
9.  Hur ofta filar du dem? Aldrig
10. (m) eller (kd)?
 M
11. När var du riktigt full senast? Fråga mig i morgon
12. När ångrade du senast något du gjorde på fyllan? Fråga mig i morgon
13. När dansade du senast? Minns inte, men det lär bli ikväll
14. Följer du någon TV-serie? Greys, 24, Desperate Housewifes, Prison Break, Scrubs
15. Vilket stjärntecken är du född i? Fisk
16. Vad gjorde du nyårsafton 1999? Var med Patrik på fest inne i centrala Stockholm
17. Boxers, briefs eller tanga? På killar? Boxer såklart
18. Vart vill du åka på solsemester? Thailand
19. Hur håriga ben har du? Just nu släta
20. Brukar du bada på sommaren? Gärna
21. Älskar du alla former av sport? Nej jag nästan hatar sport
22. Är du med i någon fackförening? Nej, har gått ur men begärt inträde nu igen pga av nytt jobb
23. Gillar du parmesan? Älskar
24. Har du gjort något kriminellt? Ja, snattat en gång som tonåring
25. Knarkar du? Aldrig
26. När åt du kött senast? Igår till middag
27. När hiv-testade du dig senast? Nio år sedan
28. Sopsorterar du flitigt? Nej
29.  Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig vardag? Fem 
30.  Har du några allergier/handikapp? Massor- allergier alltså.
31. När besökte du ett gym senast? För någon vecka sedan
32. Äger du en cykel? Ja
33. Prenumererar du på någon tidning/något magasin? Ja, Mama och Matmagasinet

Dagen D

I dag känns det som att det är skolavslutning. Jag är fin i håret, finklädd och känner mig glad och pirrig. I morse gick jag för sista gången till det här jobbet, för sista gången åt jag min frukostmacka och drack en kaffe vid det här skrivbordet och när jag nu går hem ikväll efter festen och stänger dörren så är det för sista gången, i alla fall som anställd. Märklig känsla. 

Ikväll är det fest med stort F. Chefen har köpt in 30 vinboxar på 25 personer så det blir klackarna i taket. Tur att jag är ledig och får bota min huvudvärk i morgon. 

Nej, nu ska jag ta tag i mina sista artiklar i den här tidningen. 

Över och ut.

Semesterplaner

Nu har vi by the way bestämt vad vi ska göra på vår semester. Vi ska bila till Danmark. Åker på söndag! Tjoho!

Dyr utsikt

image122


Har precis kommit tillbaka efter en trevlig lunch med Patrik. Men priserna här på Östermalm är ju katastrof. Ser fram emot att börja jobba på det mer folkliga Kungsholmen där priserna är lite mer humana.

Jag och Pata gick på Strandbryggan som är ett supermysigt ställe vid Djurgårdsbron. Man sitter på en brygga och käkar och hör vattnet klucka samtidigt som man blickar ut över Djurgården. Men du får sannerligen betala för den där utsikten. Vi åt två kycklingklubbor med ris och tzatsiki och det kostade 90 kronor styck. Och då ingick endast vatten som dryck och ingen sallad. Dyr lunch. "Och det var inte ens speciellt gott" som Pata sa.

Jaja, sällskapet var i alla fall toppen och solen strålade. Kan vi snälla vädergudar inte få sånt här väder på midsommarafton?! De små regnmolnen som visas på väderkartan över fredagen oroar mig. Jag vill ju sola och bada och dricka pina colada!

Två dagar kvar!

I dag har jag bara ett stort leende på läpparna. Det är ju min näst sista dag. Så trots strul på tunnelbanan, vilket i vanliga fall driver mig till vansinne, så ler jag bara. Planeringen för morgondagens fest är i full gång och jag ser sååå fram emot den. 

Ska till frisören i dag och gör mig snygg i håret och eftersom det ska bli varmt i morgon ska jag ha min nya gröna sommarklänning. Kuuuul! 





Tre dagar kvar!

Tjoho! Inne på mina sista dagar på min arbetsplats och jag är helt överöst med jobb. De tänker utnyttja mig till max nu innan jag går hem. Men det är helt ok, då går tiden fort. 

I morgon ska jag till frisören och bli snygg i håret, sen på onsdag ska jag slå klackarna i taket. Då är det dags för min avskedsfest och jag är laddad till topp. Ska bli riktigt kanoners på företagets bekostnad. 

Sedan har jag semester i en och en halv vecka. Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra, men vi pratar om att åka söderut. Skönt blir det hur som helst. 

Shopping på tid

Hade väldigt roligt hos Patrik och Wiveka igår. För ovanlighetens skull sov nästan alla barnen och vi kunde sitta och spela spel och umgås bara vuxna. Vi satt med Alfapet och vin ända till halv två i natt.

