Om ni blev sugna...
...så kommer receptet på gårdagens varmrätt här!
Fläskfilé i ost och senapssås
(4 pers.)
600 gr fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk mjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven ost
finhackad persilja
Gör så här:
1. Skär filén i skivor. Skala och finhacka löken. Bryn filéskivorna i lite smör och olivolja i en stekpanna. Krydda med svartpeppar.
2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red eventuellt av med lite mer mjöl. Låt såsen koka i 5 minuter.
3. Lägg över filéskivorna i såsen. Låt köttet koka i såsen c:a 5 minuter. Ta av grytan från värmen. Rör i osten. Strö över hackad persilja.
Jag serverade detta tillsammans med potatisgratäng och sallad.
Fläskfilé i ost och senapssås
(4 pers.)
600 gr fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk mjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven ost
finhackad persilja
Gör så här:
1. Skär filén i skivor. Skala och finhacka löken. Bryn filéskivorna i lite smör och olivolja i en stekpanna. Krydda med svartpeppar.
2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red eventuellt av med lite mer mjöl. Låt såsen koka i 5 minuter.
3. Lägg över filéskivorna i såsen. Låt köttet koka i såsen c:a 5 minuter. Ta av grytan från värmen. Rör i osten. Strö över hackad persilja.
Jag serverade detta tillsammans med potatisgratäng och sallad.
Kommentarer
Trackback