Mat inför helgen
Planerar vår myshelg och funderar lite på god mat. Här har jag hittat ett recept som får det att vattnas i munnen!
Gratinerad fläskfilé med vitlöksstekta kantareller
1 fläskfilé
0,5 l kantareller
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
0,5 st paprika
salt och peppar
smör, eller olja till stekning
1 msk örtkryddor, färska, hackade
2 msk philadelphiaost
1 tsk sambal oelek
Tillagning:
1. Putsa fläskfilén och skär upp den i medaljonger. Bryn filén 1 minut på varje sida. Lägg i skivad lök och paprika, stek 2 minuter. Häll över filén och grönsakerna i en ungsfast form. Blanda grädde, creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll över. Toppa med osten i klickar. In i ugnen i ca 15 minuter 170 grader.
2. Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över ca 2 msk flytande smör och stek i 2-4 minuter. Stäng av plattan och pressa 1-2 vitlöksklyftor över svampen.
3. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med den vitlöksfräst svampen och potatisgratäng.
Kommentarer
Postat av: Erica
Jag har kommit fram till att du gillar svamp... Men det är ju jättegott!
Postat av: Kattis
Låter ju supergott!! Dock inte så bra att läsa så här en timme innan lunch .... och jag är redan vrålhungrig!!!
Trackback