I dag har jag och Wiveka varit och shoppat i Täby Centrum. Vi hade två timmar på oss och vi röjde igenom butikerna i ett hejdlöst tempo. Jag kom hem med detta:

En svart top från H&M
Läppglans
Mascara
Solglasögon från Glitter
Vita armband från Glitter
Vita leggings från Gina Tricot
Ett par vita skor

Och klänningen från H&M som syns på bilden nedan. 

image121

Har varit rätt seg i dag så nu när barnen har somnat ska jag krypa upp i soffan och se en film med Patrik. Sen blir det en tidig kväll hos John Blund.

Lördagsbabbel

I går bjöd chefen på öl efter jobbet eftersom vi har jobbat så hårt de senaste veckorna. Vi slutade klockan två och blev typ tio stycken som hamnade på Londoner. Hann vara med drygt en timme innan det var dags att hämta barnen. Sedan hade vi en mysig kväll hemma. .

När barnen somnat fick jag äntligen tummen ur och såg "Efter Bröllopet". Vilken underbar film! Älskade den och grät förstås floder. 

Steg upp med barnen tidigt i morse och har varit väldigt effektiv, städat, diskat och har tvättstuga. Patrik botar baksmällan efter festen igår och sover fortfarande som en liten gris. Den lyckosten.

I dag ska vi på middag hos Patrik och Wiveka och sover sedan över där. Ser fram emot att träffa dem och surra och uppdatera vad som hänt sedan sist vi sågs.

Till sist en söt bild på stumpan tagen nu på morgonen.
image120

Den tröttsamma könskampen

I går läste jag en krönika skriven av en tjej som benämnde sig själv som ultrafeminist. Krönikan handlade om att hon klädde sin son i rosa kläder för att hon tycker att vi placerar våra barn i könsroller för att vi klär pojkar i blått och flickor i rosa. 

Jag är också feminist. I alla fall på det sättet att jag tycker saker som att män och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete är självklara. Och att man har det jämställt hemma. Men jag klär min pojke i typiska pojkfärger och jag klär min flicka i typiska flickfärger. Varför? För att jag tycker att det är naturligt. 

Jag har ingen lust att sätta på Kalle en rosa jacka bara för att det ska minska klyftan mellan könen. Han är inget vapen i könskampen. Dessutom tycker jag att det är naivt att tro att våra barn växer upp och blir jämställda om vi klär dem i andra färger. Det handlar om arv och miljö. De tar efter sina föräldrar. Om barn växer upp i ett hem där mannen och kvinnan har lika värde, där bägge tar ansvar för barn, mat, städning osv så lär de sig att göra likadant. Det är min teori. 

Något som jag också tror påverkar våra barn mer än vad vi tror är valet av leksaker. Jag har redan från då Kalle var jätteliten varit noga med att han inte bara ska ha bilar, lego, actionfigurer och tåg. Alltså typiska pojkleksaker. Utan han har också en spis, låtsasmat, kastruller, dockor, dockvagn. Typiska tjejleksaker. 

Nu har han dock aldrig varit speciellt intresserad av att leka med detta. Det har bara varit bilar som existerat. Men "tjejsakerna" finns i alla fall där och jag uppmuntrar honom gärna till att leka med dem. Precis som det är viktigt att Isabella kan leka med bilar, båtar, fotbollar..etc... 

Jag har en kompis som, när hon var gravid sa att hennes son minsann skulle bära rosa. I dag har sonen bara färger som grön, blått, brunt, grått och på sin höjd rött. Och jag förstår henne. Jag älskar att klä Isabella i rosa prinsessdrömmar och Kalle i en tuff outfit i militärgrönt. Men därmed inte sagt att Isabella inte kan vara tuff. Det går att vara cool och hård i rosa också!

Fyra dagar kvar!

Kampen om att få smör på mackan fortsätter. I morse när jag köpte min frukostmacka bad jag om att få ett litet smörpaket också eftersom de aldrig smörar sina smörgåsar. Tjejen bakom disken gav mig det jag bad om, tittade lite konstigt på mig och sa "Folk brukar inte vilja ha smör på". Vad den anorektiska bruden i kön bakom mig tänkte är ju givet. Men vem bryr sig. Jag gillar smör och jag vill ha det på mina smörgåsar. Mer extrasaltat bregott till folket som min svägerska Erica så vackert sa. 

Fredag idag! Hurra! Pata är på jobbfest så det blir en lugn hemmakväll ensam med barnen. Vi har planerat att leka dockteater med fingerdockor. Och äta gott förstås. Överväger om vi ska vara lata och gå på Max eller om jag ska slänga ihop något smarrigt hemma. Vi får se hur jag känner i slutet av dagen. 

När den här dagen är slut har jag endast tre jobbdagar kvar. Känns märkligt. 


Fem dagar kvar!

Då kör jag igång nedräkningen. Det är fem arbetsdagar kvar tills jag muckar! Hur skönt och roligt som helst!

