Panera
Idag gjorde jag kycklingschnitzel till middag och istället för att använda ströbröd vid paneringen använde jag riven ost och krossad rostad lök.
Den sort jag hade hemma innehåller 48 gram kolhydrater på 100 gram. Kör ni strikt lchf ska ni undvika allt över 5 gram på 100 gram. Men man måste också titta till mängden. Vitlök har högt värde av kolhydrater men då du använder så små mängder så märks det knappt. Därför är rostad lök inte så farligt. Hela burken är 150 gram vilket betyder att det lilla du använder vid panering knappt märks. Och det är ju tusen gånger bättre, och godare, än ströbröd.
Det blev väldigt gott men det var lite svårt att få det att fästa på kycklingen trots att den var rullad i ägg. Andra livsmedel man kan använda till panering är mandelmjöl, knaperstekt bacon som man krossar och såna här fläsksvålar som man äter som snacks. De kan man krossa och använda som panering.