Tio år!

Jag, Linda och Jesper har suttit och pratat gamla minnen. I sommar är det tio år sedan vi möttes på mediautbildningen. Tio år! Så länge har jag bott i Stockholm med andra ord. Hela mitt vuxna liv. Och visst har jag ändrat mig under de här åren. Jag dricker ju latte, vilket enligt min bror är lika med Stockholm. Jag går till vänster i rulltrapporna, jag springer till bussen och t-banan trots att det går en till om fem minuter,  jag är mindre trångsynt och mer bortskämd vad gäller utbud och tillgänglighet. 

Och jag älskar Stockholm. Jag älskar dess fart och fläkt, att sitta på alla mysiga uteserveringar och titta på myllret av människor som passerar förbi. Jag älskar att kunna åka med barnen på Skansen, promenera på Djurgården eller att gå på en av alla krogar och restauranger som finns att välja bland. 

Men jag har också kvar en del av mitt hjärta i min by Örarna. Jag älskar att komma hem och njuta av lugnet, att ta en promenad i kvarteret och hälsa på folket som bodde där redan när jag var liten, att kunna gå hem till någon och hälsa på utan att ringa först. Att åka ut med skotern och pimpla och njuta i vårsolen på isen. 

Jag kommer dock aldrig att flytta hem igen. Mitt liv är här och jag älskar det. Men det känns fantastiskt att kunna få bägge delarna. Både lugnet i norr och pulsen i söder. Jag älskar mina två hem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0