I dag ska jag återigen och mingla efter jobbet. Ska på Oriflames vårfest och käka lite snittar, dricka en drink och gå därifrån med en gooodiebag full med skönhetsprodukter! Nice! Men det blir bara ett kort besök på festen. Patrik har golftävling så jag ska hämta barnen på dagis.

Ikväll väntar bara mys hemma. Ska försöka ta mig i kragen och städa lite, men just nu känns det som att jag inte kommer att orka. När jag tänker efter så är det inte så dumt att dela lägenheten med dammråttorna.

Lyxproblem

Det nyttiga livet har fullkomligt exploderat i butikerna. I dag går det knappt att få tag på en "normal" pastasallad med vit pasta eller en vit fralla. Det har tillsatts bulgur, solrosfrön, nyttigt mjöl, fullkornspasta och allt vad det nu heter. Och det är ju positivt förstås men ibland blir jag lite galen på det.

Köper du en smörgås på ett café eller i en smörgåsbar så är den nästan alltid beströdd med hundra sorters frön. Och jag, som är av den åsikten att frön är för fåglar, skulle tycka det vore bra om det fanns åtminstone ett alternativ till detta. 

Men det som främst driver mig till vansinne är att det inte är smör på smörgåsen längre. Och om de mot all förmodan har satt på smör så har de på sin höjd nuddat med smörkniven på mackan. Är det för mycket begärt att få ordentligt med bregott på smörgåsen på morgonen? Nej, det tycker jag inte. 

Ska det vara så här? Ska jag vara tvungen att själv smöra mina färdigköpta smörgåsar? Det är ju förjävligt. 

I fablernas värld

Vaknade i natt av att Isabella skrattade bubbligt och högt. Sedan pratade hon lite för att sedan fortsätta skratta. Hon hade väldigt roligt. Men med tanke på att hon var ensam i sovrummet var jag tvungen att gå och och titta till henne. När jag kom in sov hon som en liten gris med blöjrumpan upp i vädret. 

En stund senare vaknar Kalle som sover mellan mig och Patrik. Han sätter sig upp och kastar undan kuddarna. Han berättar att han letar efter sitt racerflygplan som han har glömt hos mormor och morfar. Han letar lite till, under mitt täcke och under sin kudde igen. Jag lovar honom att vi ska leta reda på flygplanet i morgon och då lägger han sig nöjt ned och somnar. 

Sedan började jag drömma väldigt konstiga drömmar. Jag var bäst på allt. Jag minns att jag körde motorcykel och jag gjorde det bra. Det måste vara kommentaren om mina tuttar som inspirerat till en dröm full med självförtroende. 

Under alla de här nattliga aktiviteterna vill jag påpeka att Patrik har sovit som en stock. Som vanligt.

Små, men naggande goda...

När jag promenerade hem från jobbet i dag passerade jag en uteservering där det satt två gubbar i 70-års åldern. De tittade på mig och precis när jag gick förbi dem sa den ena till den andre:

"Det var ett par fina bröst. Lite små, men fina."

Jag tar det som en komplimang eftersom jag ändå har ammat två kids och tuttarna inte längre är vad de en gång var. Men det hade förstås suttit bättre om kommentaren kom från en 25-åring. De där gubbarna är ju inte direkt kräsna.

Nåja.

Väl hemma gjorde jag och Josse sällskap till dagis och hämtade ungarna, och eftersom vi båda var bakis och utan karlar hemma, så bestämde vi oss för att gå och käka pizza. Riktigt onyttigt, men ack så gott!

Nu ska jag snart lägga barnen, ta en lång skön dusch och sedan kraschlanda i sängen. God natt på er!


Yesterday

Det blev kändisfest igår i alla fall. Jag är inte så svårövertalad så efter två glas vin med Jesper, Ola och Linus på jobbet bestämde jag mig för att hänga på. Ulrikas kompis hade ställt in deras middag så hon följde också med på festen som var på ett café på Kungsholmen. Där bjöds på god buffé, öl, vin och massor av kakor och bullar. 

Hade väldigt trevligt, det var glad och avslappnad stämning och gott om sittplatser. Det kryllade kanske inte av kändisar på festen, de kändaste var väl typ Runar och Rafael Edholm. Men å andra sidan så var i alla fall inte jag där för kändisarnas skull. Jag jobbade ju inte utan var bara där för att roa mig- och roligt hade jag. 

Vid elva tyckte jag dock att det var dags att börja tänka på refrängen, som det så vackert heter. Men trots den relativt tidiga hemfärden är jag i alla fall trött och seg i huvudet i dag. Skulle kanske ha bytt ut de två sista ölen mot vatten. Men vem orkar vara så förståndig när man har roligt?

Det blev en fet macka med bacon och majonäs till frukost och det lär bli något salt och gott till lunch. Och det blir till att sova tidigt i kväll. Så är dagsformen.

