Gårdagens meny

För er som vill ha lite nya ideér på god mat:

Till fördrinken

Baconlindade dadlar
Två paket bacon
Dadlar

Linda ett bacon runt varje dadel, fäst med en tandpetare. Baka i ugn, 200 grader ca 20 min.

Varmrätt

Vitlöksrostad kulpotatis
Delikatesspotatis
4 vitlöksklyftor
Olivolja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar
Timjan

Stek potatisen i olja och smör tillsammans med vitlöksklyftorna. Salta och peppra och tillsätt timjan. Häll över i ugnsäker form när du fått en fin yta.

Ställ i ugnen ca 35 minuter på 175 grader.

Festfilé med sommarsmak
Fläskfilé
salt, peppar
Matfett

Marinad
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 timjan
1/2 tsk oregano

1. Putsa köttet och krydda runtom. Bryn det i matfett, stek sedan klart i ugnen 175 grader ca 20 min. Låt vila 10 minuter.
2. Blanda vinäger, salt, senap och pressad vitlök. Rör i olja, vatten och kryddor.
3. Skiva köttet och lägg upp. Ringla marinaden över och låt dra i 20 min innan du serverar.

Till detta serverade vi Blå bands kantarellsås med extra kantareller tillsatt.

Efterrätt

Ckokladcheesecake

12 digestivekex
100 gram smör

Fyllning
200 gram mörk choklad
600 gram färskost
1 dl florsocker
4 ägg

Sätt ugnen på 160 grader.
Smula sönder kexen och blanda det smälta smöret med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant.
Smält chokladen i vattenbad. Blanda färskost och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sist ned chokladen och rör till en slät kräm. Häll i pajskalet.
Grädda längst ned i ugnen i 50 minuter. Riv choklad grovt över och garnera med jordgubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0