Filmutmaning snodd av Kerran

Filmpuddingar:.
1 Christian Slater
2 Brad Pitt
3 Jude Law

Filmpinglor
1 Jennifer Lopez
2 Gwyneth Paltrow
3 Uma Thurman

Kärlekspar
1 Vincent Vega och Mia Wallace (Pulp Fiction)
2 Jack Dawson och Rose DeWitt Bukater (Titanic)
3 Clarence Worley och Alabama Whitman (True Romance)

Monster
1 Patrick Bateman- American psycho
2 Derek Vinyard- American History X
3 Norman Bates- Psycho

Filmer som kräver näsdukar.
1 Höstlegender
2 Åter till Cold Mountain
3 Älskar dig för evigt

Actionrullar för hårdkokta stunder:
1 Kill Bill 2
2 Pulp Fiction
3 Mission Impossible III

Skrattframkallande filmer:
1 Dum & Dummare
2 Kingping
3 American Pie

Tre rollfigurer jag hade spelat själv:
1 Beatrix Kiddo (Kill Bill 2)
2 Anna Scott (Notting Hill)
3 Vivian Ward (Pretty Woman)


Yes!

Om man inte får med sig någon då bjuder man in sig själv. Hahaha. Ska hänga med Ulrika och en kompis till henne och käka på Pampas marina. Blir säkert trevligt. Bangade en kändisfest som Jesper försökte få mig på. Är varken på humör eller klädd för att gå och mingla. Känner mest för att mysa över ett glas rött och ett god bit mat. 



Både vill och kan

Ikväll är min kväll. Det vill säga en av kvällarna då jag får hitta på något om jag vill eftersom Patrik är hemma. Oftast brukar jag inte göra något men idag är jag så sugen på att gå ut och äta och dricka lite vin och surra med någon trevlig, rolig vän. 

Men just i dag kan ingen annan. Har kollat med de flesta nu och kan bara konstatera att det inte verkar bli någon after work för mig. Typiskt när jag både är sugen och kan. Det är synd om mig nu. Jag har dock några personer kvar att fråga som kan göra mig på gott humör igen. Vi får se hur det blir. 

I övrigt händer inte mycket. Jobb, jobb och åter jobb. Värmen är på väg bort även om det är någorlunda varmt ute i dag. Hoppas den kommer tillbaka till helgen. 




Samtal med Sara

Surfade runt på Tele2:s hemsida för att jag skulle kolla mitt abonnemang och då kunde jag inte hålla mig ifrån att prata lite med deras kundtjänst på Internet, Sara. Fick mig ett gott skratt.

Vem är du?

"Jag heter Sara. Vad heter du, min vän?"

Hur gammal är du?

"Man frågar väl aldrig en kvinna om hennes ålder."

Var bor du?

"Jag är installerad på en server som finns i Stockholm."

Har du barn?

"Är inte den typen, ingen kommer i närheten av min USB-port om du förstår vad jag menar. Relationer är komplicerade innanför brandväggarna."

Har du haft sex?

"Nu är vi på en låg nivå hör jag."

Jag är allergisk

"Vad trist att du inte mår bra. Hoppas du känner dig bättre snart!"

Tycker du synd om mig?

"Jag gillar dig, det gör jag."

Är du lesbisk?

"Kärlek är fint tycker jag, men den sexuella läggningen är ointressant."

Har du nån tjej?

"Jag hade en romans en gång med en bankomat i Kista Galleria men vi var inte kompatibla. Det är inget jag vill prata om."

Vill du gå ut och äta och dricka vin?

"Jag kan varken äta eller dricka och slipper både törst och hunger."

Tråkigt...

"Nähe, nej."

Jaja, ha det bra.

"Hej då, tack för besöket!"

Måste uppgradera mig

Måste byta mobiltelefon. Min nuvarande suger på alla sätt och vis. Visst, den är rosa och snygg, men den är varken en bra musik- eller kameramobil. Jag vill ju att den ska vara bra både på det plus att jag vill kunna blogga med den. Nu ska jag bara kolla när mitt abonnemang går ut, sen ska jag uppgradera mig på mobilfronten. Och då ska det bloggas utav bara h-vete.  

Hmmm

Såg något minst sagt ovanligt på väg till jobbet idag. På gångvägen möter jag en person i röda joggingbyxor, rosa tröja, stora bröst och kvinnliga former- och med MASSOR av skägg i ansiktet. Till och med skäggigare än min kompis Jesper och med det vill jag säga att det inte var lite. 

Var det en man eller var det en kvinna? Inte en aning. Jag gick vidare, brydd och förvirrad. 

Babbel

Japp, då går jag på min sista hela vecka på gamla jobbet. Sedan är det tre dagar kvar och därefter tack och adjö. 

Är så allergisk att jag är svullen i hela ansiktet när jag vaknar på morgonen. Nu börjar jag misstänka att det är något i vårt sovrum. Ska storstäda i dag så det inte ligger en död katt eller något bakom sängen. Är ju allergisk mot pälsdjur. Och Patrik rakade sig igår så det kan inte vara han. Och sängen är ju ingen Hästens, så det kan inte vara det heller. 

Skämt å sido så är det superjobbigt. Det är nästan som att jag har influensan men bara på natten. Skumt. Käkar Clarityn som godis för att överleva. 

Läste btw om alla luftballonger som kraschade i ovädret igår. Jag såg dem passera utanför vårt hus vid åttatiden igår, just när ovädret började. Jag kommenterade då till Patrik att de flög i ovädret och att jag hade varit rädd om jag hade varit en av dem som åkte. Sen gick det som det gick. Jag skulle aldrig sätta mig i en luftballong. Är alldeles för rädd om livhanken- feg kan man också säga. 



Svettigt värre

Har haft en riktig slö söndag. Orkar inte vara ute i värmen så vi har helt enkelt trotsat och tillbringat dagen inomhus.
Den enda aktiviteten vi gjort är att ha gått till centrum. Handlat lite, ögonshoppat och ätit lunch på Mc Donalds. Sedan tog hela familjen en skön tupplur på soffan på eftermiddagen.

Det är så varmt att man inte kan ha kläder på sig inomhus. Har alla fönster öppna för att få korsdrag men det hjälper föga. Vill dock inte klaga. Detta är ju vad jag har längtat efter. Skulle bara vilja bo i en villa vid havet så man slipper svettas ihjäl i en lägenhet. Då vore jag helt nöjd.

Lyckat

Har haft en underbar lördag. Det har varit nästan 30 grader varmt ute och vi har verkligen njutit av dagen. Först hade jag sovmorgon, sedan gick jag och Isabella ut på gården. Hon sov lunch i vagnen och jag låg på en filt i solen och löste ett korsord i lugn och ro.

Pata och Kalle var i stan och kollade in en av världens största båtar (enligt rykten) som var på besök och när de kom tillbaka stannade Kalle med mig på filten. Vi hade hur mysigt som helst. Låg och ritade och pratade om vad vi ska göra när vi åker till Kreta. Bara myste, vilket inte händer så ofta.

Vid fyra gick vi ut på gården och grillade med Josse, Robert och Arvid. Åt otroligt gott (lamm och potatissallad) drack vin, pratade och hade sååå trevligt i den ljumma sommarkvällen. Kom inte hem förrän efter halv tio. Då hade barnen tröttnat. Inte vi vuxna dock. Jag och Josse hade nog kunnat sitta och surra och skvallra hela natten (tusen tack vännen, alltid lika roligt. Ser fram emot att börja jobba med dig!)

Nu är det natti natti!

Barnfri fredag

Det har varit en minst sagt händelserik dag på jobbet. Kan inte berätta så mycket om det annat än att det var drama. Det var skönt att gå hem om jag säger så.

Väl hemma kom Patriks bror Jocke till oss för att vara barnvakt. Jag och Patrik begav oss till Kista centrum där vi först käkade middag och sedan gick på bio. Vi såg Oceans 13 som hade premiär igår.

Betyg: AAA. Den var precis som recensionerna sagt; sämre än ettan, bättre än tvåan. Brad Pitt och George Clooney är sköna snubbar att se på, både när det gäller skådespelarinsatserna och utseendet. Klart sevärd film, dock inget måste att se den på bio. Funkar lika bra att vänta tills den kommer på DVD.

Nu ska jag ringa mamma och sen ska jag slappa i soffan. Vilken avkopplande fredagskväll.





Update

Har haft en stressig dag på jobbet på grund av att vi varit kort om folk så jag var rätt trött när jag åkte hem. Slutade tidigare och åkte till dagis för att de hade vårfest. Barnen sjöng sommarvisor och vi fikade kaffe och bulla. Det var kul att prata med Josse, Malin och några av de andra föräldrarna.

När vi skulle gå hem hade jag planerat att inte äta nått mer än en smörgås till middag för att vara lite nyttig. Men så ringde Ulrika och undrade om vi skulle gå ut och käka på restaurang i det fina vädret och det kunde jag förstås inte motstå.

Vi hamnade på Huvudstarestaurangen, åt gott, pratade, drack en öl och hade trevligt. Barnen var lugna och fina så man kan säga att det var lyckat! Men inte särskilt nyttigt dock.

Nu har glinen lagt sig och jag ska slänga mig i sängen och glo på Desperate Housewifes och Greys Anatomy som jag har spelat in. Pata är på konferens tills i morgon så jag har både kvällen, fjärrkontrollen och sängen för mig själv. Ibland är det riktigt skönt!

Konstig dröm

I natt drömde jag så konstigt och så tydligt att jag mindes allt när jag vaknade. Jag drömde att jag och Patrik gjorde slut och att jag blev tillsammans med min kusin Janne (lite obehagligt och förlåt Helena, men det var bara en dröm! Hahahaha). 

Hur som helst var jag och Janne jättekära och jag trodde att jag hade gjort rätt som dumpat Pata. Men så upptäckte jag efter ett tag att det blev vardag även i det nya förhållandet och jag började ångra mitt val. Sen vaknade jag. 

Jag och Linda har pratat om drömmen och försökt tyda den och kommit fram till att den måste betyda att jag vet att gräset inte är grönare på andra sidan. Vilket jag gör. Jag är glad över att ha den man jag har även om jag ibland skulle vilja ge honom en spark i arslet för diverse saker. Men det hade jag nog velat göra med vem jag än var tillsammans med. Ingen är ju perfekt. Inte ens jag! Hahaha!

Snor en lista från Erica

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? 
Ja varje dag
Vad åt du senast?
Äter i detta nu en smörgås med ost och skinka
Har du fått någon komplimang idag?
Nope
Har du varit med i en rättegång?
Nix
Är du polare med grannarna?
Polare och polare. Vi stannar och pratar, men thats it. 
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Kommer inte ihåg...
Hur bra är din syn?
Sådär. Klarar mig nästan inte utan glasögon. 
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Kanske (jag antar att här menas i en hajbur)
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Den inatt.
Vem ringde dig senast?
Linda
Vilken tid gick du upp imorse?
 
06.40
Vad ska du göra i helgen?
Grilla på gården med några vänner
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Det är från Fanny och det står "Hej babe! Såg att du ringde men jag kunde inte svara då. Hörs imorn? Kramar Fanny".
När var du riktigt sjuk senast?
Under inskolningen med Isabella. Flunsan. 
När såg du en kändis senast? Vem var det?
Ja, det måste ju ha varit Magdalena Graaf, Magnus Hedman och Camilla Läckberg för en vecka sedan
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Då sov jag lite oroligt
Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toaletten
Vad ska du göra efter det här?
Jobba 

Heja Sverige!

                                        image119

Vilken dag! Det är inte bara nationaldagen utan det har också varit årets hittills varmaste dag, utan tvekan! Är brun som en pepparkaka på axlarna och svettig som fasen efter att ha suttit i parken i över fyra timmar. Vi mötte upp Josse, Robert, Arvid, Dan och Linda i parken vid tolv och sen har vi suttit och surrat, ätit lunch och annat gott och framförallt svettats. 

Jag och Josse delade på lite vin i solen och en orkester har spelat sommarvisor. Det har varit karnevaltåg, Solna stad har bjudit alla på kaffe och bullar och sedan kom Pernilla Wahlgren och sjöng nationalsången och alla stod upp och sjöng. Riktigt trevligt.

Nu är vi dock lite slitna. Man blir ju lite trött av värmen. Dan och Linda ska komma över i kväll och glo på fotbollen. Eftersom vi bor strax intill Råsunda kan ni ju själv tänka er att det var en hel del blågula fotbollsfans nere i parken som började sin uppvärmning med alkohol redan klockan tolv. Vi kommer förmodligen att få höra många polisbilar efter matchslut.

I dag kom den!

Åh, i dag kom äntligen skatteåterbäringen! Jippie! Här ska shoppas, gås till frisören och annat skoj! Tjoho!

Sötisarna

Kalle brukar ju alltid komma till oss på natten, men i natt kröp han ned med Isabella istället och stannade där till i morse. Och det var ju rätt skönt att slippa ha honom mellan oss, men det finns nackdelar också. Barnen väcker varandra.

Kvart över sex kom de därför glada i hågen in och väckte mig och Patrik. Och trots att det var okristligt tidigt kunde jag inte låta bli att skratta åt dem. För de var ju så söta där de kom, hand i hand, med världens största leenden över att en ny dag startat. Gullepluttarna mina!

image118

Detta ska jag göra i sommar...

* Ha avskedsfest på jobbet

* Fira midsommar i Vaxholm med familjen och Linda och Dan

* Åka på en veckas semester någonstans

* Shoppa massor av nya kläder

* Börja mitt nya jobb

* Åka till Lådbilslandet med barnen

* Åka Gröna Lunds nya berg- och dalbana

* Sitta på uteserveringar och dricka vin

* Åka upp till Luleå och se när en av mina bästa vänner gifter sig

* Bada och vara på stranden med barnen

Vad har ni för planer?

Trötter

Är sjuuukt trött. Det måste bero på att jag har en pollenallergi som heter duga. Käkar förstås medicin men det hjälper inte tillräckligt mycket. Ögonen känns tunga, jag nyser och det känns ibland som att jag är sjuk. Men tröttheten är värst. Jag gäspar nonstop och vill inget hellre än att gå och sova. Tur att det är kort dag i dag och sen ledighet i morgon.

Ska med Isabella till BVC i dag och vaccinera henne. Sedan blir det kanske en sväng till parken med barnen. Eftersom det är sommar och varmt måste vi passa på att vara ute.

Stegtävlingen

Har ju inte rapporterat om vår stegtävling på länge. Vårt lag har gått i mål nu och vi hamnade på 20:e plats. I mitten någonstans. Jag har snittat på ungefär 13 000 steg om dagen. Mer på veckorna, mindre på helgerna. Det var mindre än vad jag trodde att jag skulle gå, men eftersom jag varit lat i gymmet får jag skylla mig själv.

13 000 steg om dagen får jag dock vara nöjd med eftersom medelsvensson endast går cirka 5000 steg per dag. Jag är ju en hurtbulle i jämförelse.

Det osynliga bandet

När man får barn blir man automatiskt medlem i en osynlig klubb som finns föräldrar emellan. Det startar redan på BB. Man ler mot varandra, småpratar lite på frukosten om förlossningen eller om det nyfödda barnet. Sedan fortsätter det med mammagrupperna. 

Efter att bara ha träffats i en timme är det någon som föreslår att man ska gå och ta en fika tillsammans. Och så fortsätter det resten av mammaledigheten. Flera gånger i veckan träffar man människor som för en tid sedan var helt främmande men som man nu har massor gemensamt med. Man pratar sömn, kräk, mat, förhållanden, you name it. Man ventilerar saker och man håller ihop eftersom man är i samma situation. Man känner samhörighet och gemenskap. 

Lekparken är också ett ställe där det osynliga bandet mellan föräldrar blir synligt. Där hälsar man fast man inte känner varandra. Man småpratar om barnen, vädret och sånt. Våra barn leker ju faktiskt på samma ställe och då är det mer en regel än ett undantag att man småpratar med de andra föräldrarna. 

Oftast kan jag tycka att det här bandet föräldrar mellan är rätt trevligt. Men ibland kan jag känna att jag inte vill vara med. Som när jag tar Kalle till simskolan till exempel. De flesta föräldrarna väntar i omklädningsrummet medan barnen simmar och mammorna som är där beter sig som om de vore bästa vänner. De berättar saker om sina barn som andra ska finna intressant och de skrattar i grupp. Jag är totalt ointresserad av att vara med i denna gemenskap. Bara för att våra barn simmar i samma bassäng vill jag inte sitta och skvallra med en gäng okända människor. 

De tittar ofta på mig och försöker få med mig i samtalen. De ler mot mig då de säger något eller då de skrattar åt något som tydligen var roligt. Och jag blir konstigt nog bara irriterad, även om jag ler tillbaka då de ler. Jag byter om på Kalle, duschar honom, skickar in honom på simskolan och går därifrån så snabbt som möjligt, antingen för att träna eller för att göra något ärende. Trots att jag är en väldigt social person så får jag ibland kalla kårar över den här typen av kallprat och förväntan på att man ska vara med i gruppen.

Hur känner ni?

Tjatmoster

Hade problem att lägga Isabella igår för första gången sedan hon föddes. Lyxproblem, jag vet! Hon och Kalle vägrade sluta busa och jag var in till dem och sa åt dem att sluta säkert tjugo gånger. Till sist säger Kalle. 

"Åh, jag är så trött!"

"Men vad bra. Lägg dig ned och sov då", säger jag.

"Nej, mamma. Jag är så trött på ditt tjat". 

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Ibland blir man väldigt trött på att höra sin egen röst. 

Slött

Har just kommit hem efter en lat dag i solen. Dan och Linda tittade förbi och högg in och hjälpte oss äta upp kycklingsalladen. Sedan låg vi och pratade och solade medan Isabella sov i vagnen och Kalle skaffade nya lekkamrater i parken. De lekte kull, åkte linbana och hade roligt.

Har suttit och planerat midsommarafton, vad vi ska äta och sånt. Vi har bestämt att vi ska starta med sillunch runt tolvtiden och sen ska vi dansa med barnen kring midsommarstången. Vi hoppas på fint väder så vi kan bada eftersom det finns strand där vi ska bo. På kvällen blir det grillning och lite lekar. Både jag och Dan skulle fundera ut några. Låter kul, eller hur!? Men i den takt Dan och Pata dricker snaps så får jag och Linda nog vara glada om de håller sig vakna lika länge som barnen.

Nu är äntligen sommaren här! Hoppas att det håller i sig! Har så mycket roligt framför mig, speciellt i juni, att jag blir alldeles tokig av att tänka på det. Det första roliga är ju nu på onsdag då man är ledig. Ledighet är alltid uppskattat! Så kommer väl skattepengarna till veckan vilket betyder shopping! Sedan längtar jag förstås till min avskedsfest på jobbet den 20 juni! Då är det party! Räknar inte med att komma hemrumlandes förrän solen går upp nästa dag. Sen är det midsommar och därefter ska jag, Pata och barnen ha en vecka semester tillsammans. Vi får se vad vi hittar på! Och sedan börjar jag mitt nya jobb. Tjoho!

Det blir en dag i parken

Strålande sol och varmt ute! Idag ska vi gå ned till centrum och träffa Spiderman som är där och delar ut glass. Kalle är nästan nervös över mötet. Han har frågat hundra gånger om det är den riktiga Spiderman och om man får krama honom. Han har också valt vad han ska ha för kläder. Ett vitt linne med Spiderman på som han ska visa när han träffar honom.

Efter detta ska vi gå till parken och äta lunch. Har just gjort en kycklingsallad som vi ska ta med. Sen blir det nog att hänga där resten av dagen. Isabella ska få sova lunch ute och jag och Kalle ska mysa med en bok på filten under tiden.

Utmaning!

60 300!

För er som kör ordspelet!

Slå det om ni kan! I dare you! (resultatet är gjort av mig och Pata, mitt i natten, med en del alkohol i kroppen).

Lite av varje

Ja, det blev ju inte så tråkigt i alla fall. Fotbollen alltså. Skulle inte vilja vara den där danska supporten som attackerade domaren ikväll. Eller någonsin. Han kan ju inte visa sig offentligt i framtiden framöver utan att bli lynchad. Lite tråkigt sätt att vinna matchen på dock.

Har haft en mysig kväll med Linda och Dan. Käkat gott, surrat och skrattat. Spelat "Sista ordet" som vanligt. Det är ju såååå roligt.

Nu är det natti natti och imorgon väntar en dag med över 20 grader varmt. Pata ska vara på golfbanan så jag och barnen ska vara ute och njuta av solen själva. Kalle har dock förbjud på cykeln så det blir inget sånt.

I tisdags när vi åkte hem från dagis cyklade han iväg i full fart och vägrade stanna fast jag jag skrek efter honom att stanna flera gånger. Vi hade världens bråk och han fick sitta vid dörren när vi kom hem. Hans "skamvrå". Jag vill att ni som bor i mindre orter ska komma ihåg att vi bor i stadsmiljö och det är fullt med bilar hela vägen hem från dagis. Jag var så arg att jag ville gråta när jag kom hem. Hade någon eller något kommit ut på vägen där han cyklade hade han aldrig hunnit stanna och hade han ramlat hade han slagit ihjäl sig. Så fort körde han. Och han bara vägrar lyssna så det finns liksom inget annat alternativ än att låta cykeln stå tills han har lärt sig att lyssna.

Vi är på kollisionskurs jag och Kalle för tillfället. Han lyssnar bara på Patrik och det gör mig galen. Jag är övertygad om att det har att göra med att Pata är kille. Han har mörkare röst och inger mer respekt. När jag höjer rösten går den upp i falsett (eftersom det oftast är i situationer då jag blir rädd) och då bryr han sig inte lika mycket. "NEJ", det är det enda han säger. Vad jag än ber honom om.

Babbel

1:a juni idag och det känns som oktober ute. Det blåser och är ruggigt och det är ingen värme. Maj har varit en riktig pissmånad när det gäller vädret och jag kräver att juni blir bättre. Speciellt eftersom vi har vår enda lediga vecka då under hela sommaren.

Har slutat tidigt och möttes av en överraskning. Fönstret i köket hade blåst upp och vält omkull en blomkruka som stod framför. Så det var bara att börja städa. Det var i och för sig bra för då dammsög jag hela lägenheten så jag slipper göra det imorgon.

Ska eventuellt ta med barnen och gå med Linda och Dan på kinarestaurang ikväll. Vi kör kinesiskt i dag, hahaha. (Min lillebror Micke tycker att jag och Patrik jämt äter så internationellt. Är det inte thaimat så är det italienskt.)
 

Äntligen fredag

Har haft snormycket att göra på jobbet i dag, men nu har det lugnat ned sig och jag och Linda ska ta en långlunch. Springa lite i affärer och äta förstås. 

Ikväll blir det som vanligt fredagsmus. Pata är på after work och hinkar öl så jag och barnen ska mysa själva. Funderar på att vara onyttig och slö och ta med dem på Max och käka. Sedan blir det väl Bolibompa och nått gott i soffan. Och när barnen har somnat tror jag att jag ska titta på "Efter bröllopet" som alla säger är så fruktansvärt bra. 

I helgen händer inte mycket. Det är något jippo i centrum på lördag som vi ska gå ned och titta på. Sedan kommer  Linda och Dan över på middag och ska titta på fotbollen. Inte särskilt upphetsande. Fotbollen alltså. Är extremt ointresserad. Snark. 

Söndag är jag änka igen. Patrik ska spela golf. Men eftersom det ska vara 25 grader varmt blir det nog till att sitta på gården och njuta av värmen så jag klagar inte. 



RSS 2.0